Spar tid og penge – hold ferie på North Male Atollen på Maldiverne

guide til at rejse til maldiverne og besøge north male atollen

North Male Atollen

Dette indlæg er baseret på research, da vi endnu ikke selv har rejst rundt i dette område, men udelukkende indtil videre har koncentreret os om Baa Atollen. Vores næste rejsemål på Maldiverne er dog North Male Atollen. 

malidverne-map
klik for større billede

Du kan læse mere om vores rejse til Baa Atollen her:

 1. Vores rejse til Maldiverne og mødet med Dharavandhoo på Baa Atollen
 2. Ferielivet med børn på et resort på Maldiverne – tilbagelænet luksus
 3. En uforglemmelig ferie på Maldiverne; lost paradise og rotter på loftet

Drømmer I om at rejse til Maldiverne, men er I samtidig i tvivl om hvilken atoll I gerne vil besøge, kan I her få lidt input om nogle af fordelene ved at tage til North Male Atollen.

Næsten uanset hvorhen I tager på Maldiverne, vil I opleve underskønne strande, klart, varmt vand og et undervandsliv i verdensklasse, så hvorfor ikke besøge North Male Atollen, som ligger ganske tæt på lufthavnen, og dermed sparer jer på “rejsetids-kontoen”?
Har I særlige præferencer i forhold til at se hvalhajer, mantarays m.m., kræver det dog, at I sætter jer ind i hvor på Maldiverne, der er sæson for at se disse arter, og dermed også tænke destinationen ind i dette.
Indlæg om hvor og hvornår I kan se de forskellige arter vil blive postet på et senere tidspunkt.

North Male Atollen – nem at komme til, mange muligheder for overnatning og aktiviteter

North Male Atollen er den atoll hvor hovedstaden Male og lufthavnsøen Hulhule er placeret. Den indgår sammen med South Male Atollen i den administrative enhed kaldet “Kaafu”.
Tilsammen har både North Male Atollen og South Male Atollen 107 øer (foruden Male), hvoraf de 9 er beboede med lokale indbyggere og guesthouses, og 42 består af resort-øer. Resten af øerne er ubeboede.

North Male Atollen har en størrelse på cirka 60 km. fra syd til nord, og er 50 km. på det bredeste sted.
Male ligger som den sydligste ø i denne atoll, og alle andre øer ligger nord for.

Det tager cirka 1,5-2 time at sejle med speedbåd op til det nordligste sted på atollen, men da langt de fleste af atollens guesthouses er placeret på den sydøstlige del af atollen, tager det kun 30-45 min. at sejle med speedbåd ud til disse.
Der går også færger til de større guesthouse-øer, og varigheden af en tur med disse varierer mellem 1-3 timer, alt efter om I skal til Himmafushi, som er den nærmeste ø eller Dhiffusi, som er den ”fjerneste”.
Ønsker I at kombinere en rejse til Maldiverne med et besøg på både et guesthouse og et resort, vil vi anbefale, at I finder et resort i nærheden af guesthouset, så I er fri for at bruge for meget tid på transport.

Lige nord for North Male Atollen ligger Gaafaru Atollen og Kaahidhoo, som rent administrativt også hører sammen med North Male Atollen.

north-male-atoll-by-air

Priser på guesthouses og resorts

North Male Atollen er den atoll på Maldiverne, som har langt de fleste overnatningsmuligheder; 123 guesthouses og 23 resorts – samlet set godt og vel 8.000 sengepladser.

Priserne på guesthouses ligger typisk på 75-150$ (Kr. 500-1000) pr. dag inklusiv morgenmad og på 150-225$ (Kr. 1.000-1.500) pr. dag inklusiv helpension for 2 personer.

Priserne på resorts ligger i en lidt anden prisklasse. Tager I afsted i lavsæsonen, kan I få et værelse for 2 personer i 6 dage med fullboard fra mellem 13.000-20.000 kr. og opefter – i højsæsonen kan denne pris ganges med 2-3!
Behøver vi skrive, at det godt kan betale sig at rejse i lavsæsonen?

north-male-atollen
klik for større billede

Ved at klikke på nedenstående link i de forskellige beskrivelser af øerne og deres guesthouses og resorts, kommer I til den hotelsøgemaskine, hvor de forskellige overnatningsmuligheder er registreret, og I vil kunne se yderligere priser, billeder, tilgængelighed m.m.
Nogle guesthouses og resorts er ikke registreret på søgemaskinen, men i så fald vil vil vi lave et link til deres hjemmeside eller facebookside.
Har I lyst til at støtte mit arbejde med denne rejseblog, og ønsker I at besøge disse øer, må I meget gerne bestille overnatning via disse links, således det registreres, at bestillingen er foretaget via www.atrejsemedboern.dk.

Hulhumale

Hulhumale er en kunstig ø, som fysisk er koblet sammen med Hulhule, som er lufthavnsøen, og ligger i en afstand derfra på 3 km., og har 80 guesthouses. Har I brug for  en overnatning i forbindelse med ankomst eller afgang til Maldiverne, er Hulhumale at foretrække frem for at finde et hotel i selve Male by.

male

Det er langt nemmere at komme til Hulhumale direkte fra lufthavnen fremfor til Male, og dermed også på mange flere områder noget mindre stressende.
Hulhumale er ikke nogen lille “perfekt paradis-ø”, men mere et sted, hvor I kan overnatte inden I tager videre. Se overnatningsmuligheder på Hulhumale her

male-hulhumale

Foruden Hulhumale er der følgende 5 øer i området, som huser guesthouses; Himmafushi, Huraa, Thuludsdhoo (som er hovedbyen i North Male Atollen) og Dhiffushi, som ligger nordøst for Hulhulmale. Endvidere Villingili, som ligger lige et par km vest for Male.
I nedenstående kan I læse mere detaljeret om, hvordan I kommer til hver enkel ø, og hvilke guesthouses og resorts I kan bo på.

 

Himmafushi

Himmafushi ligger tættest på HulHule. I kan tage en offentlig færge dertil fra Male. Færgen sejler med daglig afgang kl. 15.00 (undtagen fredag, som er en helligdag). Det tager 1 time at sejle til Himmafushi og det koster $2 pr. person. Færgen afgår fra havnekaj ”Naseebu 8” (i Male), og billetterne købes ombord. Husk, at I først skal sejle fra HulHule til Male (koster 1$ og tager 15-20 min.). Alternativ kan I vælge at booke en speedbåd til 150-200$ pr. vej, og alt i alt bruge 15 min. på at sejle dertil med denne speedbåd.

Himmafushi er for de rejsende, som gerne vil have indblik i, hvordan livet leves på de lokale øer på Maldiverne.
Øen er en hyggelig lille fiskerlandsby.

På Himmafushi er der 5 guesthouses: Kanbili G.H, Raalhu Lodge , Wavoe Inn, Eyotwave og Surf Inn Maldives.

Himmafushi har en størrelse på cirka 1 km x 800 m., og øen har knapt 1000 indbyggere.

Af resorts, som ligger i umiddelbar nærhed, er: Cinnamon Dhonveli, Paradise Island Resort & Spa, Gili Lanka Fushi, Thulhagiri Island Resort & Spa. Som altid med resorts så kører disse kampagner i tide og utide – hold godt øje med disse kampagner og tilbud – måske der findes tilbud, som I bør slå til på – det kan ofte godt betale sig!

Huraa

Næste ø hedder Huraa og ligger lige mellem Himmafushi og Thulusdhoo. Øen har 600 indbyggere, er 850 meter lang og 300 m. bred, så det tager cirka en time at gå hele øen rundt.

Der ligger 19 guesthouses på Huraa: Maldives Seashine Guest House, Najaf Lake View, Sun Set Holidays, Maldives Velifuh Inn, Cool Trip Maldives, Coconut Villa, Sea Breeze View, Huraa East Inn, Najaf Central, Ayaana Lodge, Coral Lane, Maldives Dhigga Guest House, Finihiyaa Inn Maldives, Pearl of Sands, Beach heaven, Ocean Vibes Guesthouse, Sunrise, Coreal Retreat og Cozy Beach View.

Af resorts som ligger lige rundt om hjørnet til Huraa er; Four Seasons og Club Med Kani.

Behøver jeg skrive, at strandene ser paradisiske ud?

Thulusdhoo

Thulusdhoo er hovedøen og større end de andre omkringliggende øer. Thulusdhoo er ca. 6 km. i længden og 700 m. i bredden. Der er 17 guesthouses på øgen: Batuta Maldives Surf View, Dream Inn, Thulusdhoo Surf Camp, Variety Stay, Cokes Surf Villas, Ocean Cottage, Canopus Retreat Thulusdho,  Samura Maldives, Casadana, Met House, Maison Tiare, Iru Guest House, Isola, The Wave House, Kahanbu Ocean View., Season Paradise, Amvoj.

Følgende resorts ligger lige op til: Adaaran Select Hudhuranfushi og Club Med Finolhu Villas.

I kan sejle til Thulusdhoo med en speedbåd til 200$ pr. vej, og det tager cirka 30-40min.
Alternativt kan I tage til hovedøen Male og sejle med en færge, som koster 5$ pr. person. Turen med færge har en varighed på cirka 1,5 time.

Thulusdhoo har hvide sandstrande, lyseblåt, klart vand og et flot koralrev lige fra strandkanten. Derudover findes der gode dykkersteder tæt på, heriblandt Thingiri, som også er kendt for områdets mange hajer og mantarays (alt efter sæsonen).
Er I interesseret i at dykke med særlige arter, bør I undersøge hvornår der er sæson for de forskellige typer og i hvilke områder.

Èn ting, som Thulusdhoo er særlig kendt for er, er områdets gode surf-muligheder, som I kan benytte jer af direkte fra stranden (points kaldet ”Coke” og ”Chicken”). Derudover er der flere muligheder for at blive sejlet ud til andre kendte surf-områder, som hedder ”Thambooroodhoo, ”Jail Break” og ”Lhohis”.
Thulusdhoo skulle eftersigende specielt være kendt som et af de bedste surf-steder på Maldiverne og for de gode strande.

Dhiffushi

Den sidste guesthouseø på sydøst-siden af North Male Atollen – og også den med beliggenhed længst væk fra HulHule – er Dhiffushi, hvor der bor cirka 1.200 lokale indbyggere. Øen er cirka 1 km. lang og 200 m. bred.
Dhiffushi har følgende guesthouses: Local Adventure-Dhiffushi, Bibee Maldives, Rashu Hiyaa, The Captains Residence, Dhiffushi White Sand Beach, Crown Beach Hotel, Happy Lives, Captains Sunset Lodge, Ameera Guest House, Crystal, samt det relativt nyåbnede danske guesthouse Air Dhiffushi.

Resorts i nærheden af Dhiffushi er: Asdu Sun Island og Meeru Island Resort.

Er I interesserede i at tage dykkercertifikat, mens I besøger området, ligger der en lokal dykkerskole på øen, som hedder “TGI Maldives”.

Transport til Dhiffushi tager 45 min. med speedbåd fra lufthavnen, og koster 230-250$ pr. vej.
Alternativt går der en offentlig færge fra Male, som dog tager 3 timer, og koster 5$.
En trejde mulighed er også at tage en rute-speedbåd, som afgår på bestemte tidspunkter, og som koster 25$ pr. person. Denne tur tager også 45 min.

Stranden på Dhiffushi skulle eftersigende være omgivet af smukke kokospalmer og rumme massevis af hvidt sand og krystalklart vand.
Da Dhiffushi er en lokal ø, er der også her rig mulighed for at få et indblik i, hvordan de lokale lever det typiske maldiviske liv i stille og rolige omgivelser.

Villingili

Villingili (også kaldet “Vilimale” i daglig tale) ligger lige vest for Male og er ligeledes en guesthouseø. Der bor 12.000 på øen, og mange af indbyggerne arbejder til dagligt i Male. Det tager cirka 10 min. i båd fra Male at komme dertil, og øen er et godt alternativ til at bo i Male.
Der er følgende guesthouses på øen: Seahouse Topdeck, Green Flora, The Vinorva

Resortet Centara Ras Fushi ligger på en ø lige efter Villingili.

Øen Villingili er, som I kan se i det ovenstående, stor, og rummer derfor mange muligheder for vandaktiviteter.
Øen særligt kendt for sine underskønne laguner og sine fantastiske vandvillaer med enestående udsigt over havet.
Vandet er klart, og ikke sjældent er der mulighed for næsten at røre ved de farverige fisk og smukke havskildpadder, som kommer helt tæt ind til stranden.
Snorkel- og dykkermulighederne er fantastiske, og der er rig mulighed for at se stimer af farvestrålende fisk og smukke koraller.

Øvrige resorts i North Male Atollen

Følgende resorts ligger i ganske tæt afstand til Male, og er dermed nemmere, hurtigere og billigere at komme ud til med båd, når I lander i lufthavnen: Banyan Tree Maldives Vabbinfaru; Baros Maldives; Sheraton Maldives Full Moon Resort & Spa; Bandos Maldives, Angsana Resort & Spa Maldives Ihuru.

Lidt længere mod vest ligger: Vivanta by Taj – Coral Reef Maldives, Huvafen Fushi Resort & Spa Coco Bodu Hithi, og Coco prive Kuda Hithi Island

Nordvest: One & Only Reethi Rah, Eriyadhu Island Resort, Makunudhoo Island og Summer Island Maldives.

Nordligst: Oblu By Atmosphere at Helengeli.

Dykning i North Male Atollen

Der findes rig mulighed for dykning med over 35 dykkersteder i North Male Atollen.
Generelt er vandtemperaturen 28 grader året rundt og sigtbarheden er god. Sigtbarheden under vandet er i perioden januar til maj på 20-40 m. og i perioden maj til december på 15-20 m. Dykning er altså generelt set ret god hele året rundt med rig mulighed for at se alverdens koralfisk. Et af stederne hedder “Lankan Manta Point”, og ligger tæt på Himmafushi. Bedste tidspunkt for dykning her er i perioden mellem april – december, hvor der foruden koral fisk også er mulighed for at se mantarays.
Der kan arrangeres dykning fra alle resorts og guesthouse-øer.

 

Det er en stor oplevelse at tage dykkercertifikat på Maldiverne. Også for børn!
Et dykkercertifikat koster 500-600$ og der indgår 4 prøvedyk i prisen. Har I dykkercertifikat i forvejen, kan I for cirka 70-100$ få det første dyk – alt efter hvor meget udstyr I selv har med. Jo flere dyk I tager, des billigere bliver det per gang.

Priseksempler

Drømmer I også om en ferie til Maldiverne, er det muligt at købe flybilletter dertil med afgang fra både Hamburg, Billund eller København i prisklassen 20-25.000 kr. for 2 voksne og 2 børn.

Vil I gerne kombinere en rejse til Sri Lanka med Maldiverne koster flybilletterne fra Colombo til Male i alt ca. 3.600 kr. for 2 voksne og 2 børn.

En speedbåd til eksempelvis Thulhusdhoo koster 200$ pr. vej, svarende til 2.600 for begge veje for alle 4 (2 voksne og 2 børn).

Overnatning på guesthouse, 2 værelser til 4 personer incl. fullboard, koster cirka 15.000 -20.000 kr. for 7 dage.
Priserne for resorts koster cirka 25.000-35.000 kr. for 2 voksne og 2 børn – dette også inklusiv fullboard. Pris for drikkevarer og service charges kommer oveni.

Der er taget udgangspunkt i priserne for begge muligheder i lavsæsonen.

sri lanka rejser

rejser maldiverne

 

Giv gerne artiklen de fortjente stjerner 🙂

6 kommentarer til “Spar tid og penge – hold ferie på North Male Atollen på Maldiverne”

 1. Hej Stine
  Virkelig en god og nyttig side! Min kæreste og jeg skal til Sri Lanka og Maldiverne hen over julen og nytår. Vi har kun 2 nætter på Maldiverne og vil høre hvilket resort du vil anbefale, hvis vi lige skal have “postkort-oplevelsen”. Vi tænker at ankomme den 30. december og altså holde nytår der. Håber du har en god anbefaling 🙂

  De bedste hilsner fra Vivi og Kasper

  Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
  1. Hej Vivi og Kasper.
   Dejligt, at I kan bruge vores side.
   Hvis I kun har 2 dage på Maldiverne, ville jeg nok vælge et resort ganske tæt på lufthavnen, og der er North Male Atollen det bedste valg.
   Jeg synes næsten I kan vælge lige præcis det resort, der passer til jer – alt ser bare godt ud derude. Derfor vil jeg sige, at det er meget afhængig af jeres økonomi – priserne svinger jo alt efter standard. Og så er I der jo også i højsæsonen.
   Jeg synes derfor, at I bør bruge lidt tid på at læse lidt om hvert resort – tjek billederne (og priserne!) og læs anmeldelserne på TripAdvisor. Det giver et fint billede af de forskellige steder, synes jeg.
   Vi har ikke selv været på Meeru Island Resort, men har hørt, at det er et fint sted. Og så Reethi Rah.
   De bedste hilsner og ønsket om verdens bedste tur til jer 🙂

   Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
 2. Stine Bang Iversen

  Kære Stine. Tak for en spændende blog. Vi skal afsted til Sri Lanka og Maldiverne januar/februar 2018. 5 dage på Maldiverne regner vi med. Vi er 6: ud over min mand og jeg, vores tre børn på 4, 10 og 12 rejser vi med min mor – en frisk dame på 70 år.
  Jeg er i vildrede i forhold til hvor vi skal bo på Maldiverne. Hver gang jeg finder en ø jeg tænker: der skal det være, ligger den et par timer væk i speedbåd. Flyver har vi ikke råd til. Vil helst bo på et hyggeligt guesthouse, på en ikke alt for stor ø (er fx lidt loren på Maafushi). Har bl.a. kigget på Bodufolhudhoo. Der skal nemlig helst være snorkling fra stranden. Vi har på tidligere rejser sejlet med speedbåd – men typisk en halv times tid. Synes faktisk ikke det er særlig sjovt. Sååå… er det lige så slemt på Maldiverne? Kan man holde 1,5 time ud? Eller er der en af de nærmere atoller du kunne anbefale. Har google på livet løs, men bliver nærmest mere forvirret :-). Vi er meget rejsevante. Hvor ser Cubarejsen i øvrigt helt fantastisk ud.

  Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
  1. Kære Stine.
   Hvor lyder det bare fantastisk med en snarlig rejse til Sri Lanka og Maldiverne! Og skønt, at din mor også skal med. De oplevelser, som man får sammen med sin familie, giver uvurderlige minder og masser af værdi.

   Maldiverne er ét af mine favoritsteder i hele verden! Jeg ELSKER landet, og glæder mig rigtig meget til vi skal afsted igen. Jeg har aldrig nogensinde oplevet noget så paradisisk, som strandene på Maldiverne! Vi kunne sidde timevis i vandet uden rigtig at sige noget, andet end; wow! Lyder skørt, men vandet er så smukt, at det næsten føles uvirkeligt.

   Vi har indtil videre kun rejst rundt ude på Baa Atollen. Vi valgte den atoll, da der var sæson for mantarays i området på det tidspunkt, og vi har altid haft en drøm om at dykke blandt disse.
   Dog er der langt til Baa Atollen, så det er måske ikke den atoll, I skal sigte efter. Vi fløj 20 minutter med et lille lokalt fly fra Male til Dharavandhoo, og det kostede kun 90 dollars pr. voksen og 50 dollars pr. barn. Vi ville naturligvis gerne have fløjet med en vandflyver, men det havde vi bare heller ikke råd til 🙂
   Dog var synet af øerne og strandene derude magiske! Men det vi oplevede faktisk, at det var tilfældet næsten alle steder.

   Jeg tror faktisk, at de fleste øer derude har smukke strande, og vil derfor anbefale jer at koncentrere jer om North Male Atollen, som er nem at komme til fra Male, hvor I lander. Vi har desværre ikke selv været der, men det er klart der, vi tager til næste gang vi selv skal til Maldiverne.
   Hvis du endnu ikke har læst mit indlæg om North Male Atollen (som vi har lavet en del research om – bl.a. fordi vi selv vil dertil), kan du gøre det her https://www.atrejsemedboern.dk/north-male-atoll-maldiverne/.
   Der er naturligvis lidt tid i båd derud, men vælger I den sydlige del af atollen, kan I komme dertil på ca. 30-45 minutter. Og ja; transport ud til øerne foregår hovedsageligt med båd, så man slipper ikke helt for det 😉 Dog er de virkelig “turist-minded” derude. De er vant til en masse turister, og er gode til at håndtere tingene, så man føler sig godt behandlet. Vi har kun haft én dårlig oplevelse med båd derude, og det var fordi vi tog til Fulhadhoo, som ligger LANGT væk, og endnu ikke rigtig har så mange turister…
   Da de fleste guesthouses på North Male Atollen endvidere er placeret på den sydlige del af atollen, passer det jo godt til jeres behov ift både at bo på et guesthouse, og samtidig spare på tiden i en båd.

   Hvis du klikker på de forskellige links til de guesthouses, som vi har linket til under de forskellige øer på North Male Atollen, vil du komme ind på disse guesthouses, og dermed kunne se billeder derfra. Der ligger ofte også billeder af strandene og beskrivelser af hvor det ligger placeret i forhold til stranden. Det giver dermed et ret godt billede af, hvad I kan forvente. I kan også altid tjekke de forskellige steder ud på TripAdvisor, hvor helt almindeligt rejsende jo har “anmeldt” stedet, men eftersom I er rejsevante, kender I 100% sikkert til både TripAdvisor og derudover, hvad I ellers bør være opmærksomme på.
   Der ligger lidt research i det, men på den måde er I mest sikre på at “lande” et sted, som passer lige præcis til jer og jeres behov.

   Jeg håber, at ovenstående kan være en hjælp, og ellers er du naturligvis mere end velkommen til at skrive igen.

   Og ja; Cuba var bare en fantastisk oplevelse! Hvis ikke I selv har været der, kan det godt anbefales 😉 Jeg kunne tage tilbage LIGE med det samme!

   De allerbedste hilsner fra Stine

   Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
 3. marianne neerholt

  Hej Stine
  Vi er en familie på 5, 2 voksne og 3 drenge på hhv 5,9 og 11 der planlægger rejse til hhv sri lanka og Nepal i perioden sept – november 2017
  Vi skal helst være i Nepal fra midt oktober og 4 uger frem da vejret her er bedst i fht vandring, temperaturer og at kunne se bjergene.
  Vi vil rigtig gerne til Sri Lanka primært for at få varme, bade og se noget dyreliv og noget kultur/natur. men jeg kan læse i dine indlæg at september og oktober/november ikke er de bedste måneder at rejse i. ØVØV Men jeg vil høre dig hvad Jeres anbefalinge er i fht til rejsetidpunnkt i hhv september/okt og nov og om i har anbefalinger til gode overnatiningsmuligheder/strande og andet.
  Et andet spm er om du vil anbefale at vi tager 1 uge til maldiverne( fo ra tvære sikke rpå at få noget sol) kombineret med 1½ i sri lanka – eller er det for kort tid i sri Lanka?
  mange hilsner Marianne Neerholt – ps super side i har:-)

  Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
  1. Hej Marianne.

   Beklager mit lidt sene svar.
   Sikke en spændende tur I har foran jer – det lyder fantastisk!
   Vi har aldrig været i Nepal, men det er klart en spændende destination, som ligger på vores liste.
   Sri Lanka med børn i jeres børns alder er en perfekt destination!! Der er virkelig meget at komme efter – gode safarier, surfing m.m.
   Strandene på Sri Lanka er helt for sig selv. De er fantastisk smukke, men vandet er råt. Der er høje bølger og understrømme mange steder, hvilket I bør være opmærksomme på. Det er muligt at bade, men hvis havet er for barskt, vil det være en idé at bo et sted med pool.
   Uanset bølger m.m. har vi dog altid badet i havet – dog er vi ikke gået for langt ud. Og inden vi har badet, har vi spurgt de lokale vedr. forholdene.

   M.h.t. vejret så vil jeg anbefale jer at kigge på det skema, som vi har lavet her https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-vejr/ , og som måske kan give jer et overblik over vejret i de forskelllige dele af landet.
   Vores anbefaling er, at I besøger den sydlige del af Sri Lanka. Gerne i september, da september er den bedste periode i syd, sydøst og lavlandet.
   November er bedre i bjergene.
   Det skema vi har lavet, lavede inden vi selv rejste dertil i lavsæsonen, og jeg må indrømme, at vi havde fantastisk vejr på trods af sæsonen! Det kan derfor være svært at være helt “skarp” på de vejrmæssige forhold.

   Alt efter hvor I landet I bestemmer jer for at tage til, kan I læse vores anbefalinger af overnatningssteder her https://www.atrejsemedboern.dk/overnatning-sri-lanka/. Her er hvert sted beskrevet.
   Dog synes jeg ikke, at I må snyde jer selv for et ophold på Palm Paradise Cabanas and Villas i Goyambokka! Skøn stemning og et “resort”, der ligger helt ned til stranden. Vil I gerne bo lidt luksuriøst, skal I booke en family-villa – kan I nøjes med lidt mere primitive forhold, så book en familie cabana helt nede ved stranden. Alle villaerne og cabanaerne ligger i en frodig palmehave. Du kan se stedet i den oversigt, jeg har linket til – ellers kig her Palm Paradise Cabanas .
   Vil I noget vildt spændende og meget anderledes, så prøv Galapita Rocks https://www.atrejsemedboern.dk/rejser-til-sri-lanka/.
   Husk at få booket jeres hoteller i god tid! Turismen er i voldsom stigning, og ønsker I at bo de gode steder, bør I være på forkant.

   Der er RIGITG meget at opleve på Sri Lanka, og vi har ligesom aldrig helt haft tid nok til at få det hele med – uanset hvor længe, vi har været der. Det er vores børns favoritdestination nr. 1. Derfor er det svært at sige, om 1,5 uge er nok for jer.
   Jeg kan godt forstå, at I gerne vil opleve Maldiverne. Der er billedskønt – virkelig paradisisk! Dog skal I huske at medregne lidt tid til at rejse dertil på trods af, at I kun skal flyve 1,5 time for at komme fra Colombo til Male. I skal til lufthavnen på Sri Lanka, tjekke ind nogle timer før, lande i Male, hente bagage, og så videre derfra. Jeg vil derfor anbefale jer at besøge North Male Atollen, hvis I bestemmer jer for at tage dertil, da I på den måde kan spare rejsetid. Læs evt. her https://www.atrejsemedboern.dk/north-male-atoll-maldiverne/.

   Mest af alt tror jeg måske bare, at jeg personligt ville blive 2,5 uge på Sri Lanka og så nyde den smukke natur, de skønne oplevelser og de helt igennem fantastiske strande. På den måde ville jeg få mest ro på med mine unger. Da vi første gang var på Sri Lanka var vores børn på nogenlunde samme alder, som jeres, og de efterlyste mest af alt bare roen til sidst – men som skrevet i ovenstående, så er det jo forskelligt, hvad vi ønsker som familie.

   Jeg håber, at I får lagt en fantastisk rejseplan. Har du yderligere spørgsmål, er du mere end velkommen til at vende tilbage.

   De bedste hilsner fra Stine

   Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *