Goldfield Ghost Town

Goldfield Ghost Town, en spøgelsesby i Arizona

Hvis I ønsker at lære lidt om den amerikanske western historie og guldfeberperioden, så tag jeres unger under armen, og læg vejen forbi Goldfield GhostTown.

Skrevet af Stine / Foto: Stine


Goldfield Ghost Town er en autentisk spøgelsesby i Arizona, ca. 1 times kørsel fra Phoenix, som absolut er et besøg værd, hvis I har interesse i vestlig historie.
Spøgelsesbyen er beliggende ved Superstition Mountain, lige for foden af Canyon Lake og Tortilla Flat, hvorfor man sagtens vil kunne bruge en hel dag på at få massevis af Wild West oplevelser i dette område.

Kirken i Goldfield Ghost Town

Når man ankommer til Goldfield Ghost Town, får man straks en fornemmelse af, hvordan en vaskeægte guldmineby så ud i det vilde vesten. Her emmer af Wild West på alle måder.
Byen har restaurerede bygninger og masser af genstande, der fortæller historien om guldgravning og livet i området i det 19. århundrede.
Der er en række aktiviteter man kan deltage i, blandt andet rundvisninger i guldminen, guldgravning, ridning på æsel, og samtidig også en slags totalteater i form af westernskuespil, hvor udklædte cowboys indtager den støvede gade, der går gennem byen. Der skydes med løst krudt til højre og venstre, mens western-gloser på drevent amerikansk fyger gennem luften. Det er faktisk helt vildt gennemført.
Byen ligger i Tonto National Forest's helt utrolig flotte natur, som skaber den perfekte ramme for hele oplevelsen af The Wild West.

Sheriffen i Goldfoeld Ghost Town

Hovedgaden i Goldfield Ghost Town

Goldfield Ghost Town er ikke i sig selv en af de turistattraktioner, som Arizona ellers er kendt for, men ikke desto mindre er det en rigtig god og lærerig oplevelse for børn. Her er rig mulighed for at lære om den amerikanske historie, blandt andet ved at udforske byens bygninger og deltage i guldgravning.
Skuespillerne, som går rundt i byen, er enormt hjælpsomme, og udlever deres cowboyroller til ug, hvilket gør besøget til en helhedsoplevelse.

Det bedste tidspunkt for et besøg i Goldfield Ghost Town

Bjørk graver efter guld og ædelsten i Goldfield Ghost Town

Foråret (marts til maj) er et godt tidspunkt for besøg til området, da vejret er behageligt med milde temperaturer. Naturen er i april-maj ekstra smuk, da ørkenen blomstrer, og da temperaturerne lægger op til, at man kan være fysisk aktiv udenfor. 
Endvidere kan efteråret (september til november) være et behageligt tidspunkt, dog er der risiko for temmelig høj varme, da efteråret i denne del af Arizona kan have relativt høje temperaturer (i 30'erne). 
Solen skinner stort set altid i Arizona, og det føles indimellem, som at være i en bageovn.
Sommeren kan være ekstremt varm i området, især omkring midten af ​​dagen. Vi anbefaler ikke sommeren som sæson for besøg hertil, da temperaturerne ligger i 40'erne i ørkenområdet. Det kan både være udfordrende og farligt at give sig i kast med udendørsaktiviteter i den intense varme, som Arizona er indbegrebet af.
Vintrene (december til februar) i Arizona er relativt milde sammenlignet med andre områder, men her kan sagtens være koldt. Særligt nætterne kan være præget af nattefrost. Hav altid en varm jakke med, hvis I er i området om vinteren.

Der er en del autentiske spøgelsesbyer i Arizona, men efter min mening er Goldfield Ghost Town en af de bedste, og absolut anbefalelsesværdig at opleve sammen med børn. Befinder I jer i den sydlige del af Arizona, er Tombstone også en anbefalelsesværdig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *