Sri Lanka – 24 indlæg: guides, inspiration og gode råd

sri lanka

Sri Lanka

Sri Lanka. Frodig natur så langt øjet rækker, gyldne sandstrande pakket ind i svejende palmer, hightea i højlandet omgivet af teplantager, templer og kulturelle seværdigheder uden sammenligning, en smuk, venlig og imødekommende befolkning, elefanter i den frie natur; velkommen til et land ud over det sædvanlige – velkommen til Sri Lanka!

Rejser til Sri Lanka boomer lige nu – og fuld forståeligt! Landet har det hele, og byder på en skøn forening af kultur, natur og strandferie.
Det lille dråbeformede land byder på oplevelser fra den ene yderlighed til den anden, og en rejse dertil er et bombardement af alle sanser.
For de kulturelt interesserede findes der hele 8 seværdigheder, som er placeret på UNESCO’s verdenskulturarvsliste, og for de naturinteresserede byder landet på mødet med vilde elefanter, leoparder, krokodiller, hvaler og andre skønne skabninger.
Ønsker man blot sol- og strandferie, findes der et kæmpe udvalg af det, der indimellem kan føles som nærmest uberørte drømmestrande.

Læs her vores forslag til, hvordan I kan opleve Sri Lanka i børnetempo og børnehøjde.
Bliv bl.a. inspireret af vores rejsebeskrivelser og få gode råd fra vores guides.

Planlægning og booking

Turismen i Sri Lanka er i voldsom stigning.
Inden for det sidste år (fra 2015 til 2016) er andelen af besøgende steget med 14 procent (19% stigning fra danske turister), hvorfor vi anbefaler, at I booker jeres overnatninger i god tid, hvis I har ønsker om at bo på hoteller af god standard. At bo på steder, som derudover har sjæl og stemning, giver lige det ”lille ekstra”, som er medvirkende til, at ferien bliver helt perfekt.

Er I endvidere i god tid med bestilling af flybilletter, er det muligt at få billetterne til en god pris.

I nedenstående har vi lavet lister med anbefalinger af overnatningsmuligheder samt forslag til, hvordan I kan rejse rundt i landet.

Bestil endelig via de links, som er i indlæggene, da I på den måde bidrager til mit arbejde. Det koster ikke jer ekstra, men giver mig en lille indtægt fra de forskellige hotelsøgemaskiner.

Guide

Få her et overblik over praktiske og vigtige informationer, som kan være nødvendige at vide, inden I bestiller en rejse til Sri Lanka.

Inspiration fra Rejseberetninger

Læs her vores detaljerede rejseberetninger fra de forskellige dele af landet.

Rejsebeskrivelserne kan give jer inspiration i forhold til, hvilke dele af landet, I ønsker at besøge og udforske.

Det er vores holdning, at uanset hvorhen i landet, I rejser til, så vil I kunne få helt unikke oplevelser. Dog er vi alle forskellige, og kan dermed have forskellige ønsker og forventninger til, hvad vi gerne vil have ud af vores rejse. Skal hovedvægten af rejsen f.eks. ligge på kultur-, natur- eller stranddelen? Og i så fald; hvor er det muligt at indfri disse ønsker?

De forskellige rejsebeskrivelser er både lavet af os og andre, som har erfaringer med at rejse rundt på Sri Lanka.

Fam. Kammerlander – Sommer 16, 2 voksne og 3 børn (14,11,7) syd, øst og lavlandet, 2,5 uge

 

Fam. Dea: Marts 2016, 2 voksne 2 børn (6 og 9 år)

 

Fam. Kruse: Januar 2016, 2 voksne 2 børn (begge børn 7 år), 3 uger

 

Fam. Kammerlander – December 2014, 2 voksne 3 børn (5, 10 og 13 år) 4 uger

 

Jeanettes beretning om at rejse til Sri Lanka som delvist handicappet (Marts 2017)

 

Helenes rejsebreve, 4 uger på Sri Lanka med mand og 3 børn (2014-2015)

 

Et ophold på Sri Lanka kan med fordel kombineres med en rejse til Maldiverne, da I her kan få badeferie i verdensklasse.

Hvor Sri Lankas strande er mere rå og vilde, og med fordel kan udnyttes til at surfe, er Maldivernes strande rolige og børnevenlige.

Maldiverne ligger i ganske kort afstand fra Sri Lanka, og det er nemt at komme dertil.