Praslin

I kan her læse alt det, I bør vide om Praslin på Seychellerne

Nogle af verdens flotteste strande ligger på Praslin, og mulighederne for at nyde de postkortlignende kridhvide strande, det azurblå vand og palmernes svajen i vinden, er derfor nærmest utallige.
Dyk, svøm, bad, dyrk vandaktiviterer – og forbered jer på én af de bedste strand- og badeferier nogensinde.

Skrevet af Stine / Foto: Michael


Praslin

Praslin (udtales Prale)er den 2. største ø på Seychellerne, og har ca. 9000 indbyggere. Øen er beliggende 37 km nordøst for hovedøen Mahé, og har siden den franske opdagelsesrejsende Lazare Picault i 1744 opdagede øen, været kendt som “paradisets have”.
Praslin har en størrelse på cirka 26 km2, og er cirka 12 km lang og 5 km bred, hvilket gør øen nem og overskuelig at besøge.
Ønsker I at opleve Praslin på en ferie til Seychellerne, kan I primært komme til Praslin på 2 måder;
– Med fly fra Mahé, som tager cirka 15 minutter, og som har afgange flere gange dagligt begge veje. Lufthavnen ligger i Grand Anse.
– Med båd/færge, hvilket tager cirka 50-60 min. fra Mahé, eller 15 min. fra La Digue. Havnen ligger på østsiden af Praslin – 2 km syd for Ste. Anne Bay, hvorfra begge ruter går til/fra, og begge også med flere daglige afgange.
Rent praktisk er Praslin opdelt i 2 overordnede distrikter; Grand Anse, som dækker den sydlige og østlige del, og Baie Sainte Anne, som dækker den østlige og nordlige del, hvilket kan være praktisk at vide, hvis I selv ønsker at bevæge jer rundt på øen.

Rundt på Praslin – strande og aktiviteter

Nordøst- og vestsiden af Praslin er dækket af koralrev, som er medvirkende til, at området her har nogle af verdens bedste strande, bl.a Anse Lazio og Anse Georgette. I kan se en nærmere beskrivelse af alle strandende på Praslin i nedenstående.
Vi har her beskrevet seværdighederne på Praslin, som primært er strandene på øen.
Geografisk har vi taget udgangspunkt i Anse Volbert, der ligger på den nord-østlige del, havnebyen Baie St. Anne, samt byen Grand Anse.

Anse Volbert/Côte d’Or (Nord-øst på Praslin)

stranden ved anse volbert og cote dor

Starter vi øverst på øen – og vel nok også ved det mest populære område på Praslin – så er udgangspunktet Anse Volbert/Côte d’Or. Det er også i dette område, at mange af øens busture afgår fra, men også herfra I kan tage på bådture til de omkringliggende øer, bl.a. skildpaddeøen Curieuse, som bestemt er et besøg værd.

byen anse voltert

Anse Volbert er en lille slags landsby, som har en meget tilbagelænet stemning, og det der trækker i forhold til et besøg i dette område, er den virkelig smukke og lange strand Cote D'Or, der er 2,6 km lang, og kan beskrives med ét eneste ord; paradis! Det kridhvide sand, det azurblå vand og de frodige omgivelser giver de optimale forhold, når det kommer til at holde en fantastisk badeferie. Her er virkelig smukt, og vandet føles silkeblødt!
Da de fleste turister også vælger at holde deres badeferie her, findes der et stort udvalg af forskellige overnatningsmuligheder, lige fra resorts til simple guesthouses, og ligeledes et ok udvalg af restauranter og små shops. Til gengæld kniber det i forhold til takeaway-steder, men der er dog en takeaway-bus i landsbyen, som tilbyder forskellige, prisvenlige retter. Pas dog på mavsen, hvis I vælger at købe jeres mad her.
Ønsker I at holde en relativ prisvenlig ferie i området, kan det være en god idé at bo i et guesthouse/selfcatering, som har et veludstyret køkken, der giver jer muligheden for selv at lave jeres egen mad. Priserne er høje på næsten alt på Seychellerne, hvilket I kan læse mere om i vores indlæg om prisniveauet på Seychellerne, hvilket naturligvis også er tilfældet på Praslin. I Anse Volbert er det dog muligt at købe råvarer i de forskellige små supermarkeder, således I selv kan tilberede jeres måltider til rimelige penge.

cote d or

Er I til snorkling, børnevenlige badeforhold på lavt vand, dykning, sejlads eller kajakroning, så er Cote D'Or et ideelt sted for alle, der skal til Praslin – i særdeleshed børnefamilier, som gerne vil opleve badevand i verdensklasse.
Der er dog et “aber dabei” når I besøger Cote D'Or. Og det er efter min mening et vigtigt ét af slagsen; nemlig det stigende antal heroin-misbrugere, som befinder sig ved Cote D'Or, og som I med sikkerhed heller ikke vil kunne undgå at opdage ved et besøg dertil.
Det er ikke fordi misbrugerne som sådan henvender sig til turisterne, men de er der, og at møde andre mennesker i påvirket tilstand kan måske godt føles lidt utrygt. Derudover er det et fact, at et stigende misbrug blandt befolkningen naturligvis også medfører en stigende kriminalitet. Det er vigtig, at I har dette i baghovedet, og derfor sørger for at booke overnatning på et sted, der har vagter, og som også har safety-bokse til jeres pas, penge og værdigenstande. Lad endvidere være med at flashe dyre smykker, kameraer eller mobiler, når I bevæger jer rundt, lad ikke jeres tasker ligge uden opsyn på stranden, når I bader, og book kun arrangerede ture hos godkendte firmaer, og ikke hos tilfældige mennesker, som byder sig til.

Vi boede meget centralt med kun 50 m. til selve Cote D'Or strand, og havde booket 10 overnatninger på Cote D'Or Apartments (se flere billeder, priser og book her) (reklamelink).

haven ved cote dor apartments

Den lejlighed vi boede i, var ca. 110 kvm og i 2 plan, havde et stort, velfungerende køkken og 2 badeværelser. Lejligheden var stor og rummelig, men der blev ikke gjort grundigt rent, hvorfor køkkenet var lidt “snasket”. Personalet var venlige og hjælpsomme, men tog ved rent prismæssigt, da vi f.eks. skulle have vasket tøj. De sagde, at vi kunne få det billigt, men vi endte med at betale 500 kr. (!!!!) for at få vasket et par poser.
Cote D'Or Apartments beliggenhed var perfekt i forhold til strand og indkøbsmuligheder, men ulempen var, at lejligheden var placeret lige dér, hvor alle øens misbrugere holdte til. Det betød altså, at vi havde direkte kig ned i en rodet have, hvor en smadret bus var tilholdssted for alle øens misbrugere. Vi oplevede dog ikke noget, som på nogen måde medførte, at vi blev bange, men havde vi kendt til problemets omfang, havde vi ikke bosat os midt i byen – og dermed også i baghaven til det sted, hvor alle misbrugerne mødtes for at fixe! Det er nemlig hovedsageligt midt på øen, at misbrugerne holder til, hvorfor I ved at booke overnatning på den første del af Cote D'Or (når I ankommer til området) højst sandsynligt heller ikke vil komme til at møde problemer i forhold til dette.

udsigt over anse volbert

Vi fandt selvfølgelig de bedste spots på stranden, og brugte timevis på at bade og hygge os i vidunderlige omgivelser, som var så smukke, at vi til tider måtte knibe os selv lidt i armen – og uden på nogen måde at føle os utrygge.

Har I selv lyst til at opleve Cote D'Or strand, så kan I finde overnatningsmuligheder her (reklamelink).
Et sted vi gerne selv ville have boet er Footprints (reklamelink), som ligger nærmest direkte på stranden, og også i den rolige ende af Cote D'Or, hvor I ikke vil støde på misbrugere.

På trods af at Cote D'Or er det mest turistede område på Praslin, vil I langt fra opleve at stranden er overfyldt. Selv i højsæsonen vil I til tider kunne opleve næsten at have stranden for jer selv, hvilket er med til at understrege følelsen af at befinde sig i et rendyrket paradis.

Curieuse Island

curiouse island

Når vi her skriver om Cote D'Or, er det også nødvendigt at nævne Curieuse Island, som vi har skrevet om flere steder under vores indlæg om Seychellerne – bl.a. kan I læse om Curieuse Island i indlægget om øerne på Seychellerne.
Curieuse Island ligger lige ud for Cote D'Or, og I kan komme dertil i løbet af 10 minutter med speedbåd. Øen er et absolut must at besøge, hvis I er vilde med kæmpe store landskildpadder, der lever i det fri. Da øen er en nationalpark, skal I betale indgang for at komme dertil, men så kan I til gengæld få en hel dag til at gå blandt de skønne landskildpadder, som nyder at lade sig håndfordre og nusse. For både børn og voksne er det en oplevelse af de helt store!
Husk køletaske med mad og rigeligt med vand, så I kan gå tværs gennem øen i vild natur, og nyde følelsen af at have en næsten øde ø for jer selv, mens I hilser på et par ensomme landskildpadder eller på de mange eremitter og krabber i forskellige former og størrelser. Slut af med at bade i klart vand på den anden side af øen, hvor I nemt kan komme i nærkontakt med de store og farverige fisk, der svømmer helt inde ved vandkanten.

Se her vores video på vores youtube kanal fra Curieuse

Øst for Anse Volbert:

Anse Gouvernement

Øst for Anse Volbert finder I Anse Gouvernement, der er beliggende i en rolig bugt med en lækker “all-round-strand”, som rummer gode muligheder for svømning og snorkling samt adgang til skygge under palmer. De rolige forhold omkring stranden og mulighederne for at finde skygge under palmernes blade, gør stranden særlig ideel for børnefamilier. Derudover er det nemt at komme til Anse Gouvernement med bil.
For at komme til Anse Gouvernement vil det dog være nødvendigt at spørge Hotel l’Archipel (reklamelink) om lov til at besøge stranden, da I desværre skal igennem hotellets område for at komme dertil. I kan få jeres guesthouse/hotel til at være behjælpelige hermed. Kommer I fra vandsiden er det dog ikke noget problem, og I skal dermed ikke bede nogen om tilladelse.
Det rygtes, at det ved netop Anse Gouvernement (udover Anse Lazio) skulle muligt at se den smukkeste solnedgang på hele Praslin.

I den østlige del af bugten går der en sti til Anse Matelot, som ligger 15 minutters gang derfra.

Anse Matelot

Anse Matelot er en lille 200 meter lang strand, som næsten er umulig at komme til fra land (medmindre I har bjergbestignings-erfaring og følgeskab af en god guide), så har I bestemt jer for, at I bare MÅ dertil, så er I nødsaget til at sejle med båd for at komme til stranden. Af samme årsag vil I sikkert også opleve at have stranden helt for jer selv, og dermed kunne nyde lækre omgivelser, god badning og snorkling fuldstændig uforstyrret.

Anse la Blague

Helt ovre på østsiden af halvøen ligger der også en afsides strand, som hedder Anse la Blague. Det er yderst sjældent, at turister finder hertil, hvorfor I også her vil opleve at have muligheden for at finde endnu en strand, der ofte er præget af fuldstændig fred og ro.
Stranden er 1 km. lang og er speciel god at bade og snorkle ved, når der er lavvandet. Ved højvande kan vandet godt være lidt voldsomt, så planlæg nøje jeres besøg dertil.
Er I til kunst og farverige værker, kan I på dette spot købe malerier i det lille galleri, der ligger i området.
Fra Anse la Blague vil I opleve at have udsigt til øerne Grande Soeur og Petite Soeur, der ligger nord for La Digue, og hvor I med fordel kan sejle til for at dykke og opleve den smukke undervandsverden.

Anse la Farine

Anse la Farine er kendt for sit bløde sand, deraf også navnet. Stranden ligger foran New Emerald Cove Hotel (reklamelink), men er kun tilgængelig via båd, hvis I ikke bor på hotellet. Da stranden forsvinder ved højvande, er der stort set ingen turister på stedet. Tager I alligevel dertil, vil I opleve at have gode muligheder for snorkling og svømning.
Ønsker I at bo et specielt sted med en strand helt for jer selv, så er New Emerald Cove Hotel et god bud.

Vest for Anse Volbert

Anse Petite Cour

Anse Petite Cour er en lille strand, der er cirka 200 meter lang, og hvor der ikke er så mange turister. De turister, som befinder sig her, kommer højst sandsynligt fra hotellet Domaine de la Réserve (reklamelink), som ligger lige ned til stranden, og hvorfra den eneste adgang til stranden gives. Er I ikke gæster på hotellet, så sørg for at få en forhåndsgodkendelse via Domaine de la Reserve, hvis I ønsker at besøge stranden, da hotellet til tider sætter begrænsning på antallet af besøgende på stranden.
Snorklingen skulle her være helt ekstraordinær, og vandet altid lavt, roligt og klart.
Fra Anse Petite Cour har I en enestående udsigt til øen Curieuse, som også er beskrevet ovenfor, og hvor naturreservatet “huser” over 200 kæmpe store landskildpadder, der lever frit på øen. 

Vi oplevede desværre ikke selv at se Domaine de la Réserve, som ellers skulle være et virkelig lækkert sted. Til gengæld fik vi den helt store rundvisning på Le Domaine de L’Orangeraie (reklamelink) på La Digue, som er en slags “søster” til Domaine de la Réserve – og er det resort bare i nærheden af det, vi oplevede på La Digue, så må et ophold dér være en oplevelse i sig selv!

Anse Possession

Vest for Anse Volbert ligger Anse Possession, som er en 500 m. lang strand, der er ret velbesøgt. Dog ikke hvis man sammenligner med europæiske standarder. Hele området virker generelt stille og roligt.

et kig ned til anse possession

Der ligger flere guesthouses tæt på Anse Possession, og stranden er både god at svømme og snorkle ved. På grund af det beskyttende koralrev er vandet roligt og børnevenligt her, og da stranden er omgivet af en masse træer, er der ligeledes rig mulighed for at finde skygge for solens skarpe stråler.
Stranden er nem at komme til med bil, da der er flere parkeringspladser lige ved stranden. Der er mest “gang i den” på den østlige del af stranden, da de fleste guesthouses ligger her, og endvidere hiver de lokal fiskere også deres fangst op på dette spot. Til gengæld er den vestlige ende af stranden ret rolig. Det luksuriøse og roste Raffles resort (reklamelink), som rummer 86 store villaer, ligger også her. Mega lækkert, men også i den pebrede ende rent prismæssigt.
På trods af at Raffles Resort virker til at være stort, er det ikke et resort, som vi ellers ser så mange andre steder. Villaerne ligger spredt i et temmeligt isoleret område, og fungerer nærmest som en lille landsby – at bo her, må være som at befinde sig i en stille verden af fuldkommen luksus.

Anse Pasquière

Vest for Anse Possession ligger Anse Pasquière, som har meget lav vand – også for lavt til at svømme i – men til gengæld med gode muligheder for at kunne iagttage det spændende dyreliv under vandets overflade. Stranden er god for familier med helt små børn, og indimellem er det også her, I vil kunne opleve, at de lokale kommer for at holde picnics.

Anse Boudin

Anse Boudin skulle være en god all-round strand til både badning, snorkling og fiskeri, og derudover er naturen og udsigten herfra rigtig flot. Snorklingen skulle her være noget af det bedste på Praslin, og turisterne ganske få. Vi havde desværre ikke selv fornøjelsen af at opleve stranden.

Anse Lazio – én af Praslin's smukkeste strande

anse lazio

Anse Lazio er en af de mest populære strande på Praslin. Stranden er kåret som den 11. bedste i hele verden af Trip Advisor i 2017, og er et must see, når man alligevel besøger Praslin. Af naturlige årsager er stranden derfor velbesøgt, så det er ikke her, I vil opleve at have paradiset for jer selv. Det positive ved at stranden er så velbesøgt er dog, at der – som et af de få steder på Seychellerne – er livreddere på Anse Lazio. Derudover vil I også opleve, at der sidder vagter rundt omkring, hvilket kan give en rigtig god følelse af tryghed.
Vil I gerne opleve stranden uden for mange turister, så kom så tidligt på dagen, som overhovedet muligt. Kommer I midt på dagen er her også skønt, og chancen for at overvære et bryllup eller to er temmelig stor.
Seychellerne er og bliver bare bryllupsdestination nr. 1, og det er faktisk ret festligt at se alle de glade og nyforelskede par i deres smukke kjoler og jakkesæt.

Anse Lazio er et naturskønt sted med mange af de for Seychellerne karakteristiske klipper, en lille slags indsø omgivet af frodig beplantning, mulighed for god svømning (vandet kan være lidt dybt nogle steder) i virkelig flot vand, og endvidere er det et af de bedste steder at snorkle på Praslin, specielt lige til venstre og højre for selve stranden. Vær dog opmærksomme på understrømme i vandet.
Her ER virkelig flot, og hånden på hjertet er det nok en af de smukkeste strande, vi nogensinde har set. Mest af alt fordi der hviler en “seychellisk ånd” over det hele, og fordi stranden til fulde lever op til de forestillinger vi havde haft om, hvordan en strand skulle se ud lige præcis på dette særligt sted i verden.

wonder women ved anse lazio

Der er flere gode parkeringsmuligheder omkring Anse Lazio, hvilket gør stranden meget nem at komme til med bil. Busholdepladsen er noget længere væk, og det kan være lidt varmt at tage turen fra busholdepladsen og til stranden. Har I små børn med, så medbring en paraplyklapvogn, da det går op og ned ad bakke, hvilket muligvis kan tage pusten fra de helt små størrelser. Vejen dertil er nem nok, men det er tilbageturen, som går stejlt opad, der er lidt tough. I kan dog være så heldige, at der holder et par taxier rundt omkring stranden – er I trætte, så hop på en af disse, så I slipper for hedetur og ømme ben på hjemturen. Flere hoteller har dog også shuttle-service til stranden, da den er så populær. Er I så heldige, at I bare kan hoppe på en bus, så benyt jer af det.
I begge ender af stranden har vi hørt, at det er muligt at købe lidt mad og drikke. Vi havde dog lidt svært ved at finde noget, der så åbent ud, men havde – som altid – den famøse køletaske under armen, som vi havde proppet med billige pizzastykker, frugt og vand købt hos den lokale indiske købmand.

En af de knapt så flatterende informationer om denne strand er, at der her i 2011 var et hajangreb, som kostede en 30-årig livet. Det skal dog sige, at det er et af de få hajangreb registreret på Seychellerne. Hajerne ses nu sjældent, da de løbende jages bort fra området. Og ja; der holdes grundigt øje, så ingen grund til panik.

Trekking fra Anse Lazio til Anse Georgette

Vil I gerne trekke, er det muligt at tage en god og smuk tur netop i dette område, som starter på vestsiden ved Anse Lazio, og går op ad bakken og ad stien langs kysten mod vest. I skal igennem et lidt udfordrende jungle-terræn, inden I ender i den smukke bugt ved Anse Georgette, men det er anstrengelserne værd. På hjemturen går I gennem Constance Lémuria Resort (reklamelink), hvorfor det er en god idé at aftale med hotellet, at I må gå igennem deres område inden I tager turen.

trekking til anse georgette

Trekking fra Baie St. Anne

udsigt fra havnen i baie st anne

Et andet udgangspunkt for trekking er byen Baie St. Anne, som ligger 2 km. nord fra havnen, hvor færgen lægger til, når I ankommer med båd til Praslin. Der findes her nogle spændende steder at overnatte, hvis I gerne vil nyde en naturskøn udsigt, men det er ikke her I finder de bedste strande på Praslin.
Baie St. Anne er en lille hyggelig by med flere små supermarkeder, en politistation og søde huse, der omgiver bugten. Endvidere kan I finde små “caféer”/takeaways med muligheder for at købe et relativt billigt måltid mad.
Byen har også en lille legeplads, og derudover er folk venlige og hjælpsomme, når man forsøger at stige på den rigtige bus.

Anse Madge

Lidt nord for Baie St. Anne ligger Anse Madge, som mest benyttes af de lokale fiskere. Stranden er i sig selv ikke noget specielt, og er ikke nødvendig at besøge på en tur til Praslin. Skulle I dog få en trang til at opleve et spot, som er fuldstændig uden turister, så er Anse Madge stedet I skal tage til. 

Anse l’Amour

Anse l'Amour er ikke den bedste eller flotteste strand på Praslin, og dermed heller ikke besøgt af turister. Til gengæld skulle der ved Anse l'Amour være rigtig god mulighed for at betragte hverdagslivet på Seychellerne, da de lokale fiskere holder til her. Det er altså ikke Anse l'Amour I skal tage til for at bade, men mere hvis I er interesserede i at betragte det lokale fisker-liv på Seychellerne.

Anse Consolation

Syd for Baie St. Anne kan I finde den idylliske, men ikke nemt fremkommelige strand Anse Consolation, der ligger som det sydligst punkt på Praslin. Stranden er beskyttet af koralrev, og der er lavt vand, og klipper ude i havet. Anse Consolation egner sig bedst til familier med helt små børn, da det er svært at finde dybt vand, som voksne kan svømme i.
Der er masser af skygge at finde under træerne på stranden.
Der er ikke de helt store parkeringsmuligheder lige ved stranden (hvilket er en sådan helt generel udfordring ved de forskellige strande på Seychellerne), men der skulle være et busstop tæt på.

Grand Anse

Grand Anse er stedet, hvor I kan finde lufthavnen, og hvor I ligeledes flyver til, hvis I kommer med fly fra Mahé.
Der skulle være en perlefarm i eller tæt på Grand Anse, som også er den eneste perlefarm i Det Indiske Ocean. Det er her muligt at følge hele processen fra råmateriale til færdig perle, og perlerne bliver ”dyrket” i vandene lige syd for Praslin. Som på andre turistbesøgte steder kan I naturligvis også kan købe perlerne i den tilstødende butik.
Vi fravalgte et besøg her, da perlefarmen har fået helt utroligt dårlige anmeldelser på TripAdvisor, hvor brugerne beskriver, at det slet ikke er en perlefarm, men mere et bassin, og hvor man betaler omkring 100 SR for at se en lille video om, hvordan perler fremstilles.

Trek fra Grand Anse

Fra Grand Anse kan I vælge at tage Salazie Trek og/eller Pasquiére Trek, som kan kombineres eller tages hver for sig.
Disse ture er knapt så udfordrende, som de øvrigt nævnte i dette indlæg, og stierne man går ad, er mere vedligeholdte. Endvidere kan der tages busser retur, hvis I bliver trætte på halvejen.
Raffles hotellet (reklamelink) vedligeholder stien til Pasquiére Track.

Der er også ture, som går tværs igennem øen fra Grand Anse til Anse Lazio, dog er disse ikke så benyttede, og stierne kan deraf være svære at finde.

Vest for Grand Anse:

Tager I vejen sydom på Praslin og helt mod vest og forbi Grand Anse, kan I her finde Anse Kerlan og Petite Anse Kerlan.
På den anden side af klipperne ved Petite Anse Kerlan, finder I Anse Georgette. Vejen her slutter cirka nord-vest på øen, og kommer I fra Anse Volbert, så er det tilbage igen ad samme vej. Dog kan I på vej tilbage køre til venstre mod Vallée de Mai Nationalpark, som er beskrevet længere nede i artiklen.

Anse Georgette

anse georgette

Anse Georgette beskrives af nogle, som værende den smukkeste strand på Praslin – ja, sågar i hele verden! Særligt, hvis der måles på kridhvidt strand, azurblåt vand og tropiske palmer.
Efter at have oplevet en masse strande på Seychellerne (og andre steder i verden), er vi dog ikke helt enige. Bevares; stranden er virkelig smuk, og der er på en eller anden måde en ret intim stemning over bugten, da den er lille og meget speciel med klippeformationer og smukt vand. Vi var der i sommerperioden, hvor vi egentlig havde en forestilling om, at vandet skulle være roligt, men vi oplevede faktisk ret høje bølger, og at vandet hurtigt blev dybt. For os var det ikke muligt at bade der.
Når vandet er roligt ved Anse Georgette, skulle snorklingen dog være god, og derudover er stranden ikke så ramt af tang, som visse andre strande på Seychellerne – selv i højsæsonen herfor.
På stranden er der et par “boder”, hvorfra der sælges frugt og friske kokosnødder til overpris, men ikke nogle caféer, hvor I kan købe mad. Husk derfor at medbringe en køletaske med proviant i form af mad og drikkevarer. Det er nogle friske gutter, der arbejder i boderne, og de er klar på en snak og en byttehandel, hvis I gerne vil smage jordens bedste passionsfrugter, som vi oplevede at få lige præcis her.

Anse Georgette ligger i en lille bugt, og kan desværre kun nås fra vandsiden eller via resortet Constance Lémuria (reklamelink), som kræver en forhåndsregistrering for besøg på dette smukke sted, da der er begrænsning på antallet af besøgende. I kan få jeres hotel/guesthouse til at få en aftale om adgang i stand – gerne i god tid, da der er rift om “pladserne”.

smuk golfbane ved constance lemuria ved anse georgette

Constance Lémuria har – udover adgang til Anse Georgette – desuden en smuk 18-hullers golfbane på 5.5 km, hvor banen går forbi hvide sandstrande, jungle, kokosnød-plantager, bakker og dermed også en fantastisk udsigt fra rigtig mange af golfbanens steder. Enhver golfspillers drøm. Her er ganske enkelt underskønt!
I det hele taget er Constance Lémuria Resort fantastisk flot, og ligger omgivet af en næsten magisk natur. Hele resortets område er enormt velplejet, roligt og luksuriøst. Her emmer af rendyrket harmoni, og vi blev faktisk lidt ramt af misundelse, da vi gik gennem resortets omgivelser. Her gad vi godt at have boet – hvis vi var rige 😉

I kan komme til Anse Georgette ved at tage en lokal bus. Spørg buschaufføren, om han/hun vil hjælpe jer med at stige af det rigtige sted. Vær opmærksomme på, at turen fra busstoppestedet og til Anse Georgette er lang og måske lidt krævende, hvis I har helt små børn med. En klapvogn er i så fald nødvendig. Når I kommer til indgangen til selve resortet, vil I blive hilst velkommen af en sikkerhedsvagt, som finder jeres navne på listen over personer, som har fået tilladelse til besøg netop dén dag.
Bor I på Constance Lémuria Resort, kan I blot benytte jer af deres shuttle-service, når I skal til Anse Georgette. Til den pris er det et must…

Petite Anse Kerlan

Petite Anse Kerlan ligger mellem Anse Georgette og Anse Kerlin. En lille, men meget smuk strand, der også ligger tæt på Constance Lemuria Resort. Stranden er ideel i forhold til svømning og snorkling, men igen gælder samme regler, som ved Anse Georgette; hvis ikke I bor på resortet, skal I huske at få tilladelse til adgang, da I skal krydse et privatområde for at komme dertil.

Anse Kerlan

Udsigten til øerne Cousin og Couisine, samt en virkelig smuk solnedgangen, gør Anse Kerlan til noget spektakulært. Der er ikke så mange turister her, men der kan forekomme en del vind, hvorfor her også er godt med bølger. Understrømmen kan endvidere være til den gode side, så vær opmærksomme, når I svømmer her. I visse perioder er vandet her optimalt i forhold til windsurfing. De store træer og klipper, der går ud og ind over strandkanten, bevirker, at Anse Kerlan kan føles som mange små strande på ét sted.

Der ligger nogle hoteller i området (reklamelink), og derudover er der en parkeringsplads tæt på stranden, hvis I har planer om at komme forbi med bil.

Trek fra Anse Kerlan til Anse Lazio

De trekking-ruter, der kan tages herfra, har en varighed på ca. 2-3 timer. Udgangspunktet for trekking er Castello Beach Hotel (reklamelink) v. Anse Kerlan. Man krydser bl.a ”Anse Kerlan Rivers” bakker, Chevalier bugten og til sidst Anse Lazio.

Øst for Grand Anse:

Fond de l'Anse

Fond de l'Anse er en 2 km. lang og rolig strand med beliggenhed tæt på mange hoteller  (reklamelink) og byen Grande Anse. Der er her mulighed for god svømning, snorkling og windsurfing.
Bemærk dog, at der kan være meget søgræs i sommerperioden fra april til oktober, og rejser I derfor på dette tidspunkt, anbefales i stedet, at I besøger strandene ved nordsiden omkring Anse Volbert, som er nærmere beskrevet i det ovenstående. Men igen; intet er sikkert! På trods af, at vi havde booket ophold på strande, som skulle være uden søgræs i perioden, oplevede vil alligevel, at det rent faktisk var direkte omvendt… De lokale oplyste, at der var gået “kuk” i vejr og sæson, og at intet derfor var, som det plejede.

Anse Citron

Anse Citron ligger mellem 2 store og populære strande, Fond de l’Anse og Anse Takamaka, hvilket resulterer i, at der ikke er så mange turister her. Stranden har stille og lavt vand, og er et godt sted til afslapning.

Anse Bateau

Lidt øst for Anse Citron ligger Anse Bateau, som er en anden lille strand med meget lavt vand, hvilket gør det svært at svømme. Af samme årsag er der ikke mange turister her, men til gengæld en smuk natur, som kan nydes i stilhed.
Skal I have flotte billeder med hjem fra jeres ferie, så findes der smukke motiver her, som I kan knipse, mens I går nogle små ture, slapper af eller blot nyder solens stråler.

Anse St. Sauveur 

Anse St. Sauveur er nem at komme til med både bil og bus. Stranden er god at snorkle og fiske ved. Hungrer I efter flotte billeder, der emmer af bountystemning og svajende palmer; this is the place to go! De fleste turister slår sig ikke ned her, men går blot forbi, hvilket medfører, at I højst sandsynligt kan have meget af stranden for jer selv.

Anse Cimitiére

Anse Cimitière er en lille strand, der i den ene ende huser hotellet Coco de mer and Black Parrot (reklamelink). Stranden skulle være familievenlig, og der er, foruden hotellets gæster, ikke mange turister her.

Anse Bois de Rose

Anse Bois de Rose er også en lille strand, der skulle være god til snorkling, og derudover uden for mange turister. De omkringliggende private områder nægter adgang, men det skulle være muligt at ”kravle ned” til stranden fra vejen, hvor bussen holder. Vi forsøgte ikke selv.

Andre seværdigheder og aktiviteter på Praslin

Vallée de Mai Nationalpark

valle de mai

En af Praslins helt store seværdigheder, øens hjerte og hovedattraktion, er Vallée de Mai nationalpark! Vallée de Mai nationalpark er en førsteklasses botaniskhave, også kaldet “Edens Have” på grund af den helt igenne unikke beplantning og mystiske stemning. Nationalparken er naturligvis på UNESCO's verdensarvsliste.
Det er også i Vallée de Mai, at I kan finde den spektakulære og sjældne plante Coco de Mer, også kendt som dobbelt-kokosnød. Coco de Mer lever – som de eneste steder i verden –  kun vildt på denne ø samt på øen Curieuse.

coco de mer - stor kokosnød

Frugten eller frøen fra dette træ vejer mellem 15-30 kg., er lidt hjerteformet og ligner bagdelen fra en kvinde. Det er muligt at købe et eksemplar med hjem, men det er dog en noget dyr souvenir – prisen ligger mellem 1500-6000 kr.
Foruden denne spektakulære plante er der også mange spændende dyr i Vallée de Mai, bl.a den sky og sjældne sorte papegøje.
Kommer I mellem kl. 9-14, vil I opleve at blive tildelt en guide, som fører jer rundt i ca. 1 times tid, hvor han/hun fortæller om de planter og dyrearter, der findes i parken. Derudover bliver i grundigt belært om Coco de Meer, hvilket faktisk er en rigtig fin oplevelse – også for børn. Efterfølgende bliver I sluppet løs i parken på egen hånd, og kan følge de forskellige stier, alt efter hvor meget af parken I ønsker at se.
At gå rundt i regnskoven føles nærmest, som at befinde sig i en kunstig verden, og man undres næsten over, at alle de kæmpe store og spektakulære planter er naturlige. Det er næsten en surrealistisk oplevelse, og Vallée De Mai er som en levende filmkulisse, hvor man har på én eller anden måde har en følelse af, at fortidens dinosaurer venter om det næste hjørne. Det er storslået!

valle de mai - paradisets have

Indgang til Vallée de Mai koster omkring 350 SR pr. person. Pengene dækker naturligvis jeres indgang, og at I kan benytte jer af alle parkens faciliteter, men derudover går en del af pengene også til vedligeholdelse af både parken, men også Aldabra Atollen, som også er på UNESCO's verdensarvsliste.

Alene det at tage bussen fra kysten og op til Vallée De Mai, hvor I på vejen kører med regnskoven på begge sider, er en kæmpe oplevelse i sig selv. Planterne er enestående, og så store, at man føler sig som et lille bitte menneske i en natur, som er fuldstændig overvældende!
Det koster 7 SR pr. person at tage bussen til Vallée de Mai, og passer hjemturen ikke med en busafgang, holder der taxier udenfor parken, som til en ok pris kan bringe jer tilbage til jeres hotel efterfølgende.

Har I lyst, kan I 200 meter fra indgangen til Vallée de Mai Nationalpark tage et trek på cirka 1 km., som leder op til det højeste punkt på Pralin, Fond Azore, som er 367 meter over vandets overflade.

Fond Ferdinand Nature Reserve

Et alternativ til Vallée de Mai Nationalpark er Fond Ferdinand Nature Reserve, som er en forholdsvis ny og ukendt park – dog væsentligt større og billigere at besøge end Vallée de Mai nationalpark.
Der følger altid en guide med i indgangsbilletten, når I besøger Fond Ferdinand Nature Reserve.
I kan finde indgangen til parken ved parkeringspladsen ved Anse Marie-Louise – syd for Baie Ste Anne – i det sydøstlige hjørne af Praslin.
Efter 2-3 timers trekking til toppen kan I nyde udsigten ud over stort set hele Seychellerne.

Zimbabwe

Et andet godt udsigtpunkt på Praslin er Zimbabwe, der ligger i det nordvestlige område af øen. Det skulle være fantastisk at befinde sig her ved solnedgang.

Dykning og snorkling på Praslin

Dykning på Praslin skulle være mere spektakulært end på Mahé. Bølgerne højere, fiskene større, oplevelserne mere eventyrlige – men dog generelt også lidt mere krævende.
Da vi ikke har uanede mængder penge på kontoen, måtte vi konstant prioritere, hvorfor vi valgte dykning på Praslin fra til fordel for dykning på La Digue.

St. Pierre Islet

St. Pierre Islet er lille ø med fascinerende muligheder for at snorkle, og i kun få minutters afstand med båd fra Praslin. Ønsker I at komme til dertil, er der dog også gode muligheder for transport med taxi-båd fra Anse Volbert og/eller i kombination med ture til nogle af de andre øer tæt på Praslin.
Da St. Pierre Islet også er en del af den nationalpark, som skildpaddeøen Curieuse ligeledes ligger i, så man skal betale et indgangsbeløb til staten for at få lov til at besøge øen. Det er muligt at købe en tur/udflugt, som kombinerer besøg på både Curieuse og St. Pierre Islet

Hele dette indlæg er lavet med udgangspunkt i egne oplevelser på Praslin, men da det blev en alt for tidskrævende og dyr fornøjelse at opleve alle øens seværdigheder og strande, har vi endvidere benyttet os af Seychellerne-eksperters viden om Praslin.

Læs øvrige artikler om Seychellerne her, eller læs om nogle af vores andre temaer fra det Indiske Ocean; Sri Lanka og Maldiverne.

4 kommentarer til “I kan her læse alt det, I bør vide om Praslin på Seychellerne”

 1. Vi bor på Heleconia Grove på Cote d’Or og har slet ikke oplevet noget omkr narkomaner… var blevet lidt urolig over at læse det i havde skrevet.. men sikkert meget afhængigt af hvor man bor hvad man oplever..

  1. Hvor er det bare skønt med en up-date fra smukke Cote D’Or, og fantastisk at høre, at I ikke oplever narkomaner!! I bor på et godt sted, og ikke helt i centrum, hvor vi boede. I er heldige – Cote D’Or er et rendyrket paradis, hvis blot man ikke støder ind i suspekte typer. SÅ dejligt at høre, at I har gode oplevelser der! Vi har også et vennepar, som netop er på vej dertil, og vi er lidt misundelige…
   NYD det – og 1000 tak fordi du deler jeres oplevelser.
   Kh Stine

 2. Den nemme vej til Anse Georgette er at booke frokost på Lemuria (vi spiste på the Nest – hovedretter omkring 240 rupier kæmpe store og virkelig lækkert) derefter blev vi kørt med shuttle til stranden vi gav lidt drikkepenge til vores driver… de kommer og henter gæster hver time – der var ikke plads til os – men han kom tilbage efter os og kørte os endda forbi hul 15 tee-off som er så smukt.. vi har bedsteforældre og 2 mindre børn med så vi var ikke klar på at hike…

  1. Hej Caroline.
   Fantastisk fif! 1000 tak. Og ja; det er lidt af en vej dertil, så hvis man kan finde “genveje” (shuttle), så er det en fantastisk løsning! Æhj, hvor jeg håber, at I nyder Praslin og Seychellerne! Fortsat rigtig god ferie.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *