Horseshoe Bend

Horseshoe Bend

Horseshoe Bend; hvor Colorado floden er formet som en hestesko. Da vi nærmer os og kigger ned, åbenbarer der sig pludselig et vidunder af en skønhed under os.

Skrevet af Stine / Foto: Stine


Horseshoe Bend er et af Arizona's fantastiske naturvidundere, og er af samme årsag en populær seværdighed.
Horseshoe Bend er berømt for sin spektakulære udsigt, hvorfra man kan se Colorado floden, der smyger sig i en dramatisk bue omkring de røde klippevægge, hvilket skaber et imponerende panorama.

Panorama view over Horseshoe Bend

Horseshoe Bend er en populær turistattraktion, da muligheden for at opleve et af Arizona's fantastiske naturvidunder kan gøres uden at skulle tage på en lang vandretur eller rejse langt fra civilisationen.
Fra parkeringspladsen og ud til selve ‘Hesteskosvinget' er der kun en ganske kort gåtur til udsigtspunktet, måske 1 km, hvilket gør det nemt at have mindre børn med på turen. Turen foregår i Arizona's karakteristiske ørkenlandskab, hvor alt er tørt og støvet. Når ikke man ved, hvad der helt venter, er det fantastisk overraskelse at gå i fladt område, og så pludselig kigge ned – for at se, at dér, under én, der toner fantastiske Horseshoe Bend frem – næsten som en slags overnaturligt fænomen.

Horseshoe Bend åbenbarer sig under os

Der skal ikke betales for adgang ind i parken, men for parkering på parkeringspladsen.

En naturlig rute på et roadtrip i Arizona, hvor du kan besøge Horseshoe Bend, er at tage Highway 89 fra Flagstaff mod nord og derefter følge Highway 89 til Page.
Horseshoe Bend ligger kun cirka 10 miles (ca. 16 km) sydvest for Page og er let tilgængelig fra byen. Dette giver dig mulighed for at besøge både Horseshoe Bend og andre seværdigheder i området som Antelope Canyon, Glen Canyon Dam og Lake Powell.
Lake Powel ligger både i Arizona og Utah, så kører I rundt i området, vil I opleve, at I kan komme til at krydse statsgrænserne stort set uden at opdage det.
Der er mange smukke naturområder, klippeformationer og vandaktiviteter at udforske omkring Lake Powell.

Lake Powell

Hvilket rejsetidspunkt er det bedste

Generelt er det bedste tidspunkt for et besøg ved Horseshoe Bend i foråret og efteråret.
I foråret (marts til maj) er temperaturerne milde, og er I heldige, kan I måske sågar opleve ørkenens “super bloom”, hvor ørkenens blomster springer ud.
I efteråret (fra september til november) er lyset i området efterårsagtigt og temperaturerne moderate.
Sommeren i ørkenen er ekstrem varm, hvilket besværliggør fysisk aktivitet, hvorimod vinteren kan være ganske kold i Page.

Overnatning i Page

Vi lagde vejen forbi Page i forbindelse med et weekend road trip i den nordlige del af Arizona på vej mod Monument Valley, hvor vi overnattede.
Har I selv planer om at overnatte i Page, kan I finde hoteller i Page her (reklamelink).

Overvejer I selv et road trip i området, kan I med fordel kombinere jeres tur til Horseshoe Bend og Lake Powell med et besøg til andre seværdigheder i den nordlige del af Arizona, blandt andet Monument Valley.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *