Grand Canyon i foråret

Grand Canyon

Det er som om alting står i ganske skarpt perspektiv, når man kigger ud over Grand Canyon. Det er en overvældende følelse af at være ydmyg og på samme tid føle sig forbundet med noget større.

Skrevet af Stine / Foto: Stine


Grand Canyon - udsigt over Colorado floden

Grand Canyon. Vi tager hertil igen og igen. Tror aldrig, at vi helt bliver mættet af den følelse, som mødet med Grand Canyon giver. Her indser man for alvor, hvor skrøbelig man er, og hvilken beskeden størrelse vi har som mennesker i forhold til naturens uendelige storhed.
Det er en vanvittig oplevelse. Det er storslået. Det føles overnaturligt, og hvis jeg skulle komme med anbefalinger af vidundere, som man bare MÅ opleve mindst én gang i livet, så ligger Grand Canyon temmelig højt på listen.

South Rim, Grand Canyon Nationalpark

Grand Canyon view

Turen til South Rim, Grand Canyon Nationalpark, tager 3,5 time i bil fra Phoenix. Undervejs ændrer naturen sig fra tørt ørkenlandskab med de karakteristiske saguaro kaktusser, som kun findes i Sonoran Desert, til et mere frodigt landskab, hvor kaktusser er udskiftet med fyrretræer.

Når man ankommer til nationalparken, skal man købe adgang. Der findes forskellige muligheder, men hvis I ved, at I skal besøge andre nationalparker på jeres road trip i USA, så kan vi anbefale, at I køber et års-pas. Passet hedder ‘America the Beautiful National Parks Annual Pass', koster 80 Dollars, og giver adgang til rigtig mange forskellige parker i hele USA. Alle passagerer i bilen kan komme med ind på dette pas, som kan være ejet af to kortholdere. I kan læse om passet her.
Ønsker I bare almindelig adgang, koster det mellem 20-35 dollars (2023-priser).
Når man parkerer sin bil på parkeringspladsen ved South Rim, og bevæger sig ud mod stierne, byder allerede det første glimt i begyndelsen af stien på den vildeste og mest betagende udsigt over et af, i vores øjne, verdens vidundere. Generelt er alt bare indbegrebet af storslåede panoramaer med utallige udsigtspunkter og steder, der giver mulighed for at se dybt ned i kløften, og beundre de røde klipper og stejle klippevægge. Bliv ikke chokeret, hvis der pludselig flyver en helikopter under jer. I kan også selv købe jer en helikoptertur i Grand Canyon, men den er pricy.
Kløften er kolossal – 446 km lang, visse steder 29 km bred, og næsten 2 km dyb. Her hviler en helt uforklarlig stemning, og det er uundgåeligt ikke at blive overvældet af følelsen af, at være meget, meget lille.

Solnedgang på kanten af kløften

Solnedgang

South Rim er kendt for sine betagende solnedgange og solopgange. Mange samles ved udsigtspunkter som Hopi Point og Yaki Point for at opleve disse naturskønheder. Har I mindre børn med, der ikke helt kan gå så lange strækninger, kører der busser inde på vejene, som samler besøgende op, og holder ind ved alle udsigtspunkterne.

South Rim Village har et besøgscenter og flere faciliteter som hoteller, restauranter og butikker, hvor I kan købe sovenirs og kolde drikkevarer.

Skumringstid

Er I til vandring, er der er adskillige vandrestier ved South Rim, inklusive den berømte Bright Angel Trail og South Kaibab Trail. Disse stier giver mulighed for vandreture i kløften, hvis man gerne vil have nye perspektiver og endnu flere spektakulære udsigter.
For de mere trænede, kan man også afsætte flere dage til at vandre helt ned i kløften, og så overnatte dernede.

Vinterbesøg


Bedste rejsetidspunkt for besøg ved Grand Canyon

I kan besøge Grand Canyon, South Rim, hele året.
Det bedste tidspunkt at besøge South Rim er i foråret (marts til maj) og efteråret (september til november), når vejret er mildt.
Sommeren kan have ekstremt høje temperaturer, og vinterkulden er ligeledes én, der bider, hvis man besøger Grand Canyon om vinteren. Sne og is kan endvidere besværliggøre besøget om vinteren.
Besøger I Grand Canyon i foråret og sommeren, så husk solcreme.

Overnatning ved South Rim

Grand Canyon i sne

Det kan være vigtigt, at man har booket sin overnatning ved Grand Canyon i god tid, da kløften er en af Arizona's helt store seværdigheder.
Der er fine overnatningsmuligheder i Tusayan, for eksempel The Grand Hotel at the Grand Canyon (reklamelink). Pebret, men virkelig lækkert.
Ideelt vil dog nok være at overnatte direkte på kanten af kløften inde i selve parken på ‘Grand Canyon National Park Lodges'. Fuldstændig fantastisk beliggenhed og stemning – og så lige i smørhullet.

Selv bor vi altid i Williams, en charmerende Route 66 by, som ligger ca. 1 times kørsel på South Rim. Har I lyst, kan I læse om byens Wild West nostalgi i vores indlæg om Williams.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *