badeferie sri lanka

Goyambokka i Tangalle; én af Sri Lankas bedste og smukkeste strande!

sri lanka badeferie

Sri Lankas bedste strande – Goyambokka og Tangalle

Sri Lanka er et land, der byder på naturoplevelser ud over det sædvanlige. Særligt Sri Lankas strande er nærmest uden sammenligning, og efter vores mening har Sri Lanka nogle af de smukkeste og bedste strande i verden.
Leder I efter en strandferie, der lægger op til kilometervis af gyldent sand, bølgesus, palmesvaj og intim stemning, så har vi flere bud på, hvor på Sri Lanka I kan finde lige præcis dette scenarie. Goyambokka og strandene omkring Tangalle i det sydlige Sri Lanka er nogle af disse.
Har I lyst til at blive inspireret af vores personlige rejseberetning for dermed at kunne fornemme, om Goyambokka Beach og Tangalles vilde og vindblæste strande kunne være noget for jer og jeres familie, så kan I i det nedenstående læse om vores personlige erfaringer fra disse underskønne strande i det sydlige Sri Lanka.

En badeferie ved fantastiske Goyambokka i Tangalle vil give jer nye oplevelser, og muligvis blive ét af jeres nye favoritsteder – også selvom vandet ikke altid nødvendigvis er børnevenligt.
I vores øjne ligger nogle af Sri Lankas bedste strande i og omkring Tangalle, som udover vilde og ensomme strande, har rigtig meget andet at byde på.

Læs også: Her kan I danne jer et overblik over alle Sri Lankas bedste strande. 

sri lanka

Tangalle – larmende byliv og uspolerede strande

Hvilke former for bade- og strandferie man er til, er naturligvis individuelt. Måske I mest er til roligt vand, velordnede forhold og liggestole – måske I mest er til vildskab, høje, larmende bølger og gyldne, mennesketomme strande. Sidstnævnte er indbegrebet af Sri Lanka!
Skal I holde badeferie på Sri Lanka, og er I til tropestemning og lange strande med svajende palmer, så kan vi kun anbefale, at I lægger vejen forbi Tangalle og områdets vidunderlige strande.
Det er ikke alle strandene ved Tangalle, som I kan bade ved, da understrømmen her kan være stærk. Til gengæld er nogle af strandene nærmest mennesketomme, hvilket giver en vidunderlig følelse af, at have paradis for sig selv.

De gange vi har været på Sri Lanka, er vi startet vi ud med at holde ferie ved Goyambokka Beach, som ligger i Tangalle-området på Sri Lankas sydkyst. Vi er enormt betaget af dette frodige område, som efter vores mening rummer nogle af Sri Lankas bedste strande.
For vores vedkommende bruger vi altid de første dage i et nyt land på at akklimatisere os, således vi i stille og roligt tempo kan vænne os til det tropiske klima og det sansebombardementet, som mødet med et nyt land ofte er. Derudover har vi, som alle andre familier, ofte brug for at komme ned i tempo, når vi starter en ferie, da hverdagslivets hektiske og fortravlede gear dermed finder et roligt leje. For os er en badeferie ved en lækker strand i troperne derfor helt perfekt at starte ud med – naturligvis iblandet muligheden for lidt kulturelle input.

Tangalles strande

Meget tæt på Tangalle by ligger der nogle lange og ubeskriveligt smukke strande. Strandene går ud i ét med hinanden, og har forskellige navne, bl.a. Medilla Beach og Marakolliya Beach. Fælles for disse strande er, at de er vidunderlige – men samtidig har voldsomme understrømme, som kan gøre det svært at svømme sikkert der.
Medilla Beach, som ligger først for, har forskellige udbud af hoteller og caféer/restauranter, der ligger tæt på stranden.
Da vi var ved Medilla Beach, var det desværre ikke muligt at bade der på grund af understrøm. I stedet nød vi de mennesketomme og gyldne strandes ufattelige skønhed, mens vi samlede strandskaller, spiste seafood og slukkede tørsten i friskpresset mango- og ananassaft på en af de små caféer, der ligger med udsigt til den underskønne og brede strand.
Trænger I til afkøling, kan I sætte jer i vandkanten, og lade jer slå omkuld af bølgerne, når de rammer sandet.
Medilla Beach er uden store horder af mennesker. Stranden er ren og lang, og lægger dermed op til lange gåture i det, der virker til at være nærmest uberørt natur.
Er det ro og uspoleret skønhed I leder efter, kan Medilla Beach være stedet – dog skal I i så fald huske at booke et hotel med pool, da havet her kan være uforudsigeligt.

Læs her: Familien Sievertsens rejseberetning fra deres rejse til Sri Lanka, hvor de bl.a. boede ved Marakolliya Beach.

tangalle strand
Stranden ved Tangalle by.

Oplevelser i Tangalle og området omkring

Sightseeing

Tangalle er en større by, som ligger i den sydligste del af Sri Lanka. Byen har en behagelig stemning – blandet med larm og kaos, som er meget karakteristisk for de større byer på Sri Lanka. Det skønne ved Tangalle er dog, at byen og området er relativt overskueligt, og at man som turist har en følelse af at kunne bevæge sig trygt og sikkert rundt. Masseturismen virker endnu ikke helt til at have gjort sit indtog, hvilket lægger en behagelig dæmper på stemningen og tempoet. Indbyggerne i Tangalle er nysgerrige og vil gerne i kontakt, dog uden at virke påtrængende og ligeledes uden at virke til at have alt for mange bagtanker.
I Tangalle by er der gadeboder og mindre butikker, men ikke af international standard. At slentre rundt og snuse til byens liv og gå op opdagelse i de små butikker, er hyggeligt tidsfordriv.

tangalle by - markeder
Bag Tangalles hovedgade.

Markedet i Tangalle

marked i tangalle by
Markedet i Tangalle.

Om søndagen er der et stort lokalt marked i centrum af Tangalle, som er et besøg værd. Her kommer folk fra oplandet med deres hjemmedyrkede grøntsager, frugter og krydderier, de lokale fiskere sælger deres fangst og ligeledes er der kød i alle afskygninger. Derudover sælges lerkrukker, tøj, legetøj og masser af “krimskrams”. Lyde, lugte og indtryk i massevis blandes i ét stort sammensurium, og det er en skøn oplevelse for både børn og voksne, som giver et fint lille indtryk af hverdagslivet for befolkningen på Sri Lanka.

Spis lokalt

Tangalle byder på gode muligheder for at spise lokalt. I kan spørge nogle af tuk-tuk-chaufførerne, hvad de anbefaler, eller kigge efter hvor der er flest kunder, hvis I ønsker at spise på nogle af de restauranter, hvor maden er god og af en kvalitet, hvor I undgår dårlig mave. Den lokale mad er velsmagende og spicy, og at sidde i en lille “biks” og spise fried rice med stærk chili, mens I kan høre lyde og dufte krydderierne fra det lille mørke køkken ude bagved, er i sig selv en dejlig og fremmedartet oplevelse.
Områdets bedste rice & curry indtog vi på Moonstone Villas, som er et lille hotel med beliggenhed på en lille bitte skrænt med udsigt over havet. Larmen fra den trafikkerede vej er til stede, men træder i baggrunden, når hver en mundfuld velsmagende og krydret mad nydes.
Det er også muligt at bo på stedet, som er budgetvenligt.
Deres rice and curry er dog ikke billig.
Ønsker I at spise lokalt og yderst billigt i Tangalle, er der et par muligheder. De gange vi har været i Tangalle, har vi ofte spist billige og velsmagende retter på New City Hotel / Chinese Family Restaurant, som ligger lige til højre for indkøbscenteret “Food City”, når man kommer ind i byen fra vest.

de lokale i tangalle
Indbyggerne i Tangalle sælger fisk og kød bag ved hovedvejen.

Yoga på stranden

Der er rig mulighed for at få yogaundervisning på Sri Lanka, hvilket vores ældste datter benyttede sig af. Det var en enestående oplevelse for hende at dyrke yoga i de paradisiske og rolige omgivelser, og hun fik et fint og lærerigt indblik i at få styr på krop og vejrtrækning.

yoga på stranden i sri lanka

Mulkirigala klippekloster

Ud over de oplevelser, som findes lige for næsen af en, byder Tangalle-området på flere forskellige muligheder, hvis I er nysgerrigE på kultur og natur.

mulkirigala klippekloster

På en ferie til Sri Lanka må man, efter vores mening, ikke snyde sig selv for et besøg i et af de mange og smukke templer, og ikke langt fra PPC ligger Mulkirigala Klippekloster, som er et gammelt buddhistisk kloster, der absolut er et besøg værd.
Vi hyrede en lokal guide, da vi ankom til klippeklostret, og han gav os et fint indblik i klosterets historie og i buddhismen generelt. Vi betalte ham 1500 lkr for rundvisningen og alle informationerne, hvilket vi syntes var givet godt ud.
Stedet emmede af Sri Lanka! Overalt var skønheden, frodigheden og stemningen helt speciel, og aberne hoppede rundt i træer, der havde blade formet som stupaer. Pauline og vores chauffør blev tisset i hovedet af nogle af disse aber, og mens vi flækkede af grin, blev vi enige om, at abe-tis i håret absolut måtte bringe lykke!

vaegmalerier i mulkirigala klippekloster

For at nå toppen af klippeklostret, skulle vi gå op ad 560 stejle trappetrin, og også kravle lidt hen ad en klippevæg, hvilket pigerne syntes var en sjov og lidt vild oplevelse. På vej op ad trapperne mødte vi forskellige sælgere, og vi købte for ganske få rupees strækt krydrede snacks og tamarin, som var syrligt, som bare pokker.

trapperne ved mulkirigala

Uanset, hvor vi stoppede på vej mod toppen, var udsigten vanvittig flot, og vi tog os tid til at nyde den skønhed, som omgav os.
Der var lidt regn i luften, så da vi endelig nåede toppen af klippeklostret, var det lille regnskyl kærkomment! Sveden haglede af os, mens pigerne modtog en velsignelse fra den buddhistiske munk, der messede uforståelige strofer, mens han først lagde hånden på deres hoveder, og dernæst bandt armbånd omkring deres håndled.

velsignelsen i sri lanka

Efter velsignelsen gik vi ud på et fritliggende plateau, og nød det fabelagtige view ud over hele området.

Mulkirigala klippekloster er gammelt, og de flotte vægmalerier og buddhastatuer var gode oplevelser for børnene, der fik undervisning i, hvilken tilstand Buddha befandt sig – afhængig af om øjnene var åbne eller lukkede, og hvordan hænderne og fødderne var placeret.

udsigten fra mulkirigala

Det var tydeligt, at vi var på et helligt sted. Omkring os var mange troende, og det var med respekt, at vi befandt os på et af deres hellige steder.

Husk vandresandaler! Sten og trapper er glatte, og ordentligt fodtøj er vigtigt! Vær endvidere opmærksomme på, at man på hellige steder tager sit fodtøj af og går barfodet omkring. Derfor skal sandalerne af, når I går ind i selve templet.

vigtigt med gode sandaler når man går på de våde trappetrin

Havskildpadder

På mange af Sri Lankas kyster kommer havskildpadderne op og lægger æg efter mørkets frembrud, hvilket er en oplevelse, vi altid har talt om, at vi gerne ville have, hvis muligheden bød sig.
Da man skal gå langt for at komme til de steder, hvor havskildpadderne kommer op, og samtidig ikke kan være sikker på, at det overhovedet lykkes, skal I være klar over, at I muligvis skal vente i rigtig mange timer. Det er derfor ikke som sådan en aktivitet for helt små børn, der ofte ikke kan gå så langt i blødt sand, og samtidig heller ikke har tålmodigheden til at være stille og vente.
For lidt større børn er det dog en spændende og lærerig oplevelse, at se de store og langsommelige dyr komme op på stranden, og grave huller til æg.
Vi var endvidere så heldige, at vi så en unge blive klækket, og stille og roligt finde vej til havet.

En tur i tuk-tuk

Vi boede, som nævnt, ved Goyambokka Beach, som ligger ca. 3 km fra Tangalle by. Vi tog hver dag en tuk-tuk ind til Tangalle, hvilket kostede ca. 200 LKR (10 kr.). At tage en tuk-tuk fra PPC ind til Tangalle by var en fantastisk oplevelse i sig selv! Uanset hvor meget vi end nogensinde kommer til at rejse, tror jeg aldrig, at vi bliver trætte af at køre i en tuk-tuk gennem områder, hvor vi bliver bombarderet med oplevelser af forskellig art; vind i håret, smukke, spændende omgivelser og forskellige dufte, der rammer hele sanseapparatet. Vores børn elsker at køre med tuk-tuk, og alene turene frem og tilbage var derfor også en oplevelse i sig selv. Trafikken på Sri Lanka er dog vanvittig, så det er bare om samtidig at holde på hat og briller, når I kører i tuk-tuk – og også sådan helt generelt bevæger jer rundt på vejene.

Spørger vi vores børn, hvad de husker som værende det bedste fra vores rejser til Sri Lanka, står ferierne i Tangalle – og særligt Goyambokka – helt klart som noget ganske særligt for dem, hvorfor vi også har været her flere gange.

Fakta:
Tangalle ligger 200 km fra Colombo. Det tager ca. 3,5 timer i bil, at køre fra lufthavnen og til Tangalle. Tangalle-området er på 146km2, og har et indbyggertal på ca. 75.000.

Goyambokka Beach – en af de bedste strande på Sri Lanka

badeferie i sri lanka
Goyambokka strand

Goyambokka strand er en perle! Særligt, hvis I ønsker at opleve vaskeægte intim og tropisk stemning – uden at blive overrendt af strandsælgere og for mange mennesker.
For os står Goyambokka strand som det smukkeste sted med den skønneste stemning på hele Sri Lanka, og børnene drømmer sig ofte tilbage til tropeidyllen. Ønsker I at opleve én af Sri Lankas skønneste og bedste strande, er det efter vores mening et must, at tilbringe et par fredfyldte dage på lige præcis Goyambokka Beach.
Selve Goyambokka strand ligger i en lille bugt pakket tæt ind i palmer. De små resorts ligger hovedsageligt gemt væk bag palmerne, og er ikke så synlige fra stranden.
På trods af at der lige ved siden af Goyambokka strand er dukket et stort resort op, er den lille bugts skønhed stadig fuldstændig uden sammenligning.

skøn badeferie sri lanka
Bodyboards er uundværlige ved Goyambokka strand.

Når vi har været i dette område, er vi ofte blevet vækket til lyden af aber på taget og af påfugle- og cikadesang i den frodige have, der grænser ned til Goyambokka. På trods af morgentræthed kalder stranden altid på en tidlig morgentur på stranden, hvor den stille morgenstund kan nydes med fødderne godt begravet i sand og duften af hav, og hvor de flotteste strandskaller og sten uforstyrret kan findes i det blide morgenlys, og kommes i de medbragte foldbare spande. Der hviler en rolig og helt særlig stemning på Goyambokka strand – uanset hvilket tidspunkt på dagen, man befinder sig der. 
Skumringstiden ved stranden er også noget ganske særligt. Der er næsten HELT stille – ikke en lyd fra andet end havets bølger. Folk bevæger sig langsomt og uden de store ord. Denne helt rolige og afdæmpede stemning satte sine spor, og efterlod os med en følelse af, at vi befandt os på verdens mest vidunderlige sted. Ved solnedgang nød vi en dukkert i det lune vand, hvorefter vi med ryggen mod havet frydede os over det smukke syn af harmoni inde på stranden. Inden tusmørkede sænkede sig, kunne den yngste lige nå at lege lidt i sandet.

de lokale i goyambokka strand
De lokale børn kommer gerne ned til Goyambokka strand for at lege.

Som så mange andre steder i Asien løber der ved Goyambokka Beach løse hunde rundt på standen. Hundene passer sig selv, og vi følte os ikke på noget tidspunkt utrygge derved. Vi skulle dog være opmærksomme, når hundene var i kamp med de små fritlevende varaner, som også gik omkring på stranden. Dyrelivet her – og på Sri Lanka helt generelt – er bare mere eksotisk og vildt, hvilket kan virke fascinerende og skræmmende på samme tid.

minder fra vores bedste badeferie i sri lanka
Goyambokka strand.

Hvis I ønsker at opleve strandene i og omkring Tangalle, er det vigtigt at være opmærksomme på, at vandet ofte er uroligt, og at der ved de fleste kyster er en stærk understrøm. Vi oplevede på hele Sri Lanka, at der var høje bølger ved de fleste kyster, hvilket også var tilfældet ved Goyambokka strand. Dog var det muligt at bade i det lune vand – faktisk var Goyambokka det sted, hvor vi badede mest, og hvor vandet var mest roligt. At bade her kræver dog, at der konstant er en voksen ved børnenes side.
Om sommeren er vandet ved Goyambokka mere uroligt end om vinteren. I kan derfor få stor glæde af bodyboards – vores unger kurede i hvert fald hvinende hen over vandets overflade, og fik i dén grad trænet både modet og balancen i de vilde bølger.
I enten kan låne bodyboards på en af strandcaféerne eller selv medbringe. 

de lokale ved stranden
Vi hilser på de lokale, som også nyder Goyambokka's vilde bølger.

Vores børn har jo en relativ stor aldersforskel, hvilket kan være nødvendigt at tage hensyn til, når det kommer til forskellige aktiviteter. Ved Goyambokka er der dog noget for alle. Når yngstebarnet ikke var på et bodyboard, lå hun og grinte i vandkanten, mens bølgerne væltede hende om på siden, eller også løb hun rundt efter krabber, strandskaller eller palmeblade.
Imens sad jeg og kiggede på den skønhed, der for mig er indbegrebet af Sri Lanka, og som Goyambokka i dén grad rammer så smukt; brede strande og gyldenbrunt sand, der trygt pakkes ind palmer og lyden af brusende hav.

Vi har i skrivende stund nu besøgt Goyambokka Beach i Tangalle to gange på to forskellige rejser, og siden vores første besøg her, er der blevet opført et stort resort på nabostranden, hvilket selvfølgelig har påvirket antallet af besøgende i området. Stemningen på stedet er dog stadig ganske fantastisk, men naturligvis knapt så intim.

Alt i alt kan vi som børnefamilie kun anbefale Goyambokka Beach i Tangalle, hvis I ønsker en ferie, hvor sol, strand, vand og ganske særlig stemning står højt på ønskesedlen.

bedste strand ved sri lanka i tangalle
Goyambokka

Palm Paradise Cabanas and Villas – Bedste overnatning ved Gyambokka strand

Tangalle, Goyambokka Strand og Palm Paradise Cabanas and Villas – vores absolut favorite-spot on earth!
Det er det til stadighed, selv om vi nu er blevet kontaktet af ledelsen på “Palm Paradise Cabanas”, der ikke længere ønsker, at vi henviser så mange børnefamilier til resortet. Det er i vores øjne virkelig ærgerligt, da stedet i dén grad har noget helt, helt særligt over sig, som vi aldrig sidenhen har fundet på Sri Lanka.
Vi havde i Goyambokka fundet en perle, Palm Paradise Cabanas and Villas, som for os blev indbegrebet af Sri Lankas skønhed og stemning. Det var kærlighed ved første blik; vilde påfugle og varaner i den store frodige og tropiske have, der ligger direkte ned til den fantastiske strand, og skønne villaer med verandaer, hvorfra vi om aftenen kunne nyde ildfluernes lysende flaksen og millioner af cikaders skønsang.
Desværre har “Palm Paradise Cabanas and Villas” nu indført begrænsninger, således de ikke længere modtager familier med børn under 6 år. Endvidere vil de ikke længere kunne tilbyde ekstra senge/madrasser på deres værelser, og udbyder derudover fremover kun to værelsestyper, som max kan rumme 2 voksne og 2 børn.
Da ejerne oplyser, at de pludselig oplever at have for mange børnefamilier på stedet, ønsker de ikke længere, at vi anbefaler deres hotel, hvilket vi så hermed undlader at gøre. Desværre! Til par og familier med børn over 6 år vil vi dog sige, at stedet er intet mindre end fantastisk!
Dog anbefaler vi stadig, at alle, der rejser til Sri Lanka, oplever Goyambokka Beach, og hvis I selv ønsker om at nyde dette særlige spot, så kan I her se andre muligheder for overnatninger ved Goyambokka beach.

skøn have ved goyambokka
En cabana, som man kan bo i lige ned til Goyambokka strand.

Vi har selv prøvet at bo i både luksusvillaer og de mere primitive cabanas på “Palm Paradise Cabanas and Villas”.
Luksusvillaerne er i 2 plan, virkelig lækkert indrettet og med en høj standard i forhold til prisen. For os 5 kostede det 1250 kr. i døgnet inkl. morgenmad. Morgenmaden er skøn og velsmagende, og nydes i den åbne restaurant ved poolområdet, som ligger i smukke omgivelser omringet af træer, som aberne hopper rundt og leger i.
Beliggenheden er, som nævnt, i en frodig have og med kun få skridt til selve Goyambokka strand. Omgivelserne er rolige og tropiske. Nætterne i familievillaerne er trygge og gode. Udenfor høres bølgernes brusen som en storm, hvilket beroliger og blot er bølgerne fra det vilde hav, der slår ind mod den fantastisk smukke Goyambokka strand.

Hvis man gerne vil bo billigere, ligger der lige nedenfor nogle åbne træ-cabanas, hvor standarden er mere primitiv. Disse er også en oplevelse værd, men er, som skrevet, åbne – husk derfor masser af myggespray og køb derudover det lokale.

skønne hytter i palm paradise
Luksusvillaerne på “Palm Paradise Cabanas and Villas”.

Det var ikke kun vi voksne, der var vilde med “Palm Paradise Cabanas and Villas”, men også vores børn. Dette på trods af, at stedet ikke har aktiviteter rettet mod børnefamilier, men “blot” er et rolig plet med en helt særlig stemning. Vores børn havde en følelse af, at dette nok var det tætteste, de nogensinde havde været på paradis. Mest af alt handlede det om den natur, der omgav dem, men også befolkningen og den stemning, som hele stedet emmede af.

se-flere-billeder-priser-og-bestil-her-lille-g

Eksotisk er nok det mest rammende ord. Fremmedartet – og alligevel med en lykkelig følelse i kroppen af, at kunne bevæge sig tryg og ubekymret rundt i en slags paradisets have.

skøn strand og badeferie
Goyambokka strand – skønhed, strand og badeferie.

Det var også i Tangalle og på Palm Paradise Cabanas, at vi fik øjnene op for den helt igennem fantastiske mad, der indtages på Sri Lanka. Rice and curry – en himmerigsmundfuld med spicy og ukendte ingredienser, som fik alle sanser i spil. Vi fik aldrig helt styr på alle ingredienserne, men det smagte intet mindre end fantastisk.
Palm Paradise Cabanas har forskellige restauranter, og det er muligt at spise på stedet til rimelige penge. Maden er ok, og måske I er heldige at kunne deltage i et madlavningskursus. Første gang vi var afsted, var der ikke nær så mange turister på Sri Lanka som nu, hvorfor vores børn blev inviteret med i køkkenet. Specielt vores 12-årige datter fik indsigt i at lave “rice and cyrry srilankan style”.

clara er i køkkenet og laver sri lankan curry
Vores 12-årige laver srilankan rice & curry.

Resortets ældste restaurant er delt op i flere åbne ”træ-terrasser”, og man kan høre bølgerne slå ind på stranden, når maden indtages i den lune aftenbrise.

Palm Paradise Cabanas ligger i en lille have, som grænser direkte ned til stranden, Goyambokka Beach. Den vilde understrøm taget i betragtning, er det dog et absolut plus, at stedet har en pool. På trods af de vilde bølger, er det dog mest stranden vi befinder os ved, når vi er ved Goyambokka Beach.

Luften på Sri Lanka er varm og fugtig, hvorfor I med fordel kan tilbringe mange timer i resortets skønne pool, der har udsigt ud over haven og havet. At bruge de første par dage på at akklimatisere sig lige præcis her, er fantastisk, og de vidunderlige omgivelser giver ro i kroppen.
De mange træer og områdets frodighed medfører, at der dagen lang er høj skønsang fra de tusindevis af cikader på en virkelig smuk måde.
Et par gange om dagen skruer cikaderne op for deres skønsang, og det er som om, at alt andet stopper, når dette sker. Udover vores egen forundring over dette, oplevede vi ligeledes, at andre gæster på stedet blev forbløffede over den stemning, der hviler over stedet, og vi kunne derfor kun smilende nikke, når nogle af gæsterne på stedet med henførte stemmer sagde; ”Det her, det er godt nok et specielt sted!” – vi kunne ikke være mere enige!

“Palm Paradise Cabanas and Villas” er et roligt, trygt og aflukket område, hvilket giver en følelse af, at man befinder sig i sin helt egen verden.

hygge med børnene i goyambokka
“Palm Paradise Cabanas” – haven er indbegrebet af frodighed.

Empati og evnen til at kunne reflektere over livet opstår ofte i mødet med andre

Som skrevet tidligere, er det nemt at komme i kontakt med befolkningen på Sri Lanka, og det er lige præcis i mødet med andre mennesker, at vi vokser, Af samme årsag mødtes vi naturligvis også med venner, som vi havde lært at kende, sidst vi var på Sri Lanka, og som havde inviteret på velsmagende rice and curry i deres hjem. De boede i en en lille landsby, som lå godt gemt af vejen, og som vi aldrig havde fundet frem til, hvis ikke vi var blevet hentet af en tuk-tuk-chauffør, der kendte adressen.
Vi fik talt længe – mest af alt om de vigtigste ting – for eksempel om de følelser, der opstår, når man bliver  forældre, hvilket jo er noget helt universelt, og som ikke er betinget af, hvor i verden, man bor.
Om tsunamien i 2004 og dens konsekvenser. Om det at miste dem, man elsker allermest. Om livsbetingelser og opvækst. Om at leve og overleve, uanset hvor i verden man befinder sig.
Vores børn var selvfølgelig med i samtalen, så godt de kunne, men havde samtidig også travlt med at udforske det hjem, som familien havde. Børnene opdagede hurtigt forskellene på vores boligforhold, hvilket senere hen gav grobund for rigtig gode samtaler om vores forskellige livsvilkår og masser af stof til eftertanke.
Der er så mange årsager til, at vi skal rejse. Én af de allervigtigste er dog, at vi i mødet med andre, lærer at forstå, at uanset hvor i verden, vi kommer fra, så er vores følelser de samme. 

sri lankamaldiverne

12 kommentarer til “Goyambokka i Tangalle; én af Sri Lankas bedste og smukkeste strande!”

 1. Hej Stine

  Efter fem uger i dejlige Mexico, planlægger vi 5 ugers ferie på Sri Lanka i februar og marts næste år. Vi rejser med to børn der til den tid er hhv. 4&6 år. De er vant til at rejse?

  Vi skal helst have ophold på 4-7 dages varighed, da børnene skal have lov til at falde til.

  Vi vil gerne starte og slutte med dejlig strand og ellers gerne opleve kultur (kandy), Dumbulla og Nuwara Elyia. Ved du om Trincomalee er håbløst på det tidspunkt?

  Venlig hilsen
  Nanna

 2. Stine Bang Iversen

  Har lige bestilt ophold på Palm Paradise Cabanas – fik en anbefaling fra en veninde. Havde ikke læst denne Blog og har bestilt på booking.com. Der kom ikke den restriktion op. Tværtimod skriver de man kan have et barn under 6 år gratis i eksisterende senge. Mon de har lavet det om igen igen? Har en datter på 4, så er da liiidt spændt.

  1. Hej Stine.
   Beklager mit sene svar, men vi har været på Cuba, hvor internetforbindelsen mildest talt er dårlig 🙂 Det har derfor været svært for mig at være online.
   Palm Paradise er fantastisk, men de er ikke velkomne i forhold til børn under 6 år længere, desværre. Det er ihvertfald det de har skrevet til os. Jeg vil derfor skrive en mail til dem og spørge, hvis jeg var dig. Så kan du blive mere afklaret, og det er jo det vi ønsker, når vi rejser ud. Særligt når vi har de små med.
   Jeg ønsker jer en fantastisk rejse til Sri Lanka. Det er et skønt land!
   De bedste hilsner fra Stine

   1. Stine Bang Iversen

    Tak Stine – helt OK. Fik en mail fra dem om børn under 6 år ikke måtte sove i samme seng som de voksne mere. Men ikke at de ikke var velkomne. Så hun anbefalede os at booke en hytte til. Det er gjort, og det bliver et noget dyrere ophold, men synes simpelthen det ser så charmerende ud at jeg ikke vil gå glip af det!

    1. Super, at der nu er styr på det 🙂 Personalet er rigtig, rigtig venlige, men ejeren, som har skrevet til os, er ret firkantet. Hun skrev, at børn under 6 år ikke var velkomne. Jeg er derfor glad for at høre, at det ikke i realiteten er sådan! PPC er ét af de allerbedste steder, vi har været på Sri Lanka. Der hviler en skøn stemning og ånd over det sted. Jeg forstår godt, at I ikke vil gå glip af den oplevelse. Nyd det 🙂

 3. Rønnaug Sulheim

  Hei! Vi drar til Sri Lanka 25. juni. Vi har tre jenter (piger) som dere. Starter opp med en uke på rundreise, avslutter med en uke ro. Vi vil ha fin strand, deilig basseng og bra vær. Må vi reise økt, eller vil Goyambukka være bra? Når var dere der? Mvh Rønnaug Sulheim

  1. Hej 🙂
   Hvor lyder det dejligt 🙂 Jeg håber, at I får nogle fantastiske oplevelser derude.
   I rejser i juni, så hvis I ønsker at være på den sikre side rent vejrmæssigt, så vil jeg anbefale jer at tage østpå.
   Goyambokka er SÅ smuk, men måske nok også lige mere usikker rent vejrmæssigt i den periode, hvor I tager afsted, hvorimod østsiden har højsæson.

   Vi har været på Sri Lanka flere gange, men sidst vi var der, var i sommers (2016), hvor vi var på sydkysten i slutningen af juli. Vejret var godt der, men vandet stadig uroligt. På østsiden var vandet helt roligt.

   Rigtig god rejse til jer.

   De bedste hilsner fra Stine

 4. Hej ved du om man kan søge visa hjemmefra til 2 måneder vi skal afsted i slutningen SF december til slutningen af februar. Mvh Annete

  1. Hej Annette.
   Beklager mit sene svar!
   Vi har kun været i landet i 4 uger ad gangen, hvorfor vi udelukkende har søgt om turistvisum. Dog tænker jeg, at forlængelse af et turistvisum blot bør være en formsag.
   Tjek evt. dette link, hvor I vil kunne hente formularen, og hvor arbejdsgangen er beskrevet: http://www.immigration.gov.lk/web/index.php?option=com_content&view=article&id=152&Itemid=197&lang=en

   Håber, at I får en fantastisk rejse.

   De bedste hilsner fra Stine

  1. Hej Hanne.
   Vi havde bestilt en chauffør til at hente os i lufthavnen via det første sted, vi havde booket i Tangalle.
   Hvis I allerede ved, hvor I skal bo, når I ankommer, så sørg for at få dem til at arrangere afhentning i lufthavnen – husk at aftale en pris.
   Vi var så heldige, at vi blev afhentet af en fantastisk chauffør, som vi så selv efterfølgende lavede aftaler med om at køre os på resten af vores ferie – ihvertfald det meste af tiden.

   De bedste hilsner fra Stine

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *