ferie på sri lanka del 1

Ferie på Sri Lanka sommeren 2016 – Del 1

ferie-paa-sri-lanka

(Læs her vores andre 24 artikler om Sri Lanka)

Ferie på Sri Lanka sommeren 2016 – Del 1

Dette indlæg indeholder en beskrivelse af planlægningen af vores ferie til Sri Lanka, lidt om rejseruten, og så en beretning om vores ophold på Palm Paradise Cabanas and Villas ved Goyambokka Beach i Tangalle.

sri lanka

Efter en tung vinterperiode, hvor jeg havde været ramt af alvorlig sygdom og deraf følgende aflysning af en ellers længe planlagt tur til Cuba, blev vi i april 2016 endelig forhåndsgodkendt af vores forsikringsselskab i forhold til at tage en sommerrejse til Sri Lanka og Maldiverne.
Cuba måtte vente til en periode, hvor landet var uden for mange tropiske storme, og derfor faldt valget igen på Sri Lanka, og som noget nyt; Maldiverne!

Der skal ikke være nogen tvivl om, at vi altid har været meget fascineret af Sri Lanka, men at vi stadig manglede at udforske forskellige dele af landet. Derfor bestemte vi os for at rejse rundt i den østlige del af landet, og samtidig også opleve lidt af lavlandet. Vi var overbevist om, at vi på den måde ville blive meget klogere på det land, som vi ellers i forvejen syntes, at vi havde et godt kendskab til.

Da turismen på Sri Lanka er steget med 25% i løbet af det sidste år, var vi klar over, at vi allerede fra start var lidt bagud, og at de gode hoteller højst sandsynligt allerede ville være booket. Vi fik travlt!

Fly til Sri Lanka og Maldiverne

Vi gennempløjede nettet, og endte efter et par uger med at booke fly via momondo.
Sidst vi holdte ferie på Sri Lanka, fløj vi med Emirates, hvilket var en rigtig god oplevelse. Vi bestemte os derfor for, at vi også denne gang ville gå efter en flyrejse med det selskab.
Efter et par ugers søgen, fandt vi de rigtige billetter – afgang fra Hamburg til Colombo, og hjemrejse fra Male til Hamburg – pris: 27.000 kr.
Flyrejsen fra Colombo til Male blev også booket via momondo  og kostede 3.500 kr. for os alle.
Alt i alt en samlet pris, som vi var ganske tilfredse med.

Rejserute og anbefalinger af hoteller når I holder ferie på Sri Lanka

Vi var, som nævnt ovenfor, allerede bagud fra start, og fik derfor travlt med at lægge den – for os – idelle rejserute, og derefter få booket vores hoteller på Sri Lanka.
Stigningen i turismen på Sri Lanka har medført, at udbuddet ikke helt kan følge efterspørgslen, og med 3 børn med på rejsen, ville vi få brug for både plads og en ok standard.
Vi var ikke i tvivl om, at vi ville tilbage til Tangalle, Goyambokka Beach og Palm Paradise Cabanas and Villas, hvor vi helst ville bo i en af deres family-villas. De fleste villaer var dog allerede booket, så vi endte op med at booke 3 overnatninger i en villa og 2 overnatninger i en af deres familie-cabanas, som er langt mere primitive, men også væsentligt billigere. Vi har altid gerne villet prøve at bo i deres cabanas også, hvilket vi så nu fik en mulighed for.
Kunne I selv overveje at bo på PPC, er vi nødsaget til her at gøre opmærksomme på, at vi er blevet kontaktet af ejerne af stedet. De fortæller, at de har oplevet en massiv stigning i antallet af besøgende fra Danmark, og at de beklageligvis har oplevet, at rigtig mange småbørns familier har været givet udtryk for at være utilfredse med manglende aktiviteter til børn og babyer på stedet, hvorfor de har bedt os om at gøre opmærksom på, at PPC ikke er et familieresort, som tilbyder charterstandard. De modtager derfor ikke længere familier med børn under 6 år, hvorfor vi her gerne vil gøre opmærksom andre overnatningssteder ved Goyambokka beach, som vi dog ikke selv har erfaringer med at bo på.

Da en af Sri Lankas største og mest religiøse festivaller netop blev afholdt i Kataragama, mens vi var i landet, var det vigtigt for os at få lov til at overvære denne begivenhed. Dog var vi i tvivl, om vi skulle overnatte i byen, eller køre direkte videre til næste destination efter endt festival.
Undervejs på turen, blev vi dog frarådet at køre gennem afsides jungleområde om natten – både p.g.a. risikoen for at støde ind i vilde dyr, men også fordi de øde strækninger i dette område i perioder er plaget af landevejsrøvere!
Vi blev derfor anbefalet at booke en overnatning på Galapita Rocks, hvilket skulle vise sig at blive en af vores vildeste oplevelser på hele turen. Hængebroer, ædelsten i floden, kunst i alle afskygninger og skønhed i vilde omgivelser! Wau! Mere herom senere.

Efter Kataragama skulle vi surfe i Arugam Bay, og bookede derfor en hytte på Upali Beach Surf Resort – direkte på stranden og lige præcis ved siden af brændingen! Fuldstændig vanvittigt primitive hytter, men samtidig også fuldstændig vidunderlig laidback stemning med rummelighed og plads til alle. På trods af, at hytterne var primitive, blev stemningen på stedet absolut en af de bedste, vi oplevede på vores tur til Sri Lanka denne gang.

Fra Arugam Bay gik turen mod Passikudah, hvor vi boede på Ming Gee Resort. Et flot resort, som dog var underligt tomt og stemningsforladt. Smukke rammer, flotte værelser, men dårlig beliggenhed og et personale, der ikke vil overholde de aftaler, vi havde indgået. Meget mærkelig oplevelse! Ikke just et sted, vi kan anbefale, desværre.

Efter Passikudah tog vi til Nilaveli, som ligger i nærheden af Trincomalee.
Trincomalee-området er det nye ”it-sted” på Sri Lanka, og det var derfor helt umuligt for os at finde et ledigt hotel af en bare nogenlunde standard.
Vi endte derfor med at booke 3 overnatninger på Nilaveli Crystal Blue Hotel, og lad det være sagt med det samme; Vi vil ikke som sådan anbefale et ophold der, hvis I rejser med børn…
Personalet var super venlige, og forsøgte alt hvad de kunne, for at gøre op for fejl og mangler. Dog kunne de simpelthen ikke udligne antallet af frøer og kryb på værelset og det faktum, at ét af vores værelser blev totalt oversvømmet under et kæmpe regnskyl. Alt sejlede i gekkolort og skidt, og en del af vores tøj blev ødelagt.
Efter hjemkomst fra denne ferie til Sri Lanka og Maldiverne, er opholdet på Nilaveli Crystal Blue Hotel medvirkende til, at vi har frosset ALT det ned, som ikke kan kogevaskes! Just in case…

Næste trin på ruten var Anuradhapura, hvor vi havde booket en overnatning på Hotel Heladiv. En oase! En lille perle med en stor personlighed ikke langt fra Ancient City i Anuradhapura. Super venligt og professionelt personale, alt var rent og ordentligt, maden god og prisvenlig, og der var ingen grænser for hotellets gæstfrihed og service. Her fik vi meget for prisen, og vi kan på det varmeste anbefale Hotel Heladiv, hvis I påtænker at besøge Anuradhapura.

 

 

Efter Anuradhapura var turen kommet til Sigiryia, hvor vi boede på Sigiryia Village, som var et rigtig fint hotel til prisen.
Vi boede i små, fine og rene bungalows, og fra resortets pool var der udsigt til løveklippen. Der var sådan lidt ”jungle-style” over stedet, og vi nød stemningen, og fik slappet af i de smukke og velordnede omgivelser.
Ingen udgang fra hotellets område efter kl. 19.00 p.g.a. risikoen for at støde på vilde elefanter – så ved man ligesom, at man er på Sri Lanka 🙂

Vores ferie på Sri Lanka sluttede af med en overnatning på det sted, som jeg ALTID har drømt om at opleve; Galle Face Hotel.
Et smukt og fornemt hotel fra kolonitiden, som har bibeholdt den stil, der var fremherskende i 1800-tallet.
Beliggenheden er perfekt – lige ud til det Indiske Ocean, så bølgebrus er en trofast følgesvend, når man drikker sin high-tea på terrassen.
Dørene åbnes af personale i hvid uniform og med hvide handsker og hatte, tjenerne er alle steder – ligeledes med uniformer og handsker – og restauranten har dresscode. Vi slap dog alligevel igennem, og vores pigerne mestrer nu kunsten ”at lægge ansigtet i de rette folder”.
Har man penge, så kan man få – og har man ingen, bør man alligevel… prøve det!

hotel i sri lanka

Af skade bliver man klog – husk derfor at booke parkering, når I skal flyve fra Hamburg!

Vi kan kun – af erfaring – sige: Husk at være i god til med at reservere parkering i lufthavnen!
Vi plejer at rejse om vinteren, og ofte uden for sæsonen, hvorfor vi ikke havde tænkt over, at parkering i Hamburg lufthavn kunne blive noget problem.
Da vi derfor nærmede os tidspunktet for afrejse, blev vi ret overraskede over, at der ikke var én eneste ledig parkeringsplads! Vi gik i krig; kontaktede alle de parkeringspladser, vi kunne finde, ringede til hoteller i nærheden af lufthavnen for at høre, om det kunne lade sig gøre, at vores bil kunne stå i deres kælder i de 5 uger, vi skulle være væk – naturligvis mod betaling og en overnatning på stedet. Men der var intet at gøre! ALT var væk! Det kunne vi vel egentlig – i bagklogskabens lys – have sagt os selv…

ferien starter fra vejle banegård

Vi blev derfor enige om at tage et tog, og fik fat i nogle af de sidste billetter på en passende dato. For at være i god tid, bookede vi endvidere en overnatning på et hotel lidt uden for Hamburg, så vi dermed ikke behøvede at være nervøse i forhold til eventuelle forsinkelser i togtrafikken. Vi ville ikke risikere noget som helst, og var derfor nu klar over, at vi skulle være på forkant med en hvilken som helst udfordring, der kunne komme!

D. 12.7.16 tog vi afsked med bedsteforældre på Vejle banegård, og satte os glade og forventningsfulde i toget på vej mod Hamburg, hvor vi havde booket overnatning på Radisson Blu, som lå lige ved siden af banegården “Hamburg Dammtor” – den sidste station inden Hamburg Hovedbanegård -, og dermed kun 20 minutters togtur direkte til lufthavnen. En ideel løsning for os, når nu vi ikke kunne køre i bil!

Radisson Blu er et meget fint hotel med en rigtig høj standard, og vi følte os yderst veltilpasse i de lækre rammer, som hotellet bød på. I foyeen var der designermøbler og dejlig musik, som straks fik os til at føle, at rejsen for alvor var begyndt!
Da vi jo er en familie på 5 personer, havde hotellet arrangeret det sådan, at vi kunne få 2 dobbeltværelser med dør imellem på 23. Sal, og vi havde dermed både en mulighed for at være sammen, men samtidig også for at nyde den mest fantastiske udsigt ud over storbyen.
Værelserne var rummelige og smagfuldt indrettet, sengene bløde og i kingsize størrelse.
De lækre badekar på værelserne indbød næsten til hovespring, og pigerne fyldte straks det ene kar, og hoppede i, mens de veltilpasse vaskede hinandens hår i de lifligt duftende sæber.
På de pæne skriveborde var der små skåle med vingummibamser og puslespil til pigerne, og de kunne ikke føle sig mere velkomne.

hygge på hotellet i hamburg

Da vi havde sat vores ”præg” på værelserne, gik jagten ind på aftensmad. Vi tog et s-tog ind til Hamburg centrum, og gik gennem en banegård, der rummede alverdens muligheder. Byen var – på trods af tidspunktet – stadig i live, og mens vi kiggede ind ad de fristende butiksvinduer, blev vi råbt efter af alle de påvirkede mennesker, som sad i klynger rundt omkring. Jeg måtte lige have en ekstra hånd på pigerne, og fortælle, at sådan her er livet altså også i en storby.

Vi indtog et alt for dyrt måltid på en asiatisk restaurant, som på Tripadvisor havde fået fantastiske anmeldelser, og sikkert også deraf var stuvende fuld. Stemningen var god – og vi brugte tiden på at spise og sammen tale om alt det, der ventede!

der skal ikke meget til for at vi føler os kongelige

Vi fik en fantastisk nattesøvn på Radisson Blu, og vågnede op med en kæmpe sult – både på mad og oplevelser.
Det venlige personale på Radisson Blu førte os til en himmelsk morgenmadsbuffet, som vi ikke kunne vente med at sætte tænderne i.
Vi plejer at bo steder, hvor morgenmaden er inkluderet i prisen og blev derfor også overraskede, da vi blev stoppet på vej ind til morgenbuffeten, og fik at vide, at vi skulle betale. Da vi så uforstående ud, sagde personalet, at de lige ville tjekke op på det, og at vi blot skulle sætte os til bords. De ville vende tilbage med besked. Der gik lidt tid, og vi kontaktede dem derfor for at høre, hvad de havde fundet ud af. De oplyste, at alt var ok; vi skulle blot spise.
Vi kastede os derfor ud i herlighederne, mens vi med sommerfugle i maven talte om, at vi om ganske få timer ville sidde i flyet på vej til Sri Lanka.

venter med spænding til vi skal med flyveren til sri lanka

Radisson Blu var et fantastisk lækkert hotel, og personalet venligt, dog opstod der lidt misforståelser undervejs.
Hotellet var dyrt, og det viste sig, at prisen for vores ophold ikke var inkl. morgenmad, for da vi skulle tjekke ud, blev vi opkrævet 125 euro for morgenmad! 25 euro pr. person!!
Michael nægtede at betale, og efter et opkald til restauranten, beklagede receptionisten meget for ulejligheden – vi skulle naturligvis ikke betale alligevel – der var sket en fejl. Jeg må indrømme, at vi fik en smule sved på panden – med de priser, tegnede det til at blive en voldsom dyr ferie!

Vi kan sagtens anbefale et ophold på Radisson Blu i Hamburg. Beliggenheden er fantastisk og standarden rigtig høj.
Dog vil vores råd være, at I lige for en sikkerhedsskyld får undersøgt, om morgenmaden er med i prisen – og hvis ikke, så er der masser af muligheder for at købe kaffe og lækkert brød på banegården lige ved siden af hotellet til en pris, der ligger langt under 125 euro!

På vej og lidt panik før lukketid i Dubai!

Med alle vores rygsække, bodyboards og snorkeludstyr begav vi os spændte mod lufthavnen i Hamburg.

snorkeludstyr børn
Vi havde dagen i forvejen købt billetter til s-toget, så vi skulle bare finde den rette perron. Toget landede direkte ude i lufthavnen, og vi skulle blot passere en vej, og så var vi inde ved tjek-inn.
Vi var der i god tid, og stillede os med det samme i kø. På trods af sommertravlhed, gik indtjekningen hurtigt, og inden vi fik set os om, var tiden også gået i lufthavnen, og vi sad ombord på flyet mod Dubai, hvor vi skulle mellemlande.
Verden er lille, og ved siden af os sad en sød familie, som viste sig at komme fra Vejle – vi havde sågar fælles bekendte!
Familien var på vej til Maldiverne, og vi udvekslede naturligvis rejsetanker og forventninger.
Vores fly var forsinket, så da vi landede i Dubai, havde vi alle travlt. Vi skulle hver især nå et fly til henholdsvis Male og Colombo, så vi vinkede farvel og løb.
Presset på tid, stressede vi rundt for at finde vores gate. Hvem frygter ikke at ”misse” et fly…
Vi løb afsted, op og ned af trapper og hen ad gange, og fandt endelig det tog, som vi skulle med for at komme til den gate, som stod på skærmene, og hvorfra vores fly lettede.
Da vi svedige og varme nåede gaten, stod der med store bogstaver MALE!
Vi fik øje på familien fra Vejle, og kunne næsten se skrækken i deres øjne, og blev klar over, at vi havde lavet vores første fejl, som faktisk kunne vise sig at få voldsomme følger!! Vi havde kigget forkert på vores flybilletter, og var gået til den forkerte gate; vi skulle jo til Colombo!!!!

Med hamrende hjerter og ben, der begyndte at ryste, spænede vi tilbage til det sted, hvorfra togene gik! Vi var i panik!! Og jeg skældte ud! Det her havde jeg haft mareridt om!!
Forpustede nåede vi til den rigtige gate, og kunne med det samme stille os i køen, der lige så langsomt bevægede sig ud i flyet mod Colombo.

Ankomst til Colombo

De sidste 4 timer i flyet foregik stille og roligt. På trods af, at vi nu vidste, at vi landede det rigtige sted, lukkede vi ikke øjnene. Pigerne så film og spillede spil, mens jeg tænkte på alt det, vi nu skulle til at opleve. Det var på en eller anden måde helt ufatteligt, at vi var på vej tilbage til Sri Lanka. Efter en lang periode med sygdom føltes det nærmest uvirkeligt – jeg havde ikke troet, at jeg kunne få lov til at rejse i den nærmeste fremtid, så taknemmeligheden var større end normalt.

Da vi sidste holdte ferie på Sri Lanka, fik vi nærmest det, vi vil betegne som et venskab med Deepal, som var den chauffør, vi benyttede på størstedelen af vores rejse rundt i landet. Vi havde derfor aftalt, at han også denne gang skulle komme og hente os i lufthavnen, og køre os mod Tangalle – lige præcis som sidst.
Da vi gik ud gennem lufthavnen, spejdede vi efter ham, men kunne intet se. Efter et øjebliks forvirring kom en fremmed mand hen og spurgte Michael, om han var Mr. Kammerlander, hvilket Michael bekræftede. ”welcome, welcome, welcome”, blev der grinet, hvorefter Deepal sprang frem fra sit skjul, og overdængede pigerne med knus og kram, og hængte kæder med strandskaller omkring deres hals.
Gensynsglæden var stor, og mens Michael hævede penge i lufthavnen (der kan ikke veksels til LKR i Dk), fik Deepal både bugseret børn og bagage i bilen.
Vi skulle – som sidst – starte ud med bo på Palm Paradise Cabanas and Villas, som ligger i den helt sydlige del af Sri Lanka, hvorfor vi vidste, at vi nu kunne lægge os i den behagelige bil, og bare slappe af og sove, indtil vi landede på stedet.
Sidst vi tog turen, kørte vi i lidt over 6 timer for at komme fra Colombo til Tangalle, men siden da var der blevet arbejdet en del på infrastrukturen i landet, hvorfor turen nu blot tog 3,5 timer, hvilket jo må siges at være noget af en forbedring.

P.t. arbejdes der intensivt på at udvikle vejnettet på Sri Lanka, hvilket har medført, at mange af de lange strækninger nu kan tilbagelægges på langt kortere tid. Vores råd er dog stadig, at man på visse strækninger væbner sig med tålmodighed. Ting tager tid; særligt på Sri Lanka.

Ankomst til Palm Paradise Cabanas and Villas (PPC) – det perfekte sted, når man holder ferie på Sri Lankas sydkyst

Efter en behagelig køretur, hvor vi nåede at hvile og slappe lidt af, nærmede vi os PPC. Det var absolut ikke uden spænding, at vi skulle gense stedet, og pigerne kvidrede og sprudlede på det sidste stykke vej.
Gensynsglæden var enorm, og PPC lignede sig selv med blot få forbedringer.

haven i palm paradise

Vi blev taget godt i mod, og vist ned til vores villa. På en eller anden måde var det, som at komme hjem!
Lydene, duftene, frodigheden og den smukke bugt for enden af den fantastisker palmehave – vi var tilbage i paradis!
Bevidstheden om det helt særlige ved at være tilbage på dette sted medførte, at vi alle fandt ind i en eller anden form for tilstand af at være 100% til stede, og at værdsætte hvert sekund! Vi var i dén grad i nuet, og tog ALT ind; satte tempoet fuldstændig ned, tog os tid, og var helt stille, mens vi lyttede til sangen fra cikaderne, og indsnusede den dér helt, helt specielle duft, som kun findes på PPC.
Børnene var lykkelige! Pauline og Clara havde salige udtryk i øjnene, og Bjørk fes rundt med sit insektglas for at fange små gekkoer og biller, mens hun hvinede af fryd.

skønt for mindre børne at leje med et insektglas

Som noget nyt var det blevet således, at villaerne og cabanaerne var blevet delt op i to enheder. Villaerne hed nu ”Five villas”, og et ophold var inkl. morgenmad, som nu skulle indtages i restauranten ved poolområdet.
Morgenmaden var skøn og velsmagende, og vi kunne sidde og nyde maden i den åbne restaurant, og havde dermed udsigt til poolområdet, som lå i smukke omgivelser omringet af træer, som aberne hoppede rundt og legede i.

poolen ved palm paradise ligner sig selv

Luften var, som den nu er på Sri Lanka, varm og fugtig, og den første dag blev tilbragt i den skønne pool med udsigt ud over haven og havet. Vi kunne ligge for enden af poolen og kigge på de vidunderlige omgivelser i timevis, og bare nyde at være tilbage i alt det fremmedartede og alligevel velkendte.
De mange træer og områdets frodighed medførte, at der dagen lang var høj skønsang fra de tusindevis af cikader – og alligevel var alt så roligt.
Vi oplevede, at flere gæster – ud over os selv – var forundret over den stemning, der hvilede over stedet, og kunne kun smilende nikke, når nogle af gæsterne på stedet med henførte stemmer sagde; ”Det her, det er godt nok et specielt sted!” – vi kunne ikke være mere enige!

Ud over poolområdet og hele den store, smukke have, som PPC består af, blev også vores absolutte favoritstrand på hele Sri Lanka favnet med den største kærlighed og gensynsglæde! Bugten ved Goyambokka havde ikke ændret sig siden sidst – måske der var lidt flere mennesker, hvilket kunne skyldes, at et luksusresort (Anatara Peace Heaven Tangalle Resort) var skudt op i bugten ved siden af Goyambokka, men der var dog stadig stille og roligt.

hygge på stranden

I juli er vandet ved Goyambokka mere uroligt end om vinteren, hvorfor vi ikke badede andre steder end i vandkanten. I stedet kom vores medbragte bodyboards dog fuldkommen til sin ret! Pigerne kurede hen over vandets overflade, og fik i dén grad trænet både modet og balancen i de vilde bølger.

pigerne hygger med de medbragte bodyboards

Når Bjørk ikke var på et bodyboard, lå hun og grinte i vandkanten, mens bølgerne væltede hende om på siden, eller også løb hun rundt efter krabber, strandskaller eller palmeblade.
Imens sad jeg og kiggede på den skønhed, der for mig er indbegrebet af Sri Lanka, og som Goyambokka i dén grad rammer så smukt; brede strande og gyldenbrunt sand, der trygt pakkes ind palmer og lyden af brusende hav.

Om natten sov vi trygt og godt i familievillaerne. Udenfor lød bølgernes brusen som en storm, men vi vidste, at det blot var bølgerne fra det vilde hav, der slog ind mod den fantastisk smukke Goyambokka strand.

villaerne ved palm paradise

Pigerne vågnede, som sidst, til lyden af aber på villaens tag og af påfugle- og cikadesang – fantastisk! På trods af træthed, gik turen tidligt på dagen mod stranden, hvor den stille morgenstund blev nydt, og hvor de flotteste strandskaller uforstyrret kunne findes i det blide morgenlys, og kommes i de medbragte foldbare spande.

Det var ikke kun Palm Paradise Cabanas og hele området omkring, der blev mødt af gensynsglæde. Vi mødtes naturligvis også med venner, som vi sidst fik stiftet bekendtskab med, og blev inviteret til velsmagende rice and curry i deres hjem. Det var i en lille landsby, som lå godt gemt af vejen, og som vi aldrig havde fundet frem til, hvis ikke vi var blevet hentet af en tuk-tuk-chauffør, der kendte adressen.

hjemme hos vores venner i tangalle

Vi fik talt længe – mest af alt om de vigtigste ting – f.eks. om de følelser, der opstår, når man bliver  forældre, hvilket jo er noget helt universelt, og som ikke er betinget af, hvor i verden, man bor.
Om tsunamien i 2004 og dens konsekvenser. Om det at miste dem, man elsker allermest. Om livsbetingelser og opvækst. Om at leve og overleve, uanset hvor i verden man befinder sig.
Pigerne var selvfølgelig med i samtalen, så godt de kunne, men havde samtidig også travlt med at udforske det hjem, som familien havde. Børnene opdagede hurtigt forskellene på vores boligforhold, hvilket senere hen gav grobund for rigtig gode samtaler om vores forskellige livsvilkår og masser af stof til eftertanke.

Oplevelser i Tangalle-området

Mens vi var i Tangalle, gik dagene med både aktiviteter, udforskning og afslapning.
At tage en tuk-tuk fra PPC ind til Tangalle by var en fantastisk oplevelse i sig selv! Uanset hvor meget vi end nogensinde kommer til at rejse, tror jeg aldrig, at vi bliver trætte af at køre i en tuk-tuk gennem områder, hvor vi bliver bombarderet med oplevelser af forskellig art; vind i håret, smukke, spændende omgivelser og forskellige dufte, der rammer hele sanseapparatet.

skrædder i tangalle

I Tangalle by købte vi frisk og velsmagende frugt, spiste stærkt krydret fried rice på de lokale restauranter, og særligt Clara og Michael indtog byen, hvor de også var ved skrædderen for at få syet en saari til Clara.
Pauline og Bjørk ville egentlig helst være på PPC, da de slet ikke kunne få nok af stedet, og da specielt Pauline var meget opmærksom på virkelig at nyde at være tilbage på det sted, som hun betegner som sit absolutte yndlings-spot i hele verden!
Forskellige aldersgrupper har forskellige behov, og vores ældste datter ville gerne opleve nye ting hele tiden, hvorimod vores yngste fik tilstrækkeligt med indtryk ved blot at befinde sig på Sri Lanka, hvor lyde, dufte og de små oplevelser fra omgivelserne var nok.
Hvor Michael og Clara konstant var i ”oplevelses-mode”, var jeg mere optaget af at bruge nogle dage på at få tempoet ned, og være intensivt sammen med børnene.

morgentur ved stranden

En hverdag med massevis af aktiviteter medfører ofte, at man ikke når at få den ro og det nærvær, som jeg som mor synes er så vigtig, og jeg kunne mærke, at også de yngste havde behov herfor. De brugte de første mange dage på at sidde helt tæt på mig, selv når vi var i poolen. Jeg er overbevist om, at de store oplevelser ligger lige så meget i det, der reelt syner småt, og vigtigheden af at få børnene ned i det gear, som jeg synes er afgørende for, at man har tid og ro til at forstå, hvad man reelt oplever, var det, der fyldte mest for mig. Vi havde 5 uger foran os, og jeg var overbevist om, at vi nok skulle nå det hele – hvis blot vi også var klar til at tage det hele ind.

Yoga på stranden

De yngste fandt hurtigt et roligt tempo, og den ældste fik yoga-undervisning på stranden. Det var en enestående oplevelse for hende at dyrke yoga i de paradisiske og rolige omgivelser, og hun fik et fint og lærerigt indblik i at få styr på krop og vejrtrækning.

yoga på stranden i sri lanka

Mulkirigala klippekloster

Ud over de oplevelser, som findes lige for næsen af en, byder Tangalle-området på flere forskellige muligheder, hvis I er nysgerrigE på kultur og natur.

mulkirigala klippekloster

På en ferie til Sri Lanka må man, efter vores mening, ikke snyde sig selv for et besøg i et af de mange og smukke templer, og ikke langt fra PPC ligger Mulkirigala Klippekloster, som er et gammelt buddhistisk kloster, der absolut er et besøg værd.
Vi hyrede en lokal guide, da vi ankom til klippeklostret, og han gav os et fint indblik i klosterets historie og i buddhismen generelt. Vi betalte ham 1500 lkr for rundvisningen og alle informationerne, hvilket vi syntes var givet godt ud.
Stedet emmede af Sri Lanka! Overalt var skønheden, frodigheden og stemningen helt speciel, og aberne hoppede rundt i træer, der havde blade formet som stupaer. Pauline og vores chauffør blev tisset i hovedet af nogle af disse aber, og mens vi flækkede af grin, blev vi enige om, at abe-tis i håret absolut måtte bringe lykke!

vaegmalerier i mulkirigala klippekloster

For at nå toppen af klippeklostret, skulle vi gå op ad 560 stejle trappetrin, og også kravle lidt hen ad en klippevæg, hvilket pigerne syntes var en sjov og lidt vild oplevelse. På vej op ad trapperne mødte vi forskellige sælgere, og vi købte for ganske få rupees strækt krydrede snacks og tamarin, som var syrligt, som bare pokker.

trapperne ved mulkirigala

Uanset, hvor vi stoppede på vej mod toppen, var udsigten vanvittig flot, og vi tog os tid til at nyde den skønhed, som omgav os.
Der var lidt regn i luften, så da vi endelig nåede toppen af klippeklostret, var det lille regnskyl kærkomment! Sveden haglede af os, mens pigerne modtog en velsignelse fra den buddhistiske munk, der messede uforståelige strofer, mens han først lagde hånden på deres hoveder, og dernæst bandt armbånd omkring deres håndled.

velsignelsen i sri lanka

Efter velsignelsen gik vi ud på et fritliggende plateau, og nød det fabelagtige view ud over hele området.

Mulkirigala klippekloster er gammelt, og de flotte vægmalerier og buddhastatuer var gode oplevelser for børnene, der fik undervisning i, hvilken tilstand Buddha befandt sig – afhængig af om øjnene var åbne eller lukkede, og hvordan hænderne og fødderne var placeret.

udsigten fra mulkirigala

Det var tydeligt, at vi var på et helligt sted. Omkring os var mange troende, og det var med respekt, at vi befandt os på et af deres hellige steder.

Husk vandresandaler! Sten og trapper er glatte, og ordentligt fodtøj er vigtigt! Vær endvidere opmærksomme på, at man på hellige steder tager sit fodtøj af og går barfodet omkring. Derfor skal sandalerne af, når I går ind i selve templet.

vigtigt med gode sandaler når man går på de våde trappetrin

Havskildpadder

På mange af Sri Lankas kyster kommer havskildpadderne op og lægger æg efter mørkets frembrud, hvilket er en oplevelse, vi altid har talt om, at vi gerne ville have, hvis muligheden bød sig.
Da man skal gå langt for at komme til de steder, hvor havskildpadderne kommer op, og samtidig ikke kan være sikker på, at det overhovedet lykkes, skal I være klar over, at I muligvis skal vente i rigtig mange timer. Det er derfor ikke som sådan en aktivitet for helt små børn, der ofte ikke kan gå så langt i blødt sand, og samtidig heller ikke har tålmodigheden til at være stille og vente.
For lidt større børn er det dog en spændende og lærerig oplevelse, at se de store og langsommelige dyr komme op på stranden, og grave huller til æg.
Vi var endvidere så heldige, at vi så en unge blive klækket, og stille og roligt finde vej til havet.

Mad

Områdets bedste rice & curry indtog vi på Moonstone Villas, som er et lille hotel med beliggenhed på en lille bitte skrænt med udsigt over havet. Larmen fra den trafikkerede vej er til stede, men træder i baggrunden, når hver en mundfuld velsmagende og krydret mad nydes.
Det er også muligt at bo på stedet, som er budgetvenligt.
Deres rice and curry er dog ikke billig.

god rice and curry i sri lanka

Maden på Palm Paradise Cabanas and Villas er ok, og restauranten serverer gerne lokale retter. Den bedste mad er dog som regel oftest dagens ret, og ikke de retter, som er i menu-kortet.
Derudover er der masser af muligheder for at spise på mange forskellige restauranter i Tangalle-området.
Ønsker I at spise lokalt og yderst billigt i Tangalle, er der et par muligheder. De gange vi har været i Tangalle, har vi ofte spist billige og velsmagende retter på New City Hotel / Chinese Family Restaurant, som ligger lige til højre for indkøbscenteret “Food City”, når man kommer ind i byen fra vest.

Boligforhold på PPC – ikke et charter-resort!

Det giver sig selv, at vi som personer og familier alle er forskellige, og dermed også opfatter tingene forskelligt.
Nogle kan godt lide steder med rigtig mange turister, andre de mere rolige steder, som byder på uspolerede omgivelser og autencitet. Mange vil kunne lide PPC og Goyambokka, og lige så mange vil måske ikke blive fascineret.
Som dem vi er, kan vi dog kun på det varmeste anbefale Palm Paradise Cabanas and Villas, Goyambokka Beach og Tangalle.

dejlig strand ved goyambokka

Overvejer I at besøge stedet, og ønsker I som familie at booke et ophold på Palm Paradise Cabanas and Villas, skal I være opmærksomme på, at der findes forskellige valgmuligheder.
For at prøve begge dele, bookede vi både en familievilla og en familiecabana, og der er stor forskel på disse to boligformer.
Som familie skal I endvidere være opmærksomme på, at der er aldersbegrænsning på børn! Desværre, og som noget nyt, har PPC indført en familiepolitik, der betyder, at de ikke modtager familier med børn under 6 år. De vil derudover ikke længere tilbyde ekstra senge/madrasser, og udbyder fremover kun 2 værelsestyper, som max. kan indeholder 2 voksne og 2 børn. Dette med baggrund i, at stedet ikke er et familieresort med kids-club og med plads til, at man kan lave ‘bomber' i vandet.
PPC er altså ikke et resort for småbørnsfamilier, men mere en oase, hvor omgivelserne lægger op til ro og stille nydelse af den underskønne natur og den helt særlige stemning, som stedet byder på.

Familievilla

Vi startede vores ferie på Sri Lanka ud med at tage 3 overnatninger i en familievilla, som ligger i den ene halvdel af den smukke have, og hvor forholdene er rigtig gode.
Villaerne er meget komfortable og moderne indrettet med smukke møbler, hyggelig belysning, aircondition og wifi.
Der er trapper i villaen, og dermed både sovepladser i et åbent rum ovenpå og nedenunder.
Rundt om villaen er bygget en smuk veranda, hvor man kan nyde sin eftermiddags-te i rummelige træmøbler under træernes skygge.
Prisen for en familievilla er inkl. morgenmad, som indtages oppe i pool-restauranten.
Maden i poolrestauranten er generelt dyrere end maden i den oprindelige restaurant, som ligger i midten af området, hvorfor man kan vælge at spise frokost og aftensmad der.

Cabana

Efter 3 skønne døgn i villaen, rykkede vi ned i en familie-cabana, som lå med uforstyrret havudsigt.
Cabanaerne er smukke og udført i autentisk stil, men langt mere primitive i forhold til villaerne.
Cabanaerne har ikke vinduer, men åbninger, som man kan lukke med skodder, når mørket falder på, hvorfor bølgernes brusen helt naturligt rykker med indenfor. Endvidere er der åbent i stykket mellem vægge og loft, hvilket nødvendiggør brugen af myggenettet over sengen, når natten melder sin ankomst.

cabanerne i palm paradise er lidt mere primitive

Der er en fan i loftet, og derudover en blæser, men ingen aircondition.
Cabanaerne har fine varandaer, som har møbler udført i oprindelig stil, og hvor man enten kan nyde udsigten til de smukke omgivelser eller til havet.
Møblerne indenfor er, som selve cabanaen, udført i træ.
Der er ikke wifi i cabanaerne, men adgang til internettet fås i området omkring restauranten, hvor man også kan spille skak, bordtennis o.s.v.
Stemningen er dejlig og autentisk, og prisen for en overnatning i en cabana er inkl. morgenmad og aftensmad, som indtages i den oprindelige restaurant, som ligger midt i haven.

clara hygger på varandaen

Efter 5 overnatninger på PPC Cabanas, måtte vi desværre sige farvel til stedet, og det var med en blanding af både vemod og samtidig spænding i forhold til det, der ventede os på næste destination, at vi nærmest krammede hver palme og hver en plante.

En ting er sikker; får vi mulighed for igen at holde ferie på Sri Lanka, vender vi uden tvivl tilbage til dette paradis!

 

sri lanka

(Læs her vores andre 24 artikler om Sri Lanka)

18 kommentarer til “Ferie på Sri Lanka sommeren 2016 – Del 1”

 1. Hej Stine.

  Hvor er det skønt, at læse dine indlæg og virkelig blive inspireret til en tur til Sri Lanka 🙂

  Vi er p.t. ved at planlægge en familie tur for 17 personer bestående af 4 familier hvoraf der er 2 pensionister og 9 børn i alderen 4 – 18 år. Rejsen skal først være i uge 6 og 7 til næste år (2018). Eller måske uge 7 og 8.

  Vi kunne godt tænke os at opleve/se forskellige seværdigheder, National Parker m.v. og tænker at rejse rundt, så vi måske har 2-3 overnatninger det samme sted. Det kunne være en fordel, om der de steder vi bor er flere ting at se, så vi evt. kan sprede os lidt. Togturen som omtales lyder som en fantastisk oplevelse og kunne bestemt godt være aktuel.

  Vi kunne også godt tænke os, at opleve Maldiverne med 2 – 3 overnatninger hvilket skal være inkluderet i de 14 dage vi har til rådighed.

  Tænker du, det er et helt håbløst projekt, at arrangere på egen hånd, når vi nu er så mange? Det vil være vigtigt for os, at turen er planlagt hjemmefra og at overnatningerne er booket (behøver ikke at være luksus – men rene og pæne steder) og har du et forslag til rejseruten/seværdigheder og overnatninger både på Sri Lanka og Maldiverne?

  Hvor lang tid før skal man booke de forskellinge overnatninger?

  Håber at høre fra dig 🙂

  Mange hilsner fra Eva

  1. Kære Eva.
   1000 tak for din henvendelse og for dine fine ord.
   Hvor lyder det skønt med en familierejse! Det er jo en ganske fantastisk ting at tage ud og opleve verden sammen.

   Hvis I påtænker at tage afsted om ca. 1 år, så vil I skulle booke både fly og hoteller hurtigst muligt – og allersenest inden sommerferien her i år. Der er virkelig “run” på Sri Lanka, og hvis I gerne vil bo de gode steder og også have flybilletter til jer alle, så er det bare at komme i gang 🙂 Det kan sagtens lade sig gøre, hvis blot I er i god tid!
   At slå et smut forbi Maldiverne er en rigtig god idé, nu I alligevel er på de kanter – I skal blot være opmærksomme på, at på trods af, at der ikke er stor afstand mellem Sri Lanka og Maldiverne, så er rejsen fra Colombo til Maldiverne ret tidskrævende. Selve flyveturen tager blot 1,5 timer, men I vil skulle køres til lufthavnen, tjekke ind i god tid, lande og have fat i bagagen og derfra videre. Det er en lille dagsrejse. Hvis I bestemmer jer herfor, så sørg for at booke et resort på North Male Atollen, som ligger ganske tæt på Male, hvor I lander. I vil kunne komme hurtigt til jeres destination med båd.

   Et forslag til en mulig rejserute – naturligvis alt efter, hvad I er til, kunne være:
   Start ud i Kandy med 2-3 overnatninger. Vær kulturelle; se Temple of Tooth og Kandyan dance. Tag evt. på en dagstur til Sigiriya, og gå en tur op på klippen.
   Tag derefter toget fra Kandy til Ella. Tag evt. 2 overnatninger her. Smukt og frodigt sted, hvor I kan tage på fantastiske udflugter, bl.a. Adams Peak (for de knapt så “trænede” kan Little Adams Peak også være vandring nok i sig selv) og te-plantager.
   Derfra ville jeg tage til Yala og snuppe 1 overnatning. Vi vil anbefale en morgensafari, som bare er SÅ smuk. Husk trøjer til den kølige morgenstund, så I kan nyde solopgangen i virkelig flotte omgivelser.
   Derefter er det oplagt at tage til Tangalle, som i vores øjne er det smukkeste sted på sydkysten, og bo på Palm Paradise Cabanas and Villas. Book familievillaerne! De er rigtig fine. Deres cabanas er for primitive. Men book i god tid – ALT bliver revet væk på dette sted, som ligger lige ned til Goyambokka Beach. Snup 3 nætter her.
   Kør efterfølgende til Hikkaduwa, og brug 3 døgn her.
   Herfra direkte afgang til Colombo lufthavn og derfra Maldiverne 🙂
   Vores råd er at investere i et lille ophold på et resort, som ligger i North Male Atollen – så tæt på lufthavnen, som muligt. Resortet kan i så fald hente jer med speedbåd direkte i Hulhule/lufthavnen i Male. Det koster lidt mere på et resort, men I vil få den dér “Maldiverne-oplevelse” på et resort, som mange af os går og sukker efter 🙂 Når I kommer så mange på én gang, kan I måske få opholdet til en god pris. Det samme er evt. muligt i forhold til afhentning med speedbåd.
   Se evt. vores indlæg om North Male Atollen her https://www.atrejsemedboern.dk/north-male-atoll-maldiverne/, hvor vi nævner alle resorts i området. Klik på de forskellige links, og I vil kunne se billeder.

   Generelt skal I sørge for ikke at have noget spildtid, når ikke I har mere end 14 dage at rejse i.
   Sørg for at I bliver hentet i lufthavnen i Colombo og kørt direkte videre til jeres destination med det samme, og sørg også for at blive kørt fra jeres sidste destination og direkte i lufthavnen. Udnyt hvert minut.
   Bestil flybilletter med afgang fra Danmark til Colombo, og hjemrejsen fra Male til Danmark.

   Book gerne steder med pool, mens I er på Sri Lanka. I er en stor flok, der rejser sammen, og der er også et pænt aldersspænd. Det er ikke sikkert, at en på 4 år vil det samme, som en på 50 🙂 Derudover er luftfugtigheden og temperaturen høj, og vandet ved kysterne ret ofte lidt voldsomt.

   Hvis I ønsker idéer til overnatningsmuligheder, er I mere end velkomne til at tjekke vores liste ud https://www.atrejsemedboern.dk/overnatning-sri-lanka/.

   Hvis blot I får booket hurtigst muligt, kan I sagtens realisere jeres drøm om selv at planlægge og bestille en rejse. Der er masser af penge at spare på den måde.

   De bedste hilsner fra Stine

   1. Kære Stine.

    Tak for dit hurtige og nyttige svar ☺. Bestemt en rute der kan anvendes sammenholdt med jeres “50 serværdigheder”.

    Lige med hensyn til overnatninger, hvad er så din erfaring, at det ca. koster pr. overnatning pr. hytte/værelse pr. 4-5 mand?

    Ved du ca. hvor lang tid tog turen tager fra Kandy til Ella? Og køber man først billet hertil derude?

    Endnu engang tak for dine svar – nu har vi i hvert fald noget at snakke om på et familie møde ?

    Mange hilsner fra Eva

    1. Kære Eva.

     Dejligt at høre, at du kan bruge vores informationer.
     Priserne på overnatninger svinger alt efter standard, men hvis I f.eks. booker en family villa på “Palm Paradise Cabanas and Villas” er prisen på ca. 1300 kr. pr. nat inkl. morgenmad. På denne liste har vi ved hvert sted skrevet en ca. pris ud fra de oplevelser, vi selv har haft https://www.atrejsemedboern.dk/overnatning-sri-lanka/ – måske det kan give et lille overblik. I kan også klikke jer ind på de forskellige steder på listen, og så prøve jer ad med forskellige datoer. På den måde vil der fremkomme diverse priser, som vil kunne give jer en fornemmelse af niveau.

     Togturen fra Kandy til Ella tager ca. 6 timer. Jeg vil evt. anbefale jer, at I – når I ved, hvor I skal bo i Kandy – får jeres hotel til at bestille disse til jer, så I er sikret en plads på toget. I kan skrive en mail til dem, og bede dem om at arrangere dette.
     Det er måske også muligt at tjekke billetter ud på denne hjemmeside http://www.railway.gov.lk/web/. Dog er jeg i tvivl vedr. reservation, da vi fik vores chauffør til at bestille vores billetter til os.

     Jeg ønsker jer et rigtig godt familiemøde med gode samtaler og planlægning af alt det spændende, der venter jer 🙂
     Du er naturligvis mere end velkommen til at skrive til mig igen, hvis du har yderligere spørgsmål-

     De bedste hilsner fra Stine

 2. Hej Stine
  Tusind tak for en fantastisk blog. Den har vi virkelig benyttet os af i vores planlægning af vores rundtur på SL. Jeg vil i den forbindelse høre om du kan være behjælpelig med kontaktoplysninger på den chauffør I benyttede?

  Vh. Rasmus

  Vh. Rasmus

  1. Hej Rasmus.
   1000 tak for dine skønne ord om vores blog. Det gør mig rigtig glad at høre, at I kan bruge den!
   Jeg sender dig lige en mail med oplysninger på “vores” chauffør.
   Jeg håber, at I får en fantastisk rejse!
   De bedste hilsner fra Stine

 3. Hej Stine
  Helt fantastisk hjemmeside, når man som os planlægger en 3 ugers tur til Sri Lanka i juli 2017. Tak for det.
  Vi er en familie på 4 hvor børnene er 16 og 19. Jeg kan se af dine anbefalinger at du ikke er så voldsom begejstret for nord og østkysten. Ud fra dine beskrivelser lyder det som om vores interesser og behov ligger tæt på jeres. Vi er indtil videre kommet frem til flg. rejseplan Mirisa- Tangalle-Yala- Arugam – Anuradhapura- Kandy -Ella- Nuwara Eliya. Vi er bare bange for at vi har puttet for meget ind og da vi også overvejer resort på Maldiverne 4-5 dage som ren badeferie, tænker vi at Mirisa, Tangalle og Arugam nok bliver for meget strand. Arugam er med pga årstiden og surfkursus er et must.
  Hvor ville du skære ned? Det resort du skriver om på Maldiverne ser voldsomt dyrt ud på deres hjemmeside, hvad gav I for jeres ophold og havde de bungalows til 4 personer eller havde I 2 huse?
  Håber du kan hjælpe med lidt gode råd

  1. Hej Kristian.
   1000 tak for dine pæne ord om vores hjemmeside. Det glæder mig at høre, at I kan gøre brug af den 🙂
   Hvor lyder det skønt med en tur til Sri Lanka og Maldiverne! I har rigtig meget at se frem til; fantastiske feriedestinationer!
   Jeg vil give dig ret; det er måske et lige stramt nok program for en “rundrejse” på Sri Lanka, hvis I har ca. 2 uger til rådighed. En ferie skal jo gerne være en god kombination af både oplevelser og afslapning – ellers kommer man mere træt hjem, end da man tog afsted 🙂
   Jeg synes det kan være svært at vælge fra, og forstår jeres dilemma. Dog vil jeg sige, at man ALDRIG kan få for meget af strand/kyststrækninger på Sri Lanka – det er underskønne naturoplevelser (efter vores opfattelse).
   Hvis I tænker, at I ønsker at slutte det hele af med en badeferie på Maldiverne, vil I dog nok godt, som du selv skriver, kunne sortere lidt af strandoplevelserne fra på Sri Lanka, og så i stedet koncentrere jer lidt mere om det kulturelle. I så fald ville jeg måske vælge Mirissa fra, og tage nogle flere dage i Tangalle. Jeg ville klart booke flere sammenhængende dage i en familievilla på Palm Paradise Cabanas and Villas (Se stedet på vores liste over overnatningsmuligheder her: https://www.atrejsemedboern.dk/overnatning-sri-lanka/#Overnatningsmuligheder_Syd), da en sådan villa vil passe godt til størrelsen på jeres familie. Den er i 2 plan med en slags hems øverst, hvor jeres 2 børn vil kunne sove.
   Palm Paradise Cabanas and Villas breder sig ud over hele strandsiden ved Goyambokka Beach, som er en perle af en bugt – dog med vildt vand og høje bølger på dette tidspunkt på året (lavsæson for rejser til sydkysten). Goyambokka ligger ca. 4 km fra Tangalle by (tager 10 min. i en tuk tuk at komme dertil). I vil fra dette område kunne tage mange ture til hyggelige og gode oplevelser, samtidig med, at I vil kunne slappe af og bade. Besøg Mulkirigala Klippekloster/tempel, se evt. skildpadder, der kommer op og lægger æg om aftenen i nærheden af Tangalle, oplev den hyggelige og larmende by m.m. og tag evt. på en dagstur til en nationalpark herfra (f.eks. en safari i Udawalawe, som ligger ca. 2 timers kørsel derfra). På den måde vil I kunne spare en overnatning i Yala.
   Arum Bay forstår jeg godt, at I gerne vil opleve p.g.a. muligheden for at surfe. Jeg ved dog, at det også er muligt at surfe i Tangalle. Dog er det naturligvis ikke helt den samme oplevelse, men det er dog muligt.
   I kan også vælge at være i Tangalle/Goyambokka, og så tage en safari i Udawalawe på vej op nordpå mod Ella, så I lægger jeres oplevelser på én strækning.
   Ella er et smukt sted, men dette ud fra et ønske om at opleve et frodigt, lille “bjergområde” med backpacker-agtig stemning, og en lille vandretur op ad Little Adams Peak. Ikke for noget enormt kulturelt, men mere for stemningens skyld. Overvej derfor, om det vil være et “stop-over”, som I vil prioritere. Hvis I vælger Ella, vil I derfra kunne tage toget videre op mod Nuwara Eliya (og jeg synes I bør have togoplevelsen med), som er kendt som “Little England” p.g.a. den meget tydelige indflydelse fra kolonitiden. Det er her de store teplantager ligger, og også her I vil kunne bo på et af de gamle hoteller fra kolonitiden, hvor der er tjenere i uniformer, hightea og indblik i historien. Der er koldt i Nuwara Eliya, og det er en stor kontrast til resten af landet.
   Fra Nuwara Eliya kan I tage en chauffør til Kandy, og ud fra Kandy tage dagsture til Dambulla og Sigiriya for at få de kulturelle elementer med. Det tager ca. 2 timer at køre fra Kandy til Sigiriya, og turen op til Løveklippen må I ikke snyde jer selv for. Sigiriya og Dambulla ligger i ganske kort afstand fra hinanden, og I vil kunne “slå to fluer med et smæk”. Dambullas grottetempler er en god, kulturel oplevelse.
   I Kandy vil I opleve storby for fulde gardiner! Jeg vil mene, at det er et must at besøge Temple of Tooth, når I er på Sri Lanka, da det er et af landets største seværdigheder.
   Jeg kan godt se, at I gerne vil til Anuradhapura, men der er meget langt til det sted, hvilket jeg synes, I skal gøre op med jer selv; vil I køre den lange strækning? Vi brugte 6-7 timer i bil fra Anuradhapura til Colombo, da vi skulle til lufthavnen, da der er meget vejarbejde. De er ved at udvikle infrastrukturen, og ALT tager tid på Sri Lanka 🙂
   Anuradhapura er naturligvis en stor oplevelse ud fra en kulturel synsvinkel, men jeg tænker, at I vil få rigtig meget kultur på anden vis. Templer, dagobaer m.m. vil I også kunne se de andre steder. Så jeg ville vælge Anuradhapura fra, og i stedet tage de andre oplevelser – gerne ud fra en fast base, så I ikke får for mange skift i.f.t. hoteller. Det kan sagtens lade sig gøre at køre til tingene ud fra Kandy.
   Sørg dog for at finde et relativt roligt sted at bo i Kandy, da byen larmer meget.

   Som du måske kan se ud af det, jeg skriver, ville jeg vælge at tage den første uge på en lidt stille og rolig måde med oplevelser ud fra ét sted og samtidig afslapning ved strand og pool, efterfølgende vælge en uge med “fuld knald” på oplevelserne, og så slutte af med rolig badeferie på Maldiverne. Men det er blot forslag 🙂

   Et resort på Maldiverna er en dyr oplevelse. Vil I gerne spare penge, ville jeg vælge et guesthouse. Dem er der dukket mange op af rundt omkring.
   Det er en rigtig god oplevelse at bo på et guesthouse, da disse jo ligger på lokale øer, og I dermed også kan få et indblik i den lokale kultur og livsstil.
   Reethi Beach Resort var absolut en oplevelse i verdensklasse!! Men ja; også noget dyrere end de guesthouses, vil boede på. Dog hører resortet ikke til i den dyre ende, faktisk… hvilket jo egentlig giver et ret godt billede af prisniveauet. Vi havde i første omgang bestilt 2 hytter, men var så heldige at blive opgraderet til vandvillaer!!!! Vild oplevelse!
   Jeg er netop ved at lægge sidste hånd på et indlæg om North Male Atollen, som ligger tæt på lufthavnen, og som har et godt udvalg af guesthouses. Det er nemt at komme til North Male Atollen, og I vil kunne spare tid på transport. Jeg har dette indlæg færdig lørdag eller søndag, og der vil være gode bud på overnatningsmuligheder.
   Et godt råd er, at I holder rigtig meget øje med de tilbud, der indimellem dukker op ift resortferier på Maldiverne. Det er muligt at finde gode tilbud særligt i sommerperioden, da det er lavsæsonen på Maldiverne. Derudover så prøv at tjekke afgange og tilbud fra Tyskland.

   Det blev en længere beretning 🙂 Håber, at du kan finde hoved og hale i det, og at du kan bruge mine råd.
   Du er naturligvis mere end velkommen til at skrive tilbage.

   De bedste hilsner fra Stine

 4. Tanja søndergård

  Hej stine
  Tusinder af tak for dit svar….. vi læser stadigt på din blok og får så meget go inspiration fra dig.
  Billetterne er nu bestilte og jeg vil derfor gerne be om nr. På jers chauffør..
  Knus og tak
  Tanja

 5. Tanja søndergård

  Kære Stine
  Tusinder af tak for dit svar?
  Vi er pt igang med at bestille biletter. Har fundet nogle fra Hamborg med Emirates . Et stop og rejsetid på 12 timer. Pris 4400kr . Jeg syns det lyder billigt, eller hvad er dine anbefalinger?? Skal vi istedet kontakte evt. Kilroy?
  Har lige et spørgsmål vedr. Driver. Skal vi bestille en’ driver til hele turen ??
  Mvh. Og knus Tanja

  1. Kære Tanja.
   Det er sørme bare at sige “haps” til de billetter! Det er en rigtig god pris!
   Alt efter jeres rute, synes jeg ikke, at I skal have driver hele tiden. Det koster jo en del penge, og I vil sagtens kunne arrangere transport fra sted til sted. De mindre ture kan I tage med en tuk tuk – det er billigt – og de længere strækninger kan I få jeres hotel eller “vores” driver til at køre for jer (naturligvis ud fra hvor I befinder jer, da “vores” driver bor i Tangalle, og derfor kun kører ture derfra eller dertil).
   Ved I, at I f.eks. tager en længere tur, hvor I gerne vil opleve en masse, og kun har få overnatninger, kan det dog godt betale sig med en fast driver. Det koster dog mellem 80-100 dollars i døgnet, men så er alt også betalt; benzin samt mad og overnatning til jeres driver.
   Vi havde Deepal med på den sidste uge af vores tur, men det var fordi vi havde planlagt en uge, hvor vi skulle køre lange strækninger, og samtidig køre rundt i Anuradhapura og opleve en masse. Tidligere har vi dog ikke haft ham med os på lange strækninger, men kun fået ham til at hente os i Colombo og køre os ned til Tangalle, fra Tangalle til Yala og videre op i højlandet.
   Når I har fået fastlagt jeres rute, kan du altid få nummeret til ham, og så vurdere, om det er relevant at bruge ham på visse strækninger – f.eks. når I lander på Sri Lanka.
   Knus Stine

 6. Tanja søndergård

  Kære stine
  Tusind tak for rigitg meget godt læsestof?
  I juli 2017 skal vi 3 uger til sri lanka . Vores børn er 13 og 14 år.
  Da jeg var ung var jeg 7 uger i thailand, men tænker at sri lanka er mere uspoleret den dag i dag.
  Jeg har brug for nogle råd mht. Destinationerne og regntiden( har kigget på jeres anbefalinger) Vi er til mennesker , natur og dyr . Søger de bedste strande og naturoplevelser. Vi er ikke til gejl og tivoli?
  Hvordan skal jeg planlægge ruten
  Mvh. Tanja

  1. Kære Tanja.
   Hvor lyder det skønt!! I har SÅ meget godt i vente! Og enig; Sri Lanka ER meget mere uspoleret og autentisk end Thailand, så der venter jer en masse spændende oplevelser.
   Sydøst-monsunen starter i maj, og påvirker naturligvis hele syden. Størst risiko for “voldsomt vejr” er i maj og start juni. At skulle tage rundt på sydkysten og i bjergene i juli, ville vi ikke som sådan være bekymrede for. Dog; man kan aldrig vide sig helt sikker, når det kommer til vejret.
   Vi var på sydkysten i juli (denne sommer), og oplevede det mest fantastiske vejr med kun et par regndråber. Vi ville til enhver tid tage tilbage til sydkysten over sommeren, selv om man siger, at det ikke er sæson der.
   Vi vil absolut anbefale sydkysten, som bare er SÅ skøn! Første stop kan være Mirissa (fantastisk stemning og dejlig strand – dog turister), dernæst Tangalle-området (bo på Palm Paradise ved Goyambokka Beach – vores favorit) og derfra safari ved i Yala. I kan også tage en dagstur til Udawalave nationalpark, mens I er ved Goyambokka. Der er knapt så mange turister, som ved Yala. Yala var vi ved for knapt 3 år siden, og det var en fantastisk oplevelse, fordi vi boede på Cinnamon Wild Yala, som ligger “lige midt i det hele”, og dermed har man dyrene lige inden for rækkevidde.
   Efter Yala ville vi vælge Galapita Rocks, hvis I er til det, du skriver; det uspolerede uden tivoli og gejl! Det er virkelig et fedt og eventyrligt sted! Har du læst vores indlæg om stedet? Det er ihvertfald en oplevelse, som er helt, helt anderledes end noget andet, vi tidligere har oplevet 🙂
   Fra Galapita Rocks kan I evt. køre til Ella (super frodigt sted med meget, meget smuk natur og en afslappet stemning. Gå op til Little Adams Peak, og nyd udsigten, spis på de små caféer og få en gang ayurveda) og derfra måske til Nuwara Eliya (evt. med tog fra Ella), som også kaldes Little England, da det er en tro kopi af det gamle, victorianske England. Det er her de store teplantager ligger. Flot jer og bo på et af de gamle 1800-tals hoteller, og mærk stemningen! I kan slutte af i Kandy, som er en dejlig storby. Oplev Temple of Tooth, Kandy-lake, Den Botaniske Have, kandyan dance m.m. På den måde kan I få rigtig mange aspekter med!
   Det er også muligt f.eks. komme til Sigiriya på en dagstur, mens I bor i Kandy. Sigiriya ligger et par timers kørsel derfra. Det er en STOR oplevelse at gå op af Løveklippen og mærke suset af historie.
   Jeg kunne jo egentlig blive ved, men tænker også, at I måske ikke både kan blæse og have mel i munden. Der er SÅ meget at opleve i det skønne land, at det kan være svært at begrænse sig.

   Som du nok har læst, er der højsæson i nordøst om sommeren, og der var vi også denne sommer. Jeg synes dog ikke, at den del af landet helt kan matche den sydlige del – både på oplevelser, natur og stemning.
   Nordøst er – i vores øjne – mere gold og knapt så hyggelig og intim. Alt virker mere beskidt og forarmet, strandene har mere hvidt sand end i syd, men er ikke så pakket ind i palmer og atmosfære, som sydpå.
   Dog er vandet højst sandsynligt mere roligt der om sommeren, end det er på sydkysten, hvor der om sommeren er ret store bølger og mange steder også kraftige understrømme.

   Håber, at du kan bruge mit svar, og ellers er du mere end velkommen til at vende tilbage 🙂

   De bedste hilsner fra Stine

 7. Charlotte Nicolaisen

  Hej Stine

  Hvor er det dog dejligt med din blog hvor man kan samle inspiration og ideer
  Vi er en familie på 5 som skal til Sri Lanka her i oktober.
  Må jeg evt få kontakt oplysningerne på den
  chauffør som I har brugt?
  Hvordan er det med valuta. Er det bedst at have mange dollars med eller kan man bare hæve undervejs?
  Vi skal være 2 uger på Sri Lanka og en uge på Maldiverne.
  Mvh Charlotte

  1. Hej Charlotte.
   1000 tak for dine pæne ord om vores hjemmeside 🙂
   M.h.t. valuta så kan I hæve LKR, når I lander i lufthavnen i Colombo – det plejer vi at gøre. Derudover er der masser af ATM’s alle steder, så at hæve penge på Sri Lanka er intet problem.
   Hvordan skal I bo på Maldiverne?
   Hvis I skal bo lokalt vil det være en rigtig god idé at medbringe dollars. Lokal valuta kan I hæve i lufthavnen i Male. Men det er kun nødvendigt, hvis I skal bo på en lokal ø, og bruge deres små butikker.
   Skal I bo på resort er det ikke nødvendigt at medbringe hverken dollars eller lokal valuta, da alt betales med kreditkort. Alt skrives på regning, og så gøres slutregningen op, når I forlader stedet.
   Jeg sender dig lige en mail med chaufføroplysninger.
   Rigtig god tur til jer 🙂
   De bedste hilsner fra Stine

 8. Jørgen Schrøder

  Hej Stine

  Tak for nyttig update. Rigtig mange gode råd – Er glad for at høre at bil turen til Tangalle nu kan gøres på 3,5…..
  Skal selv til Sri Lanka med to drenge på 3 og 5 år til februar. Har prøvet at booke PPC i midten af februar, både fra din side og booking.com Her kommer kun enkeltværelse frem på 35 kvm… Ved du om det kan være rigtigt at hytter er full booked allerede nu eller om man skal rette henvendelse direkte?? Vil du mene vi kan være en familie på 4 på det ene værelse??

  Sidst men ikke mindst – har du før anbefalet en driver?

  Mvh Jørgen

  1. Hej Jørgen.
   1000 tak for din kommentar.
   Ja, det kan desværre godt passe, at alle hytter allerede er booket nu, selv om I først skal afsted til februar. Sri Lanka oplever en kraftig stigning i antallet af turister, og har svært ved at følge med. Særligt Palm Paradise Cabanas and Villas er et populært sted, da det, som det eneste, ligger direkte ned til Goyambokka Beach, og “fylder” hele det område, der grænser ned til stranden.
   Jeg har svært ved at vurdere, om man kan være 4 personer på 35 kvm. Tænker, at det er meget afhængig af, hvordan rummet er indrettet. Jeg har desværre aldrig været inde og se de enkelte værelser, som ligger i en villa, da der altid været booket, når vi har været der. Men prøv evt. at spørge, om de på PPC vurderer, at I kan være der.
   Jeg vil helt, helt klart anbefale jer at få booket alle jeres hoteller så hurtigt som muligt, da det ellers kan være svært at få noget af god standard.
   M.h.t. driver så har vi kontakt til en fantastisk chauffør, som har kørt os hver gang vi har været på Sri Lanka. Han henter dog kun, hvis man ønsker at tage direkte fra Colombo til Tangalle, da han selv bor i området. Han har en lækker og stor bil, er “børnevenlig” og kører sikkert. Ham kan vi helt klart anbefale. Jeg skriver lige en mail til dig med hans kontaktoplysninger.
   De bedste hilsner fra Stine

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *