Maldiverne

maldiverne

Maldiverne

Jeg har en fornemmelse af, at rigtig mange mennesker på et eller andet tidspunkt i deres liv har drømt om at komme til Maldiverne. Vi har i hvert fald, hvorfor det for os derfor også var en drøm, der gik i opfyldelse, da vi i sommeren 2016 og sommeren 2019 tog på ø-hop på et par af Maldivernes fantastiske atoller. I oktober 2019 var vi igen på 3 nye øer, og sommeren 2021 var vi så heldige, at vi fik lov til at opleve 3 lækre og luksuriøse maldiviske resorts.
Maldiverne er lige præcis, som i en drøm; klart turkisfarvet vand, snorkel- og dykkeroplevelser i verdensklasse, de fineste paradisstrande med kridhvidt sand, svajende palmer, og ikke mindst; en befolkning, som udviser en gæstfrihed uden lige.

Muligvis forbinder mange ofte en ferie til Maldiverne med vanvittigt dyre resorts og – indrømmet – ud af de over 100 resorts på Maldiverne er langt de fleste faktisk temmelig dyre. Dog findes der også nogle resorts, som er til at komme til for helt almindelige mennesker – specielt hvis I rejser uden for højsæsonen, hvilket vi altid har gjort.
Derudover kører mange resorts løbende med gode tilbud, så det er bare at holde øje!
Vigtigst af alt besluttede Maldiverne i 2012 at udvikle turismen i landet, hvorfor det nu også er muligt at bo på ganske almindelige guesthouses på de lokale øer, hvilket har medført, at landet efterhånden også er at betragte som en næsten ganske almindelig backpacker-destination, hvilket jeg ikke er sikker på endnu er udbredt viden blandt de mange, der drømmer om at komme til landet. “Maldiverne på budget” er derfor nu heldigvis en mulighed!

Vi er vilde med Maldiverne, og paradisøerne er af samme årsag et af vores vigtigste temaer her på bloggen.
For at andre også kan få muligheden for at opleve Maldiverne, har vi lavet indlæg fra vores oplevelser på de atoller, vi har besøgt. På den måde kan andre finde idéer, inspiration og hjælp til selv at planlægge en tur til dette fantastisk smukke land.

Facebook gruppe: Maldiverne Rejsefællesskab

På Facebook finder I gruppen “Maldiverne Rejsefællesskab”. I kan her dele ud af jeres erfaringer, stille spørgsmål eller få hjælp til planlægning af jeres rejse til Maldiverne fra andre, som selv har kendskab til at rejse rundt i landet.

Følg Maldiverne rejsefællesskab på Facebook her!

Maldiverne: inspiration!

En af de ting, som bekymrede os inden vi tog afsted første gang, var, om vi mon ville opleve det Maldiverne, vi havde drømt om. Fandt vi den helt rigtige ø med lige præcis de paradisiske drømmestrande, som vi havde længtes efter at opleve? Var vejret godt, når nu vi rejste i lavsæsonen? Hvordan mon vi kunne gå klædt på de lokale øer i et muslimsk land?
De erfaringer vi nu har gjort os på de lokale øer, gjorde vores bekymringer til skamme! Maldiverne ER bare den ultimative Bounty-destination og befolkningen er enormt imødekommende og venlige.
Oplevelserne på landets resorts matcher ligeledes fuldstændig vores forventninger; idylliske tropeøer, hvor alt er næsten uvirkeligt smukt.
Maldiverne har indtil videre indfriet alle vores drømme om ferier i paradis, og vi kan derfor kun anbefale andre også at opleve det skønne ø-rige.
Ønsker I inspiration til hvilke øer, der vil kunne matche jeres behov, kan I læse beretninger og se billeder fra vores forskellige rejser i det nedenstående.


3 lækre resort-oplevelser

Maafushivaru

Maafushivaru er det formfuldendte, klassiske maldiviske resort, som jeg forestiller mig, at de fleste drømmer om at opleve.

The Standard Maldives er et besynderligt og fantastisk sammensurium af “luksus med kant” og tropeidyl

Drømmer I om tropeidyl på et skønt maldivisk resort, som har fokus på bæredygtighed, kan I her læse vores personlige beretning om Reethi Faru


North Ari Atollen

ukulhas

En ferie på den lille ø Ukulhas byder på et indblik i det liv, der leves på de lokale øer på Maldiverne, fantastiske solnedgange og smuk strand.

thoddoo maldives

Er I vilde med bountystrande omgivet af smukt vand, og ønsker I at besøge en lokal ø på Maldiverne, så anbefaler vi en ferie på Thoddoo!

rasdhoo maldiverne

Har I brug for at vide, hvilke oplevelser I har i vente, når I holder ferie på Rasdhoo, kan I finde informationer i denne rejsebeskrivelse


Maafushi & Vaavu Atollen

Maafushi - lokal ø på maldiverne

Først stop på vores rejse til Maldiverne i sommeren 2019 var Maafushi!

fulidhoo

Fulidhoo i Vaavu Atollen på Maldiverne er et lille stykke næsten uberørt paradis, som byder på unik stemning og undervandsliv i verdensklasse.

felidhoo

Felidhoo er en søvnig lille lokal ø i Vaavu Atollen på Maldiverne, hvor drømmen om at bo på en næsten øde strand kan opfyldes.

thinadhoo vaavu

Ønsker I at opleve et skønt strejf af tilbagelænet luksus på en lokal ø på Maldiverne, så bør I opleve Plumeria på billedskønne Thinadhoo

billigt resort på maldiverne

Leder I efter et billigt resort på Maldiverne, er det fantastiske hotel “Plumeria” på den lokale ø Thinadhoo et prisvenligt alternativ!


Baa Atollen

Rundrejse til 3 forskellige øer på Baa Atollen, sommeren 2016 – 2 voksne og 3 børn på hhv. 7, 11 og 15 år.

dharavandhoo i baa atollen

Del 1 – Første stop på vores rejse til Maldiverne; Mødet med Dharavandhoo på Baa Atollen. Det skønneste guesthouse, lokalt liv, sandbanker og dykkercertifikat til både store og små.

maldiverne resort

Del 2 – 5 dasedage på et resort på Maldiverne. Reethi Beach Resort og tilbagelænet luksus på pæle.

ferie paa maldiverne

Del 3 – Fulhadhoo; en isoleret paradisø uden turister på både godt og ondt – sidste stop på vores ferie til Maldiverne.


Maldiverne: planlægning og booking!

Det er nemt at planlægge sin egen rejse til Maldiverne. Derudover er befolkningen på Maldiverne så gæstfri og serviceminded, at de med et stort overskud nok skal bidrage til, at hele jeres rejse flasker sig lige præcis, som I havde forestillet jer det.
En kæmpe fordel er derudover, at de fleste taler rigtig godt engelsk, hvilket letter alle former for kommunikation, og dermed også gør planlægning og booking af forskellige overnatningsmuligheder og oplevelser meget, meget nemmere.

billige flybilletter til maldiverne

Vi har lavet en guide med de forskellige muligheder, der findes for at flyve til Maldiverne, da en rejse til Maldiverne med fordel kan kombineres med andre destinationer i Asien.

guide til at rejse til north male atollen på maldiverne

Her en guide til North Male Atollen, som er den Atoll, der er nemmest at komme til på Maldiverne.
Når I lander i lufthavnen, går der forskellige både og også mindre vandfly til de forskellige øer i North Male Atollen.

info om maldiverne

Det er rart at være forberedt, inden man rejser til en ny destination. Vi har derfor udfærdiget et indlæg, som giver både praktisk og generel info om Maldiverne. I kan her få et overblik over alt det, der er værd at vide, inden I tager afsted.


det bliver spændende at rejse til maldiverne

Læs her om vores research inden vores første rejse til Maldiverne.

billeder fra maldiverne

Se 300 billeder fra Maldiverne, som IKKE er photoshoppet! Maldiverne er i sandhed et rendyrket paradis 🙂


Se også alle vores 24 artikler om Sri Lanka, som er en fantastiske destination at kombinere med Maldiverne.

Giv gerne artiklen de fortjente stjerner 🙂