Williams Route66

Williams, Gateway to the Grand Canyon

Williams er en charmerende Route 66 by beliggende i det nordlige Arizona. Byen er kendt som “Gateway to the Grand Canyon”, da den fungerer som “porten” til Grand Canyon National Park, hvilket tiltrækker mange besøgende, der ønsker at opleve Grand Canyon.

Skrevet af Stine / Foto: Stine


Wild West nostalgi på Route 66

Vi har altid valgt at bo i Williams, når vi har besøgt Grand Canyon, fordi byen ligger langs den berømte Route 66, og af samme årsag emmer af nostalgi og amerikansk vintage kultur. Samtidig synes vi, at byen har lidt billigere overnatningsmuligheder end oppe ved selve Grand Canyon.
Udefra set ligner Williams en trøstesløs flække, men når først man bevæger sig ind bagved og rammer hovedgaden, forstår man, hvorfor besøgende tiltrækkes. Williams har i dén grad gjort en indsats for at bevare sin historiske western atmosfære, og hovedgaden byder på velbevarede bygninger og en rustik charme. Det er faktisk, som at træde ind i en slags tidslomme.
De mange butikker er holdt i Route66 og western-stilen, og byder på både souvenirs og venlige, imødekommende mennesker.

Souvenirbutikker i Williams


Williams byder samtidig ofte på Wild West-shows, der giver mulighed for at mærke The Wild West-livsstilen. Det er western-style gun fights, hvor folk klædt ud som vaskeægte cowboys skyder med løst krudt, for at give et billede af livet i gamle dage i Williams. Har I mindre børn med til Williams, er det god underholdning.

Biler fra filmen Cars i Williams

At besøge Williams er på mange måder, som at træde mange år tilbage i tiden, da byen er sat op som en slags filmkulisse. Gamle 50’er-biler, Route 66-skilte, bilerne fra filmen Cars og Elvis-figurer blander sig på finurligste vis med byens lidt særlige type indbyggere.
Når man om morgenen begiver sig ind på en af byens lidt kitchede morgenmads Diners, bydes gæsterne velkomne af et skilt i døren, hvor der står, at de gerne må medbringe våben, men at de ikke måtte være synlige. Mænd med seler og cigaretter i mundvigene har parkeret deres store, rustne pickups udenfor døren, og står i kø efter bacon og æg, mens de sparker lidt dæk. Dét kan bare noget, at være tilskuer til et sådan scenarie af et hverdagsliv i Arizona.
Om aftenen kan man høre live countrymusik ud fra byens saloons, hvor den lokale sheriff også slår sine folder med en øl i hånden og et klap i måsen til de unge piger.

Aften på Route 66 i Williams

Udover de mere Wild West og Route 66 inspirerede oplevelser i Williams, kan man også tage en tur med den relativt nye Canyon Coaster, der ligger i selve byen, og som er åben mellem november til april. Det er mountain coaster-ture, og banen er bygget direkte ind i bjergsiden, og strækker sig over en fin tur langs bjergets naturlige krumninger.

Overnatning i Williams

The Grand Canyon Hotel i Williams

Næsten lige så autentisk kan man overnatte på Williams’ ældste hotel, Grand Canyon Hotel (reklamelink).
Den hippe type vil højst sandsynligt kalde det for en slags vintage-oplevelse – andre vil muligvis kalde det et “vandrehjem med et twist”; værelser med forskellige temaer, men alle holdt i ældgammel stil med knirkende gulve og papirtynde vægge. Dele-toilet til budgetrejsende, eget toilet til dem, der betaler lidt mere. Er man i Williams om sommeren, kan man holde varmen, men hvis man lægger vejen forbi i foråret, efteråret og vinteren, vil man nok få glæde af de små elektriske radiatorer på værelserne.
I hotellets underetage er der en lille slags tekøkken, hvor kaffen smager er tjære, men er gratis.
Personalet på hotellet er super venlige og imødekommende, og generelt er et ophold her bare en oplevelse i sig selv.

Vi har endvidere haft en enkelt overnatning på El Rancho Motel i Williams (reklamelink), hvilket også er god værdi til pengene. Knapt så stemningsfuld, som Grand Canyon Hotel, men mere over i kro-motel-stilen.
Det bedste hotel i Williams skulle være The Lodge (reklamelink).

Gateway to the Grand Canyon

Aften i Williams

Williams er afgangsstedet for Grand Canyon Railway, som er en nostalgisk jernbane, der tager turister med på en naturskøn tur til Grand Canyon. Hvis man bor på et af de gamle hoteller i Williams, vil man muligvis vågne til lyden fra toget, der tuuutttttutter i meget lang tid, hvilket stemmer meget godt overens med Williams’ kendetegn; Gateway to Grand Canyon.

Er I på et road trip i Arizona, og overvejer I at besøge Grand Canyon, kan vi på det varmeste anbefale, at I lægger vejen forbi Williams.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *