Rundrejse på Sri Lanka i sommerferien? Læs vores rejseplan her!

her har vi en god plan hvis du skal rejse rundt på sri lanka i sommerferien

(Læs her vores andre 24 artikler om Sri Lanka)

Rundrejse i øst Sri Lanka sommeren 2016

 

Glæden bobler i hele kroppen og sommerfuglene flakser i maven.
Vi er nu endelig begyndt at kunne tælle ned til vores næste rundrejse på Sri Lanka, og det har i dén grad været ventet!
Efter længere tids sygdom, og et liv, der har føltes som om det har været på stand by, kan vi endelig snart igen begynde at pakke rygsækkene. Der går ikke én dag, hvor vores piger ikke giver udtryk for, hvor meget de glæder sig!

Der kan ikke være tvivl om, at vi elsker Sri Lanka,  og alt det landet byder på! Vi har været der før, men denne gang tager vi til den del af landet, vi endnu ikke har udforsket.
Med vores tidligere rundrejse på Sri Lanka vil jeg mene, at vi efter vores næste rundrejse i landet med stor tilfredsstillelse kan sætte flueben ved størsteparten af de seværdigheder (ting man bare ikke må snyde sig selv for på en rejse til Sri Lanka), som for os har afgørende betydning i forhold til vores kendskab til landet.

Skal man besøge Sri Lanka hen over sommeren, bør man – grundet monsunen – tage til den østlige del af landet, hvorfor det også er den del, vi hovedsageligt foretager vores rundrejse i denne gang – med blot en enkelt afstikker til sydkysten.

⇒ Læs evt. her om hvorhen og hvornår på året, I bør rejse i forhold til vejret på Sri Lanka

sri lanka


Vores ønsker og planer for rejseruten ser derfor således ud:

Tangalle

Når vi lander i Colombo, har vi aftalt med vores chauffør, at vi tager samme rute, som sidst; sydpå! Vi kan og vil ikke snyde os selv for et gensyn med Tangalle og Palm Paradise Cabanas, som vi forbinder med det rene paradis!

VIGTIG INFO – OPDATERET 3 MARTS 2017.

Grundet det store antal af danske børnefamilier, som Palm Paradise Cabanas oplever indtager deres resort (beklager!), så har PPC pr. 1. marts. 2017 indført begrænsninger, så de ikke længere vil modtage familier med børn under 6 år.
De vil derudover ikke længere tilbyde ekstra senge/madrasser, og udbyder fremover kun 2 værelsestyper, som max. kan indeholder 2 voksne og 2 børn.

PPC anmoder os om ikke længere at anbefale stedet, hvilket vi hermed så undlader at gøre.

Se derfor links til andre overnatningssteder ved Goyambokka beach her, som vi dog ikke selv har erfaringer med at bo på.
Palm Paradise Cabanas er små, simple hytter, der ligger i en frodig palmehave ned til en lille, beskyttet bugt. Stedet ligger ikke direkte ned til de store strande i selve Tangalle, men ved den underskønne bugt Goyambokka, som har en mere intim og rolig stemning end på de store strande ud for selve byen. Goyambokka Beach er i vores øjne en lille perle, som emmer af den stemning, vi bare elsker, og som giver én følelsen af, at man har dette stykke paradis for sig selv.

Køreturen fra Colombo til Tangalle er LANG, men vores børn er indstillet på det; de kan ikke vente med at stige ud af bilen og spurte ned til stranden, som de har så gode minder fra. Alle indtryk skal tages ind – selv lyden af de store bølger, der slår hårdt ind mod stranden og indimellem kan larme så meget, at man har svært ved at sove om natten, er savnede indtryk!
Jeg har stærkt på fornemmelsen, at vi nærmest må trække vores børn væk derfra, når turen går videre nordpå 🙂

I Tangalle skal vi naturligvis udforske det, vi ikke fik udforsket til fulde på vores sidste besøg. De vilde strande ud for selve byen skal inspiceres, templerne i nærområdet skal besøges, vi skal på en sejltur på lagunen, hvor vi håber at se de kæmpe store varaner, vi har hørt findes der, ud at se skildpadderne i de sene aftentimer m.m.
Og så skal vi bare i dén grad nyde stranden ved Goyambokka, samle strandskaller i de tidlige morgentimer, kure hen over bølgerne på bodyboards (vi medbringer denne gang vores egne), spise den gode og stærke mad, besøge familien fra Prem Restaurant, på markedet i Tangalle by og meget, meget mere!

⇒ Se de forskellige hoteller i Tangalle her

Kataragama

Efter 5 dage i Tangalle er det tid til at rejse videre, og vores næste rejsemål på rundrejsen er Kataragama.
Kataragama er en af de helligste byer på Sri Lanka, og besøges hvert år af mange pilgrimsrejsende inden for forskellige trosretninger. Byen er kendt for sin store og farverige multi-religiøse festival, hvor folk danser på glødende kul og udfører ekstreme ”selv-bodsgerninger”, mens de er i trance.
Vi er så fantastisk heldige, at vi netop er på Sri Lanka, mens der er festival i Kataragama; noget vi altid har talt om, vi godt kunne tænke os at opleve! Tropisk magi og eksotisk stemning i ét! En kulturel oplevelse ud over det sædvanlige!
Vi skal ikke bo i Kataragama, men har lavet en aftale med vores chauffør om, at han skal være guide i byen den dag, vi er der. På den måde kan vi trygt få alle de oplevelser, vi kommer efter.

Arugam Bay

Fra Kataragama er næste destination på vores rundrejse Arugam Bay, som skulle være det rene surfers-paradise!
På trods af at rigtig mange steder på Sri Lanka indbyder til at surfe, skulle Arugam Bay være det allerbedste spot (med de allerbedste bølger!) i hele landet, hvilket både by og omgivelser bærer præg af.
Her skulle hvile en stemning, der er præget af tilbagelænet atmosfære, og en følelse af coolness, som kun kan skabes på steder med rummelighed og plads til alle.
Ved Arugam Bay bærer det meste præg af, at livet leves uden de store bekymringer, og back-packer-livsstilen trives i bedste velgående! Da stedet efterhånden er godt besøgt af turister, er her gode overnatningsmuligheder (dog til lidt højere priser end andre steder!) med beliggenhed på den vindblæste strand, og særdeles gode muligheder for at kaste sig ud i at lære at surfe på havets vilde bølger.
Stedet er måske ikke just for børnefamilier, der ønsker charterferie, men har man et stort ønske om at leve surferlivet og befinde sig et par dage i en tidslomme uden nogle former for forpligtelser eller pres – måske bare ligge i en hængekøje og betragte det uforpligtende liv – er Arugam Bay vist stedet!
Endvidere er der masser af muligheder for at hele familien kan lære at surfe, da flere gode instruktører byder sig til til rimelig priser. Har I større børn, vil dette absolut være en god ferie-aktivitet.

Vi skal bo på Upali Beach Surf Camp, som virker meget simpel og laid-back uden de store luksuselementer. Med andre ord; det ser pænt primitivt ud…
Vi har igennem Upali Beach Surf Camp lavet en aftale med surf-instruktørerne om, at de underviser vores 2 ældste piger i ”surflivets kunst”, så opholdet i Arugam Bay kommer meget til at stå i vandsportens tegn. Pigerne glæder sig helt vildt!
Jeg tænker, at yngstebarnet blot skal benytte sig af et bodyboard!

⇒ Se de forskellige hoteller i Arugam Bay her

Pasikudah

Næste spot på rundrejsen efter Arugam Bay er Pasikudah, som ligger i Kalkudah.
Det er først inden for de seneste par dage, at det er gået op for os, at Pasikudah har ry for at være Sri Lankas ”kronjuvel”, når det kommer til strande! Vandet skulle her være helt roligt og til tider turkiesblåt og klart, og det er muligt at gå langt ud i det Indiske Oceans lave og lune vand, hvilket gør stedet ideelt til børnefamilier, der har et stort ønske om at holde badeferie på Sri Lanka.
De par dage vi er i Pasikudah står altså i solens, badningens og afslapningens tegn, hvilket vi er sikre på er helt i vores børns ånd. Vi har i hvert fald ingen problemer med at forestille os selv under de svajende palmer på en drømmestrand.

Vi skal bo på Minn Gee Resort, som ser vældig nyt, lækkert og små-luksuriøst ud.
Resortet ligger med placering lige ud til stranden, og der skulle eftersigende være en god mulighed for at få et værelse med havudsigt.

⇒ Se de forskellige hoteller ved Pasikudah her

Trincomalee

Med energi-optankede kroppe efter en forhåbentlig skøn badeferie i Pasikudah drager vi mod Trincomalee, som vi har drømt om at besøge, siden vi sidst var på rundrejse på Sri Lanka.
Trincomalee ligger i det nordøstlige Sri Lanka, og er placeret på en halvø ud til den Bengalske Bugt. Byen er en af de vigtigste havnebyer på Sri Lanka og byder på både kultur og gode bademuligheder, hvilket er en god kombination, når man rejser med børn.
Trincomalee skulle være en yderst charmerende by og have nogle fantastisk smukke strande – vi har læst os frem til, at disse faktisk regnes for nogle af verdens bedste –  og er efter borgerkrigens slutning ved at være et sted, som mange turister besøger.
Vi skal hovedsageligt slentre i byen og opleve stemningen og naturligvis også være lidt kulturelle i form af seightseeing omkring byens fort og hindu-templer.

Mens vi er i Trincomalee-området, skal vi bo på Nilaveli Crystal Blue Hotel, som ligger ved Nilaveli Beach.
Vi har været meget i tvivl, om vi skulle vælge Uppuveli eller Nilaveli, men valget faldt på Nilaveli, da denne strand har lidt flere besøgende end Uppuveli. Vi har tidligere været steder, der har føltes som “verdens ende”, og det vil vi ikke risikere igen.
Nilaveli skulle være en strand med lokalt islæt og ro, men dog med flere turister end ved Uppuveli.
Beliggenheden er med udsigt til Pigeon Island, som er en marine nationalpark.
Vi har hørt, at Pigeon Island er et af de eneste steder på Sri Lanka, hvor man kan se koraller, da mange af Sri Lankas kyster og koralrev blev ødelagt at tsunamien i 2004. Pigeon Island var et af de eneste steder i landet, der ikke blev ramt. Mulighederne for at dykke/snorkle og se koraller samt svømme med små hajer og skildpadder skulle derfor være fantastiske i dette område.

⇒ Se de forskellige hoteller i Trincomalee her

⇒ Se de forskellige hoteller ved Nilaveli her

Anuradhapura

Jeg har altid drømt om at opleve Anuradhapura! Jeg er, som tidligere nævnt, dog ikke så sikker på, at vores yngste barn deler vores interesse for de kulturelle seværdigheder, som byen byder på, men det er så et fact, som jeg vælger at se bort fra denne gang!
Jeg forsøger virkelig at overbevise mig selv om, at hun ganske sikkert senere i livet vil takke os for, at vi tvinger hende med!
Det er jo ikke for sjovt, at mine børn indimellem kalder mig ”VVN”; verdens vildeste nørd – og jeg sætter en stolthed i at leve op til mit mor-image!

Byen Anuradhapura er kendt for sine historiske bygninger fra Lankan-civilisationen, og er dermed endnu en seværdighed på Sri Lanka, som ligger på UNESCO’s verdenskulturarvsliste.
Området skulle eftersigende emme af kultur og historie, og der er rig mulighed for at få et indblik i den gamle fortælling om Sri Lanka. Er man altså det mindste historisk interesseret, må Anuradhapura være en seværdighed på Sri Lanka ud over det sædvanlige. Jeg tænker derudover, at det er en god bagage at give sine børn med – lidt læring er ikke at kimse ad.

Måske vi skal hyre en turistguide, som kan vise os de væsentligste ting – måske vi skal leje cykler, og bare selv tage os tid til at udforske byen i roligt tempo – vi har ikke travlt.
Med byens 8 hellige steder skulle der være rig mulighed for oplevelser, bl.a. er det vores hensigt at opleve ruinerne af buddhistiske pagoder, paladser, buddhastatuer, og flotte vandreservoirer – og så ikke mindst;  ”Sri Maha Bodhi”!
”Sri Maha Bodhi” (”det hellige træ”) er det ældste historisk dokumenterede træ i verden (det oplyses, at forskere har taget prøver fra træet, og at disse prøver rent faktisk viser, at træet er over 2000 år gammelt), og pilgrimsmål for utallige buddhister fra hele verden.
Det hellige træ stammer øjensynligt fra en stikling af det oprindelige træ
i Nordindien, som Buddha sad under, da han opnåede oplysning (blev Buddha), og anses derfor som værende et meget, meget helligt sted.

I nærheden af byen ligger Mihintale, som er et helligt stenbjerg, og som betragtes som rammen omkring buddhismen på Sri Lanka, da det var her buddhismen for første gang blev introduceret til landet. Hvis børnene ikke kan få nok af de kulturelle seværdigheder (!!!!), er det også en mulighed at lægge vejen forbi dette sted.

Jeg har en eller anden fornemmelse af, at Anuradhapura – ud over alle de historiske seværdigheder – ligeledes gemmer på skønne naturoplevelser.
I nærheden af Anuradhapura ligger ihvertfald Vilpaththu Nationalpark, som indbyder til safari og et indblik i de vilde dyrs liv i deres naturlige element.
Vi har tidligere været på flere safari-ture på Sri Lanka, og jeg er ikke sikker på, at vi når endnu en tur i denne omgang. Dog foreligger muligheden.

Da vi befinder os et stykke fra kysten, og da temperaturen i Anuradhapura til sommer vil ligge på ca. 30 g., ville vi gerne have boet et sted med swimmingpool, men vi har desværre været for sent ude m.h.t. at booke overnatning, og har derfor ikke kunnet finde et hotel med pool.
I stedet skal vi bo på Hotel Heladiv, som har fået super gode anmeldelser på Tripadvisor. Atmosfæren her skulle være rigtig god, og personalet yderst venlige og hjælpsomme.

⇒ Se de forskellige hoteller i Anuradhapura her

Sigiryia

Efter nogle forhåbentligt oplevelsesrige dage i Trincomalee og Anuradhapura kører vi mod Sigiryia, som er næste step på vores rundrejse, og hvor vi naturligvis skal bestige den 200 m. høje, gamle klippe-fæstning, som landet er kendt for, og som også er på UNESCO’s verdenskulturarvsliste.
Sigiryia er en af de mest betydningsfulde, historiske monumenter, som landet kan byde på, og er absolut én af Sri Lankas største seværdigheder. Lokale kalder det ”verdens 8. vidunder”!

Der er langt til toppen af klippen, ca. 1200 trin, men når man efter lang tids vandring i den fugtige hede når målet, rummer den øverste del af klippen ruinerne af et gammel kongeligt palads. Oplevelsen skulle være noget ganske særligt og udsigten bjergtagende, da frodig jungle og smuk natur omgiver klippen.
Vores børn er nu blevet så store, at vi tænker, at vi godt kan tage den hårde tur op ad klippen uden de store besværligheder… eller; vi håber – og tager chancen!
Dog er vi enige om, at vi er nødsaget til at træne vores kondi inden turen, så vi er godt forberedte, og derudover skal vi alle have anskaffet os et par gode sandaler (til mindre børn vil disse fra pro-outdoor.dk være at anbefale), da vi, som nævnt ovenfor, skal tilbagelægge RIGTIG mange trapper på vejen frem og tilbage.

Jeg er egentlig ikke bange for så meget, men har en lille svaghed, når det kommer til højder… Uden at overdrive må jeg indrømme, at jeg faktisk har sådan en helt grundlæggende og altoverskyggende skræk for, at vi falder ned, og jeg kan mærke, at jeg allerede ryster i bukserne på forhånd! Der er dog ikke noget at gøre; jeg vil ikke ”misse” denne mulighed for at opleve noget stort, så jeg har valgt at kaste mig ud i det, og så ”bare” se min frygt i øjnene!!

Rejser I med helt små børn, er der flere ting at tænke ind i forbindelse med ønsker om at ”bestige” Sigiryia, og det bør overvejes, om det er en aktivitet, der bør til- eller fravælges. Det er i hvert fald anbefalelsesværdigt at medbringe en slynge eller bæresele (⇒ se denne bæresele/slynge, som er ideel til en rejse, da den nemt kan være i tasken og ligeledes er ergonomisk korrekt), da helt små børn ikke selv er i stand til at gå turen.

Mens vi er i Sigiryia skal vi overnatte på Sigiryia Village Hotel, som ser super lækkert ud!
Man kan se klippen fra hotellet, og der skulle være en del vilde dyr i området. Faktisk har jeg læst, at der går vilde elefanter rundt omkring hotellet!
Vi har med vilje valgt et hotel med swimmingpool, da vi befinder os midt i landet, og da vi ved, at den fugtige varme gør, at vi alle ofte har brug for ofte at ”dyppe” os. Derudover skal der være en modvægt til alt det kulturelle… En god balance, tænker jeg.

Der er ikke langt fra Sigiryia til Dambulla (ca. 15 km.), og vi har derfor besluttet os for at blive to dage i Sigiryia, så vi også kan opleve grottetemplerne i Dambulla, mens vi er i området.
Grottetemplerne skulle være de mest imponerende af Sri Lankas templer med en størrelse på over 2000 kvm med flotte, religiøse dekorationer og motiver på både væg og loft.
Der er i alt 80 huler, men det er specielt i 5 af disse, at man kan se hulemalerierne og ligeledes 150 gyldne statuer af Buddha, hvoraf den største er 14 meter høj.
Grottetemplerne i Dambulla er naturligvis også på UNESCOS verdensarvsliste.

⇒ Se de forskellige hoteller i Sigiryia her

⇒ Se de forskellige hoteller i Dambulla her

Polonnaruwa

Mens vi er i Sigiriya regner vi med at køre til Polonnaruwa, hvor vi blot skal  bruge en halv dag på seightseeing.
Polonnaruwa er et ældgammelt ruinkompleks, og er på UNESCO’s verdenskulturarvsliste, og er derfor endnu en af Sri Lankas mange seværdigheder.
Polonnaruwa er en gammel hovedstad med mange gamle bygninger, haver og templer spredt over et større område. Jeg tænker, at det måske er en god idé, at vi enten først sætter os rigtig godt ind i, hvad vi ønsker at se, mens vi er i byen, eller også laver en aftale med en lokal turistguide, som kan vise os rundt og sætte os ind i historien. På den måde får vi set de vigtigste ting, mens vi er der.

Jeg må igen påpege, at jeg ikke er sikker på, at vores yngste datter ligefrem vil elske os for alle de kulturelle seværdigheder hun i denne omgang vil blive slæbt rundt til, men med de forskellige stranddestinationer, som også er lagt ind på vores rute – og ikke mindst med Maldiverne i vente – må hun kunne overbevises om vigtigheden af, at vi alle får et indblik i landets historie! “Sårn’ er’et bare”, vil vores mellemste datter sige 😉

⇒ Se de forskellige hoteller i Polonnaruwa her

Colombo

Fra Sigiriya, Dambulla og Polonnaruwa går turen mod Colombo, og den sidste overnatning på denne rundrejse, inden vi flyver til Maldiverne.
Vi tager faktisk udelukkende til Colombo, fordi vi så er tæt på lufthavnen, og dermed ikke skal stresse over tidspres i forhold til transport i forbindelse med næste destination.
Derudover må jeg indrømme, at jeg ALTID har drømt om at få bare én enkelt overnatning på det historiske Galle Face Hotel.
At bo på Galle Face Hotel skulle efter sigende være sådan en slags “once in a lifetime-oplevelse”, og er også på listen over én af de 1000 ting man bare MÅ se og prøve, inden man dør (publiceret i bogen af samme navn).

Galle Face Hotel er i klassisk kolonistil og opført af briterne i 1864. Hotellet er netop blevet renoveret, og oser af sjæl og stemning. Beliggenheden er med udsigt over det Indiske Ocean, der er knirkende trapper og smukke himmelsenge, som vi skal sove og drømme sødt i.
Også på dette spot har vi mulighed for at få et strejf af historiens vingesus – og i ånden vil vi kunne skåle med alle de celebs, der har besøgt hotellet, bl.a. Nixon og John D. Rockefeller.
Synes man det er for ”pebret” at bo på hotellet, og har man godt med tid i Colombo, er det også muligt blot at spise i restauranten eller at få en drink i baren – på den måde kan man også snuse stemningen til sig.

Udover Galle Face Hotel er Colombo en storby, der byder på seværdigheder i form af et miks af både moderne storby og diverse gamle kolonibygninger, bl.a. fortet fra den portugisiske og hollandske periode.
Bekendte, som har boet et par år i Colombo, beretter ligeledes om gode shoppingmuligheder, samt mulighed for at få indblik i en by, der også består af store kontraster i forhold til uligheden i landet, da kontrasterne mellem rig og fattig er meget tydelig her.

Ved et besøg i Colombo er vi meget opmærksomme på risikoen for denquefeber. Vi har læst, at både Kandy og Colombo er ramt af denne myggeoverførte virus, og det er derfor vigtigt, at vi tager ALLE forholdsregler – på med dækkende tøj og godt med Autan.
Læs evt. her om hvilke vaccinationer I bør få, inden I foretager en rundrejse på Sri Lanka.

⇒ Se de forskellige hoteller i Colombo her

Noget af det skønneste ved en sådan rundrejse, som vi har foran os, er, at jeg ved, at næsten uanset hvad vi planlægger, så kommer der altid til at ske uforudsete ting, som overrasker, glæder og giver os en følelse af eventyr.
Når man rejser med børn, og har et åbent sind, så kommer man altid i kontakt med mennesker, der kan lære én nye ting eller vise nye veje. Jeg er derfor sikker på, at vi kommer både beriget og meget klogere hjem igen. Er der noget at sige til, at vi glæder os?

sri lanka

(Læs her vores andre 24 artikler om Sri Lanka)

Der forekommer reklame i indlægget. Reklamen er i form af henvisninger til netshops, der forhandler de produkter, vi selv har haft stor glæde af at medbringe på vores rejser, og som vi derfor anbefaler til andre. Købes produkterne via vores links, får vi provision af salget. For mere information, kan I evt. læse mere i vores cookie- og privatlivspolitik.

19 Comments on Rundrejse på Sri Lanka i sommerferien? Læs vores rejseplan her!

 1. Lene Munck Vilstrup // 23. januar 2018 ved 16:00 // Svar

  Kære Stine.
  Tusind tak for svar. Nu har jeg nærlæst alt på din hjemmeside, og sikke en masse brugbar information. Vi har fået landet flybilletterne, så nu er vi i gang med at booke hoteller – tak for links og diverse, som vi bruger flittigt.
  Lige nu har vi en rute der hedder, Tangalle, Yala, Arugam Bay, Pasikudah, Uppuveli, Sigiya og retur til Colombo. Det er meget strand, men ud fra jeres rejsebeskrivelse så er højlandet ikke godt om sommeren. Samtidig kan jeg se i kommentarerne, at du anbefaler andre at rejse til Ella, Hortons Plains og det gamle engelske område i juli. Vil disse områder ikke være ret regnramte i juli/aug?
  Tusind tak for hjælpen.
  Mvh Lene

 2. Hvor er det bare en fantastisk at finde jeres blog, når man er gået i gang med at planlægge en rejse til Sri Lanka. Tak for det store arbejde I lægger i den. Vi planlægger en rejse dertil på knapt 4 uger til sommer med tre børn (5, 7 og 9 år) fra midt juli. Det er ikke meget vi har rejst med rygsæk, efter vi har fået børn, så det er nogle nye overvejelser, når vi pludseligt rejser fem. Dvs. nu skal flere ting planlægges hjemmefra. I har også tre børn – er det vanskeligt at få et hotelværelse til jer alle 5? Booker I alle overnatninger hjemmefra og i hvor god tid?

  • Hej Lene.
   Beklager mit lidt sene svar. Vi har holdt juleferie, og har dermed ikke været så meget på internettet 🙂 Ferien har stået på familiehygge og nærvær med vores unger, og nu starter hverdagen så igen. Det er bare med at forsøge at holde fast i det rolige tempo, som sådan en ferie giver 🙂
   Lyder rigtig dejligt med en forstående rejse til Sri Lanka – et fantastisk land at rejse rundt i sammen med sine unger.
   Da antallet af turister er steget kraftigt i landet, vil jeg anbefale jer at booke jeres overnatninger hurtigst muligt – udbud kan nemlig godt have svært ved at følge efterspørgsel. Sidst vi var afsted, bookede vi 4 måneder før afrejse, og der havde vi visse steder faktisk svært ved at finde noget af ordentlig standard. Jeg vil derfor anbefale jer at booke snarest, hvis I gerne vil have lidt valgmuligheder. Alt efter jeres rute, kan I her se et lille udvalg af de hoteller, som vi har kendskab til https://www.atrejsemedboern.dk/overnatning-sri-lanka/.
   Vi oplevede faktisk ikke, at vi stødte på udfordringer i forhold til at rejse med tre børn. Dog var vi glade for, at vi havde booket alt hjemmefra, så der var styr på sagerne, og vi ikke oplevede at stå uden muligheder for overnatning.
   Jeg kan berolige dig med, at det efter vores mening virkelig er nemt at rejse rundt i landet med børn. Infrastrukturen er overraskende god, og befolkningen meget, meget venlige og imødekommende. I kan bare glæde jer 🙂
   Har du yderligere spørgsmål, er du naturligvis mere end velkommen til at skrive til mig igen 🙂
   De bedste hilsner fra Stine

   • Lene Munck Vilstrup // 23. januar 2018 ved 16:29 // Svar

    Kære Stine.

    Se lige bort fra min kommentar nedenfor. Jeg har tydeligvis ikke fået læst godt nok på nærbeskrivelserne, så jeg kommer til at revurdere vores plan kan jeg se. Jeg sætter stor pris på jeres grundige beskrivelser, som er virkelig brugbare.
    Lige nu har vi en rute der hedder, Tangalle, Yala, Arugam Bay, Uppuveli, Sigiya og retur til Colombo. Det er meget strand, men ud fra jeres rejsebeskrivelse så er højlandet ikke godt om sommeren. Samtidig kan jeg se i kommentarerne, at du anbefaler andre at rejse til Ella, Hortons Plains og det gamle engelske område i juli. Vil disse områder ikke være ret regnramte i juli/aug? For hvis ikke, så kan det være at vi skal få det presset ind måske endda i stedet for Arugam Bay. Hvis du har forslag til ruteforslag, så modtages de med kyshånd.
    Det er blevet til 4 ugers rejse, men pga. børnenes alder, vil vi gerne have mulighed for ikke at skulle rejse videre hele tiden, men også få lidt ro på ind imellem.
    Mvh Lene

    • Lene Munck Vilstrup // 23. januar 2018 ved 21:22 // Svar

     Her er det nye turforslag:
     • Tangalle
     • Yala
     • Ella (Adams Peak) med tog herfra til Nuwara Eliya
     • Nuwara Eliya (little England)
     • Horton Plains and Worlds End
     • Kandy
     • Sigiryia
     • Trincomalee
     • Nattog til Colombo
     • Colombo
     Kan højlandsdelen (Ella, Nuwara E, Hortons Plains og Kandy) evt. gøres med base et eller to steder, så der bliver færre skift

     • Hej Lene.
      Beklager mit sene svar, men Bjørk er simpelthen så ramt af sygdom, at jeg ikke rigtig får lavet andet end at “vogte” over hende.
      Højlandet er stadig ikke et sted, som vi vil anbefale, at man besøger om sommeren, da der er risiko for rigtig meget regn der i denne periode. Men der er selvfølgelig nogen, der vælger at tage chancen – udfaldet er dog svært at sige noget om 🙂
      Jeg håber ikke, at jeg direkte har anbefalet højlandet om sommeren, men håber blot, at jeg har besvaret et par spørgsmål om områderne…

      Går ud fra, at du mener “Little Adams Peak”? Store Adams Peak anbefales ikke i sommeren, og kræver op til 4 timers vandring for at nå toppen, og om sommeren kan det være svært fremkommelig og meget overskyet
      Horton Plains kræver også minimum en overnatning i Nuwara Eliya, måske 2, hvis I samtidig vil have en langsom tur til Kandy med stop på te plantager og te fabrikker.
      Hvis I – trods risiko for regn – ønsker at bevæge jer lidt “opad”, så kan I evt. tage nogle dage i Ella, som er et laid back sted, og så samtidig kombinerer dette med en stille og rolig tur til Little Adams Peak.

      Personligt ville vi springe de steder over, hvor der er stor risiko for tung regn.
      Jeg ville – for at være mest sikker – holde mig til de steder, som vi har tegnet ind i skemaet her https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-vejr/#Regntiden_og_hvor_i_landet_vejret_er_bedst_paa_saesonen.

      Med en rejsetid på 4 uger, vil I have rigelig med mulighed for at slappe af – heldigvis. Synes det er en rigtig fornuftig beslutning.
      Jeg kan berolige dig med, at I har masser af oplevelser i vente, selv hvis I skulle vælge højlandet fra p.g.a. vejret.
      Hvis I f.eks. holder jer til en rute, der er sådan ok sikker rent vejrmæssigt, vil I alligevel opleve nogle af landets allerstørste seværdigheder.
      Jeg synes faktisk, at din rute, som du skrev om sidst; “Tangalle, Yala, Arugam Bay, Uppuveli, Sigiya og retur til Colombo”, ser rigtig fin ud – rent vejrmæssigt!
      På den rute vil I kunne få oplevet rigtig meget; Tangalle byder på både badeferie og en masse kultur (se evt. skildpadder, besøg Mulkirigala Klippekloster, tag en tuk-tuk og snus rundt i byen, tag evt. en riversafari og bad i det lune vand), Yala byder på dyr og safari, Arugam Bay er et muslimsk område, hvilket er ret specielt også at opleve, synes jeg. Få surfet, og oplev området, Uppuveli oplevede vi ikke – vi tog Nilaveli, men ærger os efterfølgende over, at vi ikke valgte Uppuveli i stedet. Tag ud til Pigeon Island, oplev Trincomalee og alt det andet i området, Sigiriya er jo et væld af oplevelser, da stedet ligger lige midt i alle de store templer og kulturelle oplevelser. Der kommer I nok ikke til at kede jer 😉

      Jeg synes meget, at I skal tænke over vejret i de forskellige områder, og så overveje jeres risikovillighed.

      Skriv endelig igen. Jeg er ikke sikker på, at jeg er så skarp – har et pænt stort søvnunderskud p.g.a. yngstebarnets sygdom… Beklager.

      Kh Stine

 3. Tak for dit brugbare svar, Michael 🙂 Tænker at vi dropper turen til Trincomalee, og så bruger nogle ekstra dage de øvrige steder, så vi ikke har så “travlt” 😉
  Vi regner med 17 dage på Sri Lanka og 6 dage på Maldiverne. Vi har 3 børn med i alderen 5, 9 og 12. De to små bliver 6 og 10 år mens vi er afsted.
  Mvh Jonna

 4. Sikke en masse fantastisk læsning her på jeres blog! Det gør planlægningen af vores rejse så meget nemmere 🙂 Tusind tak for det.
  Vi drømmer om at tage afsted i juli 2017. Det er svært at begrænse sig ift destinationer undervejs. Vi vil gerne opleve Tangalle, Yala, Højlandet, Sigirya og så smutte til Trincomalee og slutte af i Anuradhapura inden vi flyver til Maldiverne.. Men vil det mon blive en for stor afstikker at tage Trincomalee med? Og bør vi egentlig holde os endnu mere på Østkysten nu hvor vi rejser i juli?
  Mvh Jonna

  • Michael Kammerlander // 4. september 2016 ved 19:21 // Svar

   Hej Jonna. Hvor fint at du kan få glæde af vores blog. Det varmer 🙂 Jeg forstår godt at det kan være svært at begrænse sig og alle de steder du nævner er et besøg værd! En stor oplevelse for os ved Trincomalee var snorklingen ved Pigeon Island, men det er langt bedre på Maldiverne. En anden god oplevelse ved Trincomalee er templet, men der kan du også opleve gode religiøse steder i Anuradhapura, Dambulla og et mindre klostertempel ved Tangalle – så ja, skal man prioritere noget bort kan det godt være Trincomalee, specielt når I nu skal til Maldiverne, som har badestrande som Sri Lanka ikke kan konkurrere med. Og måske bruge mere tid i højlandet. Adams Peak, Horton Plain. Hvor lang tid skal I være på Sri Lanka? og har I børn med? Håber min feedback kunne hjælpe lidt og spørg endelig løs hvis der dukker flere spørgsmål op – aller varmeste hilsner. Michael Kammerlander

 5. Hvor er det bare dejligt og inspirerende at læse dette, vi har netop bestilt flybilletter og er igang med at planlægge hvad vi skal se på Sri Lanka.
  Vi rejser med vores datter på 7 mdr, og vi synes det er lidt svært at vurdere muligheden for at bruge klapvogn de forskellige steder.
  Vi har planlagt at ligge vejen forbi Kandy, Ella, Tangalle/Mirissa, Bentota og Colombo.
  Har du nogle anbefalinger til at medbringe klapvogn? Vi skal selvfølgelig også have en bæresele med ☺️

 6. Henriette // 3. juni 2016 ved 21:17 // Svar

  Hejsa,
  Det er med stor glæde vi har læst om jeres kommende tur.
  Må jeg spørge hvor fra I har fundet chauffør, og evt. hvad I skal betale per dag? Vi er to forældre, samt to døtre på 14 og 18 år, så dvs ialt fire voksne:)
  Rigtig dejlig tur til jer.

  • Hej Henriette.
   Det lyder som om, I også er ved at planlægge en spændende rejse 🙂
   Vores chauffør er ham, vi kørte med sidst vi var på Sri Lanka. Jeg kan godt sende jer hans kontaktoplysninger, hvis I ønsker det.
   Det er meget nemt at få fat i en chauffør. De fleste hoteller, resorts, guesthouses o.s.v. har aftaler med chauffører eller en slags turistguides, som de har tilknyttet, så når man booker en overnatning på et sted, kan der sagtens arrangeres transport.
   Hvis I f.eks. har booket et hotel til når I ankommer, så kan I skrive til hotellet, at I ønsker, at der bliver arrangeret afhentning i lufthavnen.
   Prisen aftales, da det ofte er afhængig af hvilken afstand, man skal tilbagelægge. Jeg har et par priseksempler i dette indlæg https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-privatchauffoer/ – måske det kan give et lille billede af, hvordan priserne ca. ligger.

   Jeg ønsker jer en rigtig god tur – I har meget at glæde jer til 🙂

   De bedste hilsner fra Stine

 7. Åh Stine, vi taler ikke om forhåndsgodkendelse …….grrr. Intet fra lægen i nu. Det er så vanvittig frusterende. Ringede igen i dag, jeg forventer at få et svar i morgen. Hvis ikke lægen har skrevet noget, så vælger jeg at sende de journaler og de indkaldelser jeg har. Andet kan jeg ikke gøre. Altså vi skal rejse ca. den 20 nov. så meget kan ske inden, men det ville sørme være rart at få styr på forsikringen snart. Selvfølgelig kommer vi af sted. Det gør mig lidt nervøs med de myg, købte I myggespray derude? er det noget med at de er bedre end dem vi kan slæbe med hjemmefra mon 🙂 KH Astrid

  • Selvfølgelig kommer I afsted!! Som du selv skriver; der er LANG tid til november, og meget kan ske. Men derfor vil man jo gerne have styr på alt i så god tid, som overhovedet muligt, så man har “frihed” til at drømme og lægge planer. Forventningens glæde er jo en stor del af alt det her!
   Jeg tror, at jeg ved, hvordan du har det… Jeg x’er virkelig fingre for, at der snart viser sig noget brugbart!

   M.h.t. myg så skal I selvfølgelig bare altid være påpasselige. Lange, tynde bukser og bluser, hvis I er ude om aftenen, og så myggebalsam på de steder af kroppen, som ikke er tildækkede.
   Vi var ikke styret af frygten for myggestik, men var forsigtige i Kandy, hvor vi også brugte myggebalsam om dagen. Det er hovedsageligt i Kandy og Colombo, at dengue er et problem.
   Normalt skal man altid købe de lokale myggemidler, men det er ikke alle steder, man kan anskaffe sig noget ordentligt. Sørg derfor for at hamstre Autan med hjemmefra, og køb så det lokale, der hvor I kan.
   Tjek evt. denne http://www.healthmap.org/dengue/en/ – du kan trykke på de røde felter, og så dukker der oplysninger op.

   Tag forholdsregler i Kandy – og generelt, når det kommer til myg – og glæd dig så ellers til ALT det skønne, der venter.

   Knus

 8. Spændende tur. Hvor lang tid bruger I på øen inden Maldiverne? Vi har netop puttet lidt mere på vores tur til vinter, da jeg får følgeskab den første uge, hvilket gør det lidt lettere at rejse med to børn. Du nævner denguefeber – er det udtalt i Kandy? Har du nogle henvisninger til det udbredelsen pt. Vores planlagte rute til vinter er pt forventet til Sigiryia,( med løveklippen, Polonnaruwa og Dambulla ) videre til Kandy ( sikkert med besøg i Sri Dalada Maligawa ), togtur til Ella og Little Adams peak m.m. og derefter Udawalawe og Yala ( samme sted I har boet ), hvorefter vi tager 4 dage i luksus villa i Weligama, 4 dage i Galle på Fort Bazaar – et sted jeg ser vild meget frem til og ender 4 dage i Bentota. På papiret ser det helt vildt ud, men vi satser på at der også er plads til bare at være. Jeg glæder mig til at høre om jeres kulturelle oplevelser i det centrale af øen. De bedste hilsner Astrid

  • Hej Astrid.
   Lyder som en mega-spændende rute I har fået lagt!!!
   Selv om programmet er godt proppet med spændende oplevelser, er jeg sikker på, at I får masser af tid til også bare at være; stemningen i landet er generelt afslappet og alt foregår i et roligt tempo, hvilket smitter af på bedste vis 😉 Det er interessante oplevelser, der venter, og I kan heldigvis tage det hele i et tempo, hvor I kan have jer selv med. Og så er det skønne jo også, at I hen ad vejen kan til- eller fravælge ting alt efter lyst og temperament. Det er jo noget af det, der er så befriende ved at rejse på denne måde 🙂
   Jeg vil glæde mig rigtig meget til at høre lidt om, hvordan jeres rejse bliver! Har du egentlig fået styr på “lægerne” m.h.t. din datter?

   M.h.t. denguefeber i Kandy, så har jeg hørt, at det efterhånden er et udbredt problem. Kandy og Colombo er de byer, der nævnes, når det kommer til dengue. Hvis du går ind på denne http://www.healthmap.org/dengue/en/ så vil du ved at trykke på de røde felter kunne se de relevante tal ift dengue. Håber, at det kan hjælpe med at skabe et billede.

   Vi skal bruge 2,5 uger på Sri Lanka, og efterfølgende 2,5 uger på Maldiverne, så vi er afsted i i alt 5 uger. Det bliver SÅ godt 🙂 En god kombination af både en masse kulturelle oplevelser og så badeferie.
   De to ældste på 11 og 14 år er helt med på en masse kultur og seværdigheder, men den yngste på 7 år skal nok mere slæbes afsted til et par af tingene – det må vi dog tage med 😉

   De bedste hilsner fra Stine

 9. Hej, rigtig spænde hjemmeside med masser inspiration. Er det muligt at få jeres rejsebudgetter. Jeg synes det er svært lige at overskue hvad de forskellige rejser har kostet, fx. fly, transport, mad, overnatninger og atraktioner.

  • Michael Kammerlander // 28. august 2015 ved 23:35 // Svar

   Hej Christina. Super dejligt at høre, at du syntes vores side er spændende og kan inspirere 🙂
   Selvfølgelig vil vi gerne hjælpe med at gøre økonomien mere overskuelig, tag evt. et kig på dette link hvor vi har lavet et par økonomiske scenarier vedr. Sri Lanka
   V synes, at prisniveauet i Asien minder meget godt om Sri Lankas niveau.

   Det kan være svært at lave et decideret rejsebudget, da vi har boet meget forskelligt, og ligeledes har været påvirket af, om det har været høj- eller lavsæson.
   Meget er betinget af, hvor mange personer I er, og hvor gamle jeres børn er. Har I f.eks. børn over 12 år betaler I voksenpris for flybilletten – børn under 12 år er billigere. Rejser I med helt små børn, kan I evt. have et barn sovende i sengen hos jer, eller få en madras på gulvet på værelset, og så behøver I kun leje et værelse.
   Har I intet i mod at bo billigt – backpacker-standard – så kan I rejse meget billigt. Vi oplevede f.eks. at bo et sted, hvor vi alle 5 sov og spiste både morgenmad og aftensmad (friskfanget fisk osv) til i alt 900 kr. i døgnet i højsæsonen – rejser i uden for højsæsonen, og bestiller I i god tid, så kan I gøre det billigere.

   Vi valgte at bo på forskelligt niveau, da vi var afsted, men tog også nogle pænt dyre valg – bl.a. boede vi på et par dyre hoteller, fordi vi ønskede den stemning, som var forbundet dermed. Bl.a. boede vi på et dyrt safarihoteller, fordi vi så kunne være blandt dyrene. Det kostede, og vi ville ikke have undværet.
   Nogle af de bedste steder, var de hytter/resorts, som man kunne få for ca. 1000 kr. pr. nat for 5 personer. Det var fin standard, og morgenmaden var inkluderet.

   Flybilletter kan ofte købes for mellem ca. 4000-5000 kr. pr. person.

   Jeg vil anbefale jer at holde godt øje med priser på flybilletter på momondo – indimellem kan man være heldig, at der dukker helt fantastiske priser op. Og så er det bare om at slå til 🙂
   I kan spare en del ved at flyve fra Hamburg.

   Transporten i landene er billig. I kan ofte benytte jer af en tuktuk – det koster mellem 20-30 kr. at blive kørt 5 km.
   Vælger I en van/taxa er det lidt dyrere, men slet ikke noget, der kan sammenlignes med europæiske priser.
   En 3 timers køretur i luksusvan kostede ca. 400 kr.
   Mad er billigt! I vil ofte opleve, at den bedste (og mindst bakteriebefængte) mad spises i de køkkener, hvor de lokale køber deres mad. Du kan sagtens få et måltid mad til 30 kr.
   Frugt er billig – vi købte i massevis til ingen penge. 15 kr. for en masse mangoer, bananer m.m.
   Prisniveauet for aktiviteter følger det generelle prisniveau – dog er en safari lidt dyr. Men igen; det hele værd.

   Håber, at det var ok information – ellers må du hellere end gerne skrive igen.

   Bedste hilsner fra Michael og Stine 🙂

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


Follow my blog with Bloglovin