Så gik vores rejse fra thailand til malaysia vores børn går her med rygsækkene som vaske ægte mini backpackere

Vil I rejse til Malaysia med børn, så “nap” en uges ferie på øen Langkawi!

Det er nemt at rejse til Malaysia fra Koh Lipe i Thailand

Langkawi

Dette er del 2 af 6 rejsebeskrivelser fra en 3,5 måneders lang rundrejse i Asien. 

Efter ca. 3,5 uger i Thailand, hvor vi havde oplevet Krabi og Koh Lipe, var det ved at være tid for fornyelse af visum, da vi ved indrejse havde fået et stempel, der kun gav os lov til 30 dages ophold i landet. Det var planen, at vi i alt skulle rejse rundt i Thailand i 7 uger, hvorfor vi var nødsaget til at forny vores visum. Løsningen på dette blev at rejse til Malaysia.

Den lille malaysiske ø Langkawi lå kun en smuttur i speedbåd fra selve Koh Lipe i det sydlige Thailand, hvor vi havde holdt ferie i ca. 14 dage.
Vi købte derfor billetter til speed-båden med afgang fra Koh Lipe sidst på eftermiddagen, og en time senere var vi ved en lille charmerende havn på Pulau Langkawi.
Da vi gik i land, blev vi mødt af frodige bjerge, jungle, kolonistil, mørke, venlige mennesker, der talte engelsk, og en masse vilde aber, der var kommet ned fra junglen for at hilse på os. Sikken en velkomst!
Allerede ved første øjekast var fornemmelsen, at en rejse til Malaysia med børn ville byde på helt anderledes oplevelser, end dem vi havde fået i Thailand.

langkawi set her fra bjerget

Vi var straks begejstrede, og kunne slet ikke få armene ned over vores valg om at tage til Langkawi. Vi hyrede en taxa, og en malayer (med hele den traditionelle, muslimske beklædning) kørte mod vores destination.
På vejen talte vi om, hvor glat tingene indtil videre var gået for os, og hvor store chancer vi efterhånden var villige til at tage – uden at føle os usikre. Vi var store i slaget og ret overstadige; Her var vi ankommet til en malaysisk ø uden en ringgit på lommen, uden at have et hotel på hånden og nogen baggrundsviden i forhold til, hvad det var for et land og sted, vi var rejst til!
Vi følte os uovervindelige og cool – lige indtil vi fandt ud af, at vi ikke kunne hæve penge på vores visa-kort!!!!
Ikke ét eneste af vores kreditkort kunne vi bruge i de ATMs, vi kørte til!
Glimmer og glitter prellede ligesom af selve situationen, og realiteterne bed os bagi. Her stod vi på en ø midt ude i Andamanhavet – med en taxa-chauffør, som naturligvis skulle have betaling for turen, og som pludselig begyndte at virke nervøs for, om vi var simple snydepelse.
Med skingre og påtaget “som-om-der-skulle-være-problemer-stemmer”, fik vi overtalt taxa-chaufføren til at køre os til det mest Las Vegas-agtige hotel, Hotel Aseania, vi nogensinde har set; flamingo-pink, stort 80'er-agtigt Alexis-style. Vi havde intet booket, men de havde heldigvis plads til os!

flamingo hotellet på langkawi

Til vores store held accepterede hotellet, at vi betalte med vores kreditkort, når vi tjekkede ud derfra, og taxa-chaufføren blev spist af med nogle dollars, hvilket han var lykkelig for.
I mit stille sind sendte jeg min bror en kærlig tanke, fordi han insisterede på at komme med dollars til os i sidste øjeblik, inden vi startede vores rejse fra Vejle Banegård. Hvis ikke dette havde været tilfældet, havde vi været på dén! Derfor; husk altid dollars – just in case!

Vi fik vores værelse, og gik i hotellets restaurant for at spise aftensmad. Her kunne vi få sat maden på regningen, og ingen ville opdage, at vi ikke havde penge på hånden. Uh, hvor var det bare en ubehagelig fornemmelse!
Natten forløb for mit vedkommende temmelig urolig med mareridt og tanker, der kredsede om penge…

Hotel Aseania, som vi var checket ind på, var indehaver af Malaysias længste swimmingpool, hvilket var til stor fryd for vores børn. Den pool blev udnyttet til fulde. Hotellet var et udmærket valg til prisen, men dog ret old fashioned, lidt slidt i kanterne og uden sjæl. Vigtigst af alt var dog, at vi havde et sted at sove – resten af tiden ville vi jo bruge på at nyde Langkawis natur og  seværdigheder.

Find andre overnatningsmuligheder på Langkawi her: Søg efter udvalg af hoteller på Langkawi her!

Uforudsigelige udfordringer – også når man rejser med børn

Efter en nat uden megen søvn på grund af pengespekulationer, tog vi den næste dag straks hen til en hæveautomat – kun for igen at få beskeden om, at vi ikke kunne hæve penge!
Jeg begyndte i dén grad at svede, mens Michael stadig var optimistisk, og ville til at lægge planer for, hvor længe vi skulle blive på Langkawi, om vi skulle leje en bil, om vi skulle tage på den ene eller anden tur o.s.v.
Jeg ville slet, slet ikke være med til noget, og var bekymret. De værst tænkelige scenarier foldede sig ud for mit indre, og jeg lovede mig selv, at jeg aldrig nogensinde igen ville jinxe en situation ved at være for stor i slaget, som jeg havde taget mig den frihed at være, da vi ankom til Langkawi. Mine tanker kredsede i negativ ring – jeg kan bare ikke tåle bekymringer af større slags, når jeg rejser med helt små børn!
Jeg er godt gift med en fantastisk mand, som ved hvilke metoder, der er brugbare, når først jeg er gået i baglås. For at lette på situationen, vekslede Michael derfor nogle af vores dollars, for derefter at tage en taxa ind til Kuah, den største by på øen, som havde en bank. Her fandt han ud af, at hævevanskelighederne skyldtes en systemfejl, der resulterede i, at man ikke kunne hæve på visakort i automater. Michael hævede derfor valuta i banken, kørte tilbage til hotellet, viftede med pengene og spurgte; “Kan vi NU komme i gang med at opleve Langkawi?”

Læs også: 4 ugers ferie med små børn på Koh Lanta i Thailand.

Oplevelser på Langkawi

Langkawi Underwater World

Med penge på lommen og ro i sindet, begav vi os til Malaysias største undervandsverden, “Langkawi Underwater World”, og børnene var fyr og flamme. Vi så store tropiske fisk, hajer, papegøjer, anacondaer og mange andre spændende, tropiske dyr.
Deruover fik pigerne lov til at kæle med en kæmpe slange, så de var ret så stolte!

Frokost på et gadekøkken

Vores froskost indtog vi på et gadekøkken med plastikstole og plastikborde, og hvor folk spiste med fingrene i stedet for at bruge bestik. Det er meget normalt, at man spiser med fingrene i Malaysia, hvilket jo ellers er noget, der ikke er høfligt at gøre i Danmark, så vores børn gjorde store øjne. Her lærte de igen noget nyt, og at mentalitet og kultur varierer fra land til land, hvorfor man også altid skal være åben og rummelig, når man besøger nye steder, og får nye indtryk, som rykker ved ens egen opfattelse af, hvad der er rigtigt og forkert.
Vi bestilte lidt af hvert – Clara fik bl.a. et palmeblad fyldt med ris, fisk og karry – det kostede 1,5 kr. Alt i alt kom vi af med ca. 20 kr. for en masse mad og vand for os alle 4! Set fra den side, kan det jo godt være relativt billigt at rejse til Malaysia med børn!

Leje af bil og bevægelsesfrihed

Vi tog en beslutning om at leje en bil i 4 dage, så vi på egen hånd kunne komme omkring på øen, og opleve de seværdigheder, vi havde læst os frem til kunne være relevante med børn. Eneste udfordring var, at vi i første omgang lige skulle vænne os til at køre i venstre side ad vejen, hvilket var noget af en prøvelse.
Vi tog bl.a. på krokodillefarm – ikke det bedste sted at støtte, hvis man går ind for dyrevelfærd, men det tænkte vi ikke over på daværende tidspunkt.
Leje af bil gav os en masse handlemuligheder, og en frihed til selv at styre det, vi ville. Vi fik blandt andet mulighed for gode oplevelser i Langkawis smukke natur, hvor vi kørte gennem junglen, og så en masse aber, der løb rundt i vejkanten og på vejen. Det er – for os – noget særligt at være midt i den vilde natur, og føle, at alt på en eller anden måde er uspoleret og uberørt.
Specielt aber fik vi et ret afslappet forhold til, da de løb vildt rundt alle steder. Vi kunne ikke hænge tøj til tørre på vores veranda, da aberne så kom og stjal det. De hoppede rundt uden for vores vinduer og døre, og vi skulle tænke os om, når vi lagde legesager udenfor.
Derudover spiste vi tapas på en smuk lille lystbådehavn, hvor alt omkring os var som billeder fra en svunden tid, og vi nød til fulde følelsen af at være havnet i en helt særlig tidslomme.
Vi var naturligvis også i Kuah for at snuse til lidt storbyliv.

malaysia med børnene ses her fra oven

Langkawi Sky Panorama

Når nu vi var på Langkawi, var det naturligvis også et must at opleve sky panorama i Machincang bjergene. Vi tog kabelbanen op i bjergene, og oplevede den mest fantastiske udsigt ud over Langkawi og det smukke ørrige i området.
Langkawi Sky Panorama er et bygningsværk i form af en 125 m. lang bro, der snor sig mellem bjerge, og hvorfra man har en svimlende udsigt. Vi kunne se helt til Koh Lipe! En gåtur ud på hængebroen var en vild og gyngende oplevelse.

Strandene på Langkawi

Efter at have været på Koh Lipe, var vores forventninger til strande svære at matche. Derfor var det egentlig ikke strandene på Langkawi, som trak mest i os.
Dog vil jeg sige, at Langkawi virkelig har nogle smukke strande, og der er flere at vælge imellem. Hvilken strand der er mest relevant for jer, er afhængig af, hvad I ønsker, og hvor I skal bo under jeres ophold på øen.

At rejse til Malaysia med børn

Malaysia er et tillokkende land, der har rigtig meget at byde på. Vores plan er, at vi i fremtiden vil på en længerevarende rejse til landet sammen med vores børn, og udforske alle de spændende muligheder.
Det var en rigtig, rigtig god beslutning at rejse til Malaysia og dermed opleve Langkawi – også selv om jeg i starten havde mine betænkeligheder omkring det at rejse til et muslimsk land – uden forhåndskendskab og research i forhold til, hvad der kunne vente os.
Langkawi er dog en ferieø, og befolkningen virker meget vestligt orienteret, så der var ikke det mindste at være nervøs for. Selve Langkawi har noget for de fleste, og det føles meget afslappende at være på øen. Der er god stemning, smukke omgivelser og et dejligt byliv med masser af muligheder for aktiviteter. I vores øjne er der absolut gode muligheder for en familieferie på Langkawi!
Endvidere talte malayerne bedre engelsk, end de thailændere vi havde mødt, og var også meget åbne i forhold til gerne at ville kommunikere med os.
Malayerne, som folkefærd, var også en ny oplevelse for os. Kulturen var igen – selv om vi kun havde sejlet 1 time fra Koh Lipe for at komme til Langkawi – anderledes og spændende. Der var en tydelig forskel fra både filippinere og thailændere i både beklædning, udseende og adfærd. Sikke en berigelse, at vi fik lov at opleve et glimt af en lille del af Malaysia også.
Vi glæder os til igen at rejse til Malaysia med vores børn, og dermed opleve langt mere af landet!

Læs om andre børnevenlige destinationer: Sri Lanka, Maldiverne, Seychellerne og Cuba.

thailand-button

 

38 kommentarer til “Vil I rejse til Malaysia med børn, så “nap” en uges ferie på øen Langkawi!”

 1. Hej Stine. Vi er et par som pludselig er blevet meget i tvivl mht. Langkawi. I Februar rejser vi 3 uger afsted. Vi starter på ko Lanta videre mod Koh Mook og ko lipe. Planen var vi ville opholde os den sidste uge på Langkawi. Nu er vi så kommet i tvivl om det overhovedet er noget for os. Vi har set meget på hotellerne og fundet alle de oplysninger vi kan finde via nettet om især dansker på langkawi. Vi er 100% mest til lækre strande og snorkling. Vi er blevet lidt skuffet når vi ser billede af strandene ved hotellerne. Vi er så meget i tvivl om vi muligvis bliver skuffet. Vil du efter vores behov anbefale at vi opholder os længere i Thailand og kun et par dage på Langkawi..? ( Vi skal flyve hjem fra Langkawi)
  Håber du kan give os ro i maven .. 🙂

  1. Hej Maria.
   Hmmm… jeg kan sagtens følge dine tanker, men synes samtidig også, at det er et lidt svært spørgsmål at besvare, da oplevelsen af, hvad der kan være en smuk strand ofte er bestemt af, hvem man er som person.
   Pantai Cenang og Tanjung Rhu går for at være Langkawis smukkeste strande, og nogle synes, at det er nogle af de flotteste strande i verden. Igen en smagssag.
   Det er nu ved at være en del år siden, at vi var der, men vi var fuldstændig vilde med strandene i det sydlige Thailand. På Koh Lipe var strandene næsten som på Maldiverne, og derudover var det muligt at tage med en båd ud til andre øer, hvor snorklingen var virkelig god. Det var virkelig paradisisk. Det kan jo naturligvis have ændret sig, og klimaet rundt omkring i verden påvirker jo også havene og de forskellige koralrev. De sidste par lande vi har været i, har haft en del problemer med afblegning af deres koralrev p.g.a. den globale opvarmning…
   Langkawi er noget helt andet end Thailand, synes jeg. Men der er også smukt! Strandene er flotte, men mangler måske den intimitet, som vi f.eks. fandt på Koh Lipe.
   Der skulle faktisk være gode snorkelmuligheder på Langkawi, men vi prøvede det faktisk ikke…
   Langkawi har noget helt andet end Thailand. Kulturen, stemningen, regnskoven – altsammen rigtig fint også at opleve.
   Altså… personligt var jeg mest vild med strandene omkring Koh Lipe, men jeg er samtidig utrolig glad for, at vi fik oplevet Langkawi. Jeg har derfor rigtig svært ved at give dig et svar, der kan give dig den ro i maven, som du efterlyser. Ville ellers gerne…
   Dbh Stine

 2. Anne Katrine Hummelgaard

  Hej Stine, tak for et rigtig spændende indblik. Ved du noget om regnskoven på Langkawi, som jeg har forstået det, skulle der være en regnskov. Jeg har en dreng på ti år, som vil være regnskovsbiolog og er helt vild med dyr. Det lyder som om, at der er en masse dyr, og det også samtidig er forholdsvist trygt at rejse dertil (min dreng har et skrøbeligt helbred og bliver nemt syg). Jeg har ikke kørekort, og jeg tager måske dertil alene sammen med min dreng, da min mand skal arbejde, hvor meget koster det at køre i taxa – kan man købe guidede ture ind til regnskoven? Mvh Anne Katrine

  1. Hej Anne Katrine.
   Jeg tillader mig lige at svare, da jeg her i marts 2018 var på Langkawi med mine tre børn på 8, 10 og 12 år. Der er MASSER af regnskov på øen, og der er aber langs vejene. Alene på vores hotel så vi aber, gekkoer og andet spændende.

   Mht lægehjælp kan jeg hilse og sige at den er tip top. Jeg fik Skarlagensfeber med en streptokok infektion samt opkast og lå brak i 3 hele dage. Der kom en læge ud til vores hotel (som lå langt ude i junglen). Den første dag kom han med antibiotika og den anden dag med drop. Der sad så en sygeplejerske og overvågede mig dagen lang (på vores hotel var der ansat en sygeplejerske). Det kostede ca 2500 kr pr gang at få lægen til at komme ud til mig på hotellet, men vores forsikring v. Top Danmark betalte alle lægeregninger så snart vi kom hjem. Desuden bestilte de nye flybilletter til os da vi var derude, da vi ikke kom med vores fly til Kuala Lumpur.

   Vi boede på The Andaman Langkawi, som er et stort 5 stjernet eco resort. Det var fint at bo der nu hvor jeg blev så syg og mine unger måtte passe sig selv (tak til ipads), men jeg synes det var lige lovlig dyrt at spise der. Desuden er jeg nok også mest til hoteller, hvor man kan gå udenfor og finde noget street foood og det kan man ikke på dette hotel da det ligger langt væk fra alt. Vil man dog have luksus og LÆKKER mad, så er det stedet.

   Skriv endelig hvis du har flere spørgsmål.

   Kh Sofie

  2. Hej Anne Katrine.
   Jeg beklager meget, at jeg først ser din besked nu. Jeg har åbenbart nogle problemer med mit system – det viser nemlig ikke, når jeg får en kommentar herinde. Arbejder lige på at få det fikset! Kan dog se at en sød læser, Sofie, er kommet med et rigtig konstruktivt svar. 1000 tak for det.
   Lige mht guidede ture til regnskoven bliver jeg dig desværre svar skyldig. Men jeg kunne nu nok forestille mig, at dette var muligt.
   Jeg synes, at Langkawi er yderst civiliseret. Der er masser af muligheder for oplevelser i trygge rammer. Det er også ret nemt at komme rundt – det er et sted, som mange turister tager til. Priserne på taxi kan jeg ikke helt huske, men det er langt fra, som i Dk, så bare rolig 🙂
   Hvor lyder du bare som en fantastisk mor! Jeg elsker, når forældre er passionerede, og sammen med deres børn udlever det, de drømmer om – både børn og voksne. Du støtter din søn på en vidunderlig måde! Og tro mig; dyrelivet er skønt på Langkawi. Der er fyldt med aber alle steder, og regnskoven er jo bare også et fantastisk sted.
   Jeg ønsker jer en rigtig, rigtig god tur.
   De bedste hilsner fra Stine

   1. Mht taxa kan man leje en i evt 4 timer og den tager dug hen hvor du vil. Jeg vil tro det max koster 500. Vi prøvede aldrig at leje en da jeg jo blev syg, men jeg mødte andre danskere der lejede en taxa. Skide smart. Jeg ville aldrig selv leje en bil og køre rundt, mest fordi de kører i den forkerte side af vejen 😉

    1. Super info – 1000 tak, Sofie. Skønt, at du lige giver dit besyv med.
     Vi lejede en bil, og det var 100% Michael, der kørte den. Jeg kan ikke finde ud af at køre i den forkerte side…
     Vi kørte også med taxi et par gange, men som sagt så husker jeg ikke prisen.

 3. Tak for dit gode og spændende indlæg. Jeg har idag fået bestilt en tur til Singapore og med hjemrejse fra Kuala Lumpur – til mig og mine tre unge rpå hhv. 8, 10, og 12 år i marts måned- det er lidt vildt men mon ik det går 😉

  Vi starter i Singapore, hvor vi skal bo hos min veninde og hendes familie. Hernæst flyver vi til Langkawi og der tænkte jeg så vi kunne stikke direkte til Koph Lipe et par dage. Efter Koh Lipe tilbage til Langkawi og så være der i nogle dage. Jeg har to spr:

  1). fra flyvepladsen på Langkawi tænker jeg det må være nemt at tage en taxa til vandet og så komme på en båd til Koh lipe. Vil du give mig ret i det?

  2) Når vi vel er tilbage på Langkawi så skal vi jo finde et godt sted at bo – det må gerne være et nogenlunde lækkert sted, men tæt på by eller restauranter, så man ikke er afhængig af hotellets restaurant som måske er lidt dyr. Kan du anbefale en by/område på øen? Vi kommer ikke til at leje en bil for jeg skal ikke lige ud og navigere på den forkerte side af vejen, så når vi skal se det flotte akvarium samt op i den skylift må vi leje en taxa el noget andet. Glæder mig til at høre fra dig.

  Kærlig Hilsen
  Sofie

 4. Hej Stine. Nu har vi booket billetter til Sri lanka juuhuu.så vi er væk fra 25.marts til 1.maj.
  Tænker at starte m en uge i Mirissa. Og ville gerne have en god chauffør m børnesæder der ka køre os fra lufthavnen. Havde du een du ville anbefale?
  Og så tænkte jeg at det ville være fint at slutte af i Tangalle.m mener du at det lige skal være stranden goyambokka der er et hit, eller ku det også være en anden tæt på? Ser mange hoteller v tangalle der ligger lige op af en lææækker øde strand m de hedder ikke Goyambokka. Og er lidt i tvivl om vi ska booke alle hoteller hjemmefra, ift.hvis ellers alt er fuldbooket når man kommer. Omvendt gir d meget lidt fleksibilitet, hvilket jeg egentlig tror er vigtigt når vi rejser som børnefamilie. M vil du mene at der i april måned er meget fuldbooket rundt omkring? Vi vil gerne opleve Yala samt toget kandy, nuwara Eliya og ella. Hvilken af togstrækningen tog i? Og har man så bare al sin bagage m og blir hentet af en chauffør eller hvordan? Og er disse attraktioner mest oplagte fra mirissa eller Tangalle?
  Tak.
  Mvh.Lisa

  1. Hej Lise.
   Fantastisk, at turen er booket!! Hvor bliver det skønt! Og så er det ikke at kimse ad, at I er væk i en længere periode! Jeg håber, at I får den aller, allerbedste tur, og at landet kan leve op til jeres forventninger!!
   M.h.t. booking af hoteller, så vil jeg absolut anbefale jer, at I booker alt hjemmefra. Jeg ved godt, at det er skønt blot at rejse ud og være fri (det er faktisk noget af det, vi elsker allermest!), men jeg synes ikke, at jeg vil anbefale jer at gøre det på Sri Lanka. Mest af alt fordi andelen af turister, der besøger Sri Lanka, er steget markant, og udbuddet derfor ikke kan følge efterspørgslen. Hvis I gerne vil bo på steder med nogenlunde standard, så er min anbefaling, at I booker hjemmefra.
   Da vi skulle afsted sidste gang, var vi lidt for sent ude, og kunne derfor slet ikke få det, vi ønskede, hvilket resulterede i, at vi havde enkelte overnatninger på bl.a. et enkelt sted, hvor alt blev oversvømmet, vores tøj ødelagt og hvor der kravlede insekter på ungerne om natten… Det gider jeg bare IKKE!
   Så vil I gå sikkert, så book hjemmefra.
   I kan evt. se listen over de steder, vi anbefaler (og ikke anbefaler) at bo her: https://www.atrejsemedboern.dk/overnatning-sri-lanka/.

   Jeg har kontakt til verdens sødeste chauffør, og sender dig lige hans kontaktoplysninger i en mail. Jeg vil anbefale dig at spørge ham om han har autostole. Vi har aldrig brugt autostole, når vi har været afsted, så jeg bliver dig derfor svar skyldig, om Deepal har nogle, han kan bruge i sin van.

   Mirissa er et skønt sted! Smuk strand og tilbagelænet stemning. Det kan I godt glæde jer til!
   I.f.t. Tangalle-området så er vi mest til Goyambokka, men det er jo forskelligt, hvad vi som personer synes bedst om. Den store strand ud for selve Tangalle er virkelig også smuk og særlig, men den strækning og så den lille bugt ved Goyambokka er to vidt forskellige ting.
   Goyambokka beach er meget rolig og intim. Det er en lille bugt, som ikke rummer særlig mange mennesker, og hvor stemningen (i vores øjne) nærmest er magisk. Der sker dog ikke særlig meget, og man har følelsen af at være landet på et stille spot, hvor tiden er gået lidt i stå. Det er muligt at bade her, men vandet er vildt.
   Stranden ud for Tangalle har flere muligheder. Stranden er virkelig smuk og lang, og selv om her er flere turister, føles det alligevel lidt, som om I har den for jer selv. Her er langt flere muligheder i.f.t. at vælge et hotel, og så er der kort afstand op til selve byen (Goyambokka ligger ca. 4 km fra Tangalle).
   Dog frarådes badning mange steder ved Tangalle, da understrømmen her er stærk. Book derfor et hotel med pool.
   Hvad I er mest til, kommer an på, hvem I er.
   Personligt ELSKER jeg Goyambokka – det samme gør resten af familien. Men det handler nok mest om, at vi her fandt en eller anden form for magi. Vi boede i en family-villa på Palm Paradise Cabanas and Villas, og nød hvert eneste sekund i denne frodige og rolige have, der ligger på hele strandsiden ned til Goyambokka beach. Der er en stemning, som jeg ikke har oplevet andre steder… Vi har flere billeder fra stranden i vores rejseberetninger, men her kan du evt. læse lidt om PPC and Villas https://www.atrejsemedboern.dk/ferie-paa-sri-lanka/#Ankomst_til_Palm_Paradise_Cabanas_and_Villas_PPC_8211_det_perfekte_sted_naar_man_holder_ferie_paa_Sri_Lankas_sydkyst.

   Til gengæld kender jeg en familie, som er HELT vilde med stranden ud for Tangalle – læs evt. et afsnit om deres ferie dér i deres rejseberetning: https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-rejse/#Tangalle.

   Vi tog togturen fra Ella til Nuwara Eliya, men jeg tænker, at I kan tage en hvilken som helst strækning – alt efter hvordan det passer ind i jeres ruteplan. Det er en rigtig skøn oplevelse at køre med tog gennem det fantastiske landskab på Sri Lanka.
   Alt efter hvorhen I skal, og om I ønsker at benytte jer af en fast chauffør på nogle af jeres strækninger, kan I sammensætte tingene, så det passer sammen for jer.
   Da vi tog toget, havde vi al vores bagage med. Vi havde så lavet en aftale med en chauffør om, at han skulle hente os uden for Nuwara Eliya (sidste station inden Nuwara Eliya – toget kørte ikke længere!), og køre os den sidste strækning op til selve området.
   Hvordan I gør, er jo afhængig af hele jeres plan for, hvordan I ønsker at opleve landet. Vi lagde togturen ind, så det passede med, at vi oplevede de attraktioner, vi ønskede.

   I kan sagtens tage til Yala, mens I er i Tangalle. I kan få en chauffør til at køre jer. I kan også tage på safari i Udawalawe.
   Der er i det hele taget mange ture, I kan tage ud fra Tangalle. Find ud af, hvad I gerne vil opleve, og aftal så med en chauffør, at han kan køre jer.
   De mindre strækninger kan I tage i en tuk tuk.

   De bedste hilsner fra Stine

    1. Hej igen.
     Du er altid mere end velkommen til at vende tilbage, hvis du har yderligere spørgsmål, og så skal jeg se, om jeg kan besvare 🙂
     Den bedste rejse til jer herfra.

 5. Tusinde tak igen for alle dine anbefalinger. Virkelig skønt med tips fra een der kender øen så godt. Vi har selv rejst meget rundt i Indien, m er ikke så sikker på at det kan sammenlignes med Sri Lanka…☺
  Tak.Drømmer allerede meget om rejsen og håber vi ender m at komme afsted?????

  1. Så lidt, så lidt 🙂 Glad for, at du kan bruge vores side til noget. Det var sådan nogle informationer jeg selv efterlyste, da vi rejste ud med vores børn første gang, men som jeg havde så svært ved at finde. På en eller anden måde giver det bare lige den der ekstra følelse af tryghed.
   Jeg tror, at visse steder i Indien er at sammenligne med Sri Lanka. Dog er Sri Lanka jo lille bitte i sammenligning, og det er naturligvis to forskellige lande.
   For os er Sri Lanka et trygt og behageligt land at rejse rundt i sammen med børn, og jeg kan derfor kun anbefale landet til andre børnefamilier.
   Jeg håber derfor også, at I kommer afsted. Giv endelig lyd, når I ved noget 🙂
   God fornøjelse med planlægningen.

 6. Tak igen for din hurtige respons. godt at høre din Begejstring For Sri Lanka og at du nævner at du ikke ville tøve m at rejse dertil. Tænker også ift.baby at d er en fordel at afstandene er relativt små. Hvis vi har 5 uger og mest er t strand m også vil opleve Sri Lankas seværdigheder har du så et bud på hvad vi kunne nå at se og opleve taget i betragtning af at vi er den børnefamilie vi er..? Og er der særlige betragtninger vi skal tænke på ift. at vi rejser i april?
  tak for din tid.
  Mvh.Lisa

  1. Hej Lisa.

   Under alle omstændigheder vil jeg råde dig til at kontakte Rejsemedicinsk klinik i Aarhus, inden I bestemmer jer for at tage afsted. De vil kunne rådgive og vejlede dig i.f.t. at rejse til troperne med en lille baby. Dermed tænker jeg, at du vil kunne få de informationer, som du evt. kan have behov for, for at du kan føle dig helt sikker.

   På trods af, at afstandene ikke er så store, skal I alligevel regne med, at transporten indimellem tager længere tid, end først antaget.
   Der arbejdes intensivt med infrastrukturen på Sri Lanka, og visse strækninger kan nu tages på relativ kort tid, hvor andre strækninger tager noget længere tid, end først antaget. Veje kan være “snirklede”, trafikken tæt, der er vejarbejde og fartbegrænsninger. Bare så du lige er opmærksom på dette 🙂

   I kan se vores skema vedr. klimaet i landet her https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-vejr/. Vil dog sige, at jeg vil mene, at I kan rejse alle steder hen i april.
   Personligt er jeg mest vild med den sydlige del af landet, som jeg synes byder på skønhed og venlighed ud over alle grænser.
   Med børn på jeres børns alder ville jeg vælge at bo længere tid på færre steder, og ikke rejse for meget rundt. På den måde får jeres børn ikke så mange skift, og I kan alle falde mere til ro. Der er meget at opleve de fleste steder, så turene kan tages ud fra de steder, I bor.
   Vi har ikke selv været i Hikkaduwa (som ligger på vestkysten), men har hørt, at det skulle være et fint sted for børnefamilier, da vandet her visse steder er mere roligt. Måske jeg faktisk vil anbefale jer at prøve det. Der er ikke langt fra lufthavnen til Hikkaduwa, og det vil derfor være ideelt for jer, at I starter ud med at booke et godt sted der, så I ikke skal køre langt efter en rigtig lang rejse fra Dk til Sri Lanka. Hyr en chauffør, som kan stå klar i lufthavnen, og køre jer til jeres hotel. Jeg vil anbefale jer at hyre en chauffør via det hotel, I skal bo på. Start ud med at holde badeferie, komme ned i gear og vænne jer til klimaet i et roligt tempo.
   Mirissa på sydkysten er i mine øjne også et skønt sted. Ikke fordi der er så meget at opleve, men mere fordi stemningen på stedet er skøn. Det er virkelig meget, meget laidback og med 2 bugter, hvoraf den ene har roligt vand. Læs evt. vores rejseberetning fra Mirissa her https://www.atrejsemedboern.dk/ferie-sri-lanka/.
   Mirissa har i dén grad den asiatiske feriestemning med tilbagelænethed, fakler på stranden, friske fisk og plads til forskellighed. Det er muligt at komme på hvalsafari fra Mirissa, men der er stor risiko for at blive søsyg…
   Goyambokka og Tangalle må I ikke snyde jer selv for. Det er vores favoritsted på Sri Lanka. Bo, som nævnt i sidste besked til dig, på Palm Paradise Cabanas and villas. Super beliggenhed og ro på dette sted. Find strandskaller med jeres ældste i den tidlige morgenstund, lyt til lyden af alle insekterne, der summer på den mest magiske vis, nyd havens frodighed, slap af og vær sammen! Fra dette sted er det muligt at tage på en del dagsture. Bare det at tage en tuktuk ind til den larmende by (Tangalle), som har markeder, små butikker og lokale restauranter er en dejlig oplevelse. I kan også tage ud og se skildpadder eller i Mulkirigala Klippekloster (dog en lidt hård tur op ad alle trapperne for at nå toppen, så husk bæresele til baby). Det er også muligt at tage på en dagstur til enten Udawalawe eller Yala på safari. En safari må I ikke snyde jer selv for!
   I kan naturligvis også bestemme jer for at køre op ad østkysten, og dermed lægge vejen forbi Yala på turen. At bo på Cinnamon Wild Yala er en dyr, men fantastisk oplevelse, da resortet ligger ude i et vildt område, hvorfor I vil komme til at bo der, hvor de vilde dyr er. Læs evt. her om vores tur dertil https://www.atrejsemedboern.dk/rejse-sri-lanka/.
   I det hele taget er der bare SÅ meget at opleve i landet – se listen over nogle af seværdighederne her https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-sevaerdigheder/. Jeg synes derfor det er svært at begrænse sig vedr. anbefalinger af steder, I bør se. Det afhænger jo meget af jer, og jeres ønsker, og ligeledes af, hvor tålmodige I alle er. Tjek listen over seværdigheder. Har du nogle spørgsmål omkring nogle af dem, er du mere end velkommen til at vende tilbage.

   De bedste hilsner fra Stine

 7. Hej Stine.tusinde tak for dit gode udførlige svar.
  Er der andre steder i Asien du hellere vil anbefale som mere egnet til at rejse i med en baby? F.eks. Thailand? Men tænker at der de fleste steder i asien også dengue feber og ca lige varmt? Men april måned wr måske een af de varmeste måneder? Men har du indtryk af at der er denguefeber ved kysten og i højlandet? Til gengæld synes jeg d virker som om det generelt er lidt dyrere på Sri Lanka i forhold til Indien ihvertfald ? Da vi boede i Goa var der masser af bungalows helt ned t vandet hvor man betalte måske 50 kr om dagen? Selvfølgelig var de også lidt primitive så. Synes at alle hoteller m pool min koster 800-1000 pr nat.Men har du oplevet nogle af strandene på Sri Lanka sådan m hytter ned t vandet? Er der nogle strande hvor man kan regne med at vandet er børnevenligt, eller er det tilfældigt hvornår der er understrømme?
  På forhånd tak
  Mvh.Lisa

  1. Hej Lisa.

   Der er dengue de fleste steder i Asien – ja faktisk rigtig mange steder i verden. Vi har lige booket en rejse til Cuba, og der skal vi også beskytte os mod myggestik p.g.a. dengue.
   Da vi var på Maldiverne i sommers, troede jeg faktisk ikke, at der var dengue, da det ikke stod nogle steder. Vi fandt dog ud af, at der også var dengue her! Bortset fra på resortøerne, da de her gør meget ud af at forebygge. Priserne for at bo på resorts er dog pænt pebrede…

   Det er mest i storbyerne, at der er risiko for at blive smittet, da der her er mange egnede udklækningssteder i stillestående vand. Colombo og Kandy er eftersigende de byer, hvor risikoen er størst. Men ja; du kan blive smittet alle steder. I højlandet er der også dengue.
   Jeg har altid regnet det som værende rimeligt “sikkert” (ihvertfald bedre) ved kysterne, og har egentlig heller ikke som sådan været nervøs på den “forkrampede” måde. Vi har blot taget vores forholdsregler, og smurt os med Autan, samt dækket kroppen med tyndt tøj ved skumringstid og om aftenen.

   Mange resorts og hoteller med beliggenhed ned til kysten på Sri Lanka ejes af udlændinge (europæere). Efter tsunamien var de lokale rigtig, rigtig bange for, at en tsunami skulle ramme igen, hvilket betød, at de solgte deres grunde. Disse grunde er i dag blevet udnyttet til turisme, og priserne er i pæn stigning. Jeg har endnu ikke fundet noget at bo i, som svarer til de priser, I har betalt i Goa, desværre. Dog findes der homestays/guesthouses til rimelige priser, men de har ikke beliggenhed direkte på stranden.
   Ved Goyambokka Beach i Tangalle har vi boet på Palm Paradise Cabanas and Villas 2 gange. Det er et fantastisk sted med beliggenhed på hele strandsiden, som har lidt af det, du efterspørger.
   Hvis du tjekker denne side ud, har jeg lavet en anbefaling af overnatningssteder (der er også nogle steder, vi ikke har boet, men som folk vi kender har boet på) https://www.atrejsemedboern.dk/overnatning-sri-lanka/ – så kan du se de forskellige steders standard og evt. beliggenhed.

   Vi har oplevet roligt vand ved Mirissa, da vi var der i januar, som er højsæsonen. Endvidere oplevede vi roligt vand op langs østkysten i sommers. Men vandet ved Sri Lankas kyster er generelt mere råt, end i f.eks. Thailand, Maldiverne m.m.

   Jeg vil absolut både kunne anbefale Thailand og Maldiverne som fantastiske destinationer med helt små børn. Maldiverne er slet ikke så dyrt, som man forestiller sig, hvis blot man bor på et guesthouse – se evt. vores beretninger derfra her https://www.atrejsemedboern.dk/maldiverne/ , hvor jeg også skriver lidt om priserne. Men ja, det er stadig relativt dyrt.

   Jeg tænker, at Thailand og Sri Lanka har nogenlunde samme prisniveau – dog har Thailand et noget større udbud af hoteller, hytter m.m., hvilket gør, at priserne visse steder kan være lidt anderledes.
   Sri Lanka har til gengæld noget helt andet end Thailand, og selv om antallet af turister i dén grad er i stigning på Sri Lanka, så er landet måske, som Thailand var for 25 år siden. Der er virkelig meget at komme efter, hvis I gerne vil have nogle autentiske oplevelser.

   Hvad I er til, er jo meget afhængig af, hvilke ønsker I har for jeres tur. Varmen er den samme i både Thailand og Sri Lanka, men ellers er landene efter min mening ret forskellige.

   Håber, at du kan bruge mine svar til noget. Ellers er du velkommen til at vende tilbage.

   De bedste hilsner fra Stine

 8. Dietmar Kischel

  Hej..

  Mig og min kæreste skal 14 dage til Malaysia i uge 3-4. Vi starter i Kuala Lumpur, og rejser derefter videre til Langkawi i 5 døgn. Er det altid sådan er der ikke kan hæves penge på øen ved brug af visa kort eller mastercard, eller var det en fejl de havde i den periode I var på øen?

  Vi skal faktisk bo på samme hotel som jer, hvilket jo er lidt sjovt 🙂

  Mvh.

  Dietmar

  1. Hej Dietmar.

   Aj, hvor spændende, at I skal bo på det samme hotel, som vi gjorde!! Jeg håber, at det bliver en god oplevelse! Læg endelig et billede ind af hotellet, hvis du får lyst! Kunne være sjovt at se, om det ligner sig selv 🙂

   Ingen grund til bekymring vedr. hævning af penge. Det var en fejl i alle systemer, da vi var der, og det var et enkeltstående tilfælde.
   Dog vil jeg altid råde folk til at medbringe nogle dollars – just in case.

   Jeg håber, at I får en fantastisk rejse til Malaysia.

   De bedste hilsner fra Stine

   1. Dietmar Kischel

    Hej Stine.

    Det lyder rigtig godt, at det normalt ikke er et problem at hæve penge på langkawi 🙂 ..men vi tager 100 dollars med for en sikkerheds skyld. Tak for rådet.
    Det er rigtig skægt at vi også skal bo på aseania. Vi var godt lidt skeptiske inden vi bookede, da det både har fået rigtig gode anmeldelser og rigtig dårlige. Hvordan var jeres ophold der? Hvordan var maden, værelset og personalet?

    Hvis I har nogen gode råd til hvordan man kommer rundt på øen lettest muligt hører jeg også gerne om det. Jeg har overvejet at leje en bil, men er bange for at det bliver et problem at parkere de steder vi har tænkt os at besøge. Hvordan kom I rundt på øen?

    Hilsen Dietmar

    1. Hej Dietmar.

     Det skader aldrig at have dollars med 🙂 På den måde har I altid en sikkerhed, hvis noget skulle glippe.
     Jeg syntes, at Aseania var lidt slidt, men det var ok til pengene. Derudover var personalet venligt og stemningen god. Vi spiste kun morgenmad på stedet, og den var helt simpel. Deres pool var rigtig god for børnefamilier.
     Jeg tror generelt, at oplevelser af hoteller handler meget om ens egne forventninger til stedet. Så vidt jeg husker, havde jeg ikke de store forventninger, og blev derfor heller ikke skuffet 🙂 Vi havde ikke det store rejsebudget, og turen til Langkawi var meget impulsiv, hvorfor hotellet også blev booket i sidste sekund, og med øje for, at vi ikke havde det helt store rejsebudget. Vi kom fra simple hytter til dette hotel, og det var ok. Dog ikke den højeste standard, men fint nok til os 🙂 Vi brugte ikke så meget tid på hotellet, men mere ved stranden og i selve byen.

     Vi lejede en bil, og fik på den måde set meget af øen. Det var en rigtig fin løsning, da vi så selv havde friheden til at bestemme, hvad vi ville opleve, og kunne tage det hele i vores eget tempo. Det kan godt anbefales. Husk dog, at de kører i den “forkerte” side af vejen 🙂 Vi oplevede ikke parkeringsproblemer, og da vi var i Kuah, var der parkeringshuse. Synes faktisk, at øen var god at køre rundt på, da der var plads nok – altså knapt så trafikeret, som andre steder.

     De bedste hilsner fra Stine

 9. Hej. VI ER EN FAMILIE MED to drenge på 4 samt 1/2 år, OG VI DRØMMER OM AT TAGE 4-5 UGER TIL SRI LANKA i slut marts og APRIL. VIL DU ANBEFALE SRI LANKA MED EN 1/2 år GAMMEL BABY? Vi drømmer særligt om de smukt beskrevne strande som mirissa og goyambokka, m også at komme lidt omkring. Hvad vil du anbefale? På forhånd tusind tak.
  Mvh.Lisa

  1. Hej Lisa.

   Det lyder dejligt med lyst til både afslapning og lidt eventyr i børnehøjde.
   Ønsker I at rejse væk, mens I er på barsel, er Sri Lanka – efter min mening – et skønt land.
   Dog vil der altid være lidt forholdsregler at tage, når man rejser til troperne med helt små børn. Luftfugtigheden er høj og varmen kan være heftig. Derudover skal I sørge for at være meget opmærksomme på myg, da Sri Lanka har dengue.
   Personligt ville jeg ikke have nogle betænkligheder ved at rejse til Sri Lanka med en baby – men jeg ville dog, som skrevet ovenfor – tage mine forholdsregler.
   Medbring myggespray/Autan, tyndt tøj, der kan dække kroppen, net til barnevognen/klapvognen m.m.
   Det kan også være en god idé at medbringe en lille batteridrevet blæser/ventilator – og så ellers bare sørge for at bo på steder, som har aircondition.
   Læs evt. vores pakkeliste https://www.atrejsemedboern.dk/rejse-med-baby/, som måske kan have nogle fif, som kan være brugbare.

   Strandene på Sri Lanka er ubeskriveligt smukke, men vil I gerne på badeferie, vil det være en god idé at bo på steder, som har pool, da vandet i havet kan være meget uroligt, og dermed til tider knapt så børnevenligt.

   Det er nemt at rejse rundt i landet, og der er massevis af muligheder for at køre til de mange seværdigheder.
   Der er noget at opleve for folk i alle aldre, og særligt dyrelivet er mangfoldigt, hvilket børn er vilde med (her tænker jeg på jeres 4-årige).
   Det er nemt at have en klapvogn med, men vil I gerne besøge templer, så medbring også en bæresele.

   I det hele taget synes jeg det er at anbefale, at hive noget tid ud af kalenderen og rejse ud med sin familie. Det giver tid og ro til nærvær og afslapning i en hverdag, der ellers ofte kan være fuld af praktiske gøremål og arbejdsopgaver.
   Jeg forstår godt, at I drømmer om det stille liv i paradisiske omgivelser, hvor I ikke skal forholde jer til madlavning, vasketøj m.m.
   Benyt jer af alle landets mange muligheder for at blive bombarderet rent sansemæssigt. Maden er skøn, naturen ubeskrivelig. I vil kunne bruge mange timer på de helt simple ting, som at gå ture på stranden, finde strandskaller, bygge sandslotte, spise den dejlige mad og bare ”være”.

   Rigtig god rejse, hvis I bestemmer jer for at tage afsted 🙂

   De bedste hilsner fra Stine

 10. Malene Simonsen

  Er begejstret for jeres rejsebeskrivelser. Tak.
  Vi,mig-mand og to børn på 6 og 8 år, rejser den 30/5 til Bangkok og hjem den 17/7 fra Kuala Lumpur. Civil gerne til Koh Lipe og med båd derfra og til Langkawi. Har dog læst,at man ikke kan sejle den vej i juni måned. Men som jeg læser det,var det så ikke det I gjorde? Hvordan fungerer det? Nogle anbefalinger?
  Mvh Malene

  1. Hej Malene.
   Det glæder os meget, at I kan bruge vores hjemmeside. 1000 tak for det.
   Så vidt jeg ved, så sejler man ikke strækningen fra maj til oktober, da området i den periode er hårdt ramt af monsunen. Jeg er faktisk i tvivl, om man overhovedet kan komme til Koh Lipe i den periode, da havet her kan være ret voldsomt.
   Størstedelen af afgangene fra Koh Lipe til Langkawi er, så vidt jeg ved, ikke i rute i perioden maj til oktober, men I kan evt. prøve at skrive til Bundhaya Resort på Koh Lipe og høre dem. Det var via dem, vi bookede turen.
   Vi var der i vinterperioden, og oplevedede derfor ikke nogle problemer i forhold til at komme fra Koh Lipe til Langkawi.

   De bedste hilsner fra Stine

   1. Malene Simonsen

    Hej Stine
    Tusind tak for dit svar. Så tror jeg måske vi vælger at droppe koh Lipe og tage nogle andre steder længere nordpå. Vi skal til øer i Malaysia, så der venter os mange lækre sandstrande? Tror vi kigger nærmere på koh Mook og Koh Kradan.
    Tak?
    Bedste hilsner, Malene

    1. Lyder fornuftigt – I får under alle omstændigheder kultur og strandferie i verdensklasse 🙂
     Rigtig, rigtig god rejse.
     De bedste hilsner herfra

 11. Hej Stine
  Inspirerende web-site, det er skønt at læse om jeres oplevelser og spontane rejseform. Helle (min kæreste) og jeg vil gerne besøge Malaysia til næste år, vi har mulighed for at låne en lejlighed i Kuala Lumpur noget af perioden (rejser 3 uger). Tænker at rejse ca 1. maj, er det et ideelt tidspunkt? Vi vil meget gerne ud at opleve landet, er det overskueligt at tage afsted på egen hånd med reservationer, transport m.m. Beste hilsner Jesper

  1. Hej Jesper.
   Årh, hvor ville jeg ønske, at jeg kunne hjælpe dig på kvalificeret facon med dine spørgsmål. Det lyder jo til at være nogle fantastiske oplevelser, der venter jer.
   Dog må jeg indrømme, at vi ikke som sådan har de helt store rejseerfaringer fra Malaysia, hvor vi kun var ganske kort tid.
   Spørg mig om Sri Lanka, og jeg ved det meste 🙂

   Jeg vil råde dig til at søge info på de rejseblogs, der har stor erfaring med Malaysia. Jeg vil lige tjekke, hvem der kunne være relevant, og så sende dig en mail.

   De bedste hilsner og rigtig god rejse fra Stine

   – Har lige forsøgt at sende dig en mail, men kan ikke se, om den er gået igennem?

 12. Bára Danielsen

  Hej
  Vi går og planlægger en tur til Malaysia i 3 uger i januar-februar. Vores dreng er halvandet på det tidspunkt. Ville I ikke anbefale at tage til Langkawi med så lille en dreng? Tænker nemlig at der skal være nogenlunde forhold hvis der skulle ske noget.
  Og hvordan er strandene ved det område?

  1. Hej Bára.
   Hvor lyder det fantastisk med en tur til Malaysia!
   I det hele taget vil vi vurdere, at I vil kunne tage rigtig mange steder hen, hvis I skal til Malaysia. Men jo; Langkawi er et meget, meget “turistet” og dermed sikkert sted at tage til. I vil kunne få gode hoteller og masser af muligheder for oplevelser i trygge og ordentlige rammer.
   Strandene i området er smukke, og der er flere at vælge imellem.
   I vil med garanti kunne få en ferie, hvor I alle vil have ro i maven.
   De bedste hilsner fra Stine – og god tur 🙂

   1. Bára Danielsen

    Hej igen og tak for svar.
    Ja vi glæder os meget til at komme afsted!
    Og så er det vi spörger.. Om det er FOR turistet? ? havde oprindelig tænkt at tage til koh yao yai. Men eftersom kongen er död har vi fået anbefalet ikke at vælge Thailand.
    Har kigget på billeder på nettet og det virker lidt som om at strandene på Langkawi er proppet med mennesker? Var det også jeres fornemmelse?
    Er der ellers noget I især vil anbefale i området? Tænker ellers at tage til noget af det samme som I har nævnt i rejsebeskrivelsen.

    1. Hej igen.
     Både ja og nej ift turister… Det er jo nogle år siden, vi sidst var der, og meget kan have ændret sig.
     Dog må jeg sige, at Langkawi klart er væsentligt mere “turistet” end f.eks. Yao Yai. Men hvis man er til det mere “civiliserede”, så er det faktisk meget rart – specielt, når man har små børn med på rejsen. Det skaber en dejlig tryghed.
     Der er smukt og fint, og absolut mange forskellige ting at vælge imellem. Og det kan lade sig gøre, at finde steder uden for mange turister, tror jeg. Vi lejede en bil, og kørte rundt og så en masse forskellige områder og ting.
     Jeg kan forstå, at I er blevet frarådet Thailand. Ellers ville vi have foreslået Koh Lipe og Koh Turatao, som kun ligger 45 min. sejlads i speedbåd fra Langkawi. Der er FANTASTISK!
     Vi har desværre ikke nok kendskab til Malaysia til at kunne råde jer til, hvor I ellers kunne tage hen, men har hørt rigtig mange gode ting om Tioman og Perhentian.
     Jeg håber, at I finder det, der føles helt rigtigt.

 13. hej
  VI overvejer kraftigt Thailand eller Malaysia til December. VI har vores lille pige på 1 år med… hvad vil du anbefale? Thailand eller Malaysia og hvorhenne ?

  1. Hej Christine.
   Lyder dejligt med ferie til troperne til december, hvor der er koldt og ruskende herhjemme.
   Vi har relativt begrænset kendskab til Malaysia, da vi kun har været der kortvarigt, hvorimod vi har rejst rundt i Thailand i 7 uger.
   Med et helt lille barn vil jeg klart vælge en mere “turistet” destination, som er civiliseret og med en del muligheder for at komme nemt rundt til tingene.
   Alt efter hvad I er til, kan I jo vælge de steder med mange turister, så som f.eks. Koh Lanta (læs Anneli’s indlæg her https://www.atrejsemedboern.dk/thailand-ferie/).
   På de turistede destinationer kan I få ALT! Der er masser af butikker, som sælger ting til en baby/et lille barn, masser af restauranter, smukke strande, læger og meget mere, som gør, at man er tryg, når man rejser med et helt lille barn. Til gengæld får I ikke så meget indblik i den thailandske kultur, når I er på steder, som lever nærmest 100% af turismen.
   Er I ikke til steder med masseturisme, vil vi klart anbefale Koh Yao Yai. Hvis I f.eks. flyver fra Danmark til Phuket, er der ikke langt dertil. I kan komme med en båd fra Phuket. Stedet er virkelig lækkert og endnu relativt uberørt (efter thailandske standarder), så det er vigtigt, at I medbringer alt det, I har brug for, da der ikke er massevis af indkøbsmuligheder her. Smukt og tropisk er der ihvertfald! Klart et sted jeg ville vælge, hvis jeg skulle rejse med en 1-årig.

   Meget er naturligvis betinget af, hvad I ønsker at få ud af jeres ferie, og der er alle jo forskellige.
   Jeg håber at I finder en destination, der passer lige præcis til jer.

   De bedste hilsner fra Stine

 14. Mette Ravn Jensen

  Hej.
  Lækkert at læse om jeres oplevelser!
  Vi overvejer selv en tur til næste år, men har kun mulighed for at få fri fra job fra midt oktober til slut november.
  Er der nogle der har erfaringer med Malaysia og Thailand i disse måneder? Ved godt det ikke er den bedste sæson.. Skulle man starte i øst? Er også åbne for andre lande hvis I har ideer! Vi skal rejse med tre børn på 7, 10 og 13 år. Vh Mette

  1. Hej Mette.
   Lyder skønt med en rejse til Asiens – både Thailand og Malaysia er fantastisk smukke lande, som byder på rigtig spændende oplevelser!
   M.h.t. vejret så er det Michael, der er ekspert på området 🙂 Han er i Sverige lige nu, men jeg ved, at han rigtig gerne svarer, så snart han er tilbage. Så vidt jeg ved, er oktober dog ikke den bedste måned at rejse i…
   Jeg lader Michael vende tilbage, hvis det er ok?
   De bedste hilsner fra Stine

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *