Hovedgaden i Tombstone

Tombstone og Det Vilde Vesten

Tombstone er hovedsageligt kendt for sin rolle i den famøse skudveksling ved O.K. Corral i 1881, som er en af de mest ikoniske begivenheder i Det Vilde Vesten.

Skrevet af Stine / Foto: Stine


Hvis I har en interesse i amerikansk historie og Det Vilde Vesten, eller hvis I ønsker at opleve autentisk western atmosfære, så er Tombstone en destination, der er værd at opleve.

Tombstone ligger i det sydøstlige Arizona, ganske tæt på grænsen til Mexico. Hvis I befinder jer i nærheden af Tucson eller Bisbee, er Tombstone klart en af de seværdigheder i området, der er værd at besøge.
Tombstone er mest kendt for sin rolle i den berømte gunfight ved O.K. Corral i 1881, hvor Wyatt Earp og Doc Holliday var involveret. Af samme årsag kan man besøge O.K. Corral, hvor den verdensberømte skudveksling fandt sted. Et opgør, der repræsenterede kampen mellem lovens håndhævere og de kriminelle i The Wild West. Lidt en vild følelse at befinde sig på et så historisk sted.
Byen er lavet til en turistdestination i sig selv, og har bevaret sin historiske karakter i form af velbevarede bygninger. Der går skuespillere rundt på hovedgaden, som er klædt ud som cowboys. De laver gunfight shows, taler på drevent amerikansk og tilbyder ture i hestevogn. Det er som at gå rundt i en filmscene fra en gammel western film, og det helt rigtige sted at være, hvis man ønsker at lære noget om den amerikanske historie.
Tombstone har derudover autentiske saloons, hvor man kan opleve underholdning og spise cowboymad, der altsammen underbygger tidsperioden.
Indtag eventuelt jeres frokost på Big Nose Kate's Saloon & Restaurant. Big Nose Kate var Doc Holliday's kæreste og livspartner, og historien går på, at hun endvidere var prostitueret, hvorfor personalet er klædt ud derefter. Ejeren af stedet går rundt og snakker med gæsterne, mens et liveband spiller og synger.

Hestevogn i Tombstone

Bil i Tombstone

Der er flere museer i byen, der uddyber Det Vilde Vestens historie og de vigtige begivenheder, der fandt sted i området.
Besøg også gravsteder og mindesmærker for berømte personer, blandt andet Wayt Earp, Doc Holliday og Big Nose Kate.

Se eventuelt filmen ‘Tombstone', inden I besøger byen. Det giver besøget et genkendeligt skær.

Overnatning i Tombstone

Da vi besøgte Tombstone, var det i forbindelse med et mindre road trip, hvor vi også lagde vejen forbi Tucson og Bisbee.
Vi boede derfor på Sonesta ES Suites (reklamelink) i Tucson. Mega rummeligt og rigtig meget værdi for pengene.

Hvis I Hellre vil bo i den historiske westernby, kan I her finde overnatningsmuligheder i Tombstone (reklamelink).

Tombstone og det Vilde Vesten på alle måder indbegrebet af den ånd, der præger Arizona.
Vil I læse om andre af Arizona's skønne cowboy-steder, kan I her læse om Goldfield Ghost Town, som ligger i nærheden af Apache Junction i den østlige del af Arizona.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *