Goyambokka i Tangalle; én af Sri Lankas bedste og smukkeste strande!

sri lanka badeferie

Sri Lankas bedste strande – Goyambokka og Tangalle

Sri Lanka er et land, der byder på naturoplevelser ud over det sædvanlige. Særligt Sri Lankas strande er nærmest uden sammenligning, og efter vores mening har Sri Lanka nogle af de smukkeste og bedste strande i verden!
Leder I efter en strandferie, der lægger op til kilometervis af gyldent sand, bølgesus, palmesvaj og intim stemning, så har vi flere bud på, hvor på Sri Lanka I kan finde lige præcis dette scenarie. Goyambokka og strandene omkring Tangalle i det sydlige Sri Lanka er nogle af disse.
Har I lyst til at blive inspireret af vores personlige rejseberetning for dermed at kunne fornemme, om Goyambokka Beach og Tangalles vilde og vindblæste strande kunne være noget for jer og jeres familie, så kan I i det nedenstående læse om vores personlige erfaringer fra disse underskønne strande på Sri Lanka.

En badeferie ved fantastiske Goyambokka i Tangalle vil give jer nye oplevelser, og muligvis blive ét af jeres nye favoritsteder – også selvom vandet ikke nødvendigvis er børnevenligt.
I vores øjne ligger nogle af Sri Lankas bedste strande i og omkring Tangalle, som udover vilde og ensomme strande, har rigtig meget andet at byde på.

Læs også: Her kan I danne jer et overblik over alle Sri Lankas bedste strande. 

sri lanka

Tangalle – larmende byliv og nogle af de mest uspolerede strande på Sri Lanka

Hvilke former for bade- og strandferie man er til, er naturligvis individuelt. Måske I mest er til roligt vand, velordnede forhold og liggestole – måske I mest er til vildskab, høje, larmende bølger og gyldne, mennesketomme strande. Sidstnævnte er indbegrebet af Sri Lanka!
Skal I holde badeferie på Sri Lanka, og er I til tropestemning og lange strande med svajende palmer, så kan vi kun anbefale, at I lægger vejen forbi Tangalle og områdets vidunderlige strande.
Det er ikke alle strandene ved Tangalle, som I kan bade ved, da understrømmen her kan være stærk. Til gengæld virker nogle af strandene nærmest sporlerede og mennesketomme. Oplevelsen af at have paradis for sig selv er vidunderlig.

De gange vi har været på Sri Lanka, er vi startet vi ud med at holde ferie ved Goyambokka Beach, som ligger i Tangalle-området på Sri Lankas sydkyst. Vi er enormt betaget af dette frodige område, som efter vores mening rummer nogle af Sri Lankas bedste strande.
For vores vedkommende bruger vi altid de første dage i et nyt land på at akklimatisere os, således vi i stille og roligt tempo kan vænne os til det tropiske klima og det sansebombardementet, som mødet med et nyt land ofte er. Derudover har vi, som alle andre familier, ofte brug for at komme ned i tempo, når vi starter en ferie, da hverdagslivets hektiske og fortravlede gear dermed finder et roligt leje. For os er en badeferie ved en lækker strand i troperne derfor helt perfekt at starte ud med – naturligvis iblandet muligheden for lidt kulturelle input.

marked i tangalle by

Tangalle er en større by, som ligger i den sydligste del af Sri Lanka. Byen har en behagelig stemning – blandet med larm og kaos, som er meget karakteristisk for de større byer på Sri Lanka. Det skønne ved Tangalle er dog, at byen og området er relativt overskueligt, og at man som turist har en følelse af at kunne bevæge sig trygt og sikkert rundt. Masseturismen virker endnu ikke helt til at have gjort sit indtog, hvilket lægger en behagelig dæmper på stemningen og tempoet. Indbyggerne i Tangalle er nysgerrige og vil gerne i kontakt, men uden at virke påtrængende og ligeledes uden at virke til at have alt for mange bagtanker.
I Tangalle by er der gadeboder og mindre butikker, men ikke af international standard. At slentre rundt og snuse til byens liv og gå op opdagelse i de små butikker, er hyggeligt tidsfordriv.

tangalle by - markeder

Om søndagen er der et stort lokalt marked i centrum af Tangalle, som er et besøg værd. Her kommer folk fra oplandet med deres hjemmedyrkede grøntsager, frugter og krydderier, de lokale fiskere sælger deres fangst og ligeledes er der kød i alle afskygninger. Derudover sælges lerkrukker, tøj, legetøj og masser af “krimskrams”. Lyde, lugte og indtryk i massevis blandes i ét stort sammensurium, og det er en skøn oplevelse for både børn og voksne, som giver et fint lille indtryk af hverdagslivet for befolkningen på Sri Lanka.

Tangalle byder på gode muligheder for at spise lokalt. I kan spørge nogle af tuk-tuk-chaufførerne, hvad de anbefaler, eller kigge efter hvor der er flest kunder, hvis I ønsker at spise på nogle af de restauranter, hvor maden er god og af en kvalitet, hvor I undgår dårlig mave. Den lokale mad er velsmagende og spicy, og at sidde i en lille “biks” og spise fried rice med stærk chili, mens I kan høre lyde og dufte krydderierne fra det lille mørke køkken ude bagved, er i sig selv en dejlig og fremmedartet oplevelse.

de lokale i tangalle

Meget tæt på Tangalle by ligger der nogle lange og ubeskriveligt smukke strande. Strandene går ud i ét med hinanden, og har forskellige navne, bl.a. Medilla Beach og Marakolliya Beach. Fælles for disse strande er, at de er vidunderlige – men samtidig har voldsomme understrømme, som kan gøre det svært at svømme sikkert der.
Medilla Beach, som ligger først for, har forskellige udbud af hoteller og caféer/restauranter, der ligger tæt på stranden.
Da vi var ved Medilla Beach, var det desværre ikke muligt at bade der på grund af understrøm. I stedet nød vi de mennesketomme og gyldne strandes ufattelige skønhed, mens vi samlede strandskaller, spiste seafood og slukkede tørsten i friskpresset mango- og ananassaft på en af de små caféer, der ligger med udsigt til den underskønne og brede strand.
Trænger I til afkøling, kan I sætte jer i vandkanten, og lade jer slå omkuld af bølgerne, når de rammer sandet.
Medilla Beach er uden store horder af mennesker. Stranden er ren og lang, og lægger dermed op til lange gåture i det, der virker til at være nærmest uberørt natur.
Er det ro og uspoleret skønhed I leder efter, kan Medilla Beach være stedet – dog skal I i så fald huske at booke et hotel med pool, da havet her kan være uforudsigeligt.

Læs her: Familien Sievertsens rejseberetning fra deres rejse til Sri Lanka, hvor de bl.a. boede ved Marakolliya Beach.

tangalle strand

Vi boede, som nævnt, ved Goyambokka Beach, som ligger ca. 3 km fra Tangalle by. Vi tog hver dag en tuk-tuk ind til Tangalle, hvilket kostede ca. 200 LKR (10 kr.). Vores børn elsker at køre med tuk-tuk, og alene turene frem og tilbage var derfor også en oplevelse i sig selv. Trafikken på Sri Lanka er dog vanvittig, så det er bare om samtidig at holde på hat og briller, når I kører i tuk-tuk – og også sådan helt generelt bevæger jer rundt på vejene.

Spørger vi vores børn, hvad de husker som værende det bedste fra vores rejser til Sri Lanka, står ferierne i Tangalle – og særligt Goyambokka – helt klart som noget ganske særligt for dem, og de vil rigtig gerne tilbage til lige præcis dette område igen.

badeferie i sri lanka

Fakta:
Tangalle ligger 200 km fra Colombo. Tangalle-området er på 146km2 og har et indbyggertal på ca. 75.000.

Goyambokka Beach – en af de bedste strande på Sri Lanka

Goyambokka strand er en perle! Særligt, hvis I ønsker at opleve vaskeægte intim og tropisk stemning – uden at blive overrendt af strandsælgere og for mange mennesker.
For os står Goyambokka strand som det smukkeste sted med den skønneste stemning på hele Sri Lanka, og børnene drømmer sig ofte tilbage til tropeidyllen. Ønsker I at opleve én af Sri Lankas skønneste og bedste strande, er det efter vores mening et must, at tilbringe et par fredfyldte dage på lige præcis Goyambokka Beach.
Stranden ligger i en lille bugt pakket tæt ind i palmer. De små resorts ligger hovedsageligt gemt væk bag palmerne, og er ikke så synlige fra stranden.
På trods af at der lige ved siden af Goyambokka Beach er dukket et stort resort op, er den lille bugts skønhed stadig, for os, fuldstændig uden sammenligning!

skøn badeferie sri lanka

Der hviler en rolig og helt særlig stemning på Goyambokka Beach. Denne behagelige og trygge stemning pakkede os ind i en fantastisk følelse, som vi særligt nød, når vi om morgenen drog afsted efter strandskaller og flotte sten. Der var dog mulighed for at støde ind i en ko eller to, når vi tog en morgentur langs vandkanten.

Skumringstiden ved stranden er også noget ganske særligt. Der er næsten HELT stille – ikke en lyd fra andet end havets bølger! Folk bevæger sig langsomt og uden de store ord. Denne helt rolige og afdæmpede stemning satte sine spor, og efterlod os med en følelse af, at vi befandt os på verdens mest vidunderlige sted. Om aftenen nød vi en dukkert i det lune vand, hvorefter vi med ryggen mod havet frydede os over det smukke syn af harmoni inde på stranden. Inden tusmørkede sænkede sig, kunne den yngste lige nå at lege lidt i sandet.

de lokale i goyambokka strand

Som så mange andre steder i Asien løber der ved Goyambokka Beach løse hunde rundt på standen. Hundene passer sig selv, og vi følte os ikke på noget tidspunkt utrygge derved. Vi skulle dog være opmærksomme, når hundene var i kamp med de små fritlevende varaner, som også gik omkring på stranden. Dyrelivet her – og på Sri Lanka helt generelt – er bare mere eksotisk og vildt, hvilket kan virke fascinerende og skræmmende på samme tid.

minder fra vores bedste badeferie i sri lankaHvis I ønsker at opleve strandene i og omkring Tangalle, er det vigtigt at være opmærksom på, at vandet ofte er uroligt, og at der ved de fleste kyster er en stærk understrøm. Vi oplevede på hele Sri Lanka, at der var høje bølger ved de fleste kyster, hvilket også var tilfældet ved Goyambokka Beach. Dog var det muligt at bade i det lune vand – faktisk var Goyambokka det sted, hvor vi badede mest, og hvor vandet var mest roligt. At bade her kræver dog, at der konstant er en voksen ved børnenes side.
Ungerne fik derudover stor glæde af de bodyboards, som vi lånte af personalet på den bar, der lå på stranden. Det var en beachbar/restaurant, hvor nogle ”hustler-agtige” knægte arbejdede. Vi blev informeret om, at turister generelt skulle være ret opmærksomme på de ansattes adfærd, da flere turister havde haft uheldige oplevelser med personalet. Selv oplevede vi dog intet ubehageligt.

de lokale ved stranden

Vi har i skrivende stund nu besøgt Goyambokka Beach i Tangalle to gange på to forskellige rejser, og siden vores første besøg her, er der blevet opført et stort resort på nabostranden, hvilket selvfølgelig har påvirket antallet af besøgende i området. Stemningen på stedet er dog stadig ganske fantastisk, men naturligvis knapt så intim.

Læs her: Ferie i Goyambokka og Tangalle – et glædeligt gensyn!

Alt i alt kan vi som børnefamilie kun anbefale Goyambokka Beach i Tangalle, hvis I ønsker en ferie, hvor sol, strand og vand står højt på ønskesedlen.

bedste strand ved sri lanka i tangalle

Palm Paradise Cabanas – Bedste overnatning ved Gyambokka strand

Tangalle, Goyambokka Strand og Palm Paradise Cabanas – vores absolut favorite-spot on earth!!!
Det er det til stadighed, selv om vi nu er blevet kontaktet af ledelsen på Palm Paradise Cabanas, der ikke længere ønsker, at vi henviser så mange børnefamilier til resortet. Det er i vores øjne virkelig ærgerligt, da stedet i dén grad har noget helt, helt særligt over sig, som vi aldrig sidenhen har fundet på Sri Lanka.
Vi havde i Goyambokka fundet en perle, Palm Paradise Cabanas (se flere billeder ogpriser), som for os blev indbegrebet af Sri Lankas skønhed og stemning. Det var kærlighed ved første blik – vilde påfugle og varaner i den store frodige og tropiske have, der ligger direkte ned til den fantastiske strand, og skønne villaer med verandaer, hvorfra vi om aftenen kunne nyde ildfluernes lysende flaksen og millioner af cikaders skønsang.
Desværre har Palm Paradise Cabanas nu indført begrænsninger, således de ikke længere modtager familier med børn under 6 år. Endvidere vil de ikke længere kunne tilbyde ekstra senge/madrasser på deres værelser, og udbyder derudover fremover kun to værelsestyper, som max kan rumme 2 voksne og 2 børn.
Da ejerne oplyser, at de pludselig oplever at have for mange børnefamilier på stedet, ønsker de ikke længere, at vi anbefaler deres hotel, hvilket vi så hermed undlader at gøre. Desværre! Til par og familier med børn over 6 år vil jeg dog sige, at stedet er intet mindre end fantastisk!
Dog anbefaler vi stadig, at alle, der rejser til Sri Lanka, oplever Goyambokka Beach, og hvis I selv har ønsker om at nyde dette særlige spot, så kan I her se andre muligheder for overnatninger ved Goyambokka beach.

skøn have ved goyambokka

Vi havde hjemmefra booket en hytte i 2 plan på PPC, og denne levede til fulde op til vores forventninger, og havde en rigtig flot standard i forhold til prisen. Endvidere blev hytten gjort rent hver dag. Det kostede 1250 kr. i døgnet for os alle 5 inkl. morgenmad. Beliggenheden var stort set på stranden i rolige og fredfyldte omgivelser.
Hvis man gerne vil bo billigere, har resortet nogle åbne træ-cabanas, hvor standarden er noget mere primitiv. Disse er også en oplevelse værd, men er, som skrevet, åbne – husk derfor masser af myggespray og køb derudover det lokale.

skønne hytter i palm paradise

Det var ikke kun vi voksne, der var vilde med Palm Paradise Cabanas, men også vores børn. Dette på trods af, at stedet ikke har aktiviteter rettet mod børnefamilier, men “blot” er et rolig plet med en helt særlig stemning. Vores egne piger havde en følelse af, at dette nok var det tætteste, de nogensinde havde været på paradis. Mest af alt handlede det om den natur, der omgav dem, men også befolkningen og den stemning, som hele stedet emmede af.

se-flere-billeder-priser-og-bestil-her-lille-g

Eksotisk er nok det mest rammende ord! Fremmedartet – og alligevel med en lykkelig følelse i kroppen af, at kunne bevæge sig tryg og ubekymret rundt i en slags paradisets have.

skøn strand og badeferie

Det var også i Tangalle og på Palm Paradise Cabanas, at vi fik øjnene op for den helt igennem fantastiske mad, der indtages på Sri Lanka. Rice and curry – en himmerigsmundfuld med spicy og ukendte ingredienser, som fik alle sanser i spil. Vi fik aldrig helt styr på alle ingredienserne, men det smagte intet mindre end fantastisk!

Palm Paradise Cabanas har forskellige restauranter, og det er muligt at spise på stedet til rimelige penge. Maden er ok, og måske I er heldige at kunne deltage i et madlavningskursus. Første gang vi var afsted, var der ikke nær så mange turister på Sri Lanka som nu, hvorfor vores børn blev inviteret med i køkkenet. Specielt vores 12-årige datter fik indsigt i at lave “rice and cyrry srilankan style”.

clara er i køkkenet og laver sri lankan curry

Resortets ældste restaurant er delt op i flere åbne ”træ-terrasser”, og man kan høre bølgerne slå ind på stranden, når maden indtages i den lune aftenbrise.

Palm Paradise Cabanas ligger i en lille have, som grænser direkte ned til stranden, Goyambokka Beach. Den vilde understrøm taget i betragtning, er det dog et absolut plus, at stedet har en pool. På trods af de vilde bølger, er det dog mest stranden vi befinder os ved, når vi er ved Goyambokka Beach.

Palm Paradise Cabanas er et roligt, trygt og aflukket område, hvilket giver en følelse af, at man befinder sig i sin helt egen verden.

hygge med børnene i goyambokka

Pas på solens UV-stråler, når I befinder jer ved Sri Lankas strande

Når I holder ferie ved Sri Lankas skønne strande, er det vigtigt, at I beskytter jer bedst muligt mod solens skarpe UV-stråler. Medbring gerne solcreme, hvis I vil være sikre på at smøre jer i produkter, som er uden en masse parfume og hormonforstyrrende stoffer. Endvidere bør I tænke på miljøet, og dermed bruge produkter, som ikke skader livet i havet omkring Sri Lanka.
Sørg derfor for at medbringe rigelig solcreme til børn og voksne uden skadelige stoffer.
Den første gang vi holdte ferie på Sri Lanka, fandt vi ret hurtigt ud af, at vi havde medbragt for lidt solcreme, og at faktor 30 ikke kunne holde forbrændingerne væk. Af skade er vi altså blevet væsentligt klogere, hvorfor vi nu gør meget ud af at fylde vores kufferter med solcreme, og ligeledes investerer en del penge i UV-tøj og solhatte. Ikke kun til børnene, men også til vi voksne.
UV-tøj til både børn og voksne kan købes ved Faktorfobi.dk.

Rejser I med en baby, kan I her læse vores anbefalinger til UV-badetøj og solbeskyttende produkter til baby.

Har I lyst til at læse mere om Sri Lanka? Læs her 2. del af vores rejseberetning fra vores første rejse til Sri Lanka, hvor vi er på safari i Yala Nationalpark, udforsker smukke strande i Ranna og Unawatuna og oplever Galle, som er på UNESCO’s verdensarvsliste.

sri lankamaldiverne

Der forekommer reklame i indlægget. Reklamen er i form af henvisninger til netshops, der forhandler de produkter, vi selv har haft stor glæde af at medbringe på vores rejser, og som vi derfor anbefaler til andre. Købes produkterne via vores links, får vi provision af salget. For mere information, kan I evt. læse mere i vores cookie- og privatlivspolitik.

11 Comments on Goyambokka i Tangalle; én af Sri Lankas bedste og smukkeste strande!

 1. Nanna kruuse // 16. februar 2019 ved 16:23 // Svar

  Hej Stine

  Efter fem uger i dejlige Mexico, planlægger vi 5 ugers ferie på Sri Lanka i februar og marts næste år. Vi rejser med to børn der til den tid er hhv. 4&6 år. De er vant til at rejse?

  Vi skal helst have ophold på 4-7 dages varighed, da børnene skal have lov til at falde til.

  Vi vil gerne starte og slutte med dejlig strand og ellers gerne opleve kultur (kandy), Dumbulla og Nuwara Elyia. Ved du om Trincomalee er håbløst på det tidspunkt?

  Venlig hilsen
  Nanna

 2. Stine Bang Iversen // 2. august 2017 ved 16:15 // Svar

  Har lige bestilt ophold på Palm Paradise Cabanas – fik en anbefaling fra en veninde. Havde ikke læst denne Blog og har bestilt på booking.com. Der kom ikke den restriktion op. Tværtimod skriver de man kan have et barn under 6 år gratis i eksisterende senge. Mon de har lavet det om igen igen? Har en datter på 4, så er da liiidt spændt.

  • Hej Stine.
   Beklager mit sene svar, men vi har været på Cuba, hvor internetforbindelsen mildest talt er dårlig 🙂 Det har derfor været svært for mig at være online.
   Palm Paradise er fantastisk, men de er ikke velkomne i forhold til børn under 6 år længere, desværre. Det er ihvertfald det de har skrevet til os. Jeg vil derfor skrive en mail til dem og spørge, hvis jeg var dig. Så kan du blive mere afklaret, og det er jo det vi ønsker, når vi rejser ud. Særligt når vi har de små med.
   Jeg ønsker jer en fantastisk rejse til Sri Lanka. Det er et skønt land!
   De bedste hilsner fra Stine

   • Stine Bang Iversen // 7. august 2017 ved 13:13 // Svar

    Tak Stine – helt OK. Fik en mail fra dem om børn under 6 år ikke måtte sove i samme seng som de voksne mere. Men ikke at de ikke var velkomne. Så hun anbefalede os at booke en hytte til. Det er gjort, og det bliver et noget dyrere ophold, men synes simpelthen det ser så charmerende ud at jeg ikke vil gå glip af det!

    • Super, at der nu er styr på det 🙂 Personalet er rigtig, rigtig venlige, men ejeren, som har skrevet til os, er ret firkantet. Hun skrev, at børn under 6 år ikke var velkomne. Jeg er derfor glad for at høre, at det ikke i realiteten er sådan! PPC er ét af de allerbedste steder, vi har været på Sri Lanka. Der hviler en skøn stemning og ånd over det sted. Jeg forstår godt, at I ikke vil gå glip af den oplevelse. Nyd det 🙂

 3. Rønnaug Sulheim // 11. juni 2017 ved 13:00 // Svar

  Hei! Vi drar til Sri Lanka 25. juni. Vi har tre jenter (piger) som dere. Starter opp med en uke på rundreise, avslutter med en uke ro. Vi vil ha fin strand, deilig basseng og bra vær. Må vi reise økt, eller vil Goyambukka være bra? Når var dere der? Mvh Rønnaug Sulheim

  • Hej 🙂
   Hvor lyder det dejligt 🙂 Jeg håber, at I får nogle fantastiske oplevelser derude.
   I rejser i juni, så hvis I ønsker at være på den sikre side rent vejrmæssigt, så vil jeg anbefale jer at tage østpå.
   Goyambokka er SÅ smuk, men måske nok også lige mere usikker rent vejrmæssigt i den periode, hvor I tager afsted, hvorimod østsiden har højsæson.

   Vi har været på Sri Lanka flere gange, men sidst vi var der, var i sommers (2016), hvor vi var på sydkysten i slutningen af juli. Vejret var godt der, men vandet stadig uroligt. På østsiden var vandet helt roligt.

   Rigtig god rejse til jer.

   De bedste hilsner fra Stine

 4. Annette olsson // 25. september 2016 ved 14:06 // Svar

  Hej ved du om man kan søge visa hjemmefra til 2 måneder vi skal afsted i slutningen SF december til slutningen af februar. Mvh Annete

 5. Hanne ronøe // 15. januar 2016 ved 4:57 // Svar

  Hvordan kom i fra colombo til Tangalle

  • Hej Hanne.
   Vi havde bestilt en chauffør til at hente os i lufthavnen via det første sted, vi havde booket i Tangalle.
   Hvis I allerede ved, hvor I skal bo, når I ankommer, så sørg for at få dem til at arrangere afhentning i lufthavnen – husk at aftale en pris.
   Vi var så heldige, at vi blev afhentet af en fantastisk chauffør, som vi så selv efterfølgende lavede aftaler med om at køre os på resten af vores ferie – ihvertfald det meste af tiden.

   De bedste hilsner fra Stine

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


Follow my blog with Bloglovin