de smukke øer på seychellerne skal opleves

Se hvilke øer på Seychellerne, der passer til jeres ønsker for en drømmeferie!

øerne på seychellerne er super smukke

Dette indlæg tager udgangspunkt i både egne oplevelser med de øer på Seychellerne, som med fordel kan besøges, men også udgangspunkt i research, da det af naturlige årsager ikke har været hverken tidsmæssigt eller økonomisk muligt for os at besøge alle øerne på Seychellerne, da vi var i landet denne sommer.
Indlægget er lavet med henblik på at få skabt et overblik over mulighederne for at lave den rute, som I selv synes er optimal på en rejse til landet.
Foruden dette overblik over de mange forskellige øer på Seychellerne har vi også lavet 3 dybere artikler om Mahé, Praslin og La Digue, som vi nu selv har fået et indgående kendskab til.

Øerne på Seychellerne

Seychellerne ligger i Det Indiske Ocean, og betragtes i forhold til både størrelse og indbyggertal (ca. 92.000 indbyggere), som værende Afrikas mindste land.
Der findes 115 øer i hele Seychellerne – dog fordelt på et meget stort område. Blandt andet ligger den nordligste ø, Bird Island, 100 km fra Mahé, og den sydligste ø 1.150 km fra Mahé. De store afstande medfører, at tilgængeligheden til de yderste øer er meget begrænset, hvis man f.eks. sammenligner med Maldiverne, som har 1.192 øer fordelt over 750 km fra nord til syd, og et samlet areal på 290 km2.
Dog ligger en del øer på Seychellerne centralt og tæt på de 3 hovedøer (Mahé, Praslin, La Digue), hvorfor langt de fleste rejsende koncentrerer sig om disse.
Vi har i dette indlæg skrevet lidt om de fleste af øerne, så I kan danne jer et overblik over den mulige rute, I evt. selv kunne have lyst til at planlægge, og dermed også et overblik over de øer, som kunne være interessante at besøge.

De 3 hovedøer

Mahé

beau vallon på mate
Beau Vallon på Mahé.

Mahé er Seychellernes største ø, og det er også her hovedstaden Victoria ligger. Øen Mahé er 30 km i længden og max 20 km på det bredeste led i luftlinie. Når I skal flyve til og fra Seychellerne, vil det også være på Mahé I benytter lufthavnen. Den internationelle lufthavn ligger cirka midt på østsiden af øen, 5-10 km syd for Victoria.
Fra havnen i Victoria afgår der færger og både til de andre øer på Seychellerne.
Læs mere om Mahé i vores artikel derom.

Praslin

cote d or på pralin
Cote D'Or på Praslin.

Praslin er den 2. største ø på Seychellerne, og ligger ca. 50 km nordøst fra Mahé. Der afgår færger og fly flere gange dagligt til øer mellem Mahé og Praslin, hvor også nogle af Seychellernes bedste strande eftersigende skulle være at finde. Det er også muligt at tage ture til nogle af de mindre øer fra Praslin.
Læs mere om Praslin i vores artikel derom.

La Digue

la digue
Anse Severe på La Digue.

La Dique er en mindre ø, som er veludviklet, men alligevel meget laid-back og med færre turister end på de større øer.
På La Digue foregår meget af transporten på cykel, og I kan finde flere skønne steder, som I kan have næsten helt for jer selv.
La Digue ligger lige ved siden af Praslin (10 km afstand), og er dermed nem at besøge både fra Mahé og Praslin.
Læs mere om La Digue i vores artikel derom.

Sainte Anne Marine National Park

Øerne i Sainte Anne Marine National Park ligger ligger lige ud for Mahés kyst, ca. 5 km. fra Victoria, og er dermed nemme at komme til.
Øerne i Sainte Anne Marine National Park består af Cerf Island, Sainte Anne, Moyenne Island, Round Island, Long Island og Ile Cache, hvor de fleste også har overnatningsmuligheder.

Øvrige typiske udflugtsøer

Der findes flere øer, som kan være et yndet mål for dagsture, eller hvor I også kan kombinere et besøg dertil med en overnatning.

Aride

Aride ligger cirka 10 km nord for Praslin, og skulle eftersigende have et eminent fulgeliv. Der er ikke adgang til øen på alle ugens dage, og der kan ligeledes være lukket i perioden mellem maj og september p.g.a. høje bølger.
Prisen for adgang til øen ligger på omkring 45 Euro ekskl. turen med båd dertil. Båden afgår ofte fra Praslin. I kan her læse mere om Aride Island.

Curieuse

skildpadderne på curiose
Skildpadderne på Curieuse – en fantastisk oplevelse!

Curieuse ligger et par km. nord for Praslin, og er en lille ø på små 3 km2. Det tager 10 minutter at komme fra Cote D'Or strand på Praslin og til Curieuse med speedbåd. Der er flere taxibåde der tilbyder ture dertil. I vores indlæg om prisniveauet på Seychellerne, kan I læse lidt om ‘dos and don'ts' i forbindelse med at hyre en taxiboat eller booke en tur til Curieuse Island .

curiose
Nærkontakt og ro på Curieuse, hvor skildpadderne lever frit.

Curieuse Island har en farm for kæmpe landskildpadder, og skulle I være interesseret heri, er det her muligt at købe sig til en guidet tur. Det er dog slet ikke nødvendigt, da I sagtens selv kan følge skiltene og stierne, og dermed nemt selv kan komme rundt på øen.
Øen er reelt en slags nationalpark, hvor der lever 200 landskildpadder i det fri. De passes dog af frivillige, som hver dag tager turen til øen, og sørger for, at alle dyr har det godt.

skøn natur på curiose
Vandretur gennem Curieuse's vilde og smukke natur.

Curieuse er det perfekte udflugtssted, hvis I elsker landskildpadder! Her kan I få timevis til at gå med at håndfodre og nusse skildpadderne, som er vældig kontaktsøgende. Det er en virkelig fantastisk aktivitet for børn og voksne i alle aldre!
Vil vil også anbefale, at I går turen gennem øen, som er en skøn naturoplevelse. I vil opleve at gå over broer og vandre gennem mangrove, se sjove krabber i forskellige størrelser og farver, hilse på et par enlige landskildpadder i den fri natur, og bare nyde følelsen af at være på en øde tropisk ø. Magisk oplevelse!

Udover på Praslin så er det kun på Curieuse Island, at den helt særlige kokosnød, Coco de Mer, gror naturligt (vildt). Coco de Mer, også kaldet en dobbeltkokosnød, er verdens største træfrugt, og kan veje helt op til 25 kg.
Besøger I øen i november/december, er det muligt at se små babyskildpadder på stranden, når de udklækkes – både green- og hawksbill turtles.
Derudover har øen også en dejlig strand; Anse Badamier, hvor det temmelig hurtigt bliver dybt, når man bevæger sig ud i vandet. Til gengæld vil I så opleve, at de store og farverige fisk svømmer helt tæt på jer, og gerne kigger jer nysgerrigt i øjnene. Medbring derfor snorkeludstyr.

Bemærk, at Curieuse ikke er en turist-ø, men et beskyttet område, og ligeledes kan det være vigtig viden, at der ikke findes hoteller eller restauranter på øen.
Vores råd er, at I selv medbringer en køletaske med mad- og drikkevarer, og dermed sparer en masse penge på at købe en dyr barbecue, som I ofte vil opleve at blive tilbudt, når I køber en tur til Curieuse.

Cousin

Cousin er en lille ø på 0,34m2 med beliggenhed et par km. sydvest for Praslin.
Cousin er et naturreservat, hvor tusindvis af fugle sidder på jorden i deres redder – uagtet, at man som turist går rundt og kigger på dem.
I vinterhalvåret (oktober til april) kommer mange havskildpadder op på land og lægger deres æg lige præcis her. Derudover er der masser af firben, og landskildpadderne, der hygger sig på denne ø, kan blive op til 1 meter lange.
Udflugter til Cousin er ofte mere organiseret, men er også med afgang fra Praslin. Det er også muligt at kombinere et besøg til Cousin med et besøg på Curieuse og St. Pierre Islet.

Har I en lille ornitolog gemt i maven, kan det måske være af interesse, at der på Cousin lever 11 endemiske fulgearter, bl.a Seychelles Magpierobin, Seychelles Sunbird fody og Seychelles Blue-Pige.
I kan her læse mere om Cousin Island.

Marianne Island

Marianne Island skulle eftersigende været et dykkerparadis – ja, faktisk ét af de mest populære dykkersteder i verden.
Marianne Island er beliggende øst for La Digue, og befinder I jer netop på La Digue eller Praslin, vil I sagtens kunne arrangere en tur hertil. Ønsker I at dykke med mantarays, hajer og hvalhajer; Marianne Island is the place to go!
Marianne Island er 1.900 m. lang og 800 m. bred.

Îll St. Pierre 

Îll st. Pierre er endnu en ø tæt på Praslin, og beskrives som værende en smuk lille ø med glimrende muligheder for flot snorkling.
Ønsker I at få gode snorkelmuligheder, når I befinder jer ved Praslin, kan I komme til Îll st. Pierre med taxi-båd fra Anse Volbert/Cote D'Or. Det er naturligvis også muligt at kombinere en tur dertil med ture til nogle af de andre smukke øer tæt på Praslin.

Resort-øer

Silhouette

Silhouette, som ligger ca. 20 km. nord/vest for Mahé, skulle være en fantastisk oplevelse, hvis I godt kan lide kombinationen af strand og flot natur. Øen er Seychellernes 3. største ø, og skulle eftersigende være rendyrket tropisk skønhed, helt eventyrlig og uden veje og biler.
På Silhouette findes der 2 overnatningsmuligheder; Hilton Seychelles Labriz og La Belle Tortue.
Hvis I ønsker at besøge Silhouette er det vigtigt at huske på, at der kommer en væsentlig transportomkostning oveni i hele jeres rejses samlede pris. Billigste transport dertil koster fra cirka 125 Euro pr. mand (tur/retur) – alternativ kan I hyre en privatbåd/helikopter til den nette sum af 650 Euro pr. vej. Dertil kommer naturligvis evt. transfer fra havn til resortet, når I lander på øen.

North Island – vanvittig luksus med egen butler

north island
North Island! Øen, som alle burde opleve blot én gang i deres liv!

North Island ligger 6 km. nord for Silhouette, og skulle være en ekstremt luksuriøs oplevelse! At opholde sig på denne private luksus-ø må være, som at medvirke i en film!
Øen har kun ét resort, og det er et krav, at I ankommer til øen med helikopter, så man er sikker på, at der ikke er risiko for, at der evt. kommer skadedyr med ind på land via bådene. Et issue, som landet generelt har et stort fokus på, men hvor North tager yderligere forholdsregler i brug.
Der er kun 11 villaer på denne private ø, der har bounty-strande, som taget ud af reklamer, og samtidig er der op til 100 ansatte; klart, når man har sin egen butler!  Hvis I tænker James Bond og Bounty – og toppen af poppen af alverdens sheiker og rockstjerne – så rammer I plet!
Se mere på på North's egen hjemmeside her – Prince William og Kate Middleton har blandt andet holdt deres bryllupsrejse lige præcis her, og David og Victoria Beckham kommer der også. En nat koster mellem 40-50.000 kr. pr. villa.
Intet under, at resortet går for at være et af verdens bedste – det er sådan en ø, man KUN kan drømme om at holde ferie på!

Realistisk for vi almindelige? Ajjj, det tænker jeg så måske ikke lige – men skulle I alligevel få lyst til at booke et ophold her, så gør det endelig via vores hjemmeside 😉

Denis Island

denis island
Uspoleret paradis på Denis Island!

Denis Island er et stykke uspoleret paradis, som ligger små 100 km. nordøst fra Mahé, og som kun kan nås med fly.
Øen – og dermed også dets eneste luksuriøse resort – er privatejet og ja, prisen her er heller ikke lille, men dog noget billigere end North Island – cirka 8.000 til 10.000 kr. for 2 personer pr. nat – se mere her.
Et ophold på Denis Island skulle være den perfekte mulighed for at opleve, at I kommer til at føle jer i ét med den underskønne natur, og det koralrev, som ligger ved øens kyst, går for at være et af de mest velbevarede i verden.

Bird Island

0,94km2 er størrelsen på Bird Island, som er den nordligste ø på Seychellerne. Bird Island er beliggende 100 km. nord for Mahé, og og har ikke fået sit navn for sjov. Er du fulgenørd, og ønsker du at fodre din indre ornitolog; here you go! Er du til gengæld ikke så vild med Alfred Hitchcooks' ”Birds” så hold dig langt væk fra øen!
Der ligger et resort på øen, som har 26 værelser. Resortet er ikke på nogen måde luksuriøst, men til gengæld er det faktisk ret pebret rent prismæssigt; cirka 3-5.000 kr. for 2 personer pr. nat. Endvidere ligger transporten ud til øen også i den høje prisklasse, nemlig ca. 3.000 kr. pr. person tur/retur. (med fly).
Sikkert er det dog, at der er flere fugle end turister på øen!
Se mere fra Bird Island her.
Bird Island skulle eftersigende have verdens tungeste vildtlevende landskildpadde, ”Esmeralda”, som vejer godt 300kg, så I vil opleve at få både skildpadder og fugle for alle pengene.

Frégate

Cirka 30 km. øst for Mahé og 20 km syd for La Digue finder I Frégate.
Frégate er Seychellernes miniudgave af Galapagos, og der lever 2000 kæmpe landskildpadder på øen!
Endvidere findes der hundredevis af havskildpadder, der kommer op på land og lægger æg, samt flere hundretusinder fulge fordelt over 100 forskellige fuglearter – med andre ord; et natur-paradis, som også rummer andre former for helt specielle dyr og insekter. Det må være enhver naturelskers drøm, at lægge vejen forbi Frégate!
Frégate Island Private er øens eneste resort, og beskrives som værende rendyrket luksus i kombination med vild natur. Ønsker I at udleve jeres rejse- og biologidrømme på Seychellerne, er det altså på Frégate, at dette kan lade sig gøre. Dog må I have pengepungen i orden, for prismæssigt ligger et ophold på resortet på ca. 30.000 kr. pr. nat for 2 personer og opefter – se mere på www.fregate.com.

Cousine

cousine island
Gennemført luksus på Cousine Island.

Cousine er en lille ø sydvest for Praslin med beliggenhed lige ved siden af Cousin. Øen er omgivet af koralrev, og har derudover nogle helt særlige dyrearter – både på landjorden og i havet.
Cousine er en privat resort ø, der kun rummer ét resort, som har plads til 12 voksne. Er I til gennemført luksus-ferie, kan I leje hele øen til cirka 100.000 pr. dag. Børn er halv pris, og i prisen er maden selvfølgelig inkluderet. Det gælder dog ikke helikoptertransfer fra Mahé, som kommer oven i prisen. Der er kun adgang for dem, der lejer øen – adgang for alle andre er forbudt!
Et ophold på Cousine er i dén grad luksus for alle pengene, og også en mulighed for at afprøve en ferieform, som man næsten kun kan drømme om. Se mere på www.cousineisland.com.

Félicité

felicitie
Magi på Félicité!

Félicité er endnu én af Seychellernes magiske og privatejede øer. Øen er beliggende 4 km øst for La Digue.
Der er kun ét resort på øen, Six Senses Zil Pasyon, som prismæssigt naturligvis heller ikke ligger i den billige ende, ca. små 10.000 kr. pr. nat for 2 personer. Til gengæld skulle oplevelsen af fredfyldt tropisk paradis i drømmeagtige omgivelser så heller ikke være til at tage fejl af. Eftersigende det man kan kalde en “once-in-a-lifetime-oplevelse”!

Grande Soeur

Grande Soeur ligger nordøst for La Digue, og rummer det eksklusive hotel “Le Château de Feuilles”. Med priser fra cirka 5.000 pr. værelse. pr. nat må dette også siges, at være et sted for de mere velhavende – eller blot dem, som prioriterer luksus og enestående oplevelser. Grande Soeur beskrives, som værende et af de smukkeste steder på Seychellerne, og rummer til fulde alt det, som Seychellerne er kendt for; krystalklart vand, kridhvidt puddersand, svajende palmer og klippeformationer.
Hvis ikke man bor på Grande Soeur's resort, er det alligevel muligt at lægge til øen med båd, og benytte sig af stranden og havets skønhed.
Ved siden af Grande Soeur ligger Petite Soeur. Her findes der ikke en smuk strand, men i stedet klippeformationer, og derfor er det ikke stranden, der her er tiltrækkende. Til gengæld er der gode muligheder for hiking på øen.
Grande Soeur og Petite Soeur kaldes også for Sister Islands, og er fantastisk gode steder for snorkling. I kan også få gode dykkeroplevelser i dette område, og vi tog selv hertil for at dykke, da vi boede på La Digue.
Ønsker I at bo på Grande Soeur, kan I se mere på www.chateaudefeuilles.com.

Outer Islands

73 ud af Seychellernes 115 øer ligger med stor afstand fra Mahé, og er det man kalder Outer Islands. Øerne består af følgende grupperinger;

  • Southern Island Corals/sydlige koral øer
  • Aldabra Group, der er den 2. største atoll i verden, og som har det største antal kæmpeskildpadder i verden. Det er ligeledes her I finder verdens størte landkrabbe, Coconut Crab, som er en kæmpe krabat, der er ca. 60 cm. lang, har en benvidde på 90 cm., og som kan veje op til 3 kg. Aldabra er på UNESCOS verdensarvsliste.
  • Alphonse Group
  • Amirantes
  • Farquhar Group

Tilgængeligheden i forhold til disse steder er for de færreste, hvorfor vi også har vi valgt disse fra i vores research. Vi må dog indrømme, at der skabes mange drømmebilleder, når vi læser om de forskellige steder…

Sydlige koral øer

Southern Island Corals består af:

  • Île Platte (140 km syd for Mahé) er 0,5km3
  • Coëtivy (270 km syd for Mahé) er den mest østlige ø på Seychellerne, og er 9.3 km2

Aldabra Group

Ligger 1.150 km væk fra Mahé, og er verdens 2. største koral-atoll.
Aldabra Group består af 4 store øer, Grand Terre, Malabar, Picard og Polymnie, og derudover nogle små øer. Det er ikke nemt at komme dertil, så området har mulighed for at udvikle sig uden udefrakommende forstyrrelser, hvorfor der også findes et rigt dyreliv og over 100.000 kæmpe landskildpadder i området. Landskildpadderne lever vildt, hvilket ellers kun ses yderligere to steder i verden, bl.a. på Galapagos, som dog ikke har nær så mange store landskildpadder, som her.
Det kræver en tilladelse at få lov til at besøge området, og kan kun arrangeres via båd/cruise.
En af de risici, der beskrives ved at tage hertil, er det stigende antal pirater i havet omkring øerne.

Alphonse Group

Alphonse Group består af 3 øer, og ligger 400 km. sydvest for Mahé og 90 km syd for øgruppen Amirantes.
Øerne består af Alphonse, hvor der ligger et resort, og derudover de ubeboede øer Saint-François og Bijoutier.
Resortet på Alphonse,  Alphonse Island Resort, er naturligvis ikke billigt at bo på – til gengæld ser det sindssygt ud! På den fede måde, selvfølgelig!
I kan læse mere på resortets hjemmeside. En video på hjemmesiden viser omgivelserne og mulighederne for aktiviteter på et sted på jorden, som man næsten helt bliver i tvivl om eksisterer i virkeligheden!

Amirantes

Amirantes er en af seychellernes største ø-grupper, og ligger 250 km. syd for Mahè. Øgruppen består af øerne Desroches, African Banks, Rémire, D'Arros, St. Joseph, Poivre, Étoile, Boudeuse, Marie Louise, og Desnoeufs.

På Desroches ligger et luksusresort, Four Seasons Resorts. Priserne her starter fra 10.000 kr. for 2 personer pr. nat.
På Rémire, som har en størrelse på 0,5 km., er der lige plads til en godt 400 m. lang landingsbane og et lille hotel. Seychellernes president skulle eftersigende ofte holde weekend her.

D’Arros og St. Joseph har tidligere været på den iranske kongefamilies hænder, og senest har L’oreals Lilliane Bettencourt ejet området, men hun solgte det i 2012 for 60 mill. dollars.
De øvrige øer er isolerede, men har til gengæld et rigt fugle- og dyreliv. På et par af øer er der nogle småhuse, som bliver brugt til research i forbindelse med forskning (ornitologer eller andre dyreinteresserede).

Farquhar Group

Farquhar ligger 700 km. fra Mahé, og er også svært fremkommelig. At komme til disse kanter af verden lykkes kun for de færreste – typisk forskere.

For os var det overraskende at opdage hvor få øer på Seychellerne, der reelt er tilgængelige for ganske almindeligt rejsende. Dog skal det siges, at de øer, som så er tilgængelige, er hele rejsen værd. Er I til virkelig smukke naturoplevelser, så findes disse overalt på Seychellerne, og ikke kun på de dyre eller afsides øer. Vi kan derfor på det varmeste anbefale en rejse til Seychellerne, hvis I har ønsker om at rejse til lande, der visse steder endnu virker nærmest uopdaget.

Læs øvrige artikler om Seychellerne her, eller læs om nogle af vores andre temaer fra det Indiske Ocean; Sri Lanka og Maldiverne.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *