Reethi Beach Resort

Ferielivet med børn Reethi beach resort på Maldiverne

 

Reethi Beach Resort i Baa Atollen var det første resort, som vi besøgte på Maldiverne for efterhånden en del år siden. Denne rejseberetning er af samme årsag efterhånden ved at have en del år på bagen.

Skrevet af Stine / Foto: Michael og Stine


Reethi Beach Resort på Maldiverne

En af årsagerne til, at vi rejser ud i verden er blandt andet, at vi er utrolig nysgerrige på mødet med andre kulturer – noget man kan få indblik i på de lokale øer, men som til gengæld er en total mangelvare på resort-øerne på Maldiverne. Luksus-delen af mig har dog alligevel ALTID drømt om at komme til at bo i en vandvilla på et lækkert resort på Maldiverne, omgivet af klart, blåt vand og palmesvej. Den mere fornuftige del har fortalt mig, at det nok ikke var realistisk, at vi kom til at opleve det, før vi blev relativt gamle og med et stort plus på kontoen…
Efter at have lavet en del forarbejde hjemmefra, havde vi dog fundet frem til det fantastiske Reethi Beach Resort ( se billeder og priser her), der havde priser, som vi – en familie med en gennemsnitlig indtægt – kunne betale os fra. Og nu vi var på Maldiverne, ville vi ikke snyde os selv for et ophold på et resort. Vi var overbeviste om, at vi på den måde langt bedre kunne skabe os et nuanceret billede af Maldiverne som feriedestination. Og nå ja; så var det for mit vedkommende også en drøm, der gik i opfyldelse!

Reethi Beach er i 2017 blevet tildelt TripAdvisors Certificate of Exellence – og det er IKKE uden grund!

Resort på Maldiverne: Dreams can come true

Da vi blev hentet i en af Reethi Beach Resorts lækre både på havnen i Dharavandhoo, og taget i mod af folk med uniformer, kunne vi straks se, at vi nu bevægede os ud i noget med en lidt anden standard, end det vi tidligere havde været vant til.
Vi blev budt velkommen af en smilende, ung kvinde, som serverede koldt vand, og lagde redningsveste om halsen på os. Følelsen af velvære og luksus gjorde lynhurtigt sit indtog, og var medvirkende til, at vi ikke blev alt for kede af at vinke farvel til alle de søde medarbejdere fra Biosphere Inn, som stod og vinkede farvel inde på havnekajen.
Efter 20 minutters behagelig sejlads, hvor vi passerede den ene paradisø efter den anden, ankom vi til Reethi Beach Resort. Bare det at berette om ankomsten her, giver faktisk gåsehud! Aldrig har vi – i virkeligheden – set noget så paradisisk og luksuriøst! Det var som taget ud af en reklame!

Vi blev taget i mod på en smuk træbro, og venligt vist op i receptionen, mens medarbejdere fra resortet diskret tog sig af vores bagage.
I receptionen fik vi udleveret kølige klude til at vaske os med, hvorefter vi blev placeret i smukke møbler, og fik serveret kolde kokosnødder med sugerør.
Vi blev præsenteret for den kontaktperson, som vi ved spørgsmål kunne henvende os til under hele vores ophold, og som også sørgede for at give os den nødvendige information om vore ophold – bl.a. at man på Reethi Beach Resort har sin egen tid, ”Reethi-tid”, hvilket betyder, at man sætter uret en time frem, for på den måde at kunne udnytte sin dag bedst muligt.
Endvidere blev vi informeret om, at hele øens område er ”barfods-område”, og at man derfor uden den mindste bekymring kunne gå barfordet omkring, også i restauranterne  – et fact, som faktisk var medvirkende til, at hele stedet emmede af laid-back-luksus-afslapning.

god velkomst på resortet på maldiverne med frisk kokosnød

Vores kontaktperson var opmærksom på, at det med tidsforskydningen nok ville påvirke os lidt, og spurgte derfor ind til, om børnene mon var sultne – i så fald måtte vi hellere gå i restauranten før den lukkede ned for frokosten. Hun ville efterfølgende sørge for at følge os til vores værelser.
Vi gik derfor over i restauranten, som lå med smuk udsigt til det kridhvide sand og det lyseblå hav, og hvor alt var lavet i autentisk byggestil og dermed også havde den helt særlige stemning af drømmeagtig tropeø over sig.
Maden i bufféen var intet mindre end himmelsk med retter fra forskellige køkkener rundt om i verden og derudover desserter i overflod! Vi kunne hurtigt regne ud, at opholdet her ville resultere i fantastisk nydelse på alle områder, og samtidig også godt med ekstra sul på sidebenene.
Da vi havde mæsket os i alverdens lækreste mad, gik vi op i receptionen for at mødes med den medarbejder, der skulle føre os til de værelser, hvor vi skulle sove trygt og godt de næste 5 døgn. På vej derop begyndte en mand at råbe glad og vinke til os. Han kom løbende i mod os, og gav os varmt sin hånd, mens han spurgte, hvad vi dog lavede her!? Da han kunne se vores forvirring, begyndte han at grine, og sagde, at han havde set os i flyet fra Male til Dharavandhoo, og at han havde syntes, at vores 3 lyshårede piger så så søde ud.
Vi spurgte ind til, om han også holdte ferie her, men det viste sig, at han var juvelér fra Sri Lanka, som havde en juvelér-forretning på resortet. Vi fortalte, at vi netop havde været på en 2,5 ugers rundrejse på Sri Lanka, hvilket førte til endnu mere begejstring fra hans side, og da Clara så begyndte at folde sig ud på singalesisk, ville jubelen ingen ende tage. Vi havde en god og hyggelig snak med ham om hans hjemland, og da vi sagde på gensyn, tilbød han, at give børnene gratis sprogundervisning, mens vi var på resortet – vi skulle bare sige til!
Efter en god frokost og en hyggelig snak med juveléren, var vi nu nysgerrige på at se vores villaer, som den venlige medarbejder fra Reethi Beach Resort skulle føre os til.
På trods af, at jeg dagen forinden havde sagt til Michael, at min største drøm stadig var at komme til at bo i en vandvilla på et resort på Maldiverne, så jeg i dén grad frem til at rykke ind i de 2 Deluxe Villaer, som vi havde booket i vandkanten – tænk at få lov til at opleve den form for luksus!

skøn lille jungle tur på vej ud til vores vandvillaer

Fuld af taknemmelighed og forventningens glæde begav vi os på vej ad fine sandstier, og gik gennem velplejet junglebeplantning, mens vi forundrede kiggede på de fantastiske og drømmeagtige omgivelser. Overalt var der ubeskriveligt smukt, frodigt og tropisk. Et rent paradis!

Da vi bevægede os ud mod broen til vandvillaerne, begyndte vi at undre os over den drejning, vores tur havde taget, og Paulines fødder begyndte at danse hen over det sidste stykke sandsti, der førte mod gangbroen. Hun kiggede på mig med vidt opspærrede øjne, klemte min hånd hårdt, og spurgte; ”Hvor er de bungalows, vi skal bo i mor? Hvad sker der?”.
Jeg spejdede ud over det sidste stykke sti, og svarede roligt, at de bungalows jo måtte ligge et eller andet sted i nærheden, og at vi nok bare lige skulle gå en lille omvej.
Da vi blev ført helt ud på gangbroen til vandvillaerne, var det ikke længere blot Paulines fødder, der dansede, men hele hendes krop, der spændte som en flitsbue, fordi hun med al kraft forsøgte at undertrykke den glædes-dans, som hendes krop umuligt kunne holde tilbage af ren eufori ! Hun kiggede op på mig med øjne, der strålede stærkt, mens hun klemte min hånd meget hårdt, og ud mellem hendes hendes tænder lød en skarp hvislen; ”Mor! Du siger ikke noget nu, ok? Nu følger vi bare med, og ser, hvad der sker! Ikke ét eneste ord fra dig om, at der må være sket en fejl! Det er løgn, det her! Mor, du siger ikke noget!”!

den gode overraskelse da vi fandt ud af, at vi skulle bo i en vand villa på resortet på maldiverne

Faktisk var jeg slet ikke i stand til at sige noget! Hele min krop var nærmest i chok-tilstand, og min hjerne arbejdede på højtryk; der måtte være sket en fejl! Men hvordan håndterer man lige sådan en fejl, når ens største drøm netop er, at komme til at bo i en vandvilla, og denne drøm virker til at gå i opfyldelse? Jeg havde det som om, jeg var i en drøm, jeg ikke rigtig kunne vågne af, og modsatrettede følelser spænede rundt i min krop.
Det viste sig, at vi var blevet opgraderet fra Deluxe Villas til disse vidunderlige vandvillaer, og da den søde medarbejder fra Reethi Beach Resort gav en rundvisning i villaen, lod vi alle som om, vi hørte efter, hvad hun sagde. Inden i boblede vi alle af glæde, og vi forsøgte at undertrykke vores henrykkelse og begejstring ved at lægge ansigtet i de rette folder, og se ud som om, vi var bare sådan nogenlunde normale.
Da medarbejderen endelig lukkede døren efter sig, skreg vi alle af glæde!
Ikke blot for mig, men for alle i familien, var dette en once-in-a-life-time-oplevelse, og en af vores største rejsedrømme, der gik i opfyldelse. Det var nærmest en uvirkelig følelse!

Vandvillaerne var smukt og enkelt indrettede med kæmpe dobbeltsenge placeret lige foran det store glasparti, der førte ud til terrassen. Her skulle vi hver dag både se solen stå op og gå ned.
På terrassen var der direkte udsigt til det underskønne hav, og en lille låge i stakittet kunne åbnes, hvorfra der via trapper var direkte adgang til det turkiesblå vand.

Vi kunne bruge timevis på bare at sidde dér og kigge på de underskønne omgivelser – stadig i en tilstand af endnu ikke helt at have forstået, at vi skulle bo lige præcis her – i en vandvilla på pæle – på ubeskrivelige Maldiverne!
Terrasserne var lidt ”vejr-bidte” og man kunne også se, at resortet havde eksisteret i mange år, men det var uden betydning, og gav blot en følelse af tryghed og afslappethed.
Når vi sad ved det lille, lidt slidte terrassebord, kunne vi iagttage de kæmpe store akvariefisk i stærke farver – lilla, turkies, blå, gule – der svømmede rundt om de store sten i vandet, og en lille haj kom i ny og næ forbi. Her, på dette uforstyrrede sted, kunne vi spotte væsner, som vi ikke tidligere havde set, og vi glemte ofte tid og sted, mens vi forundrede igen tog nye indtryk til os.

bjørk dagdrømmer på maldiverne

En vandflyver landede i ny og næ lige uden for vores vinduer, og vi forsøgte at forestille os, hvordan det mon ville være at flyve i én af de små maskiner, og have udsyn til alle de smukke øer fra oven. Himmelsk!

Resort-livet på Maldiverne

På trods af, at jeg egentlig havde tænkt, at der ikke som sådan rigtig var noget at opleve på et resort på Maldiverne, tog den ene dag den anden. Hver dag var fuld af små begivenheder eller hændelser, som vi havde tid til at undre os over, og det var som om, vi befandt os i en tilstand af nyforelskelse.
Vi havde masser af tid til bare at være sammen, og skulle absolut ikke bekymre os om noget som helst. Vi kunne bare nyde, og hvilken børnefamilie – med en relativ hektisk hverdag – ønsker egentlig ikke det?
Dagens største udfordring var egentlig at smøre os med solcreme, hvilket vidner lidt om det niveau, vi faktisk kom til at lande på rent afslapningsmæssigt!
Om morgenen vågnede vi i de smukkeste omgivelser med udsyn til solen, der stod op over det klareste hav. Vi sagde godmorgen til storken, som hver eneste dag stod og spejdede efter fisk på stranden, og bevægede os langsomt op til en morgenbuffet, der bugnede af lækkerier, drak kaffe til maven var ved at springe, og talte om, hvor taknemmelige vi egentlige var over livet, og at vi skulle huske at værdsætte hvert øjeblik.
Når vi efter morgenmaden returnerede til vores villaer, var sengene redt, frisk vand skænket i flasker og nye håndklæder lagt på plads.
”Projekt-badetøj-og-solcreme” blev en fast rutine, når vi mætte og veltilpas trillede ned i vores bikinier, og efterfølgende kravlede ned af stigerne til det lune vand, eller gik langs broen og ned til stranden foran vores fantastiske paradis. Vi kunne bade i timevis, mens vi nød omgivelserne og talte om alt det, vi indtil videre havde oplevet på vores rejse.
Når solen stod skarpest på himlen, holdte vi badepause, og brugte i stedet tiden inde i vores smukke villaer på at snakke eller lege. Bjørk gik indimellem direkte fra vandet på stranden, og så op i karbad, hvor hun lå og sang og talte med sine lego-mennesker, mens hun lyttede til musik fra vores lille medbragte højttaler.
Resortet havde derudover en swimmingpool, som lå i skygge, og vi kunne sagtens få tiden til at gå der sammen med vores to yngste i tidsrummet mellem 12-15. Imens face-timede vores ældste datter med sine veninder oppe i restaurantens område.
Der var ikke wifi på vores værelser, men det var absolut intet problem! Hvem tager også til et resort på Maldiverne for at bruge tiden på internettet… For en teenager var det dog skønt at kunne dele alle rejsens oplevelser med veninderne.
Når det blev aften, og vi trætte og glade fandt tilbage til vores vandvillaer, var der igen gjort rent på vores værelser, og sengene var redt påny, så de var lige til at kravle i.

Naturen omkring Reethi Beach Resort

Vi var blevet oplyst, at vandet omkring Reethi Beach Resort var fuld af babyhajer, babystingrays m.m., og at vi ikke skulle være det mindste bekymrede, hvis vi stødte på dem under en af vores daglige snorkelture. Det var blot baby-(rov)dyr, der trænede til voksenlivet som jægere.
Vi så disse søde hajer hver dag, og skulle i første omgang lige vænne os til deres tilstedeværelse – faktisk oplevede vi et par gange, at de svømmede ind mellem vores ben, når vi var på vej i vandet.
På Maldiverne lever man generelt mere i overensstemmelse med naturen, end vi gør i Danmark. På Reethi Beach Resort har det f.eks. igennem de sidste 50 år været fast tradition, at områdets store stingrays, hajer og andre arter hver dag håndfodres på fast klokkeslæt. En begivenhed, som vi naturligvis også fik lov til at overvære, og som indtraf lige præcis klokken 18!
Vi sad på badebroen, og kunne iagttage hvordan flere og flere store rovdyr bevægede sig fra det store hav og indad mod stranden, hvorefter de begyndte at kredsede rundt i ring, indtil manden med maden stillede sig ud i vandkanten. De store stingrays piskede vandet op i ren begejstring, og lå til sidst helt oppe på stranden og sprællede, mens de fik stukket fisk direkte ind i munden.
Hajerne svømmede hurtigt og med rovdyrsbevægelser ind og ud mellem hinanden, mens de ventede på, at der også faldt en godbid af til dem.
Børnene sad med hagen nede ved knæene, og kløede sig undrene i håret – fuldstændig ude af stand til at begribe, hvad de lige havde overværet! Mest af alt havde de svært ved at forstå, at de vilde dyr øjensynligt kendte det præcise klokkeslet for fodring!

Mens vi på på Reethi Beach Resort, brugte vi det meste af tiden på at bade og nyde de luksuriøse omgivelser.
De små gåture rundt om øen på de fine, små sandstier i tæt bevokset, tropisk beplantning bød på fine oplevelser og satte gang i tankerne om, hvordan her mon havde set ud i gamle dage – inden turisterne kom til.
Vi talte med en frisk papegøje, der forsøgte at efterligne vores danske sprog, så kamæleoner i forskellige farver, kiggede på de små træhjerter på pinde, som var placeret rundt omkring, som symboler på ægteskaber, der var blevet indgået eller bryllupsrejser, der var blevet afholdt på dette smukke sted, og gik i det bløde sand langs stranden, mens vi kunne skimte de øde Robinson Crusoe øer ude i havet.
Da øen ikke var særlig stor, kunne vi gå rundt om den i løbet af ingen tid, hvilket var en smuk oplevelse. Vi bevægede os rundt i badetøj det meste af tiden, og havde dermed friheden til at hoppe i vandet, så snart trangen meldte sig. Omgivelserne og vandets farve og temperatur indbød i dén grad til vandleg! Sikke en frihed!
Selv om resortet var fuldt booket, virkede det næsten som om, vi havde hele dette fantastiske spot for os selv, og alt føltes trygt og godt.

Reethi Beach Resort havde naturligvis også deres eget ”housereef” med masser af liv. Michael tog på skift ungerne med én efter én, så de sammen kunne få de bedste snorkeloplevelser. Da de store piger jo havde dykket på Dharavandhoo, var de knapt så lette at imponere, men for Bjørk var det en kæmpe oplevelse at snorkle rundt omkring revene og se det imponerende undervandsliv.
Faktisk blev hun så tryg i vandet, at hun turde slippe de fleste ”sikkerhedsforanstaltninger”, og vi kunne indimellem høre hendes synge og mumle med sig selv gennem snorklen, mens det eneste vi kunne se af hende, var rumpen og toppen af snorklen.
At blive helt tryg i havet betød også, at Bjørk lærte at svømme som en fisk i vandet, og i resortets swimmingpool tog hun den ene bane efter den anden – til stor morskab for alle de voksne, der var til stede, og som endnu ikke havde lært at svømme. Det medførte, at hun blev så stor i slaget, at hun tilbød alle de andre i swimmingpoolen gratis svømmeundervisning!

badning i det lækreste vand på resortet på maldiverne

Den aktive ferie kan også holdes på rolige resorts

Jeg må indrømme, at jeg aldrig tidligere har oplevet at bo på et sted, som Reethi Beach Resort. Ikke fordi det var overdådigt – det var mere hele den stemning og atmosfære, der hvilede over stedet, der påvirkede os.
Alt på stedet var velorganiseret, rent, ordentligt og lukusuriøst på en afslappet måde.
Resortet giver ikke udtryk for at være mere, end det er; et 4-stjernet ferie-resort i vidunderlige omgivelser, hvor folk kan slappe af, uden at skulle bekymre sig om noget som helst. Man kan se, at stedet er brugt, og at det også har et par år på bagen, men det er kun rimeligt i forhold til prisen.
Medarbejderne på Reethi boede også på øen, så de trissede hjemmevante, afslappede og serviceorienteret omkring – altid parate til lige at besvare et spørgsmål.
Vi har boet RIGTIG mange steder, når vi har rejst – også af forskellig standard – og ofte har vi oplevet at føle os malplacerede på steder med høj standard, når vi har stået dér med vores rygsække, klipklappere og krøllede tøj. Så har vi følt, at vi ikke har passet ind – men ikke på Reethi Beach Resort! Stedet emmer af rummelighed, luksuriøs tilbagelænethed og ”plads til alle”, hvilket er helt afgørende for, at en ferie bliver god.
Selv på afrejsedagen var der styr på alt ned til mindste detalje, og vi fik helt præcise tidspunkter for afhentning af bagage, udtjekning, betaling o.s.v.

Reethi Beach Resort byder på ferie til alle – både par, familier, folk, der ønsker at slappe af, og folk, der ønsker en aktiv ferie i paradisiske omgivelser.
For familier, som ønsker en mere aktiv ferie, byder Reethi på flere forskellige former for aktiviteter. F.eks. er der mulighed for massevis af vandsportsaktiviteter så som; windsurfing, katamaransejlads, vandski, forskellige udflugter, traditionel dhoni-sejlads (tur med en maldivisk båd) og meget mere.
Vi ville naturligvis ikke snyde os selv for en tur på en dhoni, hvorfor vi tog på en solnedgangstur i en af de smukke, traditionelle maldiviske både.
Vi satte os alle på bløde puder på taget af båden, og vuggede ud over havet i skumringstiden. Med den lune aftenvind i håret, en kølig drink i hånden og armene om hinanden, sejlede vi rundt i det rolige farvand og betragtede de smukke øer, mens vi kiggede på, at solen langsomt gik ned i havet. På turen tilbage kunne vi ved indsejling til Reethi Beach Resort se, hvordan de små lamper var blevet tændt rundt omkring på øen, og på den måde på allerbedste facon bød velkommen tilbage til paradisøen.

Er man dykker-entusiast, findes der også rigtig gode muligheder for fantastiske oplevelser. Har man ikke dykkercertifikat, kan det tages på resortet – og har man certifikatet, er det muligt at tage på flere forskellige dykkerture – både dag og nat.
Hver dag passerede vi en tavle, hvor vi kunne læse, hvad resortets gæster havde set på deres dykkertur, f.eks. antallet af mantarays, og hvor disse var spottet.
Har man ikke dykkererfaring, tilbyder Reethi et gratis prøvedyk, og finder man ud af, at man ikke som sådan er til dykning, kan man i stedet snorkle på livet løs. Igen i fantastiske omgivelser og gerne med en gratis instruktør, som viser hvor snorklingen er bedst rundt om øen.

Kan man ikke undvære sin daglige sport fra hverdagen i Danmark (vi kunne godt!!), er der på resortet et træningscenter, tennisbaner, mulighed for at spille badminton, bordtennis og meget, meget mere.
Skulle man blive træt af at bade i det smukke havvand (som om!!), har resortet også en swimmingpool!

Vores rejse til Maldiverne var jo en kombination af dette ophold på Reethi Beach Resort og så ophold på guesthouses på lokale øer, hvorfor vi derigennem fik mulighed for at opleve flere forskellige aspekter af Maldiverne.
Bestemmer man sig for udelukkende at bo på et resort på en rejse til Maldiverne, kan resortet tilbyde udflugter til lokale øer, for at man derigennem kan få en indsigt i, hvordan livet leves på Maldiverne.
Endvidere tilbyder Reethi også ture til picnic-islands – noget, som vi oplevede, mens vi var på Dharavandhoo, og som vi absolut også vil anbefale andre også at prøve.
Ud fra et økonomisk perspektiv vil jeg dog gerne påpege, at det generelt er billigere at tage på arrangerede ture, når man bor på guesthouses, end når man bor på et resort.

Som på alle andre lækre resorts, findes der også en Spa på Reethi Beach Resort, hvor man kan få diverse behandlinger, købe plejende produkter og fint tøj. Jeg kiggede efter stedet med lange øjne, når jeg passerede, og nød duften af de skønne olier, som jeg fornemmede blev brugt i forbindelse med de forskellige behandlinger. Egentlig var jeg så afslappet, at jeg ikke behøvede nogle former for massage. Alene det blot at være på et resort af denne slags, var for mig velvære nok i sig selv!

En resort-ø er isoleret, og vi havde også hørt, at ting på et resort på Maldiverne derfor var dyre. Dog oplevede vi ikke, at shoppen på Reethi havde voldsomme priser – faktisk var de helt ok, og det var derfor muligt for os at anskaffe os de ting, vi manglede til ”menneske-pris”.
Udvalget var fint, og ungerne hamstrede postkort og stingray-bamser for deres lommepenge.

Ud over den lækre restaurant, som vi indtog næsten alle vores måltider i, bød resortet på flere barer og restauranter, hvor man også kunne nyde forskellige velsmagende retter. Alle lå med udsigt til vandet – eller sågar på pæle UDE i vandet.

På trods af, at vi havde bestilt fullboard, flottede vi os en aften på den stemningsfulde og romantiske Reethi Grill. Det blev faktisk én af de bedste aftener på hele vores rejse, hvor vi sad i de smukkeste omgivelser med hyggelig og varm belysning, mens vi spiste den lækreste mad og kunne høre bølgerne slå ind mod stranden. En venlig tjener sørgede for, at vi alle følte os som yderst vigtige personer, og tiden forsvandt, mens vi havde den bedste familiesamtale længe. Det var sådan en aften, hvor alt gik op i en højere enhed, og hvor tingene på en eller anden måde bare gav mening – ét af de dér øjeblikke, man kommer til at tænke tilbage på resten af sit liv.

hygge om aftenen på en af de mange all-inclusive steder på resortet

Når man booker en ferie på et resort på Maldiverne (og mange andre steder i verden), skal man være opmærksom på, at de ting, som vises på resortets hjemmeside ikke altid er, som tingene ser ud i virkeligheden. Dette fordi naturen konstant ændrer sig.
En bred strand er måske pludselig ikke så bred alligevel. Nogle af hytterne ved stranden har derfor en meget bred strand ét år, hvorefter stranden næsten er forsvundet på stedet året efter. Naturen ændrer sig, og det er ikke noget man selv har indflydelse på. Vil vil dog gerne understrege, at vi alle steder så de smukkeste strande, og at stedet i dén grad levede op til de billeder, vi havde set på nettet.

Overvejelser i forbindelse med et ophold på et resort på Maldiverne

Som mange måske ved, er der en vis risiko forbundet med at holde ferie i Asien, når det kommer til myggeoverførte sygdomme, som f.eks. dengue feber. Vi oplevede dog ikke at få myggestik, mens vi var på Reethi, hvilket undrede os. Da vi spurgte ind til, hvordan det kunne lade sig gøre, oplyste resortet, at de hver morgen – meget tidligt – behandlede mod myg med miljøvenlige insektmidler.
I det hele taget gør Reethi Beach Resort så meget som muligt ud af, at tage deres forholdsregler, når det kommer til miljøet. Bl.a. sælges der ikke drikkevand i plastikflasker på stedet. Vand fås på glasflasker, som kan genbruges.
Priserne på vand og andet svarer til restaurationspriser, hvilket er ok – vær dog opmærksom på, at drikkepenge/servicecharges lægges oven i. Vi var meget bevidste om vores forbrug, mens vi var på Reethi, og tænkte meget over, hvad vi brugte pengene på – f.eks. drak vi vand i stedet for sodavand, da prisforskellen var relativ stor.

Vi tog en chance, og rejste i lavsæsonen – mest af alt fordi det var der, prisen var til at betale.
Priserne i højsæsonen er 3 gange højere, end priserne i lavsæsonen, hvilket vi synes giver et godt billede af, på hvilket tidspunkt af året, man bør bestille sin ferie på et resort på Maldiverne!
Da vi havde 5 uger at rejse i, kunne vi tage det stille og roligt, hvis der skulle opstå dage, hvor vejret ikke var godt. Vi havde dog ikke én eneste dag med regn, mens vi var på Reethi Beach Resort – og havde vi haft det, ville vi stadig have nydt hvert eneste sekund.
Temperaturen på Maldiverne er stabil, ca. 30 g., og uanset om solen skinner eller om det regner, vil man kunne bade i det lune hav, og udnytte de fine muligheder for f.eks. at snorkle.

Som nævnt øverst i dette indlæg, havde vi gjort os mange overvejelser omkring prisen for et ophold på et resort på Maldiverne, da det for mange familier med en helt almindelig indtægt kan virke urealistisk med en sådan ferie! Søger man efter priser på internettet, fremkommer der ofte priser, som er helt vanvittige!
I første omgang kan det derfor nærmest virke skræmmende, når man klikker sig ind på et resorts hjemmeside for at finde en pris ud på en tilfældig dato. Vi vil derfor her gerne påpege, at priserne for ophold på resorts er meget forskellige, alt efter om man ønsker at besøge et resort i lav- eller højsæsonen. Endvidere er der også er forskel på, om man vælger fullboard, all inkl. o.s.v.
Ofte kan meget lade sig gøre, hvis “blot” man holder øje med de forskellige resorts hjemmesider og de tilbud, man kan være heldig at slå til på. Drømmer I om at opleve et resort på Maldiverne, så er vores råd, at I går efter drømmen!

Husk, at du kan læse alle vores indlæg om Maldiverne her. Ønsker du at læse mere om Maldiverne, kan du købe LonelyPlanets bog om landet her hos Saxo.

maldiverne

4 kommentarer til “Ferielivet med børn Reethi beach resort på Maldiverne”

 1. Hej

  Vi overvejer 4 uger på Sri Lanka og 10 dage på Reethi til sidst. Ved I hvad der er med i halvpension? Og hvad kan bedst betale sig? Jeg kan se andre steder at man skal købe al vand selv? Det er ikke med i prisen?. Full board er kun buffet? Eller kan man vælge mellem restauranterne?

  1. Hej Nanna.
   Beklager, at jeg først ser din besked nu. Der må være gået fuldstændigt koks i mit system! Håber, at det er ok, at det bliver bedre sent end aldrig.
   Da vi var på Reethi havde vi halvpension. Vi drikker ikke alkohol, når vi er afsted med børnene, og er generelt meget økonomiske, når vi rejser. Vi drikker derfor vand i stedet for sodavand o.s.v. Vil man til gengæld give den fuld gas og flotte sig med masser af drinks og sodavand, så kan det måske godt betale sig med fuld pension. Endvidere er vi relativt småt-spisende, når det er varmt. Vi er sultne om morgenen (passer fint med halvpension), men til gengæld spiser vi ikke meget til frokost. Der kan vi sagtens dele 3 retter.
   Med fullboard mener jeg ikke, at man kan vælge fuldstændig frit mellem restauranterne. Jeg mener kun, at det er buffetrestauranten, I kan spise fra – det er til gengæld afsindigt lækkert mad, der serveres der!! Vi spiste en enkelt aften på en af de andre restauranter – der er en personlig tjener, der sørger for ALT, og vimser rundt – men det behøver vi slet ikke 🙂 Buffet-konceptet passer fint.
   Vandet betalte vi selv for, udover de par liter, der blev sat på værelserne til tandbørstning o.s.v. Det var lidt dyrt med vand, da vi jo drikker en del i varmen, men i sidste ende fandt vi ud af, at halvpension havde passet godt til os og vores pengepung. Vi havde faktisk medbragt chips, kiks o.s.v. fra tidligere ophold på en lokalø, og havde derfor masser af snacks.
   Jeg ville, hvis jeg var jer, kontakte Reethi, og bede om et tilbud fra dem på både halvpension og fullboard. Så kan I vurdere derfra. De er virkelig, virkelig søde og enormt serviceorienterede. Jeg har faktisk sjældent oplevet noget lignende. På den måde kan I få taget den beslutning, som er den bedste for jer.
   Jeg kan KUN anbefale et besøg på Reethi.
   De allerbedste hilsner fra Stine

 2. Charlotte Svendsen

  Hej.
  Så dejligt med god inspiration 🙂
  Vi er selv en familie, som rejser meget og påtænker en ferie til Maldiverne i efteråret. (Der er ‘billige’ billetter fra Hamburg)
  Med hensyn til resort, så er det jo en af de mere fornuftige priser jeg har set! Bestilte i hotellet direkte eller gennem en søgemaskine? Vi påtænker at flyve til Male, hvordan kommer man ud på ø’en – tilbyder de afhentning? Jeg synes umiddelbart ikke jeg kan se/bestille det.
  Kan I anbefale at man bestiller med pension, eller kan man lige så godt købe sig til det på stedet?
  I hvilke måned var I der?
  Vi er 2 voksen og en pige på 4 år.
  På forhånd tak for svar 🙂

  1. Michael Kammerlander

   Hej Charlotte – for det første beklager jeg det sene svar! Weekenden indhentede os 🙂 Derudover så er vi super glade for at vi kan inspirere…

   Vi bestilte direkte ved hotellet. Det er lidt bøvlet at komme derud. Vi fløj med et lokalt fly til Dharavandhoo og boede først på et guesthouse og derfra blev vi hentet af Rheeti Beach med speedbåd. Et alternativ er at arrangere et vandfly fra Male direkte til Reethi Beach, dog koster det ekstra. Et helt trejde alternativ er at finde et resort på North Male Atollen – du kan læse vores guide om north-male, her er det noget nemmere at kommer rundt. Vi købte med pension, full board, dvs. vi skulle selv betale drikkevarer, man kan også bestille all-inclusive, men det kan vist bedst betale sig til dem der giver den gas med drinks osv. Der findes 3-4 forskellige steder man kan spise på øen og priserne er ikke i den lave ende hvis man vil have a-la-carta – men er man fleksibel kan det godt være at det kan betale sig at købe half-board og så dele lidt sandwich/pomfritter til frokost. Buffeten på fullboard er vild overdådig og vi nød det alle til fulde og ville klart vælge det igen 🙂 Vi var der i August måned og vejret var super godt på trods af det skulle være lav sæson. Vi oplevede få hurtige/massive regnskyl og et længerevarende på et par timer – og vandet var roligt og klart at bade i. Håber det kunne bruges og ellers spørger du bare igen – allerbedste hilsner fra Michael 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *