The Standard

The Standard Maldives – resortet, der er ALT andet end standard!

Reklame. En del af denne rejse er sponsoreret af Rejselyst.dk.

The Standard Maldives er tropeidyl og funky stemning i ét.
Der er intet standard over The Standard Maldives, som er et af de mest hippe hoteller, vi har besøgt på Maldiverne.

Skrevet af Stine / Foto


Vi har i alt været på 14 øer på Maldiverne, hvoraf de fleste har været lokale øer – alle sammen virkelig spændende og smukke oplevelser. 
Denne sommer har vi dog begivet os ud på et nyt og for vores vedkommende u-opdaget felt, nemlig de overdrevet lækre resortøer på Maldiverne. 
Inden vores besøg på The Standard Maldives havde vi tilbragt 4 fantastiske døgn på Maafushivaru i South Ari Atollen i en form for drømmetilstand. 
For at komme til The Standard Maldives, som ligger i Raa Atollen, skulle vi nu med vandfly til lufthavnen i Malé, og derfra igen videre med næste vandfly.
Da vi nåede den lille vandfly-terminal, blev vi taget overordentligt høfligt imod af en medarbejder fra The Standard Maldives, der sørgede for at checke vores bagage ind, mens vi blev placeret ved et lille træbord. Her sad vi og ventede i 1,5 time, mens vi spillede kort og betragtede aktiviteterne i den lille lufthavn, der summede af liv og masser af indtryk fra myldret af turister og de små vandfly, der landede og lettede. 

Vandflyterminalen

Det tager ca. 40 minutter af flyve med vandfly fra Malé til The Standard Maldives, og selve oplevelsen er i sig selv noget helt, helt særligt. Ganske eksotisk faktisk – med piloter i shorts og med bare tæer, helt små kabiner, hvor man sidder tæt, og hvor eneste afkøling i den tropiske hede er små ventilatorer, der sidder fastspændt på væggen foran.
Larmen er øredøvende høj, når man glider hen over vandet og letter med udsigt til det hav, som kun findes omkring Maldiverne, og det er svært ikke at blive fyldt op med følelsen af enestående eventyr og taknemmelighed over, at vi også får lov til at få lige præcis denne livsoplevelse.

The Standard Maldives

The Standard Maldives strand

The Standard Maldives er et super hipt sted med kig til stjerner både foroven og forneden. Et besynderligt sammensurium af ”luksus med kant”, groovy indretning og samtidig tropeidyl, der på forunderligste vis bare fungerer fuldstændig genialt – på sin helt egen særegne facon. 
Det er på ALLE måder en vild og overraskende oplevelse at lægge vejen forbi The Standard Maldives, og vi blev ramt af begejstring i dét øjeblik, vi satte fødderne på gangbroen, der fra vandet fører ind mod resortet.
Musik med den helt rigtige funky lyd og en fyr med glimt i øjet tager imod os på åbenhjertig og frisk facon, og vi bliver med det samme ramt af energi og hele den livlige og muntre stemning, som gennemsyrer stedet. 
Måske man faktisk kan kalde det kærlighed ved første blik.

Receptionen på The Standard Maldives

Vi bliver ført op i den lyse reception, placeret i smarte designmøbler, hvorefter indtjekningen forløber fuldstændig som smurt, mens vi drikker liflig hindbærsaft, og er vildt imponerede over alt det, der fanger vores blik. 

De lækre rum i hovedbygningen på The Standard Maldives

Efterfølgende bliver vi fulgt gennem lækre rum, der fører over i hovedrestauranten, hvor vi bliver modtaget med kyshånd og omringet af et væld af søde medarbejdere, der straks går i gang med interesseret at tale med pigerne. Kokken kommer ud fra køkkenet, går direkte hen mod Bjørk, tager hende i hånden, og viser hende alle de glutenfri retter, som står og glimter på smukt anrettede borde. Han spørger, om hun kan spise en lækker glutenfri pastaret, og da Bjørk får samlet sig, nikker hun med et skævt smil på læben, og slår sig på maven.
Da vi har spist vores sene frokost, bliver vi hentet, og i en lille el-bil kørt over til vores vandvilla. Vi lytter forventningsfuldt, mens vi drøner over sand og gangbro, da vores kontaktperson, Alsan, fortæller om resortets historie. Oprindelig er resortet bygget af en tidligere professionel tennisspiller fra Maldiverne, men nu købt af den amerikanske hotelkæde ”The Standard”. Den første ejer har bygget resortet af ren kærlighed til Maldiverne, og af samme årsag er vandvillaerne malet i de farver, som husene på de lokale øer har. Der er i alt 115 villaer på resortet.

Vandvillaerne på The Standard Maldives

Alle villaerne på The Standard Maldives har egen infinity pool og direkte adgang til havet, uanset om man bor med ocean view, lagoon view eller på selve stranden.
Særligt muligheden for at have egen pool var noget, vi virkelig havde set frem til. Jeg har altid haft en forestilling om, at det må være den ultimative luksus, og i dén grad give oplevelsen af, at man for en stund har hele verden for sig selv. 
Vi havde hjemmefra booket 2 Ocean Villas, som giver mulighed for totalt privatliv, da terrassen med pool ligger med udsigt til selve havet, og da arkitekturen er således, at der er dækket af for, at man kan kigge ind til andre gæster. At kunne gå direkte fra terrassen, ned i vandet og svømme ud til husrevet i løbet af ingen tid, er en drøm for enhver, der elsker ALLE de tropiske væsner og undervandslivet på Maldiverne.

Poolen på vores terrasse

Med den største selvfølge og et finurligt smil på læben, parkerer Alsan elbilen foran den største vandvilla på hele øen – The Residence! Et 220 kvm. sommerhus på pæle, glasgulv i entréen med kig til havets tropiske og farvestrålende fisk, smagfuld indrettet kæmpe stue med en bardisk og et lille køkken, 2 enorme soveværelser – det ene med udsyn til havet og direkte adgang til terrassen med den store pool – og begge med tilknyttet badeværelse, hvoraf ”forældrebadeværelset” har glasgulv i form af tykke ”vinduer” ned til det flotte vand, hvis farve spejler sig i badeværelsets lys, og samtidig giver spil til den store diskokugle, der hænger over spabadet. En diskokugle på et badeværelse er ikke noget, vi ser så ofte, men lige præcis hér giver det på én eller anden måde sig selv; den må klart være et symbol på den energiske og festlige stemning, der gennemsyrer The Standard Maldives – eller måske blot en reminder om, at livet og et ophold på The Standard Maldives gerne skal opleves som en fest i sig selv.

Forældrebadeværelset i vores Ocean Villa

Indretningen af hele vandvillaen er på én og samme tid både smagfuld, men også skæv og vild, og interiøret er forsøgt integreret på en måde, så det får en slags nytteværdi. Baderingen, snorklen, dykkermasken, finnerne og lommelygten, som hænger og pynter på væggen i soveværelset, er for eksempel til fri afbenyttelse.
Hele ”havsiden” af The Residence har glasdøre ud mod den store træterrasse, hvilket bringer naturen helt ind – eller os helt ud – alt efter hvordan man oplever det. Terrassen er indrettet med lækre liggestole og store borde og bænke, der indbyder til udeliv og afslapning i de overnaturligt flotte og luksuriøse omgivelser. Både lamper og højttalere kan tage med rundt, og giver plads til følelsen af frihed.

På sofabordet står en flaske bobler og et fad med frugt – en velkomstgave. Vi er fuldstændigt balstyriske, og ungerne løber rundt mellem hinanden, tager billeder, hviner frydefuldt og er i gang med at tage badetøjet på i løbende tilstand. Aldrig i livet har vi oplevet en opgradering i en klasse som denne! For første gang nogensinde får vi lov til at få et indblik i, hvordan det muligvis må føles at leve på den rige måde 😉

Vores egen pool på terrassen

The Standard Maldives er på ingen måde det klassiske maldiviske resort, men til gengæld et fascinerende mix af tropisk idyl og moderne luksus, som leger med ens sanser. Det er laid-back og raffineret coolness med alle muligheder for både at lade sig smitte af den sitrende energi, som alting udstråler, men samtidig også blot at læne sig tilbage og slappe totalt af i lækre og frodige omgivelser.

Én af strandene på The Standard Maldives

Selve øen er indbegrebet af den slags paradis-natur, man drømmer om. En bred strand med kridhvidt, fløjsblødt sand, svajende palmer og tæt frodig beplantning omkranser øen, og vandets farve er næsten surrealistisk. Jeg har en forestilling om, at det muligvis hører til sjældenhederne, at en ø har SÅ velbevaret en strand, som den på The Standard Maldives, og at revet og øens beliggenhed på en eller anden måde må være så speciel, at naturen skånes for erosion, og dermed fremstår fuldstændig uspoleret.

Øen er omkranset af idylliske strande

Når man kommer væk fra vandvillaerne og hovedbygningen, opstår følelsen af, at bevæge sig rundt i sin egen drømmeverden. Den overvældende ro, frodigheden, den brede, ensomme strand og det blå, blå vand skaber en boble af overnaturlig skønhed, som med det samme giver én lysten til, at blive for evigt.

Der er ikke noget, der hedder dårligt vejr…

Voldsom blæst og vind i håret

Desværre blev vi ramt af meget dårligt vejr, da vi boede på The Standard Maldives. To af aftenerne og nætterne var vi ramt af en kraftig storm. Vandet fra havet stod op på vinduerne, regnen piskede, og vinden hev og knirkede i taget. Om dagen var der blæst og skyer, men heldigvis ingen regn. Det lagde dog uheldigvis en dæmper på de oplevelser, som vi havde forventet, vi skulle have under vores ophold. Da vi boede overdrevet lækkert, havde vi dog gode forudsætninger for – trods alt – at få det bedste ud af vores tid på stedet. Spabadet på badeværelset blev taget i brug, og vi legede ”spaophold” under diskokuglens skær, lå på glasgulvet og kiggede på de farvestrålende fisk i havet under os, spillede spil og hyggede. Endvidere var medarbejderne på The Standard hurtige til at tilbyde aktiviteter til ungerne når det regnede, blandt andet pizzabagning med resortets underholdende medarbejdere.
Så snart det klarede op, drønede vi ud og omkring – revet lå jo lige først for, og her var virkelig flotte skabninger. Udover at vi kunne få timevis til at gå med at snorkle i det spændende univers, holdt der også en stor stingray til lige nedenfor trapperne ved vores vandvilla – og det samme gjorde meterstore hajer.

Der er direkte adgang til havet og revet fra The Standard Maldives Ocean Villas

The Standard Maldives ligger ikke langt fra Hanifaru Bay, som er et UNESCO Site, der er særligt kendt for at være en rensestation for horder af store, yndefulde manta rays. Egentlig er vi efterhånden imod, at vi selv skal opsøge de vilde dyr på deres tilholdssteder – mest af alt, fordi vi for år tilbage havde en oplevelse, hvor dyrene virkede til at blive stresset af turister, der jagtede dem rundt under forhold, der virkede vanvittige. 
På The Standard Maldives er der dog tilknyttet medarbejdere, som sammen med marinebiologer på aftalte tidspunkter har tilladelse til at tage til Hanifaru Bay, hvor man under strengt kontrollerede forhold kan få lov til at snorkle på det sted, hvor de store manta rays holder til. Man opsøger ikke dyrene aktivt, men lader dem svømme hen selv. Da vejret derfor var klaret op, fik vi besked om, at ville vi havde denne oplevelse, så var det NU. Da man skal være en habil og trænet svømmer for at kunne tage del i denne begivenhed, var det kun vores store piger, vi sendte afsted, og det var en livsdrøm, der blev opfyldt, da de stille lå i vandet, mens 15 gigantiske manta rays roligt kom svømmende lige imod dem, og fredeligt strøg forbi med deres store vinger.

De aftener på The Standard Maldives hvor regnen ikke piskede ned, sluttede vi dagen af på allersmukkeste vis på flere måder. 

Solnedgangen fra vores pool på The Standard Maldives

For enden af gangbroen, hvor vandvillaerne ligger, kan man finde Beru Bar. Egentlig er det en bar, der kun tillader adgang for folk over 18 år, men vi sneg os alligevel ind ved skumringstid, da himlen havde et overdrevet orange skær, som vidnede om muligheden for at øjne en uforglemmelig solnedgang. Beru Bar er indehaver af Maldivernes største diskokugle, som spreder glimtende sølvperler af lys rundt i hele rummet, og når det særlige skær af blåt, lyserødt og orange ved skumringstid blander sig med lysglimt fra kuglen i loftet, er det den reneste magi at gå over det store glasgulv, der giver udsigt til vandet under os, placere os på bløde puder, og betragte den smukkeste solnedgang, mens musikken fra Twin Peaks flyder ud af højttalerne i det rum, der udgør Beru Bar, og som virker til at ligge ved verdens ende. Vores børn, som ellers er konstant snakkende, blev stille for en stund – indimellem er det utvivlsomt de små oplevelser, som reelt efterlader de allerstørste indtryk.
Sent på aftenen sneg vores teenagere sig tilbage på Beru Bar, og fik overtalt DJ’en til at spille indisk punjabi-dakkedak, mens de på teatralsk vis og med “Hollywoodsk-vind” i håret gav den fuld gas – side om side med de unge russiske piger, der tog situationen lidt mere alvorligt.  

Aftenstemning på gangbroen, der fører mod Beru Bar

Bioluminescent plankton lyser som små stjerner i sandet

Det mest berømte sted at opleve bioluminescent plankton er på Maldiverne, og det er som regel muligt at opleve det flere steder om sommeren. Det er uden sammenligning at opleve lysende plankton i havet, når mørket har sænket sig, og dette kan kun opleves ganske få steder i verden. Vi oplevede det ikke i havet, mens vi var på The Standard Maldives, men til gengæld gik vi ture langs stranden om aftenen i tusmørket, og sparkede til sandet og vandet, når det ramte vandkanten. På den måde lyste sandet og vandet op i små bitte grønne stjerner, og krydrede dermed vores ophold med et ekstra strejf af overnaturlig trylleri.
Som nævnt ligger The Standard Maldives i Raa Atollen, og rent faktisk ligger den ø, der har de flotteste scenarier i forhold til plankton netop i Raa Atollen, og hedder Vaadhoo. Vi er ganske sikre på, at den eventyrlige plankton fra Vaadhoo’s ”Sea of Stars” med vilje sendte lidt plankton i vores retning.

The Standard Maldives' restauranter

Balance på kanten af poolen i vandvillaen på The Standard Maldives

Udover oplevelsen af at være en del af det særlige univers, som The Standard er i stand til at skabe, var det naturligvis både helheden, men også de små detaljer, der gjorde forskellen – som for eksempel de små, smukke flakoner ved siden af de hvide solsenge, der alle indeholder solcreme, så man ikke skal bruge unødigt krudt på at huske at medbringe selv, når man bevæger sig rundt på øen. 
Den livlige atmosfære omkring poolen oppe ved hovedbygningen, hvor også den restaurant (Kula) ligger, hvor vi indtog morgen-, middag- og aftensmaden, bød på god stemning og et stort udvalg af forskellige måltider hver dag. Maden på Kula er lækker og velsmagende, og folk ikke er blege for ”at komme hinanden ved”. Alligevel bør man altså unde sig selv muligheden for, at afprøve et par af The Standard Maldives' andre restauranter, da disse står helt for sig selv hvad oplevelser angår.
Vi skulle også have spist lækre grillede specialiteter i vandkanten på BBQ Shak, og have nydt stemningen ved havet i lyset af faklernes skær, men da vejret desværre var for dårligt de fleste aftener, blev dette aflyst. De aftener hvor vejret var godt, spejdede vi dog misundeligt mod de vildt hyggelige scenarier, vi kunne se afspillede sig dernede.
Til gengæld fik vi heldigvis den helt igennem fantastiske oplevelse, at tilbringe en aften på Guduguda – den vildeste restaurant, som ligger ude på en slags bro. Guduguda er en ”maldivisk restaurant”, som er indrettet i en gennemført stil, hvor man sidder på puder på gulvet, mens man spiser alverdens lækre specialiteter fra Det Indiske Ocean, og bliver luftet af brisen fra havet. Stemningen er vanvittig lækker, og leder tankerne hen på eksotiske og fremmedartede eventyr. Jeg tror rent faktisk, at vi havde en af vores livs bedste aftenener lige præcis her, hvor vi talte om alle vores drømme, mens vi spiste friskfangede hummer, tun og blæksprutter, og sluttede af med at grille skumfiduser over en støbejernsgryde.

Det åbne køkken på Guduguda

The Standard Maldives' største aktiv

Generelt står alt stærkt indprentet hvad The Standard Maldives angår, hvilket nok er meget naturligt, da oplevelser, der påvirker os på en helt særlig måde rent følelsesmæssigt, sagtens have den effekt. Indimellem er vi måske bare så heldige, at vi oplever noget, hvor alt blot går op i en højere enhed. 
Skal jeg pege på den afgørende faktor på The Standard Maldives, så må det dog være menneskerne. 
Medarbejderne på The Standard Maldives er resortets absolut allerstørste aktiv. Det er dem, der i sammenspil med resortets helt unikke omgivelser, indretning og stil, er med til at skabe den særlige og enestående stemning, som gennemsyrer ALT på stedet. Hver især har de en evne til at skabe en familiær og varm stemning. Alle kender jeres navn, genkender hurtigt jeres behov, og emmer generelt af overskud og glæde. Der er glimt i øjet over hele linjen, en snert af uskyldig flirt, og en følelse af både at blive set og inddraget.
Langt de fleste af medarbejderne kommer fra Maldiverne – hver og én de mest høflige, venlige og respektfulde mennesker, vi nogensinde har mødt. 
For mig har det altid været således, at det er i selve mødet med andre mennesker, at de allerstørste oplevelser findes –  en antagelse, som vi til fulde og på bedste vis, fik bekræftet under vores ophold på The Standard Maldives.

Lidt overskyet - men alligevel er ALT på The Standard Maldives varmt og indbydende

Selvom jeg inden ankomst havde haft en masse forventninger til vores ophold på The Standard Maldives, må jeg alligevel indrømme, at virkeligheden LANGT overgik min vildeste fantasi, og at The Standard Maldives derfor nu ligger placeret som ét af de øverste på listen over mine absolutte favoritsteder i verden.

Praktisk info

Gangbroen, The Standard Maldives
 • Som nævnt øverst, ligger The Standard Maldives i Raa Atollen, ca. 40 minutters tur med vandfly fra lufthavnsøen i Malé. 
  Lige p.t. er The Standard Maldives ved at sætte en lounge i stand i nærheden af den lille vandfly-terminal, således man kan tilbringe ventetid i luksuriøse lokaler, mens man venter på at komme med sit vandfly til resortet. Indtil det er færdigt, vil I dog, når I lander med jeres fly på Maldiverne, blive modtaget af en medarbejder, som vil tage sig af indcheckning af jeres bagage til vandflyet, og sørge for at transportere jer til vandfly-terminalen.
 • The Standard Maldives er en privatejet ø, som udelukkende består af et stort hotel. Der er altså ingen lokale indbyggere på en resort-ø, men kun hotelpersonale og turister. Alt er velordnet, smart, lækkert, rent og gennemført – krydret med et twist af livlig energi og festlighed. 
  Oppe ved hovedbygningen ligger en stor swimmingpool, som er omgivet af lækre loungemøbler med skyggemuligheder i form af en masse parasoller. Her er et skønt leben af både børn og voksne, stemningen er sprudlende, og masser af søde mennesker sørger for kølige drikkevarer, mens I kan nyde det søde liv med enten leg på stranden eller tidsfordriv til tonerne af den skønne musik, der lyder over stedet. Indimellem afholdes der pool parties netop her, og det skulle eftersigende være fester, man ikke har lyst til at gå hjem fra.
Pool og loungemøbler ved hovedbygningen på The Standard Maldives - vandvillaerne ses i baggrunden
 • Resortet tilbyder alsidige madoplevelser i deres forskellige restauranter – blandt andet, som nævnt, autentiske, maldiviske retter i top lækre Guduguda, saftige grill-retter på BBQ Shak, og alverdens forskellige retter i hovedrestauranten Kula. Der er mulighed for at spise vegansk og glutenfrit, og personalet er ”over the top”. 
 • Skal jeg nævne én eneste ting ved The Standard Maldives, som vi syntes var en smule forstyrrende i et ellers totalt perfekt set up, så er det, at Kula, som er restauranten, hvor morgen-, middag- og aftensmaden under normale omstændigheder indtages, har en dårlig akustik. Selvom restauranten er virkelig smukt og stilfuldt indrettet, og alt er forsøgt sat sammen til perfektion, bliver lyden i dette område nemt sådan lidt cafeteria-agtig. Et godt råd er derfor, at I hapser et bord udenfor, når I skal indtage jeres måltider. Så får I på én gang både velsmagende mad, fantastisk betjening, og den skønneste udsigt.
Frokost udenfor - hovedrestauranten på The Standard Maldives
 • Selve øen har en størrelse, der gør, at man kan gå den rundt på ca. 15 minutter. Derudover ligner den det perfekte billede på en tropisk paradis ø – SÅ smuk!
  Der var en del gæster på The Standard Maldives, da vi var der, men alligevel havde vi en følelse af, at vi havde stranden for os selv.
  De små sandveje inde på resortets stier er pakket ind i frodig beplantning. Det giver en følelse af at befinde sig i en jungle.
 • Der findes flere måder at bo på, når man besøger The Standard Maldives, fælles for alle er dog, at hver eneste har egen terrasse og pool. De virkelig smukke Beach Villas ligger direkte på den flotte strand, men alligevel godt gemt væk i frodighed og palmetræer. 
  Har I helt små børn, vil en Beach Villa være ideel, da den ligger med direkte adgang til stranden. I vil derfor ikke skulle bekymre jer om højder og trapper, som er tilfældet ved vandvillaerne, men kan i stedet lade ungerne løbe frit rundt.
  Vandvillaerne med beliggenhed omkring den lange gangbro ligger ud til henholdsvis lagunen på den ene side og det åbne hav på den anden side. Vælger I vandvillaerne med oceanview, får I direkte adgang til husrevet og masser af privatliv. Vælger I lagune overwater villa, får I til gengæld mere roligt vand og udsigt til hovedbygningen, hvor alt sker. 
  I kan på The Standard Maldives' hjemmeside se de forskellige villaer.
 • I behøver ikke at medbringe kontanter, når i har booket et ophold på The Standard Maldives. Ønsker I at købe noget, som I ikke har betalt hjemmefra, bliver det blot skrevet på en regning, som så opgøres og betales, inden I forlader resortet.
 • I troperne er der naturligvis myg, og derfor er det vigtigt at medbringe myggespray. Alternativt kan myggespray købes på The Standard Maldives.
  På The Standard Maldives og andre resorts sprayer man dog mod myg, hvorfor vi ikke oplevede at blive stukket, mens vi var på stedet. 
 • Meget ulig hvad jeg plejer at gøre, bliver jeg simpelthen nødt til at nævne, at jeg ikke synes, at billederne på The Standard Maldives’ hjemmeside yder resortet retfærdighed. 
  Resortet er i dén grad en ”one of a kind-oplevelse”, og jeg er klar over, at stemning naturligvis også et begreb, som er svært at indfange på billeder. Af samme årsag kan der muligvis være en tendens til at redigere et hotel/resorts billeder ”lige lidt for meget”. Det er ikke tilfældet for The Standard Maldives. Her er langt flottere og mere stilfuldt i virkeligheden! 
 • The Standard Maldives er et luksusresort, hvilket også afspejler sig i prisen. 
  Vi havde 4 overnatninger på resortet, og bookede vores ophold via Rejselyst.dk, som har forhandlet en særlig pris til deres kunder. Desuden kørte Rejselyst.dk på daværende tidspunkt endvidere et særligt tilbud på et ophold på stedet.
  Hvis I selv ønsker et ophold på The Standard Maldives, er prisen betinget af flere faktorer; hvor mange personer I er, hvordan I ønsker at bo, om I skal have all inklusive, hvornår på sæsonen I ønsker at rejse o.s.v. Jeg vil derfor anbefale jer, at I kontakter Rejselyst.dk for et tilbud, der matcher jeres families behov.
  Ønsker I selv at opleve Maldiverne, kan I se nogle af Rejselyst.dk's rejseforslag til Maldiverne her.

Aktiviteter på The Standard Maldives

The Standard Maldives - hovedbygningen og poolen
 • Er I typerne, der er vilde med den trendy og smarte livsstil, og som gerne vil kombinere festlig og energisk stemning med muligheden for afslapning i helt sublime omgivelser, så er The Standard spot on! I kan vælge at lave ingenting, og bare tillade jer selv at nyde serviceniveauet, stemningen og den ubeskrivelige skønhed. Noget, som vi måske alt for sjældent giver os selv lov til.
  I kan dog også vælge, at kaste jer ud i alle de aktiviteter, som udbydes på The Standard Maldives, og udnytte alle givne muligheder for at opleve naturen, samt de indtryk og ”once in a lifetime-oplevelser”, der findes lige præcis her. 
 • Inspiration kan selvfølgelig findes alle steder, men på Maldiverne er den konstant til stede – specielt i form af naturens vidundere, som lever i havet. 
  Det særlige ved Raa Atollen, som The Standard Maldives ligger i, er, at Hanifaru Bay ligger lige i nærheden. Hanifaru Bay er et UNESCO Site i Baa Atollen, og er kendt sin Manta Ray rensestation. Drømmer I om at svømme med de gigantiske og helt rolige skabninger, som også vores døtre gjorde, så kan dette ønske indfries via en tur med de dygtige medarbejdere på resortet. Alt foregår under ordnede forhold, og hvor der tages hensyn til dyrene.
 • Der er Kids Club på resortet, og vi kunne dagligt høre frydefulde grin fra alle de børn, der hyggede sig sammen med de voksne, som satte en masse aktiviteter i gang. På en lille tavle blev der dagligt informeret om de aktiviteter, børnene kunne vælge. Der kunne bages pizza, der kunne snorkles, det var muligt at forsøge med prøvedyk m.v.. I højsæsonen (og når der ikke længere skal tages hensyn til corona) er der endvidere en oppustelig vandpark, som både børn og voksne kan få glæde af.
  Vi har rent faktisk aldrig benyttet en Kids Club, fordi vores børn først og fremmest har stor glæde af hinandens selskab, men derudover har vi også bare et kæmpe behov for at være sammen, når vi er afsted. Jeg kan dog sagtens se fordelen ved Kids Club, hvis nu de voksne i familien ønsker at få en fælles dykkeroplevelse, som børnene ikke kan deltage i. Dér giver Kids Club en stor fordel. Derudover søger mange børn jævnaldrendes selskab, men kan indimellem have svært ved at ”bryde isen” – også her er det smart med et fælles udgangspunkt, hvor de hjælpes i gang med kontakten.
  Der er virkelig plads til børn på The Standard Maldives, og der iværksættes generelt mange aktiviteter, som tager udgangspunkt i, at også børnene skal have en helt igennem fantastisk ferie. 
  Oppe ved den store fælles swimmingpool er der masser af børn, og på stranden foran poolen er der legeredskaber i form af små sandbolde og andre redskaber til fri afbenyttelse.
Swimmingpoolen ved hovedbygningen er samlingspunkt for både børn og voksne

Personligt har vi aldrig rejst efter steder, hvor der decideret var aktiviteter rettet mod børn, men altid sikret os, at børn var MERE end velkomne, når vi har booket et ophold på et hotel. Dette fordi vi naturligvis vægter stemningen på et sted højere end noget andet, og fordi vi hovedsageligt altid selv har foretaget os en masse ting i børnehøjde. Når først børn er velkomne, så plejer der som regel at opstå en masse spændende ting helt af sig selv.
Naturen og vandet på Maldiverne lægger dog op til aktiviteter, som er givne på forhånd. Vandet, der omgiver The Standard Maldives, er smukt, blødt og varmt, og badeforholdene børnevenlige. Der findes uendeligt mange skabninger i vandet, som man kan få timevis til at gå med at betragte, der er eremitter på stranden, som kan indfanges og nærstuderes og MEGET andet. Selv har vi altid medbragt sammenfoldelige spande, teleskop fiskenet og insektglas, hvilket også virker som en magnet på andre børn.
The Standard har eget vandsports- og dykkercenter. Det er derfor muligt at foretage alle former for dykning (også for børn), og ligeledes dyrke forskellige former for vandaktiviteter.

Stranden ved hovedbygningen på The Standard Maldives
 • Vandet ved The Standard er flot og lysende klart, og revet er fredet. Snorklingen er altså skøn, og kan foretages på flere forskellige måder. Er I erfarne, kan I selvfølgelig selv udforske husrevet, men derudover er det også muligt at tage på snorkelsafari, på natsnorkling (og alt efter sæson måske sågar opleve lysende plankton i havet!), tage på snorkelture til græssende havskildpadder, eller ud til de store manta rays i Hanifaru Bay. Derudover kan man tage på forskellige fisketure, sejle med kajak, stå på vandski og meget, meget mere.
 • Er I tennisentusiaster, er der er en stor tennisbane midt på øen, og er I mere til spa-livet, har øen sit eget spacenter, der udbyder utallige behandlinger. 
 • Der er selvfølgelig også diverse ture med båd, blandt andet delfin-cruise, sunset-cruise, et besøg på en lokal ø, ture til sandbanker og MANGE andre oplevelser.
Gangbroen fra vandvillaerne og ind på selve øen

Er I selv lige så vilde med Maldiverne, som vi er, eller er I interesserede i at opleve Maldiverne, kan I på Facebook melde jer ind i gruppen Maldiverne Rejsefællesskab. 
I kan her dele ud af jeres erfaringer, stille spørgsmål eller få inspiration og hjælp til planlægning af jeres rejse til Maldiverne fra andre, som selv har kendskab til at rejse rundt i landet.

Ønsker I at læse om resten af vores ferie på Maldiverne sommeren 2021, kan I her læse om vores oplevelser på Maafushivaru og Reethi Faru.

4 kommentarer til “The Standard Maldives – resortet, der er ALT andet end standard!”

 1. Fantastisk indlæg, tak for det:)
  Vi står selv og skal afsted næste søndag og vi glæder os:)
  Er der en butik på stedet hvor man kan købe snacks (chips/nødder) og drikkevarer til værelset?

  1. Kære Dianna. Også her er jeg alt for sent ude, det beklager jeg virkelig meget. Vi er flyttet til USA d. 20.2., og alting har været kaotisk.
   Nu har I været afsted – jeg håber, at I nød det.
   Kh Stine

  1. Hej Laila.
   The Standard Maldives ER fantastisk, men ja selvfølgelig også i den dyrere ende rent prismæssigt. Da vi var der i sommers, kørte Rejselyst.dk et tilbud, hvor der var 50% rabat. Derfor slog vi til. På grund af Corona havde vi ikke rejst i et stykke tid, og havde derfor samtidig sparet ekstra op. Det var en drømmerejse – én af dem, vi aldrig glemmer.
   Jeg håber, at I på et tidspunkt også får muligheden for at opleve The Standard Maldives.
   De bedste hilsner fra Stine

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *