Bisbee, Arizona

Oplev Bisbee, Arizona

Oplev Bisbee, Arizona. En lille perle, som rummer naturskønhed, kunst og kultur. Den gamle kobbermineby er et lille kunstværk gemt godt væk i Mule Mountains smukke landskab.

Skrevet af Stine / Foto: Stine


Beliggende i den sydvestlige del af Arizona, kun 18 km fra den Mexicanske grænse, finder I Bisbee.
Bisbee er en meget malerisk og smuk tidligere kobbermineby, der emmer af en kunstnerisk og lidt laidback vibe. Placeret langt fra storbyens larm, kan Bisbee være et lille kærkomment åndehul, der byder på en helt særlig og unik charme og ro. Af samme årsag kan byen være hyggelig at besøge, hvis I alligevel er i Tucson eller Tombstone, og ønsker at opleve en by, der ikke ligner så mange andre i Arizona.

Med det samme man lander i Bisbee, kan man fornemme byens historie og mere kunstneriske ånd. Her er noget så sjældent som hyggeligt – i hvert fald når det kommer til amerikanske standarder. De velbevarede bygninger, kringlede gader og farverige huse har deres eget særpræg, og husene, der omgiver de hyggelige gader, er bygget på de smukke bjergskråninger. Hele byen er pakket ind i det Mule Mountains omkringliggende bjerglandskab, hvilket skaber en helt særlig atmosfære.

Vi besøgte Bisbee i starten af december, hovedsageligt fordi vi var i Tucson og Tombstone. Men også fordi vi vidste, at vi her ville kunne opleve vinterens smukke farver på en helt anden måde end i East Valley, hvor vi bor, og hvor der stort set altid er varmt. Af samme årsag tilbragte vi kun 1/2 dag i byen, og fik kun set området overfladisk. Det var hovedsageligt stemningen, vi mærkede. Og den kunne vi lide.
Bisbee er derudover kåret til at være en af Arizona's smukkeste byer.

Smuk bygning på Bisbee's hovedgade
Kunst på murerne i Bisbee's gader
Bisbee by night

Hvad kan man opleve i Bisbee


Besøg Bisbee Mining & Historical Museum eller tag på Copper Queen Mine Tour.
Læg vejen forbi en af de mange kunstgallerier, eller deltag i nogle af de mange kulturelle arrangementer, der ofte kan findes her. Alene en lille spadseretur i gader og stræder giver en fin fornemmelse af, hvad der sker rundt omkring. Det er ikke larmende og storslået ramasjang, men hyggelige små kunstnerisk inspirerede oplevelser i form af malerier, der hænger rundt på mure, og bands, der spiller på steder, hvor farverige mennesker hænger ud.
Gå derudover på spøgelsesjagt. Det siges, at visse steder i byen er hjemsøgt, ja faktisk at Bisbee muligvis skulle være den mest hjemsøgte by i USA. Book eventuelt en tour hos Old Bisbee Ghost Tour.
I kan her få et overblik over alle muligheder for aktiviteterne i Bisbee.

Mad og hygge i Bisbee

Overnatning i Bisbee

Der findes flere spøjse valg, når det kommer til overnatning i Bisbee, måske specielt hvis I gerne vil holde lidt fast i spøgelseshistorierne.
Led eventuelt efter et hotel (reklamelink), der holder fast i den gamle kobbermineby-stil, så jeres besøg i byen kan blive helt gennemført.

Hvornår på året er det bedst at besøge Bisbee

Bisbee har ørkenklima, hvilket betyder ekstremt varme somre og relativt milde vintre. Somrene er ulidelige mange steder i Arizona, hvorfor et besøg hertil i sommermånederne ikke er at anbefale. Vintrene kan risikere at være kolde, hvorfor temperaturerne kan være svære at forudsige.
Skal jeg anbefale et tidspunkt for besøg, vil det være i foråret eller efteråret, hvor temperaturerne er mere behagelige, og man derfor bedre kan holde ud at være aktiv udenfor.

Når I befinder jer i området omkring Bisbee, der ligger så tæt på den mexicanske grænse, vil I ikke kunne undgå at mærke den form for grænsepatrulje, som hele grænseområdet er præget af. Det er et vidne om de problematikker, der eksisterer langs den mexicanske og amerikanske grænse, hvilket kan være værd at sætte sig ind i. I vil muligvis opleve at blive stoppet for et tjek, hvilket er ganske uskyldigt.

Bisbee's flotte gader fotograferes

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *