Batteribank: Inden du eller børnene løber tør for strøm på rejsen

Batteribank – når du er løbet tør for strøm

Rejser du meget, og har du mange elektronisk enheder med dig, så kan det være hensigtmæssigt at gardere sig med ekstra strøm – enten til din telefon eller til børnenes ipad. Men i stedet for at købe  ekstra – og ofte dyre – batterier, kan du købe en universal batteribank, som kan bruges til mange forskellige enheder.

En batteribank/powerbank er en transportabel enhed, som indeholder ekstra strøm til dit batteri. Det betyder, at når du løber tør for strøm på din telefon, tablet m.m., så kan du – uanset hvor du befinder dig – have ekstra strøm med til at oplade dit batteri.

En batteribank kan fås i mange forskellige størrelser – lige fra en lille usb-nøgle størrelse, som kan lade din telefon op 1 gang, til en der rent størrelsesmæssigt fylder som en iphone i længden og to i bredden, men som så til gengæld kan oplade din telefon mange gange – eller sågar din ipad eller din bærbare. Kapaciteten måles i mAh (udtales mili-Ampere-timer) og indikerer hvor meget kapacitet, der er på batteriet. Så hvis dine iPhone6 har 1.810 mAh, så kan en batteribank med 3.600 mAh bruges 2 gange til at oplade din telefon. Eller den kan benyttes til en halvopladning til en macbook air, som har 7.150 mAh

Mange batteribanker har desuden flere udtag, så man kan oplade 2 mobiltelefoner ad gangen.

Min favorit – Power Stone Bank

batteribank fra coolstuff

Min favorit er Power Stone Bank. Jeg syntes, den har et flot design, som gør den lækker og smart at se på, og så har den store version 3 udtag, 2 almindelige usb-stik og et mini-usb-stik.
Den har 10.400 mAh, hvilket betyder, at den kan lade flere enheder op på samme tid, hvilket er rigtig smart.
Når vi er ude at rejse, bruger jeg mit kamera rigtig meget, og derfor slipper batteriet på mit kamera ofte hurtigt op. For os som familie vil det bl.a. derfor fremover være en kæmpe fordel at have denne med ved hånden.

Den helt lille – eller den helt store batteribank

Er designet ikke det vigtigste for dig, kan du købe andre forskellige varianter af batteribanken.
Her har de altid fri fragt, og du kan både få den helt lille version af batteribanken, som går til én opladning, men som så til gengæld heller ikke vejer meget (under 100g), og samtidig fås i flere farver, eller du kan vælge den helt store version med 20.000 mAh, hvis du vurderer, at du har brug for meget batteritid på rejsen. 20.000 mAh svarer til 10-12 opladninger alt efter hvilken telefon, du har.

Opladning med solceller

Et tredje alternativ er denne “solar” model, der kan oplades med solceller. Den har 8000 mAh, og kan købes hos powerbanken.dk.  Modellen er vand-, stød- og sandsikker, og du kan dermed ligge på stranden hele dagen og lade alle dine enheder op samtidig.
I mine øjne et billede af den rendyrkede Robinson Crusoe i en moderne kontekst – med ipad, iphones o.s.v. – man skal jo nødigt gå ned på udstyr, selv om man befinder sig på en øde ø 🙂

huskelister til ferien
ferie til maldiverne
sri lanka rejser

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *