nyd badeferien på cubas lækre strande

Læs om Cubas strande, inden I planlægger jeres badeferie

besøg de lækre strande på cuba

Læs om Cubas strande, inden I planlægger jeres badeferie

Nu bliver vores rejse til Cuba jo desværre udskudt, men da vi tager afsted, så snart vi har fået ”go” fra både læger og forsikringsselskab, fortsætter vi med vores research!

Research om Cubas strande

Som en del af vores research inden vi rejser til Cuba, har vi ønsket at få et overblik over hvilke strande, der er tilstrækkeligt ”bounty-agtige” og børnevenlige, så vi også kan få holdt en rigtig god badeferie, nu vi alligevel er på de caribiske kanter.

Vores ønsker til strandene på Cuba er naturligvis, at de er så caribiske og paradisiske, som overhovedet muligt!
For os indebærer en perfekt badeferie nemlig klart, turkisfarvet vand, hvid sandstrand og mulighed for at komme så langt ud i vandet, som overhovedet muligt for at snorkle, samt ingen voldsomme bølger og kraftig understrøm.

Dog er det også vigtigt, at vi kan bo enten på eller ganske tæt ved stranden, hvilket også er et aspekt, vi har forsøgt at få med i vores research om strandene på Cuba.

Det har ikke været nemt at finde informationer om Cubas strande på internettet, da mange forskellige hjemmesider skriver ganske lidt om ganske få strande.
Vi har derfor forsøgt at lave nedenstående overblik over de cubanske strande – baseret på input fra rigtig mange forskellige hjemmesider.

Efter denne grundige (og tidskrævende) research har det været lidt nemmere for os at lægge os fast på en rute igennem Cuba, som vi har en god fornemmelse for.
Vi håber også, at I herigennem kan få skabt jer et bedre overblik eller blot få et par gode idéer til jeres eventuelle rute, inden jeres tur går til Cuba.

Når vi vender snuden hjemad fra vores rejse til Cuba, vil vi glæde os til at lægge rejseberetninger ud på siden, således egne erfaringer kan give nogle brugbare beskrivelser.

Hvis I selv har erfaringer med nogle af nedenstående strande, eller måske har været på en cubansk strand, som vi ikke har fanget i vores research, er I mere end velkomne til at dele jeres erfaring med os, så vi kan få gjort listen så komplet, som overhovedet muligt – gerne med flere nuancer og til glæde for endnu flere mennesker.

Kriterierne for definitionen på en god strand er for os følgende:

 • Sikkert og nemt for børnefamilier
 • God stemning
 • Mulighed for at bo på selve stranden eller meget tæt derpå
 • Ikke for mange turister og ej heller strand-sælgere
 • Hvid, fint sand og turkisfarvet, klart vand
 • Forholdsvis tilgængelig at komme til (vi vil gerne køre langt efter det, men inden for rimelighedens grænser)

Nogle af de strande vi sammenligner med, som vi har oplevet som fantastiske på hver sin måde er:

Vi vil starte med at lave en beskrivelse ud fra det, vi har læst os frem til og fået fortalt, dette vil løbende blive opdateret.

resorts-cuba-knap

Vi starter vores beskrivelser af de cubanske strande ved Varadero på Cubas nordlige del, og bevæger os rundt med uret.

Varadero

Varadero ligger i den nordlige del af Matanzas provinsen, 140 km fra Havana, og er uden tvivl den mest kendte og besøgte strand på Cuba.
Varadero strand er 20 km lang, og fyldt med hoteller og resorts.
Vandet er lyseblåt og klart, og det skulle være sikkert for børn at bade her.
Det hænder, at man kan stå ved strandkanten med det fine, hvide sand og se delfiner ganske tæt på. Ikke værst.
Som mange har beskrevet er det ikke uden grund, at denne strand er populær.
Stranden ligger tæt på Varadero by, så tilgængeligheden er også perfekt.

Vi har valgt at flyve direkte fra Hamburg til Varadero med AirBerlin, og så stille og roligt blive afklimatiseret. Måske børnene er trætte efter den lange rejse, måske de rammes af jetlag, måske vi bare skal tage os tid til i stille og roligt tempo og i trygge omgivelser, at vænne os til den cubanske kultur, inden rejsen går videre.

Vores største bekymring vedrørende Varadero er, om der er for mange turister, og om det bliver for kommercielt, men omvendt var vores tur til Boracay på Filippinerne jo også fantastisk, og det er lidt det samme miljø, som vi kan læse os til.
Så væk med forestillinger og fordomme – ind med åbenhed og nysgerrighed. Det bliver godt!

Der er masser af muligheder for at bo på forskellige resorts i Varadero, men også udvalget af casa particulares, som vi hovedsageligt skal bo i på vores rejse til Cuba, er stort.

Tjek udvalget af casas i Varadero på TripAdvisor her.

Iberostar har følgende resorts ved Varadero: Playa Alameda 5 stjernet luksus for enden af Varadero i et lukket område, Tainos, Laguna AzulBella Vista samt Iberostar Varadero

Se også udvalget fra Hotels.com på Varadero her.

Fra Varadero mod vest ligger der mange små og store øer. Dette område kaldes for Jardines del Rey (også kaldet ”the Cuban Keys”), og området strækker sig fra Cayo Santa Maria og ned til Playa Santa Lucia, som er beskrevet nedenfor.

Cayo Santa Maria

Næste stop i vores strandresearch er Cayo Santa Maria.
Cayo Santa Maria skulle eftersigende blive det nye Varadero. Vi har hørt, at der skulle være et kæmpe turistprojekt i gang, hvor der bygges luksusresorts og forberedes aktiviteter til den store guldmedalje.
Området består af mange mindre og større øer, og alt er forbundet med en 48 km lang vej/dæmning.
Det er relativt nemt at komme dertil, da der er etableret busruter med en daglig ankomst og afgang, som går fra Trinidad (5 timer og 40 min.) via Cienfuegos (4 timer og 20 min.) og Santa Clara (2 timer og 40 min.).

På en af øerne, Cayo Ensenachos, ligger strandende Playa Megano (øst) og Playa Ensenachos (vest) – her stopper bussen også -, og på disse strande skulle det være muligt at gå 90 m ud i det mest stille og krystalklare vand. Iberostar har blandt et resort Iberostar Ensenachos som ligger her.

Ved sammenligning af strandene virker Playa Megano til at være den bedste.
Dog er prisniveauet også herefter – det virker som om, det er dyrt at bo her.
Vælger man Iberostar Ensenacho, som efter sigende skulle være et super sted for børnefamilier, er prisen i februar 2016: 24.000 kr. for 2 voksne og 2 børn i 7 nætter med all-inclusive!
Ønsker I at bo her, så vælg evt. værelset “Parksuite”, som er det billigste, og som ligger tæt på vandland og børneaktiviter. ⇒ Du kan se flere billeder og priser fra Iberostar Ensenacho her ⇐
Alternativt kan man betale en høj fee for én dags adgang til strandområdet.

Hovedstranden på Cayo Santa Maria skulle være 13 km lang med meget fint, hvidt sand og roligt, krystalklart, blåt vand. Et godt stykke ude i vandet ligger et stort koralrev, som beskytter området, og dermed også giver god mulighed for snorkling.

I kan også her se billeder og priser, via Hotels.com, på overnatningsmuligheder på Cayo Santa Maria

 

Cayo Coco & Cayo Guillermo

Det næste ø-rige i Jardines del Rey er Cayo Coco og Cayo Guillermo, som ligger i Ciego de Avila Provinsen.
Cayo Coco er Cubas 4. største ø og den mest besøgte efter Varadeo.
Fastlandet og øerne er forbundet med en lang vej/dæmning ud fra fastlandet. I kan komme dertil via bus fra Trinidad til Ciego de Ávila (3timer), og så derfra tage en taxa resten af vejen (koster cirka 75-100$ og tager 2 timer) – altså en tur på i alt 5 timer.
Cayo Guillermo ligger vest for Cayo Coco og Cayo Romano ligger øst for.

Sol Cayo Coco skulle efter sigende være et super godt sted for børnefamilier.
Her er prisen for en familie med 2 voksne og 2 børn 18.000 kr. for 7 nætter i februar 2016. ⇒ Se flere billeder og priser her ⇐
Det skal dog understreges, at det er muligt at bo i casa particulares i Moron til ganske almindelige “menneskepriser”. Der er dog et stykke vej fra Moron til den fabelagtige strand ved Cayo Coco, da Moron ligger 65 km fra Cayo Coco og et stykke inde på fastlandet. Det tager ca. 45 min. at køre strækningen.

Et andet resort på Cayo Coco er Iberostar Mojito som har børneklub og børnepool.

Koralrevet omkring Cayo Coco skulle være det 2. vigtigste koralrev i verden næst efter Great Barrier Reef i Australien. Husk derfor snorkeludstyr.

Ren strandmæssigt skulle Playa Flamingo på Cayo Coco have en rigtig fin standard med hvidt sand og dejligt turkisfarvet vand. Ofte kan man iagttage flamingoer og pelikaner i dette område.

7 km fra Cayo Guillermo (på vest tippen) ligger stranden Playa Pilar, som var en af Hemingway’s favoriter.
Vi kan læse os frem til, at der kun er ganske få resorts ved denne strand, og er man ikke så heldig, at man kan bo her, er der gode muligheder for endagsture med busser derud. Iberostar har blandt andet deres Iberostar Playa Pilar, som ligger i gåafstand til stranden. Alternativt Iberostar Daiquiri, der er lidt billigere.
Stranden ved Playa Pilar skulle være suveræn flot – blødt, hvidt sand og jadegrønt klart og roligt vand – helt perfekt til børn. Det skulle faktisk være én af de flotteste strande i hele Caribien.

Der er også mulighed for at sejle til Cayo Media Luna som skulle være det ypperste. Der er det bare frem med pengepungen!

Både Varadero, Cayo Santa Maria og Cayo Coco er udbredte resortsområder, og dermed tætpakket med turister.

Ønsker I en mere rolig badeferie, stadig med de bedste strande, men mere for jer selv, kan I rejse til Cayo Largo del Sur. Læs herom senere.

 

Se flere priser og billeder her fra Hotels.com

 

Cayo Romano

Øerne efter Cayo Coco hedder Cayo Romano, og ligger i den nordøstlige del af Camagüey provinsen. Dette område er også forbundet med veje, og det er muligt at besøge området på en dagstur fra Cayo Coco.
Øerne Cayo Paredon Grande (også forbundet med veje), Cayo Megana Grande og Cayo Cruz ligger rundt om Cayo Romano.

Strandene her er endnu ikke – så vidt vi kan se – så præget af turismen, og derudover skulle det være godt til de mennesker, som har en lille ornitolog gemt i maven.

Playa Santa Lucia

Playa Santa Lucia ligger 110 km fra Camaquey. Fra Trinida til Camaquey er transporttiden 5 timer og 30 min. med bus. Videre fra Camagey og til Playa Santa Lucia er der så sikkert 1 time og 30 min. transporttid med taxi til en pris af 75$

Hvis man er lidt nørdet, er en sjov observation, at Bahamas kun er 300 km væk i luftlinie og Key West ved Florida kun 575 km.

Stranden Playa Santa Lucia ligger i den nordvestlige del af Camaquey provinsen, 22 km fra Nuevitas.

Playa Santa Lucia skulle være en meget børnevenlig strand med sandbund, turkisblåt vand, gyldent sand, flamingoer, gode koraller, hvis man vil snorkle, samt massevis af fisk.

En god oplevelse kunne også være at tage med hestevogn ud til den idylliske og smukke strand, Playa Los Cocos, et område med masser af flamingoer og med en smuk og drømmeagtig udsigt til et gammelt fyr. Stranden her er særdeles god til badning, men der kan være en del tidevandsstrøm, hvis man kommer for langt ud.

Derudover er det muligt at tage på en dagstur til Cayo Sabinal (Playas Bonita og Los Pinos). Øen har været brugt som fængsel for de sidste pirater, og der skulle være billedskønt!

Playa La Herradura

Playa La Herradura ligger i den nordvestlige del af Las Tunas Provinsen, ca. 30 km fra Puerto Padre. Det er beskrevet som et meget stille og rolig område.
Strandene Playa Llanita og Playa Las Bocos ligger meget isoleret med få overnatningsmuligheder.

Guardalavaca & Playa Pesquero

I Holguin Provincen er der også muligheder for at tage på badeferie med børnene.
Den smukke og mest kendte kysstrækning, Guardalavaca, (ca. 1 time fra Holguín) skulle rumme masser af muligheder for at bade, og er dermed ideel for børnefamilier.
Området her skulle være Cubas smukkeste resortområde med masser af tropisk natur og med hvidt/gyldet sand og det klareste turkis-farvede vand.
Badeområdet er beskyttet af et koralrev 300 meter ude, som giver et stille badevand og et spændende liv under vandet.

Playa Pesquero ligger lidt nordligt for Guardalavaca, og skulle været et mere luksuriøst sted med en dejlig strand, hvor man kan gå 200 meter ud i vandet. Her er rigtig gode snorkelmuligheder.

Derudover er der Playa Caletones, som primært er stranden de lokale besøger, og så Playa los Bajos – men her skal man sejle til.

Valgmuligheder virker der til at være nok af, hvis I ønsker smukke strande og badeferie på Cuba, og det er bare at vælge mellem fantastiske strande med lyseblåt vand, hvidt sand og gode muligheder for badning.

Guantanmo

Skal I på besøg i Guantánamo provinsen, som er den mest vestlige provins på Cuba, er der også mulighed for strandferie.
I kan evt. tage til Playa Maguana, hvor mange lokale familier tager til, eller I kan tage til Playa Nava, som ligger mere isoleret.
Andre valgmuligheder kunne være Playa Duaba, som skulle have noget meget sort sand, og Bahia de Baracoa, som skulle være meget karakteristisk i sit udtryk, da den ligger i en bugt, hvor den omkringliggende by består af pastelfarvede huse, og hvor stemningen emmer af antik charme.

Santiago De Cuba

I Santiago De Cuba provinsen skulle Playa Cazonal være en populær strand, da stranden har klart vand, og er omgivet af mange træer, som kan give skygge til de mindre børn.

Ønsker I noget helt trejde eller fjerde, kan I besøge Playa Caleton Blanco, hvor sandet er kridhvidt, og hvor området er præget af smukt bjerglandskab. I kan også vælge Playa Siboney, som har klipper, og er godt besøgt af de lokale.

Marea del Portillo

Sydligt i Granma provinsen ligger Marea del Portillo for foden af Sierra Maestra Bjergene. Området skulle være yderst idyllisk med smukt vandfald, skibsvrag, sort sand og med mulighed for en aftentur på heste langs vandkanten.

Playa Ancon

Playa Ancon skulle være den bedste strand på sydkysten.
Playa Ancon ligger i Sancti Spiritus provinsen – meget tæt på Trinidad.

Strandende på sydkysten er ikke så gode som strandene på nordkysten, og man skal være opmærksom på, at der kan være en del sandfluer, specielt morgen og aften.

Fordelen ved det er dog, at her ikke er så mange turister, sammenlignet med f.eks. Varadero. Det er muligt at sejle med katamaranbåd ud til paradisiske Cayo Blanco de Casilda og Cayo Macho på snorkel- og badeture.

 

Cienfuegos

Efter Playa Ancon, ca. 18 km syd for Cienfuegos, ligger Playa Rancho Luna. Her ligger et par resorts og casa particulares, som man kan bo i. Der skulle være gode snorklingmuligheder samt et delfinario.

 

Playa Larga & Playa Girón

Ved Svinebugten ligger 2 gode strande.
I den sydlige del af Matanzas provinsen (Varadero ligger i den nordlige del af Matanzas provinsen) ligger Playa Larga, som skulle være et dykkerparadis.
35 km fra Playa Larga mod Cienfuegos ligger Playa Girón, hvor der også er gode muligheder for snorkling og dykning i klart vand.
Begge steder skulle være børnevenlige, og der er flere casa particulares i området, hvor man kan bo tæt ved vandet (primært i Playa Larga), og også nogle mindre hoteller/resorts af middelkvalitet.

Området her virker mere hyggeligt og autentisk end resort-områderne i Jardines del Rey.

Caya Largo Del Sur

En del af denne lidt mere specielle provins, Isla de La Juventud, består af øen Cayo Largo, som ligger vest for hovedøen Juventud.
Strandene Playa Sirene og Playa Paraiso skulle være blandt de absolut bedste strande på Cuba – eller i hele verden!

Er man den blufærdige type, bør man dog være opmærksom på, at hele Cayo Largo er et nudistområde! Bare lige for at være ops!!!
“Nudist-tingen” er dog mest udbredt på Playa Sirena. Her er sandet som det hvideste sukker og vandet det mest rolige, turkiesfarvede, man kan forestille sig. Det er muligt at gå rigtig, rigtig langt ud i vandet, uden at vandet når en til navlen. Så ud over de eventuelt bare rumper, er stedet altså absolut børnevenligt.

Resortet Iberostar Playa Blanca ligger en god km fra Playa Paraiso

Der findes ikke mange serveringsmuligheder på strandene i dette område, så dagstasken skal pakkes ordentligt, når man drager på tur fra en af øens 5 all-inclusive resorts.

Playa los Cocos skulle være lidt mere familievenlig med flere palmer, som kan skygge for de små, og børnene kan soppe i meget lavt krystalklart vand flere hundrede meter ud.

Der er liigggeee et lille ”aber dabei”, nemlig at man kun kan komme til Cayo Largo del Sur med flyvemaskine!

Isla de la Juventud øen, som ligger syd for Cuba, er mere isoleret, og her skulle ligge en flot, lang, hvid sandstrand, som hedder Punta Frances. Her skulle være gode snorkelmuligheder

 

Cayo Levisa & Cayo Jevitas

Sidst, men ikke mindst, er vi tilbage i det østlige Cuba i Pinar del Rio provinsen, og her er der 2 smukke strande, som skulle være værd at besøge.
Cayo Jevitas, som ligger 65 km nordvest for Vinales, er et mere roligt sted, og man kan køre til øen, der dog ikke har nogle former for overnatningsmuligheder.
Bevæger man sig et godt stykke væk fra den mest crowdede turistdel i området, og tager til Playa de las estrellas del mar (starfish beach), kan man se store starfish i det lave vand.

Den anden strand er Cayo Levisa, og den skulle til gengæld være noget flottere end Cayo Jevitas.
Man skal sejle 35 min. fra fastlandet for at komme til Cayo Levisa, og der findes kun én overnatningsmulighed på øen, hvorfor man bør booke i god tid.
Ud fra det vi har læst, og ud fra de billeder, vi har set, skulle Cayo Levisa være 3 km sukkerhvidt sand og saphir-blåt vand – den absolut bedste strand i Pinar del Rio.

Du kan her læse om vores oplevelser på Cayo Levisa efter vi har besøgt øen i sommeren 2017

Maria la Gorda

På sydkysten af Pinar del Rio ligger Maria la Gorda, som også skulle være et idyllisk strandområde, men efter sigende kommer de fleste besøgende p.g.a. de gode snorkel- og dykker muligheder. Vi læser det som værende et sted, mange dykkere tager til.

se vores guide til snorkeludstyr her

Alt i alt må vi sige, at i ser frem til selv at opleve nogle af disse smukke og fantastiske strande på Cuba. Ikke mindst  glæder vi os til at se, om de lever op til beskrivelserne i virkeligheden.
Vi beretter naturligvis om standarden, når vi returnerer.

 

 

cuba resorts

cuba

 

Se vores øvrige indlæg om Cuba her

11 kommentarer til “Læs om Cubas strande, inden I planlægger jeres badeferie”

 1. Hej Stine

  Først: fedt at ‘møde’ din blog. Med 3 uger til termin med første barn og en lang rejsehistorik både før jeg mødte min kæreste og med ham – alt sammen organiseret selv – er det lidt ukendt land at skulle rejse med en baby, når der alt andet lige er behov for en vis standard og sikkerhed med sådan en lille skid.. men fanme om vi vil holde os tilbage, så det bliver en del barsel brugt på 😀
  Vi havde oprindeligt tænkt 5-6 uger i Australien med en 7 måneders, men efter megen research selv og nu også dialog med enkelte rejsebureauer, er vi begyndt at overveje alternativer grundet økonomi her med første barn i hvert fald. Derfor snakker vi nu Cuba, men egentlig også Sri Lanka og evt. nogle øerne udenfor Afrika. Vi håber ikke at skulle bruge meget mere end 50k inkl alt, og vi er både til kultur, by, strand og en helt masse vand, men gerne i nogle omgivelser hvor andet også kan ske 🙂 Derfor var Australien første tanke.

  – Ville du kaste dig ud i Cuba med en enkelt 7-måneders?
  – Er der nogle andre af de nævnte destinationer, der er mere passende måske?
  – Hvilke rejseselskab bruger I generelt – hvis noget? På Australien har vi lige fået et tilbud, der var dobbelt så dyrt end det vi indledningsvis selv havde fundet nogle priser på, og eftersom jeg normalt har planlagt alt selv før, så bliver jeg lidt irriteret over det :/

  Håber at høre fra dig 🙂
  VH Nina

  1. Hej Nina.
   Sidder lige tilfældigvis og arbejder på en rejseberetning fra Seychellerne, som jeg er alt for sent i gang med at lave. Det er jo ved at være et stykke tid siden, vi har været der… Og “pling” ryger der en skøn kommentar ind fra dig 🙂
   Tillykke med snarlig fødsel og en ny verden, der åbner sig. At blive forældre er det største og mest fantastiske i denne verden <3
   Jeg kan læse, at I er rejsevante, og dermed også kender til alle de udfordringer, der kan være i denne forbindelse. Mest af alt er det dog SKØNT at rejse, men med en lille størrelse er der bare et par ekstra ting at være opmærksomme på - men det ved du med garanti. Jeg synes det er cool, at I har mod på det hele, og ikke lader jer begrænse. Rent faktisk synes jeg personligt, at det er en gave at rejse med børn, da det åbner op for en masse nye muligheder og møder.
   Med 50.000 kr. på rejsebudgettet er det klart, at I skal kigge efter nogle af de knapt så dyre destinationer. Særligt fordi I muligvis ønsker en lidt anden standard, end da I rejste uden barn. Sådan har jeg ihvertfald fået det...;-)
   Cuba er den fedeste oplevelse! Det kan være lidt mere besværligt at rejse der, da tingene ikke helt fungerer, som så mange andre steder, men med lidt research så kan det sagtens gå. Jeg har også kontakt til en rejsemand derude, som kan hjælpe med at booke casas, hvis det er. Jeg ville selv rejse dertil med en 7 måneder gammel baby. De eneste steder jeg ikke ville rejse til med en baby, er de destinationer, hvor der er farlige sygdomme. M.h.t. Cuba og baby, så forhør dig lige ved en vaccinationsklinik vedr. jeres baby. Der kan jo være nogle forholdsregler, men amning kan evt. beskytte mod forskellige ting.
   Cuba har det hele; kultur, by, strand, sand og vand - altsammen til ok penge. Maden er ikke verdensklasse, men så kan I selv medbringe et lille forråd af baby-snask. Bleer kan man købe - og også babymad på glas i de byer, hvor turisterne opholder sig. Vi kiggede efter, selvom vi ikke har små børn længere - just in case andre vil dertil med helt små 🙂
   Sri Lanka er vi også ret vilde med, men jeg ville personlig ikke planlægge en rejse dertil p.t.. Alle rejser til landet frarådes lige nu - se Udenrigsministeriets rejsevejledning http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/sri-lanka/. Hvordan det ser ud om 1/2 år er ikke til at vide, men det er klart, at I jo skal have booket jeres rejse inden for overskuelig fremtid, hvis I skal finde de fede steder. Derfor er Sri Lanka ikke en god idé, synes jeg.
   Jeg kan anbefale rigtig mange lande. Selv var vi i Thailand i en længere periode, da vores børn var helt små, og det land blev jeg bare vildt overraket over. Det er sindssygt trygt og rart at være der med helt små børn, og kan byde på overraskende mange autentiske oplevelser.
   Seychellerne er et skønt sted med en lille baby – særligt fordi der ikke er så mange tropesygdomme, og man dermed kan slappe lidt mere af. Dog synes jeg, at prisniveauet er temmelig højt. Kulturelt er der ikke så meget at komme efter, som f.eks. i Thailand eller Cuba. Men smukt er der, og naturen er for vild!
   Jeg synes, at meget er betinget af jeres ønsker – kultur, strand og vand kan fås de fleste steder, så jeg synes, at I skal bruge tiden på at læse om forskellige lande, og så se, hvad der ville kunne opfylde jeres ønsker. Der er jo uanede muligheder – og hvor skønt er det lige!!!!
   Vi planlægger altid selv vores rejser. Det er tidskrævende, men sparer os mange penge.
   Alternativt kan jeg anbefale Unique rejser, som laver rejser helt i vores ånd – og til overskuelige priser. De har også rejser til Vietnam, Bali, Malaysia o.s.v.. Dog mener jeg ikke, at de laver rejser til Australien. Australien tror jeg er næsten umulig at komme til, uden at bruge en rimelig sum penge.
   Jeg ønsker jer held og lykke med det hele – både jeres kommende baby og jeres rejse.
   Kh Stine

   1. Hej Stine

    Ok, fedt og mange tak for hurtig respons 🙂
    Må jeg spørge hvad I lavede i Thailand med små børn? Altså hvor var I henne, så I også fik noget autentisk.. for mig er Thailand så meget babyfælden, og ville gerne noget lidt andet.. vi er måske lidt fordomsfulde lige på den destination… :/
    Vi lurer videre på Cuba, Seychellerne og Maldiverne. Australien må nok udskydes til nummer to og i en lidt anden periode, for shit, januar er dyrt der!

    VH Nina

    1. Hej igen.
     Beklager den lidt sene tilbagemelding, men der kom lige en million ting i vejen 🙂
     Vi rejste rundt i 7 uger, og jeg vil gerne bekræfte dine fordomme, når det kommer til Phuket og Koh Lanta! Det var ikke lige det, vi rejste efter 😉 I stedet var en af de fedeste oplevelser Koh Yao Yai, som var helt stille og meget autentisk – ikke væltet til i turister. Derudover de sydlige øer ved Koh Lipe. Det er dog nogle år siden, og Koh Lipe har nu væsentligt flere turister. Men der er sindssygt smukt – også de omkringliggende øer!
     Der ligger mange smukke øer i Thailand, som er vildt laid back og skønne. Paradisiske øer, hvor man kan bo i hytter tæt ved stranden.
     Vi har ikke selv været på Koh Yao Noi eller Koh Jum, Koh Chang, Koh Kood o.s.v., men har hørt SÅ meget godt om disse.
     Selv var jeg også helt vildt fordumsfuld, inden vi tog afsted, men jeg blev bare SÅ positivt overrasket! Lad dig ikke skræmme af al turist-halløjet – Thailand er et kæmpe stort land, og har SÅ meget at byde på – det er virkelig en fantastisk oplevelse.
     De bedste hilsner fra Stine

     1. Hej Stine

      Ok, det er noteret. Vi kigger ind i det. Afsted til noget skal vi nok komme ?
      Vh Nina

 2. Louise grauballe

  Hej, vi er en familie på 4 (2 børn 6 og 9) vi skal til Cuba feb. 2018 i 4 uger. Jeg var der for 12 år siden og rejste rundt i en måned, dengang var det noget mere primitivt efter hvad jeg kan forstå, det var f.eks. Ulovligt at leje en cykel som turist?

  Nå men nu jeg blevet mor og Vil så gerne vise min familie alle de fantastiske steder jeg har været.
  Jeg er blevet så meget i tvivl om hvor”nemt” det er at rejse rundt på Cuba? Skal vi have arrangeret alle overnatnings steder, transport ture mm?
  Vi vil gerne have en blanding af hoteller med pool og casas, hvor vil i anbefale vi tager casas? Vi skal til Havana, trinidad, vinales og en eller anden strand.
  Til sidst, hvis i kal Anbefale/fremhæve EN strand i har været på hvilken en vil det så være. Vi har set nogle at de bedste strande i verden og er bange for at blive skuffet??‍♀️ Vi ELSKER stranden i Tulum i Mexico eksempelvis.

  Ser frem til lidt feedback

  Mvh louise grauballe

  1. Hej Louise.
   Lyder dejligt med en rejse rundt på Cuba sammen med familien. Jeg forstår SÅ godt, at du gerne vil vise familien det land, du selv har rejst rundt i tidligere. Og nå ja; så ER Cuba jo altså også bare noget helt, helt specielt 🙂
   Jeg er helt sikker på, at Cuba har ændret sig, siden du var der sidst. Med Raul Castros reform er der sket meget på turistsiden – dog er der VIRKELIG lang vej endnu. Man må gerne leje cykler, og langt flere ting er med garanti tilladt nu, men I vil stadig opleve at være i et land, som er langt bagefter på rigtig mange punkter. Motorvejene ligner noget fra gamle dage, og der står stadig mennesker og sælger løg ved vejkanten, traktorerne kører tværs over for at komme fra den ene mark til den anden, cyklister og ryttere færdes roligt langs vejen, og bilerne kører zigzag for ikke at ryge i vejens huller. Det er jo Cuba!

   Jeg synes helt klart, at det er ok nemt at rejse rundt derude. Der er altid en bil, der byder sig til. Vi oplevede ikke problemer med at skaffe transport, omend det virkelig var nogle gamle skrotbunker vi blev transporteret rundt i. Men det havde vi nu også forventet.
   Jeg vil råde ejr til at booke det, I gerne vil bo i, inden I tager afsted. På den måde er I sikre på ikke at bruge unødig tid på at lede efter noget af en ok standard.
   Vi boede i casas i Havana, Trinidad, Vinales og Cienfuegos. Det var alle fine casas.
   Vi boede på resort i Varadero, på Cayo Levisa, Cayo Coco, Cayo Guillermo og Cayo Santa Maria. Alle 5 steder blottet for autencitet, men til gengæld var der flot vand og hvidt sand. Skulle jeg anbefale ét af stederne i forhold til smukt vand, så ville det være Cayo Santa Maria – du kan se billeder i dette indlæg https://www.atrejsemedboern.dk/cayo-santa-maria/. Man skal dog køre lidt for at nå dertil, og som sagt er der ikke andet end resort og vand at komme efter, men måske det også er det man har brug for, efter at have oplevet en masse af landet 🙂
   Stranden var også rigtig flot ved Varadero. Varadero i ren turisme, men det er muligt også at bo i casas der. Dog ikke med beliggenhed direkte ned til stranden.

   Hånden på hjertet var strandene på Cuba ikke, som jeg havde forestillet mig. Vi fandt ikke den der strand, som var indhyllet i palmer, og som bare emmede af Caribien. De strande vi var på, var mere omgivet af en slags klitter. De VAR flotte, men ikke i sammenligning med så mange andre steder, vi har oplevet. Men alt kan jo falme, hvis man sammenligner med nogle af de smukkeste strande i verden, så det er nok en god idé at lade være med det, og så tage strandene på Cuba for noget ganske særligt, som hører sig lige præcis dét land til.

   Alt i alt vil jeg sige, at Cuba bare var en gennemført oplevelse på SÅ mange områder for os alle sammen. Det var unikt. Og sjovt nok; da jeg vækkede Bjørk her til morgen, var det første hun sagde; “Aj mor, det kan du ikke være bekendt! Jeg lå lige og drømte, at vi var tilbage på Cuba, og det var bare fantastisk!”.

   Skriv endelig igen, hvis du har yderligere spørgsmål. Håber, at du har set hele min side om landet her https://www.atrejsemedboern.dk/cuba/ – måske du kan finde lidt inspiration.
   De bedste hilsner fra Stine

 3. Hej Stine og Lene.
  Vi er i gang med planlægningen af en tur til Cuba og Den Dominikanske Rep i starten af 2017 – men mangler også erfaring fra Den Dominikanske Rep.
  Vi har overvejet at sejle fra Cuba og dertil.
  Hvis I hører eller læser gode links, vil det være skønt at høre om det.
  De bedste hilsner fra Rie

  1. Hej Rie.

   Lyder som en rigtig spændende tur I har foran jer! I når at komme til Cuba før os, da vi først tager dertil til sommer.
   Jeg lover dig at sende dig links eller gode historier, hvis jeg hører noget.
   Rigtig, rigtig god rejse. – Og smid endelig brugbare informationer herinde, hvis du finder noget uundværligt.

   De bedste hilsner fra Stine

 4. Hej …
  Har læst jeres fantastiske info om strandene på Cuba.
  Vi har 2 drenge (5,12) og planlægger ferie i Caribien i april 2017. Flere selskaber anbefaler Den Dominikanske Replublik. Men vi er så meget i tvivl om strandene er børnevenlige…. Efter jeg har læst jeres info om Cuba er jeg endnu mere i tvivl. Kender i noget til den Dominikanske Replublik ??
  Mvh. Lene

  1. Hej Lene.
   Lyder fantastisk med en ferie i Caribien!
   Vi har desværre ikke erfaring med Den Dominikanske Rep., og kan derfor ikke rigtig komme med et konstruktivt svar.
   Jeg er helt sikker på, at landet har flotte strande!! Har dog hørt, at det ikke er så sikkert et land at rejse “selvstændigt” i, som f.eks. Cuba.
   Hvis jeg var jer, ville jeg enten tage fat i forskellige rejsebureauer eller lave en masse research på nettet.
   Ender I med at tage dertil, vil vi meget gerne høre derom, da vi rigtig gerne selv vil til Den Dominikanske Rep.
   De bedste hilsner fra Stine

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *