skoen rejse til mauritius med boern

Trine og familien rejser til Mauritius sammen med deres børn

holdte barsel på mauritius med boern

Familieferie og barsel på Mauritius er et drømmescenarie, som sagtens kan udleves!
At rejse til Mauritius sammen med sine børn, giver jer en fantastisk mulighed for at holde en afslappe ferie i paradisiske omgivelser!
I kan her læse Trines rejseberetning fra Mauritius, som hun har besøgt sammen med sin familie i september-oktober 2015. Find ud af, hvordan I selv kan sammensætte jeres egen rejse til Mauritius, og få inspiration til, hvor I skal bo og hvad I kan opleve.

Læs også: På cykel rundt på La Digue, Seychellerne.

Ønsker I at læse flere beretninger fra paradis-destinationer i det Indiske Ocean, kan I på vores hjemmeside ligeledes læse vores store tema om Seychellerne, hvor vi rejste rundt i sommeren 2018.

Derfor faldt valget på underskønne Mauritius!

For mange familier kan det være svært at finde en destination, som er helt perfekt, når man rejser med små børn. Vi var derfor også mange overvejelser igennem, inden vi aftalte, at vi ville bruge de sidste 7 uger af vores barsel på at rejse ud, og bare være sammen som familie.
For vores familie var kriterierne for den perfekte destination, at der skulle være sol og sommer, ikke for stor tidsforskel til Danmark (og dermed børnerytmer, der skulle vendes), gode flyafgange, gerne med natflyvning, så børnene kunne sove undervejs, ingen malaria eller andre tropevira – og sidst, men ikke mindst; mulighed for at kitesurfe og opleve masser af anderledes kultur.

Afgang til Mauritius

D. 01.09.15 var der afgang fra Billund med destination Mauritius. Vi var spændte på flyveturen, og de udfordringer det kan give at flyve med helt små børn.
Heldigvis var der en lille mellemlanding i Paris, og derfra tog vi den sidste lange strækning mod Mauritius, som blev fløjet om natten. For os det perfekte tidspunkt at flyve på, når man rejser med en baby og en 3-årig, og begge børn sov da heldigvis også det meste af tiden – uroligt; men de sov!

Vi landede på smukke Mauritius om morgenen, og skulle finde den bil, vi havde lejet hjemmefra

Via AGODA havde vi booket et hotel HOTEL FRIDAY ATTITUDE i Trou d’Eau Douce, som ligger på østkysten af Mauritius.

Bilen vi havde lejet hjemmefra, var en lille skrammelkasse, og med 2 helt små børn og kitesurf-udstyr, havde vi et lille puslespil, vi skulle have til at gå op.
Trætte efter rejsen baksede vi længe med at få bagagen ind i miniputbilen, og efter at have fået skilt klapvognen i atomer og pakket det hele om, lykkedes det at få både børn, kitesurf-udstyr, klapvogn og bagage ind i bilen, og vi kunne starte vores tur østpå ad kystvejen.

Trou d’Eau Douce, østkysten

Trou d’Eau Douce ligger på østkysten af Mauritius, og har meget få turister. Det var her, vi skulle tilbringe vores første 7 døgn.
Østkysten består af små landsbyer, enkelte templer og kirker – og så strande! De mest fantastiske strande, faktisk!
Store dele af året blæser det dog en del, og vejret her er derfor noget køligere end på resten af øen. Med kiteudstyret under armen, giver det dog de mest perfekte vejrforhold, hvilket også var én af grundene til, at vi havde valgt netop dette spot.

Vi ankom til Hotel Friday Attitude med 2 sovende børn, og rejsen havde efterhånden også sat sine spor på vi voksne, der var mindst lige så trætte som børnene.
Friday Attitude er et 3-stjernet hotel med beliggenhed på stranden, hvilket også var årsagen til, at vi havde valgt netop lige præcis dette hotel. Med en beliggenhed ved en strand, som har god vind, ville der være rig mulighed for at kitesurfe.
Derudover har hotellet familieværelser med separat soveafdeling til børn, hvilket er genialt. Det betød, at vi som voksne også kunne have tid med hinanden om aftenen, og ikke konstant skulle gå på listefødder, og tage for mange hensyn til sovende børn.
Prisniveauet på hotellet var 900 kr. i døgnet med halvpension.

Prisniveauet på Mauritius er generelt højt, da Mauritius betragtes som værende en luksus-charter-destination.
Der findes dog masser af private lejligheder på f.eks. Homeaway.com til rimelige priser, så man skal ikke lade sig afskrække af de ofte voldsomme priser, når man leder efter hoteller. Led enten efter deals, eller prøv Homeaway – så er det muligt at finde alternativer.

Rent prismæssigt er det billigste sted at opholde sig på Mauritius østkysten, og derefter kommer vestkysten. Nord- og sydkysten er de dyreste steder at opholde sig.
På sydkysten kan man primært bo på 5-stjernede hoteller, hvorimod områderne nordpå er de mest populære destinationer, og dermed også de mest turistede spots på Mauritius.

afslapning i byen på mauritius

Kigger man bort fra de postkortsmukke strande, var noget af det, der overraskede os mest faktisk, hvor ulands-agtig Mauritius er på østkysten. Stedet er ubeskriveligt smukt og charmerende, men samtidig yderst fattigt og uciviliseret.

Rent praktisk var vi glade for beliggenheden af vores hotel. Vi skulle ikke køre særlig langt for at finde et stort og vestligt supermarked – vi fandt et i Flacg, ca. 15 km. fra Trou D’eau Douce, hvilket var nemt og overkommeligt at komme til med en lejet bil i baghånden.
I supermarkedet var det muligt at få rigtig mange ting til babyer og små børn, bl.a. pampers bleer, Heinz babymad på glas, parfumerede vådservietter og alle former for madvarer.
Er I ikke til parfume og hormonforstyrrende stoffer, vil vi anbefale, at I selv medbringer vådservietter og solcreme.
I kan her få et overblik over, hvad der er praktisk at pakke til rejser med baby her ⇒ Se vores pakkeliste til babyer her ⇐

Maden på Hotel Friday Attitude er af international standard, og består primært af fisk og ris, men også grill og karryretter. Personalet på hotellet er yderst servicemindede og venlige.
Generelt er det mauritiske folk vilde med børn, så selv om vi var den eneste familie med børn på hotellet, så føltes det ikke ubehageligt i restauranten. Vi havde absolut en følelse af, at både vi og vores børn var betydningsfulde gæster.

Efter de første 3 dage på Hotel Friday Attitude, hvor vi lige skulle bruge tid på at ”lande” efter en lang rejse, og også på at omstille os, havde vi endelig mod på udflugter.
Der er kun 2 timers tidsforskel fra Danmark til Mauritius, hvilket betyder, at ens børn ikke skal kæmpe med at vende døgnet på ”hovedet”, som de ville skulle gøre, hvis vi havde rejst over andre tidszoner. Rent overskudsmæssigt er det en kæmpe fordel.
Til gengæld skulle vores 7 måneder gamle baby kæmpe med feber, forkølelse og hoste – formentlig forværret af, at airconditionsystemet på flyet havde fået fuld skrue, og vi dermed havde en følelse af at sidde i konstant træk på hele flyveturen.

Vores første udflugtsdag foregik i skønt tempo op ad kysten til Belle Mare, som er en billedskøn lille vig med en postkortsmuk strand. Landsbyen var et fattigt, søvning lille samfund, som emmede af stemning. Lige i vores ånd, og også den stemning, vi var rejst ud for at få.

en smuk strand på mauritius

For os, der selv havde bestilt og arrangeret vores rejse, var det slående at opleve, hvor mange turister, der var rejst til Mauritius, men som virkede til udelukkende at opholde sig på hotellerne.
Det var som om, at mange havde købt all-inclusive på en 14-dages charterferie, og hovedparten af disse gæster kom fra England og Frankrig.
Det undrede os, at det virkede som om, at folk var rejst langt væk hjemmefra til et fremmed og smukt land, men så udelukkende valgte at opholde sig på hotellernes områder, når nu der var så meget at opleve i de omkringliggende miljøer.
Noget af det, der driver os, og som gør, at vi elsker at rejse er, at vi godt kan lide at gå på opdagelse i lokalområderne, og få stillet noget af vores nysgerrighed i forhold til den kultur, vi befinder os i. Det er SÅ givende, spændende og lærerigt!
Alle de steder vi kom, blev vi mødt af en lokalbefolkning, der var åbne, snakkesaglige og søde. Vi følte os velkomne og blev mødt med samme nysgerrighed, som vi også mødte andre med.

Den samme formiddag, som vi havde været i Belle Mare, gik vi en tur i de små baggader i Trou d’Eau Douce. Vores lyshårede børn vækkede opsigt, og vi opdagede, at vi rent faktisk var de eneste ”bleghvide” i miles omkreds.
I gaderne var der masser af legende børn, og vi faldt hurtigt i snak med en gruppe drenge, som spillede om glaskugler på en gammel, henlagt byggegrund i et lille grusområde. Alle taler engelsk på Mauritius, da det engelske sprog er på linie med det lokale sprog, creol, som er det officielle sprog. Det var derfor ikke noget problem at kommunikere med hinanden.
Vores søn på 3 år fik lov til at få en glaskugle af drengene, og jublen var stor, da drengene opdagede, at vores søn betragtede denne gave som noget meget stort. En, for nogle, lille gestus, men for vores søn en stor!

de lokaler spiller og hygger i mauritius

På de små pladser langs hovedgaden i byen spillede de ældre mænd domino eller kort.
I den lokale kirke øvede pigekoret sig, og de blev fnisende og generte, da vi gik ind og med stor glæde lyttede til deres sang. Overalt fik vi et indblik i den lokale kultur, og vi nød hvert sekund.

Vi vil ikke som sådan kalde Trou d’Eau Douce charmerende, men byen er 100% oprigtigt mauritisk.
Her lever kristne, hinduer og muslimer dør om dør uden konflikter. Hverdagen går sin gang med fiskeri, handler i de små butikker, og sejlture med turister.
Folk bor i ufærdige og faldefærdige huse, nogle sågar i skure, men alle virker glade og imødekommende.

Som børnefamilie skal man ikke være bekymret for, om man kan få de ting, man har behov for til babyer og småbørn, da det lille bitte lokale supermarked også sælger babymad på glas og ligeledes har et udvalg af bleer i forskellige størrelser. Dog er det svært at finde bleer i store størrelser på Mauritius, da befolkningen i landet generelt ikke er særlig store. For os en ok situation, da vores 3-årige alligevel var i færd med at stoppe med at bruge ble.

dejligt at hygge sig med ungerne på mauritius

På dag 5 besluttede vi os for at besøge en lille ø med beliggenhed ud for Trou d’Eau Douce, som hedder Ile Aux Cerfs. En rigtig lille bountyø, som ligner noget fra en drøm.
Desværre har en rigmand købt øen, og har med øje på profit forvandlet bountyøen til en turistdestination af de større. I højsæsonen valfarter folk dertil på ”daytrips”, hvilket gør noget ved den stemning, der burde være langt mere autentisk.
Vi bookede en lokal fiskerbåd, hvilket kostede 1600 MUR (Mauritiske rupees), som svarer til 300 danske kr. En god slat penge, men til gengæld havde vi båden helt for os selv, i stedet for at være stuvet sammen i en speedbåd.
Sejlturen ud til Ile Aux Cerfs var fantastisk smuk! Ungerne var vilde med det, for vi tøffede afsted over det smukke hav i et helt stille og roligt tempo.
Vores 3-årige søn fik lov til at hjælpe med at styre båden, og indfandt sig rigtig godt i rollen som kaptajn.

På selve øen er der alle slags aktiviteter; bar, restaurant, toilet, liggestole m.m. Endvidere er der mulighed for at benytte sig af vandski, faldskærm efter båd, pedalbåde og meget andet.
Alle aktiviteter og al mad er dog dyrt, så vores råd er, at I selv medbringer det meste, for ikke unødigt at bruge for mange penge.

Vi havde på ingen måde behov for at ligge tætpakket blandt andre turister, så vi gik væk fra de mest overfyldte steder, og bevægede os ud på en sandtange, hvorfra vi kunne nyde det turkise vand i fred og ro.

bountystrand på mauritius

Stranden på stedet er fyldt med gamle koraller, hvorfor en god idé er, at I medbringer badesko.

Sikke en plet på jord, Ile Aux Cerfs er! Kridhvid strand med roligt svajende palmer, turkies vand med exceptionel høj sigtbarhed, massevis af eksotiske fisk og koraller. Smukt!
Med en sovende baby i klapvognen under skyggen fra en palme, nød vi andre solen, naturens skønhed og følelsen af frihed.

Læs også: Oplev Seychellerne på budget!

Gode råd til ferie på østkysten af Mauritius:

 • Lej en bil! Der er langt til indkøbsmuligheder og reatauranter. I Central Flacq ligger et stort mall med mulighed for at købe de praktiske og nødvendige ting, som en familie med små børn kan have behov for.
 • Book overnatning ickl. mad, eller book en lejlighed, hvor I selv har mulighed for at lave mad. Landevejene uden for de fleste hoteller er mørke, og der er langt til andre restauranter.
 • Husk badesko til børn.
 • Vær opmærksom på, at det i perioder blæser meget på østkysten. Tjek derfor op på vejrudsigten for sæsonen, før I booker.
 • Medbring bleer i store størrelser hjemmefra, hvis I har et større barn, der bruger bleer.

Bain Boeff, nordøstkysten på Mauritius

Efter en dejlig uge på østkysten, drog vi nordpå i vores lille, skramlende bil.
Godt klemt inde mellem 2 autostole på bagsædet med 2 sovende børn, nød jeg synet af den fantastiske natur, vi kørte igennem på vores vej mod næste stykke eventyr; sukkerplantager, smukke strande og faldefærdige landsbyer med enkelte fine templer.
Køreturen tog ca. 1 time, og vi ankom til vores lejlighed på Cape Bay Beach Resort om eftermiddagen, lige i tid til en dukkert i poolen.

Vi skulle tilbringe 4 døgn her, og i komplekset boede der både turister og velhavende lokale. Det betød, at vi havde poolen helt for os selv. Det var en helt igennem fantastisk følelse af lettelse og afslapning efter 7 døgn på et hotel, hvor vi havde ”tysset” en hel del på vores børn, når vi syntes, at støjniveauet blev lige lovligt højt.
Lejligheden var stor – to soveværelser, en stue, et godt udstyret køkken med både opvaskemaskine og vaskemaskine, hvilket gav en yderligere følelse af luksus. Særlig praktisk, når man rejser med børn.
Vi havde helt bevidst valgt en kombination af hotel og lejlighed, da vi var klar over, at vi ikke ville have lyst til udelukkende at spise på restaurant i de 7 uger, vi skulle tilbringe på Mauritius.
Derudover var det skønt selv at kunne bestemme menuen, og allerede den første aften i lejligheden blev både børn og voksne mætte af den lækre mad, vi selv havde tilberedt af skønne og velsmagende råvarer.

På nordøstkysten fungerer vejnettet og trafikken som østpå, og det er den samme traffikerede landevej, der kører gennem alle byerne. Der er intet fortov, og det grænser til det uansvarlige at gå langs vejen.
På den anden side af vejen ligger stranden, men man skal gå ca. 200 m. for at komme dertil. Den vilde trafik og den manglende sikkerhed var nok til, at vi ikke havde lyst til at tage til stranden, mens vi var der. Vi følte os utrygge, og var bange for at blive kørt ned.

Vi havde klart forventet os en del mere civilisation i nord, og blev igen helt vildt overrasket over afstandene til f.eks. reatauranterne fra resortet. Dog var der kun 3 km til et større, lokalt supermarked i Pereybere, og der var der fine muligheder for at købe ind til det mad, vi gerne ville spise.

Cape Bay Beach Resort havde kun én kok tilknyttet, og for 200 kr. kunne man få hende til at lave chicken curry til 2 personer, og også bringe maden ud. Nem løsning, hvis ikke vi selv ønskede at lave mad.
Lejlighederne på stedet er moderne og minimalistisk indrettede. Udenfor er der overdækket terrasse og en lille bitte privat pool på 1,5 x 1,5, som hører til lejligheden.
Det var en skøn fornemmelse med egen lille have, og vi brugte timevis dér, liggende på terrassen i skyggen, med baby på et vattæppe og en legende 3-årig ved siden af. Nærmest et drømmescenarie.
Inden vi fik set os om, havde vi allerede fundet en slags dagligdagsrytme og en ro i tingene, selv om vi var så langt væk hjemmefra. Vi følte os utrolig godt tilpas og meget trygge.

Vi vil absolut anbefale Cape Bay Beach Resort med beliggenhed kun 6 km fra Grand Baie, som er den mest turistbesøgte by på Mauritius med et væld af restauranter, et kæmpe supermarked og et utal af shoppingmuligheder. Dog er det en forudsætning, at I har lejet en bil, hvis I ønsker at komme omkring og føle, at I har friheden til at gøre det, der passer til jeres temperament.
Der kører dog busser, men med små børn og traffikeret landeveje, er en bil klart at foretrække.

Dagene på nordøstkysten blev brugt på afslapning på terrassen og ved og i poolen. Det blev også til lidt kitesurfing for vi voksne, samt et par gåture i Grand Baie.
Grand Baie og oplandet er utrolig kontrastfuldt. Hvor oplandet er øde og præget af synet af faldefærdige små shops, er der i Grand Baie et stort moderne mall med mulighed for at købe kendte mærker som Diesel, Only m.m., liv ved vandet i form af forskellige shops, turister og både og masser af restauranter – både lokale og internationale i form af bl.a. McDonalds.
Grand Baie er Mauritius' hjerte. Det er her turismen i sin tid startede, hvilket ses og mærkes. Der er dog intet negativt i det, tværtimod hersker der en dejlig atmosfære af afslappet feriestemning.

Ønsker I at bo helt tæt på Grand Baie, vil vi anbefale jer at bo vest for Pointe de Canonnier, som er et yderst smukt område.

Wolmar i den sydvestlige del af Mauritius – og en flok fattigrøve på 5-stjernet hotel

Efter vores fantastiske 4 dage i egen lejlighed gik turen til et 5-stjernet hotel!
Vi havde hjemmefra besluttet, at det skulle prøves, da det i høj grad er de 5-stjernede hoteller, der tiltrækker turister – og for os var det vigtigt, at vi fik afprøvet alle aspekter af rejselivet sammen med vores børn.
Da vores rejsebudget var begrænset, havde vi brugt rigtig lang tid på at finde en god deal, hvilket faktisk godt kan betale sig at bruge tid på.
Efter længere tids research endte vi med at booke via Hotwire.com. Dette er et site, hvor man kan tage chancen med et ukendt hotel i et givent område med et givent antal stjerner.

lækkert hotel på mauritius

Vi fik Sugar Beach Resort ved Wolmar på sydvest Mauritius ved at booke via Hotwire.com, og bookede faktisk et par af stederne på vores tur via dette site. Vi følte på den måde, at vi ret meget for pengene.

Vi ankom til dette storslåede 5-stjernede hotel i vores lille-bitte bulede bil, og kørte op foran receptionen.
Med 700 kufferter og kiteudstyr, som bare væltede ud, da vi åbnede dørene, fik jeg en overvældende følelse af mest af alt at have lyst til at gemme mig. Der var ligesom ikke helt en følelse af overensstemmelse mellem det, at ankomme i ren backpackerstyle i en skrammelbil med alt for meget oppakning og lidt for meget kaos, og så køre ind i en fisefornem verden, hvor der ligesom er visse normer for dresscode og adfærd…
Straks vi ankom, kom en lille receptionist løbende for at yde fornem service, og tog med det samme vores tasker. Jeg så nærmest situationen udefra; Jeg sad dér, mast ind mellem 2 autostole, og nærmest væltede ud af bilen. For mig et pinligt scenarie i de helt forkerte rammer – særligt da der samtidigt ankom et par på nøjagtigt på samme tid som os, sirligt bærende på et par eksklusive Louis Vuitton kufferter!
Forskellen var slående lige i dette øjeblik, hvor vi bare følte os helt malplacerede lige dér – i vores klipklappere og med snottede unger i beskidte t-shirts…

Efter at have erkendt, at vi ”faldt helt igennem” i dette fisefornemme miljø, tog vi en hurtig beslutning om at være ligeglade! Vi ville ikke spilde vores kostbare tid på at føle os forkerte, for stedet var enestående smukt!!
Sugar Beach Resort er anlagt i engelsk stil med stilfulde egelske haver, store halls, svungne trapper, pavillioner, ubeskrivelige, kæmpestore pools og med en beliggenhed ved en super flot og børnevenlig strand.

Vores værelse havde en placering, som medførte, at vi hver aften kunne nyde synet af den smukke solnedgang, og det bedste af det hele var, at børn var mere end velkomne på hotellet!
Hotellet har kids club, og derudover annoncerer de faktisk med, at hotellet er for familier.
Da vi var der, var vi rent faktisk de eneste med små børn – men vi gik all in på at føle os velkomne 😉

Opholdet var desværre kun med morgenmad, og da vi spurgte efter prisen på aftenbuffet, fik vi et mindre prismæssigt chok; 400 kr. pr. person! En prisniveau i den størrelsesorden resulterede i, at vi i stedet var nødsaget til at finde en reataurant i Flic en Flac, og så der kunne spise fattigrøvsmad, hvorefter vi stille og roligt kunne drage tilbage til ”slottet” for at sove drømmesøvn i luksusomgivelser.
Til vores store held spiste man dog både godt og til fornuftige priser i Flic en Flac. Vi spiste bl.a. på “Rib & Reef” på strandvejen, og fik super god mad for 1200 MUR (ca. 250 DKR) inkl. drikkevarer.

På resortet var der mange gratis aktiviteter, og vi benyttede kajakker og pedalbåde, spillede tennis og gik til fitness, og tog derudover på båd- og snorkeltur.

Ønsker I, som os, at prøve at bo på et 5-stjernet hotel, så kan Sugar Beach Resort absolut anbefales!

Når man rejser med helt små børn, synes vi faktisk, at det er rigtig nemt, når alt foregår på ”all-inklusive-måden”, men det er samtidig også afsindigt dyrt. Det er derfor vigtigt at få prioriteret, hvad det er, I ønsker at få ud af pengene.
Vi fik det dog fint til at fungere med kun morgenmad, og så tømte vi ellers minibarens køleskab, og fyldte i stedet pålæg, yoghurt og drikkevarer i, således vi havde brød med pålæg til frokost, og også mulighed for at give vores 3-årige natmad, hvis han blev sulten, inden han skulle puttes.
Aftensmaden kørte vi til Flic en Flac efter, og i lejet bil tog det kun 5 minutter.

Alt i alt må vi bare erkende, at det ganske enkelt var en helt igennem fantastisk oplevelse af prøve at bo på luksushotel!Skal jeg, som småbarns-mor, dog forholde mig kritisk til noget, må det være, at logistikken og de mange forskellige behov, der kan opstå, når man rejser med helt små børn, måske bedre kan tilgodeses i en lejlighed, hvor der kan lukkes en dør, når et af børnene sover til middag.
Efter 3 dage i på luksushotel, så jeg (ufatteligt nok!) derfor faktisk frem til at ankomme til den lejlighed, vi havde booket i Flic en Flac med 2 soveværelser, og med beliggenhed lidt væk fra stranden.

Flic en Flac

Alligevel… det er ALDRIG sjovt at forlade et luksushotel!! Slet ikke for at tjekke ind på budget…
Dog, som nævnt ovenfor; pladsen i lejligheden, og ikke mindst de 2 soveværelser, var tiltrængt. At sove 4 på stribe i én seng, som vi havde gjort på luksushotellet, kan godt være en lidt svær øvelse. Hvis blot én sover uroligt, sover alle som regel uroligt…

I Flic en Flac tjekkede vi ind på Villa Sun Apartments, som består af lyse og lækre lejligheder med fine faciliteter, såsom pool, gratis tennisbane, bordfodbold, legerum etc.
Fordi lejlighederne ligger 3 km fra stranden, koster det ikke en ”bondegård at bo der, ca. 600 kr. pr. nat.

dejligt sted at bo med pool på mauritius

Alt var meget stille på stedet, og det var min klare fornemmelse, at halvdelen af lejlighederne i komplekset var ejet af udlændinge, som ikke var der på grund af “off-season”.
Det passede os faktisk super godt, for på den måde kunne børnene sagtens sove deres middagslur ved poolen, mens vi nød solen, eller udnyttede ungernes lur til at spille tennis.

Fra hotellet i Flic en Flac kørte vi en 30 min. lang tur for at besøge Grand Bassin.
Grand Bassin er en hellig sø med øens største hindu tempel, og med verdens største shiva figur.
Området besøges af mange troende, iklædt traditionelt tøj, og med lyde fra messende stemmer fra templet, iagttog vi de troende, mens de tændte røgelsespinde og lagde offergaver. En rigtig fin oplevelse at få sammen med børnene, og en overskuelig udflugt i passende afstand fra hotellet.
Faktisk var der rigtig mange udflugtsmuligheder inden for en afstand på 30 minutters kørsel fra hotellet – modsat det, vi havde oplevet de andre steder, vi havde boet.
Det var også muligt at besøge en safaripark med beliggenhed i en stor nationalpark, som havde smukke vandfald, gåstier, store skildpadder m.m. Endvidere var der mulighed for at besøge en krokodillepark, og at tage på delfinture og hvalsafari.
Havde vi kun skullet bo ét eneste sted på Mauritius, ville vi klart have foretrukket at bo i Flic en Flac.

Port Louis, som er hovedstaden på Mauritius, har derudover også mange ting at byde på i form af templer, markeder, shoppingmuligheder og meget andet.

På den sidste dag vi havde i Flic en Flac, var vejret overskyet, og vi gik derfor på oplevelse i byen. Der var reelt ikke meget by at komme efter, så vi endte på den lokale, offentlige strand.
Da det var weekend, var der enormt mange lokale, som holdte picnic på stranden med alle deres børn. Vi faldt derfor i snak med en stor familie, som spillede petanque, og i løbet af 5 min. havde min mand fået en kold øl stukket i hånden, og var en del af spillet. Sikken en imponerende åbenhed og gæstfrihed!

Sandet på vestkysten af Mauritius er ikke helt så fint og hvidt, som på østkysten. Til gengæld er der heller ikke så mange døde koraller blandet i det. Dermed er stranden noget mere børnevenlig.

På den offentlige strand er der nærmest lidt skov lige før sandstranden, hvilket er helt perfekt, når man er afsted med børn. Der er masser af muligheder for at gå på opdagelse og gå balance på træernes store rødder.

hygge med børnene på mauritius

Der hviler en dejlig og hyggelig stemning dér mellem træerne, tæt ved stranden. Og så er der skyggemuligheder, så solen ikke brænder for meget, og også så middagsluren kan soves i køligere omgivelser.

Pereybere

I planlægningen af denne 7 ugers rejse rund på Mauritius sammen med vores børn, gjorde vi – hvis vi selv skal sige det – lidt af et scoop! Vi havde nemlig på skift lokket vores forældre med på rejsen!
Først ankom min mands forældre i 14 dage, og efterfølgende mine egne i 14 dage. Det skulle vise sig at være en virkelig god idé, og både børn og voksne nød godt af de ekstra hænder, og det overskud det medførte, at vi var flere omkring hinanden og børnene. Derudover kom børnene tættere på deres bedsteforældre på sådan en tur, hvor der bare var tid og ro, og hvor alle var i overskud og væk fra den hektiske hverdag med alle dens praktiske gøremål.
Desuden var der tid til at tage de gode snakke med hinanden – både med egne forældre og med svigerforældre. De gode samtaler bringer jo altid folk tættere på hinanden.

Min mands forældre ville gerne se hovedøen, så derfor tog vi tilbage nordpå til Coin di Mire Hotel i Pereybere.
Der var masser af børn på hotellet. Endelig! – det var tydeligt, at vores søn havde savnet samværet med andre børn.
På hotellets område var der en super legeplads med kids club – skulle man ønske at få sine børn passet… Vi prøvede det ikke, og personalet talte primært fransk.
Der var dog mange franske børn i kids club.

hyggeligt sted at bo med børn når man rejser til mauritius

Hotel Coin di Mire emmede af hyggelig stemning, og bestod af lave bygninger med få enheder i hver, og så var der stråtag.
Der hvilede sådan en slags thailandsk stemning over stedet, og atmosfæren var hyggelig og behagelig.
Vi betalte 1000 kr. i døgnet inkl. halvpension, og boede igen 4 på stribe på et lille 30 kvm værelse.
Den eneste ulempe ved hotellet var, at stranden lå på den anden side af endnu en befærdet landevej.
Vi havde 4 overnatninger på Coin di Mire, og nød faciliteterne og den gode legeplads med de mange forskellige børn.

Da bedsteforældrene var til stede, var der tid til at surfe, da vi nu kunne få de skønne bedsteforældre til at passe de små. Derudover var der tid og mulighed for kun at tage 1 barn med på tur, så Victor og jeg bookede en gratis glass-bottom bådtur, hvor han havde mulighed for at se alle de smukke fisk under havets overflade. Der var dog for få koraller og fisk til, at Victor kunne blive optaget af det. Godt, at han i stedet udnyttede tiden til at lege sørøver 😉 Vi så dog en enkelt skildpadde, og turen var en succes og en del af de få gratis glæder på en ø, der lever af turismen.

Grand Baie

På et tidspunkt ankom min mands bror og søn også, så nu var vi pludselig 5 voksne og 3 børn, hvorfor det kunne betale sig at leje et hus, fremfor at bo på hotel.
Vi lejede derfor et hus i Point de Cannonier med beliggenhed 3 km. fra øens største turistby, Grand Baie.
Vi var fulde af forventning, for huset lignede en million på de billeder, vi havde set på nettet, da vi lejede det. Og vi blev absolut ikke skuffede!!

luksus hytte til hele familien på mauritius

Huset ”The Bay Villa No. 1” i Cannonier var LUKSUS!
Det kan anbefales at leje huset både med og uden børn. Det kan ikke sige for mange gange; FANTASTISK hus!
Huset er en enderækkevilla ud af 9 villaer, der ligger PÅ stranden med 180 graders view ud over strand og hav. Der er egen lille pool og også stor fælles pool. Derudover lækker overdækket terrasse og stor altan på husets 1. sal.
Med hele 4 soveværelser var der nok af plads til en stor familie eller en gruppe af venner, der bare ønsker at holde ferie sammen.
Prisen uden for højsæsonen var 1600 kr. pr. nat, og dermed betydeligt billigere end 3 værelser på et 3-stjernet hotel.
Dette hus fik i min optik 5-stjerner!
Den børnevenlige strand lige udenfor døren var blot endnu et plus!

Med bedsteforældrene med på ferie, blev der tid til at udforske Port Louis på en hyggelig kærestetur uden børn.
Port Louis er en storby med alt hvad dertil hører i form af shopping, nogle få monumenter, brede boulevarder, samt en pokkers masse trafik. Øens eneste motorvej går direkte ned i centrum af byen – men nu er motorvej på Mauritius jo selvfølgelig heller ikke at sammenligne med de danske motorveje. Nok må man køre 110 km i timen, men der er massevis af rundkørsler, traktorer, cyklister og en sjælden gang også både blinklys og fodgængere på den mauritiske motorvej. Lidt noget andet end de danske forhold.

dejlig strand på mauritius

I Port Louis brugte vi primært tid på det lokale marked, som nok er turistet, men alligevel ikke har mistet sin kulturelle værdi, og synet af handlende kunder i traditionelle hinduistiske klædedragter var en fryd for øjet.
Da vi havde været på markedet, valgte vi at spise et fint sted for første gang på vores ferie, og valget faldt på byens 5-stjernede hotel på havnen, “Loudonnais Hotel”, hvor vi bestilte hummer. Vi fik både forret, hummer til hovedret, dessert samt drikkevarer til den nette sum af 90 Euro i alt.
Maden var af lige så høj standard, som på en fin dansk restaurant, og med udsigt til havet, levende lys på bordet, og en mand, der stilfuldt spillede piano, kunne stemningen ikke rigtig blive bedre.

På havnen i Port Louis var der i øvrigt en dejlig legeplads med beliggenhed ved det gamle posthus, hvilket må være med til at trække op af i forbindelse med et besøg i byen, da gode legepladser ellers er en mangelvare på Mauritius. Mange af de legepladser vi fandt, var fulde af søm og ikke velholdte.

På en dag med regnvejr tog vi en bustur. Det, der egentlig blot var tænkt som en mulighed for transport fra A til B, blev en rigtig dejlig oplevelse for vores 3-årige søn.
Det var kun de lokale, der kørte med bussen, og Victors mund stod ikke stille i ét eneste minut – der blev med store øjne iagttaget og alverdens spørgsmål blev stillet i ét væk. De mange lokale, der kørte med bussen, grinte højlydt, da det gik op for dem, at alle Victors spørgsmål handlede om dem.
Busserne på Mauritius er oldgamle, og uden hverken støddæmper, aircondition eller andre ”hjælpemidler”. Der er ingen tag på busserne, hvilket er fremmed for turister, der besøger øen, og som derfor ofte benytter taxaer eller lejer en bil.
Det er relativt dyrt at benytte en taxa på Mauritius. En tur fra lufthavnen til nordøen koster nemt 400-500 kr.
Det er muligt at leje en bil for 20-25 Euro pr. dag.

Tamarin, sydvest Mauritius

Da det var blevet tid til, at min mands familie skulle rejse hjem, ankom mine forældre og min søster.
Sammen med min familie, havde vi lejet en lejlighed i Tamarin på den sydvestlige del af Mauritius.
Tamarin er på mange måder lige så turistet, som Grand Baie, men på en eller anden måde virker Tamarin mere eksklusivt.
Der er et fint shoppingcenter med et stort supermarked, og pæne, mondæne villaer på stranden.
I yderområdet af byen er der dog slum, hvor folk bor i små blikskure. Det virker til at være vilkårene; rig og fattig i god blanding.
For første gang – foruden i Grand Baie – oplevede vi, at der var fortov langs hovedgaden, så man rent faktisk kunne bevæge sig ud på gåture med sine børn, uden at skulle frygte for både liv og lemmer.

dejligt sted at bo på sydkysten af mauritius

Det var dog også her, at vi for første gang på vores rejse fik vi behov for at få fat på en læge, da min mand pludselig fik voldsomme mavesmerter.
Vi opsøgte derfor den første lægeklinik 100 m. fra vores lejlighed – lidt skeptiske omkring hvad der mon ventede. Der var dog ingen grund til vores skepsis. Lægen talte perfekt engelsk, var yderst kompetent, og vi fik en tid den samme dag.
Det kostede 150 kr. at konsultere lægen, og det var rigtig rart og trygt at kunne konstatere, at vores research omkring læger og standarden på sygehusene holdte stik i virkelighedens verden.
Lægen udskrev en penicillinkur på nøjagtigt det samme produkt, som man ville få i Danmark

Seværdigheder i nærheden af Tamarin

Casela Park

Fra Tamarin er der 10 minutters køretur til Casela Park, som er en zoo kombineret med safaripark.
På trods af, at der var langt mellem dyrene, var det en god oplevelse og også til at betale.
Der var en kæmpe børne ”klappe-dyr-afdeling” med geder, kaniner, kæmpe landskildpadder, ænder og andre genkendelige dyr. Derudover blev vi i safaribus kørt rundt på en savanne, hvor vi så strudser, antiloper, næsehorn m.m.
Der var også en løvepark, hvor det var muligt at komme ind og gå sammen med løverne! Behøver jeg at sige, at vi takkede pænt nej?
For 5 voksne og 1 barn var prisen 600 kr.
Havde vi bestemt os for at ”gå med løver”, havde det kostet ekstra.
Endvidere findes der i parken en adventuredel med zipline m.v., der også koster ekstra at deltage i.

Le Morne

20 minutters kørsel fra Tamarin ligger Le Morne, som er en halvø, der er præget af 5-stjernede hoteller, og et stykke offentlig strand med fantastiske muligheder for surfing.
Lad det være sagt med det samme: stedet er smukkere end smukt, med høje, frodige bjerge, turkisblåt vand og kridhvidt sand, og vi brugte flere af ungernes eftermiddagslure på at stikke af hertil.
Der var surfere i hundredevis på alle niveauer, masser af skoler og i det hele taget bare masser af miljø.
Faktisk var vi så betagede af stedet og de smukke solnedgange, vi så lige præcis dér, at vi satte alle vores kræfter ind på at researche i forhold til, om det mon kunne være muligt at finde en eller anden form for last minute deal, som kunne give os muligheden for at bo i området i de sidste dage af vores tid på Mauritius.
Vi forelskede os særligt i “Riu Coral Hotel”, som lå lige ved klitterne på stranden, og havde en følelse af, at lige præcis her, der MÅTTE vi bare prøve at bo! Dog ville vi ikke betale 2000 kr. i døgnet, så vi googlede, googlede og googlede…

Troux Aux Biches, nordvest Mauritius

Den sidste uge med bedsteforældrene på besøg blev brugt i Troux Aux Biches på ⇒ Veranda Point Aux Biches Hotel (se flere billeder og priser her) ⇐

hygge på mauritius med børnene

Troux Aux Biches er på ingen måde en by, men nærmere en øde landevej med hoteller ved en god og børnevenlig strand.
Man skal dog nærmest studere fotos af hotelstranden, for flere steder er der stendiger i vandet.

Veranda Point Aux Biches Hotel var ikke noget særligt, men et fint 3-stjernet hotel på stranden.
Stranden var super børnevenlig, og der var skærmet godt af med stendiger.
Der var masser af andre børn og en god legeplads, men desværre var prisen for et familieværelse uhørt høj; 210 Euro pr. døgn med halvpension.

dejligt sted at bade med børn på mauritius

Vi fik et lille værelse med separat børneværelse med køjeseng.
Standarden var af ældre karakter, og i børneværelset var der kun en blæser og ingen aircondition. Det betød, at der var ca. 40 grader varmt, når vi skulle putte vores søn, så i realiteten var det ikke muligt at lukke døren ind til børneværelset, da det var nødvendigt at få kølig luft ind til ham via vores aircondition fra soveværelset. Vi kunne altså godt have sparet det tilkøb.
Maden var god, men ikke børnevenlig.

Vi kunne som forældre slappe helt af, når vi alle skulle spise i restauranten, for det var indrettet således, at der var seperat voksenafdeling på hotellet. Det betød, at folk uden børn kunne vælge at spise i lige præcis den afdeling, hvis de ønskede fred og ro under middagen. På den måde var det muligt for alle parter at slappe af. Man bliver jo en kende anspændt, hvis der skal tages for mange hensyn – og det er heller ikke rart at skulle sidde og bede ens helt små børn om at agere kunstigt. Faktisk kan det ikke helt lade sig gøre… Børn er jo børn, og når de er helt små, kan der godt opstå en smule larm, hvis de er trætte.

Et stort minus ved stedet var, at der var en masse generende myg om aftenen. Vi blev gnasket godt igennem af alle disse myg – husk derfor myggespray og gerne tynde langærmede bluser og bukser.
Stedet lå afsondret, når det kom til oplevelser ud over strand. Dog lå der et akvarium i nærheden, som vores søn faktisk – på trods af den beskedne størrelse – fandt vældigt interessant.
Ellers bestod oplevelsestilbuddene primært af bådture med kærestepar som målgruppe, og hvor man i så fald kunne indtage romantiske middage og se solnedgange, eller også kunne man bestille heldagsture. Ingen af delene just tiltalende for en 3-årig, som primært brugte sin tid på at lege ninja.

I haven, der tilhørte stedet, var der rigtig mange farverige fugle, og de var alle håndtamme.
På hotellet var der gratis pedalbåde, standup paddling samt mulighed for snorkelture.

Vi valgte at lave vores egen snorkeltur til “Le Victoria Hotel”, hvor der lå en marinepark.
Man kunne parkere ved den offentlige strand, hvor man kunne gå langs hotellet. Derfra var det muligt at snorkle ud fra stranden. Vi var de eneste gæster ved stranden, og tog blot badesko og snorkeludstyr på, og allerede 10 m. ude i vandet, var der levende koraller og stribede klovnfisk. Det var ikke fantastisk snorkling, men kunne absolut godkendes.
Vores 3-årige prøvede også sin maske, men han var lidt for lille endnu. Han havde heller ikke helt luret teknikken, men hvor der er vilje, er der vej!

Le Morne, Riu Coral Hotel

Vi sagde farvel til mine forældre, og kørte sydpå til Le Morne. For ja; det var lykkedes os at finde en betalbar deal til Riu Creole Hotel på surferstranden – lige præcis, som vi havde drømt om!!
Vi sluttede derfor ferien af med 5 dage med all-inklusive på et super hotel.

dejligt afslutning på vores rejse til mauritius

I virkeligheden var det nok mere beliggenheden, som var helt fantastisk. Det var som at komme i surferhimlen!
Riu Creole Hotel havde en beliggenhed direkte på surferstranden, og der var hundredevis af surfere, surfermiljø, kridhvidt sand, svajende palmer og verdens smukkeste solnedgange. Prikken over i’et var, at der var ekstremt børnevenligt.
Hver dag kl. 11.30 blev hotellets pool forvandlet til et sandt børnemekka. Der blev rullet en måtte hen over vandet, og så stod børnene ellers i kø for at spæne hen over måtterne på vandoverfladen. Der var plads til alle, store som små. Vores 3-årige var helt vild med arrangementet, og sov tungt 3 timer efterfølgende.
Når vi lå og solede os ved poolen, var der udsigt over stranden og de mange kitere og surfere. Det var virkelig en speciel oplevelse, og første gang i vores liv, vi var et sted, hvor så mange andre kitere var samlet med deres familier på et hotel. Det gav en følelse af fællesskab, at alle havde samme interesse, og alle steder på hotellet lå der kites, trapezer, liner m.v.

Vi faldt pladask for miljøet, og var enormt heldige med både vind og vejr, mens vi var der, da vejret på stedet kan være ret omskifteligt på grund af bjergene, der omgiver bugten på alle sider.

et dejligt 5-stjernet hotel på mauritius

At tilbringe de sidste dage af vores ferie på Riu Creole Hotel, var en perfekt måde for os at slutte vores rejseeventyr af på. Vi nød til fulde at være på et sted, hvor der både var plads til aktiviteter for børn og voksne.

Efter 7 skønne uger på Mauritius, fløj vi d. 21.10.15 igen mod Danmark i yderst afslappet og sund tilstand. Lidt fattigere på penge, men langt rigere på oplevelser og sammenhold!

Generelt vil vi anbefale alle børnefamilier at tage til Mauritius! Det er et paradis af en bountyø med fantastisk vejr og smuk natur.
Den eneste skuffelse var måske de manglende kulturelle oplevelser – men vigtigst af alt var, at vi fik det ud af rejsen, som vi ønskede, nemlig kvalitetstid med vores 2 børn i tropiske omgivelser, og masser af afslapning og gode oplevelser sammen alle 4.

Der er ingen grund til bekymring omkring det, at rejse til Mauritius med små børn, da det er et sikkert sted at rejse til – også i forhold til tropesygdomme og andet, man som småbarnsforældre kan bekymre sig om.

pakkelister-b-g

For vores vedkommende var det muligt at tage på denne rejse i så lang en periode, da vi benyttede vores barselsperiode på at rejse afsted. Noget, vi klart kan anbefale andre at gøre.
Nok skulle vi spare sammen til rejsen, men vi levede til gengæld som konger og baroner, og er i dén grad blevet klar på endnu flere rejseeventyr sammen med vores børn.
Skulle I selv være interesserede i at besøge Mauritius, kan I rejse dertil med Air France for ca. 21.000 kr. tur/retur for 2 voksne og 1 barn. Babyer rejser gratis 🙂

I kan også få inspiration i LonelyPlanets bog om Mauritius, som kan ⇒ købes som fysisk bog eller downloades her ⇐ – bogen indeholder også guides om Seychellerne og Reunion.

Et alternativ til Mauritius er Seychellerne, som vi har lavet en stor guide om.

maldiverne rejser

sri lanka rejser

23 kommentarer til “Trine og familien rejser til Mauritius sammen med deres børn”

 1. Hej,

  Vi overvejer at tage til Mauritius med vores baby, som også vil være 7/8 mdr på afrejse tidspunktet… Og har et par praktiske spørgsmål, som du måske vil tage dig tid til at hjælpe med 🙂

  Havde i selv autostolene med hjemmefra eller kan de lejes igennem udlejningsfirmaet ?

  Du skriver at i bl.a på Sugar Beach A Sun Resort gjorde brug af en masse af deres aktiviteter – hvad gjorde i med jeres mindste når i fx tog på kajaktur eller pedalbåde ?
  Eller når i tog den lokale fiskebåd over til øen, var det bare på med en redningsvest og så derudaf ?

  Hvilken klapvogn/og barnevogn havde i med på turen og er det nogen der kan anbefales ? Evt nogle som der også kan tages lur i 🙂
  Havde i bæresele til den mindste når i gik rundt, eller kunne klapvognen fint være med overalt på Mauritius ?

  Tak for er interessant indlæg.

  Mvh

 2. Maria Jørgensen

  MAnge, mange tak. Hvor er det fint at du tager dig tid til at skrive så nuanceret og personligt til alle der skriver her. Det er værdsat. Godt at vide det med Mexico!

 3. Maria Jørgensen

  TAk. Jeg har egentlig aldrig haft rigtig lyst til at rejse i Thailand. Tror jeg har forbundet det med for mange turister og så er jeg ikke så vild med Thaimad :). Men overvejer det alligevel. Det er nemt at rejse dertil (vi har kun 10 dage) og billigt. Jeg har drømt om La Dique efter din beskrivelse (alt for dyrt dog) og senere om Tulum i Mexico som jeg kan se i også har været i. Det sidste er for besværligt at komme til for så kort tid. Kan du anbefale charmerende steder i Thailand som plan B, selvom jeg godt ved det selvfølgelig ikke er Mexico eller Seychellerne på nogen måde 🙂

  1. Hej Maria.
   Sjovt nok havde vi også selv rigtig meget modstand på Thailand, inden vi selv oplevede landet 🙂 Jeg kunne SLET ikke forestille mig, at det kunne give nogle former for autentiske oplevelser at rejse rundt i et land, der har SÅ mange turister. Men jeg blev heldigvis meget overrasket! De forestillinger vi havde, stemte slet ikke overens med virkeligheden – kun i de byer/områder, hvor der var enormt mange turister (Phuket, Khan Lak og Koh Lanta). Thailand var en fantastisk oplevelse – naturen er SÅ smuk, befolkningen imødekommende og så var der strande og kultur for alle pengene. Og ja, vi er jo så ret vilde med thaimad, som kunne fås til billige penge – det kan jeg måske forestille mig bliver lidt en udfordring for jer så 😉
   De steder vi var mest vilde med i Thailand var Koh Yao Yai og Koh Lipe. Koh Lipe ligger dog i det sydlige Thailand, så der er et stykke vej… Men vandet der er nærmest som vandet på Maldiverne!
   Vi har ikke selv været på Koh Chang, Koh Mak og koh Kood, men kender mange, der synes, at der er ret lækkert. De små øer i Thailand er ganske enkelt super skønne at besøge.
   I det hele taget er det et væld af steder i Thailand, som man kan vælge imellem – blot I holder jer væk fra de største turiststeder.
   Har du brug for et uforpligtende tilbud fra et lille rejsebureau, som laver rejser helt i vores ånd, så sig endelig til. Så kan jeg få dem til at kontakte dig. Det er en lille familie, der selv rejser til de forskellige steder, og som dermed har stor erfaring med, hvor man kan få de bedste oplevelser – uden om masseturismen. Du kan sende mig dit telefonnummer i en mail, hvis du synes, at det kunne være rart at få et tilbud derfra (og deres priser er ikke dyre!).

   Det er ikke os, der har været i Mexico, men en veninde, der har været der med sin familie, og derfor har givet os historien. Mexico vil jeg dog ikke anbefale lige p.t. Synes det virker som et usikkert rejsemål lige nu, da der sker rigtig meget kriminalitet også på turiststederne. Det synes jeg ikke er fedt, når man rejser med sine børn. Der skal man kunne føle sig sikker.

   Seychellerne <3 Har du tjekket flypriserne ud?
   I vil godt kunne finde noget, der rent prismæssigt er ok, men ja; det er ikke et prisniveau, som i Thailand.
   Vi rejste ikke på luksus-budget, og det kunne godt hænge sammen alligevel.

   Sri Lanka - det eneste, som landet mangler i forhold til jeres ønsker, er den gode snorkling. Resten er der. Også prisniveauet. I kan finde prisvenlige steder at bo, maden er billig, og så er der ALLE oplevelserne med både natur, dyr og kultur. Der er autentiske oplevelser for alle pengene.
   Vandet er ikke som på Maldiverne, men strandene er SÅ smukke. Tjek evt. vores billeder ud derfra.

 4. Hej.
  Ud af alle de skønne eksotiske destinationer (Mauritius, Thailand, Seychellerne, Maldiverne, Sri Lanka mm) hvad anbefaler du så hvis man rejser med et barn på 7 der ikke er pjattet med alt for lange flyveture og man kun har 10 dage at rejse i. Kriterierne er allers bare nogenlunde ro, autencitet, snorkling, natur og dyr.
  VH Maria

  1. Hej Maria.
   Det er svært at få det hele i ét land, synes jeg – kan du evt. prioritere 3 ud af de 6 kriterier, som er de vigtigste?
   De lande, som du nævner, kræver en relativ lang flyvetur, men er – efter min mening – det hele værd. Ofte er det jo også med mellemlandinger, som “bider” turen over, og dermed gør det hele lidt mere overskuelig. Endvidere er der film, spil m.m. på flyet, hvilket kan tage det værste. Dog; landene ligger langt væk.
   Jeg kan kort skrive, at Thailand har det meste af det, du efterspørger, hvis blot du vælger et sted, som ikke er overrendt af turister. Men altså; Thailand has it all – undtagen kort flyvetur.
   Sri Lanka er den vildeste oplevelse rent natur-, dyre- og autencitetmæssigt. I kan finde en masse rolige steder, men snorklingen er ikke optimal.
   Maldiverne; det vildeste badeeventyr med masser af dyreliv under vandet – vi har aldrig oplevet noget lignende! Der er uvirkeligt smukt! Dog byder Maldiverne ikke på den form for autencitet, som f.eks. Sri Lanka kan byde på. Der kan ikke hentes mange kulturelle oplevelser der, men I kan dog opleve de lokale øer, som er hyggelige og giver et indblik i, hvordan livet leves i landet. Det er vandet man skal tage dertil for at opleve. Vi skal faktisk selv dertil igen til sommer, fordi vi bare blev helt blæst bagover af skønhed, da vi var der.
   Seychellerne er smuk og frodig natur og massevis af kæmpe landskildpadder. Det er afrikanske vibes, ro (alt efterhvor man bor) og gode snorkelmuligheder. Landet har dog ikke en gammel og tydelig kultur, og er dermed ikke præget af autencitet på dén måde.
   Mauritius er en historie, som vi har fået foræret, så der har vi desværre endnu ikke erfaring fra, men jeg tror, at det minder en del om Seychellerne.
   Hvis muligt, så vend gerne tilbage med færre prioriteringer, således jeg kan guide dig til at finde det land, som evt. kunne være spot on i forhold til lige præcis jeres ønsker.
   De bedste hilsner fra Stine & co.

 5. hej, tak for en god blog. vi er en familie på fire, som skal afsted hele februar. vi har tidligere rejst på bali uden børn og elsket det! sidste år havde vi 10dage på maldiverne, nød det men det blev også længe nok da øen var så lille. Nu har vi tre uger, og jeg kan ikke beslutte om bali bliver for eksotisk og omstændigt med en 3åring og en på 6måneder… Hvad ville du vælge?

  1. Hej Silje.
   Dejligt, at du kan bruge vores hjemmeside – det gør mig glad.
   Det er kun, hvis der er for mange tropesygdomme eller for mange farer, der lurer, at noget bliver for eksotisk for mig 🙂
   Reelt synes jeg, at der er rigtig mange gode destinationer at tage til, når man rejser – også med helt små børn. Dog er meget jo betinget af, hvad I ønsker at få ud af jeres rejse.
   I har selv erfaring fra Bali, og det er jo det samme at opleve Bali med børn, som da I var afsted uden. Dog synes jeg, at der har været nogle naturkatastrofer i landet her på det sidste, hvorfor jeg måske selv lige ville overveje destinationen, inden jeg tog afsted med mine helt små. P.t. frarådes rejser dertil, men det kan naturligvis være noget andet til februar.
   Først og fremmest skal I jo vælge et land, hvor I kan føle jer helt trygge, og hvor I ikke skal være for bekymrede hvad tropesygdomme og risikoen for andre ting angår.
   Med børn på jeres alder ville jeg selv overveje Thailand, som bare byder på SÅ mange skønne oplevelser. Strandene er fantastiske, vandet varmt og alt fungerer bare. Infrastrukturen er god, og derudover er landet gearet til turister. Der er naturligvis myggeoverførte sygdomme, så I vil skulle tage jeres forholdsregler hvad disse angår, men sådan er det i de fleste lande.
   Du kan læse lidt om Thailand her https://www.atrejsemedboern.dk/thailand/.
   Maldiverne skal vi til igen til sommer, men der har I jo også været. Vi skal være der i 3 uger, fordi vi tager rundt til forskellige øer, og kun skal være på én resort ø. Resten bliver på lokale øer, men det er jo rigtigt; det er ikke fordi Maldiverne som sådan byder på de store kulturelle oplevelser – det er mere ude fra et badeferie-perspektiv, at der er skønt. Og hvis man gerne vil dykke – men det kan I ikke så godt med så små børn 🙂
   Selv har vi lige været en måned på Seychellerne, og det kan jeg i dén grad anbefale til børnefamilier – du kan læse lidt om det her https://www.atrejsemedboern.dk/seychellerne/, men jeg er stadig i gang med at skrive om landet, og er langt fra færdig 🙂 Det er en lidt dyr destination, men til gengæld helt tryg og relativ sikker hvad tropesygdomme angår. Vi oplevede – modsat erfaringer fra andre lande – ikke så mange myg, og alt var bare så velordnet og rent. Der er ikke så mange kulturelle oplevelser at komme efter, men til gengæld er naturen overvældende! Det er regnskov, vanvittig flot vand, store landskildpadder og afrikansk stemning.
   Sri Lanka er også en stor oplevelse – du kan læse mere her https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka/ – men hold dig opdateret hvad dengue angår. Det er 2 år siden vi sidst var der, og jeg er derfor ikke helt opdateret hvad dengue angår. Dog er Sri Lanka en fantastisk oplevelse med en helt speciel natur, mulighed for safari, brede, gyldne strande, elefanter, påfugle, imødekommende befolkning og meget, meget mere. Kan også nemt kombineres med Maldiverne, da Maldiverne kun ligger 1,5 times flyvetur derfra.
   Uanset hvilken destinationer I vælger, så vil jeg råde jer til at tage en snak med jeres læge eller en vaccinationsklinik, så I er dækket ind i forhold til beskyttelse mod forskellige sygdomme. Specielt, når I har en baby med, men også så I selv og jeres 3-årige er vaccineret korrekt.
   Jeg vil råde jer til at overveje, hvad I helt specifikt ønsker at få ud af jeres rejse, og så vælge et land, som kan opfylde disse ønsker. Hele tiden med øje på, at alt skal foregå i børnetempo, og at alt også skal være børnevenligt, så alle kan få mest muligt ud af ferien. Der findes masser af muligheder, og det er bare om at gribe dem, nu I har muligheden.
   De bedste hilsner fra Stine

 6. Vi er pt i planlægningsfasen omkring en tur til Mauritius med vores 3 børn. Vi var på Bali for et par år siden og nød den gang at snorkle sammen med børnene. Kender du til steder på Mauritius, hvor man sammen med børn kan snorkle direkte fra stranden? Fordelen ved at kunne snorkle direkte fra stranden er, at interessen for at ligge i vandet er svingende, og har man booket en dagslang bådtur for at snorkle, er det lidt ærgerligt, hvis man har ramt en dag, hvor børnene ikke lige har lyst.

  1. Hej Bruno.
   Mauritius skulle eftersigende have nogle af de smukkeste koralrev, og der er rig mulighed for gode snorkeloplevelser.
   Alt efter hvorhen I kunne tænke jer at tage til på Mauritius, er der følgende muligheder:
   Østkysten: Blue Bay skulle være særlig kendt for sine gode snorkling-muligheder. Der er her en marine park.
   Vestkysten: Flic en Flac (husk dog at bruge badesko) skulle være et af de bedste steder at snorkle på Mauritius. Endvidere Tamarin.
   Nordkysten: Trou aux Biches
   Sydkysten: Le Mornes
   Rigtig god tur til smukke Mauritius 🙂
   De bedste hilsner fra Stine

   1. Hej Stine,
    tak for inspiration til gode snorkelsteder. Bare lige for at vide, er det førstehånds rejseindtryk eller er det informationer fra en bog?

    Fedt at læse omkring turen til Mauritius ovenfor – der er nogen gode tips og tricks vi vil gøre brug af.

    Mvh
    Bruno

    1. Hej igen.
     Det er både info fra dem, der har været der og så fra research. Beretningen er jo Trines, og ikke min – desværre.
     Jeg hilser Trine og siger tak 🙂
     De bedste hilsner fra Stine

 7. Hej Trine.

  Tak for den fine guide/oplevelse du har delt.
  Vi planlægger en tur til maj 2017 og jeg har læst din historie mange gange nu, og det har ikke gjord glæder ved at vi skal afsted mindre…så tak 🙂

  Hilsen
  Annemette

  1. Hej Annemette.
   1000, 1000 tak fordi du skriver dette. Det glæder mig rigtig meget.
   Jeg giver din hilsen videre til Trine, som bliver glad for at høre, at hun har kunnet inspirere.
   Jeg ønsker jer en fantastisk tur til Mauritius – er sikker på, at der venter jer skønne oplevelser.
   De bedste hilsner fra Stine

 8. Hej Stine
  Efter at have læst din beskrivelse af jeres tur til Mauritius er vi bare blevet endnu mere sikre på, at det er hertil vi vil rejse med vores tre børn på 3,6 og 8 år. Vi planlægger en tur på 4-5 uger næste år, men er meget i tvivl om hvornår på året det er bedst at rejse derned i forhold til klimaet? Var det noget i også overvejede og hvordan oplevede i vejret da i var afsted?

  Mange hilsner
  Merete

  1. Hej Merete.

   Dejligt at høre, at rejsebeskrivelsen fra Mauritius har givet jer det sidste “blod på tanden” i forhold til at tage afsted 🙂
   Det er desværre ikke os selv, der har været afsted, men en sød familie, som har foræret os historien, fordi de gerne vil bakke op om vores idé i forhold til, at børnefamilier, som ønsker at rejse ud i verden sammen med deres børn, skal kunne finde inspiration og oplysninger på vores rejseblog.

   Familien, som har været afsted, valgte lige præcis Mauritius, fordi det er et sikkert land at rejse til, hvis man ønsker “solgaranti” og et klima, som er skønt at være i sammen med mindre børn.
   Derudover valgte de bl.a. også Mauritius, fordi der ikke findes tropesygdomme og andre risici, som kunne gøre dem utrygge på en rejse med små børn.

   Trine og familien var afsted i september og oktober 2015, og vejret var helt perfekt.
   Mauritius har tropisk klima, og kan derfor besøges året rundt. Dog er der forskel på, hvor på øen man befinder sig, og det vil jeg henvise jer til at læse om i LonelyPlanets bog om Mauritius, som du kan købe her – bemærk, at du kan få den som e-bog, så du kan downloade den med det samme – så er den nem at have med på evt. en iPad.

   Håber, at du kan bruge mit svar 🙂 – Rigtig god tur!

   De bedste hilsner fra Stine

 9. Hej Stine,

  Vi er ved at planlægge en 4-ugers tur ud i verden med familien (to drenge på 8 og 11 år). Lige nu kigger vi på Mauritius for at finde ud af om det er noget for os. I den forbindelse faldt jeg over din beskrivelse og den var rigtig god! Tak for at du deler dine/jeres erfaringer.

  God ide med bloggen 🙂

  Mange hilsner
  Camilla

  1. Hej Camilla.

   1000 tak for dine pæne ord – og endnu mere; tak fordi du tager dig tid til at skrive et indlæg, hvor du skriver så positive ord. Det betyder rigtig meget at høre, at der er nogen, der kan få glæde af mine rejseberetninger, og de påskønnes 🙂
   Jeg kan huske, da vi første gang var på vej ud i verden med vores børn – der havde vi bare så meget brug for at høre om andres erfaringer og oplevelser. Det giver en tryghed at vide, at et land er godt og sikkert at rejse rundt i, når man begiver sig ud på eventyr sammen med sine børn.

   Jeg ønsker jer en fantastisk og eventyrlig rejse sammen med jeres drenge. I har med garanti meget spændende i vente.

   Rigtig godt nytår og god rejse.

   De bedste hilsner fra Stine

 10. Hej “igen” Stine.
  Bliver nødt til at fortælle dig lidt omkring dit lille “opkast” angående Ile Aux Cerf.Det er jo sådan at netop derude, der er der anlagt en af verdens smukkeste/bedste golfbaner, derudover er det sådan at ALLE skal forlade øen igen kl. 4 om eftermiddagen, der er absolut ingen der får lov til at opholde sig på stedet efter dette tidspunkt.Når nu i har rejst hernede i 7 uger, ja så er det jo lidt sjovt at du ikke kommer ind på hvor store miljømæssige problemer der er på denne ø, dette specielt omhandlende de lokales totale mangel for respekt, af netop miljøet (bla.derfor ønskes ingen gæster på Ile Aux Cerf efter kl.4 ).Du får heller ikke nævnt at øens længste hovedgade, er at finde i byen Triolet, et godt stenkast fra Trou Aux Biches.Endnu en god ting ville være at fortælle at der er venstre kørsel på øen samt at det officielle sprog på Mauritius, ja det er sjovt nok Engelsk ! Hovedstaden Port Louis nævner du meget kort, hvilket vi såmænd godt forstår, da dette udelukkende er en handels og regeringsby, der bor ikke ret mange mennesker i byen, da størsteparten pendler til og fra byen dagligt.

 11. Meget sjovt at læse andres opfattelser af Mauritius, ingen tvivl omkring at i har haft en fin tur derned.Jeg må dog tilstå at der er indtil flere ting der falder os noget for brystet, den allerværste er dog din fortælling om busserne uden tag ? Jeg tror du blander nogle rejsefortællinger sammen, vi har nu været hernede to gange om året de sidste 10 år og har aldrig oplevet disse tagløse busser du beretter om, dette på trods af at vi har været mange gange omkring på hele øen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *