snorkeludstyr

Snorkeludstyr til hele familien? Se mulighederne her inden I køber!

Snorkeludstyr til både voksne og børn

Efter at have rejst til nogle steder i verden, som har budt på ubeskriveligt smukke undervandsverdener, har vi udviklet en passion for snorkling og efterhånden også dykning.
Da vi oftest vælger at rejse til tropiske destinationer, ender vi som regel også ofte med at besøge nogle af verdens smukkeste strande og koralrev, og får dermed helt unikke muligheder for at snorkle og opleve en verden under havets overflade, som er næsten magisk.
Vi kan derfor naturligvis næsten heller ikke vente med at give os i kast med at udforske den nye verden, som om ganske kort tid åbner sig for os på Seychellerne, og har selvfølgelig også planer om at udnytte landets enestående undervandsliv til fulde.

For at få det bedste ud af de snorkel- og dykkermuligheder, der findes i havet omkring nogle af de lande, vi har valgt at besøge, har vi naturligvis – efter rådgivning fra fagfolk – afprøvet en del udstyr, således vi er helt sikre på, at vi hver gang har alt det rigtige snorkeludstyr med på vores rejser.

Snorkeludstyr

Vi har taget udgangspunkt i snorkeludstyret fra Kingfish.dk – både fordi de har et bredt og godt udvalg til store som små, men også fordi de i den dialog, vi har haft med dem under forberedelsen til vores rejser, har været yderst hjælpsomme og samtidig tydeligt har signaleret, at de har fagligheden i orden. Der er ingen tvivl om, at de ved, hvad de taler om!

kingfish-knap

Som nybegynder inden for snorkling tænker du højst sandsynligt, at du primært har brug for dykkermaske og snorkel.
Der findes dog en del andet snorkeludstyr, som vil kunne give dig de optimale betingelser i forbindelse med snorkling, og dermed også de bedste oplevelser. Det er f.eks. en god idé, at du også anskaffer dig finner/svømmefødder, dykkertøj og dykkersko, og bruger du kontaktlinser eller briller, vil du evt. også skulle tænke i dykkermasker med styrke for at få det bedste ud af din snorkling.
Der er altså flere ting at forholde sig til, end man måske lige forestiller sig, hvorfor vi har lavet denne guide, så andre også nemmere kan finde svar på, hvad de bør medbringe på en ferie, hvor de ønsker at bruge meget af deres tid på at snorkle eller dykke.

Dykkermasker

Der er ikke ”køn” på dykkermasker, hvorfor de forskellige masker passer til både mænd og kvinder, hvilket er en kæmpe fordel.
Hvis I har samme ansigtsform, vil I derfor kunne bruge den samme maske, når I skal snorkle (men selvfølgelig ikke på samme tid!).

Skal man forsøge at generalisere (baseret på den store erfaring kingfish.dk har med salg af dykkermasker), og har man et behov for at medbringe en dykkermaske til hvert familiemedlem, så passer modellen Oceanic Shadow til langt de fleste mænd, og modellen Oceanic Shadow Mini til langt de fleste kvinder og teenagers.
De to Oceanic Shadow-masker er udført i super blødt silikone med ét stort glas for godt udsyn, og har derudover “indbygget” neoprenstrop, hvilket gør maskerne nemmere at få af og på i forhold til de masker, der har traditionel silikonestrop, som ofte kan vikle sig ind i (især) langt hår.
Vi havde netop Oceanic Shadow mini med, da vi var på Maldiverne og Cuba, og både Clara og jeg havde stor succes med at benytte denne, når vi snorklede rundt og havde fint udsyn til de spændende koralrev.

Oceanic Shadow passer altså godt til et lidt bredt herre-ansigt, mens ”lillesøsteren” Oceanic Shadow Mini passer rigtig fint til de fleste kvinders lidt smallere ansigter.

dykkermaske-kvinde-knap

Hvis du har et meget smalt ansigt, vil IST Martinique Smal derudover også være et rigtig godt bud på en god dykkermaske.

Dykkermasker med styrke

Bruger du briller eller kontaktlinser, vil du højst sandsynligt også have brug for en maske med styrke, når du skal snorkle. Her tages der udgangspunkt i de to modeller IST Corona og Hollis M3:

Fælles for begge masker er, at man kan udskifte de 2 linser i masken med glas i styrke fra -8.0 og op til +4.0, og så kan du selvfølgelig få 2 forskellige styrker, hvis du har brug for det – én til venstre og én til højre øje.
Skalaen for styrke i dykkermasken springer med 0.5 for hvert trin, dvs. -8.0, -7.5, -7.0 osv. Ligger du mellem 2 styrker (fx 1.25 eller 2.75) anbefales det generelt, at du runder op til nærmeste styrke.
Skulle du senere få brug for en anden styrke end den oprindeligt installerede, så kan du købe nye glas med styrke hos Kingfish.dk
Ovenstående modeller giver desværre ikke mulighed for korrigering af eventuel bygningsfejl.
Det er dog muligt at bestille masker med lige præcis den styrke, som du har brug for hos Kingfish.dk. Muligheden er imidlertid så ny, at det endnu ikke er muligt at bestille over deres hjemmeside. Vi anbefaler derfor, at I stikker snuden ind forbi deres nye store butik på Teglholmen eller giver dem et kald.

Da Michael bruger briller, bestilte vi netop IST Corona med lige præcis den styrke, som han har brug for, og det virkede helt perfekt. Rent faktisk er det første gang, at Michael nogensinde har haft så stor glæde af at snorkle – han kunne jo se det hele!

IST Corona – Dykkermaske med styrkedykkermaske med styrke - ist corona

Masken IST Corona er til “standard” ansigtsformer, og det er derfor en maske, som rigtig mange kan
passe, og som har et rigtig godt system til montering af styrkeglas. Masken er som regel god til de fleste ansigter, dog ikke de meget brede. IST Corona er lavet helt i plastmateriale og fås i 3 forskellige farver.

Hollis M3 – Dykkermaske med styrkedykkermaske med styrke fra hollis m3 modellen

Amerikanske Hollis er kendt for deres ekstremt høje kvalitet, og M3-masken er bestemt ingen undtagelse.

Her er virkelig kælet for detaljen med ekstra blødt silikoneskørt og krystalklart glas takket være færre jernatomer, som giver en større lysgennemtrængning. Masken er en anelse bredere end IST Corona, og p.g.a. det bløde silikoneskørt passer den de fleste ansigtsformer.

Dykkermasker til børn

Til børn i alderen ca. 5-12 år anbefaler Kingfish.dk IST Lyra junior børnemaske, som passer langt de fleste i denne aldersgruppe, da maskestroppen kan spændes meget ind og ud. Masken har et lækkert blødt silikoneskørt af samme kvalitet som voksenmaskerne og glasset er tempereret, hvilket betyder, at det er ekstra stærkt, og dermed har mindre risiko for at få ridser og ikke risikerer at splintrer.

Det er denne maske vi har anskaffet os til Bjørk, og på vores rejse til Maldiverne og Cuba, var hun som fisk under vandet. Hun blev ret hurtigt ekspert i at benytte masken, og lærte efter kort tid selv at spænde ind og ud, så masken passede lige præcis til hendes hoved.

dykkermaske til børn

dykkermaske-boern-knap

Til de lidt ældre børn/teenagers anbefales IST Martinique Small dykkermasken, som er behagelig og blød at have på. Dykkermasken har 2 store dråbeformede glas, som giver et godt udsyn, når børnene snorkler. 

Snorkler til Voksne

Når du skal vælge den bedste snorkel, anbefaler Kingfish.dk Oceanics Ultradry snorkel, som især er helt optimal hvis du gerne vil undgå at få vand i snorklen. Snorklen holder nemlig vandet helt ude, hvilket betyder, at risikoen for at sluge vand er meget lille.
Modellen er også ideel til scuba-dykning, hvilket er en fordel, hvis I også har planer om at dykke på jeres rejse.

snorkel til voksne

Oceanics Ultradry snorkel beskrives som værende en rigtig lækker snorkel, der især er god til nye snorklere, som måske ikke føler sig 100% sikre i vandet. Dette med baggrund i snorklens særlige egenskaber, som er følgende:

 • Dry Snorkel-ventil, som sikrer en tør snorkel uanset dybde
 • Effektiv udblæsningsventil, som sikrer nem tømning af snorklen
 • Drop-away-funktion, så du ikke skal slås med et nærgående mundstykke over vandet
 • Udskiftelig 100% silikone-mundstykke
 • Quick-release snorkelholder

Det er lige præcis denne snorkel vi tager med på vores kommende rejse til Seychellerne, da vi efter vores snorkel- og dykkerferie på Maldiverne erfarede, at både vores ældste datter og jeg selv havde stor glæde af den. Særligt det at vi oplevede, at der ikke konstant kom vand ind i munden, når vores datter snorklede, var en god og tryg oplevelse.

Alternativt er IST’s klassiske Perfect Snorkel også rigtig god til både dykning og snorkling. Den holder ikke helt så tør som UltraDry, men har bølgebryder, som sørger for at evt. vand fra sprøjt og bølger ikke kommer direkte ned i røret og dermed i munden på én.

Snorkler til Børn

IST børnesnorkel  passer til børn i alderen 5-12 år, mens mens IST Juniorsnorkel er god til de 7-14-årige.
Forskellen på snorklerne er længden.

Børn må ALDRIG bruge en voksensnorkel, da deres små lunger ikke evner at udskifte alt den “brugte” luft i røret. Dette kan føre til besvimelse og i værste fald drukning!
I det hele taget bør man selvfølgelig være meget opmærksom på snorklende børn, især de helt små, da de godt kan komme til at hyperventilere lidt (især hvis de ser noget spændende), hvilket kan føre til besvimelse.
Små børn kan som regel heller ikke selv puste evt. vand ud af snorklen, og hvis ikke man er opmærksom på dette, kan de få slugt en del saltvand.

Da vores børn er i alderen 9-13-16 år, har vi naturligvis god erfaring med at bruge begge modeller. Bjørk brugte IST børnesnorklen, da vi var på Maldiverne og Cuba (og ligger også ofte med både den og dykkermasken på i badekarret herhjemme), og Pauline har indtil videre benyttet IST Juniorsnorklen.

børne snorkel

snorkel-knap

Finner/svømmefødder til børn og voksne

IST Speedy finnerne er gode at tage med på rejsen, da de hverken fylder eller vejer meget. Derudover kan flere personer ofte deles om det samme par (hvis ikke alle skal ud på én gang!), da de kan justeres i størrelsen

Str. S/M passer til str. 37-42, mens L/XL passer en str. 42-46. Kombineres finnerne med en strandsko kan de bruges helt ned til en str. 34.

finner til både voksne og børn når I skal på snorkel tur

svoemmefoedder-knap

Finnerne passer altså både voksne, men også større børn, som dermed har mulighed for at  “vokse med dem”.
Èn af fordelene er, som nævnt, at I evt. kan deles om det samme par, så udgiften til svømmeudstyr kan holdes nede.

Har I lidt mindre børn med, anbefaler vi IST Kids svømmefødder, som ligeledes er med hælrem og derfor kan justeres i størrelsen på helt samme måde. De kan både anvendes med og uden strandsko, og kan dermed bruges fra str. 30 og helt op til 36. Børnene kan derfor bruge finnerne år efter år.

De sidste par gange vi har været afsted, har vi haft 3 par svømmerfinner med, og dermed har vi skiftedes til at bruge disse. Vores døtre opdagede derigennem en helt ny måde at bevæge sig i vandet på, og oplevede pludselig, hvor nemt og hurtigt de kunne bevæge sig i vandet.
Et godt råd er dog at huske at klikke spænderne på finnerne godt fast, når man skal bruge dem. Efter ikke at have spændt dem ordentligt fast et par gange, troede vi nemlig, at vi mistede dem. Det lærte os dog at blive lidt mere påpasselige.

Har I til gengæld ikke behov for svømmefødder med fleksibel størrelse, er Oceanic Viper Fuldfodsfinner et helt oplagt valg. Finnen er ekstrem let og derfor ideel at have med på en rejse. Den sidder meget behageligt på fødderne, og takket være det lidt større finneblad, giver den virkelig effektiv fremdrift i vandet. Finnen fungerer ligeledes fremragende til scubadykning, hvilket er et stort plus hvis man f.eks. har tanker om at tage dykkerbevis på rejsen.

Strandsko

Et godt råd er, at man – i stedet for at benytte finnerne med helt bare tæer – sørger for at  ”udnævne” et par sokker til “svømmesokker”, så de bløde “vaskekonetæer” ikke er så udsatte i forhold til vabler o.lign. Man kan også vælge at købe et par sokker netop til dette formål, eksempelvis Salvimar 1,5 mm HT sokker, der er lavet af et tyndt stykke neopren. Fordelen ved neoprensokkerne er at de, udover at beskytter mod vabler, også holder fødderne varme, hvis I befinder jer i områder, hvor vandet ikke er, som i troperne. Sokkerne kan både bruges med hælrems- og fuldfodsfinner.

Hvis I gerne vil have lidt mere beskyttelse, end den en sok kan give, anbefaler vi IST tropical boots. Her passer str. 36-38 en S/M-finne, mens str. 39-42 passer en str. L/XL.

strandsko til børn

strandsko-knap

IST strandsko til børn er et rigtig godt valg til børnene, da de også er gode som beskyttelse mod det brandvarme sand på stranden og småsten i vandet. Endvidere er de skridsikre, så børnene trygt kan lege ved den glatte poolkant.
Disse strandsko har vist sig at være en rigtig god investering for særligt Bjørk, da vi på vores sidste rejse indimellem oplevede at bade omkring koralrev, hvilket betød, at der ved visse strande var små sten og også massevis af koraller på stranden. Det gør avs at bade på steder, som har skarpe genstande i vandet, og vi vil ikke risikere at føle os begrænset, når vi er ved smukke strande og lunt hav.

Da vores familie har medlemmer i alle aldre og størrelser, tager vi strandsko og hælremsfinner med til alle mand også på vores næste rejse.

Snorkel ”tøj”

Det kan være en rigtig god idé at snorkle iført en såkaldt rashguard eller UV-shirt, som er en tynd bluse i lycra-materiale, som findes i mange varianter – herunder både lang- og kortærmet til herre, damer og børn.
Vær dog opmærksomme på, at disse rashguards er lidt små i størrelsen, hvorfor I bør bestille dem i et nummer større end normalt.

rashguards til børn

Envidere kan et diveskin være optimalt, når I opholder jer meget i vandet – specielt hvis I gerne vil beskytte jer mod både UV-stråler OG vandets organismer. Til Pauline skal vi ihvertfald have anskaffet os et diveskin, da hun efter et møde med en portugisisk orlogsmand sidste år, er blevet bange for at gå i vandet.
I kan købe dive-skin-heldragter til herre og damer ved Kingfish.dk, men p.t. er det desværre ikke muligt at finde en forhandler, som også har dragterne til børn.

Rashguards giver god solbeskyttelse svarende helt op til faktor 50, hvilket er en kæmpe fordel, når I opholder jer meget i solen. På den måde kan I også spare lidt på solcremen. Solen er yderst skarp i troperne, specielt når man ligger i vandet, og solskoldning er virkelig noget, man skal være påpasseligt med, når man snorkler!
Rashguards er lavet af stof, som er tyndere end badetøj, så de er både behagelige at have på i varmen, og fylder nærmest ingenting i rygsækken.
Vores ældste børn ”boede” nærmest i deres rashguards, da vi forrige år dykkede og snorklede på Maldiverne, og også da vi sidste år brugte timevis i vandet på Cuba. De opdagede i løbet af ganske kort tid, at de hurtigt blev forbrændt, hvis ikke de havde deres rashguards på.
Michael havde også sin på konstant, og jeg ærgrede mig over, at jeg havde været for nærig til at anskaffe mig en, inden vi tog afsted – jeg oplevede nemlig ofte at blive solskoldet!
Bjørk havde vi helgarderet med en UV-dragt, og når vi om ganske kort tid drager til Seychellerne, bliver det både med en UV-dragt og en børnevåddragt i 3 mm neopren fra Kingfish.dk.

 rashguards-knap

Snorkelveste til børn

De sidste par gange vi har været afsted, har vi haft en snorkelvest med til vores yngste datter, hvilket vi har været rigtig glade for. Den gav hende nogle virkelig gode og trygge snorkeloplevelser, indtil hun selv var i stand til at føle sig sikker nok til at snorkle rundt uden. Efter vores mening er denne vest et absolut must, når man skal snorkle med mindre børn!

En snorkelvest er god til børn som måske ikke er så sikre i vandet, eller også bare for at de voksne føler en større tryghed, når deres børn snorkler i vandet. Endvidere er det en kæmpe fordel at medbringe en sådan snorkelvest, hvis I har planer om at snorkle i længere tid ad gangen, da mindre børn derigennem ikke så hurtigt bliver trætte af at holde sig selv ”ovenvande”. Det vil naturligvis frigive mere energi til at nyde de gode oplevelser.

Kingfish fører i skrivende stund børnesnorkelvesten fra IST, som er lavet i samme stærke kvalitet som rigtig dykkerudstyr. Med vestens gulgrønne pangfarve er barnet let at få øje på. Den er meget simpel at blæse op gennem indblæsningsventilen og man kan selv regulere hvor meget eller lidt luft man vil fylde i vesten.

snorkelvest til børn

snorkelvest-knap

Dykkercertifikat

Da vi var på Maldiverne forrige år, bestemte vi os for, at vores 2 ældste døtre skulle have et dykkercertifikat. Det var noget, vi havde talt om at gøre i rigtig mange år, og vi var overbeviste om, at det helt rigtige sted at tage dykkercertifikat netop var i de perfekte omgivelser på Maldiverne.
Om I tager dykkercertifikat i Danmark eller på Maldiverne er prismæssigt uden den store forskel. Der er dog ganske sikkert både fordele og ulemper ved det ene eller andet valg.

Børn kan allerede fra 10-års alderen blive PADI Junior Open Water-dykkere, og skal igennem den samme teori og de samme praktiske øvelser, som voksne.
Børn på 10 og 11 år må kun dykke ned til 12 m, og kun ifølge en forælder/værge eller en PADI dykkerinstruktør. Når man er 12 år må man dykke til 18m ligesom de voksne – dog stadig kun i følgeskab med en voksen dykker. Som 15-årig er man (ifølge PADI) voksen, og må derfor dykke på egen hånd sammen med en makker.

Vores yngstebarn på 9 år kan naturligvis endnu ikke tage dykkercertifikatet, men hun føler dog selv, at hun er ganske klar på et prøvedyk. Det er vi ikke klar til at lade hende gøre, men om 1 år, når hun er gammel nok, så er det planen, at hun og moderen i familien tager dette sammen. Der venter derfor os alle sammen helt utrolig spændende undervandsoplevelser i fremtiden, hvor vi skal 5 på tur under havets overflade.

Har I selv planer om at tage et dykkercertifikat ude i verden, vil det under alle omstændigheder være en god idé at være velforberedte.
Vi forberedte os på dykkerundervisningen hjemmefra, og lod børnene læse ”stoffet” på dansk, hvilket medførte, at de bare var helt klar, da undervisningen foregik på engelsk.
Forinden rejsen til Maldiverne havde vi nemlig købt en Crewpack med bog, DVD og logbog til 599 kr. hos Kingfish.dk. Det er dette materiale, der bliver undervist i til PADI Open Water og til PADI Junior Open Water. Fordelen er, som nævnt i ovenstående, at materialet her er på dansk, og vi derfor selv kunne gennemgå materialet sammen med børnene, inden vi tog afsted. De fik derigennem en rigtig god indsigt i det, de skulle lære, inden de gennemgik teoriundervisningen på engelsk.

grundbog på dansk som er en god ide at læse inden børnene skal på dykkerkursus i udlandet

padi-knap

Alternativt er det også muligt at tage teoriundervisningen i Danmark, og så den praktiske undervisning og træning på feriestedet.
I vinterhalvåret har Kingfish.dk teoriundervisning over 2 mandage kl. 17.30-ca. 22.30 begge dage, og det koster 799 kr. (om sommeren juni-september er der teoriundervisning mandag og onsdag i samme uge.)

dykkerkursus

pakkelister

10 kommentarer til “Snorkeludstyr til hele familien? Se mulighederne her inden I køber!”

 1. Hej. Jeg har en lille pige, der lige er fyldt år, som er en rigtig vandhund. Hun har gået til svømning i et år nu og har stor glæde af at svømme rundt med svømmebriller på og kigge under vandet. Da resten af familien elsker at snorkle og dykke vil vi også gerne have hende med her. Har I erfaring med snorkeludstyr til de helt små (3 år)?

  1. Hej Lotte.
   Vi har fin erfaring med at snorkle med børn i den aldersgruppe – vi har kunnet høre vores egne børn næsten hvine gennem snorklen, når de har tøffet rundt 🙂 Vi har aldrig investeret i dyrt og fancy snorkeludstyr til pigerne, mens de var små, men blot sørget for, at de havde passende snorkler og masker. Snorklen må endelig ikke blive for lang!
   Faktorfobi har dette sæt https://www.faktorfobi.dk/speedo-2-6-aar-pink-dykkermaske-og-snorkel, som er fint at starte med. Det passer i alderen 2-6 år.
   Vi har derudover brugt en vest, som har sikret opdrift. I kan også bare bruge et svømmebælte.
   Svømmefødder/finner kan de ikke bruge i den alder, som jeres datter har, så det er en udgift I kan spare.
   De bedste hilsner og rigtig god fornøjelse fra Stine & co.

 2. Hej og tak for rigtig god læsning.
  Vi skal til januar 4 uger til thailand med vores 5 børn på 10,8 og 5 år og så vores tvillinger på 7 mdr.
  Jeg ved vore to piger på 10 og 8 rigtig gerne vil snorkle. Vi har aldrig prøvet det før og ved derfor ikke lige hvor meget vi skal investere i udstyr. Vi kommer det meste af tiden til at opholde os ved strand og pool da vi også har de to så tvillinger.
  Måske vores dreng på 5 år vil prøve lidt☺
  Hvad tænker du vi eventuelt
  skal købe?
  Hilsen Lena

  1. Hej Lena.
   Dejligt, at du kan bruge vores indlæg om snorkeludstyr. VI har selv haft rigtig stor glæde af de produkter, som Kingfish har, og medbringer alderssvarende udstyr, da det er vigtigt, at tingene passer til børnene. Meget af tiden bruges i vandet, og snorkling er bare en fantastisk oplevelse! Særligt, når der er spændende og farverige fisk at kigge på.
   IST Lyra junior snorkelmasken er den, vi bruger til vores børn. Den passer børn i alderen 5-12 år, og kan dermed passe jeres 3 ældste. Jeg ved ikke med jeres 5-årige, men vores børn har allerede snørklet fra 3-års alderen, og haft stor glæde af det. I så fald vil masken også passe til en 5-årig. Den spændes blot ind og ud.
   En passende snorkel vil være IST børnesnorklen. Den passer også aldersgruppe 5-12 år. I må ikke købe en, der er større, da børnene skal have en snorkel, der ikke er for lang. Vi har også god erfaring med den snorkel.
   I behøver ikke som sådan at investere i finner/svømmefødder. Snorklingen kan fint klares uden. Vi bruger finner nu, da vores piger er trænede i at snorkle og dykke (dog ikke den yngste – hun synes bare, at det er sjovt). Men finner skal man øve sig lidt i at bruge, og de er ikke som sådan nødvendige, når man “begynder-snorkler”, synes jeg 🙂
   Badesko/strandsko tager jeg altid med. Der kan være døde koraller og sten i vandet, og det hæmmer.
   Har I ørebørn, så husk at medbringe Earband, som beskytter for indtrængen af vand – du kan finde det her på pakkelisten https://www.atrejsemedboern.dk/rejse-pakkeliste/#Praktisk. Vores yngste er ørebarn, så vi har kæmpe glæde af dette. Derudover er der en del bakterier i en swimmingpool, så bare sørg for at beskytte ørerne.
   Sig endelig til, hvis du har yderligere spørgsmål.
   De bedste hilsner fra Stine

 3. Hej. Mange tak for dit meget uddybende indlæg – har læst det flere gange . Desværre er der idag en del af udstyret som du anbefaler som Kingfish ikke længere har på lager og ikke lagerfører. Vi skal om en måned til Maldiverne 2 voksne og 1 på 13 og 1 på 15, derfor synes jeg også at mange af dine råd og iagttagelser er gode pga. alderen på dine børn. Jeg har prøvet at bestille noget andet og håber at det fungerer
  Janne

  1. Hej Janne.
   1000 tak for din besked. Det glæder mig rigtig meget, at du lige har taget dig tid til at skrive.
   Jeg vil kigge på artiklen med det samme, og så få opdateret. Evt. finde produkterne andre steder, så andre rejsende også kan få glæde heraf. Har ikke haft kig på artiklen i et stykke tid, og gik bare ud fra, at tingene naturligvis var på lager. Så 1000, 1000 tak for din hjælp.
   Vi havde vores snorkeludstyr med til Cuba i sommers, og oplevede virkelig at få glæde af vores investering i ordentligt udstyr, som vi nu både har brugt på Sri Lanka, Maldiverne og Cuba. Det kan bare godt betale sig at købe noget, der både passer og samtidig er i ordentlig kvalitet.
   Jeg ønsker jer en fantastisk tur til Maldiverne! Der er SÅ smukt!!!! Og de snorkel- og dykkerture man får der, er helt, helt ud over det sædvanlige!
   De bedste hilsner fra Stine

 4. Vi er en lille familie som for første gang skal på en lidt længere ferie. To voksne 32/34 og vores søn på 2 år, vi tager til Cuba i 18 dage til oktober. Vi glæder os som sindsyge og har nydt godt at din/jeres blog.

  Vi kunne godt tænke os at snokle og har planlagt at vi voksne må gøre det hver for sig, mens den anden passer vores søn. Men har I erfaring med at lade en 2årige få maske på og snorkle? Jeg tænker ikke at det er muligt, men ville lige høre jeres erfaring.

  To e

  1. Hej Tove.
   Hvor har I bare MEGET at glæde jer til!!!! Cuba er et vildt spændende og smukt land, som byder på rigtig mange oplevelser – vi kunne tage tilbage med det samme 🙂 Dejligt, at I har kunne bruge vores blog! Det er altid så rart at hente info og få gode idéer hos andre, som selv har været afsted. Tak fordi I læser med!

   Vi snorklede med vores døtre, da de lige var blevet 3 år, og der var det ikke noget problem overhovedet. Dog kan der jo være stor forskel på, hvor lille/stor en 2-årig man har med sig. Er jeres lille søn lige blevet 2 år, er det nok en lidt større udfordring, end hvis han er slut 2 år. Det er meget svært at forstå, hvad man sådan helt generelt “skal”, når man er så lille.
   Alt efter jeres søns alder (lige blevet 2 år eller snart 3 år) og naturligvis også jeres egen vurdering af, hvad han forstår, vil jeg derfor anbefale jer at lege med masken og snorklen sammen med ham. Måske gerne inden I tager afsted – i svømmehallen eller lign. (eftersom vandet ved stranden i Dk er ALT for koldt!). På den måde finder han måske ud af, hvordan udstyret kan bruges.
   Vi har altid leget med vores “gear”, og så er der opstået en helt naturlig nysgerrighed og også en fin forståelse for, hvordan tingene skal bruges. Særligt vores mellemste har feset rundt i vandet, mens hun hvinede af fryd ud af snorklen, da hun var helt, helt lille. Vi brugte dog hovedsageligt swimmingpools til en start, da det giver en tryg følelse, og da vandet her er helt roligt.
   Mit råd er derfor, at I prøver jer frem, og så samtidig vurderer, hvor meget han forstår, og om situationen er sikker nok. Er han for lille, vil jeg fraråde det, og så vente til han virkelig kan få glæde af det.

   Rigtig god tur til Cuba fra os alle 5

 5. Hej – og tak for en spændende og informativ blog:)
  Vil høre om I har erfaring med indkøb af snorkeludstyr i Sri Lanke? Er det mon muligt at finde rimeligt snorkeludstyr der, og måske ovenikøbet til en god pris?
  De Bedste Hilsner Sisse Holm

  1. Hej Sisse.
   Tak for dine pæne ord om vores blog 🙂
   Vi har desværre ikke erfaring med køb af snorkeludstyr på Sri Lanka, da vi altid tager vores eget udstyr med. Dog ved jeg, at det er muligt at købe snorkeludstyr på Sri Lanka, og alt efter jeres destination ville jeg søge efter “snorkeling gear Sri Lanka”, og så se, hvad der dukker op af muligheder. I kan i så fald vurdere, om det rent pris- og kvalitetsmæssigt kan betale sig.
   Vi køber altid selv vores snorkeludstyr på denne hjemmeside Kingfish.dk – (se evt vores anbefalinger til udstyr her: https://www.atrejsemedboern.dk/snorkeludstyr/), og har haft stor glæde af deres rådgivning – mest af alt fordi vi har haft brug for at købe til 5 forskellige aldersgrupper/størrelser, og så også vidste, at vi ville “slæbe” udstyret med til forskellige destinationer.

   Rigtig god rejse, når I når dertil 🙂

   De bedste hilsner fra Stine

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *