Cowboy i Monument Valley

Monument Valley

En af Arizona's allerstørste seværdigheder er Monument Valley. Naturen her er exceptionel, og oplevelsen af hele området er enestående.

Skrevet af Stine / Foto: Stine


Uanset med hvilket udgangspunkt I tager jeres road trip rundt i Arizona, vil I højst sandsynligt ikke kunne undgå at få følelsen af, at I rejser fra én verden til en anden, når I bevæger jer fra Arizona's større byer og ind i Navajo Nation, hvor Monument Valley ligger.
Navajo Nation's golde landskab og vindblæste vidder virker uendeligt stort, og samtidig står storbyerne og forstædernes ørken-amerikanske huse og velstand pludselig i ganske tydelig og stærk kontrast til Navajo Nations utallige faldefærdige huse og omgivelser, der visse steder vidner om kummerlige forhold.
Navajoland rummer dog en fuldstændig ubeskrivelig skønhed i form af en særpræget natur, der er uden sammenligning. Omkring Monument Valley er sågar en nærmest magisk stemning.

John Wayne klippe Monument Valley

Stemningen og lyset over hele Monument Valley er en sælsom oplevelse. Tag en tur i enten egen bil eller med en guide (vejen er meget hullet og bumpy) gennem parken, og nyd naturens mesterværker. Følelsen af at befinde sig midt i indspilningen af en westernfilm er så stærk, at man lige må knibe sig i armen.
De røde klipper, det særlige lys, menneskerne på heste, naturens dæmpede lyde. Det er en helt enestående oplevelse.

Det kan I opleve i Monument Valley

Monument Valley parken

Der er så meget at se i området, der ligger i grænselandet mellem Arizona og Utah, så alt efter hvor meget tid I har til rådighed, vil I kunne sammensætte en tur, der svarer til jeres behov.

Monument Valley er kendt for sine imponerende sandstensklipper og formationer med stejle sider og flade toppe, der dramatisk toner frem i ørkenlandskabet. Synet er imponerende, specielt i det lys, der ligger over Monument Valley i solopgangen og solnedgangen.
I det hele taget er lyset fuldstændig uden sammenligning i hele dalen. Det kan ikke forklares, men bør opleves.
Der er ikke megen lysforurening i området, hvorfor alting står stærkere – også efter at solen er gået ned, og stjernerne står skarpt på himlen.

Skumringstid i Monument Valley

Det er muligt at udforske Monument Valley på forskellige måder. Mange vælger Monument Valley Scenic Drive, der går gennem dalen, og giver de mest spektakulære views. Med beliggenhed i Navajo Nationen kan guidede ture i området med fordel købes af Navajo folket. Det giver rig mulighed for indsigt i områdets kultur og historie.
Der er ligeledes vandrestier i området, der giver rig mulighed for at udforske dalen til fods. Vigtigt er det dog, at respektere lokale regler og anbefalinger i forhold til at begå sig i området.

Hvilket rejsetidspunkt er det bedste

Generelt er det bedste tidspunkt for et besøg i Monument Valley i foråret og efteråret.
I foråret (marts til maj) er temperaturerne milde, og er I heldige, kan I måske sågar opleve ørkenens “super bloom”, hvor ørkenens blomster springer ud.
I efteråret (fra september til november) er lyset i området efterårsagtigt og temperaturerne moderate.
Sommeren i ørkenen er for varm, og vinteren for kold.

Hoteller i Monument Valley

Solopgang i Monument Valley

Der er forskellige overnatningsmuligheder, herunder campingpladser og hoteller med udsigt over Monument Valley, der er drevet af Navajo-stammerne.
Vores anbefaling er, at booke et værelse på ”The View”, hvis værelser alle har udsigt til de ikoniske stenformationer. På den måde kan I både opleve de smukkeste solnedgange og solopgange fra selve værelset, men også indtage morgenmaden med en udsigt I højst sandsynligt aldrig glemmer.

I kan se overnatningsmulighederne i Monument Valley her (reklamelink).

Sådan oplever I bedst kulturen

Monument Valley er en imponerende naturoplevelse, der viser ørkenen fra sin allersmukkeste side. Samtidig er det et stærkt møde med Navajo Nationens kultur. Alt i området er ejet af Navajo folket, og er I interesserede i kultur, er det gennem interaktion med lokalbefolkningen, der tilbyder guidede ture og kulturelle aktiviteter, samtidig muligt at få indsigt i Navajo kulturen og historien.
Besøg Navajo Visitor Center, hvor I kan få information om området, finde ud af hvilke ture og aktiviteter, der er tilgængelige og passer til jer, og derigennem også kan få kontakt til lokale guider og tjenester.
I kan på Monument Valley Navajo Tribal Park finde alle brugbare informationer til et besøg i parken.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *