smukke strande på sri lanka

Guide: De bedste strande på Sri Lanka!

se her en liste over de bedste strande på sri lanka

(Læs her vores andre 24 artikler om Sri Lanka)

De bedste strande på Sri Lanka

Dette indlæg er baseret på egne erfaringer fra rundrejser på syd- og nordøstkysten – i resten af landet på research.
Har I selv erfaringer med strande på Sri Lanka, som ikke er nævnt her, er I mere end velkomne til at kontakte mig, således jeres beskrivelser af disse kan komme med i dette indlæg.

sri lanka

Strandene på Sri Lanka er underskønne!

Kyststrækningen på Sri Lanka er ubeskrivelig lang, og at betragte landets paradisiske strande, der bare virker til at fortsætte i et roligt uendeligt, er noget af det mest betagende og eventyrlige, man kan opleve.
Masseturismen har en del steder endnu ikke indfundet sig, hvorfor det ofte kan føles som om, man har strandene for sig selv.
Strandene indbyder til, at livet skal leves lige præcis dér. Men pas på; bølgerne er store, og understrømmen kan mange steder være stærk! Det er dog således, at jo længere man kommer hen på sæsonen (naturligvis alt efter hvor i landet, I befinder jer), jo roligere bliver vandet.

Der findes utallige smukke strande på Sri Lanka, hvorfor det vil være en umulig opgave at komme omkring dem alle. Vi vil dog her forsøge at skabe et overblik over de mest kendte og besøgte strande på Sri Lanka, således I som besøgende i landet kan få en idé om, hvordan I bedst muligt får opfyldt jeres ønsker om strand-nydelse, der matcher jeres lige præcis jeres behov.

Strandene på vestkysten

Kalpitiya

Kalpitya ligger på Sri Lankas nordvestkyst, og skulle efter sigende bestå af små fiskersamfund og yderst smukke strande. Vi er blevet fortalt, at det her er nemt at komme i kontakt med lokalbefolkningen. Stedet er endnu ikke præget af turismen, og byen emmer derfor af autenticitet.
Ligesom ved Mirissa kan man ved Kalpityias kyst i perioden december-april se hvaler og delfiner.
Vi har desværre ikke selv besøgt Kalpitiya, men har fra børnefamilier, som selv har været der, hørt, at det skulle være en utrolig god oplevelse. På lige præcis dette spot skulle der være rig mulighed for både at holde en fantastisk badeferie, og samtidig komme i kontakt med den venlige lokalbefolkning.

Se udvalget af hoteller i Kalpityia her.

Mount Lavinia

I kort afstand fra Colombo ligger Mount Lavinia Strand, som har brede sandstrande, høje bølger og et stort udvalg af restauranter.
Ønsker I at være i nærheden af storbyen Colombo, men samtidig bade ved en smuk strand, kan Mount Lavinia være et godt bud.

Se udvalget af hoteller i Mount Lavinia her.

Negombo

Når I lander på Sri Lanka, vil I befinde jer ganske tæt på Negombo. Det er derfor også ofte den by, som mange turister vælger at tage et par overnatninger i, for at komme sig efter den lange rejsetid, og for at at ”lade op” til at rejse videre. For en del er Negombo altså mest af alt sådan en slags ”hvileplads”, inden rejsen går videre.

Negombo byder på både strand og eftersigende også et lille indblik i kulturen og det lokale liv, der leves i byen bag al turisthalløjet, og hvor det er muligt at finde et fint lille udbud af små butikker og restauranter, hvor I kan nyde en stærk rice and curry.
Mest af alt drejer det sig dog om turismen og den kommercielle del af dette begreb.

Stranden ved Negombo beskrives som værende meget præget af turismen, bla. er der massevis af strandsælgere, som er pågående, men også et stort udvalg af vandaktiviteter.
Mange fortæller, at visse steder af stranden flyder med affald, mens hotelområder er mere ryddede.
Stranden ved Negombo er bred, sandet gyldent og bølgerne ofte høje.
Udbuddet af overnatningsmuligheder er store, og findes i alle prisklasser.

Det er højst sandsynligt ikke i Negombo, at I kommer til at opleve det mere autentiske Sri Lanka – I vil tværtimod, som nævnt i ovenstående, måske mere få et indblik i den kommercielle del af turismens indtog i landet.
Dog igen; alt afhænger af øjnene, der ser, hvorfor nogle mennesker vil elske at befinde sig ved Negombo strand, og andre vil have det fuldstændig modsat!
Har I andre erfaringer med området, hører vi derfor meget gerne fra jer!

Se udvalget af hoteller i Negombo her.

Marawila

I nærheden af Negombo (ca. 20 km afstand) finder I Marawila, som er et modstykke til Negombos turistprægede stemning.
Den 3 km. lange strandstrækning med det lune Indiske Ocean til den ene side og svajende palmer til den anden, indbyder til fred og ro.
For dem, der gerne vil væk fra det mere turistprægede, og som godt kan lide det mere afsides og autentiske, kan dette et langt stykke hen ad vejen måske være drømmestranden.
Som ved de fleste strande på Sri Lanka, skal I være opmærksomme på understrømmen i havet, men da stranden her er mere flad, er der fine muligheder for både at bade og svømme, hvilket er optimalt, hvis I gerne vil holde badeferie.

Der er gode overnatningsmuligheder i området, og Marawila er et godt alternativ til Negombo, hvis I ønsker at tilbringe et par rolige nætter i nærheden af lufthavnen, inden I rejser videre, da byen blot ligger ca. 30 km. fra lufthavnen.

Se udvalget af hoteller i Marawila her.

Waikkal

Waikkal (ca. 10 km nord for Negombo og ca. 17 km fra lufthavnen) er en fiskerlandsby, som byder på nogenlunde samme stemning, som Marawila. Der hviler en særlig ro og tilbagelænet stemning over stedet, og som ved de fleste andre strande på Sri Lanka er stranden bred, havet lunt og palmerne svajer ind over sandet.

Modsat Marawila er stranden her mere skrånende, og understrømmen derfor også mere stærk, hvilket bør være et opmærksomhedspunkt. Ønsker I badeferie, kan I ”gå sikkert” ved at booke overnatning på et sted, der har pool.

Se udvalget af hoteller i Waikkal her.

Wadduwa og Kalutara

Kalutara er en stille by, der byder på fred, ro og strandferie i skønne omgivelser.
Kalutara har et fint udvalg af flere forskellige aktiviteter og spændende seværdigheder.

8 km fra Kaltuara ligger Wadduwa, som ligeledes byder på uspolerede og fredfyldte sandstrækninger.
Både Kaultara og Wadduwa har et godt udvalg af resorts og hoteller af ret høj standard, og der er rig mulighed for at nyde strandens fine og gyldne sandkorn og havets muligheder for vandaktiviteter på disse rolige steder, der indbyder til både afslapning ved stranden og samtidig udforskning af de bagvedliggende mindre byer.
Wadduwa er flere steder nævnt som værende én af de skønneste strande på Sri Lankas vestkyst – ikke mindst på grund af det gyldne sand, de utallige svajende palmer og Det Indiske Oceans spejlklare og lune vand.

Har I ønsker om at besøge Sinharaja regnskoven, vil I sagtens kunne tage en tur dertil, mens I befinder jer i Wadduwa eller Kalutara.

Se udvalget af hoteller i Wadduwa og Kalutara her.

Bentota

Bentota er kendt for sin lange, brede, flotte strand, det gyldne sand og sine mange resorts og hoteller. Faktisk skulle strandstrækningen her være en af de bedste og smukkeste på hele Sri Lanka.
Vi kan på diverse charterferie-udbyderes hjemmesider læse, at Bentota har alt, hvad hjertet begærer, hvis man drømmer om charterrejser; restauranter, natklubber o.s.v.
Vil I gerne have strand- og badeferie og er I generelt til charterstemning, skulle Bentota altså være at anbefale.
Ønsker I derimod at opleve det mere sjælfulde og autentiske Sri Lanka, er Bentota nok ikke stedet at tage til.
Som alle andre steder på Sri Lanka er stranden bred og – på trods af de relativt mange turister – ikke overfyldt. Der er rig mulighed for at benytte sig af vandsportsaktiviteter og tage på diverse bådture.

Udover strandliv kan I naturligvis foretage jer andre ting i Bentota, bl.a. kan I tage en tur til områdets lagune eller besøge en “skildpaddefarm”/turtle conservation project.

Bentota er et yndet turiststed, og har deraf måske også en prisklasse, som på mange af de store resorts kan ligge lidt over de fleste andre steder på Sri Lanka.
Udvalget af lukusriøse resorts og hoteller med beliggenhed direkte på stranden er stort.

Ønsker I at få noget af ”Bentota-stilen”, men er I mere til den laidback-agtige back-packer-stil,  kan I med fordel ”slå jer ned” i enten Aluthgama eller Induruwa, som ligger lige ved siden af Bentota, men hvor prisklassen er til den billigere side.
I disse små og ganske rolige byer har masseturismen endnu ikke gjort sit indtog, og det er muligt at få lange strandstrækninger for sig selv, uden konstant at blive forstyrret af pågående strandsælgere.

Se udvalget af hoteller i Bentota her.

Aluthgama

Mellem Bentota og Beruwela ligger Aluthgama, som er en lille by, der kun er adskilt fra Bentota med en lille bro.
Det helt særlige ved Aluthgama er beliggenheden mellem en lagune og Det Indiske Ocean, som skaber en helt speciel stemning og derudover massevis af muligheder for at dyrke vandsport.
Stranden ved Aluthgama er, som andre steder på Sri Lanka, smuk, men selve Aluthgama by er ikke som sådan noget at råbe hurra for. Her er stemningen hektisk og gaderne beskidte. Dog er det muligt at finde små sidegader, der kan byde på markeder og lokal-stemning.
Aluthgama har rent overnatningsmæssigt adskillige tilbud til individuelt rejsende/backpackere.

Beruwela

I nærheden af Bentota ligger, som nævnt, også Beruwela.
Den ca. 1,2 km lange og (visse steder) 100 m. brede strand begejstrer de fleste med sit lyse og fine sand. Nogle opfatter stranden som en af de smukkeste på Sri Lanka.
Vandet er til at bade i og kokospalmerne til at finde skygge under, hvorfor en del børnefamilier gerne holder ferie i dette område.
Der er mulighed for at bo næsten, som I ønsker det, da udbuddet af både guesthouses, villaer og hoteller er udmærket. Er I interesserede i ayurveda, skal det her nævnes, at et par af hotellerne i områder har specialiserede sig i denne indiske behandlingsform.

Se udvalget af hoteller i Beruwela her.

Hikkaduwa

Hikkaduwa anses af mange som værende et af det mest turistede og velbesøgte områder på Sri Lanka – og ikke uden grund.
Strandene i området er brede, smukke og har gyldent sand.
På trods af de mange turister, skulle der alligevel flere steder hvile en skøn og afslappet stemning.
Da mange turister er tiltrukket af Hikkaduwa, er der også mange udbydere af turistprægede aktiviteter, såsom dykning, snorkling, surfing, paragliding m.m., hvilket medfører, at man i dén grad kan holde en aktiv strand- og badeferie sammen med sin familie.
Der er mange overnatningsmuligheder i mange forskellige prisklasser i Hikkaduwa – lige fra discunt til høj standard.
Endvidere er der gode shoppingmuligheder og mange forskellige restauranter at vælge imellem.
Hikkaduwa ligger kun 1,5 times transport fra Colombo, hvilket gør transporten dertil overskuelig.

Ønsker I at holde badeferie på Sri Lanka, skulle Hikkaduwa eftersigende for mange være det mest oplagte sted at holde en sådan, da der ved denne strand er en bugt med roligt vand og knapt så høje bølger.

Hikkaduwa byder på et livligt natteliv, og rejser I med mindre børn kan det måske være en idé at sørge for at finde et hotel, som ikke ligger i nærheden af barer og diskoteker.

Af kulturelle seværdigheder i Hikkaduwa-området er månestens-minen, maskemuseet og derudover de særlige, traditionelle håndskårne dukker, som Ambalangoda-området i nærheden er kendt for.

Se udvalget af hoteller i Hikkaduwa her.

Unawatuna

På Sri Lankas sydvestkyst ligger Unawatuna, som flere steder beskrives som én af Sri Lankas smukkeste strande, hvilket vi er en smule uforstående overfor.
Unawatuna er uden tvivl en populær badeby, og alt virker ”overbebygget”.
Stedet bærer tydeligt præg af, at man har forsøgt at lokke flere turister til ved at smide store sten og sandbunker ud i vandet for at tage toppen af strømmen, og dermed afværge de store bølger og den stærke understrøm. Dette har resulteret i, at meget af stranden har ændret udseende, og ligeledes at stranden i perioder er blevet ”ædt”. Det er således ikke altid muligt at gå langs vandkanten i hele bugten, da det ikke er alle steder langs denne strækning, der er sand og strand.
Endvidere har man bygget på ALT, hvad der kan bygges på, og den intime stemning, der sikkert har været på stedet engang, er ikke længere at finde.

stranden ved unawatun er skøn og turistet

Unawatuna er meget præget af turisme. Det er ikke muligt at være i fred for strandsælgere, der i bogstaveligste forstand nærmest løber efter én hen ad stranden eller stikker pindedukker og saroner op i hovedet på én, så snart de øjner muligheden herfor.
Det er efter vores mening altså ikke i Unawatuna, I oplever det ”rigtige” Sri Lanka og den autentiske stemning, som landet ellers kan byde på. Til gengæld er I næsten 100% sikre på at få tropevarme, lunt vand og sådan lidt charter-agtig stemning.

Befinder I jer i Unawatuna, og ønsker I jer et lidt mere uforstyrret strandophold, vil I kunne tage en tuk-tuk til den mere afsides Jungle Beach, som ligger ca. 15 min. kørsel med tuk-tuk fra selve Unawatuna. Når I bliver sat af tuk-tukken, skal I gå et lille stykke vej ad en sti, som ligger i skov og krat – hav det in menté, hvis I har små børn med (og husk bæreselen).
Efter den lille gåtur ankommer I til Jungle Beach, som ligger for foden af en lille bakke,  omgivet af en lille slags jungle. Stemningen her er relativ rolig uden strandsælgere og andre hektiske mennesker. Vandet er uden høje bølger og til at svømme i, hvilket gør det til en børnevenlig oplevelse – modsat vandet og stranden ved selve Unawatuna, hvor der kan være en del understrøm og høje bølger.

Det er muligt at snorkle ved denne strand, og har I ikke behov for farverige koraller, er det til gengæld muligt at hive læssevis af døde koraller op på stranden, som ungerne kan bygge slotte af.
Fra Jungle Beach har I udsigt til Galle Havn og de store skibe.

Det er muligt at købe lidt snacks og drikkevarer i den lille café, som ligger på stranden.

Når I befinder jer i Unawatuna, må I ikke snyde jer selv for et besøg i byens smukke buddhist tempel.

Vi har været så heldige, at vi fra læsere af dette indlæg har modtaget flere konstruktive tilbagemeldinger, bl.a. vedrørende Unawatuna.
Som skrevet flere steder i vores indlæg, så ved vi, at lige så mange mennesker, der findes, lige så mange opfattelser er der af de forskellige steder i dette skønne land.
Vi var ikke så begejstrede for Unawatuna, da vi var der på et tidspunkt (i højsæsonen), hvor der nærmest ikke var sand at gå på, og hvor bølgerne var høje.
Andre beretter dog, at de har oplevet Unawatuna på en helt anden måde, og at de har befundet sig i området uden for sæsonen (om sommeren), hvor stranden har været bred, bølgerne få og hvor der ikke har været “overbefolket” af turister. Deres oplevelser har udelukkende været fantastiske, og flere børnefamilier vender tilbage gang på gang. Dejligt.
Erfarne rejsende til området anbefaler, at man tager til Unawatuna om sommeren.
Mette skriver bl.a.: “Flot beskrivelse af Sri Lanka. Jeg er dog ikke enig i beskrivelsen af Unawatuna. Vi rejser til Sri Lanka hvert andet år. Vi har 4 børn med og tilbringer det meste af juli måned i Unawatuna. Vores opfattelse er, at vi i hverdagene næsten har stranden for os selv. Dog er strandene mere fyldte med mange lokale mennesker i weekenden. Bølger og strømme er væsentligt mindre i Unawatuna end ved Jungle Beach. Dog er begge steder klart et besøg værd. Måske kan vores forskellige opfattelser have med forskellige årstider at gøre? Vi er der altid i juli. I Unawatuna ligger et bed and breakfast, der hedder Silva Rest. Det kan varmt anbefales. Fantastisk serviceminded personale og meget børnevenligt. Vi bor der hver gang i flere uger med både små og store børn. Man kan sagtens holde fantastisk ferie der i sommersæsonen. Vi har lige booket 4 uger i Unawatuna igen, og vi glæder os. Mvh Mette.”

Se udvalget af hoteller i Unawatuna her.

Strandene på sydkysten

Koggala

Er I, som os, til strande uden for mange turister, kan I med fordel besøge Koggala, som ligger tæt på Galle.
Kyststrækningerne på Sri Lanka er LANGE, og der er derfor – som skrevet flere steder i dette indlæg – rig mulighed for at finde sit helt eget, rolige spot – og Koggala er absolut et godt bud på ét af disse!
Den ca. 3 km. lange strandstrækning er alt andet end overfyldt, og den rolige og tilbagelænede stemning indbyder til fuldstændig afslapning!
Stranden her er fin til familie- og badeferie, da kokospalmerne svajer roligt ind over den fine sandstrand, og da vandet er til at soppe og bade i.

Besøger I Koggala, vil I ikke kunne undgå at se de mange pælefiskere, som Sri Lanka er kendt for. Inden I når at knipse et billede af dem, vil de dog være nået hen til jer for at afkræve jer rupees for den blotte tilstedeværelsen af jeres kamera. 

Se udvalget af hoteller i Koggala her.

Weligama

Weligama Beach er et smukt syn, når man passerer strækningen af bred sandstrand, lyseblåt vand, lokal stemning og udsynet til den lille ø Taprobane ganske tæt på kysten. Et drømmesyn, faktisk!

skøn strand med historisk ø ved weligama

Langs vandet ses fiskerbåde, der roligt vipper op og ned, og stranden indbyder nærmest til et besøg. Det er ligeledes uundgåeligt at møde synet af pælefiskere, der også her i lynhurtigt spurt er henne ved én for at afkræve penge for et opstillet billede.
Dog er stranden ved Weligama – trods sin umiddelbare skønhed – ikke en strand, der som sådan lægger op til badeferie.
Skal I bo i Weligama, så sørg for at booke et hotel med swimmingpool.

Se udvalget af hoteller i Weligama her.

Mirissa Beach

Mirissa Beach er endnu en af sydkystens perler.
Som vi skriver i vores indlæg om Mirissa, er Mirissa Beach en super flot bountystrand med det mest lune, klare vand, kokospalmer, der svajer ind over stranden, rastafari-mænd, reggaemusik, folk der mediterer i vandkanten og slow-easy-going alting!
Vandet ved Mirissa Beach er, ligesom de fleste andre steder på Sri Lanka, lunt og med meget høje bølger, så her er rig mulighed for at benytte sig af bodyboards og af at surfe.

Mirissa Beach består af 2 bugter, hvoraf den ene har ganske roligt vand, som er yderst børnevenlig i forhold til badning og svømning.

mirissa et skøn sted at bruge nogle dage

I den anden ende af stranden, ligger et lille afskærmet ”rev”, hvor børnene også nemt kan bade og snorkle efter døde koraller. De høje bølger skærmes af nogle små klipper, som tager toppen af bølgerne, der så roligt ”skvulper” ind i det lille rev, dér for enden af stranden.
Bag ved revet kan man iagttage alle surferne, der glade ”danser” hen over de voldsomme bølger.

Nogle af de bedste hval-safari muligheder på Sri Lanka kan foretages ud fra Mirissa Beach, men lider man af søgsyge, er det ikke just en børnebeskæftigelse. Vandet er uroligt, bølgerne høje og sejlturen relativ lang, så I skal være temmeligt søstærk for at holde til udfordringerne.
Bestemmer I jer for at tage på hvalsafari, er det muligt at booke billetter direkte på stranden.

Langs stranden ligger en masse små simple/afslappede restauranter og barer, og der er nok at vælge imellem.
Om aftenen lægges de friskfangede fisk frem på is, så seafood er et must at spise, nu I er så tæt på havet.
De friskfangede fisk grilles mange steder lige ved siden af jeres bord – duften af grillet fisk og troper, bølgerne, der slår mod stranden og de mange fakellys i skumringen skaber en helt særlig stemning.

På trods af at Mirissa Beach er et af de mere turistprægede steder på Sri Lankas sydkyst, vil I stadig skulle væbne jer med tålmodighed. ALT foregår i et meget langsomt og uorganiseret tempo. Regn derfor ikke med, at I får jeres mad på samme tid – og måske får I slet ikke det, I har bestilt. Lad det være en del af charmen – at irritere sig over det er spild af tid og god energi.

I nærheden af Mirissa findes der andre mindre strande og turistområder, som rummer nogle fantastiske muligheder for at overnatte på skønne og flotte resorts. Strandene her er dog ikke helt så lækre og børnevenlige, som ved Mirissa Beach, og bølgerne kan være så voldsomme, at det kan være svært at nærme sig vandet.

Se udvalget af hoteller ved Mirissa Beach her.

Dickwella

Dickwella er en lille fisker-landsby, og samtidig et yndigt spot, hvor badning ved den smukke strand er relativt sikkert, da kysten er ”pakket ind” i sandbanker og rev.
Området byder på strand, der endnu ikke er overrendt af turister.

Se udvalget af hoteller ved Dickwella her.

Talalla

Talalla strand er desværre en oplevelse, vi har tilgode.
Talalla beskrives som værende en billedskøn, uberørt parasisk postkort-strand. Så skulle det være sagt!
Stranden ligger i en lille bugt, og skulle være nærmest overnaturlig smuk og mere eller mindre øde.
Talalla strand er en endnu ikke så kendt feriedestination, hvorfor stedet egner sig til folk, der ønsker helt uberørte, stille og rolige omgivelser.
Stranden her er ideel til familier, der ønsker at holde badeferie, surfe eller sejle i kajak.
De små resorts ligger gemt væk bag kokospalmer, hvilket gør følelsen af tropisk autenticitet gennemført.
Èt eller andet siger os, at Talalla godt kunne gå hen og blive det nye ”it-sted” på Sri Lanka…

Se udvalget af hoteller ved Talalla her.

Tangalle

Som mennesker efterspørger og drages vi af vidt forskellige ting, og det er derfor også individuelt, hvad vi hver især synes godt om.
For os som familie er Tangalle-området et af de mest fantastiske steder på Sri Lanka, og fra første gang vi satte vores ben på stedet, faldt vi pladask for ikke bare byen og dens indbyggere, men i særdeleshed også strandene.
Strandene ved Tangalle virker visse steder uendelige og helt mennesketomme, hvilket efterlader én med følelsen af, at man har denne del af verden helt for sig selv.
På trods af at antallet af turister i byen er kraftigt stigende, er strandene ikke overrendte – der er masser af plads, og drømmen om at lande i et endnu uopdaget paradis, virker visse steder til at kunne gå i opfyldelse.
Vælger I de rigtige steder at holde jeres ferie omkring Tangalle Beach, vil I opdage, at strandene her er fantastiske til ferie med børn i alle aldre, da der ikke er en masse larm fra diskoteker, der holder både børn og voksne vågne om natten. I stedet er lyden fra bølger, der slår ind på stranden, og cikadernes sang det, der om aftenen vugger én til ro.
Autenciteten er gennemtrængende, og palmerne svejer roligt i brisen fra Det Indiske Ocean.
Dog; bølgerne er mange steder voldsomme, og der er en stærk understrøm i havet, hvilket I skal være meget opmærksomme på. En badeferie her er altså ikke det samme, som en badeferie i for eksempel Thailand, hvor vandet ofte er helt roligt.
Spørg altid de lokale, hvis I er i tvivl om understrømmen, og bad aldrig, hvis I synes vandet syner for uroligt

Et godt råd er at rejse til sydkysten på Sri Lanka et godt stykke hen på sæsonen, da det på det tidspunkt efter sigende skulle være muligt at bade de fleste steder. Se her, hvornår det er bedst at rejse til Tangalle i forhold til vejret.
Vil I gå helt sikker, så book et hotel med pool.

Ud for Tangalle-området ligger der flere strande, som er behageligt udviklede på turistområdet.
Strandene er lange og kokospalmerne svajer indover disse gyldne spots.
Bl.a. strandene Medaketiya og Marakolliya virker til at være de strande, som flest rygsækrejsende/backpackere tager til. På trods af, at vi vurderer, at det er de strande, der har flest turister i området, er der stadig meget roligt, og aldrig ”overcrowded”.
Der findes gode muligheder for både at bo og spise billigt på stederne.
Der er høje bølger og stærk understrøm i området, så det er bedst at tage til Medaketiya strand et godt stykke ind i højsæsonen, da vandet her vurderes at være roligere.
Da vi besøgte stranden, blev vi advaret mod at bade i vandet, da understrømmen var alt for stærk, og badning dermed var for farlig.

dejligt lang strand ved tangalle

Medaketiya er et godt sted at tage til, hvis I rejser på et lidt småt budget, da I her både kan spise og bo billigt.

Marakolliya strand er på én og samme tid smuk og rå p.g.a. havets voldsomme bølger. Badning frarådes dog ofte de fleste steder ved denne strand p.g.a. kraftig understrøm. Skønheden gør det dog ud for den manglende svømning. Sørg for en sikkerhedsskyld for, at booke et hotel med swimmingpool.

Både Medaketiya og Marakolliya  spænder vidt over muligheder for overnatning og restauranter, så alt efter smag er der er nok at vælge imellem.
Jo længere væk fra byen, I bevæger jer, des bedre overnatningssteder vil I kunne finde, hvor I vil kunne opholde jer i mere eller mindre fred og ro. Strandene er ikke overrendt af strandsælgere.
Mange af hotellerne er gemt væk bag palmer, hvorfor det ser ud til, at man befinder sig på en uendelig strandstrækning i paradis – uden forstyrrende elementer for øjet.

I Tangalle-området er der rig mulighed for at opleve andet end strandliv. Besøg templer, tag ud og se skildpadder, sejl på lagunen eller tag en éndagstur til én af landets nationalparker.

Se udvalget af hoteller i Tangalle her.

Goyambokka

Goyambokka Beach er vores absolutte favorit!
Det er en perle af en lille, hengemt bugt, hvor der hviler en paradisisk stemning. Her ånder alt fred og idyl – larmen fra de store bølger, der slår mod den stille strand, er det eneste, der bryder roen.
For os står Goyambokka strand, som et af de smukkeste steder vi har været på vores rejser til Sri Lanka, og børnene drømmer sig ofte tilbage til tropeidyllen.
Ønsker I at opleve én af Sri Lankas bedste strande, er det efter vores mening et must, at tilbringe et par fredfyldte dage på lige præcis dette spot.

Goyambokka Beach ligger i en lille bugt pakket tæt ind i palmer. De små resorts ligger hovedsageligt gemt væk bag palmerne, og er ikke så synlige fra stranden.
Der hviler en rolig og intim stemning på stranden, som vi benytter os af, når vi om morgenen går på tur efter strandskaller og flotte sten. Der er dog mulighed for at støde ind i en ko eller to, når I tager jeres morgenture langs vandkanten.
Skumringstiden ved stranden er også noget ganske særligt. Der er næsten stille. Folk bevæger sig langsomt og uden de store ord, hvilket naturligvis lægger en dæmper på alt, hvad der foregår. Vores børn har nydt hver en aftendukkert i det lune vand, hvorefter de med ryggen mod havet har glædet sig over det smukke syn af harmoni inde på stranden.

Som ved så mange andre kyster på Sri Lanka, er understrømmen dog også her stærk, og det er vigtigt at være opmærksom på, at badning i perioder kan være forbundet med en vis fare.
Når vi er i området, bor vi på Palm Paradise Cabanas and Villas, som har swimmingpool, og vi har dermed muligheden for selv at vælge, hvordan vi bader.
Dog ender vi som oftest mest med at bade i det lune havvand – hele tiden med en hånd på børnene eller ganske tæt i nærheden af hinanden. Bølgerne er ofte høje, men det er absolut muligt at bade! Er havet for voldsomt, bader vi bare i vandkanten.
Til særlig stor fryd for børnene er det muligt enten at leje bodyboards i en af barerne på stranden, eller at benytte dem, vi selv medbragte på vores sidste tur dertil. Der er altså rig mulighed for at træne fremtidige små surfere.

VIGTIG INFO – OPDATERET 3. MARTS 2017.

Grundet det store antal af danske børnefamilier, som Palm Paradise Cabanas oplever indtager deres resort, så har PPC pr. 1. marts. 2017 indført begrænsninger, så de ikke længere vil modtage familier med børn under 6 år.
De vil derudover ikke længere tilbyde ekstra senge/madrasser, og udbyder fremover kun 2 værelsestyper, som max. kan indeholder 2 voksne og 2 børn.
PPC anmoder os om ikke længere at anbefale stedet, hvilket vi hermed så undlader at gøre.
Se derfor links til andre overnatningssteder ved Goyambokka beach her, som vi dog ikke selv har erfaringer med at bo på.

skøn strand ved goyambokka beach

Alt i alt kan vi som børnefamilie kun anbefale Goyambokka Beach, hvis I ønsker en ferie, hvor sol, strand og vand står højt på ønskesedlen.
Dog vil vi også gøre opmærksom på, at roen eventuelt langsomt er ved at fortage sig på stedet, da der bliver bygget mere og mere omkring denne himmelsk smukke strand, hvilket er fuldt forståeligt – og super ærgerligt! Oplev derfor Goyambokka Beach, mens I kan!

Tip: Det er muligt at bo i en slags strandbungalows (små cabanas, som ligger helt ned til stranden) på Palm Paradise Cabanas and Villas, som fylder hele strandsiden ned til Goyambokka Beach, hvis I har et ønske om at bo meget autentisk.

Læs om vores første og anden tur til Goyambokka under vores rejseberetninger fra Sri Lanka.

Se udvalget af hoteller ved Goyambokka strand her.

Østkysten

Pasikudah og Kalkudah

Pasikudah skulle eftersigende være Sri Lankas ”kronjuvel”, når det kommer til strande. Det var også derfor vi i sommeren 2016 bookede et ophold på dette sted – spændte på, om omgivelserne kunne leve op til rejsebureauernes lovprisende ord.

Vandet i dette område er i højsæsonen helt roligt og til tider turkiesblåt og klart, og det er – som et af de få steder på Sri Lanka – muligt at gå langt ud i Det Indiske Oceans lave og lune vand uden at det bliver dybt, hvilket gør stedet ideelt til børnefamilier, der har et stort ønske om at holde badeferie på Sri Lanka, hvorfor Pasikudah også er en yndet ”charter-destination”.
Det lave og rolige vand gør Pasikudah til ét af de sikreste steder at bade på Sri Lanka.

passikudah stille og rolig vand og ingen lokal liv

Skuffelsen over stedet var dog til at tage at føle på! For ja; vandet er roligt og klart, og dermed også børnevenligt. Men hvad havet kan byde på af skønhed, mangler dog på strand- og stemningssiden!
Stranden er lang og bred med få svejende palmer – sandet lidt mere hvidt end på sydkysten. Det ene luksuriøse resort efter det andet ligger side om side og oser af høj standard – pakket ind i den ene sikkerhedsforanstaltning efter den anden og uden den mindste snert af noget ægte. Det er virkelig svært at få øje på det ”rigtige” Sri Lanka her, og vi kunne lige så godt have befundet os på ethvert andet chartersted i verden.

Bugten ved Pasikudah er helt stille. Der er ikke den store ”risiko” for at komme i snak med andre, da alle holder sig for sig selv – lukket inde bag deres hegn på de forskellige resorts.
Bag om alle de flotte resorts ligger en helt stille by, hvor det ligeledes kan være svært at få øje på noget af det, som vi tror, at de fleste rejser ud for at finde. Også her er stemningen underlig tom og stille… Måske det bunder i, at området først nu er ved at blive kørt i stilling til turismen? Hvem ved…

Kalkudah ligger ved siden af Pasikudah, og byder på det samme som Pasikudah.

Se udvalget af hoteller i Passikudah og Kalkudah er.

Arugam Bay

Arugam Bay er det rene surfers-paradise – pakket ind i en bugt og omgivelser, som ganske sikkert tidligere har været både uberørte og underskønne, men som i dag i dén grad bærer præg af turismens indtog.
På trods af at rigtig mange steder på Sri Lanka indbyder til at surfe, er Arugam Bay dog det allerbedste spot (med de allerbedste bølger) i hele landet, hvilket både by og omgivelser bærer præg af. Her kan det meste lade sig gøre, og Arugam Bay er det helt perfekte sted, hvis I ønsker at holde en surf-ferie!

arugam bay er surfers paradise

På stranden hviler en stemning, der er præget af tilbagelænet atmosfære, og en følelse af coolness, som kun kan skabes på steder med rummelighed og plads til alle – iblandet en vis form for desperation fra de lokales side om at lave nogle hurtige penge.
På trods af at man ved Arugam Bay befinder sig i et overvejende muslimsk-præget område af landet, trives back-packer-livsstilen i bedste velgående. Lokalbefolkningen er iklædt muslimske klæder og turisterne bikini.
Her gode overnatningsmuligheder (til lidt højere priser end andre steder) i blandt andet små strandbungalows/små hytter med beliggenhed på den vindblæste strand, og særdeles gode muligheder for at kaste sig ud i at lære at surfe på havets vilde bølger. Her er noget for næsten enhver.
Stedet er måske ikke just for børnefamilier, der ønsker charterferie-standarder, men har man et stort ønske om at alle medlemmer af en familie lærer at surfe, er Arugam Bay stedet.
Flere gode instruktører byder sig til til rimelig priser, og har I større børn, vil dette absolut være en god ferie-aktivitet.

sri lanka ferie

Som nævnt, er bølgerne vilde, og revet fantastisk. Har I mindre børn med, er der i starten af stranden dog en lille slags ”bugt”, hvor små størrelser har mulighed for at bade i mere roligt vand. Hold dog stadig et rigtig godt øje med børnene, da der selv på det lave vand i denne bugt er en stærk strøm, som kan hive én med ud.

Langs den brede strand med det gyldne sand og de høje bølger ligger de karakteristiske og farverige fiskerbåde, hvilket er et smukt syn.
Teknomusikken brager ud over det meste af den første del af stranden, og overalt findes der spisesteder i forskellige prisklasser.
De stemningsfulde caféer langs stranden byder på mad og service af tvivlsom karakter – de lokale er vant til, at de mange turister betaler for tingene uanset hvad.
Går I op i byen, vil I til gengæld opleve restauranter og caféer med et noget større udvalg og af en langt bedre kvalitet.

I selve byen, som ligger lige bag stranden, kan I få næsten alt, hvad hjertet begærer. Her er larm og hektisk ferieleben.

Se udvalget af hoteller i Arugam Bay her.

Trincomalee og omgivelser

Den (nu afsluttede) årelange borgerkrig på Sri Lanka og også tsunamiens ødelæggelser i 2004 har medvirket til, at området omkring Trincomalee først inden for de senere år har modtaget turister.
Området er derfor knapt så udbygget, som feriestederne på vest- og sydkysten, men er langsomt ved at komme efter det.
Hvor den vestlige og sydlige del af landet er meget præget af buddhismen, er denne del af landet absolut mere præget af hinduismen, hvilket også afspejler sig i områdets seværdigheder.
Det er muligt både at bo og bade i Trincomalee by, som er stor og larmende og byder på mange oplevelser.

Se udvalget af hoteller i Trincomalee her.

Uppuveli

6 km. fra Trincomalee ligger Uppuveli strand, der beskrives som værende én af de mest maleriske og naturskønne strande i Trincomalee-området.
Det siges, at stranden skulle være relativt uspoleret, men dog at den efterhånden er ved at være godt fyldt med turister i højsæsonen.
Visse beskriver Uppuveli som afsondret – andre nyder blot roen. Her sker ikke så meget, og der er relativt langt fra A til B.

Se udvalget af hoteller i Uppuveli her.

Nilaveli

Nilaveli er en lille kystby ca. 20 km. nordvest for Trincomalee.
Stranden her er et betagende syn med dens bløde og gyldne sand, turkise vand og smukke bugter. Dog uden den intime stemning, som vi kender den fra sydkysten.
På trods af et stigende antal turister i området er stranden stadig præget af en lidt mere rolig og lokal stemning, og rundt omkring på stranden ligger de godt brugte og charmerende træ-fiskerbåde, som medvirker til den rette atmosfære af autenticitet.

rolig strand ved nilaveli

Der ligger endnu ikke så mange resorts og hoteller ud til stranden, hvilket er med til at skabe en dejlig stemning.
Et minus er – i vores øjne – at der til den ene side ligger et stort militært anlæg, som ikke må passeres. Militæret patruljerer også til tider stranden. Endvidere ligger der, til minde om den voldsomme borgerkrig, også bygninger, som tydeligvis blev sønderskudt under krigen.
I er ikke i tvivl om, i hvilken del af landet, I nu befinder jer!
Et stort plus er, at det stadig er muligt at befinde sig på stranden uden at blive ”overfaldet” af strandsælgere. Til gengæld vil I opleve at blive opsøgt at folk, der sælger bådture til Pigeon Island.

Ud for Nilaveli ligger Pigeon Island, som er én af Sri Lankas to marine nationalparker, og som kan være et besøg værd, hvis I interesserer jer for undervandslivet.
Medbring jeres snorkeludstyr, kast jer i vandet, og se – som et af de eneste steder på Sri Lanka – de smukke, farverige fisk og koralrev. Husk badesko, da øen består af døde koraller.
Udover snorkeludstyr bør I – ved besøg på Pigeon Island – også medbringe vand og evt. mad, da det ikke er muligt at købe dette på øen.

Det er bedst at besøge Nilaveli fra maj til september. Prisniveauet i området er relativt højt i forhold til standard, og ønsker I at besøge Pigeon Island, skal I også punge godt ud. Der tages ved rent økonomisk, og bådturen til øen samt indgang til nationalparken hører ikke til de billige udflugter.
Ønsker I at opleve Pigeon Island, skal I være opmærksomme på, at øen er fuldstændig og aldeles overcrowded, så kom meget tidligt på dagen, hvis I ikke vil træde rundt på andre.

Området i nordøst er efter vores opfattelse generelt lidt mere beskidt og ”snusket” i forhold til landets sydkyst, og der er stadig meget, der kan forbedres.

Se udvalget af hoteller i Nilaveli her.

Nordkysten

I den nordligste del af Sri Lanka, på Jaffna-halvøen ligger efter sigende mange små-øer og laguner med fine sandstrande, som rent turistmæssigt endnu ikke er opdaget – eller i hvert fald endnu ikke udnyttes i ”turist-øjemed”.
Vi har endnu ikke været i området, men vandet her skulle være lavt og badevenligt, da strandene er beskyttet af laguner, og området derfor er ideelt i forhold til svømning.
Det skulle være muligt at opleve underskønne sandklitter i Manalkadu, og den mest “berømte” strand i området er Casuarina Strand.

Den nordligste del af landet er endnu ikke så gearet til turisme, som resten af Sri Lanka, og byder heller ikke på den samme natur og de samme underskønne strande, som syden.
Er I til de kulturelle oplevelser, som den nordlige del af Sri Lanka kan byde på, kan en sådan tur dog kombineres med lidt badeferie.

Se udvalget af hoteller ved Jaffna her.

Har I besøgt strande på Sri Lanka, som ikke er nævnt her, hører vi gerne fra jer!

Sri Lankas kyststrækning er, som nævnt tidligere, meget lang, og der vil derfor også være strande, som ikke er nævnt her. Karakteristisk for strandene på Sri Lankas kyster er dog sådan helt generelt, at de nærmest alle er underskønne, brede og med gyldent sand, pakket ind i palmer og samtidig mere eller mindre mennesketomme.
Det er forholdsvist nemt at finde en strand-strækning, som I nærmest kan have helt for jer selv, hvilket giver en helt unik følelse af have verden, eller ihvertfald et lille stykke af paradis, for sig selv..
At pege på hvilken strand, der er den absolut bedste på Sri Lanka er dog umuligt – der vil være lige så mange svar, som mennesker.
Én ting er dog sikker; uanset hvor i landet I befinder jer, vil I med garanti ikke blive skuffede over Sri Lankas underskønne og vilde strande.

sri lanka

14 kommentarer til “Guide: De bedste strande på Sri Lanka!”

 1. Kære Stine.

  Tak for en super god og inspirerende blog! Vi har lige lidt spørgsmål, da vi rejser til Sri Lanka med vores søn på 1,5 år d. 30 december – 17 januar.

  Vi tænker at holde os til sydvestkysten, da ferien bliver lidt på hans præmisser og strand og pool nok er sjovest i hans alder frem for højlandets teplantager. Dem må vi vende tilbage til på et senere tidspunkt.

  Vi søger nogle dejlige autentiske og børnevenlige strande hvor vores søn kan nyde strandlivet og vi kan slappe af uden at blive overrendt af sælgere. Vi er umiddelbart ikke til Unawatuna og har booket de 4 dage over nytår i Mirissa. Derfra vil vi gerne bevæge os stille og roligt videre mod én af nationalparkerne, og overvejer enten Tallala eller Tangalle – eller et tredje sted hvis du kan anbefale noget?

  Dertil vil vi høre hvilken nationalpark du kan anbefale til småbørn; Uda Walawe eller Yala? Vi må jo nok indse at han ikke er til at køre mange timer for at se dyr og vi har også overvejet at tage nogle overnatninger på Cinnamon Wild Yala hvor det lyder som om at man bor blandt dyrene – måske det kunne være sjovere for sådan en størrelse? Hvis det altså er trygt nok med sådan en lille nysgerrig fyr og vilde dyr i området 🙂
  Dertil vil vi høre om hotellet er børnevenligt? Det er jo lidt i den dyre ende, så vil ikke betale en masse penge for at skulle tysse og rette på vores søn hele tiden 🙂

  Hvis I har nogle gode og børnevenlige anbefalinger på hoteller i Tallala eller Tangalle, tager vi også gerne imod dem med kyshånd.

  På forhånd tak!

  Venlige hilsner
  Nina, Kristian og Max

  1. Kære Nina, Kristian og Max.

   Glæd jer til Sri Lanka! Fantastisk land – også for børn 🙂
   Super dejligt at høre, at I har prioriteret, så I alle kan få det bedste ud af jeres rejse. Når vores børn har det godt, har vi det også godt 🙂 Og selv om I måske ikke får oplevet lige præcis de kulturelle seværdigheder, som I måske havde håbet på, så er der SÅ mange andre oplevelser i vente. Ofte synes jeg faktisk også, at det er de små og mere nære oplevelser, som kan være de allerbedste.

   I forhold til Tangalle eller Talalla, så har vi ikke de store erfaringer med Talalla, men dog hørt, at der virkelig skulle være helt fantastisk! Til gengæld har vi rigtig gode erfaringer med Goyambokka Beach ved Tangalle. Stranden der er fantastisk – dog er vandet lidt vildt, men det er det ved de fleste af Sri Lankas kyster. I bør derfor vælge et resort med en pool, så I der kan bade og hygge jer med jeres lille dreng.
   VI har kun boet på Palm Paradise Cabanas, de gange vi har været der, og vi har været vilde med det sted! Desværre ønsker de ikke længere at have børnefamilier boende, som har børn under 6 år! Skørt! Jeg har ikke personligt kendskab til andre resorts, som ligger direkte ned til stranden – andet end sådan et psykopatagtigt dyrt ét, som hedder Anantara.
   Længere væk fra stranden ligger dog nogle ret lækre resorts, og jeg vil anbefale dig at kigge på Tripadvisor, og så søge efter hoteller ved Goyambokka beach.

   Jeg synes heldigvis, at der findes en del strande på Sri Lanka, hvor man kan gå i fred for strandsælgere. Dog vil I måske nok ikke helt kunne undgå at blive kontaktet af folk, der gerne vil tjene et par skillinger på os. Det eneste sted, hvor jeg virkelig syntes, at det var slemt, var i Unawatuna.

   Jeg kan i dén grad anbefale, at I besøger Cinnamon Wild Yala https://www.atrejsemedboern.dk/klik/1707-cinnamon-wild-yala-hotels.com også sammen med jeres søn! Der er virkelig lækkert, og safarien er også god. Dog er der flere turister end i Udawalawe, hvor alt er lidt mere stille og roligt. Vi boede også på et skønt resort, da vi var i Udawalawe – det hed Grand Wdawalawe https://www.atrejsemedboern.dk/klik/1729-grand-uda-walave-H.
   Cinnamon Wild Yala føltes faktisk ret sikekrt, da der var en del “rangers” til stede, som holdte øje med, at alt fungerede. Der er dog vilde dyr, som går frit omkring, og det skal I selvfølgelig være opmærksomme på. Jeg ville dog ikke være nervøs 🙂
   Vi blev rigtig fint behandlet på de resorts, vi boede på, og slappede helt af omkring vores børns adfærd. Generelt er børn mere end velkomne de fleste steder.

   De bedste hilsner fra Stine

 2. Hej,
  vi 2 voksen og 2 drenge på 4 og 8 år (afrejse alder) som sigter mod en længere tur til Sir Lanka julen/nytåret 18/19 a la 3-4 uger.

  Vi leder efter et bountry sted hvor de forskellige interesserer/aktiviteter kan gå op, dvs. et sted hvor jeg kan dykke, kone dyrke yoga, hvor alle kan snokle lidt (gerne stående snokleri), hvor børn kan bade i den helt nære strandkant (har læst og forstået bølgerne er store på Sir Lanka). Som aktiviteter tænker vi også en tur ud og se Delfiner (søsygepiller), samt gerne mulighed for at se skildpadder opdræt i nærheden. Derudover, må der gerne være lidt by og liv at se på uden vi gider party-scenen! Hikkaduwa og Unawatuna lyder som om de kan tilbyde noget af overstående, men også som om de har mindste charmen lidt! Og derfor lyder det på mig at Mirissa Beach er stedet for os, hvor et par ture til Galle kan gære det ud for by at kigge på!

  Eller er der andre kandidater? Og især er der noget sted hvor hotellet både har dykning og Yoga samt er børnevenligt, så hører vi gerne ad! Vi skal selvfølgelig bor andre steder og ved en anden sted, men tænker vi skal finde et sted for en 7-8 dage og ligge stille over julen!

  1. Hej Klaus.
   Beklager meget mit sene svar, men vi har været på Cuba i lang tid, og det har været svært for os af skaffe os ordentlig netforbindelse derude. Nu er vi tilbage i kolde Danmark, og jeg forsøger lige nu at besvare alle de skønne mails, beskeder og kommentarer, som er kommet på bloggen i mellemtiden 🙂

   Sri Lanka er et fantastisk land, der bare har SÅ meget at byde på; kultur, natur og strande i verdensklasse! Dog er vandet ikke, som vi kender det fra f.eks. Thailand, Maldiverne m.m., men i stedet lidt mere vildt med bølger og understrømme. Det har dog aldrig afholdt os fra at bade rigtig meget, når vi har været afsted, og vi har også indimellem været på steder, hvor vandet har været relativt roligt.
   Snorklingen synes jeg ikke er optimal på Sri Lanka – mest af alt fordi de fleste koralrev blev ødelagt under tsunamien.

   Valg af den helt rigtige destination er meget afhængig af, hvem man er som person, tror jeg.
   Vi var ikke sådan til Unawatuna, men det er der til gengæld mange andre, der er. Det samme gør sig gældende m.h.t. Hikkaduwa, som vi faktisk ærger os rigtig meget over, at vi ikke har fået besøgt. Mange beskriver, at stranden der er rigtig smuk, og at det er muligt at bade med skildpadder i mere roligt vand – dog stadig sæsonbestemt! Jeg tror ikke, at jeg som sådan ville lade mig afskrække af Hikkaduwa…
   Vi ELSKEDE Mirissa! Der er en meget laidback stemning på stedet, og samtidig har byen en beliggenhed, som gør det muligt også at komme lidt omkring os se nogle af landet fine seværdigheder. Mirissa har ligesom 2 “bugter”, og da vi var der, var den ene lidt urolig, hvorimod den anden havde helt roligt og meget badevenligt vand. Fra Mirissa kan man tage på hvalsafari, og mange fortæller, at det er en fantastisk oplevelse! Vi sprang dog over, da et par af vores børn var for små – både ift turens varighed og også ift søsyge. I nærheden af Mirissa er der også mulighed for at se skildpaddeopdræt.
   Galle er en flot og historisk by, så den skal man selvfølgelig heller ikke snyde sig selv for 🙂
   Derudover ville jeg tage på en dagstur til Udawalawe for at komme på safari. Det er en rigtig god oplevelse!

   Jeg synes generelt, at Sri Lanka byder på rigtig mange muligheder for at bo godt, og også få en masse oplevelser, så det kan være svært at vælge.
   Jeg ville måske kigge mod Talalla, hvis jeg var jer. Der findes et par muligheder, som evt. kan opfylde jeres ønsker.

   Jeg håber, at I finder det helt rigtige for jer 🙂 Dog skal I være meget opmærksomme på, at Sri Lanka lige p.t. er hårdt ramt af dengue, og dermed virkelig tage nogle forholdsregler ift myg.

   De bedste hilsner fra Stine

 3. Hej Stine, tak for dit hurtige svar. Vi går lige i tænkeboks. Maldiverne kunne være super, hvis vi kan finde noget til en rimelig pris i januar.
  God dag, Jesper

  1. Hej igen.
   Lyder spændende – jeg håber, at I finder en god løsning.
   Januar er godt nok højsæson, og derfor ligger mange ting deraf også i den lidt dyrere ende… Men prøv jer frem, og se, om ikke det kan lade sig gøre. Jeg krydser fingre!

   De bedste hilsner fra Stine

 4. Jesper bastlund

  Hej Stine, tak for en super blok.
  Vi sidder og lægger planer for en 4 ugers tur til vinter (start 25/12) (2 børn på 8 og 11 år). Vi har læst jeres fantastisk gode beskrivelser fra Sri Lanka og overvejer klart dette rejsemål. Det dog lige en bekymring. Jeg er bidt af en gal snorkler og ville helst også gerne have muligheden for snorkling i klart tropisk vand fyldt med farverige fusk med mine unger… er det muligt at finde på Sri Lanka?
  På forhånd tak for svar.
  Jesper

  1. Hej Jesper.
   Beklager mit lidt sene svar, men har været i København et par dage – uden min bærbare…
   Lyder dejligt med en mulig kommende rejse til Sri Lanka – det er virkelig et spændende land at rejse rundt i, og rummer det de fleste ting, som kan gøre en ferie helt perfekt.
   Dog vil jeg desværre sige, at det – i mine øjne – ikke er et land man skal besøge, hvis man er snorkel-freak, da det ikke giver de bedste muligheder på denne konto. Vi er selv ret vilde med at snorkle, og har ikke fået dette udlevet på Sri Lanka. Vandet omkring kysterne er ofte lidt vildt, og derudover blev de fleste koralrev ødelagt under tsunamien.
   Er det snorkel- og oplevelsesferie I er ude efter, kan I dog evt. gøre, som vi gjorde sidste år, da vi var afsted i 5 uger; vi kombinerede Sri Lanka med en tur til Maldiverne. 2,5 uger på Sri Lanka, hvor vi i dén grad fik kultur og natur for alle pengene, hvorefter vi to til Maldiverne i 2,5 uger og både dykkede og snorklede i de mest fantastiske omgivelser. Det fås ikke meget bedre.
   De fleste bliver lidt afskrækket, når vi anbefaler Maldiverne, da de tror, at det koster det samme, som en jordomrejse, men jeg må dog sige, at ophold på guesthouses på Maldiverne er absolut spiseligt, hvis man gerne vil opleve landet, men samtidig gerne vil passe lidt på udgifterne.
   Har du lyst, kan du læse lidt om Maldiverne her: https://www.atrejsemedboern.dk/maldiverne/
   De bedste hilsner fra Stine

 5. Jeg kommer til at tænke på De kanariske øer. Jeg har aldrig tænkt på det som et sommer-rejsemål, indtil jeg mødte et par, som har set det som en stor mulighed. Netop om sommeren er der en god temperatur, der ikke kommer så højt op som Middelhavsområdet, om som så er mere velegnet til de fleste børn. Ydermere er der faktisk ikke særlig mange turister, så der er god plads på strandene og mulighed for at booke billige hoteller. ?
  Flyvetiden er ikke så lang som til Asien, og det er jo spansk og dermed ret ‘nemt’ at være der – også hvis man skulle få brug for hjælp.
  Mvh. Karen

  1. Hej Karen.
   1000 tak for dit råd om De kanariske øer. Der er rigtig mange fordele ved at tage til destinationer, som ligger tættere på Danmark, da der – som du selv skriver – er lidt at “spare” på bl.a. rejsetiden. Og hvis det så oven i købet er billigere om sommeren, så er det jo en ekstra fordel 🙂
   Gode råd og rejseidéer kan man aldrig få nok af 🙂
   De bedste hilsner fra Stine

 6. Tusind tak for et virkelig langt og uddybende svar!
  Jeg vil læse det godt og grundigt igennem flere gange også selvfølgelig vende det med resten af familien. Så dukker der nok nye spørgsmål op:)
  TAK igen!!

  Kh Marianne

 7. Hvor er det skønt at læse om de mange eventyr!
  Jeg har brug for et godt råd. Vi er ved at planlægge en længere rejse til sommer med vores tre børn, 7 år, 4 år og baby på 2 mdr. Vi skal bare væk – have sol og varme og være sammen. Vi planlægger at være væk hele den danske sommerferie.
  Hvor vil i anbefale at rejse hen med en så lille baby? Og er der steder i tænker vi skal undgå?
  På forhånd tusind tak for hjælpen!

  Kh Marianne

  1. Hej Marianne.
   1000 tak for din fine besked.
   Hvor lyder det da fantastisk dejligt, at I vil udnytte barslen på en ferie til et sted, hvor I bare kan slappe af, være sammen og nyde nærværet. Det er SÅ godt givet ud!

   Det er klart, at når I rejser med et spædbarn, så er der en del hensyn, der skal tages. Først og fremmest skal I ”risiko-vurdere”. Dernæst skal I tænke praktisk. I vil derfor også skulle tænke over, hvor langt I vil flyve.
   Vedr. destination er der flere tanker at gøre sig.
   Rejser I til f.eks. sydeuropa er det ikke langt væk fra Danmark, og I kan hurtigt flyve hjem. Det er i rammer, som er trygge, hvis nu der skulle ske noget. Det koster ikke meget at flyve dertil, men til gengæld er leveomkostningerne højere.
   Der er ingen trope- og myggeoverførte sygdomme.
   Vælger I en øversøisk destination, vil I klart kunne få en del mere for pengene. Måske flybilletterne er dyrere, men leveomkostningerne er meget billigere. Derudover er I vel mere eller mindre sikret et dejligt klima med solskin og varmt vand ☺
   Dog er der så nogle forholdsregler, I bør tage, hvis I rejser langt væk – bl.a. at I også befinder jer i et tropisk klima med risiko for trope-/infektionssygdomme.
   Hvis du ammer, er dit spædbarn dog på andre områder godt beskyttet. De 2 andre små børn du så beskytte på anden vis; tal med Rejseklinikken.dk eller egen læge vedr. vacciner m.m.

   Først og fremmest ville mit væsentligste fokus være, at vælge en destination, som ikke har nogle former for myggeoverførte sygdomme (malaria, dengue m.m.).
   Som udgangspunkt tror jeg, at der i realiteten er risiko for at blive smittet med denguefeber i det meste af Asien. Det er et udbredt problem, men jeg har en mistanke om, at myndighederne – af frygt for at turisterne udebliver – ikke melder helt ærligt ud m.h.t. risici! Jeg vil blot skrive det til dig, så du selv kan vurdere, om du kan tage nok forholdsregler.
   Vi har rejst meget i Asien, og har ALDRIG været ramt af myggeoverførte sygdomme. Vi har dog også taget vores forholdsregler; myggenet, myggespray og tøj, der dækker det meste af kroppen, når vi har været i højrisikoområder.
   Bo ordentligt, og gerne ved havet.

   Thailand er et oplagt rejsemål, hvis I ønsker at være i lækre og ordentlige rammer. Her er trygt, rart og godt og med et system, som på alle måder fungerer.
   I kan få rigtig meget for pengene i Thailand, lækre strande og et skønt klima.
   Rigtig mange rejser dertil med helt små børn.

   Har I penge nok, ville et rigtig sikkert og lækkert rejsemål være Maldiverne.
   På resortøerne er der ingen former for myggeoverførte sygdomme (der behandles herfor), alt er trygt, sikkert, roligt og i ordentlige rammer. Til gengæld koster det kassen, medmindre I laver en god aftale med et resort.
   Vi boede på Reethi Beach Resort, da vi var der. Det er et resort, som ligger i ”mellemklassen” rent prismæssigt, men alligevel er det dyrt. Jeg ville klart prøve at forhandle med dem omkring en god pris, hvis I tænker, at I gerne vil være der længe.
   Dog er det en ø, som kun rummer et resort, hvorfor I vil skulle tage ture ud derfra.
   Der sker altså ikke så meget, og I kommer helt sikkert ned i gear. I kan ikke lave andet end at bade, svømme, snorkle, dykke, slappe af og være sammen.
   Dog er Maldiverne et meget, meget sikkert land at rejse i, og alt er billedskønt og som i paradis!
   Maldiverne byder på den ene tropeø efter den anden. I vil også kunne bo relativt billigt på et guesthouse på en lokal ø. Tjek evt. vores rejseberetninger derfra https://www.atrejsemedboern.dk/maldiverne/

   Sri Lanka er et land, som vi er meget begejstrede for. Samtidig er der ingen malaria. Dog dengue i de større byer (dengue findes hovedsageligt i byer, som har mange muligheder for at denguemyg kan klække i stillestående vand).
   Vi har følt os MEGET trygge i det land!
   Der er masser af smukke strande og kultur for alle pengene. Og så er det billigt.

   Vi har ikke været på Seychellerne endnu, men har fra andre børnefamilier hørt, at de har valgt netop lige præcis den destination, da der absolut IKKE lurer nogle former for farer hvad trope- og myggeoverførte sygdomme angår.
   Det er muligt at finde rejser til rimelige penge dertil, hvis I tager jer god tid til at lede.
   Rejs gerne fra Tyskland!

   Mauritius er også en valgmulighed – dog relativt høje priser. Læs her Trines beretning fra Mauritius, hvor hende og familien holdte barsel https://www.atrejsemedboern.dk/rejser-til-mauritius/.

   Alt i alt vil jeg sige, at mulighederne er mange. Jeres valg afhænger af økonomi og ønsker for en god ferie.

   Skriv endelig igen, hvis du har nogle spørgsmål.

   De bedste hilsner fra Stine

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *