rejse til thailand med børn

4 ugers ferie med små børn på Koh Lanta i Thailand

rejse til thailand med børn

Koh Lanta med børn

Barselsorlov og en ferie med små børn i Thailand – kunne det være noget for jer? I så fald kan I finde inspiration til, hvordan dette kan lade sig gøre i dette indlæg!

I perioden februar – marts 2014 brugte Anneli 4 uger af sin barselsorlov på Koh Lanta sammen med sin familie og et vennepar.
Læs her Anneli’s rejseberetning om 4 ugers ren afslapning i tropiske og trygge omgivelser – efter vores mening en fantastisk måde at bruge sin barselsorlov på!

Læs også: Maldiverne, en oplagt rejse destination med små børn!

Vores rejse til Koh Lanta

Fra midten af februar til midten af marts 2014 valgte vi sammen med vores venner at rejse på en 4 ugers ferie til Koh Lanta i Thailand.
Grunden til at vores valg faldt på lige præcis Koh Lanta skal findes i, at alle vores børn på daværende tidspunkt var ret små, og at vi af den grund havde brug for at befinde os et trygt sted, hvor både vi og vores børn kunne finde genkendelighed i noget, som var en smule svensk-præget.
Vi vidste fra flere bekendte, at Koh Lanta er et sted, som virkelig mange svenskere tager til for at holde ferie, og havde også hørt, at øen var sådan lidt ”svensk-koloni-agtig” – et fact, som var helt ok med os, og som gav os den nødvendige tryghed.

opleve koh lanta med baby og småbørn

Vi rejste 2 familier sammen – min mand og jeg samt vores 2 børn på henholdsvis 3,5 år og 8 måneder, og vores venner, Elin og Kenneth med deres 3 børn – en dreng på 6 år, en pige på 2,5 år og deres søn, som blev 1 år mens vi var afsted.
Vi valgte at rejse i 4 uger, da jeg var på barselsorlov, og da min venindes søn, som var 6 år, gik i førskole. I Sverige er det således, at man – når man har børn i førskole – har mulighed for at tage en slags orlov, og det var denne mulighed, vi besluttede os for at udnytte i forbindelse med en længerevarende ferie.
Skulle vi på den rejse, vi længe havde drømt om, måtte det være NU, mens vi ikke var bundet af forpligtelser rent skolemæssigt.

Vi havde mange overvejelser omkring vores rejsemål, da vores børn jo var helt små, og der derfor var visse risokofaktorer, vi skulle tænke ind over;
Tropesygdomme, vaccinationer, ekstrem varme og fugtighed m.m. – specielt fordi vores yngste børn jo var for små til at blive vaccineret mod andet end det, som børnevaccinationsprogrammet beskytter mod.
Vi skulle derfor vælge et land, der kunne leve op til vores krav om både varme, afslapning og tryghed, hvilket Thailand et langt stykke hen ad vejen gjorde.
Vi voksne og vores større børn blev vaccineret mod Hepatitis, men børn under 1 år kan ikke vaccineres herfor.
Da både Elin og jeg stadig ammede vores yngste børn, var vi dog overbeviste om, at de begge blev dækket ind via dette.

koh lanta

Vi var egentligt ikke som sådan bekymret for tropesygdomme, men mere for den ekstreme varme og fugt, som vi vidste vi ville komme til at opleve i Thailand, hvilket også viste sig at blive den største udfordring
Lad det være sagt med det samme; Thailand ER et varmt land med et klima, som er meget anderledes end det, vi kommer fra i Sverige, og det kræver en del omstilling at vænne sig hertil.
Vi havde derfor også en del problemer med at få børnene til at sove i starten af vores rejse, men de vænnede sig dog relativt hurtigt til klimaet.
Derudover erfarede vi efter kort tid, at aircondition er en god idé, og at afkølede hotelværelser med aircon kan redde mange gode timers nattesøvn.
Endvidere forsøgte vi at være ret bevidste om allerede fra starten af vores ferie, at det var nødvendigt at søge tilflugt til mere kølige steder, når de forskellige måltider skulle indtages, da vi så var sikre på, at de mindste bedre kunne spise, når de ikke havde det for varmt.

Når man rejser med helt små børn, er det – efter vores mening – vigtigt at gøre sig klart, at det naturligvis kræver en ekstra indsats af alle, når man tager på en rejse ud i en verden, der på mange måder er helt anderledes end det, man kender og er tryg ved. Det lønner sig derfor at bruge lidt kræfter på at ”lette overgangen” i starten, og børnene vænner sig på den måde langsomt og uproblematisk til det nye miljø.

Thailand som rejsemål når man rejser med helt små børn

– samt praktisk info om prisniveau!

Thailand er et yderst trygt og børnevenligt land, og jeg tænker ikke, at vi kunne have valgt en bedre destination i forhold til det, at rejse med helt små børn.
Med hensyn til planlægning af rejsen skulle vi dog tænke flere ting ind rent praktisk.

rejse til thailand med baby

Vores børn var jo helt små, og vi vidste, at det ville kræve en del overskud af os at have mange børn med på SÅ lang en ferie, hvorfor vi gerne ville flyve så lange strækninger som overhovedet muligt uden for mange skift.
Vi fandt derfor en rute, der gik direkte fra Stockholm til Bangkok, og derfra videre med fly mod Krabi.
Fra Krabi var der kun ca. 2,5 times kørsel i bil til Koh Lanta, hvilket på en eller anden måde gjorde tingene mere overskuelige for os.
Eneste ulempe var, at vi skulle vente 3 timer i Bangkok lufthavn midt om natten, hvilket ikke er anbefalelsesværdigt, men vi klarede det.
Er det muligt, vil vi råde andre til at flyve på et andet tidspunkt på døgnet.

rejse til thailand med baby

Vi synes selv, at vi fandt nogle fantastisk billige flybilletter via de typiske internet-søgemaskiner som Momondo, og for os 4 kostede det kun 18000 svenske kroner (ca. 15.000 danske kr.) med Thai Airways.
Vi bestilte de billigste og bedste flybilletter, vi overhovedet kunne finde, og så bestemte vi os for kun at booke de 4 første overnatninger på et hyggeligt hotel via Hotels.com. Vi havde klart en idé om, at vi gjorde klogt i at lade mavefornemmelsen råde derfra i forhold til, hvor vi ellers skulle bo på Koh Lanta, da det er nemt at finde gode hoteller, når først man er afsted.
Hvis blot man har en ipad med, kan man altid søge på de forskellige hoteller via Hotels.com, og så gå ind forbi og tjekke stedet ud, når man alligevel bader på stranden, eller passerer hotellet på en spadsertur.
For os var det vigtigste blot, at vi kom afsted, og at vi så – for både trygheden og nemhedens skyld – havde de første par overnatninger booket, så vi ikke skulle spekulere på dette, når først vi satte vores fødder på Thailandsk jord efter en lang rejse.

Læs også: Det skal I pakke, når I rejser med baby!

Et godt råd – belært af erfaring – er, at I måske tænker ”jetlag” ind i planlægningen, for det kan ikke undgås, at alle bliver trætte – både på grund af rejsens varighed, men også på grund af den store tidsforskel der er fra Skandinavien til Asien.

Totalt set kostede hele ferien os mellem 40.000-50.000 svenske kroner (ca. 32-40.000 danske kr.) i alt, hvilket vi synes er ekstremt billigt for 4 uger! Vi kunne ikke forestille os, at vi kunne finde et land, hvor vi kunne holde ferie og leve billigere.

med børn til koh lanta

Maden i Thailand er lækker og billig. Det kostede os 80 thai bath (25 svenske kroner/20 danske kr.) at spise frokost på stranden i en lille lokal hytte, som emmede af stemning, og portionerne var så velsmagende og store, at vi sagtens kunne dele 2, og dermed spare penge på madbudgettet.

Egentlig brugte vi flest penge på hotelværelser med aircondition – en udgift man ellers kan spare på, og så bare bo med en fan (sådan en der der hænger i loftet og cirkulerer luften, og på den måde skaber lidt kølighed), hvis ikke man er så varmefølsom, men for os var det et absolut must med aircondition for at de mindste børn kunne få en ordentlig søvn.
Derudover kunne vi have sparet penge på at leje en hotellejlighed, og så bo der på hele ferien, men det fravalgte vi, fordi vi på hoteller havde mulighed for at få morgenmaden serveret – et måltid, som for en børnefamilie er ret vigtigt.
Så selv om vi synes, at vi rejste meget billigt – dog uden at mangle noget – kunne vi sagtens have rejst endnu billigere – blot til information!
Det handler alt sammen om, hvilken standard man ønsker, og om hvilke drømme man har for sin ferie.
Vi vil dog hellere gå på kompromis i forhold til luksus – og så komme afsted på en billigere ferie – end slet ikke at komme afsted!

Anbefaling af børnevenlige hoteller

Der er 2 hovedstrande på Koh Lanta; Long Beach og Klong Dao, og under vores ophold på øen boede vi ved begge strande.
Vi var, som nævnt ovenfor, glade for at vi bookede hoteller undervejs, og ikke havde lagt os fast på noget hjemmefra (andet end det hotel vi startede ud på). Det virkede utrolig godt, at vi kunne tjekke hotellerne ud undervejs, og så flyttede ind der, hvor det passede til os.
Vi boede 3 steder, mens vi var på Koh Lanta, og det er alle steder, som vi varmt kan anbefale til andre børnefamilier.

Good Days Lanta

Det første sted vi boede hed “Good Days Lanta” og ligger på Long Beach.

Det var det sted, vi havde booket til vores 4 første overnatninger, og vi boede i meget simple bungalows helt ned til stranden.

til thailand med baby

Stedet havde også en pool, hvilket vi konstant benyttede os af på grund af børnenes alder – de ville rent faktisk hellere bade i poolen end i havet.
Derudover var hotellet børnevenligt og stille – uden larm fra fester – hvilket betød en del i forhold til ordentlig nattesøvn.
Stedet havde en fantastisk strandbar, som vi blev ved med at vende tilbage til, selv om vi senere flyttede til andre steder, men stemningen var så skøn og afslappet lige præcis her, at vi blev ved at vende tilbage.
Beliggenheden var meget central, så vi var i gåafstand til det meste, og havde derfor ikke behov for at benytte os af transportmidler for at komme på restauranter, eller når vi ønskede at udforske byen.

D.R. Lanta

Derfra flyttede vi til ” D.R. Lanta”. Det var det absolut bedste sted vi boede på Koh Lanta, og lå helt ned til stranden.

Det var en rigtig god standard, og havde en slags varanda, som havde tag på, hvor vi kunne stille klapvognen i skygge, hvilket er yderst brugbart, når man rejser med babyer.

koh lanta med baby

Derudover var der flere pools – en pool ved restauranten og så en pool 20 m. væk fra vores værelse. Poolen, der lå næsten ud for vores veranda, var den vi benyttede mest. Der var stort set ingen mennesker ved denne pool, hvilket gav os en følelse af at have det meste for os selv. Vi kunne sidde og amme vores børn uforstyrret, mens de større børn legede i vandet under vores overvågning. Ren afslapning for alle.
Beliggenheden var lidt mere afsides i forhold til hovedgaden, hvor alle restauranterne lå, men det var intet problem.
“D.R. Lanta” lå på Klong Dao Beach, som også havde mange strandrestauranter.

Alle 3 hoteller, som vi boede på på Koh Lanta, var super gode, men “D.R. Lanta” var absolut det allerbedste – ren luksus og børnevenlighed til en pris, som var overkommelig.

Casuarina

Casuarina” var det næste sted, vi rykkede til, og det var også virkelig et skønt resort!

Det var et resort, som vi min veninde havde anbefalet os, efter at hun selv havde boet på stedet i 3 måneder sammen med sine børn.
Vi ville klart gerne have haft de bungalows, som man kunne bo i der, men da vi var der i højsæsonen (vinterferien), og fik booket for sent, kunne vi desværre ikke få en af disse, men fik i stedet et hotelværelse.
Et godt råd til lige præcis dette sted, som vi hørte andre havde haft mulighed for at benytte sig af, er, at man bestiller ophold på stedet i længere tid, og så er det muligt at bo i en af de skønne bungalows med beliggenhed helt tæt på stranden, og samtidig forhandle sig til en god pris ved at booke direkte igennem hotellet.
Dette blot til information, hvis man, som os, ønsker at opholde sig på Koh Lanta i en længere periode.

med børn til thailand

Vi boede ikke med udsigt til stranden, mens vi opholdte os her, men skulle blot gå igennem receptionen for at komme til stranden, så det var intet problem.
For os var det et rent luksusophold på dette hotel, og prisen var inklusiv morgenmad, hvilket gjorde det hele meget nemmere for os.
Beliggenheden var på Long Beach, og når vi gik i modsat retning af stranden, var vi direkte på hovedgaden, hvor alt skete. Der var masser af leben og massevis af restauranter at vælge imellem. Altså var der kort gåafstand til alt det, vi følte vi havde brug for.

Læs også: Få her gode råd til flyveturen med jeres baby!

Hvad vi ønskede at få ud af ferien

Vores overvejelser omkring hvad vi ønskede at få ud af længerevarende ferie, var hovedsageligt, at vi i dén grad ønskede kvalitetstid sammen som familie. Tid til at være intensivt sammen på en afslappet måde uden hverdagens stress og jag. Tid, som er så uendelig godt givet ud på familiekontoen! Tid, som ikke skulle bruges på ”must do-ting” og forpligtelser, som fjerner fokus på nærvær. Tid til blot at være!
Ud over virkelig at have tid sammen med vores børn, udnyttede vi dog også ferien til at forære os selv noget voksentid.
Vi benyttede os af ”strodriftsfordelen” ved, at vi var 2 familier afsted sammen, og som ammende småbørnsmødre, tog vi os den luksus, at vi ofte midt på dagen lod vores mænd tage over på alle børnene, hvorefter vi kvinder så fik massage på stranden til den nette sum af 60 svenske kr.
Det var godt givet ud – både for krop og sjæl.

solnedgang ved koh lanta

Vi var ikke sammen med vores venner hele tiden, men nød at vi var afsted sammen, så vi hele tiden vidste, at vi var omkring hinanden. Både med mulighed for at opleve ting sammen, og på den måde skabe værdifulde fællesminder, men også med mulighed for at sige, at ”i dag laver vi noget sammen med vores egen familie, og så ses vi til middag eller aftensmad”.
Vi var altså ikke bundet op af aftaler, men vidste blot, at vi havde hinanden på denne ferie.
Vi slappede hovedsageligt af sammen, og tog det rigtig stille og roligt på de første 2 uger af vores ferie, men derfra begyndte vi at få lyst til at udforske lidt af øen. Nu vi var her i så fremmede omgivelser, havde vi behov for også at opleve lidt ud over strande og roligt tempo. Stadig på børnenes præmisser, det var vi nødsaget til på grund af deres alder. De var jo ikke så store, og det var heller ikke deres behov at få de vilde oplevelser – men lidt var også godt.
Vi tog derfor på børnevenlige ture med båd og også på grottebesøg.

koh lanta med børn

Vi var bl.a. på tur med en båd hvorfra man kunne hoppe i vandet og svømme ud til en grotte. En enorm flot oplevelse for både børn og voksne. Turen ud til grotten er absolut at anbefale. Det er en stor naturoplevelse, men dog skal man være en smule søstærk.
Derudover tog vi andre småture ud til udsigtspunkter og hen til elefantbørnehjem.
Vi var også på en tur med en pickup-truck, hvor de helt små børn sad inde i førehuset og vi andre omme på ladet, mens vi ”bumpede” igennem det flotte og frodige landskab. Det i sig selv – en tur på ladet af en gammel bil i ekstremt flotte omgivelser, hvor man bombarderes med lyde, lugte og indtryk – er oplevelser i stor stil for en børnefamilie, der normalt slår deres folder i Sverige.
Selv en lille tur på det lokale marked i en tuk-tuk var for os og børnene et kæmpe stor oplevelse. Det virker ikke af noget stort, men var alligevel så anderledes en oplevelse, at vi smilende kan tænke tilbage på det.
Som indskudt bemærkning vil jeg lige påpege, at det ikke er uden risiko at køre med en tuk-tuk, men det er så stor en del af den thailandske kultur, at det må og skal prøves. Derudover må jeg også indrømme, at man bliver lidt mere ”vovet” i sin adfærd, når først man ser, at det altså er ”sådan man gør” på de kanter.

Læs også: UV-badetøj og solbeskyttende produkter til jeres baby

Vi fik bekræftet, at børn ikke altid efterspørger de vilde ting og oplevelser, men at blot et lille hotelskifte også kan være godt og spændende. Så skete der lidt nyt, og de var igen i nye omgivelser, som de kunne udforske i deres eget tempo.

koh lanta med børn

Det er nemt og billigt at leje en bil med chauffør, og der er også mulighed for at få autostole installeret. Der køres jo lidt vildere på de thailandske veje, end hvad vi er vant til hjemmefra.
Da vi kørte fra Krabi lufthavn og til Koh Lanta, var det bl.a. med en bil med autostole. Det var lidt dyrere, men en sikkerhed, som vi hellere end gerne ville investere i. Vi gav ca. 600 kr. for en 2,5 timers lang køretur, hvor sikkerheden var i højsædet.

rejse til thailand med børn

Som man nok kan fornemme, var formålet med vores ferie, at vi kom helt ned i gear og tempo, og at vi tog os tid til nærvær og samvær med vores børn og hinanden.
En typisk dag var derfor meget enkelt og simpel – modsat vores dage med aftaler og faste gøremål derhjemme.
Vi stod langsomt op, og kunne lade nattens søvn forlade kroppen i et sundt og naturligt tempo, mens vi ventede på, at morgenmaden blev serveret. Vi skulle ikke lave noget, men blot stå op og gå til bords, hvilket var en af de helt store fordele ved at bo på hotel.
Godt mætte efter at have indtaget et velsmagende måltid med frisk frugt i mængder, man ellers kun kan drømme om, kunne vi gå i gang med dagens mest udfordrende opgave; at smøre børnene ind i solcreme!
Godt indsmurt kunne vi bevæge os mod poolen, hvor ungerne snildt kunne bruge 1,5 time på at lege og bade i det lune vand.
Så tilbage og spise frokost, hvorefter vi gik mod stranden, hvor der igen kunne bades og bygges sandslotte.
Børnene nød særligt eftermiddagsstunden på stranden, da brisen fra havet var med til at køle luften en smule, og dermed også højne energiniveauet.
Efter en lang dag med leg, afslapning og mad, kunne vi i en let overskudstilstand bevæge os mod strandrestauranterne, for igen blot at pege på det, vi ønskede at indtage.
Den ene dag tog bare den anden i denne tilstand af fuldstændig vægtløshed, og jeg tror faktisk, at det var ren balsam for sjælen – for både store som små. Bare at være – og ikke mindst; være sammen.

Læs også: Barsel og ferie med små børn på Mauritius!

Nogle dage tilbragte vi udelukkende på stranden, hvor vi nød at mærke sandet mellem tæerne, samt solens stråler og vandets afkølende effekt på kroppen.
Specielt på Long Beach var det rart at være på stranden, da der var sådan et ”bambussted”, som vi bare kunne lægge os og slappe af på, mens vi drak smoothies og nød synet af vores glade børn.

thailand børn

Vi havde en følelse af at leve livet til fulde, og at alt gik op i en højere enhed, og for os var hele vores rejse generelt en samlet oplevelse af noget rigtig godt og nært.

Læs også: Derfor skal I rejse med jeres børn – uanset alder!!

Generelt om Koh Lanta – myg og gopler

Ønsker I adventure og rendyrket autencitet, er Koh Lanta ikke stedet at tage til! Koh Lanta er det direkte modsatte; rendyrket turisme!
Koh Lanta er en ø, som i dén grad er præget af især den svenske turisme, og deraf mister øen noget af sin oprindelige autencitet. Måske det reelt er sådan en slags svensk Mallorca, men hvor den thailandske stemning alligevel er gennemtrængende.
På Koh Lanta vil I opleve at være omgivet af skandinavere, og der er rig mulighed for at spise mad, som vi kender hjemmefra.
I vil ikke opleve, at den thailandske kultur fylder noget særligt, men alligevel befinder I jer i et tropisk miljø, hvor varmen og larmen fra tuk-tuk’erne er elementer, der fylder og minder jer om, at I er i et fremmed land.
På trods af viden om den manglende tilstedeværelse af gennemsyret thailandsk kultur, ville vi alligevel have taget vores rejse til Koh Lanta. Det var en fantastisk oplevelse.
Når vi skal ud at rejse næste gang, er Koh Lanta dog ikke stedet, vi tager tilbage til – så vil vi hellere rejse til nye lande, og opleve nye ting.
Med mindre børn er det under alle omstændigheder, efter vores mening, absolut anbefalelsesværdigt at tilbringe 4 uger i dette tropiske paradis!

Overvejer man som svensker at tage ud for at leve i et land i længere tid, vil vi kunne anbefale Koh Lanta, da øen har en svensk skole, som ens børn kan blive undervist i, mens man opholder sig i Thailand.
Det er altså muligt at tage oversøisk i en længere periode, uden at ens børn mister skolegang.

Myg på Koh Lanta

Efter vores mening var det største problem på Koh Lanta, at der var rigtig mange myg!
Vi købte det lokale myggespray, som er noget kraftigt stads, og jeg er ikke helt sikker på, at det er sundt at smøre på børn.
Vores største og bedste råd er, at I hjemmefra medbringer et myggenet, som kan beskytte børnene, mens de sidder i barnevognen eller klapvognen.
Hvis I spiser på restaurant sent om aftenen, og børnene efterfølgende falder i søvn i klapvognen, er den bedste beskyttelse – ud over myggesprayen – tynde langærmede bluser og bukser samt myggenet.
Efterfølgende har vi fundet ud af, at vi var på Koh Lanta i den mest myggeplagede periode.
Fra oktober til januar skulle myggeplagen ikke være nær så stor.
Var der noget, jeg gerne ville have vidst inden vi tog afsted, var det, at der var SÅ mange myg! Så havde jeg haft mulighed for at forberede mig lidt bedre med hensyn til, hvilke forholdsregler vi kunne tage, og jeg havde klart pakket vores tasker med myggespray, myggenet og tyndt tøj, som kunne yde beskyttelse. Vores børn blev simpelthen spist af myg i solnedgangen! Vi har aldrig oplevet noget lignende!
Et af vores børn blev syge, mens vi var afsted – faktisk lige præcis da vi havde været afsted i 2 uger, og det er jo enhver forældres mareridt at være i troperne med et barn, der får feber. Særligt efter 2 uger, hvor man begynder at tænke på denguefeber. Jeg blev også syg, og vi kontaktede med det samme lægen. Lægerne på Koh Lanta er super professionelle, og de tog med det samme blodprøver for at finde ud af, hvad min søn fejlede. Med små børn skal man være ekstra påpasselig, og også reagere hurtigt. Heldigvis viste det sig blot at være en bakteriel infektion, som vi kunne få penicillin for – og ikke, som frygtet, dengue!
Vi følte os i sikre hænder, da alt blev håndteret yderst professionelt, og vi blev også bedt om at vende tilbage til lægehuset dagen efter, for at de lige kunne tjekke op på situationen. Yderst betryggende.

Sørg endelig for at tegne en ordentligt dækkende rejsesygeforsikring hjemmefra. På trods af, at vi tog en masse forholdsregler, fik vi alligevel brug for vores rejsesygeforsikring.
Det er således, at man selv lægger ud for betalingen, når man behandles af en læge på sin rejse, og så refunderer forsikringsselskabet beløbet, når I kommer hjem. Gem derfor ALLE kvitteringer og pairer fra lægebesøg.

Risikoen for at få tropesygsomme er absolut noget, man skal forholde sig til, inden man rejser til tropiske områder. Det må ikke komme bag på en, at man skal tage sine forholdsregler.
Det var også noget, vi havde talt rigtig meget om, inden vi tog afsted, men alligevel kan frygten komme bag på en, når man oplever at stå med et sygt barn meget langt væk hjemmefra.
Særligt denguefeber er udbredt i Asien, og da vi så oplevede hvor mange myg, der var på Koh Lanta, blev nervøsiteten naturligvis forstærket.

rejse til koh lanta med baby og småbørn

Gopler i vandet omkring Koh Lanta

Havet omkring Koh Lanta er skønt, blødt og varmt – lige til at bade i!
Dog var der i perioden, hvor vi var der, pænt store bølger (særligt ved Klong Dao), og jeg vil også mene, at man skal være en smule forsigtig omkring understrømme.

Læs også: Sådan beskytter I jer bedst mod gopler

Derudover findes der små gopler i vandet, som kan være farlige at komme i kontakt med. Man mærker indimellem, at trådene fra disse gopler har brændt sig lidt ind i huden på ens ben, og det er absolut noget, man skal være opmærksom på.
Der ER fare forbundet med disse gopler, Så sæt jer ind i, på hvilket tidspunkt af året disse gopler findes i havet omkring Koh Lanta.

Koh Lanta – nemt og praktisk med små børn

Som skrevet flere gange, er Koh Lanta et fantastisk sted at opholde sig, når man ønsker at holde ferie med små børn.
På trods af at man er langt væk hjemmefra, og befinder sig i meget eksotiske omgivelser, er det stadig muligt at købe mange af de ting, som man kan have brug for som småbarnsfamilie.
Vær ikke bekymret for, om I kan få bleer og babymad på Koh Lanta – det er muligt at få alle steder!
Har I særlige præferencer, såsom økologi eller et specielt mærke, så medbring dog dette, da det mest er produkter fra Heinz, som kan købes i øens supermarkeder.
Bruger I vælling, så skal det også medbringes, da det ikke er muligt at købe på Koh Lanta.

Jeg håber, I kunne få lidt inspiration i dette indlæg. Er I interesserede, kan I her læse mere om Thailand eller om nogle af de andre destinationer, som vi har erfaringer med at rejse rundt i, bl.a. Sri Lanka, Maldiverne, Seychellerne eller Cuba.

Du kan læse mere om Koh Lanta på Turisme Thailands officielle hjemmeside

12 kommentarer til “4 ugers ferie med små børn på Koh Lanta i Thailand”

 1. Hej Michael
  Min kæreste og jeg står overfor vores første ferie til Østen med 2 små børn (1 1/2 og 4 år) og har fundet stor inspiration i jeres artikel ? Vi starter ferien 11 dage på Koh Lanta og overvejer efterfølgende Koh Yao Yai (vest siden, da stranden på øst siden ikk ser særlig “lækker” ud.. Har I nogen erfaring med Koh Yao Yai og kan I evt anbefale et hotel?
  Vh. Lone

  1. Hej Lone.
   Hvor lyder det skønt! Thailand er fantastisk at rejse rundt i med små børn.
   Det er mange år siden, at vi sidst var i Thailand, og der var vi faktisk på Koh Yao Yai, hvilket viste sig at blive én af vores bedste oplevelser på vores 7 uger lange rundrejse i landet! Vi var vilde med Yao Yai! Meget kan have ændret sig siden, men jeg har dog en veninde, som var der sidste år, og hun beskrev det som værende paradis!
   Du kan læse vores beskrivelse her https://www.atrejsemedboern.dk/rejse-til-thailand/.
   Vi boede forskellige steder, da vi var der, men vores absolut lækreste oplevelse var Glow Elixer Yao Yai Resort, som vi også viser lidt billeder fra og henviser til i indlægget. Super lækker sted med en rigtig god atmosfære, men samtidig også med en lidt isoleret beliggenhed. Vi lejede faktisk en bil af en af de lokale, da vi boede der, så vi bedre kunne komme omkring 🙂
   Min veninde boede sidste år sammen med sin familie på Santhiya Koh Yao Yai Resort – og dér ville hun ikke hjem fra igen 🙂
   Koh Yao Yai er et meget stille sted, som stadig har en del lokal islæt. Der sker altså ikke vildt meget, så det er mest et sted, som man besøger, for at nyde naturen, roen og vandet. Der er skønt, og jeg kan kun anbefale et besøg dertil 🙂
   De bedste hilsner fra Stine

 2. Kære Stine

  Jeg har nærlæst dit blogindlæg, og det var virkelig brugbart! Tak for det 🙂

  Vi står overfor at skulle en tur til Thailand med vores 5mdr datter, og vi glæder os helt vildt. Men jeg er (lidt for) paranoid, når det kommer til trafiksikkerhed, så derfor sidder jeg naturligvis og spekulerer på, hvordan vi skal have vores baby med rundt… Vi lander ligesom jer i Krabi og skal derfra til Khao Lak og senere til Koh Lanta. Jeg tænker særligt på sikkertheden på de længere ture. Du skriver, at det er let og billigt at leje bil med chauffør og autostol. Har du et godt tip til, hvordan man gør det – er det noget, som skal bookes på forhånd eller kan man finde det i lufthavnen? Bestemte firmaer, du vil anbefale?

  //Lise

  1. Kære Lise.
   Dejligt at høre, at du kan bruge dette indlæg om Thailand, som vi har fået foræret af en familie.
   Vi har desværre ikke selv erfaring med at leje autostole i Thailand. Det er nemt at leje en bil, men autostole synes jeg ikke, at der gøres så meget i. Jeg kan derfor desværre ikke være så konkret m.h.t. at hjælpe lige på dette område. Mit eneste råd er, at I enten selv medbringer en autostol, eller at I kontakter de hoteller, hvor I skal bo, for at høre, om de kan været behjælpelige med at hyre nogle chauffører, der benytter autostole. Har vi haft særlige præferencer, har vi altid kontaktet det sted, vi skulle bo, og bedt dem om at bestille en bil/chauffør, der kunne indfri vores ønsker.
   God tur når I kommer dertil. Thailand er fantastisk.
   De bedste hilsner fra Stine

 3. Tak for dit svar Stine.
  Vi har nok selv tænkt Thailand.
  Som du selv skriver kan vi bade og stadigvæk komme på ture ind imellem. Vores piger på 10 og 8 vil selvfølgelig gerne ud og opleve noget så der skal være noget for alle alder og det synes vi måske bedst vi kunne finde i Thailand.
  Har du nogen forslag til hvor vi skal tage hen?
  Vi vil gerne bo nogen lunde godt men på ingen måde luksus. Bare ikke hvor der kommer dyr op gennem gulv og vægge, så går vores 10 årige helt i selvsving☺
  Har du forslag til hvor det er godt at booke fly og overnatning?

  1. Hej igen.
   Jeg forstår godt, at I selv har tænkt Thailand. Da vores var helt små, rejste vi rundt derude i 7 uger, og det fungerede upåklageligt. Der er bare noget for alle.
   Reelt synes jeg, at I kan vælge mellem det meste – dog vil jeg anbefale jer at holde jer fra de mest turistede områder (og så de sydlige provinser, som også er nævnt i Udenrigsministeriets rejsevejledning for Thailand). Jeg ville klart vælge nogle øer, da jeg synes, at det er på mange af disse, at man får den der virkelig laid back stemning, som bare er SÅ skøn ved Thailand. Det er dog mange år siden, vi sidst har været i Thailand, så mine oplysninger er lidt “forældede”, og jeg er kun opdateret fra dem, jeg kender, som næsten lige har været der.
   I kan flyve direkte fra Danmark til Bangkok eller Phuket. Bangkok enten elsker eller hader man, tror jeg. Vi var vilde med den kæmpe store by, og jeg synes på en eller anden måde, at man skal opleve byen.
   Min råd er, at I leder efter flybilletter på Momondo. Alt efter hvor I landet I bor, kan I indimellem finde billigere flybilletter fra enten Sverige eller Hamburg. Vælger I at flyve direkte til Phuket, så vil jeg ikke anbefale jer at bo i selve Phuket, men evt. i stedet starte med at bo lidt uden for Phuket i en landsby, der hedder Ao Bang Thao, hvor I evt. kan bo på Arinara Bangtao Beach Resort, og så lige bruge et par dage på at afklimatisere jer. Derfra vil jeg anbefale jer at tage til Koh Yao Yai – mit favoritsted i hele Thailand 🙂 Der er fantastisk!
   I kan også vælge Koh Lanta (ikke min favorit, men mange med helt små børn elsker det, fordi I her kan finde alt) og de små øer Koh Ngai, Koh Muk o.s.v. – det er ok fint at komme med færge til og fra øerne og fastlandet. Jeg synes, at mulighederne næsten er uendelige, men det kræver, at I bliver afklarede med, hvad I ønsker at opleve, og hvad I gerne vil have ud af turen.
   Når I har fundet de steder, I gerne vil besøge, så tjek mulige resorts/hytter m.m. ud på TripAdvisor, hvor I kan finde anmeldelser af stederne – lavet af andre rejsende. Det giver som regel et retvisende billede af, hvordan standarden er. Tjek derefter de forskellige søgemaskiner (Hotels.com, Booking.com o.s.v.) for de bedste tilbud – priserne kan variere, og det er bare om at tage den billigste 🙂 Der kan være fordele ved at benytte de forskellige udbydere – tjek disse. Nogle tilbyder en gratis overnatning, når man har booket et vist antal overnatninger via dem o.s.v.
   På men side om samarbejdspartnere, har jeg links til de forskellige søgemaskiner, som du hjertens gerne må bruge https://www.atrejsemedboern.dk/samarbejdsaftaler/ – så kan du også se, hvilke søgemaskiner, der findes (står i parentes bagved de forskellige navne).
   Vi har fløjet med Emirates en del gange, og er vilde med at flyve med dem, fordi der bare er styr på sagerne. Dem kan jeg til enhver tid anbefale. Dog synes jeg også ofte, at de kan være lidt dyrere – men tjek det ud på Momondo. Her finder du de bedre prissammenligninger, og derudover kan du plotte de forskellige fatter ind, og så få det hele til at passe sammen 🙂

 4. Hej.
  Tak for nogle helt fantastiske historier og god info fra de lande i har rejst i.
  Jeg kan læse i har været i flere helt vidunderlig lande og vi står og skal af sted i januar/februar i 4-5 uger med vores 5 børn på 10,8,5 og vores tvillinger på 7 mdr.
  Vi er meget i tvivl om hvilket land vi skal vælge.
  Jeg vil derfor høre jeres mening om hvilket land der vil være ideelt for vores familie?Det skal siges det er første gang vi skal rejse i så lang tid.
  Håber i kan give os nogle gode ider.
  Hilsen Lena

  1. Hej Lena.
   1000 tak for din fine besked. At rejse ud i verden med sine børn er fantastisk på SÅ mange områder – både for store og små – og det lyder skønt, at I er i gang med at planlægge en tur sammen med jeres 5 børn.
   At rejse med helt små børn/babyer kræver lidt ekstra planlægning, da der vil skulle tages lidt forholdsregler i forhold til tropesygdomme/vacciner. Så vidt jeg husker, kan børn under 1 år ikke vaccineres mod hepatitis, hvilket ellers er en vaccine, der normalt anbefales ved rejser til de fleste destinationer. Derfor ville jeg, hvis jeg var dig, lige drøfte dette med Rejseklinikken eller egen læge. Vigtigt er det også, at dine børn følger børnevaccinationsprogrammet.
   Der findes masser af lande at rejse til, men personligt ville jeg vælge et land, hvor alt bare fungerer, og hvor der ikke er for mange tropesygdomme. Endvidere kan økonomi også spille en rolle. Har I selv nogle lande i tankerne?
   Jeg kan starte med at liste et par lande op, som jeg selv ville rejse til med børn på jeres børns alder – dog; huske hele tiden, at du bør drøfte vaccinespørgsmål med eksperter.
   Thailand (læs her https://www.atrejsemedboern.dk/thailand/) – hvis ikke I har været der, så er det virkelig at anbefale – særligt med børn. Thailand er smuk, alt fungerer og I kan få rigtig meget for pengene. Strandene er smukke og vandet er varmt. Der er kultur og badeferie i skøn kombination. I vil kunne finde lækre steder at bo, og maden er skøn og velsmagende – altsammen til en rigtig fin pris. Infrastrukturen er derudover god. Eneste I skal være opmærksomme på er myggeoverførte sygdomme. Husk altid at spraye jer med myggespray, dæk kroppen fra skumringstid og frem, og sørg for myggenet i barnevognen og aircondition på værelserne.
   I den lidt dyrere ende ligger Mauritius (læs her https://www.atrejsemedboern.dk/rejser-til-mauritius/) og Seychellerne. Vi har netop selv været på Seychellerne, og det er et virkelig dejligt land at rejse til med helt små børn. Mest af alt fordi ALT bare fungerer, er rent og velordnet. Jeg tror derudover, at Seychellerne er det land vi har været i, der er mest “myggefrit”. Ikke, at der ikke var myg, men det var ikke særlig mange. Der er ingen farlige dyr (andet end i havet, men det er der jo på de fleste tropiske destinationer), og alt virker bare sikkert. Til gengæld er prisniveauet relativt højt, hvilket du kan læse om her https://www.atrejsemedboern.dk/seychellerne/.
   Sri Lanka kunne også være et forslag – evt. i kombination med Maldiverne, hvilket jeg synes fungerer helt vildt fantastisk. Dog er der indimellem mange tilfælde af dengue-feber i landet, hvilket kan være en risiko, som er værd at overveje. VI har mange indlæg om Sri Lanka og Maldiverne på hjemmesiden.
   Reelt synes jeg, at I kan besøge de fleste lande, men der er selvfølgelig “for og imod” i de forskellige lande. Jeg synes meget, at det er op til jer, og hvad I ønsker at få ud af jeres rejse + økonomisk råderum.
   Jeg håber, at du har fået lidt idéer, men ellers er du naturligvis mere end velkommen til at skrive igen.
   De bedste hilsner fra Stine

 5. Tak for hurtigt og brugbart svar Michael. Efter jeg har læst jeres rejseberetning fra Koh Yao Yai og du også skriver det nu, overvejer vi faktisk den ø. Vi har nemlig været i Khao Lak og Krabi sidste gang, og Phuket har vi ikke det helt store ønske om. Simpelthen fordi det virker for dyrt, for mange danskere og knap så thailandsk. Men vi er lidt nervøse for kun at vælge øer, altså Lanta, Yao Yai, Mook og Ngai. Altså vil vi kede os og få ø-kuller, for så meget er der jo ikke at lave. Dog minder vi hinanden på at vi har to små størrelser med, så meget af tiden vil selvfølgelig også gå med bare at være sammen – heldigvis.
  Men hvad er prisniveauet på øerne? Jeg har læst at det er noget dyrere, og det kan man jo godt forstå når der kun er få resorts og restauranter. Vi har kigget på det rigtig lækre resort I boede på på Koh Yao Yai, og vi kan faktisk også få det til en okay pris, hvis vi besøger det i oktober. Men jeg kan læse at maden på restauranten er rigtig dyr? I lejede så en bil, men med vores små børn er jeg ikke sikker på vi kan det samme. Jeg glæder mig til at høre lidt mere om øerne, og på forhånd mange tak for svar. Mvh Rikke

  1. Michael Kammerlander

   Hej Rikke – beklager mit sene svar. Jeg forstår godt I overvejer Koh Yao Yai og forstår godt I vil holde jer væk fra Phuket. Jeg tror ikke I får ø-kuller på hverken Koh Lanta eller Koh Yao Yai – det er forholdsvis store øer og der er nok at give sig til, specielt som du selv er inde på – når man nogle små størrelser med, så går mange dage bare at være sammen på stranden eller i poolen, nyde livet – også gik der lige en dage mere… 🙂 SKØNT!!! Da vi lejede en bil var vores den mindste lige blevet 3 år – og det var en super frihed, jeg ved dog ikke om der findes et officelt biludlejningsfirma på øen (vi lejede en bil af en af de lokale) – men der er næsten ingen trafik, så jeg ville ikke være bekymret om at køre bil med de små – og det giver altså en super god frihed. Mht. resortet, prøv ellers og se om du kan forhandle dig frem til en pris på full-board – de små spiser jo næsten ingen ting 😉 og det er væsentlig billigere end at skulle bestille ala carte hver dag (dog vil der altid være retter som er billigere – og vand er billigere en øl/sodavand) – Jeg tror I bliver mega glade for Yao Yai 🙂 / Michael

 6. Hej Stine. Tak for en rigtig god og brugbar hjemmeside. Jeg er ved at læse mange af indlæggene godt igennem 🙂 Jeg vil høre om du kan hjælpe. Min familie og jeg har lige bestilt 6 ugers ferie til Thailand til oktober og november. To voksne og en på 5 år og en baby på 5 måneder til den tid. Vi skal flyve til Phuket og tænker at besøge Krabi, Koh Lanta, Koh Mook og formentlig også Koh Ngai.
  Vi kan se på priserne at når vi kommer ind i november er det begyndende højsæson. Oktober er i hvert fald meget billigere. Har du nogen ide om man skal booke hjemmefra i november? Jeg tænker ikke mindst på de små øer hvor der er ikke er vildt mange resorts. Vi har været i Thailand før 2 gange, og glæder os bare helt vildt meget, selvom det også giver noget spænding at rejse med en så lille baby. Mange hilsner fra Rikke

  1. Michael Kammerlander

   Hej Rikke – Tusind tak fordi du kan bruges vores hjemmeside – skønt at høre 🙂 Og hvor lyder det bare helt vildt dejligt med 6 ugers ferie – så kommer man rigtig ned i gear! Som udgangspunkt vil jeg ikke vurdere det er nødvendigt at booke hjemmefra på det tidspunkt – vores erfaring med Thailand er mere at man skal booke i god tid ved peek season – altså omkring jul og nytår. Fordelen med at booke hjemmefra, er at så kan man slappe af og skal ikke tænke på planlægning når man er afsted og man kan også nemmere researche – ulempen er dog at man ikke kan være så spontan og replanlægge hvis man lige syntes…. – dog når man har 6 uger og rejser med nogle små størrelser – så er det måske en god ide at booke hjemmefra, og så bare tage det stille og roligt når man er undervejs – man bookingsider giver også mulighed for afbestilling op til 1-2 dage før, så den mulighed kan I jo også benytte. Ruten lyder jo fantastisk, i kunne måske også overveje Yao Yai, som ligger mellem Phuket og Krabi – og som er super idyllisk og ikke mange turister 🙂 Rigtig god tur – og giv endelig lyd fra dig hvis du har flere spørgsmål eller får nogle tips du vil dele efter jeres tur 🙂 BH Michael

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *