Rejs billigt – og få råd til at rejse ud i verden med jeres børn!

ferie-med-boern

Rejs billigt og få råd til flere ferier sammen med jeres børn

I disse miljø- og klimabevidste tider får jeg ofte en masse skældsord med på vejen, fordi min helt store passion er at rejse. Det er ok – jeg har forståelse for, at mine beretninger og opfordringer kan forstås på flere forskellige måder. Jeg prøver derfor at rumme overfusningerne, og tager også imod slagene. Intet er jo sort-hvidt, og det er en forståelse, som jeg holder fast i.
Jeg er fuldstændig enig i, at vi alle skal handle på de udfordringer, som vi oplever i forhold til vores klima! ALLE skal gøre en indsats – og i mine øjne er det især politikerne, der bør sætte nogle rammer, og så de store virksomheder, der skal tage en kæmpe del af dette ansvar i forhold til ændringer. Det hele handler jo i bund og grund om fortjeneste og knapt så meget om at tage et ansvar for vores klode.
Jeg støtter og bakker op – om det hele!
Når det så er sagt, så synes jeg det er så underligt unuanceret at mene, at man ikke længere bør rejse. I rejser ud i verden ligger jo kilden til uendelig meget læring, udvikling, forståelse, viden – og det synes jeg simpelthen ikke, at vi kan være foruden. Da slet ikke vores børn, som er vores fremtid, og som dermed gerne skulle inspireres til at turde og ville ændre på det, der ikke fungerer i dag. Ting, som først rigtigt erfares, når man træder ud i den virkelighed, hvor tingene sker. Ude i verden. For mig er der derfor mere på spil end udelukkende klimaet – det handler om en større helhed og forståelse, som jeg ikke synes, at vi bør glemme. Læg gerne klimaafgifter på flyrejser eller lad os forpligte til at plante flere træer alt efter hvor langt vi skal flyve. Med ulempen, at det kan risikere at ramme skævt…
Jeg er med på det hele – blot vi ikke undervurderer vigtigheden af mødet med andre kulturer!

Stod det til mig, skulle alle mennesker have muligheden for at komme ud og opleve den mangfoldighed, som verden består af. Indsigt i alverdens kulturer, livsvilkår og muligheder eller mangel på samme, ville muligvis være livsændrende for rigtig mange mennesker.
Jeg ved dog også, at det ikke er alle, der har muligheden for at tage på sådanne rejser, men for dem, der leder efter en løsning, har jeg her lavet en lille liste over, hvad man skal holde øje med, hvis man har et ønske om at spare sammen til en rejse eller ønsker råd til, hvordan man kan rejse billigst muligt, og dermed skabe flere åbninger i forhold til at komme endnu mere ud i verden sammen med sine børn.

Jeg bliver – også af den grund – derfor bare ALDRIG færdig med at lave sparelister!! Jo flere steder vi kan spare, jo mere kan vi rejse sammen med vores familie!
Det er vores holdning, at selv om vi rejser afsted sammen med vores børn, så kan vi sagtens rejse på budget. At finde de bedste og billigste alternativer og muligheder, giver udsigt til at rejse oftere, og dermed også at blive langt rigere på oplevelser, viden, indsigt og samvær.

Læs her vores råd til, hvordan I får mest muligt for jeres penge, hvis I, som os, elsker at rejse, og dermed gerne vil finde løsninger på, hvordan I bedst og billigst kan komme ud i verden.

1. Book og arranger selv jeres rejse! Der er mange penge at spare på den konto!

Fly:

Brug troværdige søgemaskiner såsom Momondo, når I skal finde de billigst mulige flybilletter, da disse søgemaskiner sammenligner priser på forskellige afgange, og dermed også fremkommer med de bedste billetter til de billigste priser.
Sørg for at booke jeres flybilletterne i god tid, og gerne med afgang på en tirsdag eller onsdag, da det er her billetterne kan anskaffes til den bedste pris!

Hoteller:

Benyt jer af søgemaskiner, når I leder efter gode tilbud på hoteller – det er der masser af fordele ved.
Hotelscombined.com vil I have den fordel, at I lynhurtigt vil kunne danne jer et overblik over, hvilke hoteludbydere, der har de billigste og bedste ophold til prisen. Der vil ofte være gode rabatter at hente her.
Derudover har Hotels.com tilbud som ”Saml 10 nætter og få 1 bonusovernatning”, hvilket jo også er en slags besparelse.
Agoda.com har endvidere et pointsystem, som giver gode besparelser ved bestillinger af hoteller, hvis I opretter jer som medlemmer.

2. Flyv fra Tyskland eller Sverige!

Bor I i Jylland, så søg efter flybilletter fra Hamburg!
Bor I på Sjælland, så søg efter flybilletter fra Sverige!
Det er ofte langt billigere at flyve fra både Tyskland og Sverige end fra Danmark.
Derudover er det ligeledes langt billigere at langtidsparkere i tyske lufthavne end i danske lufthavne.

Kig også efter flybilletter fra lavprisselskaber med afgang fra Danmark. Vi har selv fundet meget billige billetter med f.eks. Air India med afgang fra København.

3. Modtag tilbud fra relevante rejseudbydere!

Hook jer op på en seriøs rejseudbyders hjemmeside, som sælger rejser til de destinationer, som I finder interessante. Indimellem kommer der tilbud, som næsten er for gode til at være sande. I så fald; slå til!!

4. Vær risikovillige og rejs uden for sæsonen!

Er I risikovillige, så rejs afsted uden for sæsonen eller mellem 2 sæsoner.
Når man anbefaler at rejse i bestemte sæsoner, skyldes det både vejret (monsuner o.s.v.) og de forskellige landes højtider og ferieperioder.
Det giver derfor sig selv, at ”peak-season” også er ”expensive-season”. Udbud og efterspørgsel spiller naturligvis ind, og mange feriedestinationer tager ved rent prismæssigt, når de ved, at der er høj efterspørgsel.
Er I lidt risikovillige, kan I dog med succes rejse UDEN for sæsonen, og dermed spare rigtig meget på hoteller, mad, fly o.s.v. Når jeg skriver ”risikovillig” hænger det sammen med, at sandsynligheden for dårligt vejr med regn m.v. kan spille ind. Dette er et faktum, I bør have med i jeres overvejelser.

5. Besøg færre byer og steder i det land, I rejser til!

Bliver I lidt længere tid på ét sted, vil I eventuelt kunne forhandle en god pris med det hotel, I opholder jer på i en længere periode. Derudover sparer I rigtig mange penge på transportudgifter.
Tag jer tid til at lære det land at kende, som I befinder jer i. Kom ned i gear, udforsk nærmiljøet på gå-ben eller cykler, brug lokalområdets seværdigheder, naturen, strandene og  – ikke mindst – tag jer tid til bare ”at være” og at dyrke noget af det, vi som familie også elsker, når vi holder ferie med vores børn, nemlig; nærvær!

6. Bestem jer for at udforske nogle af de lande i verden, som er billige at rejse til!

Visse steder i verden er leveomkostningerne relativt lave. For eksempel er mange lande i Asien stadig meget billigere at besøge, end de fleste europæiske lande. Lav lidt research, og tag så land for land!

7. Har I tid nok, vil I kunne spare mange penge på at rejse ”langsomt”!

Benyt jer af de lokale transportmuligheder, så som færger, busser, tog m.m. Det er langsommeligt og knapt så bekvemmeligt, men der er MANGE penge at spare!

8. Meld jer til portaler for boligbytte eller bo på guesthouses!

Byt bolig med andre rejsende, eller benyt jer af de gode og billigere guesthouses og diverse tilbud om homestay rundt omkring i verden. Tjek altid TripAdvisor for anmeldelser, så I ikke får dårlige oplevelser.
Lej eventuelt selv jeres hus eller lejlighed ud, når I rejser ud i verden – det giver lige et lille ekstra rejsetilskud, og gør samtidig andre glade 🙂

9. Bevæg jer væk fra turistområderne og spis billigt!

Når I bevæger jer lidt væk fra turistområderne, vil I opdage alle de muligheder, der er for at spise ved gadekøkkener eller på de lokale restauranter. God, velsmagende og meget billig mad kan på disse spændende steder indtages for relativt få penge. Sørg dog først for at sikre jer, at hygiejnen er ok. Er der ”run på” og massevis af gæster, kan I næsten være sikre på, at maden er frisk og god.
Gå også på de lokale markeder, og køb jeres frugt og snacks enten her eller i de lokale supermarkeder.

10. Anskaf jer et SAS-mastercard!

Med et SAS-mastercard kan I optjene eurobonus-point!
Når I bruger kortet, sparer I point sammen, som senere kan bruges på flybilletter, hoteller m.m.

11. Sådan helt generelt; spar på ALT unødigt!

Sæt jer ned og lav en liste over nødvendige og unødvendige udgifter. I vil med garanti blive overraskede over, hvor meget I sådan helt reelt vil kunne få ”sorteret” ud.
Vil I vide lidt mere, kan I læse vores andre spareråd, som giver gode tips til, hvordan I kan spare i hverdagen, og dermed få skabt et økonomisk råderum, som I i sidste ende vil kunne bruge i forhold til at holde endnu flere rejser sammen med jeres børn!

2 kommentarer til “Rejs billigt – og få råd til at rejse ud i verden med jeres børn!”

  1. Hej Stine.
   Vi bruger Momondo 🙂
   Sidst fandt vi billetter til 19.5000 kr. til Cuba for os alle 5 med Air France.
   De bedste hilsner fra Stine

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *