Tortilla Flats

Canyon Lake og Tortilla Flat

Canyon Lake og Tortilla Flat er muligvis en smule off the beaten track, men ikke desto mindre én af de virkelig smukke oplevelser øst for Phoenix.

Skrevet af Stine/ Foto: Stine


Selvom de ikke er verdensberømte destinationer, er både Canyon Lake og Tortilla Flat populære steder at besøge for dem, der ønsker at opleve det smukke ørkenlandskab og den unikke kultur i området omkring Apache Junction og Superstition Mountains.
Med kun en times kørsel fra Phoenix giver et besøg i området en mulighed for at komme væk fra storbyens hustle, og nyde rekreative og rolige omgivelser i helt særlige omgivelser. Turen er lidt off the beaten track, og ikke et sted, der ellers er velbesøgt at internationale turister.

Canyon Lake

Canyon Lake fra vandet

Canyon Lake ligger i delstaten Arizona, USA, og er en del af det berømte Salt River-projekt. Søen er kunstig, omgivet af majestætiske klipper og bjerge, hvilket skaber lidt af et drømmesyn.
Canyon Lake er kendt for sin naturskønhed, som er ganske unik, og er af samme årsag et sted, der tiltrækker dem, der ønsker at udforske Arizona's ørkenlandskab samtidig med, at de kan dyrke vandsport og nyde den stille ro, der ligger over området.
Turen op til Canyon Lake er noget af det smukkeste. Gennem et øde og bakket ørkenlandskab toner utallige saguaro kaktusser stolt frem så langt øjet rækker. Stenformationer, små klipper og veje, der snor sig i en uendelighed. Her er ensomt på en storslået måde, og landskabet virker uendeligt.

Man er ikke i tvivl, når man ankommer til søen, der åbenbarer sig smukt i landskabet.
Når et par mindre ensporede små-broer er krydset, når man frem til den stemningsfulde marina, hvorfra en fin dampbåd sejler ture over søen.
Går I ned i selve marina-området, vil I opleve de mange muligheder for vandsport, herunder bådsejlads, fiskeri og svømning.
Det føles, som en slags oase.

Ankomst til Canyon Lake

Marinaen ved Canyon Lake

Canyon Lake's klipper

Tortilla Flat

Tortilla Flats med kig til bjergene

I nærheden af Canyon Lake ligger byen Tortilla Flat, som er en lille spøgelsesby og turistattraktion.
Byen har en interessant historie, og har bevaret sin oprindelige vestlige karakter, hvilket gør et besøg hertil til en super hyggelig lille oplevelse. Samtidig består Tortilla Flat af gamle bygninger, hvilket medfører, at et besøg hertil, er, som at træde tilbage i tiden til det gamle Vesten
Spis eventuelt jeres frokost på den berømte Tortilla Flat Restaurant, som er holdt fint i saloon-stilen. Her servereres autentisk western mad, barstolene er sadler og stemningen derefter.
Derudover ligger der et lille museum i byen, som oprindelig var områdets første mini-skole, der har en del interessante facts om områdets udvikling gennem tiden.
Byen er også et populært stoppested for dem, der udforsker Apache Trail, som byder på spektakulær natur og udsigtspunkter.

Tortilla Flat restaurant
Sadler i restauranten
Det lille museum

Tortilla Flats' hovedgade

Det bedste tidspunkt at besøge Canyon Lake og Tortilla Flat i Arizona

Pauline i Tortilla Flat

Det bedste rejsetidspunkt afhænger af flere forskellige faktorer.

Foråret (marts til maj) er et godt tidspunkt et besøg til området, da vejret er behageligt med milde temperaturer. Naturen er i april-maj ekstra smuk, da ørkenblomsterne blomstrer, og da temperaturerne gør, at man kan være aktiv.
Endvidere kan efteråret (september til november) være et behageligt tidspunkt, dog er der risiko for temmelig høj varme, da efteråret i denne del af Arizona kan have relativt høje temperaturer (i 30'erne).
Solen skinner stort set altid i Arizona, og det føles indimellem, som at være i en bageovn.
Sommeren kan være ekstremt varm i området, især midt på ​​dagen. Vi anbefaler ikke sommeren som sæson for besøg hertil, da temperaturerne ligger godt op i 40'erne i ørkenområdet. Det kan både være udfordrende og farligt at give sig i kast med udendørsaktiviteter i den intense varme, som Arizona er indbegrebet af.
Vintrene (december til februar) i Arizona er relativt milde sammenlignet med andre områder, men her kan sagtens være koldt. Særligt nætterne kan være præget af nattefrost. Af samme årsag anbefaler vi ikke vandaktiviteter om vinteren.

Da vi bor i Phoenix forstaden Scottsdale, kører vi ofte til Canyon Lake og Tortilla Flat, når vi ønsker at opleve ørkenen fra sin aller-skønneste side. Er I på besøg i Phoenix, anbefaler vi, at I på den måde får det bedste mix af storby og natur.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *