Hvilke børne- og voksen-sandaler bør I vælge til den aktive ferie?

sandaler

Når vi rejser på ferier, som har et relativt højt aktivitetsniveau, og hvor vi har et ønske om at komme rundt og udforske både natur og seværdigheder, er ordentligt fodtøj noget af det allervigtigste at medbringe!
Vores fødders sundhed er afgørende for, at vi kan bevæge os frit, og for at vi føler os godt tilpas. Dermed er ordentligt fodtøj også grundlaget for, at vores ferie bliver lige så god, som vi forventer – en ferie med vabler og sår på fødderne kan være en forhindring for, at vi får oplevet det, vi har drømt om.
Vi har derfor sat os for at finde de bedste sandaler på markedet til den aktive ferie, og har i den forbindelse researchet os frem til, at Pro-outdoor.dk er eksperter på området og samtidig har højkvalitetsprodukter, når det kommer til aktive ferier og det bedste fodtøj hertil.

Sandaler fra Teva – den bedste investering

Sandaler fra Teva er absolut højkvalitetssandaler, og p.t. de bedste sandaler på markedet.
De koster lidt mere end almindelige sandaler, men til gengæld får du det, du betaler for; nemlig en sandal, som giver dig den bedste stødabsobering, og som kan bruges i alle former for terræn. Derudover har sandalerne en lang holdbarhed, hvilket er med til at gøre dem til en god investering.

Teva er et amerikansk mærke og et af verdens førende firmaer inden for mere gennemførte, tekniske kombinationer af sandaler til både friluftsliv og hverdagsbrug.
Tevas sandaler er designet således, at I uden problemer kan holde til at have dem på i rigtig mange timer ad gangen på f.eks. vandreture, eller når I bevæger jer i naturområder, som kræver noget særligt.
Firmaet har lavet sandaler siden starten af 1980’erne, og produkterne er udviklet af nogle amerikanske riverrafting-fyre i Grand Canyon, som var trætte af, at de sandaler man kunne få, ikke kunne tåle at blive våde uden at gå i stykker eller uden at være langsomme om at tørre.
Derudover manglede de sandaler, som havde en god stødabsobering, når de skulle gå på klipper og ned til floderne, når de skulle rafte. Efter længere tids eksperimenteren fik de skabt en yderst funktionel sandal med et helt unikt tre-punkts-indstillingssystem, der gør, at sandalen kan justeres både bag om hælen, rundt om vristen og i forfoden – og dermed nøjagtigt kan tilpasses den enkeltes fod. Samtidig lykkes det at designe sandalen i et materiale, som kan tåle vand og tørre hurtigt igen, og ligeledes fik de fremstillet en sål med en helt unik stødabsorbering.

Teva sandalerne har vundet rigtig mange tests rent internationalt – se bl.a. disse testresultater på teva-eu.com.

Herresandaler

Der findes flere rigtig gode modeller af Teva sandalerne, men vores anbefalede modeller til herrer er følgende:

Teva Fi 4

Topmodellen inden for Tevas sandaler hedder Terra Fi 4 , og er en ret kraftig og lidt tung vandresandal, men også klart den, der har mest stødabsobering og den bedste støtte omkring foden.

sandaler-herre-teva-fi-4

sandaler-herre-knap

 

Sandalen er helt klart det, man kan kalde en ”hardcore vandresandal”, og er den foretrukne sandal blandt friluftsmennesker, men også den sandal, som p.g.a. sandalens optimale stødabsorbering, absolut kan anbefales til folk, der ikke som sådan vandrer, men som har problemer med knæ eller hofter, og derfor skal have en sandal, der muliggør gåture uden nogen former for smerter.

Teva Terra Fi Lite

Modellen Teva Terra Fi Lite er en lidt lettere udgave, som kan anbefales til den ”almindeligt rejsende”, da det er en sandal, der giver de optimale vilkår til de personer, der gerne vil have en sandal, der kan klare det hele.

sandaler-herre-teva-tirra-fi-lite

sandaler-herre-knap

 

Det er den perfekte kombination af en rejse-, vandre- og badesandal, der kan klare de fleste udfordringer uden at være alt for klodset og tung.

Teva Terra Fi Lite er en super fleksibel sandal, der findes til både damer og herrer. Også denne sandal kan uden problemer justeres både bag om hælen, rundt om vristen og i forfoden.
Sandalen findes både i en læder og nylon-udgave.

Læderudgaven er mest til dem, der gerne vil have en rigtig fed sandal med et lækkert udseende, hvorimod nylonsandalen er bedst egnet til dem, der ved, at de får brug for at have en sandal, der kan tåle at man går med den i vand, har brug for en badesandal eller som skal vandre et sted, som er fugtigt og hvor de eventuelt skal passere nogle floder.
Lædersandalen kan også tåle at blive våd, men det er ikke den I skal købe, hvis I ved, at I ofte skal passere floder eller gå igennem store vandmængder – eller bare ved, at sandalen ofte vil blive våd.

Nylonsandalen tåle at komme i vaskemaskinen. I skal blot sørge for at sætte den godt sammen i lukningerne, således velcroen ikke flår i nylonen og laver løse tråde, så sandalen bliver flosset. Et tip er evt. at fastgøre velcroremmene med en strip, så I er sikre på, at den ikke går op eller “hægter” sig fast i andet materiale i vaskemaskinen.
Derudover er det vigtigt at være opmærksom på, at centrifugeringen i maskinen er lidt hård ved den stødabsorberende sål, og derfor ikke noget, I bør gøre for ofte. På den baggrund kan det anbefales eventuelt at bruge et vaskeprogram uden centrifugering.

Oplever I, at sandalen har fået en lidt grim lugt af ”sure tær”, kan I også lave en blanding af rodalon og vand, og vaske dem i denne blanding.

Alle ovenstående modeller findes i flere forskellige farver – se udvalget hos pro-outdoor.dk her.

Sandaler til damer

Der findes også mange smarte og gode Teva modeller til kvinder.

Generelt er ét af kendetegnene ved Tevas sandaler – både til mænd, kvinder og børn – blandt andet, at remmene på sandalen går ned under sålen og således ganske enkelt fortsætter ned under foden, hvilket er medvirkende til, at sandalerne er langt mere slidstærke end andre sandaler. Der er dermed ikke nogle syninger, der går op eller går i stykker, og sandalen har derfor en lang holdbarhed.

Teva er uden tvivl den sandal på markedet, der holder til flest timers brug, og også den sandal, der har den bedste kvalitet og pasform fra dag ét!
Endvidere er kendetegnet for alle fire Teva modeller generelt, at de har det, der kaldes ”shock pad” som ligger under hælen, og som er en slags indlæg, der giver en ekstra stødabsobering der, hvor man først træder foden ned i underlaget.

Vores anbefalede modeller til kvinder er følgende:

Terra Fi 4

Modellen Teva Fi 4 findes nylon  og er en klassisk vandresandal, hvor komfort, funktionalitet og slidstyrke er i højsædet.

sandaler-kvinder-terra-fi-4

sandaler-kvinder

 

Sandalen har ekstra foring omkring anklen for at mindske risikoen for slidsår, og remmene kan indstilles efter Tevas specielle tre-punkts-indstillingssystem (hæl, vrist, tæer), hvilket medvirker til optimal pasform.

Sandalen fås i flere forskellige farver.

Teva Terra Fi Lite

En anden model er Teva Terra Fi Lite, som findes i både nylon og læder (i både brun og sort).
Nylonmodellen er en lettere version af en af verdens bedste vandresandaler, og har fantastisk stødabsorbering og en sål der gør, at man kan stå fast i både vådt og tørt terræn.

sandaler-kvinder-terra-fi-lite

sandaler-kvinder

 

Begge sandaler, nylon som læder, er lette og meget komfortable, og kan bruges til både lange gåture og i alle slags terræn.

Remmene på både nylon- og lædersandalen kan naturligvis indstilles efter det klassiske Teva tre-punkts-indstillingssystem, således pasformen bliver perfekt. Endvidere er remmene på begge sandaler let polstrede for at minimere risikoen for irritation og gnavesår.

Teva Tirra

En lidt mere feminine model hedder Teva Tirra. Denne sandal har stadig en rigtig god stødabsobering, men det er her ikke muligt at spænde den om hælen, men blot om vristen og 2 steder rundt om forfoden (har altså ikke tre-punkts-indstilling).

 

sandaler-kvinder-teva-tirra

sandaler-kvinder

Teva Tirra er lidt smallere end Teva Terra-modellen, og passer dermed til den lidt smallere fod.
Sandalen fås også i en læder-udgave.

 

Teva Verra

Modellen Teva Verra er en model, som er mere moderigtig og det, der kan betegnes som en ”let vandresandal”.
Sandalen har kun en indspændingsmulighed, og remmene er lidt tyndere end på de andre modeller, og er dermed ikke så gode til at holde foden tilbage i sandalen, som ved de modeller, der har tykkere remme.

sandaler-kvinder-teva-verra

sandaler-kvinder

 

Sandalen er ikke lavet til decideret vandring i ujævnt terræn, men I kan sagtens gå lange ture i den. Den er derfor brugbar til storbyferier eller til lange gåture på lige strækninger – altså ikke en sandal vi vil anbefale, at I tager på vandretur i bjergene med.
Sandalen kan sagtens bruges som badesandal, og vil derfor være ideel til en ferie på f.eks. Maldiverne.

Skal I på vandretur eller på tur i bjergene vil det altså ikke være denne model, der kan anbefales, men derimod model Tirra, Terra Fi Lite eller Terra Fi.

Børne sandaler

Tevas børnesandaler er højkvalitetssandaler, og nogle af de bedste på markedet.
Sandalerne fra Teva kan reguleres flere steder, således de kan tilpasses det enkelte barns fod, og dermed sidde tæt til foden, så denne ikke bevæger sig frem og tilbage, men sidder fast, når barnet bevæger sig.

Anbefalede modeller til børn er følgende:

Teva Tirra

Alle børnesandalerne fra Teva kan tåle vand, undtagen den nyeste model i læder, der hedder Teva Tirra Leather  Det er ikke som sådan fordi denne model ikke kan tåle vand, men – som ved voksenmodellerne – er den ikke lavet som en sandal, der kan bades i. Det er altså ikke den rigtige model at bruge som badesandal – der skal I i stedet vælge én af de andre modeller i nylon

sandaler-boern-teva-tirra-nylon

boerne-sandaler-knap

 

Teva Tirra har en smal pasform, og passer godt til pigefødder. Remmene hen over foden kan nemt indstilles med velcro, og sørger dermed for at holde foden sikkert på plads.
Sålen på sandalen er bygget op omkring en blød og stødabsorberende sål, der har ekstra shocPad i hælen for ekstra stødabsorbering netop der. Ved svangen er sålen forstærket for ekstra støtte. Nederst har sandalen en slidstærk DuraBrasion gummisål, der medvirker til, at sandalen står godt fast på både tørre og våde underlag.

De sandaler, der ikke er fremstillet i læder, kan børnene sagtens bruge som badesandaler.
Sandalen fås i flere farver.

Teva Toachi

Modellen Teva Toachi har ”forfodsbeskyttelse”, og er dermed rigtig god til mindre børn.

sandaler-boern-teva-toachi

boerne-sandaler-knap

 

Sandalen er en super god vandresandal, men også yderst brugbar og praktisk til hverdagsbrug, f.eks. hvis der skal spilles fodbold på skolen i frikvarteret.

Generelt er et godt råd, at I køber både jeres og jeres børns sandaler til den aktive ferie ½ cm større end normalt, således foden/storetåen ikke blottes og rammer jorden/glider ud over forsnuden af sandalen, som kan medføre at I ridser tæerne og får infektioner til følge.
Særligt i tropiske områder er infektionsrisikoen større end andre steder, da bakterier trives godt i dette klima.
Endvidere er et godt råd, at I indstiller jeres Teva sandaler til det terræn, I bevæger jer i. Når I går nedad f.eks. klipper og bakker vil jeres fod automatisk glide frem i sandalen. Går I opad en klippe eller bakke, bør I justere bagom foden og over vristen, således foden ikke glider rundt i sandalen.

Klipklappere

Skal I afsted på en rejse med rygsæk, vil det være en rigtig god idé at have et par klipklappere med, som kan sidde i sidelommen på rygsækken.
Et par klipklappere fra Teva er gode at variere med i forhold til de lidt mere kraftige vandresandaler, og derudover er det altid rart og praktisk at have et par klipklappere med, som I hurtigt kan stikke fødderne i, når I f.eks. skal til stranden.

Klipklappere til herrer

Teva Mush

Pro-outdoor.dk anbefaler Teva Mush klipklapperne til herrer, da sålen er fremstillet af det bløde mush-materiale, der former sig efter foden, men samtidig giver en rigtig god støtte.

klipklappere-herre-teva-mush

klip-klappere-knap

 

Klipklapperne har ekstra slidstyrke og samtidig er canvasremmen imellem tæerne blød og afrundet for at mindske risikoen for irritation.

Klipklappere til damer

Teva Olowahu

Teva Olowahu er en luksusklipklap, og anbefales til kvinder.
Sålen på klipklapperne er fremstillet af en speciel slags skum (memory-foam), der støber et aftryk af din fod efterhånden som de bruges. De former sig derfor stille og roligt efter ”ejerens” fodaftryk.

klipklappere-kvinder-teva-olowahu

klip-klappere-knap

 

Pro-outdoor.dk forhandler ikke klipklappere til børn.

Teva-sandaler til hele familien forhandles hos Pro-outdoor.dk, som er et firma, der har eksisteret i 28 år, og hvis mission og passion er at hjælpe folk med at få nogle rigtig gode naturoplevelser. Pro-Outdoors mangeårige erfaring og ekspertise gør, at de er i stand til at yde den bedste rådgivning omkring hvilke produkter og hvilket udstyr I har brug for i forhold til at få de bedste oplevelser i naturen. Har I det rigtige udstyr, det rette fodtøj og den rette beklædning, har I langt større mulighed og frihed til at nyde jeres oplevelser og ferier uden at skulle bekymre jer eller være generet.
Hvis I ønsker den bedste rådgivning i forhold til udstyr til den aktive rejse, hvor vandreture m.m. er i fokus, er det muligt enten fysisk at lægge vejen forbi pro Outdoors butik i Holbæk eller at ringe til dem for rådgivning og vejledning omkring hvilke produkter I vil kunne få mest glæde af på jeres ferie.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *