praktisk info om seychellerne

Alt om seychellerne – praktisk info om landet!

Praktisk info om Seychellerne – alt det I bør vide, inden I rejser til Seychellerne

Seychellerne er ikke kun ideel, når det kommer til at holde ferie i et tropisk paradis med drømmestrande og frodig natur, men også når det kommer til at holde en ferie med børn, hvor man som forældre kan føle sig relativ tryg og sikker.
Seychellerne er et af de få lande i troperne, der ikke kræver en masse vacciner mod farlige tropesygdomme, og som heller ikke har en masse farlige dyr eller planter.
Myg skal I dog ALTID beskytte jer mod, uanset hvor i verden I befinder jer, og det samme gør sig naturligvis gældende på Seychellerne.
I det hele taget er Seychellerne generelt en yderst familievenlig destination, og da alt er velordnet, er det også nemt at rejse rundt i landet. Gaderne er rene, der flyder ikke med affald på strandene, busser, færger og fly afgår til tiden – med andre ord; tingene fungerer tip top!
Som et ekstra plus kan vi oplyse, at turismen på Seychellerne er begrænset, hvorfor I til tider vil opleve nærmest at have de paradisiske bountystrande helt for jer selv. Hvem drømmer ikke om det?

Seychellerne – ideel destination for børnefamilier

En rejse til Seychellerne har som regel fokus på de smukke og ofte børnevenlige strande, og er dermed også en drømmedestination, når det kommer til at holde badeferie.
En ferie i landet vil naturligvis også lægge kraftigt op til, at jeres børn får muligheden for at udforske Det Indiske Oceans flotte undervandsverden. At snorkle på Seychellerne kan mange steder være en rigtig god oplevelse, og har I børn på 10 år og opefter, vil Seychellerne ligeledes kunne være et fint sted at erhverve sig et dykkercertifikat.
Ud over at bade, snorkle, dykke og bruge vandet til en masse spændende aktiviteter, har Seychellerne en fantastisk natur, der giver muligheder for at vandre på nogle virkelig smukke ruter, hvilket lidt større børn med garanti også vil finde interessant.
Endvidere findes der mange steder på Seychellerne også kæmpe store landskildpadder, der gerne lader mennesker komme helt tæt på, og som dermed kan nusses og håndfodres. Dette er i vores øjne en af de helt særlige oplevelser, som er enestående for Seychellerne.

Har I selv lyst til at besøge Seychellerne, har vi i det nedenstående skrevet lidt om, hvad der kan være nødvendigt at vide, inden rejsen går til de underskønne og paradisiske øer.

Regler for indrejse i landet

Udenrigsministeriets hjemmeside oplyses følgende regler, der gælder for danskeres indrejse i landet:

  • Visumfri i indtil 90 dage.
  • Passet skal være gyldigt i 6 måneder udover opholdets varighed.
  • Der skal forevises returbillet, bevis for indkvartering og dokumentation for tilstrækkelige økonomiske midler til dækning af opholdet.

I forhold til det punkt, der omhandler dokumentation for tilstrækkelige økonomiske midler, kan det umiddelbart være svært at gennemskue, HVOR mange penge det drejer sig om, og ikke mindst hvordan man skal bevise, at man har tilstrækkelige økonomiske midler. Der er jo trods alt grænser for, hvor mange kontanter man kan slæbe rundt på (og hvor mange penge, der står på bankkontoen)!
Vi har derfor gentagne gange været i kontakt med Udenrigsministeriet på Seychellerne, og de oplyser, at man som rejsende enten kan medbringe kontanter eller sit Mastercard Gold, hvilket skulle være tilstrækkelig dokumentation.
Vær dog opmærksom på, at I skal udfylde en særlig erklæring, hvis I medbringer over 10.000 USD i kontanter.
Selv blev vi ikke bedt om at forevise dokumentation for vores økonomi, og det tror jeg faktisk sjældent, at turister bliver bedt om, men til gengæld blev vi ved ankomst spurgt ind til, hvor vi skulle bo, mens vi var på Seychellerne. Hav derfor altid dokumentation for overnatning med jer i håndbagagen.

Det er endvidere vigtigt, at I medbringer jeres vaccinationskort, så I kan dokumentere hvilke vacciner, I har modtaget. Har I for nyligt været i lande med gul feber, så skal I kunne dokumentere, at I har modtaget vaccine herfor. Seychellerne foretager streng kontrol i forhold til beskyttelse af deres land, da de lever af turismen.
Som et eksempel på hvor kontrolleret en sikkerhed Seychellerne har omkring deres land, fortalte en lokal os, at da der var pest på Madagaskar, der lukkede lufthavnen for AL transport til og fra Madagaskar. INGEN fik lov til at komme ind i landet, som bare kunne have den mindste tilknytning til Madagaskar.
Et eksempel som dette giver en tryghed for rejsende til landet, som af samme grund ikke behøver at frygte farlige sygdomme.

Turismen på Seychellerne

Selvom turismen på Seychellerne i perioden 2010 til 2017 er fordoblet, er den stadig reguleret. Sammenligner man med eksempelvis turismen på Maldiverne, så har der i 2017 været cirka 1,4 milloner besøgende på Maldiverne og kun 350.000 på Seychellerne (2,1 millioner i Sri lanka og 35 millioner i Thailand). Disse tal giver et rigtig fint billede af, at en regulering er med til at fastholde Seychellernes status, som værende et rendyrket, uspoleret tropeparadis, hvor man rigtig mange steder har en oplevelse af, at have strandene for sig selv.
Det er altså begrænset hvor mange mennesker, der årligt kan besøge Seychellerne, og landet er hovedsageligt interesseret i pengestærke turister. At priserne på alt er relativt høje, bevirker naturligvis også, at landet ikke er overrendt. For at danne jer et billede af prisniveauet på Seychellerne, kan I læse vores indlæg herom på bloggen.

Noget af det mest enestående ved at opleve kysterne på Seychellerne er naturligvis vandet, sandet og de karakteristiske klipper, men derudover er det ganske enkelt fantastisk også at erfare, at de strikse regler, som myndighederne har udstukket vedrørende for eksempel bebyggelse, overholdes. Vi oplevede hovedsageligt, at bebyggelsen nær kysterne ikke var højere end palmerne, og at husene dermed næsten var gemt væk i beplantning. Det var kun ganske få steder, at vi så høje hotelbygninger.

Derudover er sikkerhedsniveauet på Seychellerne også temmeligt højt. Overalt er politiet synligt, hvilket medfører, at man som turist de fleste steder føler en høj grad af sikkerhed og tryghed.

Book jeres rejse i god tid

Det giver sig selv, at når myndighederne regulerer turismen så benhårdt, som nævnt i det ovenstående, så er det naturligvis begrænset hvor mange turister, der kan rejse til Seychellerne – vigtigt er det derfor, at I booker jeres rejse i rigtig god tid.

De mest besøgte steder på Seychellerne er landets 3 største og mest veludviklede øer; Mahé, Praslin og La Digue.

At bo på resorts og hoteller på Seychellerne er ret pebret rent prismæssigt. I kan dog være heldige, at der indimellem kan dukke nogle fordelagtige priser op, så hold endelig øje – dog; helt billigt bliver det vist aldrig!
Til gengæld er prisniveauet rimeligt, hvis I overnatter på guesthouses/selfcatering, hvilket også er det vi har benyttet os af. Er I i god tid, når I skal bestille, er det muligt at finde overnatning til fin standard til 700-800 kr. pr. døgn for et dobbeltværelse.
I kan i vores indlæg om prisniveauet på Seychellerne https://www.atrejsemedboern.dk/seychellerne-prisniveau/#2_Book_guesthousesself-catering_i_stedet_for_hoteller_og_resorts læse om, hvor vi selv boede, da vi var på Seychellerne. Ligeledes har vi lavet links til udvalget af guesthouses/selfcatering på Mahé, Praslin og La Digue, hvilket gør det nemt at gå direkte til udvalget af overnatningsmuligheder på de forskellige øer.

Når I leder efter overnatningsmuligheder er det vigtigt, at I samtidig tjekker, om hotellerne er ”adults only”, eller om det også er for familier med børn. Da Seychellerne er en kendt ‘honeymoon-destination', kan der være guesthouses, som kun er for voksne.

Prisniveau – flybilletter til Seychellerne

Det er relativt dyrt at komme til Seychellerne. Priser på flybilletter er betinget af forskellige faktorer, men kan – med lidt held – anskaffes til ca. 5.500 kr. pr. person – fra Hamborg, vel at mærke.
Er I i god tid med planlægningen af jeres rejse til Seychellerne, kan I også være heldige at finde flybilletter med afgang fra Danmark i nogenlunde samme prisklasse.
Bor I i Jylland, vil vi gerne påpege, at Turkish Airlines har gode afgange fra Billund. Hold derfor øje med priser og rabatter – det er indimellem muligt også at finde nogle gode priser selv fra Det Mørke Jylland 😉
Tjek priser på flybilletter til Seychellerne på Momondo.

Det tager ca. 10,5 timer (i effektiv flyvetid) at flyve fra Danmark til Seychellerne.

Prisniveau – mad

Mad kan fås i forskellige prisklasser – svarende til nogenlunde europæisk prisniveau. Dog er prisen på et måltid igen betinget af, hvor I vælger at indtage jeres måltider. Vælger I de dyre restauranter, så er det klar, at det koster. Almindelige restauranter har et prisniveau, der svarer til europæiske priser. Der findes dog også små lokale take-away-steder og madboder, hvor et måltid kan fås for ca. 35-50 kr. pr. person.

Ønsker I priseksempler på madvarer, kan I med fordel læse vores indlæg om prisniveauet på Seychellerne. 

Vores bedste råd er, at I – rent mentalt – forbereder jer i forhold til at holde jeres ferie på en helt anden måde, end den I måske tidligere har været vant til, hvis I har et ønske om at rejse til Seychellerne ‘på budget'. Har I tidligere været vant til at være afsted, hvor morgenmad og andet har været inkluderet i prisen, hvor prislejet har været lavt, eller hvor alt har været med et højt serviceniveau, så kan det måske være en idé at få afstemt forventningerne inden afrejse.
Fortæl jeres børn, at ‘serviceniveauet' ikke kommer til at blive det samme, som de ellers kender fra tidligere rejser, og stil eventuelt også krav til dem om deres deltagelse. På den måde kan I muligvis skåne både dem og jer selv for skuffelse. For vores vedkommende skulle ungerne ihvertfald lige ‘sluge' skuffelsen over, at vi selv skulle lave mad, vaske op, købe ind m.m. Der gik dog ikke lang tid, før de havde accepteret tingenes tilstand. De havde alle haft et ønske om at opleve Seychellerne og være afsted i længere tid, og forstod efter lidt forklaring godt vilkårene.

Et typisk indisk supermarked på Seychellerne.

Sørg endvidere for at bo i nærheden af indkøbsmuligheder, hvilket måske stiller lidt krav til jer om research inden bestilling af hotel/guesthouses. Sørg så vidt muligt for at booke overnatning på steder, der ligger i nærheden af indkøbsmuligheder eller små take-away-boder, således I ikke skal køre med bus eller tage en taxi for at købe ind, eller er tvunget til at købe dyre retter på restauranter, som har et højt prisniveau.
De små indiske butikker, som ligger de fleste steder, har ofte en lille stand/et lille vindue, hvorfra de sælger meget billige pizzaer eller samosas, som kan købes for ca. 3-5 kr. pr. stk. Dette sikrer jer en billig frokost eller en god madpakke til udflugter eller frokost på stranden.

Det er muligt at drikke vandet fra hanen på Praslin og Mahé, men det smager ikke godt. Vores råd er, at I køber alle jeres drikkevarer.

I kan rejse til Seychellerne året rundt

Der er tropevarme på Seychellerne året rundt med temperaturer på mellem 25-30 g., hvorfor I vil kunne rejse dertil mere eller mindre, når det passer jer. Der kan naturligvis være fordele og ulemper alt efter hvilke måneder, I vælger. Det kan for eksempel være rart at vide, at der i perioden fra december til midten af ​​februar sædvanligvis falder mest nedbør, men som regel stadig ikke meget, og kun i de typiske korte tropiske regnskyl, hvilket ikke nødvendigvis bør afholde jer fra at tage afsted i denne periode – måske snarere tværtimod, da vandet her er er mere roligt og sigtbarheden under vandet bedre, hvorfor det er bedre til småbørn og snorkel/dykker-entusiaster.

Hvis vi på et tidspunkt bestemmer os for at tage tilbage til Seychellerne, så vil vi helt klart prioritere at rejse til landet i marts/april, da dette tidspunkt eftersigende skulle være optimalt, når det kommer til at få de bedste betingelser for både at bade, dykke og snorkle, da vandet i denne periode skulle være klart og roligt. Dog igen; intet er sikkert! Vejret er vi ikke herre over, og da vi talte med et par af de lokale om, hvorfor det stadig blæste i den periode, hvor vi var i landet, fortalte de, at sæsonerne de sidste par år har været lidt ustabile.

En anden ting man som turist i landet skal være opmærksom på, og som vi brugte lang tid på at undersøge, inden vi tog afsted, er det såkaldte seaweed (søgræs/tang), som alt efter vindens retning kan være en irriterende strand-oplevelse.
Rådet er, at I i sommerperioden – fra maj til oktober med syd-østlige vinde – bør holde jer til det nordlige Praslin (Cote D'Or) samt nordvestlige Mahé (Beau Vallon), hvorimod I til gengæld om vinteren – når der kommer nordvestlige vinde – bør opholde jer på den modsatte ende af øen.
La Digue er så lille, at det ikke spiller den store rolle, da I blot kan cykle hen til den strand, som er bedst.
Selv om vi havde planlagt efter at være på steder, som havde mindst søgræs i perioden, oplevede vi alligevel søgræs både ved Beau Vallon og Cote D'or, da vi var der i sommerperioden. Og modsat det vi ellers var blevet oplyst, var der intet søgræs på de syd-østlige strande… Igen et tegn på, at intet er 100% sikkert i naturen.

Tidsforskel

I vil ikke opleve at skulle kæmpe med jetlag, når I rejer til Seychellerne, hvilket er en stor fordel, når I rejser med børn.
Tidsforskellen mellem Danmark og Seychellerne er på 2 timer om sommeren og 3 timer om vinteren.

Møntfod

Møntfoden på Seychellerne hedder Seychelliske Rupees. 100 Seychelliske Rupees svarer ca. til 47 kr. Det var derfor nemt at forstå priserne, da vi blot altid halverede prisen på en vare, og dermed nogenlunde havde den danske værdi.

Det er ikke muligt at veksle til Seychelliske Rupees hjemmefra, og når I hæver penge i de lokale automater, vil I ligeledes opleve, at I ikke kan hæve særlig store beløb. Da vi havde flere forskellige kort med, oplevede vi dog ikke de store problemer, og fik altid anskaffet os de beløb, vi havde brug for.
Vil I gerne slippe for at bruge for lang tid på at hæve penge undervejs, kan det dog være en god idé at medbring Euro – gerne mange.
I vil opleve, at I kan betale for jeres overnatning med jeres visa eller mastercard, men at I i visse situationer vil blive opkrævet et relativt stor gebyr herfor. Kontanter er derfor en rigtig god ting, hvis I gerne vil spare penge.

Vaccinationer

Som nævnt øverst i dette indlæg, kræves der ikke en masse vacciner for at holde ferie på Seychellerne. Dog anbefales vacciner mod Hepatitis A og Stivkrampe/difteri, hvilket efterhånden også er at anbefale ved ferier i mange europæiske lande.
Har I brug for at blive vaccineret, og ønsker I rådgivning og vejledning ved en professionel klinik, kan I ved at henvise til www.atrejsemedboern.dk, få 10% rabat på vaccinationer ved Rejseklinikken.dk.
Se Rejseklinikken.dk’s anbefalinger i forhold til vacciner ved besøg på Seychellerne.

Rejseklinikken.dk vil I yderligere opleve, at I vil blive rådgivet og vejledt i forhold til, hvordan I bør forholde jer til blandt andet myggeoverførte sygdomme.

Myggeoverførte sygdomme og hvordan I beskytter jer bedst muligt 

På trods af at der alle steder oplyses om, at der ikke findes farlige dyr og sygdomme på Seychellerne, vil vi gerne gøre opmærksom på, at der (hvis man leder længe og uden om de danske sider) kan findes informationer om, at der er rapporteret om tilfælde af Dengue og Chinkungunya i landet. Der findes ikke mange officielle oplysninger herom, hvilket i vores øjne er en smule problematisk.
Det oplyses dog samtidig, at risikoen for Dengue og Chinkungunya er lav.
Selv blev vi faktisk ikke “ædt” af myg under vores ophold på Seychellerne, men vi tog alligevel vores forholdsregler, og sprayede os ofte med myggespray.
For en god ordens skyld vil vi her lige oplyse, at vi ikke oplevede nær så mange myg på Seychellerne, som på så mange andre tropiske destinationer, vi har besøgt.

Beskyt jer derfor bedst muligt mod myggestik ved at følge disse vigtige råd:

  • Vaske jeres tær om aftenen, inden I smører dem grundigt ind i myggespray. Myg tiltrækkes af lugten af sure tær, hvor mærkeligt det end lyder! Medbring Autan hjemmefra, og sørg så ellers for at få købt lokale myggemidler – gerne indeholdende DEET.
  • Dengue-myg stikker fra skumringstiden og til solopgang – sørg for at være beskyttet i dette tidsrum.
  • Gå i lyst eller farverigt tøj, da denguemyg tiltrækkes af mørkt tøj.
  • Bor I på steder, hvor det er muligt at opholde sig på flere etager, så vælg 2. sal – dengue-myggene kan ikke nå derop!

Der er en høj sikkerhed omkring sundhed og sygdomme på Seychellerne – nok fordi landet hovedsageligt tjener penge på turisme, og dermed ikke vil risikere, at der bringes sygdomme med ind i landet. I vil derfor opleve, at I, inden jeres fly lander, bliver oplyst om, at flyet sprayes mod insekter, således andre lande ikke medbringer kryb til landet! Dæk næse og mund til for at undgå at indånde sprayen.

Insekter – og hvor I skal passe på i forhold til dyr

I vil opleve kæmpemæssige insekter på Seychellerne, specielt edderkopper og tusindben, men ingen af disse er farlige.
Til gengæld findes der farlige dyr under vandet, hvilket jo er tilfældet alle steder i tropiske farvande. Vi oplevede ikke disse tæt på kysten, men på en dykkertur længere ude på havet så vi stenfisk og muræner.
I 2012 var der et hajangreb på Seychellerne, men efterfølgende har myndighederne sat hajnet op rundt omkring de strande, der ikke har et beskyttende rev, hvilket giver en fin tryghed. En badeferie på Seychellerne skal altså ikke være påvirket af angst for at blive angrebet af hajer!
Vi har tidligere haft nogle sammenstød med gopler, hvorfor vores mellemste datter i starten af vores ferie på Seychellerne badede med et diveskin, men efter ganske få dage følte hun sig tryg i vandet, og brugte den ikke på resten af vores ferie.

Tager I vigtig medicin; medbring attest fra egen læge

Husk at medbringe en erklæring fra egen læge eller sygehus, der dokumenterer nødvendigheden af den medicin, som I medbringer, og hvad medicinen tages for. Attesten skal være på engelsk. Det koster ca. 350-400 kr. at få udfærdiget en sådan en attest hos egen læge. Alternativt kan I få jeres behandlende sygehus til at udstede en medicinliste og et lægebrev – gratis!

Seychellerne ligger meget isoleret, og sygehusene/lægeklinikkerne er ikke de mest udviklede. Husk derfor at medbringe nødvendig medicin og eget lille rejseapotek.
Det skal dog nævnes, at der på La Digue ligger et yderst velfungerende apotek, som sælger velkendte midler i håndkøb, så fortvivl ikke, hvis I glemmer at medbringe Panodil eller bakteriedræbende midler.

Husk en rejseforsikring, når I rejser til Seychellerne

For en sikkerheds skyld vil vi gøre opmærksom på, at det er yderst vigtigt at have styr på rejseforsikringen, når I rejser til Seychellerne, som ligger meget isoleret, hvilket besværliggør situationen, hvis I rammes af mere alvorlig sygdom.
Vi oplevede hverken at få dårlig mave eller at blive syge på Seychellerne. Heldigvis! Hygiejnen og håndtering af fødevarer virker til at være god langt de fleste steder, hvorfor vi egentlig også var ret trygge, når vi købte mad.
Dog kan uheldet være ude, og så er det nødvendigt med en rejseforsikring i baghånden.

Da jeg får immundæmpende medicin, får jeg meget nemt infektioner, hvorfor det på et tidspunkt var nødvendigt for mig at komme til en læge, mens vi var på La Digue. Vi tog derfor uanmeldt hen på hospitalet, som ligger midt på øen. Jeg kom til med det samme, blev undersøgt, og fik efterfølgende antibiotika, som blev udleveret på hospitalets eget apotek. Fuldstændig uproblematisk og nemt. Alt i alt kostede det hele 150 kr.
Mindre infektioner klares nemt, hvorimod mere alvorlige sygdomme kræver en forsikring.

Solen og en ekstra omsorg for miljøet

Seychellerne ligger tæt på Ækvator, hvorfor solens stråler er enormt kraftige. Det er derfor vigtigt, at I tager jeres forholdsregler, og i dén grad beskytter jer.
Ophold jer i skyggen så snart det er muligt – og helt sikkert midt på dagen! Husk solcreme med en høj faktor,UV-badetøj og solhat.

Det er fantastisk at opleve, hvordan befolkningen på Seychellerne er bevidste om deres enestående natur og de særlige arter af både planter og dyr, som lever i landet, og for at bevare og passe på netop disse, er rigtig store områder blevet lagt ud til nationalparker og reservater. Derudover bruger supermarkederne ikke plastikposer, men i stedet stofposer. Da myndighederne også er meget strikse med hensyn til affald, vil I ikke opleve, at strandene flyder med skrald, hvilket er en befrielse.

Husk massevis af miljø- og hudvenlig solcreme.

Sådan helt generelt mærkes det tydeligt, at befolkningen i landet er meget bevidste om miljøet, og også gør en indsats for at tage vare på den. Selv kan I hjælpe ved blandt andet at lade være med at medbringe solcreme, som har en skadelig effekt på koralrev m.m., rydde op efter jer, undgå at forurene o.s.v.

Transport rundt på Seychellerne

Det er nemt at komme fra A til B på Seychellerne, da infrastrukturen de fleste steder er god.
Der er mange muligheder for at blive transporteret rundt; bus, cykel, taxi, leje af bil, færger, helikopter eller fly. Se muligheder, priser, fordele og ulemper i vores indlæg om prisniveauet på Seychellerne, hvor vi har et detaljeret afsnit herom.

Det er nemt at leje cykler på Seychellerne.

Kriminalitet og sikkerhed

Generelt betragtes Seychellerne som værende et relativt sikkert rejsemål med en lav kriminalitetsrate.
Brug imidlertid altid jeres sunde fornuft, og lad ikke værdigenstande og tasker ligge frit fremme nogle steder – og da slet ikke på stranden! Gå ikke med dyre smykker, og lad være med at flashe jeres mobiler, kameraer og andet af værdi.

Pas på understrøm og høje bølger ved de kyster, som ikke har et beskyttende rev.

Inden for de seneste år har Seychellerne fået store problemer med misbrug af særligt heroin, hvilket vi heller ikke kunne undgå at opdage. Når vi konfronterede de lokale med vores iagttagelser vedrørende det synlige misbrug, var deres svar, at regeringen var ved at få styr på situationen, og at de oplevede, at der var sat massivt ind over for det. De lokale havde derfor en oplevelse af, at kurven var knækket, og problemerne med misbruget på vej ned igen.
Vi oplevede heldigvis også en meget høj grad af kontrol i forhold til rigtig meget på Seychellerne, og dermed også at politiet var meget synligt – særligt på Mahé, som er hovedøen. Politiet var tilstede overalt, enten i form af betjente, der patruljerede, kørte rundt i store biler, eller som sad ved strandene.
Dette var dog ikke tilfældet ved Cote D’Or på Praslin, som desværre virkede til at være meget plaget af misbrugsproblemer. Underligt nok fandt vi ikke oplysninger herom inden vores rejse, men oplevede det til gengæld på nært hold, da vi boede ved Cote D’Or, hvor alle øens misbrugere samledes i vores nabos have, og også opholdte sig på midten af Cote D’Or strand.
Vær yderst opmærksomme, når I befinder jer her. Bo KUN på steder, som har vagter, og hvor sikkerheden er i top. Gå ikke alene rundt i byen efter mørkets frembrud, benyt jeres ”safe”, og lås altid døren.
Udenrigsministeriet har desværre ikke en rejsevejledning på Seychellerne, men brug i stedet den engelske rejsevejledning, som er meget retvisende.
For en god ordens skyld vil vi gerne lige nævne, at vi ikke oplevede at blive antastet, følte os truet eller lignende, da vi boede ved Cote D'Or.

På La Diguevar alt til gengæld meget, meget trygt og rart. Politistationen ligger midt på øen, og politiet er ligeledes meget synligt. Øens 2000 beboer kender alle hinanden, og graden er sikkerhed føles utrolig høj.
Vi oplevede ikke nogle former for sociale problemer på La Digue, og bevægede os fuldstændig frit og trygt på hele øen – også efter mørkets frembrud.

I forhold til badeferie-aspektet er det vigtigt, at I er informeret om, at der kan forekomme understrøm ved forskellige kyster. Sæt jer altid ind i dette, inden I svømmer – spørg de lokale, som kender til forholdene. Bad og svøm aldrig alene.

Mentalitet/kultur

I vil langt de fleste steder opleve lokalbefolkningen, som værende venlige og imødekommende. Bedst af alt er, at ingen på nogen måde er påtrængende eller opsøgende, som man ellers kan opleve mange andre steder i verden. Er I selv opsøgende og nysgerrige, kan I sagtens få nogle hyggelige samtaler med mange. Befolkningen er vant til turister, og er ikke desparate for at komme af med deres varer. Derfor vil I heller ikke opleve den samme “prutte om prisen kultur”, som så mange andre steder i verden.
Det er ikke fordi I ikke vil kunne opleve fattigdom på Seychellerne, men levestandarden i landet er faktisk generelt – særligt efter afrikanske standarder – relativ høj. Der er arbejde til de fleste, og derudover er det muligt at få økonomisk hjælp i form af sociale ydelser, hvis alt andet fejler.

Indbyggerne på Seychellerne er en blanding af flere forskellige folkeslag; asiatere, europæere, indere og afrikanere. Den afrikanske vibe er dog gennemtrængende, og overalt høres de afrikanske rytmer fra de fleste gadehjørner, og musik er en stor del af kulturen. Dog; Er I til masser af larm, diskoteker og natteliv, så er det ikke Seychellerne, I skal tage til! Udbuddet af diskoteker og barer er ikke stort, hvilket er en fordel for børnefamilier 🙂

De fleste af Seychellernes ca. 90.000 indbyggere er katolikker, men I vil også opleve hinduer og muslimer.

Sprog

Der tales både fransk, engelsk og kreolsk på Seychellerne. Alle taler flydende engelsk, hvilket gør det nemt at kommunikere med de fleste.
Selv de små børn, som vores yngste datter legede med, fortalte, at de lærer både engelsk og fransk i skolen, og de talte dermed alle flydende engelsk.

Medbring adapter

Har I brug for strøm til mobiltelefoner, ipads m.m., så medbring en adapter.
En anden rigtig god idé er at medbringe en batteribank, som I kan tage med jer rundt omkring. Er I en stor familie, vil I opleve at få glæde heraf.

Sim-kort

Af flere årsager kan det være fornuftigt at anskaffe sig et simkort, når man er på Seychellerne.
Har I for eksempel en drone med, som I ønsker at benytte, skal I, hver gang I ønsker at filme, kontakte luftfartsmyndighederne for tilladelse. I skal ligeledes give besked, når I har færdiggjort jeres flyvning. Dette fordi der flyver en hel del helikoptere over de forskellige øer.
Selv anskaffede vi os et simkort med det samme, vi landede i lufthavnen på Mahé. Der var forskellige små kiosker/boder at vælge imellem i den lille lufthavn. Så snart kortet var tomt, kunne det tankes op ved stort set alle de små købmandsbutikker, som lå i de forskellige byer. Vi brugte både simkortet i forhold til opringninger, men også som sikkerhed, når internettet var ustabilt.
Det var lidt dyrt, men absolut at anbefale.

Medbring snorkeludstyr, når I skal holde badeferie på Seychellerne

Seychellerne er, som tidligere nævnt, ikke et land, der vælter sig i turister. I vil derfor heller ikke opleve, at det er muligt at leje snorkeludstyr særlig mange steder.
Da størsteparten af de underskønne strande i landet byder på gode snorkelmuligheder, vil vi derfor anbefale, at I medbringer jeres eget snorkeludstyr, således I kan få glæde af det flotte liv, der findes under havets overflade.

Har I brug for at vide, hvad I bør medbringe, kan I her blive inspireret af vores indlæg om snorkeludstyr til hele familien.

Special kost

Har I behov for særlige produkter til jer selv eller jeres børn, så vil vi anbefale jer at medbringe disse selv. Udvalget af specialprodukter er ikke stort på Seychellerne.

Det er muligt at anskaffe sig babyprodukter i særligt Victoria på Mahé, men på mere afsides steder er udvalget begrænset. Se her, hvad I skal huske at pakke til baby.

For vores vedkommende skal vi jo ikke længere medbringe baby-produkter. Til gengæld har vores yngste datter lige fået konstateret cøliaki, hvilket naturligvis giver os lidt udfordringer i forhold til det at rejse ”frit”. Har I selv børn med intolerance, allergier eller sygdomme, som hænger sammen med mad, så er vores råd, at I husker at medbringe så mange produkter uden allergener, som overhovedet muligt.
For os er troperne ikke det værste sted at rejse til med en “cøliaki i bagagen”, da frugten er frisk og velsmagende, og ris er et tilbehør, der serveres de fleste steder.
Ønsker I et alternativ til risen, så medbring selv risnudler eller glutenfri erstatningsprodukter.
Til gengæld vil det være en rigtig god idé at medbringe egne glutenfri morgenmadsprodukter, da der serveres meget brød til morgenmad.

I kan i det nedenstående se vores 3 minutters video fra Seychellerne.
Er I interesserede i “levende billeder” fra landet, så følg fremover med på både vores hjemmeside, facebook, instagram og youtube kanal,  hvor vi over det næste lange stykke tid vil poste diverse små-film fra forskellige oplevelser fra vores tur til seychellerne

1 kommentar til “Alt om seychellerne – praktisk info om landet!”

  1. Hej jeg skal en tur Seychellerne, og er i tvivl om jeg må medbringe hjemmebagte glutenfri boller til morgenmad?
    Mvh Inge Byskov

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *