bali med boern

Drømmer I også om at rejse til skønne Bali sammen med jeres børn?

rejse-bali-boern

Hvorfor I skal rejse til Bali sammen med jeres børn.

Vi har desværre endnu ikke selv være på Bali, men har været så heldige, at vi fået en rejseberetning derfra fra en børnefamilie, som har oplevet Bali sammen med deres børn.
Læs her Trine og familiens anbefalinger i forhold til en rejse til Bali med børn, og få dermed en fornemmelse af, om Bali kunne være et rejsemål for jer.

Rejseberetning:

Bali er den helt perfekte destination, hvis I trænger til at komme væk fra hverdagen og finde et åndehul i nærmest magiske omgivelser. I det hele taget er Bali i mine øjne det perfekte sted for familier med børn i alle aldre – lige fra baby til teenager.

Læs også: Oplev luksus på en lokal ø på Maldiverne

Vi valgte at rejse til Bali af følgende årsager:

 • Bali har alt; ubeskrivelig smuk natur med vidunderlige, kridhvide strande i syd, og på øerne Lembongan og Gili tæt og frodig jungle, vulkaner, naturskønne bjerge og billedskønne rismarker.
 • Den varierende natur byder på masser af muligheder for at udforske de omkringliggende øde øer, vandreture, mountainbike m.m.
 • Mange lande i Asien oplever at have sæson for monsuner i maj, juni og juli, men ikke Bali. Det er “tør-sæson” på Bali i denne periode, hvilket gør det til den perfekte sommerferie-destination. Ideelt for familier, som har børn i skolen, og som dermed kan udnytte skolernes sommerferie til lidt længerevarende ferier.
 • Lokalbefolkningen ELSKER børn, særligt dem med blond hår og blå øjne, hvilket medfører, at alle familiens medlemmer føler sig yderst velkomne.
 • Bali tilbyder et indblik i masser af traditionel kultur; kunst, statuer, danseforestillinger, drama, musik og templer.
 • Der er masser af børnevenlige aktiviteter at finde på en ferie til Bali; Delfinture i Lovina, Bali Treetop Adventure i Bedugul, “Water-bom”, som er en vandpark i Kuta, chokoladefabrikken i Kabupaten Badung, Pirate Bays autentisk udseende piratskib og træhytter i Nusa Dua, som i dén grad vil imponere mindre børn. Oplev mudder-wrestling og abeskoven i Ubud, tag på besøg hos Eco Tours i Denparsar for at svømme med babyskildpadder og babyhajer og meget, meget mere.
 • Fantastisk snorkling og dykning.
 • Mange flyvninger til Bali har mellemlandinger i Thailands hovedstad Bangkok. Der er derfor rig mulighed for at kombinere en tur til Bali med et stop-over i Bangkok, og tage sig tid til at udforske denne fantastiske bys mange seværdigheder og helt særlige stemning.

ferie på bali med boern

Mit råd er, at I oplever Bali! Kom afsted og i gang med at booke jeres næste rejse sammen med jeres børn til Bali, og nyd landets skønhed, fred og ro.

Ønsker I inspiration til andre spændende og børnevenlige rejsemål, som er ideelle for familier med børn i alle aldre, så læs her om Cuba, Seychellerne, Maldiverne og Sri Lanka.

Sanur med børn

Sanur ligger ca. 30 minutters kørsel fra Denpasar lufthavn, hvorfor mange rejsende vælger at begynde deres rejse til Bali i Sanur, hvilket vi også gjorde.
Hvis I rejser til Bali sammen med jeres børn, kan afstanden fra lufthavnen og til første destination i et ferieland betyde rigtig meget – naturligvis alt efter børnenes alder og personlighed.
Rejser I med en helt lille baby, vil det måske være af stor betydning, at I relativt hurtigt kan komme til jeres hotel, når I endelig er landet efter en lang flyvetur. Efter en flyvetur er det ikke altid en lang tur i bil, der lokker, hvorfor Sanur har den helt ideelle beliggenhed. En kort tur i en taxa, og ferien kan begynde!

Sanur er en kyststrækning ved byen Denpasar på det sydøstlige Bali, som har et stort udbud af restauranter og hoteller, og dette spot er i vores øjne det perfekte udgangspunkt for en skøn start på en ferie på Bali.
Der er et pænt stort udbud af overnatningsmuligheder, der spænder lige fra homestays til de dyrere 5-stjernede hoteller. Vi valgte at bo på et lille 3-stjernet bungalow-agtigt hotel med en mini-pool, som hed ⇒ Sri Phala Resort & Villa (se billeder og priser her) ⇐
Hotellet har en fin beliggenhed ca. 200 meter fra stranden, og værelset var rent og hyggeligt indrettet – lige præcis det, vi havde behov for efter den lange flyvetur!
Efter nogle timers søvn, var vi alle klar på at kaste os i vandet, og nyde det skønne vejr og det dejlige poolområde. Hotellets poolområde var småt, men indbydende, som det lå dér i grønne og frodige omgivelser – pyntet med balinesiske statuer, som understregede, hvilket land vi nu befandt os i.
Stranden ved Sanur er ikke at beskrive som den smukkeste strand på Bali, men den er autentisk og fuld af lokale indbyggere, som også lever deres liv her. Der er hundredvis af de traditionelle fiskerbåde såvel som små lokale boder langs stranden, hvilket giver en tilbagelænet stemning. I weekenderne samles lokalbefolkningen med deres familier for at hygge, holde picnic, og nyde solens varme stråler.
Sanur er et hyggeligt og lidt stille sted – fri for en masse larm fra diskoteker – og også med mulighed for at iagttage det lokale liv. Det er et skønt sted for børnefamilier.

Da vi skulle videre mod vores næste destination, tog vi en hurtigbåd fra Sanur direkte til Lembongan. Nemt og billigt med en varighed á ca. 30 minutter.
Erfaringer fra tidligere rejse til Bali har lært os, at det ikke altid kan betale sig at spare de få penge, der er at hente hjem på at tage de langsommere og billigere både fra sted til sted. Fra Sanur til Lembongan tager turen med en langsombåd en EVIGHED, og sikkerheden er ikke-eksisterende. Det er ganske enkelt ikke de få dollars værd, som kan spares! Vores råd er derfor; betal i dette tilfælde lidt ekstra, og sejl med hurtig-færgen.

Lembongan Island – den perfekte feriedestination for børnefamilier

Lembongan Island er en lille ø ud for Balis sydøstkyst. Øen er ubeskriveligt fredfyldt og rolig, så det er ikke her I skal forvente en masse larm fra natklubber og barer. I stedet venter jer en lille perle, hvor I vil kunne finde indre ro i omgivelser præget af storslået natur. I vores øjne er Lembongan Island det helt perfekte spot for en familieferie – uden nogle former for forstyrrelser og med masser af tid og ro til at lege med børnene på stranden.

bali børn ferie

Tager I båden fra Sanur til Lembongan Island, vil I blive sejlet direkte ind til havnen på øen. I vil derfra kunne tage en vandtaxa til jeres hotel, eller også vil I kunne hyre en af de lokale til at køre jer til jeres destination i hans pick-up-truck, hvor I vil kunne sidde på ladet og mærke den lune vind i håret. Vi valgte den sidstnævnte mulighed, og nød hvert minut af turen på de ujævne veje, mens vi beundrede de underskønne omgivelser og hoppede op og ned på de hårde sæder..

Der er næsten ingen trafik i Nusa Lembongan, og hver bilejer har en særlig tilladelse, der som regel er givet til de største hoteller, hvilket begrænser antallet af biler. Der er dog masser af muligheder for at leje scootere og cykler, hvis I ønsker at komme omkring på øen.
Alt på øen er helt simpelt og enkelt, så forvent ikke, at I kan købe noget til jeres børn, hvis I mangler, og medbring derfor selv alt det nødvendige. Måske I kan være heldige at kunne købe lidt babymad eller bleer på nogle af de større hoteller, men de lokale kiosker har alle et meget lille udvalg, og sælger for det meste kun vand, is, tobak og lignende.

Læs: Få et overblik over hvad I skal pakke, når I rejser med en baby.

Erfaring har lært os, at vi trives bedst på de helt simple hoteller med beliggenhed lige ned til stranden. Det skal her siges, at stranden på Lembongan Island er billedskøn og har lige præcis det lokale islæt, som vi i dén grad nyder. Hver eneste morgen ankommer de lokale fiskerbåde med dagens fangst, og synet af de farverige fiskerbåde, der trækkes op på stranden, er et fantastisk billede at vågne op til.
Vi boede på ⇒ Hai Tide Beach Resort / Hai Tide Huts (se billeder og priser her) ⇐, som er et 3-stjernet “bungalow-hotel” med beliggenhed på Mushroom Beach, som er en stille og smuk bugt, der kun rummer nogle få hoteller og restauranter. Hytten vi boede i havde aircondition, hvilket dog ellers ikke er nødvendigt, da vinden fra havet skaber en dejlig, kølig brise, men når man rejser med en baby, er det rart, og indimellem nødvendigt, at kunne køle sit rum en smule ned.
Hotellet har en lille pool, og den brugte vi flittigt, da for meget sand og en lille baby ikke altid går godt i spænd.

Hvis I overvejer at besøge Lembongan Island sammen med jeres børn, bør I være opmærksomme på, at nogle af øens strande er meget vindblæste, og at der også kan være understrøm og høje bølger – altså ikke specielt børnevenligt.
De bedste og mest børnevenligee strande på øen er Mushroom Bay eller strandene på nordsiden af øen.
Nordsiden på Lembongan Island er klart den mest turistede del af øen, og har derfor også flest hoteller at vælge imellem.
Den sydlige del af øen er den smukkeste med flot natur og kalkstensklipper, men vandet på den paradisiske strand er vildt og med stærk understrøm.

Det er ikke muligt at foretage sig en masse på Lembongan Island, og der er ikke kulturelle seværdigheder. I kan enten tage ind til den lille lokale landsby, sejle ud og snorkle med en af de små fiskerbåde eller leje scootere og udforske øen. Det er også muligt at tage til naboøen Nusa Ceningan. Vi benyttede os af alle mulighederne, og fik dermed en masse små indtryk.
At tage på en snorkeltur er en super måde at udforske området på. Det er ikke fordi det er snorkling i verdensklasse, men det er ok. Vandet kan dog visse steder godt være køligt p.g.a. understrømme. En snorkeltur er måske ikke den ideelle aktivitet, når man har en lille baby eller helt små børn med, men vi gjorde det alligevel, og skiftedes så til at passe baby. Vores søn var helt afslappet under hele turen, og han nød at blive beroliget af bådens vuggende bevægelser og klukkende motor, hvorfor han sov på det meste af turen.

bali børn

At tage en tur ind til den lille lokale landsby er et must. Her får I muligheden for at udforske den oprindelige del af øen og dermed også kulturen på første hånd. Det er ikke fordi der er en masse at se udover de små kiosker og helt simple restauranter, men det er relativt nemt at komme i kontakt med indbyggerne. Vi iagttog f.eks. nogle børn, som spillede badminton i deres have, og faldt på den måde i snak med dem. Det er disse små oplevelser, der reelt giver et indblik i, hvilket land man befinder sig i, og også i disse enkle øjeblikke, at kulturen opleves.
Jeg tog selv på en tur til Nusa Ceningan. Jeg lejede en scooter, og følte friheden, da jeg drønede derud ad, indtil jeg kom til en bro af tvivlsom karakter. Da jeg passerede den gyngende bro på scooteren, følte jeg mig yderst eventyrlysten, og jeg er ikke sikker på jeg ville have taget turen over broen, hvis jeg havde haft min søn med. Indimellem er det dog skønt også selv at have muligheden for at tage på eventyr ud i det blå.
Da jeg krydsede broen og kørte op ad en bakke, blev jeg mødt af det mest vidunderlige syn, og nød den fantastiske udsigt over havet og kalkstensklipperne.
Selve Nusa Ceningan er langt mere isoleret end Lembongan. I 2014 var der ikke ét eneste hotel på øen. Måske I dog kan være heldige at finde et homestay eller et lille hostel på øen. I 2014 var øen ihvertfald totalt lokal og uden indflydelse fra turismen. Den eneste turistattraktion, som findes på øen, er en klippe hvorfra det er muligt at hoppe 30 meter ned i det vilde vand, og efterfølgende kravle op af en ustabil stige.

Hver aften indtog vi middagen på en lille restaurant på stranden. Maden var rigtig god, de forskellige drinks endnu bedre, og atmosfæren var tilbagelænet og afslappet – det var intet problemer at have sin søn på 10 mdr. med; han var mere end velkommen.
Da vi befandt os på den vestlige del af øen, fik vi ikke som sådan rigtig mulighed for at nyde solnedgangen til fulde, men udsigten var stadig mere end betagende. Virkelig smuk.

bali børn rejse

Alt i alt vil jeg sige, at vores ophold på Lembongan Island var et af højdepunkterne på vores rejse til Bali, og vi vil i dén grad anbefale ALLE – med eller uden børn – at opleve dette fantastiske spot.

Efter nogle vidunderlige dage på Lembongan Island, tog vi tilbage til fastlandet på Bali for at vandre op ad Mount Batur.

Vulkan-vandring på Bali

Efter at have tilbragt et skønne par dage på Lembongan Island, tog vi tilbage til fastlandet, hvor vi havde besluttet os for at vandre op ad Mount Baturs vulkan.
I bagklogskabens lys lidt af en fejl at tro, at dette er noget, der kan lade sig gøre med en lille baby… Jeg vil under ingen omstændigheder anbefale denne aktivitet til småbørnsfamilier!

Vi boede i den lille landsby, der ligger ved foden af bjerget, og stod op før solopgang for at bestige vulkanen. Det var bælgmørkt, og jeg følte mig svimmel og sløj.
Min mand bar vores søn, da vi vandrede den lange vej i mørket på junglens stier. Halvvejs oppe blev jeg syg og fik koldsved over det hele, hvilket resulterede i, at vi blev nødt til at gøre et kort stop. Jeg endte med at føle mig rigtig, rigtig syg, og da vi endelig nåede toppen, var min eneste bekymring, hvordan vi mon i alverden skulle komme ned ad vulkanen igen. Jeg var fuldstændig og aldeles udmattet!

bali rejse

Til min store overraskelse var det muligt at købe kolde drikkevarer på toppen af bjerget, hvilket blev min redning! Jeg havde en følelse af, at den kolde cola, jeg købte, og den smukkeste udsigt jeg nogensinde har set, reddede mit liv! At sidde der på toppen og iagttage solen stå op var en fantastisk følelse. Lige i dette øjeblik følte jeg mig pludselig uovervindelig; vi gjorde det!!
Vores guider kogte æg og lavede varme bananer til os på de varme lavasten – ikke at jeg kunne få en bid ned, men min mand og vores søn nød hver en mundfuld.
Turen ned ad bjerget var intet at sammenligne med turen op – det var virkelig en smuk tur i underskønne omgivelser, og stierne var langt nemmere at gå ned ad end op ad. På trods af, at jeg ikke var på toppen, havde jeg alligevel overskud til at spekulere over, hvorfor vores guider mon havde valgt at vi skulle gå turen ad ujævne junglestier på vej op til bjerget i mørke, når disse stier var langt lettere fremkommelige, men jeg kom frem til, at dette måtte være en del af udfordirngen ved at bestige Mount Batur – sådan en slags ekstra tilsat “krydderi”, eller noget…

Da jeg var blevet syg, blev vi tvunget til at blive en ekstra nat i den lille landsby ved foden til bjerget. Den lille hytte vi boede i, var beskidt og meget simpelt indrettet, og jeg kunne ikke vente med at komme væk derfra. Ikke just det bedste sted at blive syg…
Den lille landsby bar præg af fattigdom og lidt uhumske forhold. Floden i byen var fuld af skrald, og jeg har en fornemmelse af, at den fisk, vi fik til aftensmad på byens lokale restaurant dagen inden vi skulle bestige vulkanen, var fanget i den beskidte flod, og dermed også var årsagen til, at jeg havde fået et maveonde.
Vi opdagede, at floden ikke kun var et sted, der blev fisket fra, men også et sted, hvor de lokale vaskede tøj og badede…
Da jeg følte mig bare en lille smule bedre tilpas, skyndte vi os at bestille en taxa, og drog derfra videre mod Tulamben.

Læs her: Mahé, Seychellerne – læs om mulighederne for børnevenlig trekking på Mahé.

Tulamben med børn

Tulamben er “off the beaten track”, og et åndehul fra folkemængden i Kuta. Området er smukt, og omgivet af de mest fantastiske, små landsbyer og grønne rismarker.
Vi tog egentlig til Tulamben for at snorkle ved skibsvraget “USS Liberty”, da vi havde læst os frem til, at dette skulle være en rigtig spændende snorkeloplevelse. Dog var der desværre for meget vind og dermed også for stærk en understrøm, hvilket umuliggjorde snorklingen ved skibsvraget, mens vi var der
Vi fandt et skønt lille hotel, og opholdet her blev værdsat og nydt lige dén tand ekstra efter vores sidste hoteloplevelse i den lille landsby ved foden af Mount Batur, hvor vi boede under lidt skumle forhold ved den forurenede flod.

Stranden foran hotellet var en stenstrand, og overalt lå de lokale fiskerbåde. Havet her var desværre lidt barsk, hvorfor vi nød at slappe af ved hotellets pool. Vi havde poolen helt for os selv, og nød den fred og ro, som hvilede over stedet.
Vi købte en oppustelig “flyder” med solsejl til vores søn, hvilket fungerede upåklageligt i forhold til at holde vores søn i skyggen. Han elskede poolen og vi tilbragte det meste af dagtimerne i poolområdet, hvor vi nød hinanden og vores mulighed for at være sammen.
Vores søn sov til middag i skyggen i den klapvogn, vi havde medbragt hjemmefra, mens vi voksne hvilede os og benyttede middagslurs-tiden på at læse nogle af de krimier, vi havde slæbt med i rygsækken.

Tulamben er, som nævnt, omgivet af smukke rismarker og små maleriske landsbyer. Vi besøgte nogle af de mindre landsbyer, hvor de lokale solgte en masse af deres smukke og veludførte kunsthåndværk. Havde vi haft en mulighed for at transportere noget af det med hjem, havde vi købt os fattige – særligt i deres smukt fremstillede møbler! Årh, hvor ville jeg gerne have haft en balinesisk bænk med hjem…
Efter et par dejlige dage i Tulamben satte vi kurs mod Ubud, som var næste destination på vores rejse.

Ubud med børn

Hvis I rejser til Bali er Ubud et absolut must see!! Byen har en særlig kunstnerisk” vibe” over sig – præget af en masse gallerier og lokale kunstnere. Derudover har Ubud en abeskov, et temmeligt stort tempel og massevis af muligheder for trekking i de mange rismarker, som omgiver området.
Hvis det er første gang I skal møde vilde aber i den frie natur, kan abeskoven være en overvældende oplevelse. Vores baby syntes, at det var en fantastisk sjov oplevelse, men da aberne er vant til at folk er ude for at iagttage dem, er de ikke bange for mennesker, og dermed er de frække nok til at komme helt tæt på, og forsøge på at stjæle jeres ejendele. Hold derfor godt fast i jeres ting, og gå ikke rundt med madvarer på jer.

bali rejser

Hovedgaden, Monkey Forest Road, har masser af restauranter og charmerende små hoteller. Hvis I gerne vil bo i centrum af alle de aktiviteter, som byen kan byde på, bør I vælge et af hotellerne på denne hovedgade.
Når I rejser med børn, vil vi anbefale jer at booke et hotel med pool, da Ubud nærmest er det, jeg vil betegne som værende klistrende varm, da beliggenheden er langt væk fra kysten. Der er indimellem ikke en vind, der rører sig. Fugtig tropehede og manglende vind kalder på muligheden for at dyppe sig i vand!

Vi boede på ⇒ Sri Bungalows Ubud (se billeder og priser her) ⇐ med beliggenhed på hovedgaden – et fuldstændig perfekt hotel! Værelset var meget simpelt indrettet, og derudover temmelig billigt med en pris på ca. 40 dollars pr. nat. Hotellet havde pool og derfra var der den mest fantastiske udsigt ud over rismarkerne. Et godt råd er, at hvis I booker et værelse med beliggenhed bagerst på hotellet, og dermed væk fra hovedgaden, så vil I også kunne opleve at nyde denne udsigt fra jeres terrasse.
Rejser I på budget, er der flere muligheder for at booke overnatninger på diverse homestays – nogle af disse med en beliggenhed lidt væk fra hovedgaden og til virkelig billige penge, ca. 15 dollars pr. nat.
Tag ungerne med ud om aftenen, hvor der hviler en skøn, skøn stemning over byen. Børn er mere end velkomne alle steder, og de vil nyde at opleve de forskellige musikere og kunstneres forestillinger. Vi oplevede f.eks. de lokale fremføre en “ild-dans”, kecak dance, som er en slags balinesisk musical/drama fra 1930’erne. Mindst 50 personer deltog i denne traditionelle dans, og det var en rigtig god oplevelse. Vores baby fald i søvn, mens vi nød oplevelsen og alle de indtryk, vi blev bombarderet med. En oplevelse, som vi anbefaler andre børnefamilier også får glæde af, og som finder sted hver aften kl. 19 på forskellige lokaliteter.

5 børnevenlige aktiviteter i Ubud

 1. Besøg abeskoven/The Monkey Forest.
  Dette skovareal er et naturreservat og aberne bliver af de lokale betragtet som hellige. Skoven er blevet en turistattraktion og besøgende kan slentre gennem naturreservatet, mens de kan iagttage aberne helt tæt på. Der er rig mulighed for at se aberne lege og spise, og endvidere kan I håndfordre aberne med bananer. Når I har børn med, skal I være opmærksomme på, at aberne kan se meget fredelige ud, men at de kan være aggressive, hvis de føler sig drillet.
 1. Nyd risterrassernes skønhed.
  Ubud er omgivet af de smukkeste risterrasser, man overhovedet kan forestille sig! De mest velbesøgte risterrasser er dem i Tegallalang. Da der er små naturstier i området, er det muligt også at tage på vandreture.
 1. Oplev de lokale fremføre Kecak Dance.
  Som nævnt i ovenstående beskrivelse af vores ophold i Ubud, er kecak dance en skøn kulturel oplevelse, som I bør se, mens I er i Ubud. De lokale fremfører en “ild-dans”, kecak dance, som er en traditionel dans/et drama udvilket i 1930’erne.
 1. Udforsk området på mountainbike.
  Book en guide og udforsk Ubuds smukke omgivelser på mountainbike. Det er muligt at finde et bureau, som udlejer cykler med barnesæder, hvorfor det derfor også er muligt at tage cykleture med helt små børn.  Jeg vil anbefale Bali Eco Cycling, som har børnevenlige guider og tilbyder både heldags- og korte formiddagstur. På den måde er der noget for alle. Bureauet tager jer væk fra turistområderne, og viser jer det mere autentiske Bali, hvorfor I også får indblik i den balinesiske kultur undervejs.
 2. Besøg Goa Gajah.
  Goa Gajah, “Elefant cave” er et tempelområde med beliggenhed tæt på Ubud.
  Det er bygget i det 9. århundrede og fungerede som et helligt fristed. Seværdigheden er på UNESCO’s vedenskulturarvsliste, og det er en absolut smuk oplevelse af besøge dette sted. Der er masser at opleve for børn, herunder en grotte, vandbassiner/pools fra de gamle badeanstalter, og trapper, der fører ned til nogle meditation-nicher med to små statuer af Buddha, der mediterer.

Snorkling med havskildpadder på Gili Island

Vores sidste destination på vores rejse til Bali var Gili Islands.
Gili Islands ligger lige nord for Lombok, og består af 3 mindre øer; Gili Air, Gili Meno og Gili Trawangan.
Gili Air siges at være den ø med størst lokalt islæt ud af de 3, Meno er mere øde og Trawangan er den største og mest befolkede ø med et større udvalg af barer og restauranter.
Vi valgte at tage til Gili Air, da jeg altid har haft en drøm om at snorkle med havskildpadder, og muligheden for dette skulle eftersigende være højere her.

For at komme til Gili Air tog vi en hurtigbåd fra Padang Bai. Vi bookede en simpel hytte med beliggenhed få meter fra stranden, og lånte snorkeludstyr herfra, hvorefter vi skiftedes til at snorkle i det krystalklare og rolige vand. Jeg var den første, der hoppede i bølgen blå, og jeg ledte som en vild og en gal efter de store skabninger – men uden held. Dog, lige pludselig – ud af det blå – dukkede der to smukke og rolige havskildpadder op lige foran mig! Havskildpadderne var ikke kæmpe store, men selve oplevelsen af at svømme side om side med disse skabninger i det lave og klare vand, var helt utrolig rørende. Det var en fuldstændig overvældende og smuk oplevelse, og jeg følte mig yderst taknemmelig over mit held.
Det vi havde hørt var altså sandt; Gili Air VAR det skildpadde-paradis, vi havde drømt om at opleve, og har man på nogen måde lyst til selv at svømme med skildpadder, så er dette det idelle spot lige ud for kysten og på lavt vand. Nøgleordet er tålmodighed!

Ønsker I selv at medbringe snorkeludstyr i høj kvalitet, så læs her vores anbefalinger.

bali-ferie

Gili Air er et meget simpelt og enkelt sted, og rejser I med babyer eller helt små børn, er det et must at medbringe alle de nødvendige ting, som I har brug for.
Det er muligt at finde små kiosker og restauranter, men vi fandt ikke nogle store hoteller med kæmpe udbud af luksuriøse varer – vi kunne udelukkende få øje på små bungalows og hytter.
De små restauranter med beliggenhed direkte på stranden serverer mexicansk, italiensk og indisk mad, og der er intet fancy over hverken maden eller stedet. Alt er i en størrelsesorden, som resulterede i, at vi i løbet af få dage havde indtaget et måltid på alle strandens restauranter.
Hele stedet emmer af hygge og tilbagelænethed, og vi fandt det intet mindre end vidunderligt at indtage vores måltider barfodet, mens vi mærkede sandet mellem tæerne og nød solnedgangen.
Gili Air er i vores øjne den helt igennem perfekte destination, hvis I rejser med børn.
Vandet ved stranden er roligt og krystalklart, hytterne har aircondition og I kan komme til øen med en hurtigbåd.
Det eneste I skal have in mente er, at I selv skal kunne medbringe ALT det nødvendige, som I har brug for til jeres mindre børn, såsom bleer, babymad, solcreme, myggespray m.m.

Husk alt det nødvendige: Se ALLE vores pakkelister!

Det eneste råd herfra er; Oplev Bali – kom afsted! Det er et sandt paradis!

22 kommentarer til “Drømmer I også om at rejse til skønne Bali sammen med jeres børn?”

 1. Vi overvejer en tur til Bali og Gili Trawangan, men vi er blevet frarådet at tage fast boat til Gili med børn under 7 år, da operatørernes forsikring ikke dækker børn under 7, og sejlturen eftersigende skulle være for “vild” til små børn. Hvad er jeres erfaring med det?

 2. Christina Schacksen

  Hej.

  Vi rejser til Bali med et barn på 1 år, så vi skal jo bruge en del bleer. Ved I, om man kan købe bleer i fx Ubud? Mvh. Christina

  1. Lars West Andersen

   Du kan finde mange forskellige bleer i supermarkederne også i Ubud, det er slet intet problem.

 3. Lars West Andersen

  Du får lige et link til et billede der viser udsigten fra kraterkanten hvor man kan se de tre vulkaner, de kan være lidt svære at skælne i billedet. Den mindste er længst til venstre (de ligger dog næsten alle lige på linie i billedet i tre forskellige højder). Den mindste vil en dreng på 8 uden problemer kunne gå op til og synes var spændende at opleve, man kan jo tydeligt se de har været aktive.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Batur

 4. Lars West Andersen

  Hej Jesper, jeg ville anbefale at tage op i krateret ved Gunnung Batur, der tre vulkaner i tre forskellige højder. Det er noget tid siden jeg selv har været oppe ved den mindste af vulkanerne men den tager det så vidt jeg husker omkring en halv time at gå op til fra vejen for en voksen i god form. Den største tager det flere timer at gå op til og da vil man skulle afsted fra Legian midt om natten så det er nok ikke det i vil gå efter.

 5. Hej, vi tager bali i juli (legian), har en dreng på 8 år,der gerne vil op til en vulkan , findes der nogle ture der er bedre , nemmer med børn 🙂 eller er det ikke noget problem , er der andre ture der har været gode , høre vi også gerne dem , vi er to voksne, pige på 5, dreng på 8 ,mange tak

 6. Lars West Andersen

  Vi har rejst på Bali med vores børn hvert år siden de var ca. 3 måneder gamle og kan som der er skrevet i indlægget meget varmt anbefale at rejse til Bali med børn. Men jeg er også enig med Klavs idet jeg bestemt hverken vil anbefale Lembongan eller Kuta som udgangspunkt. Derimod vil jeg meget varmt anbefale en tur til Menjangan området (ikke mindst hvis man er til afslapning og snorkling), her kan jeg meget varmt anbefale at bo i nationalparken i resortet Nusabay hvor man får en helt speciel oplevelse med forskellige aber og mange hjorte og fantastisk snorkling lige udenfor resortet. Jeg vil desuden også varmt anbefale Ubud og også Amed hvis man er til at nyde livet med ro og afslapning. Men ikke mindst i Ubud er der også mange muligheder for oplevelser i naturen som f.eks. rafting.

  1. Hej Lars.
   1000 tak for din besked. Det er en gave for både os selv og andre, at vi kan få del i jeres erfaring med Bali.
   Jeg fornemmer klart, at der er sket lidt på Bali, og meldingerne derfra er meget blandede. Dog kan der vist ikke længere være tvivl om, at Kuta og Lembongan ikke rigtig kan anbefales til børnefamilier.
   Har du på et tidspunkt lyst og tid til at lave en rejseberetning, hvor du tager udgangspunkt i jeres oplevelser og erfaringer fra Bali, må du endelig sige til.
   De bedste hilsner – og endnu en gang tak – fra Stine

 7. Hej
  Vi er en et par stykker der bliver nødt til at forlade lembonga tæt på Bali…jeg vil aldrig og jeg gentager aldrig tager mine børn hertil, forureningen er blevet ekstrem i en grad så man bliver syg, der brændes plastik af over alt, strandene flyder med plastik affald og alle korellerer er døde, var i kuta inden vi tog her over, er man til luder stoffer og generelt menneskelig fordærv så er det her man skal tage til…ved godt det ikke passer overens med den positive vibe i gerne vil skabe…

  1. Hej Klavs.
   Vi er utrolig kede af at høre om jeres meget dårlige oplevelser i Lembonga og Kuta – ja, i hele landet generelt. Er dog glad for, at du skriver det, da det er vigtig viden for dem, som påtænker at rejse til landet.
   Vi var så heldige at modtage denne rejseberetning fra en familie med små børn, som besøgte Bali for nogle år siden, og jeg er ked af at høre, at situationen i landet har ændret sig så markant siden. Det giver en del stof til eftertanke.
   Vi er en ganske almindelig rejseblog, som ikke prøver at forherlige noget, men som blot skriver om at rejse med børn ud fra både vores egne, men også andre børnefamiliers, oplevelser. En rejseblog er til for at inspirere andre til at rejse ud i verden, og de rejsebeskrivelser, der ligger på vores side, er skrevet med udgangspunkt i de enkelte familiers egne oplevelser i de lande, de besøger (af dem og os selv). Vi får derfor ikke noget ud af at forherlige noget – tværtimod.
   Vi vil fremover meget gerne have lov til at nævne jeres oplevelser af landet til andre, der overvejer at besøge Bali, hvis det er ok med dig. Har du lyst, må du endelig gerne uddybe jeres oplevelser af de forskellige steder. Det ville være en stor hjælp for andre.
   De bedste hilsner fra Stine

 8. Lærke Henriksen

  Hej Stine,
  Tak for et spændende indlæg! Der er flere ting, jeg vil tage med mig, når jeg skal til Bali til august. Jeg tænkte på, om du har booket færge/hurtigbåd fra Bali til Gili hjemmefra? Og kan du huske hvor meget I cirka gav for sejlturen?
  Mvh. Lærke

  1. Hej Lærke.

   Hvor dejligt, at I snart drager til smukke Bali 🙂 Mærker en smule misundelse…
   Det er desværre ikke os, der har været der, men en familie, der har givet os denne dejlige rejseberetning, hvorfor jeg beklageligvis bliver dig svar skyldig.
   Jeg håber, at du finder et brugbart svar et sted – rigtig, rigtig god tur.

   De bedste hilsner fra Stine

 9. Hej Stine. Hvor er jeg bare GLAD for at læse dit svar! Har virkelig søgt forgæves og slet ikke mødt positivt af min læge. Jeg kontakter din anbefaling med det samme. MANGE MANGE tak!

  PS. Jeg har læst samtlige indlæg på din rejseside og tak for de mange gode råd!!

  Louise

  1. Hej igen.
   Så lidt, så lidt 🙂 Bare dejligt, at du er konstruktiv, og kan bruge vores råd 🙂
   Jeg håber, at du finder de svar, du leder efter – og 1000 tak fordi du kan bruge vores side.
   Rigtig, rigtig god rejse når I kommer dertil 🙂
   De bedste hilsner fra Stine

 10. Hej,
  Jeg har med glæde læst dine indlæg omk det at rejse til Bali under barsel med en lille baby på 7 måneder. Mit store spørgsmål er: Hvad gjorde i med vacciner? Vi planlægger at være væk i 2 måneder og så kræves:

  Difteri
  Hepatitis A (smitsom leverbetændelse)
  Hepatitis B
  Japansk hjernebetændelse
  Stivkrampe (tetanus)

  Min læge kan ikke hjælpe og mener ikke det er forsvareligt.

  Håber virkelig du kan give svar på en løsning.

  Mvh Louise

  1. Hej Louise.
   Hvor lyder det bare fantastisk, at I overvejer at rejse ud i verden under jeres barsel. Der er mange andre, der gør det samme, og flere har nævnt, at de mødes af praktiserende læger, som fraråder dette.
   Jeg vil derfor anbefale dig at kontakte Rejsemedicinsk klinik i Aarhus. De er eksperter på området, og har hjulpet mange andre, som også har haft et ønske om at rejse ud i verden sammen med deres små børn. Det er vigtigt, at I oplever at få professionel rådgivning, så I føler jer trygge, når I rejser ud.

   De bedste hilsner og ønsker om en god rejse fra Stine

 11. Hej Stine.

  Dejlig læsning. Vi skal formodentlig afsted til bali i februar næste år. 2 voksne og 2 børn på 6 og 8. Vi har 13 dage på Bali hvor vi vil kombinere den flotte natur i f.eks Ubud med en uges snorkeling med børnene. Drømmen er at finde en strand hvor man kan snorkle direkte fra stranden. En rejsevejleder har snakket om at vi rejser i regntiden, og at Balis vand kan være meget uroligt og ikke velegnet til at snorkle fra – i modsætning til Bali.

  Har de ret mht dette? Hvis ikke, er der en strand/by du kan anbefale hvor vi kan få disse ting opfyldt?

  På forhånd tak

  1. Hej Bo.
   Beklager mit meget sene svar!
   Hvor lyder det skønt med en kommende tur til Bali!
   Jeg kan dog her desværre ikke hjælpe dig med et helt konkret svar, da denne rejseberetning er én vi har fået foræret. Vi planlægger selv at rejse til Bali inden for nærmeste fremtid, men vil altså ikke kunne svare fyldestgørende indtil da.
   Vi modtager meget, meget gerne info fra jer, når I har været afsted, så vi kan bruge jeres erfaringer – ikke blot til os selv, men også til andre.

   Sidste sommer rejste vil til Maldiverne i lavsæsonen, hvor vi var blevet oplyst, at vi slet, slet ikke skulle forvente os noget af snorklingen, når vi rejste uden for sæsonen. Dette blev dog gjort til skamme! Vi havde fantastisk vejr og helt igennem skønne snorkel- og dykkeroplevelser – på trods af, at vi var blevet oplyst, at dette ikke var muligt. Med det vil jeg blot sige, at man ikke altid kan være sikker på, at vejr og forhold er dårlige uden for sæsonen. Intet er derfor sikkert. Flere oplyser, at meget efterhånden udjævnes rent vejrmæssigt, og jeg vil håbe, at dette også vil være tilfældet, hvis I vælger at rejse til Bali i regntiden.

   Beklager, at jeg ikke kan give dig et mere konkret svar.

   De bedste hilsner og rigtig god rejse fra Stine

 12. Jeg længes sådan efter at komme tilbage, når jeg læser dette indlæg. Bali er virkelig et dejligt fredfyldt sted ?

  1. Kære Trine.
   Det er bare at komme afsted igen 😉 Tror, at vi er mange, der drømmer om Bali! Vi er bare SÅ taknemmelige for, at du har haft lyst til at dele jeres rejseoplevelser med os – det er der mange, der får glæde af.
   Kh Stine

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *