overnatning sri lanka

Guide: Anbefaling af muligheder for overnatning på Sri Lanka.

vores bruger anbefaler hvilke hoteller man skal bo på på sri lanka

(Læs her vores andre 24 artikler om Sri Lanka)

Guide: Anbefaling af muligheder for overnatning på Sri Lanka.

Leder I efter anbefalinger af muligheder for overnatning på Sri Lanka, kan I her finde en samlet oversigt over de overnatningsmuligheder på Sri Lanka, som vi og andre af vores læsere anbefaler eller har boet på.

Overnatningsmuligheder på Sri Lanka

Nedenstående liste giver et overblik over de overnatningsmuligheder, som vi – baseret på egne eller bekendtes erfaringer – kan anbefale. Vi har lavet listen ud fra geografiske områder.
Priserne er baseret på 2 voksne pr. nat, da det kræver lidt mere research, når man skal tjekke priser for 2 voksne og x antal børn.
Alt efter hvor mange børn I rejser sammen med, findes der forskellige muligheder. Enten kan I booke et familieværelse, booke 2 værelser eller alternativt aftale med hotellet, at jeres børn (ofte betinget af alder) eventuelt kan sove på samme værelse, som jer.
Da der findes et væld af muligheder, har vi altså for overskuelighedens og sammeligningens skyld, taget udgangspunkt i prisen for 2 voksne.
Derudover har vi knyttet en subjektiv kommentar til hvert hotel.

Via linket til hvert hotel er det muligt at se billeder, finde priser og ligeledes at booke en overnatning.

Har I selv erfaringer med gode hoteller og overnatningsmuligheder på Sri Lanka, som I gerne vil anbefale andre, eller har I spørgsmål, er I meget velkomne til at sende en mail, kommentere via vores facebook eller i nedenstående kommentarfelt.

Benytter I nogle af de i denne artikel nævnte hoteller og overnatningsmuligheder på jeres næste rejse til Sri Lanka, hører vi også gerne derom, så vores liste hele tiden kan være opdateret til hjælp for andre, som selv leder efter de bedste anbefalinger til hoteller på Sri Lanka.

Sidst, men ikke mindst; Ønsker I at bo på et særligt hotel, som har fået rigtig gode anbefalinger, så vil vi råde jer til at BOOKE I GOD TID!
Antallet af besøgende i landet er stigende, og det kan særligt i højsæsonen være svært at finde noget ordentligt at bo i. Vær på forkant med dette, og book i god tid.

Overnatningsmuligheder Vest

Negombo

Ronny Cottage

Familien Kruse boede i “Ronny Cottage” i 2016.
Lejligheden ligger i lidt lang gåafstand til stranden, og er i det hele taget placeret en smule isoleret. Dog fortæller familien, at det er ok at overnatte på stedet, hvis I blot ønsker en sidste dag med ren afslapning tæt på lufthavnen, inden I flyver hjemad efter en dejlig ferie i landet.
I kan, som familien Kruse, vælge at bruge et døgn i afslappende omgivelser, bade i poolen, samt nyde turens sidste dejlige rice and curry-retter og drikke utallige limejuices.

Panorama Residencies

Jeanette og familien overnattede på dette hotel i 2017.
Hotellet ligger tæt på lufthavnen, og familien beskriver hotellet som værende enkelt, rent og pænt, men dog lidt “slidt i kanterne”. Hotellet har pool til mindre børn, men ikke til de større.
Personalet på “Panorama Residencies” er imødekommende, hjælpsomt og venligt. Et sted, som kan anbefales, hvis I gerne vil opholde jer tæt på lufthavnen, inden I skal flyve hjem, og hvor I får meget for pengene.

Colombo

Galle Face Hotel

En af vores bedste anbefalinger til hoteller på Sri Lanka er helt klart “Galle Face Hotel” i Colombo! Hotellet er fra 1864, og rummer en masse historier og stemning, som bare skal opleves. Dyrt, men hver en krone værd.
Ønsker I ikke at overnatte på hotellet, er der rig mulighed for bare at “lægge vejen forbi”, da det også er muligt blot at spise en overdådig brunch eller middag på hotellet, og dermed her igennem indsnuse den helt særlige stemning.
Vi har altid drømt om at opleve “Galle Face Hotel” i Colombo, og det var derfor også en drøm, der gik i opfyldelse, da vi overnattede på hotellet i slutningen af juli 2016.
At ankomme til hotellet er som at træde tilbage i tiden, hvor I bliver kongeligt modtaget af personale i hvide uniformer, som åbner døre, servicerer og tager sig af ALT på den mest elegante facon.
Gå igennem hotellets historiske gange, som gemmer på små hemmeligheder, montre, der udstiller service fra 1800-tallet, besøg muséet, fortab jer i billederne af alle de berømtheder, der har besøgt hotellet og nyd de smukke omgivelser.
Hotellet er totalrenoveret i 2015, og bærer virkelig præg af høj standard. Værelserne er rene, smukke og stilfuldt indrettet.
Beliggenheden er intet mindre end perfekt; direkte ud til det Indiske Ocean og samtidig med udsigt til storbyens lys, når tusmørket sænker sig.
Det eneste minus er, at poolen ikke er børnevenlig, da havvandet, som poolen består af, er koldt, og da den samtidig er dyb.
Til gengæld vil I kunne slå massevis af timer ihjel ved at sidde på terrassen, der omkranser poolen, drikke jeres te på stedet, og blot iagttage.
Hotellet er fornemt, og der er dresscode i restauranten. Rejser I med rygsæk, skal I blot glatte jeres bukser og pudse jeres klipklappere – så går det nok det hele.
Der er wifi på hele hotellet.
Pris: ca. 1500 kr. pr. overnatning.

Garden Guest House

Familien Sievertsen boede i 3 dage på “Garden Guest House” i Colombo, da de var på ferie på Sri Lanka. “Garden Guest House” er et lille bed&breakfast, og ikke et hotel.
De beskriver dette lille guesthouse som værende rigtig hyggeligt og som et dejligt familiested med blot et par værelser, hvilket medvirker til, at stemningen er hjemlig og intim.
Ejeren af stedet var enormt serviceminded og hjælpsom, og ydede en kæmpe indsats for, at familien fik de bedste oplevelser, mens de var i Colombo.
En overnatning på “Garden Guest House” koster knapt 100$ pr. nat.

For billeder eller yderligere information om stedet, kan I læse om familien Sievertsens Sri Lanka rejse her.

Cinnamon Lakeside Colombo

For at være tæt på lufthavnen i forbindelse med hjemrejse, kan det være en god idé at booke et hotel i Colombo.
Dette var også årsagen til, at familien Sievertsen i forbindelse med deres ferie på Sri Lanka i starten af 2016 havde bookede en overnatning på “Cinnamon Lakeside”, som dog viste sig at være mere et business luksushotel end et familiehotel.
Hotellet er enormt flot og lækkert og poolen vild skøn – men selve stemningen på hotellet er ikke særlig børnefamilie-orienteret.
“Cinnamon Lakeside” har luksuriøse omgivelser, dresscode og en lidt snobbet stemning over sig, hvilket muligvis ikke helt harmonerer med tilbagelænet afslappethed. Måske ikke det ideelle ud fra et børnefamilieperspektiv.
Personalet på “Cinnamon Lakeside” er ikke særligt serviceminded, og stemningen generelt lidt mere fornem, end man kunne ønske sig.
Alt i alt er et ophold på “Cinnamon Lakeside” ikke for den almindeligt rejsende børnefamilie – og slet ikke value for the money.
Læs her om familien Sievertsens oplevelse af “Cinnamon Lakeside”, da de overnattede i Colombo.

Airport Villa

Jeanette og familie besøgte “Airport Villa” i Seduwa, Colombo, primo 2017.
“Airport Villa” ligger i ganske kort afstand fra lufthavnen, hvorfor det er et fint sted at tage sin første overnatning, hvis man ankommer til Sri Lanka sent på aftenen eller midt om natten, eller hvis man ønsker et sted at opholde sig, inden man skal med flyet hjem til Danmark.
Familien havde booket et familieværelse, som havde en dobbeltseng og 2 enkeltsenge.
Stedet har en dejlig pool, samt køkken, spisestue og stue til fri afbenyttelse. Dog oplevede familien, at stedet var pænt slidt og også en smule beskidt.

Bentota

AVANI Bentota Resort & Spa

Familien Hemmingsen rejste i november 2012 til Sri Lanka, og valgte i den forbindelse at holde ferie i Bentota i et par dage. Familiens 2 børn var på daværende tidspunkt begge under 10 år.
Familien fortæller, at man på “Avani Bentota Resort & Spa” får rigtig meget for pengene, da standarden er god og prisen rimelig.
Stedet er meget “turistet” og knapt så autentisk – det er altså ikke på dette sted, at I oplever det “rigtige” Sri Lanka, men til gengæld får I resort-stemning og ordentlige boligforhold for alle pengene.
Resortet har 2 gode og børnevenlige pools, sublim mad og beliggenhed lige ved havet. Havet er dog ikke så børnevenligt lige på dette spot, da understrømmen er meget voldsom.

Channa villa bed & breakfast

Jeanette og familie boede her i starten af 2017, og kan på det varmeste anbefale dette lille familieejede og hyggelige sted.
Det lille bed & breakfast bød mere end hjerteligt velkommen, og værelserne er super fine med gode senge. Stedet har en dejlig fællesbalkon, en fællesstue og et lille tekøkken, som er til fri afbenyttelse.

Overnatningsmuligheder Syd

Unawatuna

Silva Rest

Fra en familie, der har holdt ferie i Unawatuna flere gange, har vi fået anbefalet “Silva Rest”, som er et B&B. Familien skriver følgende:
“I Unawatuna ligger et bed and breakfast, der hedder “Silva Rest”. Det kan varmt anbefales. Fantastisk serviceminded personale og meget børnevenligt. Vi bor der hver gang i flere uger med både små og store børn.”

Unawatuna Calamander

Stranden ud for dette resort er ikke noget særligt, men en lille gåtur derfra ligger en bred strand med masser af turister.
“Unawatuna Calamander” har en relativ høj standard, men har ingen autentisk stemning over sig. Ønsker I til gengæld rendyrket charterstemning, så er I kommet til det helt rigtige sted. Det er ikke her, I vil kunne opleve det “ægte” Sri Lanka. Dog vil I kunne sove i pæne og rene omgivelser og spise fantastisk mad i restaurantens super lækre buffet. Oveni er personalet yderst venlige og serviceminded.
Hotellet har værelser af forskellig standard, og hvis I er en familie på flere personer, der ønsker plads, vil vi anbefale jer at booke Junior Suite w. pool view. Disse værelser kan sagtens rumme en familie på 5 personer, og ligger i stueplan med en lille terrasse og med udsigt til poolen og få skridt til stranden.

Pris for 2 voksne: 1200 kr.

For billeder eller yderligere info om stedet, kan I her læse om vores ophold på Unawatuna Calamander.

Mirissa

Mirissa Coral Beach Hotel

“Mirissa Coral Beach Hotel” er et stemningsfuldt lille træ-budget-hotel/guesthouse med helt enkle værelser, papirtynde vægge og miniputsenge.
Standarden er ikke særlig høj, men stedet er alligevel præget af en hyggelig og lokal stemning.
Benyt den slidte hængekøje til eftermiddagafslapning eller til at nyde den fantastiske udsigt og beliggenhed for enden af stranden og ud til en lille slags rev.
Rejser I på budget, kan dette sted godt anbefales. Sørg blot for at få et værelse, som ligger væk fra baren, så I kan få en nattesøvn uden for mange forstyrrelser fra musikken.
Det er ikke specielt anbefalelsesværdigt at indtage maden på dette sted – bestiller I frugt, kan det godt smage af løg, fisk eller noget helt tredje…

Pris: 400-500 pr. nat for voksne.

For billeder eller yderligere info om stedet, kan I læse om vores ophold på Mirissa Coral Beach Hotel fra vores første ferie på Sri Lanka.

Mirissa Bay Resort

“Mirissa Bay Resort” har beliggenhed direkte på stranden – og også nærmest direkte på en yderst befærdet vej til den anden side. Sørg derfor for at få værelser ud mod stranden, da værelserne ud mod vejen i dén grad er præget af trafikstøj.
Til strandsiden har vi hørt, at der kan være larm fra musikken fra restauranten til sent ud på natten.
Husk derfor at medbringe ørepropper, hvis I er lydfølsomme.
Hotellet kan IKKE sammenlignes med charterhoteller. Standarden er ikke høj, men ud fra et backpackerperspektiv ok.
Det kan godt anbefales at bo på Mirissa Bay Resort, hvis man ikke har “fine fornemmelser”, da man får meget for pengene i forhold til beliggenhed på stranden.
Om aftenen tændes der fakler på stranden, og ud for hotellet kan I sidde med fusserne næsten i vandkanten, mens I kan vælge at få grillet friskfanget fisk lige ved siden af jeres bord.
Personalet er hjælpsomme og venlige, men vær tålmodige; ALT tager tid, og det kan indimellem være lidt af en udfordring at få serveret sin mad på samme tid.

Pris: 600-700 kr. pr. nat for voksne – bedre “value for the money” end “Mirissa Coral Beach Hotel”.

For billeder eller yderligere info om stedet, kan I her læse mere om vores ophold på “Mirissa Bay Resort”.

Paradise Beach Club Mirissa

Familien Hemmingsen holdte i november 2012 ferie i Mirissa, hvor de boede på “Paradise Beach Club Mirissa”, hvilket de beskriver som værende deres bedste hoteloplevelse på deres rejse til Sri Lanka.
Vi har fra andre rejsende dog fået oplysninger om, at stedet i dag er lidt nedslidt, og at standarden ikke længere er så høj.
Prisen var 110§ pr. nat for 4 personer. Maden var god og poolen børnevenlig. Serviceniveauet var meget højt, og der blev serveret gode mojitos på strandbarerne :-).
Da vi var i Mirissa ville vi gerne have overnattet på dette hotel, men alt var fuldt booket, da det var i højsæsonen. Sørg derfor for at booke i god tid, hvis I rejser i højsæsonen.
Hotellet ligger super centralt og direkte på stranden.

Liyanage Resort

Torsten og ægtefælle (+50 år) fra Sverige boede i februar 2015 på “Liyanage Resort”, da de holdte ferie på Sri Lanka.
Torsten beskriver, at det positive ved resortet er, at personalet er venlige, at værelserne er rene og fine, at der er gratis og hurtigt Wi-Fi, samt en god og variende morgenmad.
Det negative er, at der er langt til stranden, da resortet ligger på den forkerte side af vejen, og man derfor skal krydse en meget befærdet vej for at komme dertil.

Pris: Dobbeltværelse (2 pers.) til 300-400 kr. pr. nat, familieværelse (4 pers.) til 500-600 kr. pr. nat.

Hotel Vacanza

Familien Kruse besøgte “Hotel Vazanca” i starten af 2016, og beskriver det som værende et skønt sted, som de varmt kan anbefale til børnefamilier – kun et stenkast fra Mirissa Beach. Dog skal I krydse hovedvejen for at komme ned til stranden.

Polhena Beach i nærheden af Mirissa

LakRaj Heritage Hotel

Ikke så langt fra Mirissa (ca. 6 km.) ligger Polhena Beach, som man kan søge til, hvis man hungrer efter fred og ro. Stranden i dette område er nærmest uden turister. Havet er smukt og vildt, men ikke uden understrøm, hvorfor helt små børn eventuelt i stedet kan benytte hotellets saltvandspool.
Jeanette og familie besøgte primo 2017 dette område, og boede på “LakRaj Heritage Hotel”, som har en fantastisk beliggenhed lige ud til stranden.
Hotellet er utrolig flot, og har en høj standard. Værelserne er flotte, rene og pæne, og serviceniveauet meget højt – personalet yder deres bedste, og er venlige og imødekommende. Der er wifi alle steder på hotellets område og ligeledes lydløs aircondition.
Hotellet ligger mere eller mindre direkte på stranden, hvorfor man om aftenen kan blive lullet til ro ved lyden af havets bølger. Endvidere kan man sidst på eftermiddagen se havskildpadder, som roligt kommer op på stranden.
Har I brug for fuldstændig ro, er dette “the place to go” – eneste lyde er naturens egne.
Et godt råd er at bestille et værelse med havudsigt.

Tangalle

Goyambokka Beach

Palm Paradise Cabanas and villas

“Palm Paradise Cabanas and villas” består af både små, simple hytter og mere moderne villaer, der ligger i en frodig palmehave ned til en lille, beskyttet bugt.
Beliggenheden direkte ned til Goyambokka strand er intet mindre end fantastisk, og vi er vilde med stedet.
Der er 2 forskellige typer hytter/villaer at vælge imellem – enten de lidt ældre, men autentiske træhytter, hvor priseksemplerne på en overnatning er:

 • 2 voksne for 600-700 kr. pr. nat incl. halvpension
 • 2 voksne og 2 børn incl. halvpension til cirka 1000 kr.

eller de nyere, mere moderne hytter/”family villas” for 1.300 kr. pr. overnatning incl. morgenmad.

Vi har en regel om aldrig at tage tilbage til et sted, men i forhold til “Palm Paradise Cabanas and villas” har vi måttet gøre en undtagelse. Det er et sted, vi simpelthen ikke kan få nok af.
Af samme årsag har vi boet både i deres lækre villaer og også deres mere primitive træ-cabanas.
Familie villaerne er moderne og af høj standard, hvor de ældre cabanas er mere autentiske og med knapt så høj en standard. Det er altså 2 vidt forskellige oplevelser.
“Palm Paradise Cabanas and villas” har en skøn restaurant, som ligger på en forhøjet træ-terrasse midt i den frodige have og med udsigt ud over havet. Maden er velsmagende og personalet venligt.

For billeder eller yderligere info om stedet, kan I læse om vores ophold på “Palm Paradise Cabanas and villas”, som ligger ved en af de allerbedste strande på Sri Lanka.

Mangrove Beach Cabanas

Familien Sievertsen boede i en familiehytte på dette skønne sted i starten af 2016, og de nød hvert minut.
“Mangrove Beach Cabanas” har en skøn beliggenhed ved stranden i Tangalle, og der hersker en god stemning på stedet, personalet er super søde og serviceminded, og standarden rigtig god i forhold til prisen.
Hytterne er lækre, der er aircondition og rengøring hver dag.
Børn kan færdes frit og trygt på resortets område, men det er ikke anbefalelsesværdigt at bade i havet på grund af den kraftige understrøm. Dog kan I sagtens soppe og ligge i vandkanten og plaske.
Dyrelivet i området er for nysgerrige sjæle og beliggenheden i top i forhold til seværdigheder.

Læs her mere om familien Sievertsens oplevelse af “Mangrove Beach Cabanas” fra deres rejse til Sri Lanka i 2016.

Ranna212/Portofino Resort Tangalle

Ca. 20 km. uden for Tangalle ligger “Ranna212/Portofino Resort”, som i vores øjne mere er et retreat end et resort.
Stedet ligger helt isoleret og lang væk fra alt, men er smukt og helt roligt.
Dog er stedet IKKE for børnefamilier, men mere for folk, der søger musestille omgivelser og ro.
På trods af at stedet beskrives som et resort for alle (også børnefamilier), blev der tysset på vores børn, når de grinte i poolen.
Der er dresscode i restauranten og stemningen er genelret ret fornem.
Maden er dyr på resortet, og da stedet ligger isoleret er der ikke nogle alternativer til resortets restaurant.
Sørg for at proviantere i butikker i Tangalle, når I handler dér, da I ellers ikke rigtig har mulighed for at anskaffe jer andet end det, resortet tilbyder.
Resortet forsøger at have en høj standard, men er ikke rigtig gearet til den standard, de forsøger at lægge for dagen. Tværtimod bliver stemningen stiv og al for formel.
Resortet er at anbefale til enlige eller par, der søger absolut fred og ro i idylliske og isolerede omgivelser.
Pris for 2 voksne 4.000 kr. – vi gav ikke så meget for det, og det kan være det bliver billigere, når I kommer tættere på at skulle booke, men uanset hvad, så er det efter vores mening ikke pengene værd. I kan finde langt bedre kvalitet til lavere pris – og ikke mindst bedre beliggenhed og stemning – andre steder.

Papaa Palace Hotel

Torsten og ægtefælle (+50 år) fra Sverige boede i februar 2015 på “Papaa Palace Hotel” i Tangalle, da de holdte ferie på Sri Lanka.
Det de ærgede sig mest over var hotellets beliggenhed, som var langt væk fra stranden, og så havde de generelt en oplevelse af, at personalet på stedet ikke var særlig venlige og serviceminded.
Det mest positive ved dette hotel var den gode morgenmad.

Yala National Park

Cinnamon Wild Yala

“Cinnamon Wild Yala” er et dyrt og luksuriøst resort, som har en fantastisk stemning og en beliggenhed helt tæt på nationalparken, som er medvirkende til, at I føler, at I er på savannen.
Vilde dyrt går frit imellem husene (de autentiske bungalows), tæt på poolområdet er en sø, hvor krokodillerne svømmer eller ligger og soler sig på de store sten, vildsvinefamilierne spadserer tæt forbi, aberne danser på tagene, og er I heldige kan I sidde på jeres bungalows veranda og betragte en elefant lunte langsomt forbi.
Efter mørkets frembrud (både morgen og aften) skal I følges op til restaurantens område af bevæbnede vagter, da dyrelivet i området er vildt og helt igennem naturligt – I ved altså ikke, hvad I risikerer at støde på! Meget, meget spændende og alligevel helt trygt.
“Cinnamon Wild Yala” er et fantastisk sted, som er alle pengene værd, og som vi til hver en tid vil anbefale.

Pris for 2 voksne – 2.000 kr. pr. overnatning – eller 3.800 kr. pr. overnatning for 2 voksne og 2 børn.

For billeder eller yderligere info om stedet, kan I her læse om vores ophold på “Cinnamon Wild Yala”, da vi boede i Yala Nationalpark.

Lake View Cottage

Familien Kruse var i Yala i starten af 2016, hvor de boede på “Lake View Cottage”. De skriver følgende:
“I Yala boede vi på “Lake View Cottage”. Det var det billigste hotel på vores tur, og faktisk dermed også det mest ramponerede, men hotellet havde samtidig helt klart den BEDSTE service, som vi oplevede under hele vores rejse.
Ejeren var enormt hjælpsom og venlig, og inden vi tog videre til Ella, fik vi den mest sindssygt lækre morgenmad, bestående af lækker juice, flere fade frugt, æg og pølser samt brød og selvfølgelig nudler – ja der manglede intet.
Vi fandt tilfældigt dette hotel via Trustpilot, fordi de fik så gode anbefalinger for deres safariguide. De har den guide, der har de skarpeste øjne; leopard øjne!

Tissamaharama

Hotel Coconut Garden

“Hotel Coconut Garden” er et super hyggeligt sted, som har en stor og flot have, hvor palmerne svajer i vinden, og hvor de mange egern piler omkring.
Jeanette og familien besøgte stedet primo 2017, og fortæller, at hotellet har en dejlig swimmingpool, som også har babybassin.
Booker I et værelse på øverste etage, vil I opleve at have den mest fantastiske udsigt overhovedet – med view ud over bjerge og bananplantager.
Personalet på hotellet er meget venligt og smilende, men værelserne dog lidt slidte. Vi var 4 personer, og kunne sagtens være i ét værelse. Pris: 600 kr. for 1 deluxe dobbeltværelse inklusiv mad og drikkevarer.
Overalt i dette område er der en del insekter, så huske myggespray.
“Hotel Coconut Carden” er et rigtig godt udgangspunkt for en safari i Yala Nationalpark.

Se billeder, priser og book her

Galapita Eco Lodge / Buttala

Har I ønsker om at opleve noget ud over det sædvanlige, når I rejser til Sri Lanka, kan vi på det varmest anbefale “Galapita Eco Lodge”! Vi vil dog gerne gøre opmærksom på, at stedet ikke er for familier med helt små børn, og at det heller ikke er for folk, der ønsker resortagtig standard.
Til gengæld er Galapita Eco Lodge ganske enkelt enestående, og byder på autentiske og billedskønne omgivelser. Sov i åbne hytter indrettet med kunst og finurligheder, og vågn op til overvældende natur. Indtag den velsmagende mad i magiske omgivelser, bad i floden og find ædelsten i River of Gems.

Lad jer inspirere, og læs her mere om vores oplevelser på Galapita Eco Lodge.
Priserne ligger på cirka kr. 1.200, for 2 værelser passende til en familie med 2 voksne og 2 børn.

Overnatningsmuligheder i og omkring bjergene

Udawalawe National Park

Grand Udawalawe Safari Resort

“Grand Udawalave Safari Resort” er et lækkert hotel i smukke omgivelser, som har den helt rigtige, autentiske safari-stemning. Det er et meget velholdt og flot hotel.
Standarden er generelt høj og værelserne er meget store. I kan uden problemer være 4 personer på ét værelse, da sengene er king size, og da det er muligt at købe sig til ekstra opredning.
Hotellet ligger i kort afstand til nationalparken, hvilket er behageligt, når I skal på safari. Det er nemt at bestille en safari via hotellet.

Prismæssigt ligger en overnatning til 1.000 kr. for 2 voksne.

For billeder eller yderligere info om stedet, kan I læse om vores ophold på “Grand Udawalawe Safari Resort” her.

Ella

Ravana Heights

“Ravana Heights” har den mest fantastiske udsigt! At sidde på terrassen og indtage den velsmagende morgenmad bestående af pandekager, æg og frisk frugt, mens I nyder udsigten ud over Ellas frodige bjergområde, er intet mindre end fantastisk.
Ud over rigtig pæne og rene værelser, har stedet en skøn have, som børnene frit kan kravle rundt og finde krystaller i.
Ejeren af stedet vil af nogen måske nok blive opfattet som en smule excentrisk, men det er efter vores mening blot en gevinst. Vi kan godt lide, at folk giver sig i kast med at diskutere og berøre emner, som normalt ellers er svære at komme ind på.
Det er muligt at bestille aftensmad på stedet, og maden smager fantastisk. Den indtages i en lille hjemlig stue og i helt rolige omgivelser. Prisen ligger dog i den lidt høje ende for et måltid.
“Ravana Heights” ligger prismæssigt til ca. 700-800 kr. pr. overnatning for 2 voksne.
Ønsker I et familieværelse med god udsigt, kan det fås til 1.100-1.200 kr. for 2 voksne og 2 børn (vi kunne nu godt have alle vores 3 børn i dette rum)

For billeder eller yderligere info om stedet, kan I her læse om vores ophold på “Ravana Heights” i Ella.

Ella Gap Panorama

Familien Hemmingsen (2 voksne og 2 børn under 10 år) besøgte stedet i november 2012, da de holdte ferie på Sri Lanka.
De beskriver stedet som værende ok til prisen – småt, men autentisk. Ikke så høj en standard.
Det mest positive ved stedet er, at det ligger med en skøn udsigt over bjergene, at det er billigt og med mulighed for god, hjemmelavet srilankansk mad.

Pris: 500 kr. pr. overnatning.

Blue Ribbon Homestay

Familien Sievertsen besøgte stedet primo 2016, og beskriver “Blue Ribbon Homestay” som et godt valg, hvis I skal overnatte i Ella og rejser på budget.
Værtsparret var rigtig venlige, og morgenmaden var god. Stemningen på stedet var behagelig og værelserne rene og pæne.
Alt i alt er “Blue Ribbon Homestay” et sted, som absolut kan anbefales, hvis I skal besøge Ella.
I kan her læse om Dea og hendes families oplevelse i Ella.

Pris: 250 kr. pr. overnatning.

Rock side inn

Familien Kruse boede på “Rock Side Inn”, da de besøgte Ella i 2016.
“Rock Side Inn” er et pensionat, som har fået rigtig gode anmeldelser på TripAdvisor – hovedsageligt på grund af ejernes gæstfrihed og den smukke udsigt.
Værelserne beskrives som rene og enkle, og maden er god.

Nuwara Eliya

Grand Hotel
“Grand Hotel” er et fantastisk flot og gammelt hotel, som sætter én tilbage i tiden. Drik jeres High tea her, og føl jer hensat til fortiden. Her står alt stille for et øjeblik, og tjenere i uniformer og hvide handsker hjælper på billedet.
I mine øjne er stedet dog efterhånden noget slidt, og lever ikke helt op til den standard, som hotellet ønsker at signalere, da hotellet efterhånden er for slidt. Der er for eksempel dresscode og en vis stivhed forbundet med et ophold her, hvilket jeg synes er en oplevelse, man virkelig bør unde sig selv. Det er virkelig som at blive sat tilbage i tiden. Vil dog samtidig sige, at hvis I lider af støvallergi, og ønsker moderne faciliteter, så er det IKKE på “Grand Hotel”, I bør overnatte!
En tur ned ad hotellets slidte gange vidner om tidligere tiders engelske storhed. Billeder fra kolonitiden med den engelske overherre og hans slaver hænger i slidte og støvede rammer, og er medvirkende til at skabe den helt igennem specielle stemning, som stedet er præget af.
Et langt stykke hen ad vejen er et ophold på “Grand Hotel” en oplevelse, som I ikke må snyde jer selv for.
I må heller ikke snyde jer selv for en gåtur i byen, som er så præget af modsætninger, at I visse steder vil skulle holde tungen en smule lige i munden for at finde ud af, om I er i England eller på Sri Lanka.

Prisen for en overnatning på “Grand Hotel” er cirka 1.400 kr. pr. nat for 2 voksne.
Det er også muligt at bo i et familieværelse, som kan rumme 2 voksne og 3 børn.

For billeder eller yderligere info om stedet, kan I her læse om vores ophold på “Grand Hotel” i Nuwara Eliya.

Kandy

Swetha Villa

“Swetha Villa” er en smuk villa med en rolig beliggenhed væk fra byens larm.
Her kan man få alt, hvad hjertet begærer – serveret og leveret af venligt og opmærksomt personale. I bestiller blot det, I ønsker at spise, og de laver det. Har I rester fra et måltid, bringer personalet gerne resterne til nogle af de fattige børn i byen.
Personalet arrangerer også gerne transport med en lokal og venlig tuk-tuk-chauffør, som også er behjælpelig på alle måder.
Villaen er indrettet med ældre møbler, men har en fin standard. Alt er rent og pænt.
Der er pool i villaens have.
Prismæssigt er det lige i den høje ende, men til gengæld vil I opleve nærmest at føle jer kongeligt behandlet i helt stille, rolige, trygge og hjemlige omgivelser.
Ejeren af stedet dukker gerne op, og indbyder til gode samtaler om Sri Lanka. Hun er én af byens store velgører, og forsøger at gøre en forskel for Kandy's udsatte familier.
Vi var så heldige, at hun inviterede os hjem til sig selv og ligeledes på besøg i deres familieejede virksomheder, hvor børnene fik et indblik i, hvordan man finder ædelsten i Sri Lanka og også hvordan man fremstiller smykker.

Pris: 1200 kr. pr. overnatning.

For billeder eller yderligere info om stedet, kan I her læse om vores ophold i Kandy.

Madulkelle Tea & Eco Lodge

“Madulkelle Tea & Eco Lodge” ligger i Bjergene nord for Kandy.
Familien Sievertsen besøgte stedet primo 2016, og beskriver hotellet som helt igennem fantastisk og i særklasse.
Familien giver tydeligt udtryk for, at det var en kæmpe oplevelse – uden sammenligning – at befinde sig her i de smukkeste omgivelser, pakket ind i en ubeskrivelig stemning af ro. Dea fortæller, at opholdet her i bjergene nord for Kandy for dem var det mest fantastiske, de oplevede på hele deres tur – med andre ord; en oplevelse for livet!
For at komme til “Madulkelle Tea & Eco Lodge” skal I dog væbne jer med tålmodighed, da vejen dertil er lidt besværlig, og derfor tager tid. Lad det være en del af oplevelsen! Kom ned i tempo, og “enjoy the ride” 🙂 Når først I når stedet, vil I blive mødt af autentisk stemning, skønhed og ro.

Bo i luksustelte på “Maldulkelle Tea & Eco Lodge” og vågn op med udsigt over bjerge og theplantager i de mest vidunderlige omgivelser ever! Benyt den ro, som denne skønhed giver, til at være sammen som familie, til at udforske naturen, og bade og lege sammen.
Endvidere har stedet en lækker urtehave, hvor I sammen med personalet kan plukke krydderurter m.m., som I efterfølgende kan bruge, når I er med i køkkenet for at lære at lave ægte srilankan rice & curry.

Det er dyrt at bo på “Maldulkelle Tea & Eco Lodge”, men uden tvivl hver en krone værd.
Pris: 1.600 kr. pr. overnatning.

Se billeder og få yderligere info om “Maldulkelle Tea & Eco Lodge” fra da familien Sievertsens var i Kandy.

Cafe Aroma Inn

Familien Kruse var i Kandy i 2016, hvor de boede på “Café Aroma”. Familien oplyser, at “Café Aroma” har en helt ideel placering, hvorfra I vil kunne gå til det hele. Derudover serverer stedet en helt sublim kaffe, som vi kender den fra Italien 🙂

Pinnawala

Hotel Elephant Park

“Hotel Elephant Park” er et meget “turistet” hotel uden den mindste snert af autencitet.
Hotellet er pænt og har en god standard, så hvis I har et ønske om at besøge elefantbørnehjemmet i Pinawalla, og samtidig tage en overnatning i byen, så kan hotellet godt anbefales.

Pris: 500 kr. pr. overnatning

Læs her om familien Sievertsens oplevelse af “Hotel Elephant Park”, da de overnattede ved Pinnawala.

Overnatningsmuligheder Øst

Arugam Bay

Upali Beach Surf Resort
Skal I surfe i Arugam Bay, kan vi godt anbefale jer at bo på “Upali Beach Surf Resort”.
“Resortet” består af meget primitive hytter/cabanas, som til gengæld har den perfekte beliggenhed direkte på stranden og ud til brændingen.
Stemningen på “Upali Beach Surf Resort” er intet mindre end fantastisk, og gør det ud for manglende standard rent boligmæssigt.
Ejerne af stedet vil gøre ALT for, at I kan få den bedste oplevelse ud af jeres ophold, og den meget laidback og uformelle stemning gennemsyrer hele stedet.
Folk er samlet om én ting; at surfe og lege i vandet, hvilket skaber en helt særlig åbenhed og glæde blandt både gæster og besøgende.
Stedets café serverer snacks på yderst afslappet facon, loungemusik flyder ud af højttalerne, folk taler på kryds og tværs, og alle er velkomne.
Er I habile surfere – eller vil I bare gerne lære det – er “Upali Beach Surf Resort” the place to go! Også for børn, som er mere end velkomne.
Hyr en af de dygtige surfinstruktører til rimelige penge, og lær kunsten. Gå på line på stedets balancetræner, eller sid blot og betragt alle surferne fra stedets café, mens I i yderst afslappet tilstand indtager morgenkaffen med bare tær i sandet.
Stedet er ikke for rejsende, som ønsker resort-agtige tilstande, men for de mere laidback backpacker-typer.
Der er (ustabilt) wifi på resortet.

Pris: 250 kr. pr. overnatning.

Trincomalee – Nilaveli

Nilaveli Crystal Blue Hotel

Dette hotel kan IKKE anbefales!!
Nilaveli og Uppuveli er de mest kendte strandområder omkring Trincomalee.
Nilaveli Beach ligger ud for Pigeon Island, hvilket giver et perfekt udgangspunkt, hvis man gerne vil besøge denne national marine park.
Vi havde booket 3 overnatninger på Nilaveli Crystal Blue Hotel, som vi havde læst os til skulle være et ok hotel med en god beliggenhed tæt på stranden.
Hotellet har så absolut “budget-standard”, men da området omkring Trincomalee efterhånden er velbesøgt i højsæsonen, er det svært at finde noget til en ok standard til rimelige penge.
Lad det være sagt med det samme; Nilaveli Crystal Blue Hotel er slidt, beskidt og ringe!
Hotellets omgivelser er skønne med udsigt til rismarker og flot natur. Beliggenheden er super og i ganske kort afstand til stranden. Derudover er medarbejderne på stedet utrolig venlige.
Men, men, men; værelserne er i virkelig dårlig stand, og indrettet med senge, der er ved at falde sammen. Der er beskidt og fyldt med frøer og kryb på værelserne.
Vi boede på stedet, mens der var et ordentligt regnskyl, hvilket resulterede i, at meget af vores bagage og tøj blev ødelagt, da taget viste sig at være meget utæt. Da vi efter regnskyllet returnerede til vores værelse, var det oversvømmet, og legetøj og tasker flød i gekkolort og frøer!
Da vi derefter fik et andet værelse, var der kakerlakker og biller i rummet, og da myggenettet over sengen var i stykker, måtte jeg fjerne biller, som kravlede på vores yngste datter om natten.
Vi fik vasket vores tøj på stedet, hvilket resulterede i, at meget af det gik i stykker.
Maden i restauranten var dårlig, og da vi en aften sad og indtog et måltid i meget dunkel belysning, syntes vi det kriblede og krablede på vores kroppe. Vi opdagede kort efter, at der var fyldt med bittesmå flyvemyrer og insekter, som nok netop var klækket, og som derfor var overalt i vores mad, i håret, på arme og ben…
Efter hjemkomst til Danmark er opholdet på “Nilaveli Crystal Blue Hotel” årsagen til, at al vores bagage og det tøj, som vi ikke var nødsaget til at smide ud, blev frosset ned eller vasket ved 60 g. – just in case…

Pris: 500 kr. pr. dobbeltværelse.

Nilaveli Beach Hotel

Skulle vi vælge at bo et sted ved Nilaveli, som passede til vores rejsebudget, ville vi vælge “Nilaveli Beach Hotel”.
Hotellet ligger direkte på stranden, og virker til at have en ok standard.
Alt var desværre booket, da vi var der, hvorfor det ikke var muligt for os at bo på hotellet.

Pris: 600 kr. pr. dobbeltværrelse

Overnatningsmuligheder Central – Lavlandet

Sigiriya/Dambulla

Sigiriya Village Hotel

“Sigiriya Village Hotel” er det perfekte udgangspunkt for børnefamilier, hvis man gerne vil udforske de fantastiske seværdigheder, som ligger i den kulturelle trekant.
Hotellet har en høj standard, og I vil opleve at få meget for pengene.
Overnat i de smukke og rene bungalows, som emmer af den helt rigtige safaristemning, og nyd de frodige og velordnede omgivelser.
Hotellets pool har udsigt til Sigiriyas største trækplaster; The Lionrock/Løveklippen, og I kan nyde at blive afkølet i poolen, mens I drikker en lemonsoda og betragter den smukke natur.
Dyrelivet i området er mangfoldigt, og I vil få følelsen af at befinde jer i et wildlife-område. Det frarådes derfor også, at I går uden for hotellets område efter kl. 19.00, da risikoen for at støde på en vild elefant eller to er til stede.
Grottetemplerne i Dambulla ligger ikke langt fra Sigiriya, så vores anbefalinger er, at I benytter jer af områdets kulturelle muligheder.
Der er ikke wifi på værelserne, men fri wifi i hotellets loungeområde og i restauranten.

Pris: 600 kr. pr. overnatning.

Læs om vores seneste tur til Sri Lanka, da vi overnattede på dette hotel ved Sigirya

Anuradhapura

Hotel Heladiv

“Hotel Heladiv” kan beskrives med ganske få ord; en perle af en oase!
Med beliggenhed lidt uden for Anuradhapuras centrum – i grønne og frodige omgivelser, og langt væk fra støj – finder I dette skønne, velordnede og dejlige hotel, som har små, rummelige og rene bungalows.
Personalet er yderst venlige og professionelle, og I vil med garanti føle jer hjemme fra første øjeblik.
I vil opleve at få rigtig meget for pengene på dette lille, fine hotel – både hvad stemning og kvalitet angår.
Maden er dejlig, og medarbejderne spiller gerne bold eller frisbee med jeres børn, alt imens ejeren af stedet servicerer, og sørger for, at I ikke mangler noget.
Der er wifi på hotellet.
Der er ikke langt fra hotellet til Anuradhapuras seværdigheder, hvilket er et ekstra plus.
Da vi var der i sommeren 2016, var hotellet ved at opføre en swimmingpool. På trods af det tropiske klima og manglende muligheder for at bade i en pool, var vores børn så vilde med stedet, at de gerne ville have været blevet længere.
Du kan her læse mere om vores oplevelser i Anuradhapura.

Pris: 500 kr. pr. overnatning for os alle incl. morgenmad.

Denne liste vil løbende blive udviklet i takt med, at vi får tilbagemeldinger. Meld dig eventuelt til vores facebookgruppe, så du automatisk får besked om nye rejsebeskrivelser fra Sri Lanka og andre spændende steder i verden.

sri lanka

6 kommentarer til “Guide: Anbefaling af muligheder for overnatning på Sri Lanka.”

 1. Kære Stine

  Vi (2 voksne + 2 børn på 8 og 11 år) står foran at skulle planlægge en rejse til Sri Lanka, vinteren 2017. Flybilletterne er netop købt. Efterfølgende er jeg blevet opmærksom på, at turistvisum kun gælder i 30 dage. Vores ophold er på 35 dage. Er du klar over, hvordan vi får forlænget visum? Jeg synes, jeg har set, at det kun kan foregå via ambassaden i Colombo?
  Det er første gang, vi planlægger en tur af den kaliber med børn, og vi vil gerne have det meste på plads inden afrejse.
  Vi vil gerne planlægge en rundrejse og bruger din side rigtig meget.I hvor god tid bør vi booke hoteller? Og privatchauffør?
  Noget andet er, hvordan har I fået det til at fungere med lektielæsning undervejs? Jeg regner med at lægge en plan sammen med børnenes klasselærere, men hvordan griber vi det bedst an,når vi først er derude? Gode ideer?
  Vi glæder os rigtig meget til en stor oplevelse. Jeg kunne godt tænke mig, at snige Maldiverne ind, også. Specielt efter at have læst om jeres oplevelser. Og måske også fordi, jeg har fået indtryk af, at strandende på Sri Lanka nok er flotte, men ikke badestrande, som jeg kender dem fra Thailand.

  Dbh. Mette

  1. Kære Mette.
   Hvor fantastisk med en længerevarende tur til Sri Lanka! I kan godt glæde jer til alle de oplevelser, I har i vente 🙂
   Også spændende, at det er første gang I rejser på denne måde! Jeg er sikker på, at det bliver en god og lærerig oplevelse for jer alle. Sri Lanka er, efter vores mening, et dejligt og nemt land at rejse i på egen hånd. Jeg forstår dog godt, at I gerne vil have styr på så meget, som muligt, inden I rejser.
   Dejligt, at I kan få glæde af vores side! Kan huske, at jeg også søgte efter informationer, som kunne gøre mig tryg, inden vi første gang rejste på egen hånd med vores børn.

   Kan læse, at I har lavet den samme “bommert”, som vi også har gjort i forbindelse med vores rejse til Cuba; visum-bommerten! Indimellem smutter det bare…
   Jeg bliver dig dog desværre et konkret svar skyldig, men mener, at det er således, at det kun er muligt at søge om forlængelse af et turistvisum i Colombo – og dét inden jeres visum udløber. I vil skulle henvende jer til “Department of Immigration and Emigration Head Office i Colombo”, og så søge om forlængelse – på trods af, at det kun drejer sig om 5 dage…

   Jeg vil anbefale jer at booke overnatninger nu! Der er “run” på hvad bookinger af steder med god standard angår, da turismen i landet er i stærk stigning. I kan evt. finde inspiration til overnatning her (alt efter jeres rute, selvfølgelig) https://www.atrejsemedboern.dk/overnatning-sri-lanka/.
   Ønsker I at bruge en fast chauffør, har vi kontakt til en rigtig dygtig og sød chauffør, og jeg kan sende kontaktinfo til dig, hvis du ønsker. Dog vil jeg sige, at også brug af chauffør er meget betinget af, hvordan I ønsker at rejse. Vil I gerne være på et fast sted i længere tid ad gangen, er det – ud fra en økonomisk synsvinkel – at foretrække at bruge de forskellige chauffører, som I kan booke via jeres hoteller. Ønsker I til gengæld at benytte en fast chauffør til strækninger, hvor I gerne vil køre fra den ene seværdighed til den anden, og hvor I har enkelte overnatninger rundt omkring, kan det være en rigtig god investering med en fast chauffør.
   Ham vi kender (og plejer at køre med) bor i syden, så hvis I gerne vil køres derned med det samme, og gerne vil bruge ham fast, så vil jeg helt klart anbefale ham! Skal I til gengæld starte ud med blot at køre til en destination tæt på lufthavnen, så kan det bedre betale sig at bestille en chauffør fra det hotel, I booker til første overnatning. Alt efter hvad I bestemmer jer for, kan du blot sige til, og så sender jeg dig Deepals oplysninger 🙂

   Hånden på hjertet har vi aldrig undervist børnene undervejs! Vi har selvfølgelig været i dialog med skolen vedr. undervisning, men vi har altid været enige (heldigvis). Skolen har været af samme opfattelse, som os; de har ment, at der har været enormt god og brugbar læring i alt det, ungerne har lært undervejs hver eneste dag. Mener jeres skole, at I bør undervise, mens I er afsted, så kan I med fordel lægge det ind, når I kører (hvis ikke jeres børn har tendens til køresyge), eller i de små pauser, der opstår i løbet af dagen. Om eftermiddagen kan det være enormt varmt, hvorfor vi her ofte befinder os i skyggen, eller tager et break i vores hytter/på vores hotel. Det vil være oplagt at tage lektierne her!
   Jeg synes et væsentligt argument for at tage det med lektierne lidt stille og roligt er, at jeres børn med garanti kommer meget, meget klogere hjem! Af frygt for Jante, vil jeg gerne lige her indskyde, at vores ældste (som er den eneste af vores, der får karakterer), bl.a. får 12 i både engelsk, kristendom og samfundsfag, og 10 i geografi… Fag, hvor der kan trækkes en linie til den læring, som hun har fået ved at være ude i verden, og haft mulighed for at lære på den helt naturlige måde… UDEN at hun har terpet og affotograferet. At træne læsningen er intet problem – I vil sikkert læse om aftenen og også på stranden, eller når I slapper af. Regnestykker kan man lege med, når man er undervejs. Der går indimellem sport i det for os – også de lidt sværere opgaver, som en 11-årig kan have. Drag paralleller til noget, som børnene kan bruge helt konkret, og omregn valuta m.m. Det engelske giver helt sig selv; hvis ungerne skal i kontakt med andre, så foregår det på det sprog 🙂
   Men ja; meget er jo afhængigt af, hvad jeres børns lærere vurderer, og så synes jeg, at I selv skal komme med de gode argumenter for, hvorfor lektieplanerne ikke bør følges slavisk. Måske du kan hente inspiration her 😉 https://www.atrejsemedboern.dk/rejse-ud-i-verden/.

   Jeg kan godt forstå, at du kunne tænke dig at kombinere Maldiverne med Sri Lanka!! Har I muligheden, så bør I bestemt gøre det.
   Sri Lanka er smuk, og strandene virkelig fantastiske! Vi har altid badet meget, når vi har været der, men vi har naturligvis været utrolig opmærksomme, da understrømmene de fleste steder er kraftige. Jeg vil dog sige, at det er strande, som er helt specielle, og som virkelig skal nydes.
   Dog findes der ikke så paradisiske strande, som på Maldiverne! Det er virkelig badeparadis nr. 1! Vi overvejer selv at tage til Maldiverne igen inden for nærmeste fremtid, da vi havde den mest fantastiske ferie dertil. Da I rejser til vinter, vil I dog bevæge jer mod Maldiverne i højsæsonen, hvor alt er dyrere, end om sommeren (hvor vi var der), hvorfor I også nu vil skulle begynde at undersøge overnatningsmulighederne.
   Vi boede på 2 guesthouses og 1 resort, da vi var der. Første guesthouse var en fantastisk oplevelse, og på trods af, at det ikke var med beliggenhed direkte til stranden, var det alligevel én af de bedste oplevelser overhovedet. Guesthouses er noget billigere end resorts, men har I muligheden, så bør I – efter vores mening – måske prøve begge dele.

   Jeg håber, at jeg fik besvaret dine spørgsmål nogenlunde. Ellers er du naturligvis mere end velkommen til at vende tilbage 🙂

   De bedste hilsner fra Stine

 2. Kære Stine. Tusinde tak for svar! Jeg har først set det nu, da jeg vist ikke fik meldt til at få besked automatisk… Nu ser jeg det lige næsten på vej ud af døren så kigger det grundigt igennem senere 🙂

 3. TAK for en super god hjemmeside. Vi skal afsted 3 uger til Sri Lanka med 2 drenge (3 og 8 år) til sommer og evt 4-5 dage ekstra på Maldiverne. Jeg er nysgerrig på hvad du tænker om budget, transport og overnatning…
  Hvad tænker du vi skal regne med af budget? Vi vil gerne bo pænt og rent men behøver ikke luksus – vil fx gerne besøge Galapita Rocks men også gerne overnatte i en teltcamp på en safari om muligt… så lidt af det hele…
  Vi tænker om det er nødvendigt med privatchauffør på det meste af turen; must see’s er Kandy, Sigariya, Arugam Bay, Ella… Vi overvejer også Trincomalee eller noget strand sydpå men ved ikke om det er nødvendigt hvis vi også tager Maldiverne – dig vil vi gerne have mulighed for pool/sø/flod til leg med drengene i videst mulig omfang. Og vi vil gerne have 3 overnatninger hvert sted for at have tid og ro på nær i Negombo til en start
  Hvilket sted til safari vil du anbefale med børn i vores alder? Personligt vil jeg virkelig gerne se en leopard men det vigtigste er at drengene trives 🙂
  Vi er meget natur-mennesker og har tidligere rejst i Costa Tica og Galapagos – er der mon et ordenligt sted at se skildpadder da vi tidligere har set en del af dem kunne det være fedt at introducere for den yngste men kun hvis det er på skildpaddernes præmisser hvis man kan sige det sådan…
  Igen tusinde tak for nogle virkelig brugbare indlæg!
  På forhånd tak for hjælpen!
  De bedste hilsner Marie
  PS er det optimalt at rejse med rygsæk eller kan kuffert/trolley lade sig gøre?

  1. Hej Marie.

   Hvor lyder det fantastisk med jeres rejse til sommer! I har SÅ meget at se frem til!

   Tak for alle dine spørgsmål, som jeg vil forsøge at besvare så godt som muligt.
   M.h.t. budget synes jeg det er lidt svært at svare på. Det er jo meget afhængig af, hvilke steder I vælger at bo, om I gerne vil spise på de lokale restauranter, om I vælger privatchauffør og hvilke oplevelser I gerne vil have.
   Først og fremmest vil jeg dog sige, at I ikke nødvendigvis behøver at have en privatchauffør – I kan sagtens rejse rundt uden, og derudover er det relativt dyrt at have en chauffør tilknyttet – det koster ca. 100-120 dollars i døgnet. På vores første rejse til landet fravalgte vi det, og det fungerede upåklageligt. På vores rejse rundt i landet i sommers valgte vi at bruge en privatchauffør den sidste uge, og det var for os et super godt valg. Dog stadig dyrt… I vil sagtens kunne hyre en chauffør til at køre jer fra sted til sted via de hoteller, I kommer til at bo på, og dermed spare en del penge. Hvis I gerne vil bo 3 døgn hvert sted, er det ikke nødvendigt med en chauffør, og I vil kunne tage en tuk tuk til de forskellige seværdigheder, eller hyre en driver via jeres hotel. Der er masser af muligheder for at komme rundt til de forskellige steder, og I vil med garanti aldrig opleve problemer med folk, der byder sig til.

   I forhold til priser på overnatning vil jeg anbefale dig at tjekke vores oversigt over hoteller ud her https://www.atrejsemedboern.dk/overnatning-sri-lanka/ . Et par af stederne har vi skrevet prisen, andre steder skal du lige ind og tjekke på linket til hotellet, og så vil du bedre kunne danne dig et overblik.
   Vi kom relativt sent i gang med at planlægge sidste tur, hvorfor der var et begrænset udvalg af hoteller, da vi bookede. Sørg derfor for at booke i god tid, hvis I gerne vil bo i et sted med ok standard og til rimelige penge.
   Vi gav f.eks. ca. 1200 kr. for 2 værelser på Galapita Rocks – dette var inkl. morgenmad.
   Derudover synes jeg det er en rigtig god idé, som du selv skriver, at være det samme sted flere dage af gangen, da det giver mulighed for også bare at ”være” og nyde. Det er jo mest af alt det, det drejer sig om. I vil jo så kunne tage ture ud fra de forskellige steder, eller bare slappe af i poolen eller ved stranden, hvis det er det, I lige har lyst til den dag. Specielt med en 3-årig, der mange gange har brug for noget andet end en 8-årig.
   Book et sted med pool (eller som ved Galapita Rocks; en flod, der kan bades i), da klimaet er meget varmt og fugtigt. Både til afkøling og, som du selv skriver, til leg med ungerne.

   Vi har altid prøvet ting af fra den ene yderlighed til den anden – lige fra budget til luksus – hvorfor jeg synes det kan være lidt svært at komme med et præcis tal på, hvad I vil skulle regne med at bruge af penge. Jeg vil derfor råde dig til at tjekke de forskellige hoteller ud, og så derfra vurdere, hvad I ca. kan gøre det for.
   Tjek evt. dette indlæg for eksempler på budget https://www.atrejsemedboern.dk/priser-sri-lanka/

   M.h.t. budget på en rejse til Maldiverne er dette ligeledes afhængig af, hvilken rejseform I ønsker.
   Hvis I holder jer til North Male Atollen, vil I let og relativt billigt kunne blive fragtet ud til en af øerne i nærheden af lufthavnen i Male.
   Endvidere er det relativt billigt at bo på et guesthouse – særligt hvis man sammenligner med et resort!
   Vi gav ca. 11.000 – 12.000 kr. for 6 overnatninger for 5 personer på et guesthouse, hvilket var inkl. fullboard. Transport med fly og båd kom oveni.
   Tjek gerne vores indlæg om Maldiverne ud – her står rigtig meget vedr. priser https://www.atrejsemedboern.dk/maldiverne/ – både hvad angår transport og overnatning.

   M.h.t. om I bør besøge den sydlige del af Sri Lanka, så er min anbefaling herfra et stort ja! Strandene her kan slet, slet ikke sammenlignes med Maldiverne. Generelt er det 2 vidt forskellige lande, som byder på fuldstændig usammenlignelig natur og kultur.
   For mig er strandene på sydkysten nogle af de smukkeste i verden. Ikke fordi de er paradisiske, som strandene på Maldiverne, men mere fordi de er indbegrebet af Sri Lanka! Det er brede, nærmest menneskeforladte strande med gyldent sand, vilde bølger, palmesvej og en helt, helt særlig stemning. I det hele taget er sydkysten bare vidunderlig (i mine øjne).
   Bor I på sydkysten – f.eks. ved Tangalle/Goyambokka – så vil der være rig mulighed for at se skildpadder. Der findes en del beskyttelsesprogrammer i.f.t. havskildpadderne, som I vil kunne besøge, og derudover er der mulighed for at se skildpadderne komme op på stranden og lægge æg. Dog foregår det om aftenen, hvorfor det måske ikke er ideelt for den mindste. I vil skulle gå et godt stykke hen ad stranden i kun lyset fra månen, og det kan godt være lidt af en udfordring, hvis man er lille og har små ben ☺
   Tjek evt. dette sted ud, som vi besøgte sidst Turtle Conservation Projekts hjemmeside her.
   Du kan læse vores indlæg fra sydkysten (fra i sommers) her, hvor jeg også skriver om anbefalinger til oplevelser, som I vil kunne tage på ud fra Goyambokka/Tangalle-området https://www.atrejsemedboern.dk/ferie-paa-sri-lanka/

   M.h.t. safari så har vi været både i Yala og i Udawalawe, og vi kan anbefale begge steder.
   Yala var en fantastisk oplevelse, da vi boede på Cinnamon Wild Yala, som ligger nærmest midt i nationalparken, og derfor er et sted, hvor de vilde dyr går rundt midt i det hele. Det betyder,a t man efter mørkets frembrud skal have en ranger med sig, når man går fra sin bungalow og op til restauranten, da risikoen for at støde ind i vilde dyr er ret stor. Dog er stedet – og også safarien – meget præget af turisme, og der er masser af mennesker. Her så vi leoparden ☺
   Udawalawe er meget mere stille og rolig – sådan lidt afrikansk med horder af elefanter og meget, meget stille stemning ud over sletterne. Det er måske her, I vil kunne få den mest autentiske oplevelse.
   Jeg vil anbefale jer at tage en morgensafari, og dermed opleve naturens ro, mens solen står op. Det er virkelig en god oplevelse! Husk trøjer, da det kan være køligt om morgenen – vi frøs faktisk, da vi kun havde sommertøj på.

   Alt efter hvilken rejseform I ønsker, vil det sagtens kunne lade sig gøre at rejse med trolley. Vi har udelukkende brugt rygsække, men næste gang har jeg bestemt mig for at investere i en trolley, da jeg ved rejser til Sri Lanka har oplevet, at dette sagtens kan lade sig gøre.

   Jeg håber, at jeg har fået besvaret dine spørgsmål nogenlunde – ellers er du mere end velkommen til at vende tilbage.

   Rigtig glædelig jul til jer – og god tur, når I kommer dertil.
   De bedste hilsner fra Stine

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *