Soneva Fushi

Soneva Fushi – et af Maldivernes bedste luksushoteller

Annonce/Rejselyst.dk

Dette er blot en rejseberetning – Soneva Fushi en historie i sig selv. Indimellem kan man nemlig opleve noget SÅ særligt, at følelsen kan være stort set umulig at indfange. Både i ord og billeder. Sådan er Soneva Fushi.

Skrevet af Stine/ Foto: Stine


Den mest mest fuldendte og magiske oplevelse vi nogensinde har haft på Maldiverne, er uden tvivl vores ophold på Soneva Fushi – et af Maldivernes bedste luksushoteller. Med en stor kærlighed til Maldiverne har vi altid haft et ønske om bare én gang i livet at opleve Soneva Fushi. Sommeren 2023 blev året, hvor dette ønske gik i opfyldelse.

Med bopæl i Arizona i USA ligger Maldiverne ikke lige ”først for” ved valg af destination, og af samme årsag har vi ikke været der i 2 år. Længslen har dog været allestedsnærværende, og med en lille ferie i Danmark denne sommer var det oplagt at flyve derfra til Malé, og så blot fortrænge turen hjemad mod Staterne.
Gensynsglæden var derfor helt enorm, da vi landede i verdens smukkeste ø-rige, og blev modtaget med åbne arme af venlige og imødekommende medarbejdere fra Soneva Fushi. I et snuptag fik de med det samme klaret indcheckning af bagage til vandfly, hvorefter vi blev gelejdet ud til Maldivernes mest cool Tesla, der med mågevingedøre og underspillet lækkerness, gjorde enhver anden slæde til skamme. To keep it cool, undertrykte vi lysten til at hvine vores begejstring ud, mens vi med rockstar-følelse drønede mod Soneva Fushi’s lounge, inden vi skulle tilbagelægge en 30 minutters tur med vandfly mod vores ultimative drømmeresort.

The Soneva feeling

Ankomst til Soneva Fushi

På Soneva Fushi blev vi modtaget af vores private butler, som galant og yderst belevent fik givet os en lille tour rundt på øen i en af resortets el-biler, mens pigerne gjorde store øjne og forsøgte at skjule deres jubelskrig. Aldrig nogensinde tidligere er vi blevet så blæst bagover af følelsen af, at være havnet på et SÅ fuldkommen sted.
Vores butler, Siri, var allestedsnærværende, og hele tiden et skridt foran. Uden egentlig at være synlig. Han sørgede for, at vi på klokkeslæt ankom til de restauranter og aktiviteter, vi havde planlagt, og holdt troligt foran vores villa i sin el-bil, når vi skulle afhentes. Var pigerne sultne, kunne han næsten fornemme det på forhånd, og sørgede dermed for, at der blev leveret eftermiddagssnacks direkte i sofaen. Alle burde have en Siri.

Soneva Fushi ligger på listen over et af verdens bedste hoteller. Og lad mig bare sige; det er ikke uden grund. Hele hotellet er gennemført ned til mindste detalje. Alt er udført i bæredygtige, naturlige materialer, hvor æstetikken gennemstrømmer hver eneste lille detalje. Alting er flettet sammen i perfektionisme og skønhed – lige fra resortets lækre junglestier til butikker, restauranter, haver og villaer. Tilsat et ordentligt skud magi og virkelig dygtige medarbejdere, der har fuldstændig styr på konceptet. Intet er overladt til tilfældighederne, det er nærmest surrealistisk.

Beach Villa Soneva Fushi

De enorme og nærmest futuristisk udførte vandvillaer ligger på pæle omgivet af det smukkeste vand – med egne rutchebaner, der fra øverste etage leder direkte ned i det lune havvand, og tagene på vandvillaerne kan rulles til siden, så der er udsigt til nattens klare stjernehimmel, hvis nu man skulle få lyst til at ligge og kigge på stjerner.
De store strandvillaer er udført i fuldstændig harmoni med den omkringliggende natur og flettet ind i den frodige junglebeplantning – formfuldendt indrettet med design i højeste kvalitet.
Vores villa i 2 plan var så stor (650 kvm), og indtrykkene så massive, at det først var på vores sidste dag, at jeg opdagede, at vi havde endnu en terrasse, jeg ikke havde set! Blev nærmest helt forskrækket over, hvordan jeg kunne misse den, men havde samtidig haft svært ved at finde selve soveværelset på grund af husets størrelser og detaljer, der med sin wow-effekt konstant fik mig til at miste fokus på, hvor jeg reelt var på vej hen.
Selve villaen havde et kolossalt opholdsrum med det, der virkede som mindst 20 meter til loftet, et flot køkken med alt, hvad man kunne have brug for, et stort soveværelse med himmelseng, påklædningsrum og 3 badeværelser på stueplan. Normalt er badeværelser ikke steder, hvor vi som sådan føler trang til at opholde os i længere tid end nødvendigt, men på Soneva Fushi er historien lidt en anden. Badeværelserne lå udenfor, omgivet af junglebeplantning, udført i naturmaterialer og med et stort badekar midt ude i en slags kunstig sø. Af samme årsag brugte vi en del tid derude…

Badeværelset på Soneva Fushi


På første sal var endnu et stort soveværelse med himmelseng, et smukt badeværelse og en velindrettet tagterrasse (2 faktisk, men jeg opdagede først den anden den sidste dag…) med udsigt til det turkisfarvede hav og de flotteste solnedgange, der kunne nydes i de bløde designermøbler. Altsammen emmede af renhed og helstøbt perfektionisme.

En kolossal overdækket terrasse med udgang fra stuen og med overdimensionerede havemøbler gav skygge, når vi lige skulle fatte os. Herfra var der kig til vores pool med beliggenhed direkte på stranden lige ovenfor vores eget lille private strandstykke. Himmelsk med vand i vand, og en følelse af at have sit eget lille bountyparadis uden nogle former for forstyrrelser.
Villaen havde også eget fitnessrum, som jeg – indtag af mad mængder taget i betragtning – burde have benyttet. Men fysisk lidelse vurderede jeg simpelthen ikke, at jeg havde råd til at spilde dyrebare minutter på, nu jeg var kommet i himlen.
Vi fik ikke udleveret en nøgle til vores villa, da det ikke var nødvendigt at låse.

Privat strand på Soneva Fushi

Vi skulle lige sunde os. At lande på Soneva Fushi, var som at lande i det paradis, vi altid har drømt om. En uvirkelig boble af lethed, og en befriende følelse af, at være i ét med naturen på den mest simple, og dog alligevel mest luksuriøse facon. Aldrig har vi oplevet et sted og en følelse, der var mere gennemført og detaljeorienteret – uden at være blæret og prangende.

Soneva Fushi og morgenkaffe

Alene det at drikke en kop morgenkaffe med lunt og fint sand under tæerne, omgivet af svajende palmer, blev til en slags drømmende, magisk og næsten uvirkelig tilstand, hvor al støj var fjernet. Eneste forstyrrelse var de små vilde kaniner, der tiggede om mad, og en af resortets medarbejdere, der med glimt i øjet spurgte, om han skulle røre mælken ud i min kaffe 😉

Soneva Fushi's gastronomi – i en klasse for sig

Ikonisk billede fra Soneva Fushi

16 øer har vi i alt besøgt på Maldiverne. Alle fuldstændig unikke og særlige, men INGEN som Soneva Fushi.
Soneva Fushi er verdenskendt for sin tilgang til turisme. Bæredygtighed og social ansvarlighed er kodeordene – krydret med ubeskrivelig harmoni og nedtonet barfodsluksus (hvilket jo reelt gør oplevelsen ÆGTE luksuriøs). Sofistikeret, men på en måde, hvor alt det overfladiske og glimtende er uden betydning.
Soneva Fushi er en helhedsoplevelse – ja, jeg vil næsten beskrive det som en FØLELSE. Alt hænger sammen, og er gennemført ned til mindste detalje.
Maden og måltiderne på Soneva Fushi i sig selv er et sanseligt, nærmest gastronomisk univers og en helstøbt oplevelse af en anden verden. Forskellige Michelin kokke lægger til tider vejen forbi, også danske. Mens vi var på Soneva Fushi, var det Sydamerikas bedste kok, der tilberedte maden på én af restauranterne, og én af Japans bedste kokke, der tilberedte sushi på en anden. Vi blev af samme årsag udsat for smagseksplosioner og madoplevelser, vi aldrig tidligere har oplevet.
Alene morgenmadsbuffeten var en oplevelse i sig selv, fuldstændig uden sammenligning og tilberedt af sunde, økologiske, hjemmedyrkede råvarer. Udvalget var uendeligt.
Soneva Fushi har flere restauranter, og vi prøvede dem, vi kunne nå, i løbet af vores 2 døgn på resortet.

Out of the Blue på Soneva Fushi


Out of the Blue” er den karakteristiske restaurant, der ofte er afbilledet i artikler om Soneva Fushi. Smagfuldt indrettet, beliggende på pæle over det skønne vand, og med hængekøjer ud over vandet. Temaet var japansk, og sashimien nærmest smeltede i vores mund. Om aftenen var der livemusik, afdæmpede og smukke toner, der underbyggede stemningen, mens de mest fantastiske medarbejdere mere eller mindre af sig selv kunne aflæse, hvem vi var, og dermed opvartede os med glimt i øjet og små kække bemærkninger.

Fresh in the Garden på Soneva Fushi


Fresh in the Garden” er en eventyrlig oplevelse, næsten som taget fra en historie om feer, beliggende oppe over Soneva Fushi’s frodige og glansbilledagtige køkkenhave, hvor små nuttede kaniner hopper rundt. Når man skal spise her, går man gennem et magisk univers af levende lys, op af en trappe og over en gyngende gangbro i junglen. En lille rejse – ligesom maden også er en rejse ind i en ny verden. Sydamerikas bedste kok tilbereder p.t. maden der, og alting tilberedes af hjemmedyrkede råvarer af allerhøjeste kvalitet, og med udgangspunkt i kokkens filosofi om forbindelsen mellem land, hav, mineraler, rødder, frugt og dyr. Jeg vil gå så langt, som at sige, at det næsten er en ud af kroppen oplevelse at spise lige præcis her, hvor omgivelser, stemning og smagseksplosioner smelter sammen i ét.

Down to Earth” med internationale vibes ligger ned mod stranden, og oser af hyggelig stemning. Også her går smag, kvalitet og service op i en højere enhed.

For børn og barnlige sjæle med lige så stor en hang til søde sager, som vi har, vil jeg nævne, at Soneva Fushi flere steder har afkølede chokoladerum, der hedder ”So Guilty”, og også den lækreste isbar ”So Cool”. Alt hjemmelavet af de reneste og lækreste råvarer, så det er bare at gå ombord.

So Guilty, chokoladerum på Soneva Fushi

På regnvejrsdage eller når blot man er kommet så meget ned i gear, at man ikke orker at bevæge sig ud fra villaens overdrevne skønhed (villaen er en oplevelse i sig selv!), kan man få leveret de lækreste retter hjem til sin villa.

Yngstebarnet Bjørk har cøliaki. Det har aldrig hindret os i, at bevæge os ud i verden, men besværliggør til tider tingene, fordi jeg ofte skal være mange skridt foran, og som regel medbringe en halv kuffert med glutenfri mad. Endvidere bruger jeg en del ressourcer på at kommunikere med de forskellige hoteller og restauranter, når vi bestiller. På Soneva Fushi var de via Rejselyst.dk informeret om, at Bjørk har cøliaki, og der gik ikke længe, før alle vidste, at hér var der en pige, der ikke måtte få gluten. Af samme årsag gik de lige dét skridt ekstra for at gøre meget ud af, at hun kunne få nøjagtigt det, hun ønskede, og at ingen af os skulle bekymre os overhovedet. Derudover var de fleste produkter så ”rene” i sig selv, at de ikke var tilsat gluten.

Jeg har aldrig været synderligt mad interesseret, men jeg må indrømme, at hele min indstilling er blevet rykket milevidt efter vores ophold på Soneva Fushi. Madoplevelser ud over det sædvanlige gør bare en forskel!

Aktiviteter på Soneva Fushi

Bådbro på Soneva Fushi

Det er det ypperste inden for langsommeligt og simpelt liv, der udfoldes på Soneva Fushi, dog uden at det virker kedeligt på nogen som helst måde. Man er helt nede og have fat i det essientielle, det mest væsentlige, når det kommer til livskvalitet og grundglæde – i hvert fald efter min opfattelse.
Al rod, støj og de forstyrrelser, som i hverdagen kan resultere i et højt stressniveau, er fjernet, og tilbage er en grundlæggende glæde over at befinde sig i det, der vel er det nærmeste, man kan komme indbegrebet af paradis. Her er en ubeskrivelig ro og harmonisk lydløshed, der giver masser af overskud til at iagttage skønheden i naturen og til at nyde det væsentligste.

Udsigt fra terrassen på Soneva Fushi

Aktiviteter er der masser af på Soneva Fushi, men ikke de larmende af slagsen.
Til hver villa hører der cykler, så man kan cykle den relativt store jungle-ø rundt i stilfærdigt tempo. Soneva Fushi’s frodige junglestier pakker alting ind i fredelig stemning, og de eneste lyde er fra fuglenes pippen og insekternes summen. Duften af troper og lyset, der falder ned mellem trækronerne, pakker oplevelsen så fint ind i lydløs skønhed.

Vandsportsaktiviteter er ikke motoriserede, men i stedet i form af paddle board, kajak, surfing m.m. Dykning og snorkling er naturligvis også muligt. Vi skulle have været ude at snorkle på havet, og efter at have fundet passende udstyr i Soneva Fushi’s vandsportscenter, begav vi os afsted på en af hotellets lækre både i selskab med en marinebiolog, som vi havde glædet os til at lære lidt af. Desværre trak mørke skyer dog pludselig ind over havet i voldsom hastighed, hvorfor vi bestemte os for at vende om. Vejret på Maldiverne kan være omskifteligt i sommerperioden, og det er nødvendigt at respektere.
Da Soneva Fushi ligger i Baa Atollen, ligger Hanifaru Bay i nærheden, hvilket giver fantastiske muligheder for en uforglemmelig svømmetur side om side med store djævlerokker på den ”rensestation”, djævlerokkerne flokkes om at komme til.

Bådtur med Soneva Fushi

Vi var på det fineste delfincruise med en marinebiolog, hvor vi så en sjælden slags delfiner, vi aldrig har set før, og som ifølge marinebiologen mere var pilot whales. Grindehvaler, opdagede jeg efterfølgende, og disse var hvide.
Delfin cruiset var selvfølgelig elegant på alle måder, og inklusiv champagne og udsøgte snacks til vi voksne, og for første gang nogensinde oplevede vi faktisk, at der var tænkt fuldstændig ned i detaljen i forhold til Bjørk og det, at hun har cøliaki. Vi er så vant til, at der ikke er et udvalg til hende, men på Soneva Fushi oplevede vi med den største taknemmelighed, at hun som det mest naturlige i verden var inkluderet i form af både juice og hjemmelavede, glutenfri snacks og kager i overflod.
Med champagne i hånden, overstadige teenagere, den fineste solnedgang i horisonten og springende pilot whales omkring båden, gik alting op i en højere enhed. Et øjebliks stærk lykke, som jeg altid vil kunne genkalde følelsen af.

Alt genbruges til kunst på Soneva Fushi

Vi har aldrig tænkt ziplining i junglen ind, når vi har været på Maldiverne, men på Soneva Fushi er intet, som andre steder. Man kan zipline lige ved børnenes store paradis, The Den, og jeg tænker faktisk, at det er en meget passende aktiviteter til børn, som også kan tage på wildlife oplevelse med en guide, og dermed lære en masse om dyrelivet på Soneva Fushi.
Der er generelt masser af aktiviteter til børn på Soneva Fushi, som alle tager udgangspunkt i, at man lader sine mobiler, i-pads og bærebare blive hjemme, og i stedet fokuserer på de oplevelser, der kan mærkes med alle sanser. Meget i både tidens og min ånd.
Ægte blæret er det observatorium, der ligger på øen, som har kig til den stjerneklare himmel, og hvor en uddannet astronom guider og forklarer.

Soneva Fushi er en oplevelse ud over det sædvanlige

Sådan helt generelt er jeg bare dybt, dybt imponeret over Soneva Fushi’s intelligente og gennemførte tilgang til ALT. Lige fra genbrug og omdannelsen af glas fra både selve Soneva Fushi, men også de omkringliggende resorts, til kunst på deres glaspusteri, hvor man selvfølgelig kan deltage, og til deres Soneva Academy, hvor børn fra 12 år og opad kan deltage i en slags uddannelse, som giver indblik i og læring om social ansvarlighed og genbrug af ressourcer.

Det giver sig selv, at Soneva Fushi ligger i den lidt tunge ende rent prismæssigt. Af samme årsag havde vi også kun et 2-dages ophold her, men vi kunne være blevet MEGET længere.
Det har altid været en slags livsdrøm for mig, at besøge Soneva Fushi, og vores ophold her blev lige præcis det, jeg kalder en ”once in a lifetime oplevelse”. Sådan én, der sidder under huden, og som stadig kan give mig gåsehud. Tænk, at vi har oplevet det!
Hvis man kan opleve flere store kærligheder i livet, så tror jeg faktisk, at Soneva Fushi én af mine!

Afsked med Soneva Fushi

Der er ingen vej tilbage fra denne oplevelse. Intet bliver nogensinde som før.

Som altid er det Rejselyst.dk, der har arrangeret vores rejse til Maldiverne. De er eksperter på rejser til Maldiverne, og derudover mestrer de kunsten at lytte til deres kunders ønsker og behov. Med deres store kendskab til Maldiverne, forstår de i dén grad at lave det bedste match.
Vi startede vores på Soneva Fushi, tog derfra til Sun Siyam Vilu Reef, og sluttede på Sun Siyam Iru Veli.

Overvejer I selv en rejse til Maldiverne, kan I finde masser af inspiration og gode råd i vores facebookgruppe Maldiverne Rejsefællesskab.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *