Sun Siyam Vilu Reef

Sun Siyam Vilu reef – indbegrebet af maldivisk gæstfrihed

Annonce/Rejselyst.dk

Vilu Reef er en følelse af eksklusive velvære, hvor afslapning og hyggelig luksus smelter sammen. En slags tryg, tropisk oase, der giver følelsen af, at være kommet hjem.

Skrevet af Stine / Foto: Stine


Jeg har efterhånden nået den alder, hvor jeg indimellem bliver ramt af en særlig form for nostalgi, og savner noget af det nærvær og lidt af den dybde og ro, som jeg husker, at mine yngre dage var indbegrebet af. Måske mange af os har en tendens til udelukkende at huske de gode ting fra fortiden, for når jeg tænker tilbage, bliver jeg ramt af en rislende varme og glæde. På forunderlig vis var det faktisk nøjagtigt den følelse jeg blev ramt af, da jeg satte mine fødder på Sun Siyam Vilu Reef – bekymringsfrit, trygt og ukompliceret.
Måske det lige netop er størrelsen på resortet, der er årsag til, at man ikke føler sig fremmedgjort – måske det bare er den ånd, der hviler over stedet. Én ting er i hvert fald sikker; Sun Siyam Vilu Reef er indbegrebet af den maldiviske gæstfrihed, som ø-riget i er kendt og beundret for.

Beach Villa på Sun Siyam Vilu Reef

Sun Siyam Vilu Reef's husrev er et af Maldivernes bedste

Sun Siyam Vilu Reef er et fint lille og vedkommende resort, som har en helt særlig atmosfære, der kan være svær at finde andre steder. Der er absolut intet højtideligt eller fremmedgørende over stedet, men til gengæld masser af personlighed på den lille ø, der er pakket så fint ind i palmer, intim stemning, og omgivet af det klareste hav.
Når man ankommer til resortet, bliver man på bådbroen budt velkommen af personalet og traditionelt klædte dansere, der til maldivisk musik gelejder alle ind på øen. Hver familie får tildelt en vært, som sørger for de praktiske ting under opholdet, og som man altid kan kontakte ved det mindste. Vores vært var Mohammed, som venligt førte os op til en åben bar, hvor der var dækket op med snacks og lækre frugtvand. Til synet af havets blå nuancer og smagen af liflige kokosvand, gav Mohammed os en overskuelig beskrivelse af resortet og vores plan. Derefter fulgte han os gennem de sandede junglestier ned til vores hvidmalede palmetags strand villa, som var lyst indrettet, og havde egen pool vi kunne køle af i, mens vi nød det direkte view ud over havet. Villaen lå til den strandside, der havde udsigt til den nærliggende lokale ø, så vi om aftenen, når vi lå i det lune havvand, mens vi betragtede solnedgangen og de store flyvende hunde spise af palmernes frugter, kunne nyde tonerne fra øens moské, når der blev kaldt til bøn.

Paradis strand på Sun Siyam Vilu Reef

På den anden side af øen lå de fineste vandvillaer, omgivet af lagunens smukkeste blå vand – så klart, at det blændede øjnene. Da øen ikke er stor, er det det en slags paradisisk oplevelse at gå den rundt. Sandet er kridhvidt og blødt, og palmerne læner sig ud over stranden for at lave lidt kærlig skygge. Så bounty, som det kan blive.
Ud over at være en tropisk lille perle, har Vilu Reef et virkelig spetakulært husrev, som man kan gå direkte ud til fra stranden. Det kræver 5 skridt fra vandkanten, og så åbenbarer det vildeste akvarium sig. Vi kunne få timer til at gå med blot at ligge vægtløse i det varme vand, mens vi blev underholdt af kæmpe stimer af farverige væsner direkte under os, og samtidig få et sug i maven, når vi kiggede ned i uendeligheden. Den dér lydløse magi, der folder sig ud under havets overflade, og hvor resten af verdenen forsvinder, er ubeskrivelig – uden sammenligning. Et af Vilu Reef’s største trækplastre er helt, helt klart, at revet her er enestående og samtidig tilgængeligt i løbet af sekunder. Ideelt til familier med yngre børn, der gerne vil introduceres til Maldivernes underfundige undervandsverden.

Aktiviteter på Sun Siyam Vilu Reef

Palmesvaj på Sun Siyam Vilu Reef

For mit vedkommende startede hver morgen ud i fuldkommen stilhed med en velsmagende kop kaffe på terrassen og med udsigt til havet, mens ungerne sov inde i villaen.
En morgensvømmetur i det varme, blå vand efterfulgt af morgenmad under åben himmel var det perfekte afsæt til tropiske feriedage, der bød på alt fra afslapning til diverse vandaktiviteter. Sunset- og dolphin cruise, maldivisk dans, floating breakfast, snorkling og masser af gode snakke i solnedgangen – vi får aldrig nok af denne slags uforglemmelige øjeblikke, som Maldiverne leverer uden den mindste anstrengelse.

Vandsportscentret på Vilu Reef tilbyder alverdens oplevelser, så det er bare at finde ud af, hvilke oplevelser, man gerne vil prioritere. Som et ekstra plus er det gratis at låne kajak, kano og paddle board en time dagligt.
På Sun Siyam Vilu Reef var snorkling direkte fra stranden en selvfølge. Revet her er usædvanlig fint, og tilmed en gratis fornøjelse. Jeg tror muligvis, at Sun Siyam Vilu Reef har det bedste rev, vi indtil videre har oplevet på Maldiverne, og derudover er det i dén grad børnevenligt.
Man kan vælge enten at snorkle med en guide (som dog koster en bestemt timeløn), eller at begive sig afsted selv, alt efter hvad der føles bedst. På Vilu Reef er det gratis at låne snorkeludstyr. Når det er hentet i vandsportscentret, kan man bare beholde det resten af sit ophold. Det er ikke ofte, at vi har oplevet dette på de resorts, vi tidligere har besøgt, så det var noget, vi lige gav en ekstra taknemmelig tanke. Overordnet set er det faktisk også den stemning, som resortet er gennemsyret af – en afslappet og uhøjtidelig tilgang til det meste, hvor indkassering ved kasse 1 ikke virker til konstant at være i fokus.

Opmærksomme medarbejdere på Sun Siyam Vilu Reef

Udover at snorkle ved revet, der lå lige i vandkanten, tog vi også på snorkletur ud på havet med de sødeste og dygtigste guides. Egentlig synes jeg, at selve turen sådan helt generelt var meget beskrivende for, hvor høj ordentligheden er på Vilu Reef, og hvor betænksomme medarbejderne på stedet er. En pige blev søsyg undervejs, og fik det virkelig dårligt. Medarbejderne fra Vilu Reef satte sig med hende ude på båden, mens de holdt hende for panden, gav hende vand, og samtidig kontaktede selve resortet inde på land, der med det samme sendte en speedbåd ud for at hente hende, så hun kunne få fast grund under fødderne, og turen kunne fortsætte for os andre.
Da vi hoppede i midt på havet, opdagede jeg, at mit snorkeludstyr var i stykker. Med det samme  fik jeg en af guidernes, og da han hjalp mig med at tilpasse det, strøg han hår væk fra min pande og fjernede de totter, som sad under masken. Lidt som en forælder ville gøre det.

Den obligatoriske sunset safari var også indbegrebet af stemningen på Vilu Reef. Glade, entusiastiske medarbejdere, der med glimt i øjet gav et par dansetrin i solnedgangen, og glædede sig lige så meget, som gæsterne, over at have spottet op til flere dansende delfiner, der gav snurrende opvisning, og dykkede op og ned i havoverfladen side om side med båden. Vi måtte lige knibe os i armen, mens vi sad der med armene om hinanden i solnedgangen – meget bevidste om, hvor heldige vi er, at vi får disse smukke naturoplevelser sammen.

Hver aften ved 17-tiden kom et væld af kæmpe store stingrays ind til stranden, hvor de lå og plaskede utålmodigt rundt, indtil en medarbejder meldte sin ankomst, og til stor begejstring for gæsterne begyndte at håndfodre disse fascinerende dyr. De lidt større hajer og andre fisk fulgte med, og ventede på leftovers. Det er svært ikke at blive betaget af naturens store vidundere helt tæt på.

Aftenerne brugte vi på at gå i totalt mørke nede i vandkanten, hvor vi jokkede hårdt i sandet for at finde lysende stjerner af plankton. Endvidere tog vi os god tid til at nyde vores måltider til lyden af vandet, der enten klukkede eller slog mod sandet, mens vi udnyttede vores mentale overskud til at lægge en masse planer for fremtiden.

I ”Nautilus Bar”, som også ligger direkte på stranden, var der derudover aktiviteter hver aften – lige fra krabbevæddeløb til DJ Night, film aften og Bodu Beru show, som er traditionel maldivisk musik og dans, hvor gæsterne hives med ud på gulvet. Det var faktisk temmelig festligt og befriende at opleve, hvordan de fleste lod sig rive med af de eksotiske toner og dansetrin, inklusiv os selv.

Floating breakfast i poolen på Sun Siyam Vilu Reef

Når man er på Maldiverne er floating breakfast vel lidt det samme, som at få morgenmad på sengen hjemme i Danmark, hvorfor det selvfølgelig også var noget, vi skulle prøve.
Floating breakfast er den ultimative luksus og pampering. At stå op i den tidlige, varme morgenstund, hoppe ud i den solbeskinnede pool, og så få skubbet en morgenbakke med de mest indbydende små retter, frisk kaffe, juice og et enkelt glas champagne ud i de smukkeste omgivelser; så bliver det næsten ikke mere insta-agtigt.

Restauranter og barer på Sun Siyam Vilu Reef

Sun Siyam Vilu Reef er et all inklusive resort, hvilket gør alting meget nemt og let tilgængeligt. For mange år siden forsvor jeg, at jeg nogensinde ville blive sådan én… en all-inklusive-type! I dag elsker jeg det, for det virker fuldstændig efter hensigten, og gør, at man ikke skal tænke for meget.
Der er forskellige barer og restauranter at vælge imellem på Vilu Reef, man skal blot være opmærksom på at få booket en tid til et restaurantbesøg, hvis man ønsker at spise andre steder end på selve hovedrestauranten (Aqua). Det kan ens kontaktperson være behjælpelig med. Alle burde have sådan én i sit liv…

Aqua”, som er hovedrestauranten, tilbyder et stort udvalg af retter fra alle verdens hjørner.
Restauranten er placeret med den fineste udsigt til havet, hvis farve her er særlig forunderlig – utrolig lysende og klar. Kokkene og medarbejderne gør meget for at imødekomme gæsternes behov, og da min yngste har cøliaki, stod de på pinde for at lave alverdens glutenfri mad til hende, og sørgede også for at forkæle hende lidt ekstra med desserter og frugt.
Her bliver hyggesnakket med gæsterne, og både kokke og serveringspersonalet er villige til at opfylde ethvert behov. Man får aldrig følelsen af blot at være ”endnu en gæst”, men føler sig velkommen og af betydning. I bund og grund er det reelt, hvad der beskriver den følelse, man får, når man er gæst på Vilu Reef.

Well Done” med beliggenhed direkte på stranden serverer blandt andet frisk fisk ud fra simple menu muligheder, og har en lidt mere intim stemning. Udvalget er altså ikke stort, men det er heller ikke det, man skal fokusere på – det er mere, at man sidder nærmest direkte i vandkanten, og kan høre bølgerne slå ind mod stranden, mens man nyder den tropiske stemning. Om dagen er her så blåt, at man bliver blændet – havets klare blå farve og strandens kridhvide sand skaber nogle fuldstændig ubeskrivelige nuancer, der kaster et eventyrligt lys over hele oplevelsen.

Spice”, er et nyere tiltag og en vaskeægte indisk restaurant med hyggelig stemning og beliggenhed også direkte i vandkanten, hvor man kan nyde spicy, indiske specialiteter til lyden af bølger, der slår ind mod stranden. Eneste belysning er de små bordlamper, der skaber en stemning af at have stranden for sig selv, mens man nyder smagen af biryani og butter chicken.

Positive Energy” ligger ved Vilu Reefs lækre fælles pool, og er en bar, der serverer alle former for afkølede drinks, inklusive mocktails, hvilket særligt yngste nød. Hun slængede sig i solstolene og loungemøblerne, mens hun nød luksuslivet i de underskønne omgivelser.
Har man lyst til afternoon tea, er det også her, den kan nydes.

Fælles pool på Sun Siyam Vilu Reef

Nautilus”, som jeg har skrevet om under aktiviteter, ligger direkte på stranden, og her serveres kølige drinks i alle afskygninger. Det er også her, at alle aftenaktiviteter afholdes, og hvor man blandt andet kan spille bordtennis i skygge i løbet af dagen.

Vilu Reef, som gæsterne besøger igen og igen

Sun Siyam Vilu Reef er sådan et sted, folk bliver ved med at vende tilbage til. Jeg tror, at en af årsagerne kan være, at her føles hjemligt, og at tiden på mange måder føles, som om den har stået stille. Alt er, som det altid har været. Det er lidt retro på den hyggelige og genkendelige måde. Overflade og hurtighed er ikke et styrende element, som så mange andre steder, hvor der er fokus på at følge med tidens ånd og holde alt cool.
På Vilu Reef bliver gæsterne set og værdsat, alle mærker, at de er af betydning. Der er plads til at være den, man er, intet show off, men bare tilbagelænet hygge og følelsen af at høre til. Det er en undervurderet følelse, og lidt en mangel i vores hurtige dagligdag, hvor vi har et stort fokus på konstant at præstere i stedet for blot at være.
Mens vi var på Sun Siyam Vilu Reef, var der pludselig et større postyr. Der var strøet rosenblade ud ved en villa, der havde fået navnet ”mamas residence”, sat særlige lamper op ved stranden, lavet en flot kongestol samt ens t-shirts til alle medarbejdere, hvorpå der stod ”Mama 41”.
Med lys i øjnene fortalte alle os; ”Mama is coming!”, og vi lod i første omgang, som om vi vidste, hvad de snakkede om. Efter et stykke tid med mere og mere intens stemning, fik vi dog endelig en forklaring på, hvem mama var, og hvorfor alle nærmest var euforiske. Det viste sig, at det var en ældre dame, der nu kom på besøg for 41. gang, og som medarbejderne derfor havde givet navnet Mama. Hun blev behandlet kongeligt af hver eneste, og havde en enestående særstatus, som alle andre gæster med glæde fik lov til at få indblik i.
Der var også ”Søstrene”, som vist havde været på resortet omkring 30 gange, men som vi desværre ikke fik fornøjelsen af at møde.
Når man gang på gang vender tilbage til et sted, som både mama og søstrene, må det være et tegn på, at man har oplevet noget ganske unikt, som i dén grad har rørt én på en ganske særlig måde.
I bund og grund er det vel reelt det største kvalitetsstempel et resort som Vilu Reef kan få. At folk returnerer igen og igen.

Som altid er det Rejselyst.dk, der har arrangeret vores rejse til Maldiverne. De er eksperter på rejser til Maldiverne, og derudover eksperter i at lytte til deres kunders ønsker og behov.
Vi startede ud på Soneva Fushi, tog derfra til Sun Siyam Vilu Reef, og sluttede på Sun Siyam Iru Veli.

Overvejer I selv en rejse til Maldiverne, kan I finde masser af inspiration og gode råd i vores facebookgruppe Maldiverne Rejsefællesskab.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *