privatchauffør sri lanka

Sri Lanka guide – Sådan rejser I rundt på Sri Lanka

gode ide at bruge privatchauffoer når man rejser rundt på sri lanka

Sri Lanka guide

Vi er så heldige, at vi har været på Sri Lanka to gange, og dermed har rejst rundt i landet i ca. 7 uger i alt. Vil I gerne vide lidt om Sri Lanka, inden I selv rejser dertil, kan I hente inspiration og viden i vores i alt 24 artikler om Sri Lanka.

Hvis I ønsker at rejse rundt på Sri Lanka på egen hånd, findes der flere måder, hvorpå I kan transportere jer. Om I vælger at rejse rundt på Sri Lanka med fast privatchauffør/driver, booker jeres tur med minivan eller bil fra gang til gang, benytter offentlig transport i form af tog eller bus, selv lejer en tuk-tuk eller andet, kan det meste lade sig gøre, når I rejser rundt på Sri Lanka.
Her er vores guide til “Sådan rejser I rundt på Sri Lanka”.

Privatchauffør/driver på Sri Lanka

Det godt betale sig at overveje, om man skal benytte sig af en privatchauffør/driver på Sri Lanka.
For det første er det praktisk at have en fast chauffør, når I ønsker at udforske landet – både af sikkerhedsmæssige årsager (trafikken er vild på Sri Lanka), men også når I rejser med børn. Det er langt mere komfortabelt, og man føler sig i trygge hænder.
En privatchauffør på Sri Lanka er ofte uddannet turistguide, og vil derfor kunne tale engelsk, samt undervejs på turene kunne oplyse jer om diverse seværdigheder. Endvidere er det måske muligt at diskutere landets sociale, økonomiske og politiske forhold med chaufføren, hvilket giver en stor indsigt og viden.

saadan-rejser-du-rundt-paa-sri-lanka-privatchauffoer

På Sri Lanka er der tradition for, at man benytter privatchauffører, hvilket betyder, at mange hoteller har værelser til de chauffører, som kører jer rundt. Som udgangspunkt vil prisen for en privatchauffør på Sri Lanka ligge mellem 350-500 kr. dagligt – heri er afholdt udgifter til kost og logi. Oven i dette lægges som regel en god slat drikkepenge, når I tager afsked med hinanden.
Vi har ofte under længere ture benyttet en privatchauffør, men ikke altid haft ham til at overnatte sammen med os. Det har givet os en følelse af frihed, at vi har kunnet køre rundt til de seværdigheder, vi har haft lyst til at opleve.
Ulempen er, at hvis I blot ønsker at holde badeferie på et bestemt sted i et par dage, så er det unødvendige udgifter at have en chauffør med på turen, som I betaler for uden at benytte ham.

Vores chauffører har ofte haft et rigtig godt “tag” på vores børn, og været hurtig til at aflæse vores behov. Derudover er en professionel chauffør som regel god til at beskytte børnene, når man befinder sig et sted, hvor der er mange mennesker, som gerne vil sælge varer eller blot ønsker tæt kontakt.
En god og tillidsvækkende privatchauffør medvirker til, at man på de lange strækninger i bil blot kan læne sig tilbage og slappe af, og dermed være frisk, når man ankommer til den planlagte destination.

En professionel chauffør kan være behjælpelig med mange ting, blandt andet bestilling af togbilletter eller bestilling af safariture.
Vær dog også opmærksom på, at en del chauffører også har aftaler med virksomheder eller butikker, som betyder, at han ved at køre jer til deres forretninger modtager provision. I kan derfor i visse tilfælde opleve at blive vildledt, da det dermed ikke altid handler om jeres behov, men mere chaufførens mulighed for at tjene en ekstra skilling.
Vores bedste råd er derfor, at I sørger for at bestille en professionel chauffør fra et pålideligt firma, da det er jeres garanti i forhold til at få den mest troværdige og professionelle chauffør.

Det er naturligvis også muligt at bestille en chauffør via jeres hotel, hvilket et langt stykke hen ad vejen giver god mening. På den måde har I jeres hotels garanti for, at den chauffør I benytter på en enkelt strækning, er kompetent nok.

Priseksempler fra turene med vores privatchauffør på Sri Lanka

– Luksus minibus fra Colombo til Tangalle kr. 780
– fra Tangalle til Yala kr. 360
– fra Tangalle til Unawatuna Kr. 430
– fra Unawatuna til Mirissa Kr. 180
– fra Mirissa til Uda walave Kr. 470
– Uda walave til Ella Kr. 430
– Nuwara Eliya til Kandy Kr. 430
– fra Kandy til Colombo Kr. 430

Bus

Det er generelt en rigtig god idé at væbne sig med en vis tålmodighed, når I rejser rundt på Sri Lanka. På trods af relativt korte afstande, kan selv små strækninger være tidskrævende at tilbagelægge. Vejene er dårligt vedligeholdt og snor sig, trafikken er ofte kaotisk og til tider langsommelig. Der går køer på vejen, og den indimellem uansvarlige kørsel fra tuk-tuk'er, scootere og andet, vil forsinke mange tidsplaner. Også de offentlige bussers tidsplaner, hvis I overvejer at benytte jer af dem.

At rejse rundt på Sri Lanka i bus er billigt, men også en meget speciel oplevelse. Busserne er gamle, ofte proppet med mennesker og samtidig uden aircondition. Det kan være varmt og kvalmende at sidde meget, meget tæt i gamle, hostende busser, der kører slalom. Det er ikke komfortabelt, men alligevel en oplevelse i sig selv – i hvert fald på de korte strækninger.
Rejser I, som os, med megt bagage, lider I af køresyge, eller har I helt små børn med på rejsen, er det dog ikke en god idé at benytte offentlige busser på længere strækninger.

Tuk-tuk

Hvis I er vant til at rejse i Asien, er det også helt naturligt – måske endda ligefrem ganske fantastisk – at køre i tuk-tuk, når I skal fra en destination til en anden.

saadan-rejser-du-rundt-paa-sri-lanka-tuk-tuk

En tuk-tuk er en lille ombygget scooter med en vogn bagpå, og der findes over en milliard af disse køretøjer i Asien.
Det er billigt at køre med tuk-tuk, hvis blot I sørger for at aftale prisen først.

Hører I til de mere overbeskyttende typer af forældre, der er vant til at gå med livrem og seler, vil I nok synes, at det er pænt grænseoverskridende at køre med tuk-tuk. For det er vildt, slalom-agtigt og små-farligt i forhold til, hvad vi er vant til hjemme i Danmark. Men det er samtidig en super god oplevelse, og noget af det vores børn elsker allermest, når vi er i Asien. Jeg plejer gerne at bede chaufføren om at køre ordentligt, inden vi begiver os ud på en tur. Og så placerer vi de største/ældste yderst, og den yngste/mindste i midten af tuk-tuk-sædet.

saadan-rejser-du-rundt-paa-sri-lanka-asiatisk-kultur

En tur med tuk-tuk er indbegrebet af asiatisk kultur – det er vind i håret, udstødningsgasser, lugte og lyde fra det man passerer, vilde sving og dytteri for fuld hammer.

Prismæssigt ligger det i den lave ende, ca. 10 kr. for at køre mellem 3-5 km. for os alle 5.
Af sikkerhedsmæssige årsager tager vi dog aldrig en tuk-tuk, når vi skal køre længere strækninger. Vi benytter udelukkende transportmidlet, når vi skal bevæge os rundt i byerne eller køre små smutture.

Tog

Er I på Sri Lanka, er en tur gennem landet med tog efter vores mening et absolut must!saadan-rejser-du-rundt-paa-sri-lanka-tog-mand

Vi tog turen fra Ella til Nuwara Eliya på 1. klasse, hvilket lyder fornemt. Det var dog ikke 1. klasse efter europæisk standarder, men til gengæld enormt hyggeligt og flot at sidde udenfor i mellemgangen, hvor man får vinden i håret, og kan følge livet i de små landsbyer, man passerer. Faktisk et scenarie, vi altid har drømt om.
Turen op gennem højlandet er enormt smuk. Det er en fryd for øjet (og sjælen) at køre gennem skyerne, se de frodige landskaber, teplantager og teplukkere, skolebørn med ens uniformer, der vinker og smiler, når man kører forbi den ene “Peter-Pedal-agtige” togstation efter den anden. Togstationerne ser ud som for 100 år siden, og man føler sig hensat til en helt anden tid, når man passerer perronerne.

saadan-rejser-du-rundt-paa-sri-lanka-tog

Vi havde bestilt mad på vores togtur, da turen fra Ella til Nuwara Eliya er lang, ca. 3 timer. Derudover havde vi provianteret med vand og kiks i alle afskygninger.
Det kostede 238 kr. for os alle 5 at køre med toget på 1. klasse.

Der er altså flere måder at rejse rundt i Sri Lanka på, og det handler derfor om, at I finder den måde, som er helt rigtig for jer. Har I god tid på jeres rejse rundt i Sri Lanka, vil vi anbefale jer at prøve alle transportmulighederne af.

sri lanka

140 kommentarer til “Sri Lanka guide – Sådan rejser I rundt på Sri Lanka”

 1. Hej hej ☀️☺️
  Tak for en fantastisk inspirerende side!

  Vi er førstegangsrejsende til Sri Lanka/Maldiverne, og synes det er lidt svært at finde rundt i hvor vi skal tage hen dernede, da vi ikke har mulighed for at rejse i højsæsonen.

  Har du et bud på en god rute på Sri Lanka hvis man rejser start september? Hvor er der mon størst chance for rimeligt vejr? ☺️

 2. Kære Stine – jeg vil gerne rejse til Sri Lanka med min søn på 5 år. Er 14 dage nok til at komme lidt rundt, opleve natur og kultur, samt lidt strandferie oveni. Jeg vil gerne gøre det nemmest for mig selv da jeg skal rejse alene med barn, så hvad vil du anbefale mig i forhold til planlægning osv. forinden. Jeg vil gerne gøre det så prismæssigt økonomisk som overhovedet muligt.

  1. Kære Vava.
   1000 tak for din besked.
   Du kan sagtens opleve en masse på Sri Lanka på 14 dage. Sæt tempoet efter din søns alder, og nyd alle sanseoplevelser 🙂
   Jeg planlægger selv at tage alene afsted med min yngste (som dog er lidt ældre) her i foråret, og det er nemt og rart at rejse rundt på Sri Lanka med børn.
   Landet er et skønt sansebombardament, og alene dét blot at være der, er jo en kæmpe oplevelse i sig selv; duftene, lydene, de anderledes indtryk, maden, naturen – fantastisk!
   Jeg har jeg kontakt til et bureau i Danmark, som arrangerer rejser i “vores ånd” – til en rigtig god pris. Sig til, hvis du ønsker, at jeg skal formidle kontakten. Du kan få et uforpligtende tilbud fra dem, og så se, om det kunne være brugbart – både rent praktisk, men også i forhold til prisen. Det vil være en rigtig god måde at gøre det på, så du kan få hjælp til at komme de rigtige steder hen, og samtidig føle dig godt tilpas.
   De bedste hilsner fra Stine

 3. Hej Stine

  Sikke en dejlig hjemmeside, skønt at kunne læse om jeres oplevelser og finde lidt inspiration 😉
  Jeg vil høre om du evt kan sende mig oplysningerne på jeres privatchaffør – det virker til at han har været god og kunne tale engelsk 🙂

  Vi har planer om en to ugers ferie til Sri Lanka til november mdr
  Vi er 6 pr ialt hvor den ene er 2 år gammel 😉
  Så det er vi lidt spændt på

  1. Hej Janani 🙂
   Beklager, at jeg først svarer nu.
   Jeg vil klart anbefale dig at tage fat i Asitha, som du kan kontakte via denne side http://www.srilankaparadisetours.com. Hans kontaktoplysninger står øverst til højre på siden. Vi har erfaring med, at han vender ret hurtigt tilbage med svar. Vi kender til flere, som har kørt med ham, og som beskriver ham som dygtig og meget professionelt. Vi har dog desværre ikke selv erfaring med at bruge ham.

   I kan godt glæde jer til at opleve Sri Lanka!! Jeg håber, at landet kommer til at leve op til jeres forventninger.
   Har du spørgsmål, er du naturligvis mere end velkommen til at skrive igen.

   De bedste hilsner og rigtig, rigtig god tur fra Stine & co.

 4. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg synes det er så fedt at rejse med tog når vi er ude at rejse hele familien, så for mig er det en extra attraktion at man kan det på Sri Lanka :). Tak for gode tips.

  1. Hej Jacob.
   Jeg vil give dig helt ret 🙂 At benytte tog og busser, når man skal rejse rundt i et land, giver lidt ekstra krydderi – måske det reelt skaber en følelse af at noget er mere “ægte. At køre med tog på Sri Lanka er en virkelig smuk oplevelse, som – efter min mening – næsten er obligatorisk på en rejse til landet 🙂
   Dejligt med “tak for tips” 🙂 – tak for det.
   De bedste hilsner fra Stine

 5. Hejsa
  Jeg har haft stor glæde af at læse på jeres sider om Sri Lanka. Den har været til stor inspiration. Og ikke mindst har den haft rigtig stor indflydelse på at vi (to voksne og to børn på 5 og 9 år) rejser 3 uger til Sri Lanka om en måneds tid. Tak for inspiration!

  Som et supplement til jeres side har jeg haft stor glæde af facebook-gruppen “Sri Lanka Rejsefællesskab”, hvor jeg bl.a. har læst mange gode anbefalinger af chauffører, hoteller, opdaterede priser, safariture, gode tips til rejsen undervejs med mere.

  Vi har booket en privatchauffør/driver til de første 12 dage af turen, hvor vi kører rundt, og de sidste 6-7 dage slapper vi af på sydkysten. Den chauffør, jeg har kontaktet via anbefalinger fra facebook-gruppen, har booket overnatninger til vores familie under rundrejsen, mens jeg selv har booket hotel til slap-af-delen og en enkelt nationalpark med anbefaling fra jeres sider.
  Vi har skrevet til ham, hvilken rute vi tænker, hvad vi ønsker mht hotelstandard og faciliteter, og han har kommet med forslag til rute og 1-2-3 forslag til hotel hvert sted. Vi har kigget stederne igennem og godkendt dem eller spurgt om han vil finde et alternativ. Han køber togbilletter og hjælper med safarier.

  Det har sparet os for meget tid på hotelhjemmesider 🙂 Og jeg vil gætte på at det også har sparet os for en del penge 🙂 Vi skal give knap 1400 USD for 12 dage og 10 overnatninger på middelstandard guesthouses og hoteller med pool, chauffør+bil+benzin, safaritur og togbilletter.

  Måske det kan være til inspiration for andre børnefamilier, der planlægger tur til Sri Lanka.

  Rejsehilsner fra Anne

  1. Hej Anne.
   1000 tak for din dejlige og positive besked. I kan godt glæde jer til en rejse i smukke og vidunderlige Sri Lanka!
   Også rigtig skønt, at I har fundet en god og hjælpsom chauffør – det er guld værd, når man får fat i en chauffør, som man kan bruge på mange forskellige måder, og det glæder mig, at I har fået kontakt med en, der har kunnet hjælpe jer.
   Vi har selv benyttet den samme chauffør de gange vi har været i landet, og han har også anbefalet os mange steder. Dog var det ikke steder, vi havde lyst til at bo, og derudover gav det lige et “nøk” op ad i prisen, da han fik en del provision fra de steder, han anbefalede os. Derfor har vi ikke selv skrevet noget herom på vores side, da vi ret hurtigt fandt ud af, at han gjorde det for selv at tjene penge. Ikke at vi ikke kunne unde ham det – for os blev det bare dyrere 🙂
   Men ham I har fået kontakt m ed lyder rigtig god – hvad hedder han? Hvis han lever op til det, han har lovet, og I efterfølgende kan anbefale ham, vil jeg rigtig gerne have hans kontaktoplysninger, så jeg kan anbefale ham til andre rejsende.
   Vi bruger ikke længere “vores” tidligere chauffør, men har kommunikeret en del med Asitha fra srilankaparadisetours, og dem, der har brugt ham, kan kun anbefale ham.
   De bedste hilsner og rigtig, rigtig god tur fra Stine

   1. Hej Stine

    Jeg lovede at melde tilbage omkring vores chauffør, og det at vores chauffør bookede overnatninger til os.

    Vi kørte med en fantastisk chauffør, Ranga, som vi havde booket gennem firmaet “Manik Tours”, som hans onkel Ranil Fernando (ikke Fernando Tours) ejer. Da vi kontaktede Manik Tours, havde vi læst godt om flere af chaufførerne på Facebook. Vi hørte at Manik Tours, var en af Jysk Rejsebureaus lokale samarbejdspartnere, så vi tænkte at det måtte være ok at booke gennem dem – også i forhold til overnatninger.

    Vi har virkelig været glade for beslutningen om at lade tour-firmaet booke overnatningerne for os.
    Vi havde skrevet at vi gerne ville bo på middelklassestandard på guesthouses eller små hoteller, at vi gerne ville have et familierum til os alle fire, ligesom der skulle være swimmingpool til børnene. Vi godkendte overnatningsforslagene, inden vi tog afsted, på nær et, som de havde ændret umiddelbart inden vores ankomst, da de havde fået et par dårlige tilbagemeldinger på det. Nogle af stederne havde ikke de bedste billeder ud fra hjemmesider, tripadvisor, hotel.com/booking.com, og vi var lidt spændte på, hvordan det var i virkeligheden.

    Vi har boet på nogle RIGTIG GODE guesthouses og små hoteller. De var rene og pæne og med en god værelsesstørrelse til vores familie på 4. Der var pool på alle hotellerne (undtagen Nuwara Eliya og Ella) og maden var helt tilfredsstillende for vores familie. Der var et enkelt af hotellerne, hvor maden ikke var særlig god den første dag, men så bad vi vores chauffør om hjælp til at finde et andet sted at spise de næste dage. Vi havde selv booket et af hotellerne på turen nær Udawalawe, og det var helt klart i den dyrere ende af rundrejsens hoteller, men hverken så godt eller charmerende, som de andre vi boede på.

    Vi havde booket chauffør i 12 dage og booket 10 overnatninger gennem tour-firmaet.
    For at få indtryk af hvad en tur tilrettelagt på denne måde kan koste, kan jeg fortælle, hvad vi gav for vores rute og de steder og ting vi gerne ville nå på turen.
    Prisen på tilbuddet for kun kørsel/chauffør i 12 dage var på 660 USD inkl brændstof, parkeringsafgifter og vejafgifter.
    Prisen for tour-pakken var 1340 USD, inkl afhentning i lufthavn, 12 dages transport, 10 overnatninger med morgenmad, driver accommodation, togbilletter, safari jeep i Yala, brændstof, parkeringsafgifter, vejafgifter, ligesom mineralvand på flaske var inkluderet på hele turen. Entre fees mv var ikke med i prisen.

    Vores chauffør, Ranga, talte et virkelig godt engelsk og fungerede også som guide uden at “fylde” noget. Han har et venligt og behageligt væsen. Han var enormt god til at fornemme familiens behov, og var god til at se, hvornår han kunne hjælpe os med noget, og hvornår han bare skulle være chauffør. Vi inviterede ham til at spise med nogle gange, hvilket var virkelig hyggeligt. Han hjalp med at tilpasse turen undervejs, hvis vi havde behov for at ændre i planerne, og han gjorde i det hele taget turen lettere for os med småting som billetkøb, booking af div. dance-shows, museer mv. Han har selv to piger på 5 og 9 år, og han var virkelig sød og hjælpsom ved vores piger. Han har tidligere arbejdet i shipping branchen, men nu kører han som chauffør for sin onkel, når han har travlt. Ranga og Manik Tours skal have vores VARMESTE anbefalinger!”
    Hvis nogle skulle få lyst til at have Ranga, som chauffør så kan han bookes gennem Manik Tours: maniktours_123@yahoo.com eller fx på Viber eller WhatsApp (som alle bruger dernede) på telefonnr: +94 77 224 6526, hvor det er gratis at kommunikere igennem i modsætning til sms.

    Mange hilsner Anne

    1. Hej Anne.
     1000, 1000 tak for din rigtig fine og udførlige tilbagemelding, som SÅ mange kan gøre brug af. Det er fantastisk at dele sine erfaringer med andre, så så mange som muligt får mulighed for at få de allerbedste oplevelser.
     At køre med en god chauffør, og dermed føle sig tryg og rolig, betyder bare rigtig meget for kvaliteten af den rejse, man tager på, og derfor er dit skriv også en god hjælp for andre, der leder efter en chauffør, som de kan føle sig trygge sammen med.
     Det glæder mig, at I havde en dejlig tur, og at I fik så gode oplevelser.
     Endnu en gang; 1000 tak for rigtig god og brugbar info – og ikke mindst; fordi du vil dele den med andre.
     De bedste hilsner fra Stine

 6. Hej Stine
  Vi har nu modtaget tilbud på chauffør på vores rejse.1250 US dollars for en rundrejse på 25 dage. Det synes jeg umiddelbart er i overkanten? Vi skrev, at vi ikke havde behov for chauffør på hele ruten, bl.a har vi tænkt os tage med toget og nogle steder vil vi bare gerne være os selv. Men firmaet mente ikke, der var økonomi i at lade chaufføren køre ud og hjem til deres base i Negombo flere gange. Vi vil jo gerne have den samme chauffør på hele turen, men jeg synes, prisen er høj. Hvad synes du?
  I øvrigt vedrørende udenlandsk valuta. Hvor mange kontanter/dollars vil du anbefale os at tage med? Hvor mange dollars man må indføre i Sri Lanka?
  Dbh Mette

  1. Hej Mette.’Jo, jeg synes faktisk, at det er et pænt stort beløb, men jeg tænker, at det er fordi chaufføren så er tilknyttet jer 100% i de 25 dage, og at beløbet dermed dækker både selve transporten, chaufførens mad og også overnatning. Det er dermed ikke billigt at have en fast chauffør i så mange dage – og nok heller ikke nødvendigt, kan jeg læse ud fra det, du skriver. Men det er jo selvfølgelig fordi I har “købt ham fri”.
   Du kan her se, hvad vi har brugt på en chauffør, da vi var afsted første gang https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-privatchauffoer/ – men der var det også kun på enkelt-ture, og ikke en chauffør, som var fast tilknyttet.
   Sidst vi var afsted betalte vi også rigtig mange penge for at have en fast chauffør tilknyttet i 8 dage – beløbet kan jeg dog desværre ikke huske… Vi valgte det udelukkende fordi jeg på daværende tidspunkt var blevet “mættet”, efter vi havde kørt med en chauffør, som under turen pressede prisen op. Det er dog den eneste gang, jeg har oplevet det, når vi har været afsted.
   Ud fra et økonomisk perspektiv ville jeg personligt vælge det fra, tror jeg. Men det er jo naturligvis afhængig af jeres økonomi og prioritering.
   Det er nemt at finde chauffører derude, og I kan bestille ved hvert hotel, så det skal I under ingen omstændigheder være bekymrede for.
   Næste gang vi skal afsted, vil vi ihvertfald ikke bruge pengene på en fast chauffør.
   Jeg vil ikke anbefale jer at tage så mange dollars med. Vi havde vist kun 200 dollars med sidst, og brugte ikke én eneste af dem, da vi var på Sri Lanka 🙂 Der er masser af ATM’s alle steder i de store byer, og når I lander i lufthavnen, vil I kunne hæve med det samme. I vil også kunne sige til chaufføren, at I lige skal ind forbi en ATM i den første by, hvor I skal overnatte. Det er uproblematisk, synes jeg efter at have været i landet i længere tid.
   Jeg er faktisk lidt i tvivl om, hvilket beløb man må indføre, da det aldrig rigtig har været et issue for os, og da vi kun har haft omkring 200 dollars med til at klare eventuelle nødssituationer.
   De bedste hilsner fra Stine

 7. Hejsa
  Tak for en meget nyttig side?

  Vi er en familie på 4 bestående af min mand og jeg samt vores to børn på hhv. 2 og 4 år. Aktuelt er vi midt i vores 5 ugers rejse i Thailand, hvilket er helt fantastisk. Vi påregner at rejse 5-6 uger på samme tid næste år, og vi har hhv. Sri Lanka og Mexico i tankerne. Ift. Børnenes alder til den tid, vil de så få mest ud af turen, hvis vi venter til året efter med at rejse til Sri Lanka ? ( den mindste bliver 2 til februar og Alfred er lige blevet 4 år). Ingen af børnene sætter ret stor pris på transport?

  1. Hej Nanna.
   Jeg tror meget, at det er et spørgsmål om temperament. Jeg personligt ville ikke have nogle betænkeligheder i forhold til at tage mine børn med til Sri Lanka i den alder, men jeg synes samtidig også, at meget handler om, hvad I gerne vil have ud af et besøg dertil.
   I er i fantastiske Thailand lige nu (NYD det! Her er det iskoldt!), og i Thailand er havet helt anderledes end det, I vil finde på Sri Lanka.
   Vores den yngste var 4 år, da vi var på Sri Lanka første gang, og kunne mange steder sagtens bade i havet med os lige ved siden af (dog i vandkanten) – andre havde måske udelukkende valgt pools. Dette med baggrund i, at havet ved mange strande er uroligt og vildt på Sri lanka, hvor vandet i Thailand til gengæld er meget mere roligt. Er det badeferie I går efter, er Sri Lanka altså nok ikke ideelt.
   Til gengæld synes jeg, at landet byder på SÅ utrolig mange andre fantastiske oplevelser – og ikke mindst; stemning og natur! Børn er mere end velkomne i landet, og bliver taget i mod med åbne arme.
   Sri Lanka er et af vores børns absolutte favoritlande.
   Hvis I har ønsker om at køre hele landet rundt, vil der naturligvis være en del transport, men hvis I har en mdr. til rådighed, kan I jo gøre det i et stille og roligt tempo. Jeg synes faktisk, at infrastrukturen er forbedret væsentligt i landet, og at det dermed er blevet nemmere at rejse rundt. Dog vil der naturligvis være strækninger, som tager lidt tid, hvis ikke man “bider” dem over. Trafikken er som i andre asiatiske lande… Landet dog væsentligt mindre end Thailand og Mexico, hvilket jeg synes gør tingene mere overskuelige.
   Jeg synes derfor, at valg af destination er meget individuelt, men ville, som nævnt ovenfor, ikke have betænkeligheder ved at besøge landet med små børn. Dog naturligvis betinget af, hvilke ønsker I gerne vil have opfyldt på et besøg dertil.
   Sidst vi var på Sri Lanka brugte vi meget af tiden på at rejse rundt og opleve. Selv for vores børn, som jo nu er ældre, var det måske lige til den gode side, da de også gerne vil slappe af og bade. For os var det derfor ideelt at kombinere et besøg i landet med en badeferie på Maldiverne, som kun ligger 1,5 timers flyvetur fra Sri Lanka, og som har strande, der er helt ubeskrivelige. Jeg ved ikke, om det kunne være noget for jer, men det er absolut at anbefale. Specielt når I har 5-6 uger til rådighed.
   HAr du yderligere spørgsmål, er du naturligvis mere end velkommen til at vende tilbage.
   Fortsat god ferie – de bedste hilsner fra Stine

 8. Hej Stine

  Jeg har fulgt flittigt med på din meget inspirerende side. Kan nu se, at du ikke længere kan anbefale den chauffør, I benyttede. Jeg havde ellers håbet på at kontakte ham. Vil du anbefale, at vi har en aftale med en chauffør inden afrejse fra DK? Eller kan det lade sig gøre undervejs? Vi, familie på 4, skal afsted til februar i 5 uger (herunder 1 på Maldiverne). Jeg tror også, vi ville foretrække den samme chauffør på hele turen.
  Jeg har skrevet til dig tidligere og fået et rigtig brugbart svar. Nu nærmer afrejsen sig, og jeg har flere spørgsmål i støbeskeen, men kommer nok til at dosere dem lidt.

  Dbh Mette

  1. Hej Mette.
   Jamen, fyr bare løs 🙂 Jeg skal forsøge at besvare dine spørgsmål, så godt jeg kan 😉
   Nej, den chauffør, som vi har brugt, når vi har været afsted, kan vi desværre ikke længere anbefale. Meget, meget ærgerligt. Til gengæld har vi fået kontakt med en anden chauffør, som virkelig virker professionel. Vi får en tilbagemelding på ham inden for de næste par måneder, går jeg ud fra. Han virker meget, meget pålidelig, og virker også til at have et højt serviceniveau. Derudover svarer han med det samme, når vi skriver til ham. Han hedder Asitha, og kan kontaktes via denne hjemmeside http://www.srilankaparadisetours.com. Hvis du ønsker at benytte ham, skal du lige huske på, at der er en ret stor tidsforskel mellem Dk og Sri Lanka, så han sover indimellem, når vi i Dk er vågne 🙂
   Det kan have sine fordele at hyre en fast chauffør, men koster indimellem også ekstra, hvis man skal have en fast chauffør med hele vejen. Til gengæld kommer man til at køre med en, som man føler sig tryg sammen med.
   Om I ønsker at booke en chauffør hjemmefra, eller når I er derude, er en smagssag, tænker jeg 🙂 Der er masser af chauffører derude.
   Skriv endelig igen.
   De bedste hilsner fra Stine

 9. Majken og Søren

  Hej Stine.
  Vi er nu kommet hjem fra 14 fantastiske dage på Sri Lanka, og vil bare sige tusind tak for inspiration og gode råd – og ikke mindst kontakten til vores chauffør, Deepal.
  Det var en udsøgt fornøjelse at rejse med ham i de 7 første dage. Han var ansvarsfuld, betænksom, vidende og gjorde vores oplevelse af turen helt igennem fantastisk.
  Igennem hele turen følte vi, at han passede virkelig godt på os.

  Tusind tak for at have hjulpet med at gøre vores tur fantastisk – ikke mindst ved at anbefale Deepal.

  Majken og Søren

  1. Kære Majken og Søren.

   Velkommen hjem til kolde Danmark 🙂
   1000 tak for jeres fine tilbagemelding! Det glæder mig utrolig meget at høre, at alt er gået rigtig fint, og at I har haft en fantastisk tur med rigtig gode oplevelser. Sri Lanka er bare et fantastisk land, som giver uforglemmelige minder.
   De bedste hilsner fra Stine

 10. Hej Stine.

  Tusind tak for en fantastisk blog. Det er helt utrolig så meget viden vi har fået ved at læse den. Tusind tak fordi du gør det.
  Vi skal (delvist inspireret af bloggen) til Sri Lanka til sommer med to store børn (15 og 18, og den første uge vil vi køre rundt og besøge en masse af de steder, som man bare bliver nødt til at besøge. Den anden uge bliver ren strandferie, så teenagerne også får slappet lidt af 😉

  I den forbindelse kunne vi rigtig godt tænke os at booke en god chauffør den første uge. Og da det er ret vigtigt at han er til at stole på, kunne jeg godt tænke mig at høre, om du har lyst til at sende mig hans kontaktinformationer. Det kunne være fantastisk!

  Hilsen
  Majken og Søren

  1. Hej Majken og Søren.
   Sikke glad I lige gjorde mig der – 1000 tak for det 🙂
   Lyder som en fantastisk plan I har lagt! Så er der både kultur, natur og badeferie i vente – noget som til fulde kan indfries på Sri Lanka. Glæd jer 🙂
   Jeg sender jer lige Deepals kontaktoplysniger på mail. Han er simpelthen det sødeste og mest tillidsfulde menneske – yderst professionel. I kan derfor være helt, helt trygge sammen med ham.
   Jeg ønsker jer en fantastisk rejse.
   De bedste hilsner fra Stine

 11. Hej Stine
  Er ved at blive godt og grundig forvirret , så derfor :
  Tak for en god og inspirerende hjemmesiden.
  Vi er ved at planlægge en 14 dages tur til Sri Lanka.
  Har booket fly og hoteller.
  Mangler dog en chauffør.. Vil rigtig gerne have kontakt til jeres chauffør.
  Vi lander tidligt om morgen og har tænk at køre direkte til Kassapa Lions Rock, hotel i Sigiriya. Her har vi 5 nætter.
  Har tænkt på kultur, nationalpark , natur lidt by.
  Herefter skal vi til Hotel Chandrika i Tissamaharama med 3 nætter. Her tænker vi Nationalpark og kultur.
  Vi slutter af med 4 nætter på CalMander Unawatuna Beach.
  Her er Galle helt klart på vores liste.
  Mine spørgsmål er nu:
  1. Vil du anbefale et AirPort Pick up eller ansætter vi en privat chauffør fra første dag ??
  2. Vi har ikke planlagt turen dag for dag, Håber at finde en chauffør der har rigtig mange gode forslag. Hvad siger du ? Og hvor finder vi en god chauffør ? Skal vi sørge for kost og logi til chaufføren ?
  3. Er vores tur for ambitiøs ? Her tænker jeg på afstande ?
  Endnu en gang tak for nyttig information.
  Mange hilsner Joan

  1. Hej Joan.
   Beklager mit lidt sene svar – påskeferien har lagt beslag på vores tid 🙂

   Med fokus på “oplevelsesferie” virker jeres rute rigtig fin.
   I Sigiriya-området vil I have mulighed for at få et væld af kulturelle oplevelser, da Sigiriya er et “smør-hul” i denne forbindelse.
   Selve Sigiriya byder naturligvis på et af landets mest kendte seværdigheder; Løveklippen! Men derudover har I jo – med en chauffør i baghånden – massevis af muligheder for at udforske mange af landets rigtig spændende oplevelser i Dambulla, Anuradhapura, Polunnaruwa og evt. Kandy. Det hele i en overskuelig afstand fra Sigiriya.

   M.h.t. valg af chauffør, så sender jeg dig lige oplysninger på en rigtig god driver via e-mail. I vil kunne bruge ham, hvis I ønsker at benytte jer af en fast chauffør under det meste af turen.
   Hvad I vælger – fast eller “løs” driver – er dog meget betinget af, hvad I rent økonomisk ønsker at bruge på transport. Det er nemlig ikke helt billigt med en fast chauffør tilknyttet, da dagsprisen er på mellem 80-100 dollars (pr. døgn). For det beløb får I en rigtig dygtig chauffør, som kører i en meget lækker van, og så er prisen inkl. kost og logi. Det er også muligt at invitere chaufføren på kost i særlige tilfælde, men dog ikke noget, I skal budgettere med.

   I vil kunne komme rundt i landet på flere forskellige måder, og der er masser af muligheder for at få en chauffør til at køre jer fra A til B.
   Det er er altså magelighed og økonomi, som vil være de afgørende faktorer 🙂
   Airport-pickup giver også god mening, og er jo billigere.
   Fordelen ved en privatchauffør er, at I vil kunne have en, som står til rådighed hele tiden, og som I vil kunne bruge både som guide og i.f.t. at få så meget som muligt ud af ferien. Da vi havde fast chauffør var det bl.a. i Anuradhapura, og der fandt vi ud af, at det rent faktisk var givet rigtig godt ud.
   Altså vil vi mene, at det er særligt anbefalelsesværdigt i Anuradhapura.
   Men som sagt; begge dele vil kunne lade sig gøre.
   Det giver dog sig selv, at det ikke er nødvendigt til strandferien i Unawatuna :-). I Unawatuna vil I nemt kunne tage en tuk-tuk ind til f.eks. Galle, som du skriver I gerne vil besøge, og som ligger i ganske kort afstand fra Unawatuna.

   Jeg synes ikke jeres tur er for ambitiøs – den lyder rigtig spændende! I har rigtig meget i vente, som I godt kan glæde jer til 🙂

   Rigtig god ferie og hilsner herfra

 12. Robert Møller

  Hej Stine,

  Det er en super god hjemmeside som du har fået sat op. Med masser af nyttig information til børnefamilier, som vi har haft stor gavn af.

  Vi var selv afsted en måned hen over julen, 2 voske, 2 børn, og 2 teenagers, og vi havde en fantastisk tur.

  Vi havde selv fundet en privatchauffør, Randimal, som var med os hele vejen rundt. Jeg kan kun anbefale at rejse rundt med en privatchauffør.

  Vores chauffør som vi benyttede, Randimal, har ikke lavet andet de senete 16 år og det kom os tilgode mange gange i løbet af turen.

  Når vi var på safari(også hvalsafari), hyrede han de mest rutinerede guider, som var meget dygtige til at spotte dyrerne. Blandet andet så vi i Yala nationalpark leoparder 4 gange. Han skaffede os de bedste siddeplader ved et folglore show i Kandy. Vi ændrede vores tur 2 gange, fordi han anbefalede andre sights, som vi ikke fortrød. Han hjalp os 2 gange med at skifte hotel, fordi hygiejnen var for ringe. Endelig er han god til at fortælle om Sri Lankas histore, om dagligdagen og livet på øen.

  Jeg kan på det varmeste anbefale Randimal som chauffør/guide i Srilanka. Du finder ham på VIBER.

  1. Hej Robert.
   Mange tak for dine pæne ord om vores side, og også for dit råd vedr. chauffør. En god chauffør er guld værd 🙂

   De bedste hilsner fra Stine

  2. Lise Fastergaard

   Hejsa
   Jeg har fulgt lidt med i denne tråd. Jeg har kommunikeret frem og tilbage med Leonardo fra Galapita Rocks her i marts på følgende adresse:-)
   info@galapitarocks.com
   Han har været super hurtig til at svare. De har et familieværelse, hvor man kan være 5 til 70 US dollars.
   Måske det kan hjælpe jer:-)

   1. Malene kjeldmand

    Takker, den adresse fandt vi også gik lidt tid inden der blev svaret men nu skulle vi have booket der til juni nemlig til 70 US dollars ? Tak for tanken ?

    Men vi vil gerne have oplysningerne på den der chauffør I brugte , hvis det er muligt.?

    Mvh Malene

    1. Hej Malene.
     Dejligt, at tingene har løst sig 🙂 Jeg håber virkelig, at I får en lige så god oplevelse dér, som vi fik!
     Jeg kan lige sende dig oplysninger på Deepal over mail.
     Ha’ en rigtig dejlig dag.
     De bedste hilsner fra Stine

   2. Hej Lise.
    1000 tak for din hjælp – guld værd! Dejligt, når man kan hjælpe hinanden.
    Rigtig god weekend.
    De bedste hilsner fra Stine

 13. Malene kjeldmand

  Hej Stine

  Tak for link, det er som du skriver kun muligt at book i april måned i år længere frem er åbenbart ikke muligt endnu, så vi overvejer om vi tør vente og se om der dukker noget op.

  Mvh Malene

  1. Hej igen.
   Hmmm, måske det har noget med sæson at gøre så…
   Jeg har desværre ikke nogen specifik emailadresse til dem – kun den, der er på deres hjemmeside. Jeg ville helt klart forsøge at kontakte dem derigennem så, da det virkelig er en oplevelse at være der. Jeg håber, at det lykkes at booke noget der, og krydser fingere.

   De bedste hilsner fra Stine

 14. Malene kjeldmand

  Hej igen

  Har nu fundet de fleste af de steder vi gerne vil bo og fået dem bestilt, men vi har et lille problem med at komme i kontakt med galapita rocks, som om at de ikke findes mere, når man prøver at book, findes der ingen ledige værelser, har prøvet et år frem, og stadig ingen værelser, har du en alternativ emailadresse til dem, ellers må jeg nok heller droppe det, og finde et andet lækkert sted. Vh malene

  1. Hej Malene

   Lyder fantastisk, at I er ved at få styr på det hele.
   M.h.t. Galapita Rocks så har Michael lige været inde og tjekke, og det ser ud til, at de har ledige værelser (ihvertfald i april).
   Dog kan en af årsagerne til, at det er svært at finde noget ledigt være, at de ikke har åbnet op for booking i lang tid fremover. Prøv dog dette link, og se, om det kan lade sig gøre:

   Trivago

   De bedste hilsner fra Stine

 15. Hej igen
  Mange tak for en utrolig god besvarelse, du ramte rigtig mange af de ting vi selv har tænkt og læst på bloggen eller andre steder, så tænker vi er på rette vej, 🙂
  Nord er hermed droppet og det bliver syd og det centrale vi vil have fokus på, og fik lige et par fif til et par nye
  Steder som vist må med i vores tur, her tænker jeg på galapita rocks og horton plains.og tror vi tager toget fra ella og til kandy, med et stop undervejs. Og måske vi skal vælge hvalsafari fra og så tage Yale med overnatning og hvis vi ikke har fået dyr nok kan vi jo bare tag en tur i udawalawe, men nok i omvendt række følge.
  Prøver at tjekke guesthouse ud på Maldiverne, tror heller ikke vi vil fortryde maldiverne, vi håber at vejret er med os på på srilanka og maldiverne, lidt regn er ok, bare vi slipper for alt for mange dage med meget regn. Har helt sikkert flere spørgsmål, men nu fik jeg da lidt at arbejde videre på det er dejligt tak for det. Kan se i ikke har oplevet det som et problem at i havde tre børn med, synes nemlig det kan være svært at finde hotel hvor der plads til fem, men tænker det kan løses hvis man går efter to dobbelt senge de kan alle tre nemt være i en dobbelt seng.

  Mange tak for det gode svar, og fik lige øje på de der “pandebånd” til når man bader skulle jeg have kendt før, har et ørebarn, som elsker vand, men altid får ondt i ørene med hjem som souvenir, måske vi kan slippe denne gang.

  Mange hilsner Malene

  1. Hvor er det dejligt, at I kan få lidt inspiration – det varmer at høre 🙂
   Ja, det tager jo lidt tid at planlægge sådan en tur, men selve planlægningen er jo også forbundet med forventningens glæde – nyd det!
   M.h.t. at have tre børn med så koster det jo indimellem lige lidt ekstra. Dog forhører vi os ofte, om det er muligt at købe en ekstra opredning, hvis ikke vi kan være i 2 dobbeltsenge. Er I det mindste i tvivl, så skriv en mail til de hoteller, som I ønsker at bo på. Jeg vil dog anbefale, at I får booket nu, da der er rift om de gode hoteller/resorts.

   I forhold til vejret så er det jo svært at spå om noget (desværre!). Vi kan læse, at mange af de gæster, som netop har været på Sri Lanka i denne højsæson, har været ramt af meget regn, på trods af at det ikke var forventet. Og samtidig befandt vi os i sommers i nogle områder på Sri Lanka i lavsæsonen, hvor der egentlig burde have været regn, men hvor solen mod alle odds skinnede fra en skyfri himmel. Så ja; det er svært at gå helt sikkert! Men det gode vejr vil vi jo give meget for 😉
   Vi var jo også på Maldiverne i lavsæsonen, og oplevede stort set ikke regn… Måske vi bare var heldige – måske mere og mere efterhånden udlignes. Jeg ønsker ihvertfald for jer, at I får fantastisk vejr!!

   M.h.t. earband så er det en af de bedste investeringer vi har gjort os hvad Bjørks ører angår, og jeg kan KUN anbefale det! Der kan købes ørepropper til indenunder eller I kan bruge vandskyende vat – så er I ret sikre på, at der ikke kommer vand ind. Vi oplevede for første gang nogensinde, at Bjørk var fuldstændig fri under vand her i sommers, og hun snorklede og dykkede konstant uden ørebøvl til følge – dejligt 🙂

   De bedste hilsner fra Stine

 16. Malene kjeldmand

  Hej
  Vi har fundet jeres side og hold da op der er meget godt læsestof, tak for det. 🙂 vi skal afsted til juni/juli i 4 uger, vi har ca 3 uger i srilanka og en lille uge på Maldiverne. Vi har nu fundet ud af hvilke oplevelser vi vil ligge vægt på, men der er jo stadig mange muligheder selvom vi nu har lagt os nogenlunde fast på hvad vi gerne vil. Vi vil gerne besøge en national park eller to men hvilke? En hvalsafari vil vi også gerne ud på og kan være i tvivl om vi skal vælge at sejle ud fra nord eller syd? “Bestige” et bjerg vil vi også gerne fx løvebjerget men der er flere? Tænker også en togtur nær Ella er en oplevelse vi gerne vil have med. Der ud over tænker vi strand og skildpadder men det er vel i syd? Kan være i tvivl om vi har gabt over for meget hvis vi både skal rejse fra nord til syd? Te plantager tænker jeg vi får med på togturen og bjerturen 😉
  Vi rejser med tre børn på 6, 9 og 12 år og vil jo derfor helst ikke have alt for meget transport.
  Er det realistisk at nå alt dette på 21 dage?

  Vi har store problemer med at finde et resort på Maldiverne til fem som er til at betale, men i har været af sted fem ik ? Så det burde da være muligt, tænker at det skal være i umiddelbar nærhed af lufthavnen da vi kun har fem overnatninger. Har i nogle ideer?

  Håber at i kan hjælpe os lidt videre i denne spændene planlægning, og jeres side har allerede hjulpet os rigtig meget. God søndag mvh malene

  1. Hej Malene.
   1000 tak for dine pæne ord om vores side – det glæder os, at du kan bruge den!

   Vores råd er, at I hopper nord over! Koncentrer jer i stedet om syd, og udnyt de helt igennem fantastiske oplevelser, som den del af landet byder på. Der er virkelig smukt og stemningen er fantastisk! Nord er til gengæld mere gold, og bærer præg af, at de stadig har svært ved at greje turismen – men det er jo naturligvis også betinget af, hvilke oplevelser I ønsker.
   Personligt er vi, som du jo nok kan læse, mest til den sydlige del af landet.
   Hvalsafarien kan I tage fra Mirissa (husk, at det virkelig gynger, g at søsyge er et element, I bør tænke ind. Husk i så fald søsygetabletter!).
   Mirissa er en skøn lille “plet” med dejlig afslappet stemning.
   Alt efter (igen) hvad I er mest til, kan vi anbefale en safaritur både i Udawalawe (knapt så mange mennesker), men også i Yala, som dog er noget mere “overcrowded”, end Udawalawe. Det var dog i Yala vi så leoparden 😉 I kan vælge en all-in-one-oplevelse, og så bo på Cinnamon Wild Yala, som ligger tæt på nationalparken, og dermed har vilde dyr, der bevæger sig rundt blandt menneskene. Det er dog lidt dyrt, men hver en dollar værd 😉
   Er I til meget autentiske oplevelser, vil vi gerne anbefale jer at opleve Galapita Rocks – læs evt. om stedet her https://www.atrejsemedboern.dk/rejser-til-sri-lanka/ – det er et super cool sted, hvor man måske kommer lidt ud “på kanten” 🙂 Vi var vilde med det! Men det er ikke som sådan “turistagtigt”.

   M.h.t. bjergtur så er Sigiriya absolut en oplevelse værd. Men I kan også prøve Adams Peak, som ligger oppe ved Ella, hvis I alligevel skal køre med tog fra de kanter.
   Endvidere er der Horton Plains, som vi dog ikke selv har prøvet, men som alle beskriver som værende en helt vild fantastisk oplevelse.

   Skildpadderne får I i syd – læs evt. om vores oplevelse dermed her https://www.atrejsemedboern.dk/ferie-paa-sri-lanka/#Oplevelser_i_Tangalle-omraadet.

   Jeg synes ikke, at I har gabt over for meget på 21 dage. Sørg for at få lagt en ordentlig rute, så I kan tage nogle flere overnatninger på det samme sted, og dermed kan tage på ture ud derfra. Så bliver der tid til både oplevelser og afslapning på én gang.

   I vil ikke fortryde at I også lægger vejen forbi Maldiverne. Det er en drøm!
   Har du læst vores indlæg om North Male Atollen? Se evt. her https://www.atrejsemedboern.dk/north-male-atoll-maldiverne/
   Vi vil anbefale jer at tage til North Male Atollen, da det er nemt at komme til alle stederne der fra Male. Vi har desværre ikke selv erfaring med den atoll, da vi var på Baa Atollen, men vi tager selv til North Male Atollen næste gang.
   Vi kan derfor desværre ikke anbefale et specielt resort på North Male, da det vi var på lå i en anden atoll.
   Dog – jeg vil altså sige, at mange guesthouses er lige så fine, som resorts. Det er naturligvis ikke det samme, som et resort, men til gengæld ligger de alle ved flotte strande, og så koster de knapt så meget. Endvidere kommer i nemmere i kontakt med lokalbefolkningen, når I bor på en lokal ø.
   På Dhiffushi ligger et danskejet guesthouse, som hedder Air Dhiffushi. Det kunne måske evt. være noget.
   Vores børn var lige så begejstrede for guesthouses, som for det resort vi boede på, hvilket jo er en god indikator for, hvor gode steder, der ligger derude 🙂

   Jeg håber, at jeg fik besvaret dine spørgsmål nogenlunde – ellers er du naturligvis mere end velkommen til at vende tilbage.

   De bedste hilsner fra Stine

 17. Hej
  Tak for en fin side med masser af inspiration. Vil i sende kontaktinformation på den chauffør i anbefaler?
  På forhånd tak for hjælpen med venlig hilsen Sisse

 18. Kære Stine og Michael
  Michael – vi har skrevet en del sammen på mail – men jeg skriver lige til jer her, fordi jeg gerne vil bidrage så andre kan se:

  Jeg sidder på hotel i Mount Lavinia, hvor vi i går sagde farvel til “jeres chauffør” som nu også er “vores chauffør” Deepal og jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tusind tak for at I skabte kontakt til ham for os.
  Vi har rejst med ham i 8 dage og har haft nogle fantastiske dage. Han er så professionel, hjælpsom og hele vejen igennem sød og meget, meget “ordentlig”.
  Han har taget os med i templer og fortalt og fortalt om landet, han har ordnet togbilletter, safari i Yala, med den bedste guide og i det vanvid, som jeg vitterligt synes den Sri Lankanske trafik er, har han kørt solidt og godt, så vi alle følte os meget sikre (eller…så sikre, som man nu kan i det! :-))
  Jeg kan simpelthen kun give ham mine allerbedste anbefalinger – han er tydeligvis vild med børn – mine drenge er blevet SÅ glade for ham, han er lun og enorm opmærksom på alt og alle og han har virkelig bidraget til, at vores tur har været noget helt specielt.
  Så tusind tak for jeres formidling af kontakt – det har vi været virkelig glade for:-)
  og til almindelig orientering har vores oplevelse også været, at han prismæssigt er overordentlig rimelig – vi har talt med andre, nogle med billigere, nogle dyrere aftaler, men vi synes, at han er meget fair og den måde han guider på er bare alle pengene værd! Vi ønsker ham masser af arbejde herfra i fremtiden:-)

  Bedste hilsner Kirsten og familie i Svendborg
  PS: jeg skriver lige et pip på mail når vi kommer hjem – Michael

  1. Kære Kirsten og familie.
   1000, 1000 tak fordi I tager jer tid til at skrive dette! Det varmer og glæder os overordentligt meget at høre, at Deepal har levet op til jeres forventninger, og dermed også bidraget til, at jeres tur er blevet noget ganske specielt. Han er og bliver noget helt, helt særligt. Netop hans varme og lune væsen – og ikke mindst den tillid, som han er i stand til at opbygge – er kendetegnet for lige præcis ham. Med børn skaber det bare lige det dér ekstra, som medfører, at vi voksne også kan læne os tilbage og nyde.
   Vi vil glæde os til i fremtiden at bringe jeres rosende ord videre til ham. Vi ved, at han vil glædes!
   Nyd resten af jeres ferie i det smukke land. Vi sender jer en tanke.
   Og endnu en gang; 1000 tak.
   De bedste hilsner fra Stine & co.

  2. hej
   kan man få mail på denne Deepal 🙂 ? det lyder til at det er ham man skal have som chauffør 🙂
   og koster 8 dage med chauffør?

 19. Hej Stine.
  Har du mulighed for at oplyse hvor og hvordan man nemmest bestiller togbilletter online? Har du evt andre gode råd ifm hvilken type tog mv man bør gå efter? Vi rejser med børn og skal gerne rejse fra Nanu Oya til Ella.
  På forhånd tak.

  1. Hej Martin.
   Det var faktisk vores chauffør, som bestilte vores togbilletter, hvorfor vi ikke selv har praktisk erfaring hermed. Prøv dog på denne hjemmeside http://www.railway.gov.lk/web/, hvorfra det skulle være muligt at bestille jeres billetter.
   Er I det mindste i tvivl, kan I altid kontakte det sted, I skal bo, og så bede dem om at bestille billetterne til jer – det er de som regel vant til at gøre. I mailen til dem, ville jeg også skrive, hvilken tog-oplevelse, I kunne tænke jer – altså, om I vil køre med de traditionelle tog, eller om I vil køre med express. Jeg tænker, at I bør være i relativ god tid m.h.t. bestilling af billetterne, da der er rift om pladserne.
   Jeg ville vælge 1. eller 2. klasse – alt efter hvad I går efter. Dog er første klasse der, hvor flest ting kan lade sig gøre, hvor I er sikret siddepladser og hvor I evt. vil kunne finde den vogn, som giver den bedste udsigt.
   Rigtig god tur.
   De bedste hilsner fra Stine

    1. Hej Peter.
     Vi kan desværre ikke længere anbefale Deepal. Til gengæld kan vi anbefale Asitha, som flere danskere har haft stor glæde af at køre med – du kan kontakte ham via denne side http://www.srilankaparadisetours.com, hvor hans email og telefonnummer også er angivet.
     De bedste hilsner – og RIGTIG god tur 🙂

 20. Hejsa
  Har du mulighed for at sende kontaktoplysninger på jeres chauffør på Sri Lanka ?
  Mvh
  Christina

 21. Hej Stine,

  Meget interessante input og kommentarer.

  Du må meget gerne sende nogle chauffør navne, da vi regner med at bruge det primært.

  Hvad vil du anbefale som Airport pick-up – vi lander ret sent og orker ikke taxi markedet med 2 trætte børn 🙂

  Mvh Lars

  1. Hej Lars.
   Jeg sender dig en mail med oplysninger på den chauffør, som vi har kørt med, når vi har været på Sri Lanka.
   I.f.t. pick-up i lufthavnen er det meget afhængig af, hvor I starter ud med at holde ferie. Jeg ville kontakte det hotel, som I skal bo på det første stykke tid, og få dem til at hente jer i lufthavnen – så skal I ikke til at ligge i forhandlinger med de mange mennesker, som gerne vil lave en aftale med jer, når I lander.
   De bedste hilsner fra Stine

 22. Line Stendell

  Hej Stine,

  Tak for mange fantastisk og brugbare informationer. Vi planlæger at tage togturen fra Ella til Nanu Oya på 1. klasse, to voksne og tre børn. Hvor købte I billetterne? Kan du sige noget om, hvad der er at se i Ella + omegne med børn på 4,7 og 13? Hvor boede I i Ella? På forhånd tak.

  Mvh Line Stendell

  1. Hej Line.
   Dejligt at høre, at I kan bruge vores hjemmeside – det glæder mig meget.
   Det lyder skønt med en tur til Sri Lanka sammen med jeres børn. Det er et dejligt land at rejse rundt i, og I har alle rigtig gode oplevelser i vente.
   Vi fik vores chauffør til at bestille togbilletterne til os i en forretning i Ella. Jeg ved desværre ikke, hvad forretningen hedder, men det var sådan en fin lille te-butik. Butikken lå ganske tæt på det sted, vi boede, som var et rigtig, rigtig fint sted, der hed Ravana Heights. Se evt. stedet her https://www.atrejsemedboern.dk/overnatning-sri-lanka/#Overnatningsmuligheder_i_og_omkring_bjergene, eller læs om vores oplevelser i Ella i dette indlæg https://www.atrejsemedboern.dk/ferie-sri-lanka/#Ella.
   Raven Heights var et lidt dyrt sted, men vi havde på TripAdvisor læst, at det skulle være en god oplevelse, hvorfor vi bestemte os for at prioritere et ophold her. Det var, for os, givet godt ud. Smuk, smuk udsigt, krystaller i den flotte have og en excentrisk ejer, der lige var dét ekstra krydderi på oplevelsen 🙂 Når vi gik fra Ravana Heights og op mod selve byen, lå den lille tebutik, hvor togbilletterne blev bestilt, på venstre hånd.

   Alternativt til Ravana Heights er Rock Side Inn, som er et pensionat. Dette er også nævnt i vores oversigt over overnatningsmuligheder.

   Ella er en hyggelig og frodig by, som har en dejlig stemning.
   Som du evt. kan læse i vores rejsebeskrivelse, havde vi en rigtig dejlig tur op ad Little Adams Peak (vores børn var i alderen 4-12 år). Vi måtte skubbe yngstebarnet lidt, men tog os god tid, og så blev det faktisk en rigtig god oplevelse. Husk trøjer – det er lidt køligt – vi var lidt ærgerlige over, at vi ikke havde fået bluser med. På turen op vil I passere små “te-marker”, små landsbyer og samtidig vil I kunne finde små krystaller i jorden.
   De 2 ældste på 9 og 12 var sammen med mig inde for at få en ayurveda massage – det var også en rigtig god oplevelse.
   Derudover er der i området tefabrikker, som I vil kunne besøge, og også et vandfald.
   Vi slappede af, da vi var der. Oplevede den gode vandretur, fik massage og nød så ellers bare den smukke udsigt og frodighed, samt den “vibe”, der hvilede over byen.

   Jeg ønsker jer en rigtig god tur til Sri Lanka.

   De bedste hilsner fra Stine

 23. louise vestergaard

  Kære Stine

  Tusind tak for dit svar.

  Jeg vil meget gerne have kontaktoplysninger på den chauffør, du omtaler.

  Vi rejser med tog fra Colombo til Kandy, herfra – sandsynligvis 🙂 – direkte til Udawalawe og videre til Tangalle. Herefter runder vi af i Mirissa. Vi rejser i alt 20 dage.

  Har du en fornemmelse af, hvor lang tid turen fra Kandy til Udawalawe tager i ét stræk? Er det ok for chaufføren at tage et par stop undervejs? Og hvad tænker du, at det koster? Fx fra Kandy til Udawalawe (2 overnatninger) og herefter til Tangalle.

  Mange hilsner
  Louise

  1. Kære Louise.

   Lyder som en ok rejseplan. Dog er turen fra Kandy til Udawalawe, som nævnt, ret lang. Det tager ca. 6 timer at køre strækningen i bil, men selvfølgelig stopper chaufføren, som I har lyst. Måske det er fint bare at få den strækning “overstået”. Vi kørte selv en lignende strækning sidst, og havde sørget for at lade ungernes ipads godt op og proviantere med vand, kiks og mad. Prisen for en sådan tur vil måske være 15-20.000 rupees, svarende til ca. 750-1000 kr.
   Turen fra Udawalawe til Tangalle vil måske ligge i prislejet 500 kr.
   Regner I med 100 dollars pr. dag (ca. 650 kr.) for en fast chauffør, som er med jer hele vejen, så vil det være passende

   Jeg sender dig lige en mail med kontaktoplysninger på den chauffør, som vi plejer at køre med.

   De bedste hilsner fra Stine

 24. Charlotte Bruun-Christensen

  Hej Stine. 1000 tak for en god side med masser af super info. Vi er en familie på 4 der skal afsted i februar. Jeg vil meget gerne have kontakt info på jeres chauffør. På forhånd tak

  1. Hej Charlotte.
   1000, 1000 tak for dine pæne ord – det glæder mig, at I kan bruge siden 🙂
   Jeg sender dig lige en mail med kontaktoplysninger.
   Rigtig, rigtig god tur.
   De bedste hilsner fra Stine

 25. louise vestergaard

  Hej Stine

  Tak for en super hjemmeside, som vi har benyttet os meget af i planlægningen af vores tur til Sri Lanka februar 2017!

  Vi rejser med 2 børn (5 år og 9 år) – hvad tænker du om at tage turen fra Kandy til Udawalawe i ét stræk? Og er det nemt at finde en chauffør til turen? Sig endelig til, hvis du kan anbefale en 🙂

  Mange hilsner
  Louise

  1. Hej Louise.
   Hvor er det dejligt at høre, at I har kunnet gøre brug af vores hjemmeside i forbindelse med planlægningen af jeres tur.
   Umiddelbart lyder det som en lidt lang strækning at tage i et hug. Hvordan ser resten af jeres rute ud?

   Det er nemt at finde en chauffør. I kan booke én fra sted til sted – helst via det hotel, I bor på, da I så er relativt sikre på at komme til at køre med en, som er ok.
   Jeg har kontakt til en meget, meget dygtig og pålidelig chauffør, som bor i Tangalle. Han kører gerne fra syden og opad, så hvis I skal bruge ham, så kan jeg sagtens sende dig kontaktoplysninger. Bare sig til.
   Han kan også være fast driver, hvis I har brug for en sådan.

   De bedste hilsner fra Stine

 26. Bettina Strube Korning Andersen

  Hej Stine.
  Rigtig fin hjemmeside. Vi er et par midt i halvtredserne så vores børn er voksne. Jeg har dog fulgt med i tråden da jeg godt kunne tænke mig kontaktoplysninger på en god privatchauffør. Kunne du hjælpe med det? Vi ville gerne hentes i lufthavnen og køres til Nuwara Elya.
  På forhånd tak.
  Mange hilsner
  Bettina Strube

  1. Hej Bettina.
   Hvor lyder det skønt! I har meget at se frem til, og jeg ønsker jer en rigtig god rejse.
   Jeg sender dig lige en mail med chaufføroplysninger.
   De bedste hilsner fra Stine

 27. Vi skal til Sri Lanka i tre uger fra midt-februar til midt-marts og leder efter en chauffør som kan køre os (2 voksne og 2 børn på 3 år) rundt (vi regner med at besøge de store steder som Kandy, Ella, Tangalle, Galle osv). Har du nogle gode kontakter til chauffører og en idé om hvad vi prismæssigt skal forvente at betale (er benzin egentlig indkluderet når man aftaler pris?).
  Tusind tak for en virkelig god og informativ hjemmeside!!!

  1. Hej Birgitte.
   1000 tak for din kommentar – det glæder mig, at I kan bruge vores hjemmeside.
   Jeg sender dig lige en mail med kontaktoplysninger til en chauffør.
   De bedste hilsner – og rigtig god tur – fra Stine

 28. Camilla strande

  Hej
  Jeg håber det er ok at stille et spørgsmål her.
  Vi rejser om 14 dage til Sri Lanka,
  Og har faktisk ikke booket så meget på forhånd.
  Vi satser på air b and b, men jeg er kommet i tvivl om internet forbindelsen vil være god nok?
  Hvordan kommer jeg på nettet på min mobil?
  Og endelig:
  Vires datter vil så gerne ride på en elefant,
  Men jeg har nu læst at det slet ikke er godt for elefanterne ??! ?
  Tusind tusind tak for dit svar, hvis du på nogen måde har tid.
  Bedste hilsner Camilla

  1. Hej Camilla.
   Alle spørgsmål er velkomne – særligt i disse tråde, så andre måske også kan få glæde af dem 🙂
   Det lyder fantastisk med snarlig rejse til det skønne land, som byder på smukke oplevelser.
   Ift AirBnB så har vi ikke boet på så mange homestays, så jeg bliver dig desværre svar skyldig. Rigtig mange steder har dog internet, så mon ikke også de har det på de forskellige homestays. Ellers vil jeg råde dig til at købe et kort til din mobil i lufthavnen, når I lander. Der findes derudover muligheder for at købe kort rundt omkring i de større byer. Jeres chauffør kan være behjælpelig i den situation.

   M.h.t. elefantture så er vi personligt imod dette, da vi har set, hvordan elefanterne bliver behandlet…
   Se hellere elefanterne i frihed. I vil få rig mulighed for at komme i nærheden af elefanter – mange steder går der vilde elefanter rundt i naturen, og ellers er der også masser af muligheder for at komme på safari, hvor I vil se kæmpe flokke af disse smukke dyr. De er alle steder på Sri Lanka.
   Alt efter hvor I skal hen i landet, er der også forskellige elefantbørnehjem, hvor jeres datter vil kunne få muligheden for at fodre elefanter eller bare se dem i omgivelser, hvor de er fri, og bliver behandlet ordentligt.

   Vi ønsker jer en helt igennem fantastisk tur til Sri Lanka.

   De bedste hilsner fra Stine & co.

 29. Kære Stine
  Jeg har skrevet før, of du var så sød at svare ret hurtigt, så jeg prøver håber, du kan hjælpe mig igen:-). Vi skal til Sri Lanka den 1. februar og har næsten styr på det meste. Vi er dog lidt i tvivl om chauffør. Jeg kan se, at der er mange, der har spurgt om det samme som mig, og du eller din mand har svaret, at I sender svar på en mail, så jeg kan desværre ikke rigtig finde svaret her. Så jeg undskylder på forhånd, at I nok har fået spørgsmålet 1000 gAnge før:-(.
  Vi starter med at reje ind i landet og vil gerne med tog fra Nuwara Eliya ti l Ella. Derefter skal vi Sydpå til en nationalpark og så til Gyambokka og Mirassa og derefter tilbage til Colombo. Hvis man hyrer en chauffør til at køre ruten, er han sig med “hele vejen”. I Gyambokka og Mirissa har vi seks overnatninger hvert sted, så der er det jo ikke nødvendigt, at han er der hele tiden.
  Håber du kan hjælpe:-).

  KH Ane

 30. Hej Stine
  Tak for en fantastisk hjemmeside.
  Vi flyver til Sri Lanka i starten af februar og har bestemt os for at rejse rundt med en privat chauffør. Vil du være sød og sende kontakt detaljer på den chauffør I brugte? Bedste hilsner Donna

  1. Hej Donna.
   Hvor lyder det fantastisk med en rejse til Sri Lanka om ganske kort tid! I har SÅ meget at glæde jer til.
   Derudover mange, mange tak for de pæne ord om vores hjemmeside – det glæder mig at høre.
   Jeg sender dig lige en mail med chaufføroplysninger.
   God rejse.
   De bedste hilsner fra Stine

 31. Hej Stine
  Jeg vil også gerne bede om kontaktoplysningerne på jeres chauffør, hvis det er muligt 🙂

  Mvh.

  Line Jensen

 32. Hej Stine.
  Vi tager til SL i februar 2017. Vil du i denne forbindelse venligst sende kontaktoplysninger på chauffør? På forhånd tak og tak for jeres inspirerede side.
  Mvh. Martin

 33. Hej Stine,
  Fantastisk hjemmeside I har lavet her- inspirerende og nyttig læsning.

  Vi er 2 familier (3 voksne og 5 børn i alderen 4, 7,7, 9 og 10) og har netop bestilt flybilletter med afgang i februar 2017 og er nu i gang med planlægningen.

  Tak for de skønne hoteller, vi er allerede booket ind på Cinnamon Wild Yala, og krydser fingre for at der bliver 2 familieværelser ledige på Palm Paradise Cabanas and Villas.
  Vi har tidligere rejst en del i Thailand og andre steder hvor det er meget almindeligt at bruge Minibus- er det det samme i Srilanka? For vi vil helst gerne køre i samme minibus- er det noget som jeres Chauffør/Deepal har mulighed for at hjælpe med?
  Og vil du i givet fald sende kontakt oplysningerne:-)
  Mvh.
  Lone

 34. Fantastisk og inspirerende læsning! Vi har fået rigtig meget ud af at læse jeres rejsebeskrivelse fra Sri Lanka. Vi skal afsted til sommer med vores to drenge på 6 og 9. Som så mange andre vil vi sætte pris på kontaktoplysninger på chauffører. På forhånd tak!
  Mvh Mette

 35. Hej Stine

  Vi er en familie på 5 med tre børn på hhv.8, 11 og 13 år, der påtænker at tage på en 4 ugers rejse i februar 2017.
  Når man søger efter mulige destinationer for sådan en rejse, er det jo svært at komme udenom jeres fantastike hjemmeside, der med rette bliver ved med at dukke op 🙂
  Vi mener nu langt om længe ud fra jeres hjemmeside at have besluttet os for 3 uger på Sri Lanka og 1 uge på Malidverne.
  Som mange andre er vi også interesseret i at modtage kontaktinformation på en privat chauffør stil en del af turen på Sri Lanka.
  Når vi søger på diverse hoteller, kommer der ofte et forslag om at vi skal booke eksempelvis 3 dobebltværelser. Dette er vi ikke interesseret i, da vi højest vil fordeles på 2 værelser.
  Har i erfarring med mulighederne for at vi 5 kan “nøjes” med to dobbeltværelser? Vi har et par meget komprimerbare liggeunderlag, der vil kunne benyttes på gulvet til en af os, såfremt man kan få lov til dette.

  De bedste hilsner
  Tom Mogensen

  1. Hej Tom.
   1000 tak for din besked – og ikke mindst dine pæne ord om vores hjemmeside 🙂
   Hvor lyder det skønt med en kommende rejse til Sri Lanka og Maldiverne – I har rigtig meget at se frem til!
   Kan se, at vi har jævnaldrende børn, og vi har ofte stået i samme dilemma omkring antallet af værelser, når vi skulle booke til 5 personer. Dog har vi altid taget “chancen”, og blot booket enten 2 dobbeltværelser eller også et familieværelse. Vi har aldrig oplevet nogle problemer i den henseende, og er højest blevet afkrævet en lille skilling for en ekstra opredning. Dog ser jeg intet problem i, at I kan bruge jeres medbragte liggeunderlag eller have mindstebarnet liggende imellem jer i sengen 🙂 Søg på 4 personer, og book derefter. I kan så tage den med hotellet, når I ankommer (hvis det er nødvendigt), eller også skippe en mail afsted med forespørgsel vedr. et ekstra barn på værelset, hvis I har behov for denne tryghed. Dog, som nævnt, har vi aldrig oplevet problemer m.h.t. at vi var 5 på 2 dobbeltværelser.
   Tjek evt. vores liste over overnatningsmuligheder her https://www.atrejsemedboern.dk/overnatning-sri-lanka/, og har I lyst, må I også meget gerne booke jeres hoteller via vores side. Det koster ikke jer noget 🙂
   Hvis I overvejer Tangalle/Goyambokka, vil vi i dén grad anbefale jer at bo i en familievilla på Palm Paradise Cabanas and Villas. Familievillaerne er rummelige og i 2 plan, hvorfor I sagtens vil kunne være 5 personer der.
   Jeg sender dig lige en mail med oplysninger på “vores” chauffør 🙂
   Skriv endelig igen, hvis du har nogle spørgsmål.

   De bedste hilsner fra Stine

 36. Malene Due Rasmussen

  Hej med jer,
  Fantastisk side i har lavet. 1000 tak for det. Vi har lige nu bestilt en tur afsted 7. Dec, så vi er ret sent ude med at planlægge turen. Vil i anbefale os at planlægge det meste hjemmefra? Vi har ca. 20 dage dernede. Vi er 2 voksne og 2 børn på henholdsvis 12 og 14. Vi overvejer at rejse med rygsæk rundt. Vi kunne godt tænke os at se ting som ikke er vildt turistet, kan i foreslå noget der? Og modsat er der noget vi for alt i verden ikke må gå glip af?
  Ved ikke om det er muligt at få kontant til chaufføren med så kort varsel?
  Vi skal for første gang nogensinde rejse over julen, så det bliver også ret spændende.
  På forhånd tak og endnu engang tak for en inspirerende side.
  Smil fra Malene og familie

  1. Hej Malene og familie.
   1000 tak for de fine ord om vores hjemmeside – det varmer 🙂
   Hvor lyder det skønt med en tur til Sri Lanka – og ja; det er jo lige om lidt, hvilket måske nok betyder, at I har lidt travlt.
   Andelen af turister, der besøger Sri Lanka er steget markant, og da I rejser i højsæsonen, vil jeg råde jer til at finde hoteller hurtigt.
   Se evt. denne liste: https://www.atrejsemedboern.dk/overnatning-sri-lanka/, hvor vi har beskrevet de hoteller vi har kendskab til.
   Jeg vil virkelig anbefale jer at booke hoteller hjemmefra, da udbud og efterspørgsel ikke følger hinanden på Sri Lanka – der er ganske enkelt for få hoteller til de mange turister.
   Jeres børn har en fantastisk alder i forhold til at tage en rygsækrejse, hvor I rejser rundt og oplever – de vil med garanti blive fascineret af alle de indtryk, som landet byder på.
   M.h.t. gerne at ville opleve ting, som ikke er vildt turistede, så er der egentlig ok muligheder – selv om I vil opleve, at der er en del turister rundt omkring. Der hviler en særlig stemning over landet, og på trods af, at der er en del turister, så føles meget stadig ret autentisk.
   Jeg har lavet en oversigt over landets seværdigheder https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-sevaerdigheder/ – så kan I se, hvad I vurderer, at I bør besøge, alt efter hvor I landet I er.
   Jeg vil klart anbefale jer at opleve landets sydkyst! Der er virkelig smukt! Lange, brede, gyldne sandstrande, som er pakket ind i palmer, og hvor der hviler en helt særlig ro og stemning.
   Vores favorit på sydkysten er Mirissa og Goyambokka (Tangalle). Mirissa er et “yndet” sted for turister, men har på trods af dette en ret god og hyggelig stemning med en følelse af, at der er plads til alle. Om aftenen er der fakler på stranden og borde i sandet ud foran alle restauranterne, og I vil kunne få grillet friskfangede fisk næsten lige ved siden af jeres bord.
   Vores favoritsted på hele sydkysten er Palm Paradise Cabanas, som ligger lige ned til Goyambokka strand – en intim og hyggelig lille bugt, hvor bølgerne er høje, og hvor I kan bodysurfe om dagen, og finde flotte strandskaller om morgenen. Goyambokka ligger ca. 4 km fra Tangalle by, og det tager 7-10 min. at komme dertil med tuk-tuk. Tangalle er hyggelig, larmende, har små butikker og en strand med lidt flere turister. Der er et marked i byen i weekenden, og bag ved hovedgaden ligger der små boder.
   I nærheden af Tangalle ligger der et sted, hvor I kan se skildpadderne komme op og lægge æg om aftenen (hvis I er heldige) – der er dog en del turister, der deltager i dette.
   Fra Goyambokka/Tangalle kan I tage en dagstur til Udawalave nationalpark (I skal køre et par timer), hvor I kan tage en safari og se en masse vilde elefanter.

   Er I til det MEGET autentiske, vil vi absolut anbefale jer at tage til Galapita Rocks!!!! Læs min beretning om stedet her https://www.atrejsemedboern.dk/rejser-til-sri-lanka/
   Det er meget, meget autentisk og anderledes, men kræver også, at I “tør” lidt mere 🙂 Det er virkelig et smukt og specielt sted! Vi ville tage tilbage dertil til enhver tid.

   Tager I en safari i Udawalave, behøver I ikke at køre til Yala. Vi har prøvet safari begge steder, og Yala har klart flere turister. Dog er det lidt af en oplevelse at bo på Cinnamon Wild Yala (og dyrt!), da man her bor næsten midt i det hele. Det er bungalows, som ligger i et naturskønt område, og hvor man skal følges af rangers efter mørkets frembrud, da de vilde dyr bevæger sig frit rundt i området. Elefanter, vildsvinefamilier m.m. går forbi de små bungalows, og oppe ved poolen kan man ligge og betragte krokodillerne, aberne og vandbøflerne i søen, mens man slikker sol g bader.

   Er I til natur og backpackerstilen, kan I tage til Ella og bo i de fantastiske frodige omgivelser. Gå evt. op ad Little Adams Peak, og nyd den smukke udsigt og de fantastiske omgivelser.
   Fra Ella kan I tage toget til Nuwara Eliya, som også kaldes Little England.
   Togturen er virkelig flot, og I kører forbi landsbyer og bjerglandskab, mens I kan betragte teplukkerne, der arbejder i markerne.
   I Nuwara Eliya er det som at komme tilbage i tiden, og I vil virkelig kunne fornemme den engelske påvirkning. Det er “Sri Lanka møder England”; gamle, smukke viktorianske bygninger, teplantager i massevis og en temperatur på ca 15 g.
   Bo på “The Grand Hotel”, som er fra 1800-tallet, drik high-tea, mens I vartes op af tjenere i hvide uniformer og gå en tur i de smukke haver.

   Kandy er en by, jeg rigtig god kan lide. Det er Sri Lankas anden største by, der byder på skønne seværdigheder – specielt Temple of Tooth, Botanisk Have m.m. Se kandyan dance og gå en aftentur rundt omkring søen, mens solen går ned, og himlen er lyserød. Det er en by, der larmer – både menneskerne, trafikken, munke, der messer og meget andet.

   Den kulturelle trekant er heller ikke at “kimse ad” 🙂
   Vi kan anbefale Løveklippen i Sigiriya og The ancient city i Anuradhapura + grottetemplerne i Dambulla.
   Vil I gerne Dambulla og Sigiriya, vil vi anbefale jer at bo i Sigiriya, og så tage til Dambulla derfra. Både fordi Dambulla ikke som by har så meget at byde på, men også for at undgå alt for mange skift af hoteller.
   Vil I gerne til Anuradhapura, kan vi virkelig anbefale jer at bo på Hotel Heladiv – en lille, hyggelig oase lidt uden for selve byen. Skøn og rigtig rart sted.

   Skal i til Colombo, bør det kun være for at overnatte tæt på lufthavnen. Colombo er – i vores øjne – ikke et specielt hyggeligt sted.
   Men, men, men; snyd ikke jer selv for et ophold på Galle Face Hotel! Wau! 1800-tallet og kolonitiden i et hotel!

   Mest af alt synes jeg, at man bør snuse hele stemningen ind, når man er på Sri Lanka. Blot det at være i landet, giver indtryk, som man aldrig helt glemmer. Tag jer tid til at nyde det hele; natur, kultur, strande, befolkningen, de historiske steder…
   Det er virkelig gode oplevelser, der venter jer 🙂

   Jeg sender dig lige en mail med Deepals/chaufførens kontaktoplysninger 🙂

   De bedste hilsner fra Stine

 37. Hej – Hvilken type bil har I brugt? Vi er fem og en chauffør – men vores chauffør forslår en fem personers – men vi mener nu ikke vi vil kunne sidde godt – 4 på bagsædet med en autostol og kun tre seler.
  Tak for en virkelig god og brugbar hjemmeside.

  1. Hej Tanja.
   Vi har brugt en mini-van hver gang vi har været afsted, så vi har haft fint med plads, når vi har kørt de længere strækninger.
   Jeg vil så absolut anbefale, at I kører i en ordentlig bil. Så er der plads til håndbagage, og til at I kan lægge jer ned og hvile, hvis I skal køre langt. Det er klart mest bekvemmeligt.
   Hvis I gerne vil have nummeret på “vores” chauffør, må du lige skrive, og så sender jeg.
   De bedste hilsner fra Stine

 38. Hejsa

  Tak for insparation:-) Må jeg også bede om kontaktoplysninger til chauffør? 🙂

  På forhånd tak.

  Vh Tora

 39. Jette Didriksen

  Hej Ditte

  Tak for mange gode informationer.
  Vi skal til Sri Lanka i februar og regner med at tage fra Comombo til sigiriya – Kandy – nuwara Eliya – Ella – Yale National Park – tangalle – Galle og Colombo igen.
  Vi kunne godt tænke os at en privatchauffør, så hvis du kan anbefale nogle, hører vi gerne fra dig.

  Bruger man den samme på hele turen, eller skifter man undervejs?

  Bedste hilsner Jette

 40. Hej – tak for en fin hjemmeside. Som mange andre her på siden, vil jeg sætte stor pris på kontakt info på jeres gode driver.

  DBH Mikael

 41. Kirsten Falkesgaard Slot

  Hej Stine og Michael
  I har tidligere sendt mig nummeret på jeres chauffør – men jeg oplever, at han ikke svarer. Jeg har sendt SMS af 2 omgange, men får ikke noget svar – er det “almindelig Sri Lankansk praksis”:-)?

  Mvh
  Kirsten

  1. Michael Kammerlander

   Hej Kirsten. Nej, det er ikke alm. praksis, jeg oplever han svarer mig dagligt, når jeg SMS:er ham. Jeg tester lige og ser om han reagerer og vender tilbage! BH Michael

 42. Hej.
  Vi er også pt. ved at arrangere vores Sri Lanka tur og vil meget gerne have kontaktoplysningerne på den gode chauffør.
  Tak for de virkelig nyttige og gode råd her på siden!
  Hilsen Nanna

  1. Hej Nanna.
   Skønt med tur til Sri Lanka 🙂 Jeg er glad for, at du kan bruge vores side.
   Jeg sender dig lige oplysningerne på “vores” chauffør
   De bedste hilsner fra Stine – og god tur!

 43. Lene Sand Boas

  Tusind tak for svar 🙂
  Vi glæder os rigtig meget til turen.
  Mangler at booke overnatning i Yala. Er det svært at booke aften og morgensafari hvis man bor på hotel ex. Cinnomon wild? Vi havde tænkt at bo i teltlejr med safari, men prisen stiger for hver gang vi besøger sitet :-/
  Bedste hilsener og tak
  Lene

 44. Lene Sand Boas

  Hej
  Rigtig fin og informativ hjemmeside 🙂
  Vi skal til Sri Lanka i feb. 2017 med 2 teenagere og 1 på 9 år.
  Logistisk har vi vendt vores rute, så vi starter med strandferie og slutter med safari og Ella.
  Vi tænker derfor at køre taxi mellem et colombo og et par strande på østkysten, og først hyre en chauffør fra yala til Ella og bruge chaufføren resten af turen mod nord til Kandy etc.
  Hvad tænker I om det med taxi først og chauffør senere? Vi gør det ud fra en økonomisk betragtning. Ved strandene østpå vil vi blot slappe af , men fra Yala vil vi ud og opleve, og derfor har mere brug for chauffør.
  Vi vil meget gerne, hvis I kan anbefale en chauffør, vi kan være trygge ved, til en fair pris. Tak
  Bh Lene

  1. Hej Lene.
   Jeg synes, at det lyder som en god plan 🙂 I kan jo bedtille en, der kan komme og hente jer via jeres hotel, og så gir’ resten sig af sig selv undervejs. Sri Lanka har jo rigtig mange chauffører/taxaer, så I vil aldrig opleve, at det bliver noget problem at finde en, der kan køre jer.
   Fra Yala vil I højst sandsynligt kunne booke “vores” chauffør til resten af ruten. Han bor i Tangalle, og er sikkert frisk på at køre til Yala og følge jer derfra på resten af turen. Vi har kørt med Deepal begge gange, vi har været afsted, og han er en helt igennem ordentlig mand, har en god bil, og kører til priser, som er absolut fair. Vi har lavet research vedr. priser, og kan se, at han tager det samme, som andre. Jeg sender dig lige en mail med hans kontaktoplysninger.
   Vi ønsker jer en fantastisk ferie -I har SÅ meget at glæde jer til.
   De bedste hilsner fra Stine

 45. Louise w Jensen

  Hej
  Vi er en familie på 5 der rejser til Sri Lanka og Maldiverne om 14 dage. Jeg har haft stor gavn af jeres hjemmeside. Vi skal både rejse med tog og bus. Hjemmesiden er super og meget fine beskrivelse. Vi ville lokke oplysninger om den gode chauffør ud af jer ?
  Mange hilsner Louise

  1. Hej Louise.
   Jeg har lige sendt dig en mail 🙂
   Hvor fantastisk, at I snart skal afsted – måske vi mødes derude 🙂
   Er glad for at høre, at I kan bruge vores hjemmeside.

   De bedste hilsner fra Stine

 46. Una Sørensen

  Hej Stine
  Super hjemmeside I har.
  Vi er en familie på 4 og vores venner på 4 der skal til Srilanka om 4 dage. vores børn 2,5 og 7 år gamle. vi glæder os meget. Kan vi også bede om kontaktoplysninger til ham chaufføren.

  Venlig hilsen Una sørensen

 47. Helle Andersen

  Hej Stine.
  Min familie og jeg skal til Sri Lanka til januar, og vi leder også efter en god chauffør. Vil du sende mig informationer om chaufføren til mig også?
  Tak for en dejlig blog!
  Bedste hilsner, Helle

  1. Hej Helle.
   Har lige sendt dig oplysninger pr. mail.
   Rigtig, rigtig god tur – og tak for de fine ord om bloggen 🙂
   De bedste hilsner fra Stine

 48. Hej
  Jeg kunne godt tænke mig kontaktoplysninger på jeres chauffør. Vi får brug for en chauffør fra Ella til Arugam og nogle dage efter fra Arugam til Pasikudah og igen videre efter nogle dage til Trinco/Uppaveli… Vil han godt køre ture som dem, tror du langs østkysten? Hvad koster han cirka?
  Jeg er endvidere ved at forsøge at bestille biletter til toget fra Colombo til Kandy. Kan du huske om man betaler fuld billetpris for børn?
  Mange hilsner Britta – Tak fordi du deler din viden:-)

  1. Hej Britta.
   Jeg sender dig lige en mail med kontaktoplysninger ift. chauffør-muligheder. Dog er jeg i tvivl, om de chauffører vi kender kører den rute, du beskriver, da de kommer fra sydkysten, men det er da et forsøg værd. Man kan jo altid spørge 🙂
   Og ellers ville jeg sørge for at hyre en chauffør via det første sted, I skal bo. I kan så sende en mail med ruteplan til vedkommende, således aftalen kan laves på forhånd.
   Jeg kan ikke huske, om vi betalte fuld pris for vores børn, da vi kørte med tog – kan dog huske, at det var en rigtig billig tur – det kostede 238 kr. for os alle 5 at køre fra Ella til Nuwara Eliya (inkl. mad).
   De bedste hilsner fra Stine

 49. Brith Nielsen

  Kære Stine

  Tak for en virkelig god blog, vi har fået så mange gode råd.
  Kan vi også få oplysninger på jeres chauffør? Og ved du noget om hvordan det fungerer hvis man vælger ikke at have en fast chauffør? Kan hoteller m.m. hjælpe en med at finde en pålidelig chauffør, der har barnesæde fra dag til anden til de længere ture?

  På forhånd tak

  Mvh Brith

  1. Kære Brith.
   1000 tak for dine pæne ord om vores blog – det gør os meget glade 🙂
   Jeg sender dig lige en mail med chauffør-oplysninger.
   De bedste hilsner fra Stine

 50. Henriette Krog-Andersen

  Hej,
  Vi skal til Sri Lanka i sommerferien, og rejser bl.a. med 2 drenge på 4 og 5 år. Så jeres chauffør lyder som en chauffør, der kunne give os en god tur. Må jeg få hans oplysninger?
  Mange hilsner
  Henriette

 51. Hej Stine & Co.
  Vi flyver til Sri Lanka om 5 dage og har bestemt os for at forsøge med en privat chauffør. Vil du være sød og sende kontakt detaljer på den chauffør I brugte? Pft. Mvh Casper

  1. Hej Casper & co.
   Fantastisk med Sri Lanka-rejse lige om lidt 🙂 Jeg sender en email til dig med det samme!
   Rigtig, rigtig god tur 🙂
   De bedste hilsner fra Stine

 52. Hej Stine
  Vi er på vej til Sri Lanka primo marts og kigger også efter en chauffør. Da vi er de forskellige steder af 3-4 dages varighed, ville det nok give bedst mening, at chaufføren kom forbi… (ligesom en anden person har skrevet ovenfor).. Måske vi også kunne få nogle kontaktoplysninger på “Jeres” chauffør? Og dejlig dejlig blog.. Super inspirerende..
  Mange hilsner Susie

  1. Michael Kammerlander

   Hej Susie.
   1000 tak for din besked. Jeg har netop sendt dig en mail 🙂
   Rigtig, rigtig god rejse. Håber, at I får en uforglemmelig tur.
   De bedste hilsner fra Stine

 53. Jakob Lind Bern

  Hej Stine
  Jeg søger også endnu engang god information på jeres side til vores tur til Sri Lanka, og melder mig også i koret, der kunne ønske kontaktoplysninger til en chauffør.
  På forhånd tak – og igen tak for en fed blog:-)
  Mange hilsner Jakob

 54. Louise Lind Bern

  Hej Stine
  Jeg søger også endnu engang god information på jeres side til vores tur til Sri Lanka, og melder mig også i koret, der kunne ønske kontaktoplysninger til en chauffør.
  På forhånd tak – og igen tak for en fed blog:-)
  Mange hilsner Louise

  1. Hej Louise og Jakob.
   Tak for jeres beskeder og for pæne ord om vores hjemmeside 🙂
   Jeg sender lige kontaktoplysninger til én af jer på mail.
   De bedste hilsner fra Stine – og god tur 🙂

 55. Thomas Nielsen

  Super hjemmeside i har, med virkelige mange gode oplysninger. Vi har også brug for at arrangere transport når vi skal afsted til Sri Lanka, og jeres oplevelser med jeres chauffør lyder rigtig gode. Så vi kunne også godt tænke os hans kontakt oplysninger.

  Mvh
  Familien Nielsen

  1. Hej familien Nielsen 🙂
   Mange tak for de rosende ord om vores hjemmeside – dejligt at høre 🙂
   Jeg sender jer lige kontaktoplysninger på chauffører i en mail.
   Rigtig god tur til Sri Lanka!

   De bedste hilsner fra Stine

 56. Hej Stine,

  Tak for de flotte indlæg.

  Vi har to børn på 4 og 7 år som skal en måned til Sri Lanka i starten af februar. I den forbindelse lyder det rigtig godt med en chauffør som Deepal. Har du mulighed for at sende os hans kontaktoplysninger?

  Planlagde i hele turen på forhånd hvornår han skulle køre jer, eller aftalte i det bare fra gang til gang? Og han var indforstået med ikke at overnatte sammen med jer (jeg formoder han må have nogle timers kørsel fra hans hjem til hvor I befandt jer?). Vi planlægger at blive mellem 2-5 dage hvert sted, så ville være en optimal løsning for os at han bare kommer forbi.

  På forhånd tak for dit svar.

  Mvh
  Lars og co.

  1. Hej Lars og co.

   Mange tak for de pæne ord om hjemmesiden – det gør mig utrolig glad.
   Jeg sender jer lige en mail med svar og oplysninger på chauffør-muligheder.

   Rigtig god tur til jer 🙂

   De bedste hilsner fra Stine

 57. Hej Michael

  Vi er to personer, som skal afsted til marts. Jeg har søgt efter en privat chauffør men jeg vil også meget gerne modtage kontaktoplysningerne, hvis du kan anbefale en.

  Jeg er frem til at høre fra dig.

  /Mete

 58. Hej;-)

  Vi er ved at planlægge en tre ugers tur til Sri Lanka fra 5. februar. Vi vil gerne på togturen, og har lige nu tænkt os at tage fra Kandy til Ella, men er i tvivl om det er for langt, og egentlig lige så fint at køre den lidt kortere tur, I beskriver her.

  Vi har tre børn med på hhv 5,9 og 11.

  Og vil du anbefale at bestille billet på toget allerede nu?

  Tak for en god side.

  Vh Gerd

  1. Hej Gerd.

   Dejligt, at I kan bruge vores side – det glæder mig.

   Jeres børn har mere eller mindre samme alder som vores, da vi var på Sri Lanka, og det er en dejlig alder at rejse med børnene i.
   Jeg synes, at togturen var en kæmpe stor oplevelse for os alle, og tiden gik hurtigt, da der var en masse ting at betragte undervejs.
   Det gode ved at køre strækningen fra Ella til Nuwara Eliya i tog var, at vi så på vores vej mod Kandy efterfølgende havde tid til at stoppe ved en thefabrik, og få en rundtur der. Det var en god og lærerig oplevelse for børnene, og det ville være ærgerligt, hvis I “snød” jer selv for dette.
   Dog er togturens længde jo betinget af både jeres videre rute og planer.

   Hvis I allerede nu ved, hvornår I ønsker at tage togturen, og hvis det giver jer ro at bestille billetterne nu, så er det bare at “trykke på knappen”.
   Vi oplevede dog på ingen vis, at det var problematisk at få togbilletter. Vores chauffør bestilte dem til os 2 dage i forvejen, og så var det bare at afhente, da vi var i Ella.

   Rigtig, rigtig god rejse til jer alle. I har så meget at glæde jer til.

   De bedste hilsner fra Stine

   1. Tusind tak for svar.

    Vi er lidt i tvivl om vi skal vælge første eller anden klasse, og hvor vi får fat i billetterne.

    Kan du hjælpe med det?
    På forhånd tak.
    Vh Gerd

    1. Hej Gerd.

     Vi fik vores chauffør til at bestille billetterne.
     Det er muligt at bestille hjemmefra, men jeg er faktisk i tvivl om hvorfra I skal gøre det, beklager. Prøv evt. denne hjemmeside http://www.railway.gov.lk/web/
     Hvis I ikke kan gennemskue bestillingen her, så ville jeg, hvis jeg var jer, kontakte det første sted I skal bo, og bede dem om evt. at reservere billetterne for jer. De plejer at være yderst behjælpelige med dette.
     Har I allerede fået kontakt med en af chaufførerne, så kan I alternativt skrive til dem, og høre, om de kan være behjælpelige hermed.

     Vi ville egentlig have kørt på 2. klasse, men endte dog med at køre på 1. klasse (ikke noget fornemt overhovedet). Vi bestilte mad til alle, som vi spiste undervejs. Det var en rigtig billig, behagelig og god oplevelse. Det er at anbefale.

     Håber, at I finder en løsning.

     De bedste hilsner fra Stine

 59. Sigrid Toft Andersen

  Vi planlægger en tur til Sri Lanka til februar 2016. Hvordan fandt I frem til jeres chauffør? Vi er et ægtepar +60 som er vant til at rejse på egen hånd. Håber på svar inden længe
  M.v.h
  Sigrid

  1. Michael Kammerlander

   Hej Sigrid. Vi er glade for at du fandt vores hjemmeside og selvfølgelig vil vi hjælpe hurtigt. Jeg sender lige en mail med kontaktinformationer.
   Michael

   1. Hej. Spændende at læse om jeres tur. Jeg kunne også godt tænke mig at få oplysningerne på jeres chauffør. Hilsen Stina

     1. Vi har meget svært ved at få fat i nogle togbilletter fra Kandy til Ella d.9.2. Og evt fra colombo til Kandy d.7.2.
      – er der nogen, der har et bud på, hvordan det skulle kunne lade sig gøre?

      Alternativt vil jeg gerne have nummeret/kontaktinfo på en god chauffør?

      Men vil så gerne have togturen med…
      Bh Gerd

     2. Hej Gerd. Beklager mit sene svar, men har været syg. Jeg sender lige kontaktinfo på chauffør pr. mail og vender tilbage mht. bestilling af tog. Jeg skal lige have lavet lidt mere research derom.
      De bedste hilsner fra Stine

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *