Cave Creek cowboys

Cave Creek – Wild West oplevelser i Arizona

Cave Creek er en skjult perle og indbegrebet af Wild West oplevelser i Arizona.

Skrevet af Stine/ Foto: Stine


Er I til oplevelser, der ligger langt fra de gængse turist-seværdigheder, og dermed giver et mere autentisk indblik i livet i South West USA, så anbefaler vi, at I lægger vejen forbi Phoenix flækken Cave Creek. Vores absolutte favorit forstad her i Arizona, når vi skal give den fuld gas på cowboy-stilen.
Cave Creek er kendt for at bevare sin autentiske western atmosfære og rustikke wild west charme. Byen har en historisk baggrund som en gammel mineby, og har i dén grad forsøgt at bevare sin unikke karakter. På mange måder er det derfor næsten, som at træde lidt ind i en filmkulisse.
Det er ikke kun selve byens western stil, men også befolkningens livsstil, der i dén grad er noget for sig.
Her kører sheriffen stadig rundt og holder øje med, at alting er, som det skal være, når indbyggerne forlader søndagsgudstjenesten i deres stiveste cowboy-puds, og samtidig patruljerer han i fast rutefart, når byens barer og saloons fyldes til randen fredag og lørdag.
På den ene side af vejen holder bikerne til. Der flyder en lind strøm af rock ud over vejen, mens der gasses op for Harley'en, og ølkrus løftes til hilsen fra mænd og kvinder, der har bandanaen bundet stramt om hovedet.
På den anden side af vejen kastes der med lasso, mens countrymusikken forsøger at overdøve de vilde drøn fra motorcyklerne. Bull riders ankommer i cowboystøvler, mens lokalbefolkningen strømmer til Buffalo Chip Saloon, hvor kvinder iført hotpants og cowboyhatte langer øl og fries over bardisken; “here you go, honey”.
Her i Cave Creek er tiden på én eller anden måde næsten stået stille – det er en nærmest surrealistisk oplevelse.

Cowboys i Cave Creek

Vi er vilde med Cave Creek, og fatter til stadighed ikke, at en by, som denne, kan eksistere i virkeligheden.
Byen er super charmerende og er et ganske unikt sted i Arizona, der appellerer til dem, der ønsker at opleve wild west livsstilen, udforske den smukke natur og samtidig deltage i enestående underholdnings aktiviteter.
Det er dog ikke finkulturelle oplevelser, der venter i Cave Creek, men mere finurligheder og et indblik i en helt særlig livsstil.

Vores guide til, hvad man skal opleve i Cave Creek

Bull riding på Buffalo Chip Saloon

Cave Creek bull riding

Bull riding på Buffalo Chip Saloon er one of a kind! En kulturel oplevelse, der er så redneck, som noget kan blive.
Cave Creek er en lille by med ca. 5000 indbyggere, men bull riding tiltrækker enorme horder af mennesker fra hele oplandet, så fredag aften er der gang i byen og særligt Buffalo Chip Saloon.
Der er bull riding hver onsdag og fredag og line dance hver tirsdag og torsdag.
Hvis I ønsker at opleve bull riding, så husk endelig, at få bestilt et bord i god tid, så I kan spise stedets cowboy-mad, og samtidig være klar på at stille jer i køen til at få billetter til bull riding klokken 18 sharp. Det koster 10 dollars pr person, og de skal betales i kontanter. Alle, der ønsker at deltage, skal personligt stå i køen, så man kan ikke købe billetter til hinanden.
Over alt blæser der country musik ud af højttalerne, og stemningen er ægte saloon. Når I går ind til selve arenaen, så sørg for at sætte jer et sted, hvor I har udsyn, gerne øverst oppe.
Inden selve bull riding'en starter kl. 20, kommer den lokale præst og siger en bøn. Alle tager cowboyhatten af, og sænker hovedet. Efterfølgende bliver nationalsangen sunget, mens en rytter rider rundt med det amerikanske flag. Stemningen er vild, og folk hujer og klapper.
Og så går showet i gang. Og lad mig bare sige; intet er sådan rigtigt politisk korrekt på den danske måde. Tyrene sparker og vælter rundt, mens rytterne forsøger at holde sig fast i over 8 sekunder. Jo længere tid des bedre, og jo vildere bliver publikum. Det er vildt. Det er vanvittigt. Det er så amerikansk western-livsstil, som noget kan blive. Og nej, det er ikke dyrevelfærd.
Til slut er der mutton busting. For danskere heller ikke noget, vi ser mildt på. Det er små børn, der rider på får. Jeg er ikke helt overbevist om, at det er sjovt for andre end publikum. Dyre- og børnevelfærd er det i hvert fald ikke. Til gengæld er det en surrealistisk oplevelse, at det i USA virker til at være en helt almindelig tradition i visse dele af landet.

Cave Creek rodeo

Arena i Cave Creek

Cave Creek er vært for det årlige Cave Creek Rodeo Days, der inkluderer rodeo-events, koncerter og andre underholdningsaktiviteter. Dette rodeo er en vigtig begivenhed i området og trækker besøgende fra rigtig mange steder.
Har I en vaskeægte Wild West-entusiast gemt i jer, så hold øje med dette event, der gerne ligger i februar.

Mad og barer

Barer i Cave Creek

Byen har et væld af restauranter, barer og saloons, der tilbyder en bred vifte af mad og underholdning. Mest for voksne, men børn kan deltage indtil kl. 22. Dog vil jeg gerne understrege, at maden i Arizona ikke som sådan er en gastronomisk oplevelse, medmindre man er til cowboymad og lidt snaskede burgere. Er I taget til Cave Creek for at se bull riding, vil vi dog anbefale, at I også spiser jeres middag på Buffalo Chip Saloon.
Cave Creek er generelt kendt for sin livlige nattelivsscene, der dog hører til i den knapt så finkulturelle ende. Det er dog en slags kulturel oplevelse at spise sin aftenmad på et af stederne, eller bare at gå forbi om aftenen, hvor forskellige bands spiller forskellige musikgenrer.
Sidst vi var forbi, var det et udmærket Rage agains the machine kopi band, der gav den fuld gas til dansende rocker-typer.

Hestekultur

Hestekultur er en del af wild west oplevelsen, og er dybt forankret i Cave Creek, og I kan finde mange steder, der tilbyder ridning, herunder guidede ture og trailridning.
På vejene i nærområdet, er der skilte, der gør opmærksom på, at bilister skal huske at dele vejene med ryttere.

Udendørs aktiviteter

Omgivelserne i Cave Creek

Området omkring Cave Creek tilbyder en række udendørs aktiviteter, herunder vandreture, mountainbiking og ridning. Den nærliggende Tonto National Forest og Cave Creek Regional Park er populære destinationer for natur- og frilufts-entusiaster.
Cave Creek's omgivelser er virkelig smukke. Byen er beliggende omgivet af ørken og bjerge, der skaber en ægte Wild West stemning.
Rundt omkring i byen tilbyder flere forskellige firmaer blandt andet jeepture ud i ørkenområderne.
Man kan også bare tage en smuttur til Cave Creek, og kigge på de forskellige små filmkulisse-agtige butikker og miljøer, som kan ses, når man kører langs hovedgaden. Find en parkeringsplads, og spadser lidt rundt. Der er masser af små ting at kigge på.

Kunst og kultur

Shopping og kunstforretninger i Cave Creek

Cave Creek har en et par kunstgallerier og kunsthåndværksbutikker, men det er hovedsageligt amerikansk inspireret kunst. Der er også rigtig mange større butikker, der sælger mexicanske krukker og interiør.
Mange kunstnere og håndværkere holder til i Cave Creek, blandt andet forfatteren til Twilight sagaen.

Souvenirs

Udenfor butikkerne i cave Creek

Er I på jagt efter souvenirs, så kan ALT fås i Cave Creek. Fotografier af gamle høvdinge, cowboystøvler, mexicanske ponchoer, prickly pear snolder, alien-figurer – you name it, they've got it. Spørger man en ansat, hvorfor der er aliens over alt, er svaret; “We've got them aliens everywhere here. Especially in the Government.”

Er I på jagt efter et helt, helt særligt og uforglemmeligt Wild West eventyr, så kan vi KUN anbefale, at I lægger vejen forbi Cave Creek. Vi lover jer, at I vil få en ganske unik og anderledes oplevelse, end den man normalt får på de mere typiske turistdestinationer.

Overnatning i Cave Creek

Da vi bor lige klods op ad Cave Creek, har vi aldrig overnattet der. Hver gang vi er i byen, kører vi dog forbi Hampton Inn (reklamelink), som ligger og troner så flot ud mod vejen imellem Cave Creek og Carefree. Skulle vi overnatte i området, ville vi klart vælge det hotel.

Hvor Cave Creek appellerer til dem, der ønsker at opleve det autentiske Wild West-liv og deltage i spændende westernaktiviteter, er Scottsdale, hvor vi bor, kendt for at tiltrække et mere velhavende og kosmopolitisk publikum, herunder mange besøgende og expats.
I kan her læse vores indlæg om Scottsdale.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *