sri lanka med børn

Læs her om, hvorfor I bør rejse til Sri Lanka med jeres børn!

sri lanka med børn

Rejse til Sri Lanka med børn

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi synes, at Sri Lanka er et fantastisk land at rejse til sammen med børn. Vi har af samme årsag besøgt landet to gange, og i alt brugt ca. 7 uger på at udforske den lille paradis-ø, som vi synes, Sri Lanka er. Det er der kommet 24 artikler og beretninger ud af, som vi håber, at I kan få glæde af, hvis I selv overvejer at rejse til Sri Lanka sammen med jeres børn.
I kan her læse både vores egne, men også andre børnefamiliers, beretninger og anbefalinger til fantastiske Sri Lanka

sri lanka

At rejse til Sri Lanka med børn – et sansebombardement af de helt store

Sri Lanka har det hele – og mere til! Det er et land, der byder på en helt særlig stemning af noget uberørt og alligevel veludviklet på én og samme tid. Naturen er overvældende, og landets iøjnefaldende frodighed og venlige befolkning vil med garanti sætte sit præg på jeres første møde med landet.
At rejse til Sri Lanka er – udover en fantastisk mulighed for at holde ferie i et smukt og varmt land med underskønne strande – også mødet med et land, der byder på utallige oplevelser af enhver art. Alt er fremmedartet, livsstilen meget anderledes og den betagende natur byder på utallige glimt af elefantflokke, påfugle og vilde aber.
I vil opleve at blive budt hjerteligt velkommen af både landet og dets befolkning, som heldigvis elsker børn.
Ønsker I selv at opleve Sri Lanka i børnetempo og børnehøjde, er der masser af muligheder herfor. Sri Lanka ER et nemt land at rejse rundt i sammen med børn, og kan tages i et tempo, som passer lige præcis jer.
En rejse til Sri Lanka vil med garanti give jer mulighed for nuancerede oplevelser, der rummer elementer af både det smukke og usminkede, hvilket vil berige jer med nye perspektiver på livet, og samtidig være kilden til undren, glæde og overraskelser.
At rejse til Sri Lanka med børn er en åben dør ind til en ny verden, og – hvis I selv er nysgerrige og interesseret i mødet med andre mennesker – ofte også nye relationer.

Læs også: Rejseguide praktisk og generel information, som forbereder jer bedst muligt på en rejse med børn til Sri Lanka.

Hvorfor rejse med børn?

Vi synes på alle måder, at Sri Lanka er et land, som man bør opleve mindst én gang i sit liv. At rejse til Sri Lanka sammen med sine børn, er på alle måder lærerigt og kilden til utallige gode stunder og uforglemmelige oplevelser.

gode råd om at rejse til sri lanka med børn
Forventningsfulde børn – på vej til Sri Lanka.

En rejse til Sri Lanka giver jer muligheden for at vise jeres børn, hvor mangfoldig verden er, og kan dermed være medvirkende til at skabe en langt større rummelighed og forståelse i deres liv.
Det skønne ved Sri Lanka er, at landet både er eksotisk og børnevenligt, og lægger op til oplevelser såvel som afslapning. Der mulighed for masser af nye indtryk, og samtidig omgivelser og stemning, der skaber plads til nærvær. Landet har noget for de fleste – store, som små.
Vores børn er enormt begejstret for Sri Lanka, og mødet med landet har for deres vedkommende sat en masse spor, og givet dem flere perspektiver på livet. Og det er jo sådan man lærer bedst; ved at rejse og møde nyt på en helt naturlig måde. Børn (og voksne) får mulighed for at lære sig selv og egen kultur bedre at kende, når de møder en ukendt verden. Værdier og normer bliver sat i perspektiv, og tvinger os til at blive mere nuancerede i vores overvejelser og bedømmelse af både egen og andres kultur.
Mødet med mennesker fra Sri Lanka, som har fortalt om deres livsbetingelser, blev i hvert fald en øjenåbner for vores børn. Det affødte samtidig en taknemmelighed over, at vi for eksempel ikke har tsunamier i Danmark, og skabte samtidig også en forståelse for, at vi rent faktisk lever i et rigt land med masser af frihed og muligheder.

Læs mere her: Derfor skal I rejse med jeres børn – uanset alder!

Sri Lanka har alt!

Efter vores mening kan I få alt det hjertet begærer på en rejse til Sri Lanka, specielt hvis I er eventyrlystne og har mod på oplevelser.
Sri Lanka vil med garanti kunne indfri de fleste – hvis ikke alle – af jeres ønsker. Derudover føles det sikkert og trygt at rejse til Sri Lanka med børn.

Sri Lanka er et enestående og smukt sammensurium af velduftende plantager med te, krydderier og medicinalplanter. Her er i overflod af kulturelle seværdigheder i form af blandt andet mulighed for indblik i buddhistisk livsstil, historier om kongeriger og masser af levn fra tidligere tiders kolonistyre, kilometerlange smukke og tropiske palmestrande, som I ofte vil kunne have næsten for jer selv, smukke, venlige og gæstfrie mennesker og fantastisk natur i form af både frodige og golde landskaber, alt efter om I befinder jer i den sydvestlige eller nordøstlige del af landet. Bjerge, vandfald, regnskov og nationalparker med store, flotte, eksotiske og fremmedartede dyr kan også føjes til listen.

Læs også: Hvilke seværdigheder skal I opleve på Sri Lanka!

Vi skønner, at en rejse til Sri Lanka nok kan byde på det, som en ferie i Thailand kunne byde på for 25 år siden.
Visse steder vil I få følelsen af at betræde uopdaget land, og møde mennesker, der er lige så nysgerrige på jer, som I på dem. Det i sig selv er en oplevelse og er med til, at I, som turister i landet, har en følelse af, at I kan bevæge jer frit og relativt sikkert rundt i landet.
Prisniveauet er ligeledes lavt, og det er muligt at købe det meste til langt under europæisk prisniveau. Det gælder både tøj, transport, mad og drikkevarer.
I kan selv vælge, hvilken standard I ønsker, da I kan bo i alt fra homestays til luksushoteller. Sikkert er dog, at I bør booke jeres overnatninger i god tid, da efterspørgsel og udbud ikke altid følger hinanden.

Find og book her: Børnevenlige overnatningsmuligheder, som vi selv eller andre læsere har erfaringer med!

Det anbefales at planlægge hjemmefra, når I rejser til Sri Lanka med børn

På vores rejser til Sri Lanka har vi været i mange byer og oplevet rigtig mange seværdigheder.
Vi har derfor personlige erfaringer fra:
– Galle
– Unawatuna
– Mirissa
– Goyambokka
– Tangalle
– Kataragama
– Yala
– Uda Walawe
– Passikudah
– Arugam Bay
– Nilaveli
– Trincomalee
– Ella
– Nuwara Eliya
– Kandy
– Sigiriya
– Dambulla
– Anduradapura
– Colombo
Endvidere har vi rejseberetninger fra andre børnefamilier, der også beskriver Negombo, Bentota, PolhenaAluthgama og Kalpityia.
Overvejer I at besøge nogle af ovenstående steder, så kan I finde rejsebeskrivelser på vores side, som kan inspirere og hjælpe jer med at planlægge jeres tur til landet. For de fleste børnefamilier kan det være trygt at være så godt forberedt, som overhovedet muligt.

Læs også: Vaccinationer og info om dengue ved rejser til Sri Lanka!

Alt efter hvordan I får planlagt jeres egen rejse til Sri Lanka, kan der være flere ting, I ønsker at tage med i planlægningen. Måske jeres valg er at I tage en overnatning tæt på lufthavnen, inden I kører videre – måske I bare ønsker at nå jeres destination med det samme. En ting er dog sikkert; I vil med garanti skulle køre fra lufthavnen til jeres hotel, hvorfor vi anbefaler jer at booke en chauffør hjemmefra. Enten via jeres hotel eller via et bureau.
De gange vi selv har været på Sri Lanka, har vi hjemmefra bestilt en chauffør via vores hotel, som så har stået klar til at hente os i lufthavnen ved ankomst. Det er nemt og fuldstændig uproblematisk. En god bil med aircondition og sæder, der kan lægges ned, så man kan få et hvil på vejen videre, er luksus.
En kompetent chauffør er som regel uddannet ”turist-guide”, og dermed meget professionel. Han vil lynhurtigt kunne aflæse jeres signaler, og guide og skærme jer i forhold til alle de mennesker, der ude foran lufthavnen sikkert vil lokke og tiggede cigaretter og mønter.

med børnene til sri lanka

Ved I, at I har en længere tur foran jer, så få jeres chauffør til at hjælpe jer med at proviantere kiks, frugt og vand, så der er noget til at stille den lille sult undervejs.
Er I friske nok til at holde jer vågne på en tur langs Sri Lankas veje, så venter der jer massevis af indtryk på en køretur gennem landets frodige landskab. En køretur kan sagtens nydes, og de levende billeder, der ruller forbi, kan give anledning til masser af samtaler. Sri Lankas fantastiske natur, smukke mennesker og fremmedartede omgivelser er i dén grad en oplevelse.

Har I lyst til at læse vores personlige rejseberetninger fra vores første rejse til Sri Lanka, kan I her læse om mødet med Goyambokka Beach og Tangalles vilde og storslåede strande, som indbyder til anderledes badeferier i fremmedartede omgivelser ⇐

Læs også: Overblik over de bedste strande på Sri Lanka

børnene får masser af oplevelser på rejser til sri lanka

73 kommentarer til “Læs her om, hvorfor I bør rejse til Sri Lanka med jeres børn!”

 1. Helene hvid-jensen

  Hej Stine

  Vi er en familie på fem med tre børn (6,8 og 10 år) som skal på længere rejse til asion til marts-maj 2024. Vi overvejer Sri Lanka som en af destinationerne MEN må indrømme st vi/jeg er noget bekymret for sikkerheden i landet. Har I været der efter bomberne i 2019? Har naturligvis læst på udenrigsministeriets hjemmeside men der står ikke så meget andet at landet generelt er “i middel risiko” for terror. Regner ikke med at du kan redegøre for landets politiske situation men altså – med din erfaring og omstændighederne de sidsteår i landet, måske har du nogle lokale kontakter du taler med osv – ville du så turde tager dertil igen med børn??

 2. Kære jer, mange tak for en super god, informativ side! 😀
  Jeg har læst den godt igennem fra ende til anden med sidder tilbage med et stort spørgsmål; autostol!?
  Vi rejser derned med en små 3årig, og tænker at hoppe på en af jeres anbefalede chauffører, og så måske leje en tuktuk nogle dage for sjovt. Men skal vi selv slæbe autostol med? Eller ved I om man evt. kan leje en dernede?
  Bedste hilsener, Joy

  1. Kære Joy.
   Fantastisk med en tur til Sri Lanka, I har SÅ meget at glæde jer til!
   Mht autostol så kan jeg sagtens forestille mig, at man kan tale med nogle af chaufførerne om det. SL er et velbesøgt land, og jeg tror, at de er klar over, at vi er en del, der vægter sikkerhed højt. Specielt i dén trafik! Vi har ikke benyttet autostol, mens vi har været der (Bjørk var 4 år, da vi var der første gang), men blot spændt hende fast med sikkerhedsselen.
   Hvis ikke I kan finde et alternativ, så findes der en oppustelig selepude, som I kan tage med hjemmefra – det er en pude fra BubbleBum, der kan købes de fleste steder (Babygear, Lekmer osv). Inden I køber og slæber med, så prøv at kontakte en chauffør for at høre, om de har autostole.
   Rigtig, rigtig god tur til jer!
   De bedste hilsner fra Stine

 3. Hej. Vi er to familier (4 voksne og 4 børn mellem 10-15 år) som overvejer at skifte charter sommerferien ud med 2 uger til Sri Lanka!

  Håber du kan hjælpe med lidt gode råd 😉

  Har du nogle anbefalinger i forhold til flyrejsen, flyselskaber og om det kan betale sig at køre til Hamburg og flyve derfra?

  Vi er lidt bekymret for vejret da vi er meget til sol, strand og vand om sommeren. Men vi tager naturligvis også til Sri Lanka for at opleve dyreliv og kultur.

  Hvilken rute/program vil du anbefale til os?

  Bh
  Thomas

  1. Michael Kammerlander

   Hej Thomas. Der lyder som en rigtig rigtig god ide ;-). Mht. fly, så gælder det bare om at tjekke mange forskellige afgange, og så holde øje – jeg bruger altid lang tid i god tid, på at checke flyafgange. Nogle gange kan det betale sig fra Hamburg. Dog er vi begyndt at holde øje med Turkish Airlines fra Billund – også ret smidigt! Dog har de, foruden Istanbul, en lille mellemlanding på Maldiverne inden de flyver videre til Sri Lanka. Men man sparer jo også noget, især hvis man bor tæt på Billund, som vi gør. Men hold også øje med København. Jeg ville koncentrere mig om østkysten og den kulturelle trekant. Der var vi for nogle år siden i sommerferien, som du også kan læse om på vores side – og der havde vi godt vejr. Vi startede faktisk på sydkysten ved Tangalle, videre til Arugam Bay og så Nilaveli ved Trincomalee, så 3 stop med strand (i kunne evt. gøre stop ved Yala Nationalpark mellem Tangalle og Arugam Bay) – og så kunne man slutte af med noget kultur i Anuradhapura, Sigirya, Dambulla. Eller også kunne man tage ruten modsat rundt, så man startede med det kulturelle og sluttede med badning.

   Vi har både når vi har været afsted om sommeren og vinteren oplevet regnskyl, men det har aldrig været til gene. Så jeg ville ikke være bekymret, specielt ikke hvis i tager syd/østkysten og den kulturelle trekant. Det er nok mere fugtigt på vestkysten og i bjergene.

   Hvis du gerne vil have hjælp/uforpligtende tilbud fra et rejsebureau som både er dygtige og billige, så må du endelig sige til – vi har et godt samarbejde med både et dansk rejsebureau og så er vi igang med at starte et samarbejde op med et rejsebureau på Sri Lanka også – så sig endelig til hvis jeg skal give din kontaktoplysninger og ønsker videre.

   Har du andre spørgsmål, så bare fyr løs – det er en fornøjelse at kunne hjælpe 🙂 Rigtig god tur

   1. Tak for hurtigt svar, Michael. Jeg har med stor interesse læst jeres beskrivelse af jeres “sommerferie” på Sri Lanka – og jeg synes ikke jeres oplevelse af Østkysten er så positiv (både kedelige oplevelser med hoteller og området generelt). Det får mig lidt til at tænkte på, om vi enten skal holde os til Syd? Eller skal acceptere at det er bedst at rejse til Sri Lanka i vinterhalvåret, hvor man kan rejse til bjergene (Ella og Kandy) og være sikker på godt vejr i Syd-Sydvest…;-( Hvad tænker du?

    1. Michael Kammerlander

     Hej Thomas. Ja, vi forsøger at skrive ærligt, og ikke give et glansbillede af det hele – men der er nu flere nuancer til det syntes jeg. Arugam Bay syntes vi var ret fedt, god stemning og sjov for de lidt større børn qva de store bølger og god mulighed for surfing/surf undervisning. Passikudah syntes vi var uden charme, dog bedre vand at bade i. Nilaveli der var vi meget uheldig med overnatningen, som satte et stor præg på vores tur deroppe – dog har jeg har hørt flere der syntes godt om Trincomalee og området, så jeg tror mere det er et spørgsmål om at finde det rigtige hotel deroppe. Sydkysten, syntes vi generelt godt om, men om sommeren, og i Tangalle området er der også godt gang i bølgerne. Jeg vil til hver en tid anbefale Sri Lanka – både om sommeren og vinteren – og Sri Lanka er så komplet, med rigtig mange muligheder for gode og unikke oplevelser – og uanset hvornår man tager afsted, så er udfordringen altid at fravælge noget, for det hele kan man bare ikke nå! – Så jeg syntes personligt I skal holde fast, og så tilpasse jeres plan – og jeg syntes stadig mit forslag mht. Tangalle, Yala, Arugam Bay, Nilaveli og den kulturelle trekant er et godt bud 🙂 Hvornår på sommeren skal i rejse?

     1. Dejligt med en ærlig blog ? Vi har ikke booket fly endnu men tænker at rejse fra midt juli og så 2 eller 3 uger frem. Kunne man “satse” og lade nogle dage være “åben” i forhold til vejret – så hvis vejret er ok så kunne man tage Ella-Kandy og hvis ikke så gå en anden vej uden om? Eller er det svært inforhold til overnatninger at være så fleksibel i planlægningen? Er lidt usikker på hvor mange turister der er i juli – har været inde og kigge lidt og umiddelbart ser det allerede nu ud til at de mest populære hoteller allerede er booket ?

     2. Michael Kammerlander

      Yes, vores problem var netop at vi var sent ud dengang, derfor fik vi ikke lige de ønskede hoteller vi var på jagt efter, og måtte derfor nøjes! Så ja, book i god tid! Turismen er også godt stigende dernede. Kandy er ok, men ikke noget i absolut behøver at gå efter, ligger også tæt på Sigirya, så man kunne sagtens tage et stop der på vej hjem hvis det er vigtigt. Ella, teplantagerne og togturen er selvfølgelig ret fed! Et alternativ er også at I giver den gas på det kulturelle, og måske napper en uges tid på Maldiverne, specielt når du nu siger 2-3 uger istedet for 2 uger! Her kan man så gøre som vi gjorde sidste, med ankomst lufthavn i Columbo og afgangslufthavn fra Male – så skal I kun have et fly fra Colombo til Male ekstra, og det tager vel små 2 timer, en speedbåd ud til en lille ø – og I vil få den optimale badeferie/snorkling/dykning som Sri Lanka ikke kommer nærheden af. Sri Lanka og Maldiverne er en optimal kombination! Tidspunktet i rejser på er fint. Syntes jo længere man kommer hen, jo bedre er vejret. Men, uanset hvad, så er der i disse år ingen garanti for vejr – uanset hvordan man vender og drejer det. Jeg har også hørt om nogle der var i Sri Lanka i Februar, de rigtige steder, og bare var utroligt uheldig med masser af regnvejr…

 4. Jeg vil gerne rejse til Sri Lanka her engang i nov/dec med min dreng på 5 år – vi vil gerne rejse på egen hånd, og gerne så økonomisk som overhovedet muligt. Vi vil helst ikke have alt for meget transportid, men er til store naturoplevelser og dyreliv – samt lidt afslapning på en dejlig strand. Tænker lidt at booke fly og de første par overnatninger hjemmefra, og så bare tage den en dag af gangen når vi kommer frem? Kom meget gerne med dine gode råd, vi skal afsted 14-16 dage.

  1. Michael Kammerlander

   Hej Vava. Hvor har du bare noget at glæde dig til. Jeg har, som ønsket, sendt din forespørgsel videre til det rejsebureau vi samarbejder med og regner med at du bliver kontaktet i løbet af et par dage. De er specialister i skræddersyede rejser til yderst skarpe priser. Giv endelig lyd igen hvis det ikke lever op til dine forventninger, så skal jeg nok forsøge at hjælpe så godt som muligt 🙂 Alle bedste hilsner – og rigtig god tur 🙂 fra Michael

 5. Tanja Skuldbøl

  Hej
  Tak for inspirerende læsning.
  Jeg er ved at købe en rejse 14 dage med et færdigt program til min datter og mig.
  Jeg har dog fået lidt kolde fødder – jeg skal rejse alene kvinde rundt med min datter på 7 år. Er det trygt nok?
  Mvh. Tanja

  1. Hej Tanja.
   Du vil sagtens kunne rejse alene rundt med din datter på Sri Lanka. Det er et meget behageligt og trygt land at rejse i, så jeg ville ikke være bekymret, hvis jeg var dig. Brug blot din sunde fornuft, og så ligger der gode og spændende oplevelser foran dig.
   Selv har jeg aldrig været nervøs på vores rejser til Sri Lanka, og jeg vil til hver en tid anbefale at tage dertil med børn.
   Bestil du blot – med ro i sindet – en rejse dertil 🙂
   Skriv endelig, hvis du har spørgsmål eller lign.
   De bedste hilsner fra Stine

 6. Tusind tak for et så udførligt svar ? jeg vender det med resten af familien og har sikker flere spørgsmål ?

 7. Hej Stine

  Tusind tak for en meget inspirerende blog som nu er medvirkende til at jeg og min lille familie tager til Sri Lanka til 16 august – 6 september. Vi er en familie på 5 + bedsteforældre. Mig og min mand vores døtre på 13 år, 7 år og 8 måneder og så mine forældre på 63 (meget seje) Vi ønsker kun at have et sted som base, da vi har vores lille pige med. Men vi ønsker derudover også at se så meget som muligt af kulturen og dyrelivet – vi planlægger muligvis at tage de sidste tre dage på maldiverne. Vi glæder os helt vildt og derfor tænker jeg om du har et forslag til hvilken by eller sted der ville være bedst som “base” for vores rejse.

  De bedste hilsner Line

  1. Hej Line.
   Hvor dejligt at høre – både at I skal afsted, som storfamilie, men også, at I har fundet inspiration på vores hjemmeside.
   Jeg kan godt forstå, at I gerne vil have en fast base, når I har en helt lille baby med. Det giver bare mere ro, når man skal tage en del hensyn til både “store”, som små.
   Jeg synes dog samtidig, at der er mange valgmuligheder ift base – alt efter hvad I er mest hooked på. Og personligt ville jeg måske vælge to baser… mest af alt fordi jeg synes, at hele landet har rigtig meget at byde på, men at det dog ikke er muligt at opleve det hele med base et sted. Men igen – begrænsningens kunst; den har jeg lidt svært ved at beherske 🙂
   Om sommeren er den østlige del af sydkysten, hele østkysten og lavlandet generelt det bedste sted at besøge – læs her om klimaet https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-vejr/.
   Hvad man I mest til, er lidt et spørgsmål om, hvilke ønsker I har for jeres rejse. Sydkysten er (efter min mening) frodig og befolkningen vant til turister – østkysten mere gold og med en befolkning, som er knapt så vant til turister.
   Mit bedste forslag til en fast base vil ud fra jeres behov nok klart ligge i Tangalle på Sydkysten. Vid dog, at havet på dette tidspunkt af året er ret vildt lige her. Derfor er det vigtigt, at I booker et sted med swimmingpool, da det vil være det sted, I vil komme til at bade mest 🙂 Det er VARMT på Sri Lanka, så en pool er et must, når man rejser med sine børn.
   Tangalle har fantastisk smukke strande. I det hele taget er sydkysten bare frodig og flot, og absolut vores favorit-del af landet.
   Fra Tangalle er der 2 timers transport til hhv Yala og Udawalawe nationalparker, hvor I vil kunne tage på safari. Det er en overkommelig strækning i bil. Vi har været på safarier i begge nationalparker, og det er en fantastisk oplevelse.
   Endvidere ligger Mulkirigala Klippekloster tæt på Tangalle (40 min. kørsel ca.), og også den oplevelse er smuk – du kan her se vores beskrivelse af nogle af de oplevelser, som man kan få i nærheden af Tangalle https://www.atrejsemedboern.dk/ferie-paa-sri-lanka/#Oplevelser_i_Tangalle-omraadet.

   Jeg ved ikke, om du har læst mit indlæg om Sri Lankas seværdigheder https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-sevaerdigheder/? Derudfra kan I evt. også finde inspiration til, hvad der kunne være relevant for jer at opleve.
   Infrastrukturen i landet er i løbet af de sidste par år blevet væsentligt forbedret, hvilket gør det nemmere at komme fra A til B. Dog er der stadig strækninger, som kan være ret tidskrævende at køre. Dette kan evt. være noget, I bør have med i jeres overvejelser, hvis I ønsker at opleve forskellige ting, men samtidig ved, at I skal køre i lang tid for at komme dertil. Ting tager bare lige lidt ekstra tid på Sri Lanka; måske der går køer på vejene, måske der kører mange tuk-tuk’er og lastbiler, som sænker farten. Måske I skal ad snoede veje, eller der er politi, som laver fartkontrol.

   Du er selvfølgelig mere end velkommen til at spørge mig om alt det, du har brug for at vide, hvis du har yderlige spørgsmål.
   De bedste hilsner fra Stine

 8. Hej Stine

  Vi er en familie m to børn (10 og 14 år) som længe har ønsket at rejse til Sri Lanka. Vi har bedst mulighed for at rejse i skolesommerferien, hvor vi ville kunne tage afsted 3-4 uger. Vi vil gerne opleve både højlandet, den kulturelle trekant, Sigirya, på safari, bade mm.

  Mange hjemmesider og rejsebureauer fraråder at tage til Sri Lanka om sommeren pga den sydlige monsun, og vi er derfor meget i tvivl om, om vi hellere skal tage afsted i kortere tid i juleferien. Hvad vil du anbefale?

  Mvh Trine

  1. Hej Trine.
   Åh, det er så svært m.h.t. vejret, synes jeg… De sidste 2 vintre har jeg læst, at det har regnet voldsomt i de områder, som ellers skulle gå fri, hvilket ellers ikke burde være tilfældet. Til gengæld har vejret virket til at være godt om sommeren i de områder, man godt kan besøge.
   Du kan her se vores indlæg om klimaet i landet, som dog kun er retningsvisende, da klimaet rundt omkring i verden jo virker til at være under forandring… https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-vejr/#Regntiden_og_hvor_i_landet_vejret_er_bedst_paa_saesonen
   Vi har lavet et skema, og også skrevet lidt om, hvilke områder man kan besøge alt efter årstid. Men som sagt; intet er sikkert.
   Vi var på Sri Lanka i sommeren 2016, men rejste i juli, hvor den værste “fare” var drevet over. Jeg vil sige, at jo længere hen på sommeren, I kan strække den, jo bedre. Vi rejste rundt på syd- og østkysten, og havde fantastisk vejr – kun en enkelt dag med et par små byger.
   Personligt ville jeg ikke have nogle betænkeligheder i forhold til at besøge Tangalle i syd og så også østkysten om sommeren, men meget er jo betinget af jeres ønsker om, hvilke dele af landet, I gerne vil opleve.
   Jeg vil derfor anbefale dig at læse vores indlæg om klimaet og monsunerne i landet, og så derudfra vurdere, om områderne, som kan besøges om sommeren, stemmer overens med jeres ønsker i forhold til oplevelser i landet.
   De bedste hilsner fra Stine

 9. Hej igen

  Mange tak for hurtigt svar. Lige et spørgsmål mere. Hvor finder man en pålidelig chauffør til at fagte sin familie rundt på øen?

  Med venlig hilsen Ditte

  1. Skulle det endelig være en anden gang 🙂
   Vi har kontakt til en chauffør, der virker meget pålidelig og professionel. Han hedder Asitha, og kan kontaktes på asitha.srilanka@gmail.com eller tlf. +94778310570. Se evt. Srilankaparadisetours.com – derigennem kan han kontaktes. Vi har ikke selv brugt ham, men det har mange andre rejsende.
   De bedste hilsner fra Stine

 10. Hej.

  Jeg har læst, at man kan opleve og komme tæt på skildpadder på Sri Lanka.
  Ved I, hvor man kan det – altså hvor det foregår på en forsvarlig måde, og dyrene har det godt – hvis der findes et sådant sted?

  Tak for megen god inspiration ?

  Med venlig hilsen Ditte

  1. Hej Ditte.
   Der findes flere steder på SL, hvor I vil kunne opleve og komme helt tæt på skildpadderne.
   Vi har selv besøgt et par steder, og var også så heldige, at vi oplevede en stor skildpadde komme op og lægge æg – der var fuldmåne, hvorfor det var tydeligt at se, hvad der foregik.
   Dette foregik på sydkysten – Rekawa Beach – turen blev arrangeret af Turtle Conservation Projekt Turtle Watch. Jeg kan se, at de får blandede anmeldelser på TripAdvisor, men for os var det faktisk en fin oplevelse. Det er dog ikke en oplevelse, der er egnet til helt små børn, da det foregår om aftenen, og da man skal gå langt for at komme til det sted, hvor skildpadderne kommer op. Der er en del turister, men man bliver bedt om at være stille og respektere naturen.

   Derudover har vi været på en turtle farm i nærheden af Unawatuna, hvor vi fik en masse informationer om, hvordan man forsøger at redde de skildpadder, som man finder rundt omkring, og derudover vil I der kunne se en masse baby-skildpadder, skadede skildpadder, som man forsøger at “rehabilitere” o.s.v. Et besøg her giver en god indsigt i forskellige ting.

   Alt efter hvor i landet I befinder jer, tror jeg I vil kunne opleve en del i forhold til skildpadder. Spørg jer frem, der hvor I skal bo, og I vil straks kunne blive guidet til et sted.

   De bedste hilsner fra Stine

 11. Hej…
  Super god blog.
  Vi har lige været i Kandy på hotel Yo. Godt hotel men vi endte med at betale det dobbelte af det vi havde aftalt. Så det vil vi IKKE anbefale til nogen!

  1. Hej Simone.
   1000 tak for dine pæne ord om vores blog 🙂 Det gør glad!
   Lyder som lidt af en øv-oplevelse, at I endte op med at betale det dobbelte af prisen i forhold til det, I ellers havde aftalt!!!! IKKE godt!
   Desværre er det indimellem det, der sker – vi har prøvet det samme på et hotel i Passikudah, og det var rigtig ubehageligt at stå i en situation, hvor aftalerne ikke blev overholdt!
   Husk at lave en anmeldelse på TripAdvisor, så andre kan læse om jeres erfaringer. Det er meget brugbar information, når man skal booke et hotel på sin rejse, og hvor oplevelserne gerne skal være rigtig gode.
   Håber ellers, at jeres rejse var rigtig god.
   De bedste hilsner fra Stine

 12. Søren Christensen

  Hej Stine
  Super fede beretninger må jeg sige! Vi er fire personer der tager afsted her i slutningen af måneden. Vi vil bla. tage en tur med toget fra Colombo til Ella, kan se i har rejst med tog – og her nævner du noget med mad undervejs, som jeg forstår det var det en del af togrejsen, eller?
  Kan du fortælle om hvilken type billet det var, for kan umiddelbart ikke se dette fremgår af Sri Lankas togbaners hjemmeside/tidstabeller/klasser

  1. Hej Søren.
   1000 tak for dine pæne ord om vores beretninger 🙂
   Lyder skønt med en snarlig ferie til Sri Lanka! I har meget at se frem til!

   Vi tog togturen fra Ella og til Nuwara Eliya, og vores chauffør bestilte vores billetter til os i Ella. Vi bestilte på 1. klasse, og prisen var inkl. mad. Det var rigtig fint og billigt. Men jeg er dig desværre svar skyldig ellers…
   Kan se, at du er bekendt med hjemmesiden ift Sri Lankas railway. Jeg tænker, at det evt. er muligt at skrive til dem og spørge, hvordan det foregår med bestilling af mad. Og ellers er der ikke andet for end at hamstre noget til turen.
   Til de længere ture kører vi altid forbi en af de lokale bagere, hvor man kan få de lækreste brød fyldt med grøntsager eller æg. Derudover laver de en slags spicy samosas og skønne sukkerbrød til nærmest ingen penge.

   Jeg håber, at I ved at kontakte Sri Lanka Railways kan få et helt konkret svar.

   De bedste hilsner og rigtig god rejse fra Stine & co.

 13. Hej Stine.
  Tusind tak for en spændende og inspirerende hjemmeside om Sri Lanka.
  Jeg har et spørgsmål om vejret, læs regnmængden, i Sri Lanka i juli måned. I din tabel over regmængden er der flere område i højlandet og sydvest og vest, hvor tabellen viser 1500mm i juli. Men går man til det link, du har vedhæftet, siger det 200mm de samme steder. 200mm kan man sagtens leve med, men 1500mm, 50 mm pr dag, det lyder helt umuligt. Så hvad er et korrekte tal?
  Venlig Hilsen
  Mogens Jensen

  1. Michael Kammerlander

   Hej Mogens

   Skønt at høre at vi kan inspirere en smule. Og tak fordi du gør mig opmærksom på lidt forvirrende fakta!

   Ja, det er ved at være et stykke tid siden jeg har lavet artiklen og er blevet klogere… Det vigtigste er at man forstår sydvest monsoonen. Den starter i det sydlige indien (og dermed Sri Lanka) i maj/juni og rammer det nordlige indien juli/august. Når den rammer Sri Lanka, er den voldsom – se bl.a seneste gang her http://www.redcross.lk/main-news/over-4000-people-affected-in-10-districts-due-to-inclement-weather/ – vi har lige været afsted medio Juli på Sri Lankas sydkyst, østkyst samt den kulturelle trekant, Sigirya og Colombo. Vi ville ikke have betænkeligheder med at tage til højlandet om sommeren – dog vil jeg dog tænkte på at rykke det så langt hen på sommeren som muligt juli/august og væk fra maj/juni måned. Jeg vil opdatere artiklen ved først kommende lejlighed – rigtig god tur 🙂
   Bedste hilsner
   Michael Kammerlander

 14. Hejsa. Åååå hvor dejligt at læse 🙂 har lige et spørgsmål til jer? Hvad tænker i om at rejse til Sri Lanka i juli mdr? Synes det er svært at finde hale i hvor man skal være på øen? Kan i hjælpe:)
  Venlig hilsen Fam. Chræmmer

  1. Michael Kammerlander

   Hejsa Mia. Hvor fedt at ud læser med 🙂 Vi har netop været på Sri Lanka i juli måned og var i Tangalle, Arugam Bay, Passikudah, Trincomalee, Anuradhapura, Sigirya, Colombo – ingen steder oplevede vi dårligt vejr – maks 1 times regn og til tider overskyet, men det var bare skønt. Jeg er netop igang med at opdatere vores indlæg om klimaet da den er lidt for pessimistisk. Man skal være opmærksom på sydvest monsoonen som topper cirka maj og rammer primært bjergområderne og syd/vestkysten og nord-øst monsoonen som ikke er så voldsom men rammer større dele af landet i perioden oktober/november – derudover så er det bare at tage afsted, temperaturen ligger stabilt mellem 25-30 grader hele året rundt, men lidt køligere i bjergområderne. Bølgerne er for det meste altid kraftige rundt omkring på øen, dog lidt mindre på østkysten i sommerperioden – så jeg syntes ikke vejret skal være en begrænsning i forhold hvad I ønsker at se når I skal til Sri Lanka næste sommer i juli måned. Håber det kunne hjælpe lidt – og har du flere spørgsmål, så skyd bare løs 🙂 Rigtig god tur når I når dertil. Varmeste hilsner Michael

 15. Fantastisk blog! Vi overvejer at gøre jer kunsten efter med en Dubai-Maldiverne-Sri Lanka ferie i oktober mdr med vores drenge på 3 år og en på 9 mdr.

  Har du erfaringer med disse lande i oktober mdr? Stop i Dubai er primært for at gøre flyturene overkommelige. Vi tænker umiddelbart 2 dage Dubai – 7 dage Maldiverne – 8 dage Sri Lanka – 1 dag/ovenatning Dubai. Hvordan lyder det i dine øre? Er der en nationalpark du kan fremhæve mere end andet når vi rejser med så små børn? Vi skal ikke på de mange safari ture men hvis man kunne bo super lækker ‘i parken’ måske? Læste et sted om Cinnamon Wild yala?

  Mange hilsner og high fives for jeres ture og beskrivelser 😉

 16. Anne Sofie Røn

  Hej
  Hvor er det fedt at læse på din side – vi planlægger at tage til Sri Lanka i uge 42-44 – men vi er meget i tvivl om det er et godt tidspunkt – vi skal afsted med vores 3 børn og vil gerne undgå en ferie beriget med overtal af regnvejrsdage;)

  Har du erfaring med vejret i oktober måned?

  De bedste hilsner fra
  Anne Sofie

  1. Hej Anne Sofie.

   Beklager, at jeg først svarer nu, men vi er netop hjemvendt fra en 5 ugers rejse til Sri Lanka og Maldiverne, hvorfor jeg ikke rigtig har haft min bærebare fremme.
   Fedt, at I planlægger en tur til Sri Lanka 🙂
   Vi har ikke erfaring med landet i oktober, men har hørt, at oktober faktisk er det den måned, som man ikke som sådan anbefaler, at besøge landet i – tjek evt. vores skema her https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-vejr/. I vil i oktober kunne risikere en del regn, desværre.
   Jeg håber for jer, at I har mulighed for at lægge jeres rejse til landet på et andet tidspunkt, så I vil kunne få de bedste oplevelser i skønt vejr.
   De bedste hilsner fra Stine

 17. Hej Stine

  Tak for en fantastisk blog! – vi har nu bestilt en 20 dages rejse til Sri Lanka til februar. 🙂

  Vi rejser med 2 børn, der til den tid er 5 og 9 år. Vi tænker at tage til Tangalle og Mirissa, men også på safari og evt. til Kandy. Hvor vil du anbefale safari? Er Yala meget bedre end udawale? Og er Kandy et ‘must’ i dine øjne 🙂

  Vi starter med 2 dage i Colombo – har du en god idé til en rute?

  Mange hilsner
  Louise

  1. Hej Louise.
   Tak for dine fine ord om bloggen 🙂 Det glæder mig!
   Hvor fantastisk med jeres kommende rejse til Sri Lanka – I har SÅ meget at glæde jer til. Vi er netop nu selv på vej, og sidder på et hotel i Hamburg 🙂
   Jeres børn har en rigtig fin alder i.f.t. at få noget ud af en sådan rejse, og de vil med garanti blive vilde med at komme på safari!
   Mirissa og Tangalle er 2 af vores absolutte favoritter (rent strandmæssigt Goyambokka lidt uden for Tangalle).
   M.h.t. safari er det ikke så vigtigt, om I tager Yala eller Udawalawe. Jeg har skrevet varmt om Yala, men det var fordi vi boede et helt fantastisk sted, da vi var på safari der, hvilket var med til at gøre oplevelsen helt igennem unik. Vil dog sige, at Udawalawe har et lige så rigt dyreliv, som Yala – måske sågar lidt større horder af elefanter. Så alt efter hvilken rute i tager, vil jeg anbefale jer at tage den safari, der ligger “på vejen”.
   Nej, Kandy er ikke som sådan et “must”. Vi havde 4 uger på Sri lanka sidst, og dermed godt med tid. Da vi ikke var i Colombo, ville vi gerne have lidt storby med, og så havde vi læst om de kulturelle seværdigheder, som Kandy bød på – bl.a. Temple of Tooth, hvilket vi gerne ville have med. Vil dog sige, at jeres rute (og om I lægger vejen forbi Kandy) er meget afhængig af, hvad I er til; strand, badeferie, kultur m.m.
   Jeg vil anbefale jer, at I holder jer til de steder, som er rammet ind med blå farve i dette indlæg https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-vejr/, da I i så fald vil opleve at have godt vejr.
   M.h.t. anbefaling af rejserute synes jeg det er svært, da det jo er meget afhængigt af, hvad I er til. Dog vil jeg sige, at de fleste steder byder på godt med natur og kultur, og holder I jer til sydkysten, er I sikre på strand 🙂
   Læs evt. dette indlæg https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-sevaerdigheder/ (eller skim det, det er langt :-)), og så vil I måske kunne få en idé om, hvad der taler mest til jer.
   Jeg håber, at du kunne bruge mit svar til noget, og ellers er du velkommen til at vende tilbage.
   De bedste hilsner – og rigtig god rejse – fra Stine & co.

   1. Hej Stine
    Tak for dit hurtige svar 🙂

    Jeg har lige et par ekstra spørgsmål. Kan du anbefale gode steder at snorkle? Og kender du til gode overnatningssteder i Mirissa?(udover dem du allerede har nævnt i din blog) – det behøver ikke være så fint, men gerne med en lille pool.
    Jeg håber, I får en rigtig god tur!
    Mange hilsner
    Louise

    1. Hej igen.
     Det er muligt at snorkle oppe ved Pigeon Island, som ligger ud for Nilaveli. Vi er netop på vej for at teste det af 🙂 Mange af kyststrækningerne blev ødelagt af tsunamien, men netop dettes sted lå beskyttet, hvorfor der skulle være flot.
     I.f.t. overnatning i Mirissa, så vil vi anbefale Paradise Beach Club Mirissa https://www.atrejsemedboern.dk/overnatning-sri-lanka/#Overnatningsmuligheder_Syd (se evt. her). Det var absolut det bedste af hotellerne i Mirissa. Vi gik en tur langs stranden og tjekkede hotellerne ud – dette var det hotel, som havde den allerbedste stemning.
     Tak for ønsket om god tur 🙂 – også til jer, når I kommer dertil 🙂
     De bedste hilsner fra Stine

 18. Hej igen.
  Nej, vi har ikke fundet en chauffør, da vi ikke ved, hvor vi skal bo endnu. Vi forestiller os at bo 4 forskellige steder, mens vi er der og at vi kan booke chauffør, når vi er der. Er det mon bedre at booke hjemmefra?
  Tak for svar?

  1. Hej igen.
   Jeg ville klart booke hjemmefra!
   Sri Lanka er efterhånden godt besøgt (stigning i turismen på 25% inden for det seneste år), og det kan derfor være svært at finde noget at bo i. Vi har faktisk lige oplevet, at vi havde svært ved at booke noget…
   De bedste hilsner fra Stine

 19. Hej Stine
  Min kæreste og jeg overvejer at tage en tur til Sri Lanka i Jan med vores dreng på 1,5 ( på det tidspunkt)
  Har du et forslag på en rute? jeg forstiller mig vi skal være der i ca. 3 uger.. Ligeledes vil jeg spørge om kontaktoplysningerne på den chaffør du så varmt anbefaler 🙂

  Er det muligt at benytte en Chaffør på noget af turen? tænker fx, hvis vi bliver kørt fra lufthavnen til et sted, er der i fx 5 dage uden chaffør, og efter de 5 dage så igen blive kørt af en chaffør til en ny destination?
  Vi overover også meget og tage en tog tur, men er det en dårlig ide med et lille barn?
  Mvh Sarah

  1. Hej Sarah.
   Lyder rigtig, rigtig dejligt med en rejse til Sri Lanka. Det er et skønt land, som vi netop nu er på vej til igen:-)
   Jeg vil anbefale jer at koncentrere jer om de steder, som er rammet ind med blå farve i dette indlæg https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-vejr/, da det er i de områder af landet vejret er bedst.
   Vi har selv været på Sri Lanka i janaur måned, og rejste i den forbindelse rundt på sydkysten og i højlandet. Vi besøgte bl.a. Tangalle, Mirissa, Unawatuna (Unawatuna kan sagtens undværes), Yala, Udawalawe, Ella, Kandy og Nuwara Eliya. Om I tager den ene eller den anden nationalpark er ikke af den store betydning – der ville jeg mere koncentrere mig om hvor på ruten én af nationalparkerne ville passe ind.
   Togturen op i højlandet var skøn, men jeg vil sige, at det kun er hvis I skal derop, at I behøver at køre med toget. En lille dreng på 1,5 år vil ikke få det helt store ud af det.
   Hvis I ønsker at starte ud i Tangalle, har jeg oplysninger på chauffører, som vil kunne hente jer i lufthavnen. Jeg kan sender oplysningerne til dig, og vil anbefale jer at aftale med chaufføren, hvad der passer jer bedst.
   Den chauffør vi blev hentet af i lufthavnen, kørte os stort set frem og tilbage på resten af turen, da vi følte os rigtig trygge ved ham. Vi aftalte dag for dag, men han havde også kontakter, der kørte os rundt oppe i højlandet. M.h.t. chauffører er det aldrig et problem at finde én, der kan hente og bringe.
   Jeg håber, at du kunne bruge mit svar til noget – ellers er du velkommen til at vende tilbage.
   De bedste hilsner – og rigtig god rejse, når I når dertil 🙂

 20. Hej Stine,
  tak for en super blog. Jeg har sendt dig en privat besked ang. kontakt på chaufføren.

  Jeg har læst det hele og har nu besluttet mig for at booke en tur til Sri Lanka, hvor vi (jeg, min kæreste og 18 mdr. barn) skal fejre juleaften 🙂 Vi har kun 9 dage, så tænker, at vi følger din vejledning ang. rute:
  Fra Lufthavn Mirissa cirka 3-3,5 time
  Fra Mirissa til Tangalle cirka 2 timer
  Fra Tangalle til Uda Walave cirka 2 timer
  Fra Uda Walave til Kandy cirka 5 timer
  Fra Kandy til Lufthavnen 3 timer

  Jeg kunne godt tænke mig at tage en togtur på et par timer. Hvor ville du anbefale at lægge den ? Og hvad mht. en lille tur ud til en teplantage, hvor på ruten er det muligt ? Du har nævnt, at det er smartest på denne rute at tage til Uda Walawe nationalpark, da Yala ligger længere væk. Men et andet sted nævner du Yala som den bedste park. Går man glip af noget, hvis man kun ser Uda W ?
  Tak for en inspirerende blog, som virkelig har gjort, at vi nu tager afsted 🙂
  KH Rikke

 21. Jeg kan se, at en anden har spurgt jer i forhold til hvor nemt det er at skaffe en autostol, når man hyrer privatchauffør. Jeg kan dog ikke se et svar på det – er der mon et svar et sted? 🙂
  Tak for at I deler erfaringer med os andre!!

  1. Hej Freja.
   Jeg bliver dig desværre svar skyldig, når det kommer til autostole.
   Vi har faktisk ikke brugt autostole, når vi har været afsted, men jeg tænker, at det er en god idé at sende en forespørgsel til den chauffør, I skal køre med, og så høre, om de har autostole.
   Har I fundet en chauffør?
   De bedste hilsner fra Stine

 22. Una Sørensen

  Hej igen Michael
  Hvor er det dejligt, at vi har jer til at spørge om råd og vejledning.
  Vil du slet ikke anbefale, at vi skal forbi Dambulla, Sigiriya og Kandy?

  Hvor ligger Mirissa? Kan simpelthen ikke finde det på mit kort. Er det nærheden af Pottuvil eller skal jeg længere op?

  Vh Una

  1. Michael Kammerlander

   Jo selvfølgelig vil jeg anbefale de nævnte steder. Havde bare misforstået dig, da du søgte noget på sydkysten hvor Mirissa ligger. Ella og Nuwara Eliya vil jeg også varmt anbefale, men tidspunktet er ikke ideelt om sommeren. Tænk Kandy og nordpå eller østkysten. Så burde du være godt dækket ind med Vejret. 🙂 Michael

 23. Una Sørensen

  Hej igen Stine
  Har lige skrevet til dig om ham chaufføren. Jeg vil egentlig gerne have dit foreslag til en rute til den sydlif del. Must see ting. vi skal være der i 24 dage, men vi skal bruge ca. en uge nord på (Jaffna). Vi vil gerne rejse rundt i ca. 12 dage. Hvad vil du anbefale? Vores børn er 2,5 og 7 år og vi er 4 voksne og 4 børn.

  Ps. Det er så dejligt med inspiration og gode råd fra jeres side. Fortsæt det gode arbejde.

  Venlig hilsen Una

  1. Michael Kammerlander

   Hej Una

   Jeg har sendt en mail vedr. chauffør oplysningerne. Min anbefaling er, mht. sæsonen at holde sig så meget øst på som muligt på sydkysten, bl.a området omkring Tangalle, som vi syntes har en super god stemning. En overnatning i Yala Nationalpark med morgensafari, vil også være et godt tip når I er på de kanter. Lidt længere mod vest – har du Mirissa, med en dejlig strand hvor børnene kan hygge sig, bølgerne er dog nok til den gode side – alternativ skal du over på østkysten i området omkring Pasikuda hvor vandet er mere rolig. Håber I får en fantastisk tur og glæder mig at høre om den 🙂 Bedste hilsner Michael

 24. Jannie Christiansen

  Hej…
  Jeg er osse en af de heldige som elsker den smukke frodige ø og har været der over 10 gange da min far er bosat dernede og har været der de sidste 36 år.. Jeg er enlig mor med 2 børn og hvert år ser vi frem til at sku besøge morfar i en mrd. Og var der i februar i år.. Kan sige så meget at deres motorvej er blevet rigtig god og nu må man kører 100 km i timen og når frem til hikkaduwa på ca 2 1/2 time så rejsetiden er faktisk blevet halveret og det er bare super fedt når man har været på en lang flyrejse.. Vi glæder os til vores næste tur da min e børn har så mange venner og min datter på 6 har været med i børnehave og elsker deres måde at lege på… Meget kan laves ud af kokosnødder og er sundt og lærerigt for børn. Jeg bor ikke på hotel da jeg er så heldig at ha min far dernede så vi bor hos ham med en srilankansk familie… Øen har vi osse udforsket og der er bare så mange fede oplevelser både for børn og voksne.Vi ser frem til vores tur derned igen til vinter, og der er rigtig mange danskere der kommer til den smukkeste ø ever? Jannie

  1. Hej Jannie.
   1000 tak for din besked. SÅ dejligt at høre, at I også har de skønneste oplevelser fra landet. I må da om nogen også have et KÆMPE stort kendskab til landet, og en stor indsigt i kulturen. Det lyder ihvertfald som om, at I får mulighed for at opleve det, som mange drømmer om, når de besøger et land.
   Super brugbar information m.h.t. motorvejen – infrastrukturen er jo generel god, men rart at høre, at hastigheden er blevet sat lidt op. Så når man sit mål lidt hurtigere, og som du selv skriver; det er en lettelse efter en lang flyvetur.
   Hvis du har gode beskrivelser fra landet, som du synes, at andre ville kunne få glæde af, må du endelig sige til – så modtager vi med kyshånd 🙂
   Rigtig god tur til vinter – NYD det!
   De bedste hilsner fra Stine

 25. Hej,
  Vi er blevet inspireret af din blog til at rejse til Sri Lanka i sommerferien – ca to uger, to voksne og barn på knapt 6 år. Har du gode forslag til hvor vi kan bo, gerne hvor der er andre børnefamilier, men ikke for ‘ressort’-agtigt? Tusind tak for gode informative blogs?

  1. Michael Kammerlander

   Hej Patricia.
   Hvor dejligt, at I er blevet inspireret til en tur til Sri Lanka! Det vil I med garanti ikke komme til at fortryde – fantastisk land!
   Først og fremmest vil jeg anbefale jer at læse om, hvorhen i landet I kan tage til, når det er sommer – altså sådan rent klimamæssigt i forhold til regn osv – det kan I gøre her; https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-vejr/

   Jeg vil absolut anbefale jer at tage til Tangalle, og bo ved Goyambokka Beach på Palm Paradise Cabanas – vidunderligt sted! Men skynd jer at få booket, det kan være svært at få plads. Det er hytter i en frodig have lige ned til en stille bugt, hvor man ikke overrendes af turister og strandsælgere, og hvor stemningen bare er rolig og skøn!
   Stedet ligger 4-5 km fra selve Tangalle, og I kan tage en tuktuk til billige penge, når I ønsker at tage til byen for at få larm og leben.

   Derudover vil vi anbefale jer at tage til Mirissa. Skønt sted med afslappet stemning og leben, og hvor friske fisk kan indtages i faklernes skær om aftenen, mens reggae-musikken høres rundt omkring.
   Paradise Beach Club Mirissa vil nok være stedet vi vil anbefale. Vi boede der desværre ikke selv, da alt var booket mens vi var der, men vi har bekendte, som anbefaler stedet. Det så rigtig hyggeligt ud.
   Vi boede på Mirissa Bay Resort og på Coral Beach Hotel, og det var ret billigt, men til gengæld var der meget støj, hvilket jeg ikke synes er optimalt med et barn. På Mirissa Bay Resort er det dog muligt at bo ud til selve stranden, og dermed væk fra larmen fra vejen – der ligger hytterne/værelserne i en lukket have lige ud til stranden og restauranten, og det er faktisk fint. Men så skal I sikre jer, at I kan få et af de værelser, og IKKE et værelse ud mod vejen. Vi fik forhandlet en rigtig god pris der, men det var så også med ørepropper i ørerne om natten…
   Coral Beach Hotel var enormt billigt og autentisk, men virkelig budget… med værelse op til baren… Ikke så heldigt.
   Du kan læse om Mirissa her (og også klikke på hotellerne via indlægget) https://www.atrejsemedboern.dk/ferie-sri-lanka/

   Yala; det er absolut der, I bør tage jeres safari, hvis I prioriterer en sådan. Sæt penge af til at bo på Cinnamon Wild Yala – fantastisk beliggenhed i luksuriøse omgivelser, og alle pengene værd! Er beskrevet her https://www.atrejsemedboern.dk/rejse-sri-lanka/

   Har du/I yderligere spørgsmål, er I naturligvis mere end velkomne til at spørge løs 🙂

   De bedste hilsner fra Stine

 26. Hej Stine

  1000 tak for en fantastisk blog. Jeg søgte inspiration til en tur for vores famile på 5 for at fejre vores kobberbryllup. Blev så inspireret af jeres tur til Sri Lanka, og alle de muligheder landet byder på, at vi om 6 dage er på vej til Sri Lanka.
  Vi har 14 dage dernede, så vi har booket chauffør og overnatninger hjemmefra via Fernando tours, vi kan gode lide at der er styr på overnatningerne når vi rejser i højsæsonen. Fernando tours har lavet et program for os hvad vi skal se og opleve efter vores ønsker med inspiration fra bla din blog. Vi skal nå en del, er spændt på hvordan børnene på 6,9 og 12 år synes om intensiteten i programmet ?
  Vi glæder os !

  Fantastiske aldersindelt pakkelister

  Mvh Henrikke

  1. Hej Henrikke

   Tusind tak for dine fine ord og jeg er rigtig glad for at du kan bruge vores side 🙂 Og tillykke med kobberbrylluppet 🙂

   Håber at høre fra dig når i kommer tilbage – selvfølgelig kun hvis du har tid og lyst – men det kunne være dejligt at få andres erfaring mht. ruter, seværdigheder, chauffører, overnatningssteder og ikke mindste børnenes vinkel.

   Nyd det rigtig meget

   De bedste hilsner fra Stine

 27. Hej, mange tak for super inspiration og råd.

  Vi skal til Sri Lanka i 2 uger her i februar, ahhh:-).

  Vi har vores søn på knap 2 år med. Vi rejser med stop flere steder på allerede bookede hostels/hoteller ruten Unawatuna – Mirissa, Goyambokka en enkelt overnatning i Uda Walawe og et par sidste nætter i Tangalle – Negombo. Vi har flere nætter de fleste steder og et lidt begrænset budget. Jeg tænker derfor at en enkelt privatchauffør ikke giver så meget mening? Vi havde egt. forestillet os at tage taxa og så få første og sidste hotel til at hjælpe med chauffør til og fra lufthavnen.
  Men hvordan med autostol? Er det noget man kan/bør leje i Colombo, eller er det nemt at skaffe taxa med autostol, eller er det bare noget man skyde en hvis pil efter?

  På forhånd mange tak for hjælpen!

  De bedste hilsner Christina

  1. Hej Christina, tusind tak for de pæne ord. Og glæd jer endelig til at besøge dette smukke land. En privatchauffør og taxa er det samme. Tag udgangspunkt i at de skal have 500-600 kr. pr. døgn alt inclusive hvis du booker dem for flere dage. Så en enkelt dag vil 800kr. for 8 timers kørsel vel være en god tommelfinger regel. Vær opmærksom på at en chauffør både skal køre ud og hjem. Så 800-1000 for en tur fra Colombo til Tangalle er vel det man skal regne med. Jeg har sendt forespørgsel vedr. autostol til de 2 chauffører vi har kontakt til, så jeg afventer deres reaktion. Vores mindst blev 5 da vi var afsted og hun brugte ikke autostol. Jeg sender lige en mail også med kontaktinfo på chaufførerne. Rigtig god tur og vi glæder os til at høre derom når I kommer hjem 🙂
   De bedste hilsner fra Stine

 28. Anna Raundahl

  Kære Stine
  Tak for en rigtig inspirerende side:) Vi rejser til Sri Lanka d. 30. januar og skal være der i 15 dage. Det er lidt spontant, så vi har ikke booket hoteller/bungalows endnu. Vi rejser med min datter på 2 år og 4 mdr. Vi ved ca. hvor vi gerne vil være, men jeg vil gerne have dine råd til, hvordan ruten bedst kan planlægges – det synes jeg nemlig er lidt svært at gennemskue.
  Jeg tænker, at det vil være godt at bo i Kandy, Mirissa og Tangalle, men er usikker på, hvordan vi får det til at passe sammen, da Mirissa og Tangalle jo er ret langt væk fra Kandy. Vi tænker umiddelbart at køre i taxa, for at få kortere rejsetid, og vi vil gerne undgå overnatninger for mange forskellige steder, da vores datter ikke er så stor. Vi vil gerne nyde strand, men også noget kultur og tænker også at se én af national parkerne. Så mine spørgsmål er altså:
  – Hvordan vil du anbefale at planlægge turen? Vi lander kl. 16 i Negombo.
  – Er der andre byer på den sydvestlige del du vil anbefale at se? og er det dumt at bo både i Mirissa og Tangalle? Jeg mener, minder de meget om hinanden?
  – Hvor lang tid tog jeres safari? Vi vil gerne på safari, men vores datter sover normalt lur fra kl. 13-15, så måske det bliver lidt svært?
  – Hvilken nationalpark vil du anbefale?

  På forhånd tusind tak for hjælpen.

  De bedste hilsner
  Anna

  1. Kære Anna.

   Hvor lyder det skønt med en spontan rejse til Sri Lanka!
   Det kan sagtens lade sig gøre at rejse rundt i landet uden at have booket noget – I kan altid medbringe en ipad, og så undersøge mulighederne for overnatning, mens I er undervejs. Brug gerne mine hote/bookinglinks nederst på denne side:

   Den store udfordring er ofte at få planlagt en rute, som man synes “holder vand” – det er jo ikke til at vide, hvad man kommer til, når ikke man tidligere har været i landet.
   Vær dog ikke nervøse. Infrastrukturen er god, så det er relativt nemt at komme fra A til B.
   Dog vil det være en god idé at have en aftale med en chauffør, inden I ankommer, så I ved, at I kommer til at køre med en dygtig chauffør, og på den måde kan føle jer trygge.

   Derudover er det ikke dyrt at hyre en chauffør (heller ikke på dagsbasis), så det vil jeg absolut anbefale jer at gøre. Hvis du sender mig din email på stine@atrejsemedboern.dk, så kan jeg sende dig oplysninger på den chauffør vi kørte med, mens vi var afsted. Han er super professionel, tilidsvækkende og god til børn.
   Hvis ikke han svarer (han har ikke en computer i hjemmet), så kan I få hans tlf.nr. – alternativt kontaktoplysninger til en anden chauffør, som vi godt nok ikke har kørt med, men som vi har fået anbefalet af en lokal familie.

   Måske I skal overveje at tage den første overnatning i Negombo, nu hvor jeres datter ikke er ældre. Det er jo en lang rejse fra Danmark til Sri Lanka, så at I lige kan nå at strække benene inden I drager videre, kunne være en god idé.
   Dog ville jeg måske ”klemme balderne sammen”, og så tage direkte til Mirissa (med chuffør hyret hjemmefra, som så står og venter på jer, når I ankommer) – på den måde får I ét, langt, sejt hug; men så lander I til gengæld dér, hvor ferien kan begynde!
   Rent tidsmæssigt er det således, at fra Negombo lufthavn til Negombo strand, der tager det ca. 30 min. – og fra Negombo lufthavn til Mirissa, der tager det ca. 3 til 3,5 time.

   Tangalle og Mirissa er i mine øjne et must. Jeg synes faktisk ikke, at det er helt det samme, på trods af at de to byer ligger tæt på hinanden. (ca. 50 km, men måske 1,5 time i transport).
   Mirissa er mere ”turistet” end Tangalle, og stranden her giver mange muligheder for at bade, også i ret roligt vand.
   Der er en super god og laid back stemning i Mirissa, og mere ”leben” ved stranden, end ved Tangalle.
   Vi var ret vilde med Mirissa, men det er jo en smagssag.

   Tangalle derimod er mere autentisk, og der vil I ikke opleve at være blandt så mange turister, hvis I befinder jer ved Goyambokka.
   Hvis ikke alt er booket ved Palm Paradise Cabanas, så SKYND jer at booke en bungalow der! Det var vores absolut favoritsted! Du kan booke via dette link

   Rent rutemæssigt er det dog måske smartest at tage til Uda Walawe nationalpark, da I på den måde ikke skal køre det halve af Sri Lanka rundt for at komme til Yala ☺
   Uda Walawe er sådan lidt ”afrikansk”, og byder på et fantastisk dyreliv.
   Det er muligt at tage en eftermiddagssafari, så I også kan tage hensyn til jeres datters middagslur.
   Du kan læse om vores safaritur i Uda Walawe her

   Hyr en jeep/guide enten via den chauffør, I benytter undervejs, eller via jeres hotel. Lad være med at lave aftaler med en tilfældig.

   En foreslået rute herfra lyder altså på følgende:

   Fra Lufthavn Mirissa cirka 3-3,5 time
   Fra Mirissa til Tangalle cirka 2 timer
   Fra Tangalle til Uda Walave cirka 2 timer
   Fra Uda Walave til Kandy cirka 5 timer
   Fra Kandy til Lufthavnen 3 timer

   Alternativt kan I lægge ud med at køre fra Negombo til Kandy (3 timers kørsel), og starte jeres ferie ud der, men med helt små størrelser kan det mange gange være bedst at starte ud med tid til strand og afslapning først.

   Det glæder mig rigtig meget at høre, at du har fået glæde af vores side – utrolig dejligt at høre.

   De bedste hilsner fra Stine

   1. Anna Raundahl

    Kære Stine
    Tusind tak for dit hurtige svar – det sætter jeg så stor pris på 🙂 Vil du anbefale at vi så tager en overnatning ved Udu Walawe eller måske to? Tænker to-fire overnatninger i Kandy – er der nok at se til fire? Eller ville du sætte et ekstra stop ind på turen og i så fald hvor?
    I forhold til chauffør, har vi fået anbefalet, at få det første sted vi skal bo til at hente os i lufthavnen – men man kan selvfølgelig også tage en privat chauffør. Du må meget gerne sende mig dine kontaktinfo – min mail er anna.raundahl@gmail.com – tak:)
    Vi overvejer, om vi skal tage en selvoppustelig babyseng med, som I anbefaler i jeres pakkeguide til 1-2 årige. Vi er dog lidt bange for, at vores datter vil føle det lidt klaustrofobisk, da lynlåsen lukkes udefra. Var det jeres oplevelse, at guesthouses og hoteller generelt ikke har småbørnssenge, som man kan slå op? Hvad gjorde I? Og oplevede I at mangle bleer?
    Vi har allerede brugt jeres side rigtig meget – pakkeguiderne er geniale 🙂
    Mange hilsner
    Anna

    Ps. så dejligt, at du har sat ca. transport tid på.

    1. Kære Anna.

     Dejligt at høre, at du kunne bruge mit svar 🙂
     Jeg vil mene, at 1 overnatning i Uda Walawe er rigeligt. Vi tog 2 safarier, men kunne sagtens have nøjedes med 1.
     Vi boede på Grand Uda Walawe – mega autentisk safari resort, og ret luksuriøst – og har I et ok rejsebudget, så er det i allerhøjeste grad at anbefale.

     M.h.t. Kandy så vil jeg mene, at I sagtens kan få en masse ud af byen på 3 døgn.
     Kandy er en stor by, som byder på en masse kulturelle oplevelser. Dog er der masser af larm i byen, så det vil være en god idé at bo lidt uden for centrum, hvis I ønsker ro til natten og eftermiddagsluren.

     Rent tidsmæssigt skal I huske at køreture og ventetid også “æder” lidt af den tid, I har til rådighed, så udnyt at I evt. har en ekstra dag at gøre godt med på blot “at være”.

     Den chauffør vi brugte under hele turen, var også den chauffør, som vi bestilte fra Palm Paradise Cabanas – de havde booket ham til at hente os i lufthavnen, og så køre os ned til Tangalle. Så jeres information om, at I kan bestille afhentning fra det første sted, I skal bo, er helt korrekt 🙂

     Vi oplevede flere steder, at de havde børnesenge til rådighed, men det er jo meget afhængigt af, hvor I skal bo. Vores den yngste sov dog imellem os i dobbeltsengen 🙂 Er I i tvivl, så tag sengen med – men skal I bo med aircondition og på hoteller med lidt højere standard, så er det som regel hverken et problem med børnesenge eller myg.
     Skal I bo mere “budget”, så ville jeg vælge at tage sengen med.

     Det er ikke noget problem m.h.t. bleer, dem kan I købe i de fleste byer.

     Jeg er rigtig glad for, at I kan bruge vores pakkeguides – 1000 tak fordi du skriver det!

     Skriv endelig, hvis du har yderligere spørgsmål.

     De bedste hilsner fra Stine

     1. Anna Raundahl

      Kære Stine

      Igen tak for dine svar:) Jeg har lige et sidste spørgsmål. I forhold til vores plan, har vi et par dage “til overs” efter Kandy. Vi overvejer, om vi skal tage en dag i Negombo med strand, inden vi skal hjem, men samtidig er det vist ikke det mest spændende sted at være. Er der et sted på vejen mellem Uda Walawe og Kandy eller mellem Kandy og Negombo, hvor I vil anbefale at gøre holdt?

      Mange hilsner
      Anna

     2. Hej igen 🙂

      Jeg går ud fra, at du har modtaget en mail fra Michael?
      Beklager, at jeg først reagerer nu, men har været meget syg.

      De bedste hilsner fra Stine

     3. Ja Michael har svaret mig på mail tak 🙂 Godt at høre, at du er blevet rask igen.

      Mange hilsner
      Anna

 29. Hej,
  Det lyder rigtig spændende! Ville du mene, at Sri Lanka var en god destination med tre børn hvor den yngste er otte måneder? Eller er det bedre til lidt større børn?
  Tak!
  Mvh Anne

  1. Hej Anne.

   Du kan sagtens tage en baby med til Sri Lanka. Det er et trygt og roligt land at rejse i, og der er rig mulighed for, at I kan tage hensyn til jeres babys tempo. Det er f.eks. hverken dyrt eller besværligt at hyre en chauffør, som i stille og roligt tempo kan bringe jer fra a til b, og derudover er der rig mulighed for at bo godt og børnevenligt alle steder.
   Det er et utrolig nemt og sikkert land at rejse rundt i.
   Tjek lige dette indlæg, som jeg har skrevet vedr. forholdsregler https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-vaccinationer/, og så drøft evt. med jeres egen læge eller en vaccinationsklinik, hvad de tænker i forhold til familiens yngste medlem.

   Flyveturen derud er lidt lang, så det vil kræve lidt planlægning af diverse, for at turen bliver behagelig for alle.
   Hvis I kan finde en rute, som kan tage hensyn til babys rytme, vil det være ideelt. Og så ellers sørge for at medbringe diverse ting, som kan gøre det hele nemmere.
   Du kan her https://www.atrejsemedboern.dk/rejse-med-boern-mexico/ læse om, hvordan Trine forberedte sig på en 7 uger lang tur til Mexico, da hun og manden var afsted med deres baby. Der er super gode rejseråd i forhold til, hvordan man bedst muligt forbereder sig på rejsen med helt små børn/babyer.

   Da vi var afsted, boede vi hen over julen på et resort, hvor danske charterturister også var taget til for at fejre højtiden. De havde også helt små børn med.

   Personligt ville jeg intet problem have med at tage en 8 mdr. gammel baby med til Sri Lanka. Andre ville måske have det modsat.
   Erfaring har dog vist os, at der intet er at frygte.

   Jeg håber, at I kommer afsted. Det er et helt utrolig smukt land på alle områder.

   De bedste hilsner fra Stine

 30. Hej Stine

  Hvor lang tid var i Kandy? Giver det mening med 3 nætter, når vi er en familie på 5 med børn på 7 måneder, 5 og 8 år.

  Planlægger desuden 2 nætter med safari i Uda Walawe (det hotel du nævner) og ellers badeferie tæt ved Negombo for resten. Vi rejser 2 uger i alt.

  I øvrigt tak for inspiration – din blog sender os til Sri Lanka 🙂

  Maria

  1. Hej Maria.
   Hvor bliver jeg glad for dine fine ord om min blog! 1000 tak! Mest af alt er jeg glad for, at I har fået inspiration til at besøge Sri Lanka – jeg er helt sikker på, at det er en beslutning, I ikke kommer til at fortryde! Det er et fantastisk land!

   Det er forskelligt, hvad vi som familier rejser ud i verden for at opleve – betinget af hvem vi er, og hvad vi har behov for, når vi begiver os afsted.
   Med 2 uger til rådighed, er det en rigtig god idé at overveje, hvad I som familie har af rejseforventninger – altså; hvad ønsker I allermest at få ud af rejsen. Og hvad trives jeres børn bedst med (og dermed også, hvad I som forældre bedst trives med)?
   Jeg ville måske koncentrere mig om at befinde mig mest ved kysten, og så skære i dagene i storbyen. 2 dage i Kandy er fint, og kan sagtens opfylde mange behov, når man rejser med mindre børn. Er jeres børn til storby, larm og oplevelser, er Kandy dog fantastisk. Temple of Tooth er et must at opleve, og børnene vil sikkert blive grebet meget af stemningen. Derudover er botanisk have et rigtig fint sted for børn, hvor de kan brænde godt med krudt af. Kandyan dance og aftenstemning ved Kandy Lake er også hyggeligt.
   Kandy har et lidt mere internationalt “touch” end mange andre storbyer i Sri Lanka, men samtidig mærker man tydeligt befolkningens traditioner og mentalitet.

   Er I helt vildt meget til oplevelser med safari, så tror jeg ikke, at I vil blive skuffet i Uda Walawe. Derudover er hotellet en super lækker oplevelse! Vær opmærksom på, at I evt. godt kan nøjes med blot et værelse, da værelserne er ret store.

   Som nævnt ovenfor, er børn og familier jo forskellige. I “bagklogskabens klare lys” kunne vi som familie sagtens have nøjedes med 1 safari. Vi tog Yala først, og Uda Walawe efterfølgende. 2. gang var børnene mættede, da landet udover de vilde dyr i nationalparkerne byder på et væld af skønne oplevelser med dyr, som vi slet ikke kender hjemmefra. Der står indimellem elefanter ved vejen, der flyver påfugle rundt, der er vilde aber, varaner kommer luntende forbi, det pibler med egern osv osv.

   M.h.t. Negombo så var vi der ikke selv. Vi valgte i stedet at tage turen sydpå med det samme. Jeg tror, at Negombo mest er et sted, hvor folk vælger at blive et par nætter for at komme sig efter rejsen.

   I vil opleve, at uanset, hvor I befinder jer, så vil I blive mødt med nye indtryk og fremmede dufte og skikke. Med mindre børn, ville jeg mest af alt koncentrere mig om at være et sted, hvor der er vand, og hvor I samtidig kan begive jer ud i nærmiljøet, som emmer af stemning. Det er samtidig nemt og billigt at komme rundt til diverse seværdigheder, hvis man har en “base”.

   Alt i alt synes jeg, at jeres plan lyder rigtig fin. Et par dage i en storby, som byder på mange oplevelser og seværdigheder, og et par dage med safari og dyreliv.
   Og så ellers ro på ved vandet, hvorfra I kan tage alt i et tempo, der passer til jer som familie, og hvorfra I også kan hyre en chauffør til at køre jer til de seværdigheder, som I ønsker at opleve.

   Jeg ønsker jer den bedste tur! I har SÅ meget at glæde jer til. Har du yderligere spørgsmål, er du mere end velkomment til at kontakte mig.

   De bedste hilsner fra Stine

 31. Kirsten Christiansen

  Set i bagklogskabens klare lys, hvor ville du så anbefale at gøre første stop? Overvejer at tage afsted med vores 4 børn til vinter, men synes at 8 timer i bil efter en laaang flyvetur lyder lidt uoverskueligt:-)

  1. Fam. Kammerlander

   Hej Kirsten.
   Lyder fantastisk med en rejse til Sri Lanka til vinter. I har meget at glæde jer til.
   Hvis jeg ser tilbage, ville jeg ikke have gjort noget anderledes. Men jeg forstår udmærket, at I ikke orker så lang en køretur, når I lige har fløjet så længe. Tålmodighed er jo også betinget af børnenes alder.
   Rigtig mange, der rejser til Sri Lanka med mindre børn, tager et par overnatninger i Negombo, når de lander i landet. Negombo ligger tæt på lufthavnen, og byder på både strand og også lidt byliv og kultur. Så kan I tage et par dage, hvor I bader og lader op til videre rundrejse.
   Noget andet, som skulle være ganske fantastisk, men som vi desværre ikke fik prøvet (ærger mig i dag) er Galle Face Hotel i Colombo. Det skulle være sådan en “once in a lifetime” oplevelse, og mange rejsende anbefaler det. Men måske lidt pebret rent prismæssigt, når I har 4 børn med.
   Har du læst mit indlæg om seværdigheder? Der har jeg skrevet lidt om både Negombo og Galle Face Hotel.
   Skriv endelig igen, hvis du har flere spørgsmål.

   Rigtig god tur til jer.

   De bedste hilsner fra Stine

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *