nyd det gode vejr på sri lanka

Vejret på Sri Lanka – hvor og hvornår er det bedst at rejse til Sri Lanka!

nyd det gode vejr på sri lanka

Hvis I leder efter information om hvornår på året I kan rejse til hvilke dele af Sri Lanka, så er der hjælp at hente her!
Nedenfor finder I en beskrivelse af klima og vejret på Sri Lanka. Endvidere har vi lavet en tabel, som gør det nemt at overskue, hvornår på året vi anbefaler, at I rejser til landet, og dermed undgår at blive påvirket af regntiden.

Har I lyst, kan I også her læse vores andre indlæg om Sri Lanka.

Vejret på Sri Lanka 

Overordnet set er det således, at når det regner i den nordøstlige del af Sri Lanka, så er det normalt solrigt i den sydvestlige del af landet og omvendt. Det er derfor altid muligt at finde et område på Sri Lanka, hvor vejret er godt.
Det kan dog være værd at skrive sig bag øret, at perioden oktober – november generelt er præget af ustadigt vejr.

Overordnet klima og vejr på Sri Lanka

Den årlige gennemsnitstemperatur på Sri Lanka ligger mellem ca. 26-30 grader.
Ved kysten ligger temperaturen på mellem 25-35 grader, og i højlandet og bjergene ligger temperaturen mellem 15-20 grader.
I kan rejse til Sri Lanka året rundt, og alt efter hvor i landet I befinder jer, indbyder det skønne vejr som oftest til badeferie.
Klimaet er tropisk og har 2 monsunsæsoner, som rammer hver sin del af landet. Dette har betydning for i hvilken del af landet, I skal vælge at holde jeres ferie – og særligt hvornår på sæsonen.

Vejret i den sydvestlige del af Sri Lanka, og hvornår er det bedst at rejse dertil

Fra maj til august er det regntid i den sydvestlige del af landet. Ønsker I godt vejr uden så meget regn, bør I derfor ikke rejse til den sydvestlige del af landet i dette tidsrum, men i stedet rejse til den sydøstlige del af landet.
Er det lige præcis den sydvestlige del af landet, som I er mest interesserede i at besøge, så er vores råd, at I bestiller jeres rejse hertil i perioden fra december til marts. Generelt er det nemlig således, at den mest tørre – og dermed også den bedste – rejseperiode for Sri Lankas vestkyst, sydkyst og bjergland er fra december til marts. Det er også i denne periode, at der generelt er højsæson for rejser til landet.

Det skal dog nævnes, at der også findes mange andre gode tidspunkter på året at rejse til Sri Lanka på.

Vejret på østkysten og i den nordlige del af Sri Lanka

Den bedste periode at besøge østkysten og den nordlige del af Sri Lanka rent vejr- og klimamæssigt er i perioden fra marts til september, hvor området er tørt og solrigt.
Fra oktober til januar er vejret meget ustadigt på østkysten og i den nordlige del af landet, hvorfor klima og vejr i denne periode ikke er optimalt rent feriemæssigt.

Sri Lanka – altid muligt at finde godt vejr på øen!

Det særlige ved Sri Lanka er altså, at det mere eller mindre altid er muligt at finde godt vejr på øen.
Er det ustadigt i nord, så tag til syd – eller omvendt. Øen er lille, og infrastrukturen relativ god – det er derfor muligt at rejse efter vejret, hvis I skulle have behov. Dog bør I under alle omstændigheder afsætte en del tid til transport – vejene kan stadig være snirklede, og der er risiko for at støde på en ko eller elefant på vejen, hvilket nødvendiggør at farten sænkes.
Indstil jer ligeledes på, at perioden oktober – november generelt er præget af ustadigt vejr.

Det skal understreges, at uanset hvornår på sæsonen I befinder jer i landet, så kan der opstå kraftige regnskyl hele året rundt. Klimaet og temperaturen taget i betragtning, gør det faktisk ikke noget. Men husk for en sikkerheds skyld at medbringe åndbart og vandtæt regntøj eller rejseparaplyer, som I kan have i jeres håndbagage.

sri lanka

Som nævnt øverst i artiklen, er det vigtigt at gøre opmærksom på, at der er store temperaturforskelle alt efter om I befinder jer i lav- eller højlandet. Sydkysten er varm – mens Kandy, Ella og Nuwara Eliya er køligere byer at besøge (svarende til en kølig dansk sommer). Husk derfor af praktiske årsager en varm trøje, når I befinder jer i højlandet.

Se vores indlæg om Sri Lankas seværdigheder, og planlæg ruten i forhold til klimaet.

Se nedenstående tabel for vejret på Sri Lanka i løbet af året – klik på billedet for at få det større:

tjek vejret ud så i kan planlægge jeres rejse til Sri Lanka for at få det bedst mulige klima

Ønsker I en mere detaljeret analyse af, hvordan temperatuen og mængden af nedbør har set ud på et specifikt sted på Sri Lanka gennem perioden 1999-2009, kan I se mere her.

Sri Lanka; regntid og hvor i landet vejret er bedst på sæsonen

For at forstå regntiden og vejret på Sri Lanka, skal man forstå de 2 monsuner og de 2 mellemperioder/perioder mellem monsunerne, som tilsammen dækker hele kalenderåret. Monsunen og mellemperioderne har betydning for, hvornår vi vil anbefale jer at rejse til Sri Lanka.
En monsun er et udtryk for det kraftige vejrsystem, der opstår i tropiske klimaer omkring Ækvator. I områder med monsun falder der rigtig meget regn hvert år.
Sommeren i monsunområder kaldes regntid, og vinteren kaldes tørtid.

Sri Lanka i maj, juni, juli, august, september

I sommerperioden maj, juni, juli, august og september rammer Syd-vest monsunen “Yala”, som den kaldes på lokalsprog, meget intensivt det sydvestlige hjørne af landet, men påvirker generelt et større geografisk område af Sri Lanka, end nord-øst monsunen.
“Yala” er den mindst voldsomme af de 2 monsuner på Sri Lanka.
Tangalle, Yala og Arugam Bay går fri. Det samme gør det nordlige og nordvestlige hjørne samt den Kulturelle Trekant og hele østkysten. Det er derfor stadig muligt at besøge store dele af landet i denne periode.

Det er altså sydvest Sri Lanka og højlandet, der er ramt af monsunen – resten af landet kan I sagtens rejse til!

Sri Lanka i oktober og november: Perioden mellem monsunerne

Det er i oktober og november, at Sri Lanka oplever det mest ustadige vejr – både hvad angår regn og blæst. Allerværst mærkes det i Colombo-området og i midten af landet, men hele landet er godt ramt på dette tidspunkt. Vejret er mere gråt og uden så mange solskinstimer.
Er I typerne, der ikke lader jer slå ud af ustabilt vejr, er det muligt at rejse til sydvest Sri Lanka (Tangalle, Unawatuna, Mirissa, Yala og Arugam Bay), da det er her, at vejret er bedst i perioden.

Sri Lanka i december, januar og februar

Nord/øst monsunen rammer landet i december, januar og februar, og skaber dermed en periode med kølig vind. Det er dog stadig tørt vejr, hvorfor der er mange solskinstimer – specielt i det sydlige område omkring Mirissa og Tangalle, men også i det vestlige område nord for Colombo.
Regnen kan i denne periode godt være intensiv i det østlige bjergområde – særligt i området fra Ella og nord/nordøst og ud mod østkysten. Dog er det generelt på dette tidspunkt af året, man oplever langt de fleste solskinstimer over hele landet.

Sri Lanka i marts og april: Perioden mellem monsunerne

Denne periode er præget af meget varmt og trykkende vejr, hvilket primært mærkes sidst på eftermiddagen og om aftenen. Det vil føles mest intensivt i det sydvestlige hjørne i området Colombo til Galle og ind mod Kandy, Nuwara Eliya og Ella.
Langs kysterne fra Unawatuna, Tangalle, og fra Yala om til Arugam Bay samt op langs hele østkysten og det nordlige Sri Lanka er det stadig forholdsvis tørt vejr.
Der kan sagtens rejses rundt i hele Sri Lanka i denne periode.

Anbefaling af tidspunkt for en rejse til Sri Lanka ud fra klima og vejr

Vurderes vejret ud fra tabeller og statistikker, vil vores generelle anbefaling være, at I – hvis I ønsker stabilt og tørt vejr – undlader at rejse til Sri Lanka i oktober og november.

Er jeres rejseplaner betinget af en meget stram økonomi, er det billigste tidspunkt for en rejse til Sri Lanka i perioden maj til august (lavsæson). Vær blot opmærksomme på, at I her risikerer lidt mere regn, end på resten af året. Da Sri Lanka har en god infrastruktur, er det dog ikke noget problem at flytte sig efter vejret. Dog skal I stadig påregne lidt transporttid, da der, som også tidligere nævnt, kan gå køer og elefanter på vejene, og da hastigheden på vejene ikke er høj.

(Læs her vores andre 24 artikler om Sri Lanka)

31 kommentarer til “Vejret på Sri Lanka – hvor og hvornår er det bedst at rejse til Sri Lanka!”

 1. Hej igen
  Tak fordi du tog dig tid til at svare. I ml tiden har jeg tænkt lidt videre. Først tænkte jeg samme plan som dig, og nu har jeg tænkt lidt videre: En overnatning tæt på lufthavnen-Nuwara Eliya-Ella-Udalawa(Safari)-Goyambokka-Unawatuna og retur. De sidste to steder med hhv 4 og 6 nætter. Vi har 16 dage der i alt. Har du erfaring med at komme fra lufthavnen og til Nuwara Eliya? Og hvordan med bestilling af togbilletter(tænker en togtur fra Nuwara Eliya til Ella).
  Igen TAK:-)
  Kh Nadia

 2. Hej
  Tak for godt beskrevne og brugbare rejsebeskrivelser om Sri Lanka. Vi overvejer Sri Lanka i 14 dage til sommer, i skoleferien. Vi har 3 børn på 12, 10 og 6 år. Jeg forsøger at få et overblik over hvad vi gerne vil se og hvor vi skal være. I klimaskemaet ser det ud som om højlandet ikke anbefales i juli? Jeg havde nemlig tænkt at vi fx kunne opleve Nuwara Eliya, Ella og derefter tage til syd/østkysten Tangalle, Unawatuna fx Ønskerne er at planlægge de 14 dage så vi nogle af stederne har en del dage, så vi har tid til at bare være også. Så det er lige med at finde balancen ml det vi gerne vil og også finde en rejseplan der passer, uden at der er alt for lange og mange rejser til og fra de forsk steder. Måske har du et forslag? På forhånd TAK:-)
  Kh Nadia

  1. Michael Kammerlander

   Hej Nadia. Beklager det sene svar! Ja, det er også altid vores udfordring når vi rejser – at kunne begrænse sig – og specielt på Sri Lanka, syntes jeg det kan være svært. Mht. til højlandet, så er det fint nok om sommeren, det regner mere end på andre tidspunkter, men det er ikke sådan at det ikke kan besøges. Og det er bare en her fantastisk kontrast til de smukke strande sydpå. Så en oplevelse vi kun kan anbefale, også om sommeren 🙂 Mht. en rejseplan tænkte jeg om man måske skulle starte med lidt strand, smutte en tur til Ella et par dage, tog til Nuwara Eliya – også tilbage til en strand. Så kan I have 2 længere ophold ved strande og måske en kortere ved Ella/Nuwara Eliya. Håber I får en rigtig god tur – og hvis du har flere spørgsmål så bare skyd 🙂 Bedste hilsner Michael

 3. Kære Stine ..
  Fantastisk med muligheden for at få lidt hjælp her på din blog.
  Vi skal 6 voksne afsted i juli 19, og vil gerne selv arrangere vores tur. Dog har jeg brug for lidt tips ifht rejse rute ..
  Vi har 20 dage at gøre med og vil gerne ovevejende sol og rimeligt vejr ..Derfor plan om at tage direkte fra colombo mod unawatuna og videre op langs østkysten ( nilaveli )
  Og formentlig med chauffør. Jeg havde læst om Ella og Elia men kan se at det er en dårlig ide i juli. Hvad kan anbefales istedet inde i landet ? ( Trianglen ) må også gerne være med tog 🙂

  1. Kære Irene.
   Hvor skønt med en tur til Sri Lanka! Det er et land, der byder på de helt store oplevelser, og I kan godt glæde jer!
   Hvad vejret angår synes jeg faktisk, at det kan være lidt svært at vurdere “for og imod”, da man kan opleve, at det ikke altid er, som ellers forudsagt – dog skal I jo naturligvis alligevel tage højde for de forskellige sæsoner.
   Vi var i Nuwara Eliya og Ella om vinteren, og der var det heller ikke super godt vejr – på trods af, at det reelt var i højsæsonen for et besøg i området. Egentlig tror jeg, at vi ville tage chancen, og tage dertil også i juli, da en besøg dér er en stor oplevelse. Men igen; det er jo individuelt hvor risikovillig man er. Til gengæld ville vi være mere bekymrede for et besøg dertil i maj/juni, da sydvestmonsun starter der.
   Nu er I jo en flok voksne, der tager afsted, hvorfor der ikke skal tages helt så mange hensyn, som hvis I rejste med børn.I kan derfor – efter min mening – godt have et lidt mere “tight” program. Tør I tage chancen, ville vi derfor nok (hvis vi var jer) tage et smut til højlandet. Togturen fra Ella og opad må man bare ikke snyde sig selv for, når man er på Sri Lanka. Ella, Nuwara Eliya og teplantagerne, Kandy, Sigirya og Anuradhapura vil altså – trods en rejse i juli – være det vi vil anbefale jer at opleve. Hvis I tager nogle komprimerede oplevelsesdage i hele dette område, så kan I dermed også unde jer selv nogle flere fantastiske dasedage ved kysten.
   Vi oplevede selv syd- og østkysten, Sigiriya og Anuradhapura i sommerperioden, og havde fantastisk vejr.
   De bedste hilsner – og RIGTIG god tur – fra Stine

   1. Fantastisk hjælp ! .. Tak fordi du tog dig tid 🙂
    Og faktisk er vi to voksne og 4 unge mennesker, så der skal være lidt for enhver smag
    Sidste sprøgsmål : Tror vi holder fast v togturen fra Ella og opad ( tænker du mener mod kandy ) Men ellers er det sikkert en god ide at leje chauffør m minivan til at fragte os rundt når vi er så mange .. tror du ikke ?
    Mange hilsener fra Irene og co

    1. Selvfølgelig tager jeg mig tid 🙂 Det er vigtigt, at vi hjælper hinanden med vores rejseerfaringer.
     Det er intet problem at hyre en chauffør/minivan, når I er derude. I vil opleve, at en masse byder sig til. Få evt. jeres guesthouse/hotel til at arrangere det, så der er helt styr på forholdene. Vi er selv 5 i familien, og har altid benyttet os af en minivan, som også kunne rumme al vores bagage (og som havde aircondition).
     Fantastisk at have 4 unge mennesker med på tur – de kommer med garanti til at blive bombarderet med indtryk – og nyde hvert sekund!
     Bh herfra

 4. Hej Stine,
  Tak for din fine blok. Vi rejser til Sri Lanka med vores søn på 4 år i november og december. Vi håber at kunne finde et sted med sol, surfing og yoga og en afslappet “lokal” atmosfære. Men det ser ud til at det regner meget flere steder. Vi har set lidt på Merissa. Har du været der i november? Ved du hvor slem regnen er normalt? Har du andre forslag til hvor vi kunne slå os ned?
  Desuden ville jeg spørge om du har ideer til hvordan man kan møde andre familier med børn, så vores søn kan have nogen at lege med? Der er selvfølgelig stranden og hotellet. Men kender du til nogle grupper på nettet eller børnevenlige steder/events?

  Mange tak!

  Vh. Michala

  1. Hej Michala.
   Der er masser af lækre steder at vælge imellem på Sri Lanka, så jeg er sikker på, at I nok skal få en del af jeres ønsker opfyldt.
   November er dog en af de måneder, hvor landet generelt har ret ustadigt vejr, men tager I ikke så meget hensyn til dette, så er Mirissa et af steder, man evt. kan opholde sig – se vores klima-guide her https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-vejr/#Oktober_November_Perioden_mellem_monsunerne.
   Det er også i denne guide, du kan se alternativer til steder, hvor I kan opholde jer (se skamaet i indlægget).
   Dog; vi har aldrig selv været på Sri Lanka i november p.g.a. risikoen for dårligt vejr – men altså; vejret kan man jo ikke sige noget helt sikkert om…
   Ellers har jeg dog på fornemmelsen, at Mirissa har meget af det, du efterspørger.
   Jeg er helt sikker på, at I vil finde mange andre rejsende i landet, der har børn, som jeres søn kan lege med – særligt i december, hvor der er højsæson. Der er masser af danskere, som rejser til landet. Da vi fejrede jul på Sri Lanka mødte vi en del andre danske børn, så det tror jeg I kommer til at opleve helt af jer selv.
   De bedste hilsner og rigtig god rejse

 5. Hej Stine
  Fantastisk blog / tusind tak.
  Hvilken strand er den mest lækre og børnevenlige på Øst siden? Vi skal dertil I juli I år.
  Tak på forhånd.
  Mvh
  Pia

  1. Hej Pia.
   1000 tak for dine flotte ord. Det glæder mig meget, at du kan gøre brug af vores blog.
   Jeg ville nok vælge Nilaveli strand på Østkysten. Stranden ligger ud til Pigeon Island (nationalpark), hvor I – som et af de eneste steder på Sri Lanka – kan snorkle og se koraller.
   Til den ene side er stranden ved Nilaveli virkelig smuk, til den anden ligger der dog et militært anlæg, som man ikke kan passere. Der er også lidt sønderskudte bygninger, som levn fra krigen, nede ved stranden.
   Nilaveli har stadig en lokal stemning, og vandet er ok roligt.
   Ikke langt fra Nilaveli ligger Uppuveli, som skullev ære lige så skøn, som Nilaveli. Vi fik dog ikke oplevet denne strand, men den har et fint ry. Tjek den evt. ud på TripAdvisor.
   I Passikudah er vandet meget roligt, men stemningen til gengæld ikke særlig intim og hyggelig. Det er mere resort på resort, turist på turist. Men naturligvis afhænger det af, hvad I er mest til.
   Arugam Bay har vildt vand, og er et fint sted, hvis man gerne vil surfe, men ikke så meget, hvis man er til børnevenligt vand. Arugam er dog et meget populært feriested.
   Skulle jeg vælge, ville jeg vælge Nilaveli.
   De bedste hilsner fra Stine

 6. Hej, rigtig god blok I har lavet. Vi har planlagt en rejse til Sri Lanka til juli og vores ophold for badeferier er planlagt i Koggala. Vi er dog nu blevet i tvivl om monsunen rammer der. Har I nogle erfaringer med det område? De bedste hilsner fra Jette

  1. Hej Jette.
   Skønt med en kommende tur til Sri Lanka 🙂
   Vi har lavet dette skema over klimaet i landet https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-vejr/, og du vil her kunne læse lidt om, hvor I landet I kan rejse på de forskellige tidspunkter.
   Vi har selv rejst rundt på syd- og østkysten i juli måned, og var ikke det midste påvirket af monsunen (regn og lign.). Men som med alt andet, kan det jo være svært at spå om vejret. Dog ville vi ikke selv være bekymrede over at tage til Koggala i juli måned 🙂
   Dog skal I være meget opmærksomme på, at havet på dette tidspunkt kan være ret uroligt, og understrømmen ligeledes ret hård. Sørg derfor for at have booket et hotel med pool.
   De bedste hilsner og rigtig god rejse fra Stine & co.

 7. Hej Stine
  Tak for en meget spændende blok – især når man selv drømmer om Sri Lanka.
  Min mand og jeg vil gerne afsted med vores tre børn på henholdsvis 4, 7 og 10 år. Vores ældste på 10 døjer dog med virkelig sart mave, og der skal næsten ingenting til, før den er gal. Hvilke forholdregler, tror du, vil være smarte at tage, for at forsøge at undgå maveproblemer? Og er det overhovedet realistisk at håbe på en ferie uden problemer?
  Og så læste jeg lige ovenover, at der er dengue (!!!). Er myggespray købt i Danmark godt nok eller skal man til Sverige for at købe noget, der virker?
  Venlig hilsen Eva

  1. Hej Eva.
   1000 tak for dine pæne ord om min hjemmeside – det varmer at høre, at I kan bruge den.
   Jeg kan rigtig godt forstå, at I drømmer om at opleve Sri Lanka! Det er virkelig et fantastisk spændende land, som rummer utallige muligheder for at få både oplevelser og afslapning. Et land, som vi elsker, og har besøgt af flere omgange, og som vi derfor i allerhøjeste grad kan anbefale. Dog ville jeg være meget opmærksom på problemerne med dengue, da der p.t. vel nærmest er tale om en form for epidemi! Jeg ville derfor nøje overveje lige at se tiden an.
   Vi har altid medbragt Autan – du kan i dette indlæg https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-vaccinationer/#Fakta_om_dengue_paa_Sri_Lanka klikke på linket til CDC’s hjemmeside, som beskriver hvilke midler, som er mest effektive, når det kommer til at beskytte sig mod myggestik. Ofte køber vi dog også de lokale myggemidler. De sidste 2 gange vi har været afsted, har vi dog medbragt Autan i kassevis 🙂

   I forhold til sart mave, så er Sri Lanka nok ikke det mest sikre land. Men generelt er det jo således, at maven kan reagere på andre former for mad og hygiejne, uanset hvilket land, man rejser til.
   Første gang vi var i landet, var vi slet ikke ramt, men anden gang fik vores ældste maveproblemer. Maden er god, men ofte stærk, og så er bakterierne derude jo helt anderledes, end dem, vi kender hjemmefra. Derudover gør varmen, at maden hurtigere bliver dårlig. Køkkenhygiejnen er ofte heller ikke den samme, som den vi kan forholde os til…. Vi har ikke været voldsomt ramt, men det kender jeg mange, der har – desværre…
   Maden er spicy, og så får man ofte buffalo-mælk til desert, som stabiliserer.

   Vi forebygger ofte med paraghurt. Det er dyrt, men virker godt, synes vi. Hvis din søn har meget sart mave, ville jeg, hvis jeg var dig, lige overveje at tale med egen læge om, hvad han/hun ville kunne anbefale i forhold til at forebygge.
   Brød og massevis af frugt kan I altid få. Derudover ris og nudler.
   Da vi var på Cuba her i sommers, havde jeg medbragt VIRKELIG meget knækbrød – i ALLE former! Ikke fordi jeg tænkte på sarte maver, men fordi jeg havde læst, at maden på Cuba virkelig er ringe. Og det var den!!!! Vi kom meget, meget langt med knækbrød og frugt 😉 En god idé kan altså være at tage noget med, som du ved kan mætte og sikre at maven holdes stabil. Men som sagt; jeg vil anbefale dig at tale med egen læge om dette.
   De bedste hilsner fra Stine

 8. Lotte Nishanthi winther

  Hej Stine
  Jeg har lige “fundet” din blog, som er virkelig oplysende og inspirerende. Jeg er adopteret fra Sri Lanka, men har aldrig været tilbage før nu, hvor jeg så småt er begyndt at planlægge en tur. Jeg har fire ting som jeg gerne vil gøre med min familie (2 voksne og 2 drenge på 7 og 10 år). Besøge “mit” børnehjem i COLOMBO, “min” fødeby kandy med Kandy hospital, og derudover på safaritur samt holde dykkerferie og se blåhvaler. De to sidste oplevelser er dem, jeg regner med at have flest dage til. Da jeg læste rundt på bloggen blev jeg virkelig ramt af en beskrivelse du havde, om at køre i tog igennem skyerne, fordi jeg selv har erindring fra min barndom et sted på øen af noget tilsvarende. Hvor var det du kørte? Vi vil gerne rejse budgetvenligt, og jeg kan forstå, at maj-august er bedst, men hvordan forholder det sig så med den sydvestlige monsun på dette tidspunkt og de forskellige ting, vi gerne vil foretage os (juli)? Vi vil helst være af sted i 3 uger, men vi når næppe at gøre det budgetvenligt i år, og tænker derfor frem mod sommeren 2018. Endnu engang tak for en godt opsat blog, VH Lotte

  1. Kære Lotte.
   1000, 1000 tak for din meget smukke besked, som rører mig meget. Det er et utrolig smukt og særligt land, som du er adopteret fra, og jeg håber, at jeres rejse dertil vil kunne leve op til alle de forventninger, du har.

   Rent klimamæssigt er meget ved at udligne sig mange steder i verden. Man har en teori om, at det skyldes klimaforandringer. Det kan derfor efterhånden være svært at sige noget helt konkret om, hvordan vejret er. Fra maj til august er det dog regntid i den sydvestlige del af landet (Negombo, Hikkaduwa, Bentota, Colombo), hvorfor det frarådes at rejse til denne del af landet i den periode. Vi har lavet et skema, som er nogenlunde retningsvisende, og det kan jeg lige vedhæfte her https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-vejr/ .
   Dog skriver du, at I gerne vil se blåhvaler, og dette kan lade sig gøre fra Mirissa, som ligger på sydkysten, og som vi vurderer, at I godt vil kunne tage til.
   M.h.t. dykning på Sri Lanka så har vi ikke erfaring derfra – jeg har ikke som sådan oplevet, at dykkermulighederne på Sri Lanka er de bedste, men vi kan naturligvis have befundet os på de forkerte steder, hvad dykning angår.
   Generelt vil jeg dog sige, at vandet omkring Sri Lankas kyster er noget mere “råt”, end i andre lande vi har besøgt. Der er mange steder en stærk understrøm og også relativt høje bølger. Vi har rejst langs hele sydkysten og også langs hele nordøstkysten, og har kun oplevet roligt vand ganske få steder.
   De steder vi har fundet smukkest, er klart strandene ved sydkysten, som er vidunderlige. Vi var også ved sydkysten i sommers, og havde fantastisk vejr – på trods af, at vi var blevet fortalt, at vi skulle forvente regn.

   Der kan være regn og rusk i Colombo, når I skal afsted. Vi var der dog i juli sidste år, og der var vejret også skønt og roligt. Det samme kan være gældende i Kandy om sommeren – men som skrevet; intet er sikkert.
   Når nu I skal til Colombo og Kandy sammen med jeres børn, vil jeg dog gerne lige gøre opmærksom på, at der i begge storbyer er en relativ høj forekomst af dengue, hvorfor I særligt dér skal huske at beskytte jer i både dag- og aftentimerne. Kan gøres fint med myggespray og om aftenen også lange klæder.

   Kandy er, efter vores mening, en rigtig dejlig storby, og I bør opleve et par af de kulturelle seværdigheder, som byen byder på, nu I er der.

   Den tur vi var på med tog op gennem højlandet var fra Ella til Nuwara Eliya. En meget, meget smuk tur, som jeg håber vil give dig følelsen af genkendelse.
   Der kører tog på mange strækninger, men det kan være en udfordring af få billetter dertil (stor stigning i antallet af turister, som også gerne vil køre med tog). Jeg vil derfor råde jer til at få det sted, I skal overnatte på, til at bestille billetterne til jer i god tid, så I er sikret en tur.
   Jeg har været så heldig at få en dejlig rejseberetning fra en pige, som også er adopteret fra Sri Lanka. Hun var også afsted med sin familie, og de tog en anden strækning med tog. Hvis du har lyst, kan du læse beretningen her https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-rejse/. Hun havde store udfordringer m.h.t. besøg på det børnehjem, hun er adopteret fra, da hun kæmpede med at få tilladelse. Jeg tænker, at det kræver en indsats at søge om tilladelse til at besøge et af landets børnehjem, så måske det er en god idé at være i god tid med dette, så det kan lykkes for dig, når du er i landet.

   Jeg håber, at I får sammensat en god rute. Har du brug for hjælp af nogen art, som er du mere end velkommen til at spørge om ALT.
   Jeg ønsker jer en rigtig god planlægning og en fantastisk tur.

   De bedste hilsner fra Stine

   1. Mht at se hvaler udfra Mirissas kyst, fik vi besked på at februar/marts er der hvor de søger tættere mod kysten. Vi var der i denne periode og så hele 6 hvaler.
    Dykning er der mange som gør. Dog er koralrevet på Sydkysten dødt efter tsunamien i 2004. Der er alligevel masser af smukke havskildpadder, morener osv at se.
    Februar/Marts var fantastisk vejr i syd og vestkysten (Negombo, Bentota, mm) var der monsunregn.

 9. Hej Stine. Vi rejser til Sri Lanka med min svigerfamilie i 14 dage til februar. Seks voksne og fire børn (i alderen 7 mdr-12 år). Jeg har et par spørgsmål i forhold til mad og modermælkserstating. Jeg ved godt at dine børn er alt for store til den slags pjat 🙂 Men min lille pige er højst sandsynligt stadigvæk på grød og mælk på det tidspunkt. Vil du foreslå mig at have babymad med hjemmefra, eller tænker du at det ikke er noget problem at få fingrene i?
  På forhånd tak!
  VH Anne

  1. Hej Anne.
   Hvor lyder det skønt! I har SÅ mange spændende oplevelser i venter.
   Jeg vil klart anbefale dig at tage lidt grød og mælk med hjemmefra – mere så dit barn har mulighed for at omstille sig til baby-produkter, der måske smager lidt anderledes i forhold til de ting, som jeres baby kender hjemmefra. Har du set vores pakkelister med gode råd ift babyer og små børn? https://www.atrejsemedboern.dk/rejse-med-baby/
   Ellers er det ikke noget problem at få produkter til helt små børn, som vi også har kendskab til her fra Dk. Der findes mere “moderne” forretninger, så som “Food City” m.m., og de har rigtig mange mærker, som vi kender. Bleer er heller ikke noget problem at finde 🙂
   Skal I befinde jer i de områder, som er vant til turister, har du intet at bekymre dig om 🙂
   Et godt råd er at huske Autan og myggenet!
   Rigtig, rigtig god rejse og ferie til jer.
   De bedste hilsner fra Stine

 10. Ane Keller Jensen

  Hej Stine
  Vi overvejer at rejse fire uger til Sri Lanka i januar/februar. Vi har to små børn, der på daværende tidspunkt vil være 2 og 4 1/2 år. Hvad tænker du om det? Jeg tænker mest i forhold til strandene. Vil det være helt umuligt for os at bade så??

  1. Hej Ane.
   Jeg synes det lyder som en rigtig god idé at rejse til Sri Lanka i lige præcis jan/feb. – blot hold jer til de steder vi anbefaler på skemaet i artiklen om klimaet i landet.
   Det kan dog være svært at sige noget helt præcist og sikkert i forhold til bølger og uroligt vand ved kysterne – dette også på trods af sæsonen. Da vi var på Sri Lanka sidst var vandet visse steder meget uroligt, hvilket flere forklarede var atypisk for tidspunktet.
   Dog oplevede vi ikke, at det var noget problem at bade, heller ikke for vores den yngste, som gladeligt plaskede rundt i vandkanten, hvis bølgerne var for store længere ude. Og så boede vi et par steder med pool, hvilket vi havde stor glæde af.
   I Mirissa var der en lille bugt, hvor vandet var helt stille, og hvor vi sagtens kunne bade i fantastisk roligt vand.
   Endvidere findes der et par andre steder, hvor der også skulle være roligt vand – bl.a. ved Hikkaduwa. Her skal I blot sørge for at sikre jer, at I ikke bor i nærheden af barer og diskoteker, da der eftersigende skulle være et lidt livligt natteliv visse steder ved denne strand.
   Endvidere har jeg researchet mig frem til, at Beruwela skulle have roligt vand.
   Og som det sidste – det, der beskrives som en paradisisk perle, som endnu er ret uberørt; Talalla.
   Men som skrevet ovenfor; det kan ikke siges med 100% sikkerhed, om vandet er roligt, eller om andre faktorer spiller ind, og vandet mod forventning er uroligt.
   Hvis I ønsker at gå helt sikkert, ville jeg booke et hotel med pool.
   Ellers vil jeg sige, at Sri Lanka er et skønt land at holde ferie i med små børn. Det er trygt og sikkert at bevæge sig rundt, og befolkningen er meget venlige og imødekommende – særligt når man rejser med børn.
   I har meget at glæde jer til!
   De bedste hilsner fra Stine

 11. Hej Stine.

  Sikke fantastiske rejse beretninger at læse, man får da virkelig lyst til at tage af sted med det samme. Vi, familie med 2 voksne og 2 børn (11 og 12 år) overvejer en tur på ml. 3 uger og 2 måneder til vinter hvor vi godt kunne tænke os at rejse til bl.a. Sri Lanka, Vietnam, Malaysia og Thailand (sidstnævnte har vi rejst til et par gange før), men vi er også åbne overfor andre alternativer. Har du noget overblik over jeres budget på jeres rejser? Og hvad tænker du om de lande vi overvejer ift. afstande mm?

  Endnu engang tak for fantastisk inspiration
  De bedste hilsner fra Anja

  1. Hej Anja.
   Dejligt at høre, at du kan hente lidt inspiration i vores rejseberetninger 🙂 Det er skønt at rejse, og næsten lige så skønt at forberede.

   M.h.t. dine spørgsmål;
   Rent afstandsmæssigt er de destinationer, du nævner, overskuelige. Fra Colombo til Singapore, Kuala Lumpur eller Bangkok tager det ca. 3,5 timer med fly, og prismæssigt ligger det i lejet 1.200 – 1.500 kr. pr. person “one way”.
   Et forslag til destination kan også være Maldiverne, som vi tager til i forbindelse med vores næste rejse til Sri Lanka.

   Rent budgetmæssigt er det jo meget afhængigt af, hvilken standard I ønsker for jeres rejse – vi har lavet en oversigt over forskellige budgetter i dette indlæg https://www.atrejsemedboern.dk/priser-sri-lanka/, som I evt. vil kunne hente lidt inspiration fra.
   Vi rejste på et budget, som var pænt højt, men kunne sagtens have gjort det for mindre.
   Det er muligt at bo ganske billigt i Asien, og hvis I ikke har noget imod at spise lokalt, er der også en del penge at spare på madbudgettet.
   Familien Sievertsen (2 voksne og 2 børn), som i starten af dette år var på Sri Lanka (læs evt. her https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-rejse/) gav 60.000 kr. for 3 ugers ferie på Sri Lanka, hvor de rejste rundt og oplevede en masse.
   Tjek evt. hotelmulighederne ud, som vi har kendskab til her https://www.atrejsemedboern.dk/overnatning-sri-lanka/, og så kan I måske få et billede af, hvad de forskellige overnatninger koster.

   Jeg håber, at mine svar kan hjælpe lidt. Skriv endelig igen, hvis du har yderligere spørgsmål.

   De bedste hilsner fra Stine

 12. malene svendsen

  Hej Stine.. Vi har kigget på ferie til Tangalle(Ranna) i juli måned. De flybiletter jeg har kigget på er fra KPH- Colombo tur-retur. Er det overskueligt at køre fra Colombo til Tangalle? Eller ved du om der er lufthavne tættere på?

  Rigtig fin blog med gode rejseråd
  De bedste hilsner ¨
  Malene

  1. Hej Malene.

   Spændende med tur til Tangalle i juli – der er vi der også 🙂 Dog ikke i Ranna…
   Turen fra Colombo til Ranna er meget lang. Jeg mener, at vi kørte i ca. 6 timer, da vi tog fra Colombo til Tangalle. Vi gør det dog igen her til juli, da vi tænker, at vi lige så godt kan få det overstået med det samme.
   Vores børn sov på det meste af strækningen, kun afbrudt af en enkelt tur til stranden, hvor vi lige skulle mærke vandet, og så af en middag på en lille restaurant.
   Alt efter hvor gamle (og tålmodige) jeres børn er, kan I alternativt vælge at tage en overnatning i nærheden af lufthavnen.
   Der er ikke en lufthavn tættere på.

   Rigtig god tur til jer, når I kommer dertil 🙂

   De bedste hilsner fra Stine

 13. Hej Stine
  vi er et par på 60 år som ønsker at rejse en 3 til 4 uger til Shri Lanka
  rejsen skal være fra den 29.10.2016 og en 3 uger til en måned frem hvor mener du med fordel man kan have base evnt 2 steder vi vil helst være tæt på havet med ture ud herfra til natur ,dyr ,elefanter ,bygninger
  Tak for en rigtig god blog!

  1. Hej Per.
   Lyder skønt med en rejse til Sri Lanka! Der venter jer fantastiske oplevelser i det smukke land!
   At rejse i oktober-november kan måske begrænse området, I bedst kan rejse i, da sydkysten på det tidspunkt er det eneste sted, hvor vejret er nogenlunde – se evt. vores skema her https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-vejr/.
   Det er jo forskelligt, hvordan vi hver især oplever ting og også individuelt, hvad vi kan lide. Ud fra vores erfaringer vil vi dog absolut anbefale jer at bo i Tangalle, da det efter vores mening er en rigtig dejlig by, og da området stadig er pænt uberørt i forhold til turismen, hvis man f.eks. sammenligner med Unawatuna. Bo evt. ved Goyambokka strand, som ligger 4-5 km fra selve Tangalle. Det er nemt og billigt at komme ind til selve Tangalle med tuk-tuk.
   Vælger I at bo i Tangalle – ved selve stranden – så vær opmærksom på, at det p.g.a. understrøm ikke altid er muligt at bade visse steder her.
   Tangalle-området byder på mange gode oplevelser, og naturen, befolkningen og strandene er her underskønne. Tangalle ligger ikke langt fra safari-områderne – I kan både vælge UdaWalawe eller Yala nationalpark.
   Vælger I Yala vil vi anbefale jer at bo på “Cinnamon Wild Yala”, som ligger “midt i det hele”, og hvor de vilde dyr er at finde lige uden for de bungalows, man der bor i. Der vil være vagter, der efter mørkets frembrud følger jer fra jeres bungalow til restauranten, og der vil gå vildsvinefamilier og evt. elefanter forbi jeres hytte. En kæmpe oplevelse! Dog også lidt dyrt…
   I kan også vælge blot at køre frem og tilbage mellem Tangalle og nationalparkerne, da de ligger ca. 2 timers kørsel fra Tangalle.

   Et andet sted, som også har en skøn stemning, men flere turister, er Mirissa. Mirissa ligger ikke langt fra Galle (ca. 1 times kørsel) som er på UNESCO’s verdensarvsliste. Snyd ikke jer selv for et besøg i den gamle bydel, hvor I vil kunne gå en tur omkring fortet, og indsnuse lidt af historien.
   I Mirissa er der gode muligheder for at tage på hvalsafari og også for at opleve et fint lokalt tempel.
   Der er masser af muligheder for at tage på heldagsture fra Mirissa, bl.a. kan I besøge “urtehaver”, skildpaddefarme, tage i regnskoven m.m.

   Se evt. vores liste over Sri Lankas seværdigheder her: https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-sevaerdigheder/#Naar_turen_gaar_til_det_Syd-_og_sydoestlige_Sri_Lanka.

   Vi ønsker jer en god og spændende rejse! Vi tager selv til Sri Lanka her hen over sommeren, hvor vi igen lægger vejen forbi vores favoritby Tangalle, og skal bo på Palm Paradise Cabanas ved Goyambokka. Vi GLÆDER os!

   De bedste hilsner fra Stine

 14. Hej Stine!
  Vi er en familie med 2 store drenge på 14 og 17 år, som planlægger rejse til Sri Lanka i midten af september (14 dage). Vi planlægger selv og vores “base” bliver unawatuna. Men vi er lidt i tvivl i forhold til vejret i september i dette område. Er det et dårligt tidspunkt?
  Da jeg er delvist handikappet, sætter vi penge af til privatchauffør og hvis det er muligt at bruge ham i havde, hvordan booker vi så ham?
  Vi er blevet advaret om at der er ekstremt mange kryb/edderkopper i Sri Lanka. Er dette korrekt? Tak for en rigtig god blog!

  1. Hej Jeanette.
   1000 tak for dine spørgsmål og din ros om bloggen.
   Hvor lyder det dejligt med en rejse til Sri Lanka. Glæd jer!!
   M.h.t. vejret har vi faktisk lavet sådan en fin lille oversigt, der viser noget om, hvor i landet man kan rejse rundt på hvilke tidspunkter af året. Det er blot en guide, for vejret er jo ikke til at forudsige – prøv at læs her, og se, om I kan skabe jer et overblik https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-vejr/#Regntiden_og_hvor_i_landet_vejret_er_bedst_paa_saesonen.
   Vandet omkring Sri Lankas lyster er ofte uroligt og også præget af en del understrøm. Blot et opmærksomhedspunkt.
   Jeg sender dig lige en mail vedr. chaufføroplysninger. Så kan I kontakte chaufføren – vær endelig i god tid, så I er sikre på at få booket. Det er heldigvis ikke så dyrt med privatchauffør.
   Vær ikke nervøs for kryb og edderkopper. Vi oplevede ikke det store på den konto. Vi så et par slanger, det var det. Hvis I bor på resorts i turistområder, tror jeg ikke I kommer til at opleve det store. Vi “mødte” ikke én eneste edderkop 🙂
   Sørg dog for at have Autan med hjemmefra, da det er svært at finde myggespray rundt omkring.

   Vi ønsker jer den bedste tur! Skriv endelig igen, hvis I har yderligere spørgsmål.

   De bedste hilsner fra Stine

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *