cuba resorts

Guide til oplagte destinationer, hvor I kan bo på resorts på Cuba

cuba-resorts

Cuba Resorts

Sidste år på dette tidspunkt blev jeg ramt af en sygdom, der desværre medførte, at vi måtte aflyse en ellers længe planlagt rejse til Cuba. Det var naturligvis mere end ærgerligt, men samtidig én af de udfordringer, vi som mennesker indimellem støder på i livet, og så er det bare at komme igennem, rejse sig og rykke videre.
I mellemtiden har vi igen været et smut forbi Sri Lanka og også Maldiverne, hvilket – ifølge vores børn – indtil videre har været vores livs bedste rejse.
Men NU skal det være! Vi har for kort tid siden booket billetter til Cuba, og glæder os til at føre drømmen om at opleve Cuba ud i livet!

I modsætning til sidst, hvor planen var, at vi hovedsageligt skulle bo privat, har vi nu både ændret på lidt af ruten, men også på hvor vi skal overnatte. Vi tager et mix af lidt af hvert – både i.f.t. de muligheder, der er for overnatning på de forskellige destinationer, men også for at prøve de cubanske resorts af, som vi i første omgang ikke som sådan havde med i vores overvejelser.

Udvalget af resorts er underligt nok ikke kæmpe stort på Cuba, og det er kun på de absolut allermest besøgte steder, at I vil opleve at kunne booke overnatning på disse.
I det nedenstående har vi valgt at ridse de forskellige resorts op på nogle af de fremtrædende feriedestinationer på Cuba, for derigennem at skabe et overblik over de valg, der kan tages på en rejse til nogle af de destinationer, hvor det kan være oplagt at bo på resorts.

Når man skal booke overnatning på Cuba, findes der typisk 3 forskellige valgmuligheder:

 • Casa Particulares: Privat indkvartering, som er godkendt af staten. I vil her bo hjemme hos en cubansk familie, og dermed også få et indblik i den cubanske livsstil.
 • Hoteller: Nationale hoteller, som efter sigende skulle have den dårligste service og både se ud og have stemning af russisk betonbyggeri.
 • Resorts: De cubanske resorts beskrives som værende af international standard og ofte med all-inclusive koncepter.

På vores kommende rejse til Cuba har vi valgt ikke at booke overnatning på hotellerne, og dermed udelukkende bo i casa particulares og på resorts.

Vi har netop bestilt overnatning på de resorts, som vi ønsker at bo på, og i den forbindelse har vi lavet en del research, som andre forhåbentlig også kan få glæde af, hvis I skal bestille resorts på jeres rejse til Cuba.
Cuba oplever i øjeblikket en stigende turisme! Vi har bestilt vores rejse til Cuba for ca. 1 mdr. siden, men kunne allerede på det tidspunkt erfare, at meget af det vi gerne ville bo på, var optaget! Sørg derfor for at få booket i ordentlig tid, hvis I ønsker at bo på steder med rimelig standard.

Når I booker overnatninger på resorts på Cuba, vil I opleve, at det ofte ikke er muligt at betale for sine bookinger via internettet. I stedet vil I blive opkrævet betaling herfor ved ankomst.
I skal her være opmærksomme på, at betalingen foregår med lokal valuta (CUC), eller at I kan benytte udvalgte kreditkort (heriblandt MasterCard). Det er endnu ikke muligt at anvende US$ (- eller det vil sige; i få og visse tilfælde, men så er der et urimeligt højt gebyr på).

Det er meget vigtigt at være opmærksom på, at mange hotelsøgemaskiner, som Hotels.com og Booking.com, ikke har aftaler med de forskellige hoteller og resorts, hvorfor I ofte vil skulle booke jeres ophold direkte på hotellets/resortets hjemmeside.

Der er generelt 3 store resort-kæder på Cuba:

 • Iberostar, som ofte får gode anmeldelser, men som også ligger i den lidt dyre ende.
 • Memories
 • Melia, som er en global kæde med følgende 4 brands under sig.
  • Paradisus.
  • Melia
  • Sol
  • Tryp

Der er 5 steder på Cuba, hvor det – efter vores opfattelse – er oplagt at bo på resorts:

Varadero

Varadero, som er det mest kendte og besøgte strand-sted på Cuba med en over 20 km lang strand med kridhvidt sand og klart, blåt hav.
Varadero er mest kendt som en charterdestination, og de fleste lokale er forment adgang til dette sted. De kommer der blot for at arbejde.
Stranden og området skulle efter sigende være meget flot, men uden lokalt islæt. Det er med andre ord ikke her, I kommer til at opleve den cubanske sjæl.
Varadero er det klassiske turistmål, og det er nemt at komme dertil, da lufthavnen “Aeropuerto internacional Juan Gualberto Gómez” ligger i ganske kort afstand derfra.
Ønsker I at opleve det “rigtige” Cuba, er det ikke Varadero, I skal besøge. Ønsker I til gengæld at holde strand-, afslapnings- og badeferie, skulle Varadero være den helt ideelle destination. Her er alt som taget ud af en reklame!

Cayo Largo

Cayo Largo, en paradisø syd for Cuba, som ligner noget, der er taget ud af en bounty-reklame, men som ikke så let tilgængelig.
Cayo Largo er 25 km lang, ca. 2-3 km bred og består af endeløse, kridhvide puddersukkerstrande – naturligvis omgivet af turkies-farvede laguner, et krystalklart hav og forladte sandbanker.
Cayo Largo skulle eftersigende minde om Maldiverne, og er derfor også den ideelle destination til dem, der ønsker badeferie med gode muligheder for at snorkle og dykke. Cayo Largo er indbegrebet af sol, strand og caribisk stemning!

De cubanske keys – Jardines del Rey

3 øer på den nordlige del af Jardines del Rey, også kaldet ”de cubanske keys”. Øerne skulle være fantastisk smukke, men dog udelukkende være for turister, hvorfor det ikke er her, I vil kunne få et indblik i noget som helst, der har med den cubanske livsstil at gøre. Ønsker I badeferie er det dog spot on!
Alle 3 øer er brofaste, og det er muligt at komme til disse med både bil og bus. Husk pas! De 3 øer hedder henholdsvis;

Cayo Santa Maria

Cayo Santa Maria – Ønsker I at besøge den smukke ø, Cayo Santa Maria, er det mere eller mindre et must at bo på et resort med all-inklusive. Dette med baggrund i, at der på øen ganske enkelt ikke findes nogle alternativer! Måltider kan kun indtages på de hoteller og resorts, som ligger på øen, og priserne på mad og drikke er dyre, hvis ikke man har bestilt all-inklusive.

cayo santa maria
Cayo Santa Maria er sådan en slags ø, som man kun kan drømme om at at besøge, hvis man har et ønske om en badeferie i paradisiske omgivelser; tropisk skønhed, krystalklart vand og kridhvide sandstrande. Efter sigende skulle selveste Fidel Castro have haft et sommerhus på denne ø, hvilket måske siger lidt om den magiske skønhed og ro, der hviler over stedet. Dog; det er IKKE her, I finder den cubanske livsstil! Øen rummer udelukkende turister.

Cayo Guillermo

Cayo Guillermo – Øen, som Hemmingway har skrevet om, og som eftersigende skulle være helt perfekt til en bade-, snorkel- og dykkerferie! Strandene her skulle være blandt nogle af de smukkeste på Cuba, bl.a. nævnes Playa Pilar på den nordligste del af øen, som den strand, man bare MÅ besøge, når man er på Cayo Guillermo.

cayo guillermo
Udover at bade og nyde den smukke natur, er det også muligt at kitesurfe og se flamingoer på øen.
Cayo Guillermo er klart for dem, der ønsker afslapning og badeferie i underskønne omgivelser – ikke for dem, der gerne vil have et indblik i den cubanske kultur. Her bor og lever cubanerne ikke – her er udelukkende turister.

Cayo Coco

Cayo Coco – Der kan ikke herske nogen tvivl om, at strandene og vandet på de cubanske keys ganske enkelt er ubeskriveligt smukke – og Cayo Coco er ingen undtagelse! På drømmestrandene på denne ø er det muligt at gå flere hundrede meter ud i det lune og krystalklare vand uden at det bliver dybt. Det er altså et ideelt sted for børnefamilier at holde badeferie.
På Cayo Coco er det også muligt at betragte de flotte flamingoer, som er med til at skabe den helt rette caribiske stemning – der findes sågar en helt særlig smuk strand, som er opkaldt efter disse fugle; Playa Flamencos.

cayo coco
Udover bare at bade og nyde stemningen og synet af underskønne strande, er der flere muligheder for aktiviteter, når man holder ferie på Cayo Coco. Bl.a. er der rig mulighed for gode snorkel- og dykkerture, at tage på tur med en katamaran, at ride eller at tage en tur gennem mangroven.

Cayo Levisa

Sidst, men ikke mindst, er der Cayo Levisa, som er en lillebitte ø, der nærmest virker forladt – måske sådan lidt Robinson Crusoe-agtig. Et lille og helt stille paradis, hvor man intet kan foretage sig ud over at bade, snorkle, dykke og være sammen i de smukke omgivelser. Der er altså ikke meget at lave på denne lille ø, så for de rastløse typer, er dette ikke “the place to go”.
Det er kun muligt at bo ét eneste sted på Cayo Levisa; på et beach-house-agtigt hotel/resort. Der er ganske enkelt ikke andre valgmuligheder. Til gengæld er dette sted meget besøgt, hvorfor overnatninger her skal bookes i rigtig god tid.

resorts-paa-cuba

Se udvalget af hoteller og resorts på Varadero her:

Derudover findes der resorts, som kun er for personer over 18 år – og dermed ikke i målgruppen for os, der rejser med børn. Disse resorts hedder Paradisus Princesa del Mar, Melia Las Americas og Sanctuary at Grand Memories Varadero.

Se udvalget af hoteller og resorts på Cayo Largo her:

Se udvalget af hoteller og resorts på Cayo Santa Maria her:

 • Iberostar Ensenachos *5 (ligger på øen Ensenachos, en lille ”for-ø” til Cayo Santa Maria)
 • Grand Memories Santa Maria
 • Memories Paraiso
 • Sol Cayo Santa Maria *4
 • Melia Cayo Santa Maria *5
 • Melia Las Dunas *5

Derudover er der også her resorts, som kun er for personer over 18 år, heriblandt Sanctuary at Grand Memories Santa Maria og Melia Buenavista.

Se udvalget af hoteller og resorts på Cayo Guillermo her:

Se udvalget af hoteller og resorts på Cayo Coco her:

Derudover er der naturligvis også resorts her, som kun er for personer over 18 år, heriblandt Memories Caribe Resort og Melia Cayo Coco.

Hvor skal vi bo på Cuba!

På vores kommende rejse har vi valgt at booke ophold på følgende resorts på Cuba:

Efter vores opfattelse giver en rejse til Cuba en helt unik mulighed for at opleve en ganske speciel kultur og levevis – ja, nærmest sågar et lille stykke historie – og samtidig få badeferie i underskønne og paradisiske omgivelser. Alt sammen fra den ene yderlighed til den anden i dette modsætningernes land; fra ufattelig fattigdom, faldefærdige omgivelser og autencitet til kulisser af ren skønhed, palmesvej og turisme.
Cuba er et land i rivende udvikling, og vi har hørt RIGITG meget om standarden (eller mangel på samme) på de forskellige hoteller og resorts. Det er derfor også uden de helt store forventninger om overdådig luksus, at vi bevæger os afsted, men vi glæder os dog rigtig meget til at opleve det hele i virkeligheden. Vi ser i dén grad frem til at sammenligne de forskellige destinationer, at opleve de resorts vi har booket, at se de øvrige resorts (udefra), at bo i de små casa particulares, og ikke mindst til at kaste os ud i at opleve kulturen og strandende.

Som altid, når vi rejser, ønsker vi at opleve alle facetterne af et land, hvorfor vi tager en rute gennem de mest kendte områder af Cuba, og så skiftevis bor i casa particulares og på resorts. Vi håber på den måde, at få det bedst mulige indblik i det land, vi altid har drømt om at besøge.

cubas-strande

ferie på cuba

22 kommentarer til “Guide til oplagte destinationer, hvor I kan bo på resorts på Cuba”

 1. Annette Buchmann

  Hej igen Stine. Jeg skriver på dette opslag da AirBnB også er nævnt her. Vi har netop booket casa i Playa del Este (ved Havana) via AirBnB da Jose agenten havde udsolgt i det område. Dagen efter opdager vi at der er/kan være juridisk problemer med indrejse/udrejse med de nye Trump regler, at man ikke kan rejse ind/ud af Cuba som turist da AirBnB er USA ejet firma. What to do ?? vi har læst og læst tons debat opslag men ikke bliver afklaret. Nogen skriver lyv om årsagen, det bliver ikke checket. Andre skriver hold dig væk fra AirBnB. Hvad gør vi her ? (vi har ikke gratis annullering på Casa)

  1. Hej Annette.
   Jeg kan slet ikke forestille mig, at det skulle være et problem! Dog uden, at jeg er ekspert på området. Vi bookede jo udelukkende via Jose eller via Melia. Jeg kender andre rejsende, som har benyttet AirBnb UDEN problemer.
   Da vi rejste ind i landet, havde jeg en forestilling om, at vi ville blive bedt om at vise en bekræftelse på vores første reservation, da jeg havde hørt, at de var meget strikse hermed. Vi – og andre vi talte med – blev overhovedet ikke bedt om at vise nogle former for bekræftelse. Det eneste de forlanger er at se jeres pas og visum.
   Jeg vil prøve at skrive til Jose og spørge ham, om det er noget han har kendskab til.
   Hvad står der på jeres bekræftelse fra den casa I har booket via AirBnb?
   Jeg kan IKKE forestille mig, at I bliver bedt om at vise noget som helst vedr. første opholdssted, når I rejser ind i landet. Og hvis I gør, så siger I vel blot navnet på jeres casa. Der er utallige casas i Havana, og om man lejer via Airbnb, selv har arrangeret eller via en agent – det tror jeg ikke, at de går så meget op i.
   Cubanerne er jo kun glade for, at der kommer turister til landet.
   Jeg skriver til Jose, og så vender jeg tilbage med svar til dig, så snart jeg har hørt noget fra ham.
   De bedste hilsner fra Stine

   1. Annette Buchmann

    Hej Stine. Vi har besluttet at vi ikke vil tage risikoen, især når det er det første sted. Så jeg har netop ringt til AirBnB (DK telefonnr) og da jeg sagde at vi er turister så var melding at så måtte vi IKKE booke via AirBnB og de ville annullere booking, uden gebyr osv. Lidt målløs ja. Håber info kan komme andre til nytte. Iøvrigt har vi fundet samme casa 20% billigere via anden udbyder (http://rentcubanhouse.hotelxinternet.com/). Og er ellers ganske tilfreds med Jose agenten.

    1. Hej Annette.
     1000 tak for din besked!! Det er rigtig, rigtig vigtig info, og jeg vil med det samme gå ind og tjekke op på, hvor jeg har skrevet om, at man kan benytte AirBnb på Cuba!
     Jeg er faktisk lidt overrasket over oplysningerne – men SÅ godt, at du var opmærksom, og også gav besked! Det er jo rigtig vigtig viden!!!! Jeg kender mange, som bruger AirBnb……..
     Flot, at AirBnb var top-professionelle. Og SÅ sejt, at I var på forkant med det hele!! Du har lige lært mig en masse!!!! TAK :-*
     Jeg har lige skrevet til Jose, og afventer svar. Men han vil jo nok svare det samme, som du har skrevet. Og ja; jose er virkelig god. Han har hjulpet os rigtig meget. Men glad for, at du fandt en både billigere, bedre og mere tryg løsning. Også godt med fif til anden udbyder!
     De bedste hilsner fra Stine

     1. Hej
      Vi har også booket med José efter din anbefaling. Tak. Men jeg har også booket med Airbnb og IKKE fået besked om det ikke kunne lade sig gøre. Pengene er trukket på min konto – hvad kan I råde mig til at gøre?

     2. Hej Charlotte.
      Jeg har ikke nogen personlig erfaring med AirBnb, desværre. Kender blot flere, som har booket via dem.
      Jeg ville nok gøre, som Annette; kontakte AirBnb i Danmark, og høre dem, hvordan de vurderer, at du skal forholde dig til det.
      Meld endelig tilbage, hvis du har lyst.
      Jeg sidder lige og leder i egne indlæg efter, hvor jeg har anbefalet AirBnb, men kan slet ikke finde det… Som sagt; vi har aldrig benyttet AirBnb på Cuba.
      De bedste hilsner fra Stine

     3. Annette Buchmann

      Hej Stine. Det er ikke dig selv der har anbefalet det, det er en kommentar på dette opslag hvor anden person anbefalet AirBnB. Telefonnr til AirBnB Danmark er 89882000.
      Hilsen Annette

     4. Årrrhhh, godt så 🙂 Tak fordi du lige skrev det 🙂 Jeg har gennemgået mine indlæg, og ledt, som en gal 🙂
      Jeg kunne jo godt have skrevet et sted, at andre anbefalede AirBnb. Tænker jo, at rejsende skal have glæde af hinandens erfaringer, så indimellem skriver jeg, hvad andre anbefaler.

 2. Annette Buchmann

  Hej igen. Nu er vi liiiige ved at booke billetter og vi tænker at booke fly og resort samtidigt for at være dækket af rejsegarantien. Og vi skal slutte på Cayo Santa Maria men så ser vi at du skriver at vi ikke kan booke på øerne pt pga stormen der rasede. Hvad så nu ?? på Melia’s web kan man godt booke værelser. Melia Las Dunes eller Sol Cayo Santa Maria.

  1. Hej Annette.
   Jeg forstår godt, at du lige bliver “svedt”… Heldigvis har jeg lige fået at vide, at de forskellige resorts åbner op for gæster i december igen. Så vidt jeg husker, skal I afsted i februar? Så bør det ikke være noget problem. Jeg går lige ind og retter i teksten i mit indlæg.
   Når du skriver, at du gerne vil være dækket ind af Rejsegarantifonden, så vil jeg anbefale dig at kigge her https://www.rejsegarantifonden.dk/spoergsmaal-svar/.
   Vi køber aldrig pakkerejser, men forsøger så vidt muligt at bestille resorts/hoteller med afbestillingsmuligheder. Derudover køber vi altid vores flybilletter med vores kreditkort – just in case.
   De bedste hilsner fra Stine (Og i dét her vejr kan man jo KUN drømme om at komme afsted!).

 3. Hej
  Tusind tak for du tog dig tid til at svare. Vi kan da kun glæde os endnu mere nu det ikke kan sammenlignes med noget andet 🙂 Jeg har læst næsten alt på din side om Cuba og har set de sidste par dage at nu kommer beskrivelserne efter I har været der. Meget af det andet er jo fra jeres forberedelser, men stadig rigtig god research. Det er bare noget andet når I har været der. Vi har 18 dage og tænkte 3 dage Havana og 3 i Trinidad og så ellers resorts/badeferie. Børnene gider ikke alt det flytten sted. Derfor ville vi springe Vinales over. For ikke at blive for længe på et sted tænkte vi to resorts. Nu skal vi så bare finde ud af om det er de rigtige steder, eller de er for kedelige….(men kan man kede sig med et hav og en pool)??

  1. Selvfølgelig svarer jeg – hellere end gerne 🙂 Så fyr bare løs, hvis du har nogle spørgsmål!
   Dejligt, at du også kan bruge vores research. Det, at vi vidste en del om landet, inden vi tog dertil, hjalp os rigtig meget, og jeg kan kun anbefale jer, at I er så godt forberedt, som muligt (hvilket jeg kan læse, at I er ;-))
   18 dage er rigtig fint, og både Havana og Trinidad er nogle fantastiske byer! Viñales var dog vores favorit;-) Men vi havde jo også en hel måned til rådighed, og kunne dermed nå at opleve rigtig meget af landet.
   I går ALDRIG fejl med et resort 😉 At bade, hygge, have tid sammen og at slappe af i smukke omgivelser er fantastisk! Vi kedede os ikke rigtig på de resorts, vi var på, men nød bare at have tid til at nyde alle de små indtryk – og også at fordøje alle de oplevelser, som landet byder på.
   Jeg håver, at I får taget den beslutning, som passer allerbedst til jer – og uanset hvad tror jeg, at I bliver glade for jeres valg 🙂

 4. Hej
  Vi overvejer at booke dine 2 forslag ovenfor som er
  Cayo Santa Maria, “Melia Las Dunas”, og Cayo Guillermo, “Melia Cayo Guillermo”. Nu afventer vi lige om disse steder er blevet ramt at orkanen inden vi booker noget. Men vi vil så også spørge dig om hvordan disse steder er mht om der er noget i nærheden lidt by/butikker er noget eller er man kun på resortet? Hvis man nu skal sammenligne det med noget er det så langt fra Boracay ? Og er varadero så mere som ,Boracay hvis vi skal sammenligne med noget? Vi tænker om de to først nævnte steder bliver for kedelige hvis vi er 6 dage hvert sted. Om det ene sted istedet skulle være Varadero. Kan du hjælpe os lidt på vej med nogen sammenligninger ? Hilsen Charlotte

  1. Kære Charlotte.
   De to resorts du nævner, var klart de bedste vi oplevede på vores rejse – med beliggenhed direkte ned til smukke strande med SÅ flot vand! Men ja; kan godt forstå, at I lige afventer med at booke i.f.t. de ødelæggelser/konsekvenser, som orkanen kan have haft i området!!
   Umiddelbart vil jeg mene, at 6 dage hvert sted er for meget, hvis I gerne vil have oplevelser og by-stemning. Begge steder er ret isolerede og der er ikke en by, som f.eks. ved Varadero. Det er hovedsageligt badeferie, man holder der. Derudover ligger øerne med meget stor afstand til hinanden (selv om der ikke er stor afstand i luftlinie!). Vi kørte 4 timer for at komme fra Guillermo til Santa Maria!
   Øerne er slet ikke at sammenligne med Boracay – det er noget helt andet. På Boracay har man jo masser af muligheder for shopping og adgang til en masse forskellige butikker generelt – det har man ikke på de cubanske cayos. Der er virkelig stille, og det er på de forskellige resorts tingene sker.
   Jeg synes faktisk heller ikke, at Varadero kan sammenlignes med Boracay. Cuba er helt, helt anderledes. I Varadero er der meget “turist-show-off” med hestevogne, flotte amerikanerbiler og rigtig mange souvenier-shops. Et forsøg på at vise “det ægte Cuba”, men det er ret falsk i forhold til, hvad man ellers møder på en rundrejse i landet. Dog vil jeg sige, at der sker væsentligt mere i Varadero, end på cayoerne! Varadero har en flot strand, men ellers er det resort på resort. Når man gerne vil ind til byen, skal man tage en taxi – medmindre man bor i en casa. Der er en del larm i Varadero, hvis man sammenligner med Boracay – men altså; cubanerne larmer generelt ret meget 😉 Det er dog – efter min mening – en del af charmen 😉
   Jeg har svært ved at sammenligne Cuba med noget andet, vi tidligere har oplevet! Vi talte faktisk selv ret meget om det, da vi var afsted, men blev meget hurtigt enige om, at Cuba IKKE kan sammenlignes med nogle andre lande! Derfor kan jeg desværre ikke tegne et billede af noget genkendeligt…
   Cuba er skønhed og kaos i ét, synes jeg! Som at komme mange, mange år tilbage i tiden på rigtig mange områder. Der er hestevogne og ryttere med cowboyhatte alle steder, huller i motorvejene, gamle, faldefærdige bygninger, smukke mennesker. Dog er cayoerne og Varadero mest for turister, og det er her de smukke strande ligger. Derfor er tingene lidt adskilt, synes jeg.
   Vil I have et indblik i landet og kulturen, så er det ikke på cayoerne – der er det bare skønhed i form af palmer, hvidt sand og klart, blåt caribisk vand.
   Jeg ved godt, at jeg desværre ikke har været den store hjælp i forhold til at lave en sammenligning, men hvis du evt. går ind på min facebook-side, så vil du kunne se en del billeder af de forskellige destinationer. Jeg har lavet nogle små beskrivelser der, men er ellers ved at lave de store rejsebeskrivelser lige nu, som om kort tid lægges på hjemmesiden. Måske det kan være en lille hjælp. Ellers er du mere end velkommen til at vende tilbage.
   De allerbedste hilsner fra Stine

 5. Charlotte Drejergaard

  Hej
  Først tak for en super god hjemmeside med al den information vi har brug for.
  Har prøvet dine link til nogle af de resorts du foreslår. Kan det passe, at man ikke kan bo to voksne og 2 børn på 12 og 10 år på et værelse. At det så er 3 voksne og 1 barn pga den 12 årige så skal vi lige som jer have 2 værelser. Jeg havde den opfattelse at det var fordi I har 3 børn.
  Har du nogen fif til hvordan /hvor vi kan få et værelse eller nogen det har family rooms eller lignende så det ikke bliver sindsygt dyrt med 2 værelser.

  1. Hej Charlotte.
   Først og fremmest 1000 tak for dine pæne ord om min hjemmeside – det gør mig rigtig glad at høre.
   M.h.t. de forskellige resorts så er det desværre langt dyrere at bo på disse, end i casas 🙁 Særligt, når man har lidt større børn med.
   Værelserne har kæmpe store dobbeltsenge, som efter min mening sagtens kan rumme 3 personer – en ekstra opredning er uden problemer.
   Indimellem har nogle resorts også familieværelser, som er kæmpe store, men de er ofte dyrere end at booke 2 værelser.
   Jeg tror desværre, at I er nødsaget til at booke 2 værelser, da jeres børn har den alder, de har.
   Jeg tror, at det der også koster er, at det er all-inklusive. Der er frit valg på alle hylder alle døgnets timer, og det er naturligvis også det, man betaler for.
   Jeg håber, at I -trods den lidt dyre pris – alligevel kommer afsted på et af de dejlige resorts. Det er en fantastisk oplevelse.
   De bedste hilsner og rigtig god rejse fra Stine

   1. Tak for svar og – vi kommer afsted, billetterne er købt…!!! så skal vi bare finde overnatningen. Bliver nok en blanding men de der lækre resorts det skal da prøves 🙂

    1. Hej igen.
     Hvor dejligt!!!! Æhj, hvor er I heldige!! Alt efter jeres rute, så sig endelig til, hvis du har brug for anbefalinger af overnatningsmuligheder (altså, hvis I tager en rute, der er nogenlunde, som vores :-)).
     Du må hellere end gerne booke via mine links – så bliver jeg glad (og det koster ikke dig noget ekstra :-)) Har lavet dette indlæg, hvor du kan se lidt om de forskellige steder. Kommer I forbi Cayo Santa Maria, kan jeg i dén grad anbefale “Melia Las Dunas”, og skal I forbi Cayo Guillermo, kan vi anbefale “Melia Cayo Guillermo”.
     Du kan også booke her https://www.atrejsemedboern.dk/booking-af-hotel/.

     Resortlivet skal næsten afprøves, når nu man er der 😉 Dog er der også rigtig mange gode casas at bo i rundt omkring.

     Jeg ønsker jer en fantastisk tur!! Kunne selv tage tilbage lige med det samme 🙂

     De bedste hilsner fra Stine

 6. Listen af hoteller og resorts i Varadero er på ingen måde udtømmende. De andre kan jeg ikke udtale mig om. Men vi var i Varadero lige før jul, og der var usandsynligt mange resorts og hoteller! Vi boede på Brisas del Caribe All Inclusive, hvilket var en lettere stressende oplevelse. Det sted, hvor vi kom helt ned i gear, var i det første casa particular, vi boede i. Her lavede de mad til os; det var simpelthen luksus at komme hjem til lækker ønskekost kl 18 nul-nul-dut!
  Jeg kan anbefale at booke casas over AirBnB. Det er den bedst organiserede hjemmeside, og der er kun registrerede casas. Mange casas har mere karakter af små hostels end homestays – de steder, hvor vi boede, forventede de i hvert fald ikke, at vi sad lårene af hinanden. De tog venligt imod og vi snakkede selvfølgelig, når vi mødte hinanden, men vi havde masser af privatliv.

  1. Hej Najaaraq.
   1000 tak for din kommentar.
   De nævnte resorts er udelukkende resorts, og ikke hoteller – er sikker på, at der er et større udbud af hoteller. Dem har vi dog valgt ikke at tage med her i dette indlæg, da vi er “hoppet over” hotellerne. Mest af alt fordi vi har hørt, at hotellernes standard ikke er god.
   Vi glæder os rigtig meget til at komme ud og se det store udvalg 🙂
   Vi skal også bo i en casa i Varadero, og glæder os helt vildt til den oplevelse! Alt i alt har vi 12 overnatninger på resorts (hovedsageligt på de cubanske keys), og de resterende 18 overnatninger bliver i casas. Vi har hørt, at det skulle være en fantastisk oplevelse at bo i casas.
   Jeg håber, at I havde en rigtig god tur til Cuba – vi er ihvertfald rigtig spændte på vores rejse dertil.
   Sig endelig til, hvis du enten har lyst til at dele din rejseberetning eller andre gode råd derfra.
   De bedste hilsner fra Stine

   1. I kan godt glæde jer – det er fantastisk! Jeg var især helt forelsket i Havana. Jeg skal se, om jeg får tid til at skrive lidt mere, men det ultimativt bedste råd vil jeg sige er “koldt vand i blodet”. Jeg gik lidt i panik, fordi Viazul-billetterne var udsolgt og det var svært at finde casas på nettet. Men rejsebureauet Cubanacan og Transtur har masser af busser, der kører rundt mellem de forskellige byer og kan bookes med kort varsel til få penge (fx. Trinidad-Havana 27 CUC/dollars pr person). Og casas kan man altid finde.

    1. Det lyder fantastisk!!
     Er glad for at du skriver, at Havana er skøn! Har nu hørt det fra flere, hvilket beroliger mig 🙂 Tænkte; 3 børn, storby, hede, trafik o.s.v., men både du og andre har nu fået mig overbevist om, at det er en by, vi godt kan se frem til at udforske.
     Vi har faktisk booket det meste, og jeg tror, at vi har fået fat i nogle ret gode casas og resorts. Ser frem til at afprøve begge dele.
     Vi har fået et tilbud på transport til hele ruten, og det ser ok ud. Har godt hørt, at billetterne til busserne skal bookes i rigtig god tid…
     Jeg har talt med flere, der beskriver, at mange cubanere er ret pågående i.f.t. at få fat på ens penge – er det rigtigt?
     Var du ude på landet? Har hørt, at de bedste oplevelser er at finde langt væk fra de mest besøgte byer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *