Sri Lanka

sri lanka

Sri Lanka

Sri Lanka – 24 indlæg: guides, inspiration og gode råd

Sri Lanka. Frodig natur så langt øjet rækker, gyldne sandstrande pakket ind i svajende palmer, hightea i højlandet omgivet af teplantager, templer og kulturelle seværdigheder uden sammenligning, en smuk, venlig og imødekommende befolkning, elefanter i den frie natur; velkommen til et land ud over det sædvanlige – velkommen til Sri Lanka!

Rejser til Sri Lanka boomer lige nu – og fuld forståeligt! Landet har det hele, og byder på en skøn forening af kultur, natur og strandferie.
Det lille dråbeformede land byder på oplevelser fra den ene yderlighed til den anden, og en rejse dertil er et bombardement af alle sanser.
For de kulturelt interesserede findes der hele 8 seværdigheder, som er placeret på UNESCO’s verdenskulturarvsliste, og for de naturinteresserede byder landet på mødet med vilde elefanter, leoparder, krokodiller, hvaler og andre skønne skabninger.
Ønsker man blot sol- og strandferie, findes der et kæmpe udvalg af det, der indimellem kan føles som nærmest uberørte drømmestrande.

Foruden nedenstående links kan man med fordele checke Sri Lankas tourisme hjemmesideog vejret på Sri Lanks klimaside, status på Dengueudbrudet, samt naturligvis udenrigsministeriets seneste update

Læs her vores forslag til, hvordan I kan opleve Sri Lanka i børnetempo og børnehøjde.
Bliv bl.a. inspireret af vores rejsebeskrivelser og få gode råd fra vores guides.

Sri Lanka: Planlægning og booking

Turismen i Sri Lanka har i de seneste år været i voldsom stigning.
Inden for det sidste år (fra 2015 til 2016) er andelen af besøgende steget med 14 procent (19% stigning fra danske turister), hvorfor vi anbefaler, at I booker jeres overnatninger i god tid, hvis I har ønsker om at bo på hoteller af god standard. At bo på steder, som derudover har sjæl og stemning, giver lige det ”lille ekstra”, som er medvirkende til, at ferien bliver helt perfekt.

Er I endvidere i god tid med bestilling af flybilletter, er det muligt at få billetterne til en god pris. I nedenstående har vi lavet en liste med anbefalinger af overnatningsmuligheder samt forslag til, hvordan I kan rejse rundt i landet.

Bestil endelig via de links, som er i indlæggene, da I på den måde bidrager til mit arbejde. Det koster ikke jer ekstra, men giver mig en lille indtægt fra de forskellige hotelsøgemaskiner.

overnatning sri lanka

Skal I holde ferie på Sri Lanka, kan I her læse om forskellige overnatningsmuligheder og via links foretage bookinger på anbefalede hoteller

privatchauffør sri lanka

Sri Lanka guide: Sådan rejser du rundt på Sri Lanka er vores forslag til, hvordan man bedst muligt transporterer sig rundt til de forskellige seværdigheder, byer – bl.a via privatchauffører.

 


Sri Lanka: Guide

Få her et overblik over praktiske og vigtige informationer, som kan være nødvendige at vide, inden I bestiller en rejse til Sri Lanka.

prisniveau sri lanka

Priser: Hvad koster en rejse? Vil jeres rejse budget til Sri Lanka blive større end til ferien i Sydeuropa? Og hvilken slags ferie med børn ønsker I? Hermed et par eksempler.

sri lanka klima

Vejret: Hvornår skal I rejse? Læs her om klimaet og vejret på Sri Lanka. Se tabel, som giver overblik over hvornår på sæsonen I bør rejse til landet for at undgå regntiden

sri lanka rejseguide

Rejseguide: Praktisk og generel info om landet. Ønsker I gode rejsetips til Sri Lanka, kan I i denne guide finde vigtige og praktiske informationer, som kan forberede jer til rejsen.

seværdigheder på sri lanka

Seværdigheder Påtænker I at rejse til Sri Lanka, vil denne guide kunne hjælpe med at skabe et overblik over det store udbud af seværdigheder og oplevelser.

strande sri lanka

Strande Ønsker I at danne jer et overblik over de bedste strande på Sri Lanka, kan I med fordel læse vores indlæg om landets smukke strande her.

vaccinationer sri lanka

Vaccinationer og info om dengue Sri Lanka anses som værende et malariafrit land. Til gengæld er udbredelsen af dengue øget markant, hvorfor det er nødvendigt at tage visse forholdsregler!

visum sri lanka

Visum Visum til Sri Lanka er nødvendigt, når man skal rejse til Sri Lanka. Dette bestilles nemt på www.eta.gov.lk. Se guiden på Ministeriets hjemmeside.

 


Sri Lanka: Inspiration fra Rejseberetninger

Læs her vores detaljerede rejseberetninger fra de forskellige dele af landet.

Rejsebeskrivelserne kan give jer inspiration i forhold til, hvilke dele af landet, I ønsker at besøge og udforske.

Det er vores holdning, at uanset hvorhen i landet, I rejser til, så vil I kunne få helt unikke oplevelser. Dog er vi alle forskellige, og kan dermed have forskellige ønsker og forventninger til, hvad vi gerne vil have ud af vores rejse. Skal hovedvægten af rejsen f.eks. ligge på kultur-, natur- eller stranddelen? Og i så fald; hvor er det muligt at indfri disse ønsker?

De forskellige rejsebeskrivelser er både lavet af os og andre, som har erfaringer med at rejse rundt på Sri Lanka.

Fam. Kammerlander – December 2014, 2 voksne 3 børn (5, 10 og 13 år) 4 uger

rejse til sri lanka med børn

Del 1 – Overvejelser om at rejse med børn til Sri Lanka

strande ved tangalle og goyambokka

Del 2 – TangalleVi startede vores 4 uger lange rundrejse på Sri Lanka med en badeferie ved Goyambokka, Tangalle, og oplevede en af landets bedste strande.

sri lanka rejse

Del 3 – Yala og UnawatunaSkal I rejse til Sri Lanka, er der rig mulighed for at opleve en gæstfri befolkning, fantastisk natur og dyreliv, flotte strande og god mad.

ferie sri lanka

Del 4 – Mirissa, Uda Walave, Ella, Nuware Eliya Skal man holde ferie på Sri Lanka, er Mirissa et perfekt sted – med rig mulighed for afslapning, hvalsafari og vandleg for store og små. Læs også om vores skønne oplevelser i Uda Walave, Ella og Nuware Eliya

rejser sri lanka

Del 5 – Kandy

Fam. Kammerlander – Sommer 16, 2 voksne og 3 børn (14,11,7) syd, øst og lavlandet, 2,5 uge

planlægning af tur rundt på sri lanka

Forberedelser og planlægning af vores anden rundrejse til Sri Lanka

ferie på sri lanka del 1

Del 1 – Afrejse og ferie i Goyambokka og Tangalle

galapita eco lodge

Del 2 – Galapita Rocks i nærheden af Kataragama

når turen går til sri lanka, så tager forbi Arugam Bay

Del 3 – Arugram Bay & Passikudah

 


 

Andres rejseberetninger fra Sri Lanka

Jeanettes beretning om at rejse til Sri Lanka som delvist handicappet (Marts 2017), hvor hun besøgte Negombo, Bentota, Polhena, Yala, Pinnawala, Colombo

en spændende rejse til sri lanka

Fam. Dea's rejse til Sri Lanka: Marts 2016, 2 voksne 2 børn (6 og 9 år) hvor de besøgte Pinnawala, Kandy, Ella, Tangalle, Colombo

en rejseberetning fra Sri Lanka

Fam. Kruse rejser til Sri Lanka: Januar 2016, 2 voksne 2 børn (begge børn 7 år), 3 uger – hvor de besøgt Mirissa, Tangalle, Yala, Ella, Nuwara Eliya, Kandy, Negombo

sri lanka rejser

Helenes rejsebreve, 4 uger på Sri Lanka med mand og 3 børn (2014-2015) hvor de bl.a besøgte Aluthgama (Bentota), Tangalle, Kandy, Kalpityia, Negombo

 

 

 

Har du en rejseberetning fra Sri Lanka som du vil dele og andre kan blive inspireret? Så er du velkommen til at kontakte mig på mail stine@atrejsemedboern.dk  eller læse mere her


 

Et ophold på Sri Lanka kan med fordel kombineres med en rejse til Maldiverne, da I her kan få badeferie i verdensklasse.

Hvor Sri Lankas strande er mere rå og vilde, og med fordel kan udnyttes til at surfe, er Maldivernes strande rolige og børnevenlige.

Maldiverne ligger i ganske kort afstand fra Sri Lanka, og det er nemt at komme dertil.

maldiverne