Scottsdale

Guide til hvad man skal opleve i Scottsdale, Arizona

Scottsdale, en forstad til Phoenix. Det er her, vi slår vores folder lige p.t., og også derfor vi har lavet en guide til, hvad man skal opleve i Scottsdale, Arizona.

Skrevet af Stine / Foto: Stine


Lad mig bare på godt jysk slå fast; Scottsdale er en HELT anden historie end den lille landsby i Midtjylland, som vi oprindelig kommer fra, hvor alle kender alle, en spade er en spade, og hvor man ikke skal spille for smart.
Scottsdale er ALT det modsatte – kendt for sine luksuriøse resorts, nærmest verdensberømt for sine golfbaner, eksklusive butikker og de ultra rige indbyggere. Her er mottoet ‘The bigger the better' – det gælder både biler, smykker og bryster.
Vi kalder selv vores by for Arizona's Beverly Hills. Snobsdale. Kært barn har mange navne.
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi brugte de første mange måneder her på at komme os over kulturchokket, som nærmest blændede os, og dermed fjernede vores evne til at se HVOR skøn en by, vi er landet i.
Nu, hvor vi kan se klart igen, må vi bare sige, at Scottsdale ganske enkelt er fantastisk. Her er smukt. En storby omgivet af ørkenlandskab og vilde dyr, der løber rundt på de store veje – en slags urban Wild West.

Scottsdale hører til Greater Phoenix, og er altså en del af hovedstadstadsområdet i Arizona.
Phoenix er USA's varmeste storby med temperaturer op til 47 grader om sommeren. Det er samtidig også USA's 6. største by med ca. 1,6 mio. indbyggere i selve Phoenix. I Greater Phoenix, som Scottsdale er en del af, bor i alt 4,7 mio. mennesker.
Her bygges ikke opad, men udad, hvilket betyder, at Phoenix bare vokser og vokser.
Selve Phoenix Downtown er ikke den mest charmerende oplevelse. Det er højhuse, enorm trafik og ekstrem varme.
Ønsker I i stedet at opleve sjæl og kultur, bør I lægge vejen forbi Scottsdale eller Cave Creek. Det er også her, de fleste turister søger hen, specielt om vinteren, hvor temperaturerne i området er behagelige, og lægger op til udendørsaktiviteter som hiking og golf i de vanvittig flotte omgivelser, der er i og omkring Scottsdale.
Har I planer om at besøge Phoenix, anbefaler vi derfor, at I lægger vejen forbi Scottsdale.

Oplevelser og seværdigheder i Scottsdale

Først og fremmest vil jeg sige, at Scottsdale er en slags uvirkelig boble af skønhed og ordentlighed. Dét i sig selv er værd at opleve, når man besøger Phoenix.
Scottsdale ligger i East Valley, omgivet af bjerge og de karakteristiske saguaro kaktusser, som næsten skaber en uvirkelig filmkulisse. Af samme årsag er naturen i Scottsdale en seværdighed i sig selv.
Vores anbefalinger til de bedste oplevelser og seværdigheder i Scottsdale er:

Scottsdale Old Town

Old Town Scottsdale

Scottsdale Old Town er én af de seværdigheder, man skal opleve i Scottsdale.
Bydelen er bygget som en slags western kulisse, og emmer af et mix af wild west og native kultur. Her er masser af små butikker og gallerier, caféer, restauranter og barer med mulighed for at sidde på en saddel (hvis man nu skulle have lyst til det…), mens man drikker en kold øl.
Ønsker I souvenirs, kan ALT skaffes her. I weekenderne er der fuld skrald på nattelivet, og ellers har bydelen bare en turist-vibe, som er hyggelig og uden en masse forstyrrelser fra biler.
Man kan indimellem være heldig at se et optog, hvor byens historie fejres af alle folkeslag.
Er man her på en lørdag, kan man måske også være så heldig, at her er Farmers Market, hvor folk sælger deres grøntsager og brød, og hvor madmarkederne langer lækre south west retter over disken.
Melder sulten sig, kan man bevæge sig mod floden, der ligger ved Scottsdale Waterfront – lige mellem Old Town og Scottsdale Fashion Square. Her er en super hyggelig stemning, og de hippe caféer serverer diverse retter til overpriser, som I kan nyde, mens I kigger på luksusbiler og kvinder, der repræsenterer det amerikanske south west modebillede i den mere klassiske forstand.

Scottsdale Fashion Square

Scottsdale Fashion Square


Fashion Square er et upscale luksus shopping mall, der ligger stort set lige ved siden af Scottsdale Old Town. Scottsdale Fashion Square er Arizona's største shopping mall, og de fleste butikker er ret ekslusive. De ligger, som perler på en snor; Armani, Balenciaga, Bottega Veneta, Christian Louboutin m.fl. Dog kan I også sagtens finde H&M og Zara i centret.
Her er madboder med de gængse kæders udvalg, og skulle man få lyst til at købe en bil, kan man også det.
Udenfor selve centret ligger de fleste teenage-pigers yndlingsbutik; Brandy Melville.

Paradise Valley

Scottsdale Paradise Valley


Lige bagved Scottsdale Fashion Square ligger Paradise Valley, der er det rigeste område i hele Arizona.
Det er en overdrevet oplevelse at cruise rundt i området, hvor mange rockstjerner, skuespillere, berømte sportsudøvere og ekstremt rige mennesker bor.
Husene i området er kolossale, luksuriøse og out of this world! Surrealistisk rigdom, hvor man kun kan drømme om, hvordan de store huse, der er bygget ind i bjergskråningerne, mon er indrettet – og hvordan livet som SÅ rig mon føles.

Cosanti Atelier Galleri

Cosanti i Scottsdale


Kører I alligevel fra Scottsdale Fashion Square mod Paradise Valley, vil vi anbefale, at I lægger en ganske lille smuttur forbi Cosanti, som ligger lige på vejen. Det behøver ikke at tage mere end 10 minutter, men er faktisk en virkelig speciel oplevelse og et Arizona Historic Site. Det er den nu afdøde arkitekt Paolo Soleri's atelier og galleri. Bronze, keramik og eventyrlige vindklokker i grottelignende studier og omgivelser, der er ubeskrivelige og magiske.

Scottsdale Quarter og Kierland Commons

Scottsdale Quarter


I Arizona har man ikke en gågade, som Strøget i København og andre større byer. I stedet har man rigtig mange udendørscentre, som rummer caféer og fashionbutikker.
Scottsdale Quarter og Kierland Commons en dog det, der kommer tættest på vores Strøg i Danmark, og er et super hyggeligt lille område med lidt mere high end butikker og masser af restauranter. Stemningen er hyggelig og ferieagtig, der er lyskæder spændt over gaderne og bundet omkring palmerne. Sæt jer udenfor på Shake Schack's område, bestil en burger og kold cola, mens I nyder synet af mennesker, der promenerer i deres fineste outfit, og hvis hunde er iklædt matchende farver og sko til poterne.
Kierland Commons ligger på den anden side af vejen, og rummer ligeledes restauranter og high end shops.
I det lille springvand, der ligger i området, kan I køle jeres fusser af.

Pinnacle Peak

Scottsdale Pinnacle Peak

Beliggende i stort set vores baghave finder man Pinnacle Peak, hvor de flotteste solnedgange kan nydes i en atmosfære af candyfloss. Tag et kort hike op på toppen af det klassiske Arizona natur scenarie, bestående af stemformationer og vild natur, kaktusser og wild life.
Er I interesseret i at møde det sjældne og fredede gilamonster, er der chance for det her.
Gå turen 1 time før solnedgang, så varmen ikke er for voldsom, og så I kan nyde det vildeste view over Scottsdale i et solnedgangs-scenarie, der kun findes i Arizona.
Vær opmærksom på, at parken har åbningstider, der ligger i tidsrummet 6.45-18.30.
Husk derudover vand og lukkede sko.

The Scottsdale McDowell Sonoran Preserve

The Scottsdale McDowell Sonoran Preserve

McDowell Sonoran Preserve er et stort og fredet ørkenområde, der indbyder til skønne hikes i et virkelig smukt område, hvor der er HELT stille. Et smukt stykke ørken, der ligger med udsigt til byen og de flotte bjerge. Er I til natur, så kan et hike her anbefales.
Parken har flere forskellige indgange, og der er åbningstider, der skal overholdes – det er som regel fra solopgang til solnedgang.
Husk vand og lukkede sko.

Powwow i Scottsdale

Powwow i Scottsdale

Der er 22 indigenous communities i Arizona. Salt River Pima-Maricopa Indian Community støder op til Scottsdale, hvor vi bor, og repræsenterer to stammer, som deler de samme kulturelle værdier. På vejene her i Arizona er der skiltet meget tydeligt med, hvornår man kører ind i de forskellige stammers område, og hvornår man forlader disse områder igen.
Som de fleste andre folkeslag i verden forsøger det oprindelige folk at beskytte deres kultur og livsstil. De har deres egen form for regering og deres egne regler, hvilket kan være vigtigt at huske på, hvis man besøger deres land. Man må gerne køre igennem Salt River Pima-Maricopa Indian Community, og man må også gerne benytte sig af områdets virksomheder, men ellers er det begrænset, hvilke begivenheder man som turist bliver inviteret til.
I særligt efteråret og vinteren afholdes dog en del powwows i Scottsdale-området, og her kan man være så heldig, at få lov til at være tilskuer til disse stort anlagte kulturelle events, der består af traditionelle danse og historiefortælling.
En powwow er en af de mest fantastiske oplevelser, man kan få i Scottsdale. Mit bedste råd til en kulturel oplevelse for alle, der er på disse kanter, er; led efter en powwow!

Topgolf i Scottsdale

Topgolf i Scottsdale

Er man ikke rigtig til professionel golf, men tænker, at man da på én eller anden måde skal prøve at slå lidt med en kølle, så kan vi klart anbefale Topgolf som en en de hyggelige familie-oplevelser i Scottsdale.
Topgolf i Scottsdale har en højteknologisk slagbane i flere etager og med den flotteste udsigt til solnedgangen, der sænker sig bag Talking Stick Resort, hvor et af de største casinoer befinder sig. Endvidere er der altid koncerter og forskellige events på Talking Stick.
Lige rundt om hjørnet kan man ligeledes sky dive og besøge Butterfly Wonderland.

MIM, Musical Instrument Museum

“A musical journey through time”, er det, der kan opleves på MIM – og meget mere, hvis man ellers har interesse for musik. Her er fyldt med musikinstrumenter og fine hyldester af mange af USA's største stjerner. I midten af den smukke bygning står et kæmpe flygel, som dygtige, unge musikere gerne sætter sig omkring, mens flere kommer til, og sætter i sang, mens alle venter på at komme til forskellige koncerter.
Her er masser af musikalske arrangementer, der spænder over flere forskellige stilarter. Fælles for alle er dog, at koncerterne er ret intime, da koncertsalen ikke kan rumme mange tilskuere.
Hvis I har en aften i Scottsdale, hvor I ikke ved, hvad I skal lave, så kig eventuelt efter koncerter i MIM, da koncerterne spænder over Ocie Elliot til Crash Test Dummies. Sågar til en absolut spiselig pris.
MIM er en af vores favoritter, når det kommer til musik her i Scottsdale.

Mulighederne for oplevelser i Scottsdale virker på mange måder utallige.
Scottsdale byder på masser af kultur og kunst, museer og naturoplevelser. Der er altid en udstilling eller en koncert, man kan deltage i.
Er man til vild action, er det altid muligt at tage en jeep-tur i ørkenen eller booke en tur med luftballon. Prøv også de førerløse taxaer, Waymo. Vildt at drøne rundt i Phoenix-området i en taxa, der kører sig selv.
En af de bedste oplevelser i nærheden af Scottsdale/Phoenix er dog helt klart bull riding og mutton busting (små børn, der rider på får). Det er dog en helt artikel værdig, hvorfor I kan læse mere herom i vores beskrivelse af Cave Creek.

Hoteller i Scottsdale

Hotel Adeline, Scottsdale


Ønsker I at besøge Phoenix, men vil I gerne opleve en hyggeligere atmosfære end den, der nok mangler en smule i Phoenix, så gå efter et hotel i Scottsdale Old Town, hvor I er tæt på byens puls og hyggelige stemning.
Der er mange hoteller at vælge imellem, og de fleste ligger nok i den lidt højere ende rent prismæssigt.
Kommer I om sommeren, er priserne lavere, da det er lavsæson, hvorimod efterår, vinter og forår er højsæson. Sørg da for, at vælge et hotel med opvarmet pool.
Vælg eventuelt Hotel Adeline (reklamelink) i Scottsdale, som har en fantastisk beliggenhed – tæt på Old Town og Scottsdale Fashion Square. Er I til det mere eksklusive, findes der prisvindende luksusresorts i massevis i Scottsdale.

Se alle hoteller i Scottsdale her (reklamelink).

Mad i Scottsdale

Mad kan indtages på hvert gadehjørne, men Arizona ligger ikke i et kulinarisk bælte. Der er dog flere små restauranter og caféer, der tilbyder mad til ok priser, blandt andet Postino og Cheesecake Factory.
Rejser I med teenagere, vil de med garanti gerne spise junkfood fra In-N-Out Burger, Five Guys, Chick-fil-A, Shake Shack eller Chipotle.
Dagligvarer kan med fordel købes i Fry's, Safeway eller Trader Joe's. Anskaf jer en køletaske, og spar penge på den måde.

Spørgsmål og svar til guide til Scottsdale:

  • Hvor mange indbyggere har Scottsdale: ca. 245.000.
  • Hvordan er klimaet i Scottsdale: Scottsdale har ørkenklima. Dagene er varme, nætterne kolde (undtagen om sommeren). Den gennemsnitlige årstemperatur for Scottsdale er 29 grader. Luftfugtigheden er lav, og det regner sjældent.
  • Hvornår på året er det bedst at besøge Scottsdale: Alle andre tidspunkter end om sommeren, hvor temperaturerne nemt når op på 47 grader. Fra november til januar ligger temperaturerne mellem 17-23 grader. Vi anbefaler et besøg hertil i foråret eller efteråret.
  • Har Scottsdale mange turister: Fra november til marts er der mange turister i Scottsdale. Af de lokale bliver de kaldt “Snow Birds”. Det er hovedsageligt amerikanske turister, der valfarter til Scottsdale for at nyde klimaet.
  • Er det dyrt at besøge Scottsdale: Prisniveauet i USA er generelt højt. Der er dog masser af gratis oplevelser i Scottsdale, og hvis man vælger at benytte sig af disse, er det ikke dyrere at holde ferie i Scottsdale end andre steder i USA.
  • Er Scottsdale sikker: Scottsdale er vurderet til at være en meget sikker by at færdes i. Alting er meget velordnet, og politiet er allestedsnærværende.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *