Watson Lake

Prescott og Watson Lake i oktober

Skal jeg anbefale en efterårsaktivitet i Arizona, vil det klart være at besøge Prescott og Watson Lake i oktober. Kombiner det med en pumpkin patch, og lykken er gjort.

Skrevet af Stine / Foto: Stine


Prescott. èn af vores absolutte favoritbyer i Arizona, som vi altid tager til, når sommeren her i East Valley bliver lidt for varm, og når vi trænger til at komme væk fra storbyens hektiske tempo.
Prescott har en rig historisk baggrund, som værende tidligere territorial hovedstad i Arizona, hvilket byen også bærer præg af. Prescott's by-kerne emmer af atmosfære, og har masser af historiske bygninger, museer og butikker, som bærer stilen med sig.
I hjertet af centrum ligger Whiskey Row, som er fyldt med restauranter og barer. Flere omkringliggende butikker har personale, der er klædt ud, som i The Wild West. I Prescott Heritage Western Heritage Center kan I gå rundt, mens I ser udstillinger og læser om den vestlige kulturarv.
På den anden side af den livlige hovedgade, ligger byens arkitektoniske perle af et rådhus. Her er der ofte en eller anden, mere eller mindre talentfuld, der optræder i midten af alting, mens folk sidder på tæpper i det bløde græs.
Rundt omkring i sidegaderne ligger der skønne, små butikker og caféer. I weekenderne er der ofte et band, der spiller for fuld skrald, så det kan høres ud i hvert gadehjørne.
Generelt hviler der en fantastisk stemning i Prescott. Folk er overordentligt venlige og imødekommende, og er oftest klar på en lille snak om vind og vejr.

Et godt tidspunkt at lægge vejen forbi Prescott er i oktober, hvor byens fine træhuse er pyntet enormt stemningsfuldt op til Halloween. Det er smukt og nøjagtigt lige så amerikansk, som man overhovedet kan forestille sig.

Hus pyntet til Halloween i Prescott

Halloween er en stor begivenhed i Prescott

Når vi er i Prescott, spiser vi altid på Raven Café, der ligger en kort gåtur fra hovedgaden. Caféen er laidback, har masser af glutenfri mad og samtidig den skønneste udsigt fra tagterrassen. Indimellem øverdøves byens lyde af cikadernes sang, når man sidder her og nyder udsigten.

Tagterrassen på Raven Café

Mortimer Farms

På turen fra Phoenix mod Prescott og Watson Lake er det muligt at få en lokal oplevelse, som vi synes er værd at tage med. Særligt hvis I er i området i oktober, hvor Halloween fejres. Det er en stor ting i USA.
Mortimer Farms ligger i Dewey, ca. 15 minutters kørsel fra Prescott, og her kan I opleve en af de ‘berømte' pumpkin patches. Halloween og pumpkin patch hænger fuldstændig sammen her i USA, og er populære destinationer for folk, der ønsker at opleve efterårstraditioner og finde flotte græskar til udskæring af græskarhoveder. Mortimer Farms er ingen undtagelse, og er så american as it gets. Marker med store græskar og majs, der ligger så fint og byder på filmiske scenarier. Sommerfugle, der flakser smukt omkring, og en gårdbutik, der sælger grøntsager og søde kager fremstillet af lokale råvarer.
I weekenderne i oktober er der aktiviteter som hestevognskørsel, skattejagt, madboder og countrymusik.

Punpkin patch ved Mortimer Farms

Friske grøntsager på Mortimer Farms

Watson Lake

Er I i Prescott, er Watson Lake et ‘must go to'. Søen er med længder en af de smukkeste naturskønheder i området, og her hviler en næsten magisk stemning, specielt ved solnedgang.

Watson Lake er omgivet af imponerende sandstensklipper og et virkelig særpræget landskab. Lyset er derefter. Det eventyrlige skær blandet med spektakulær natur og horder af guldsmede, der flakser omkring, gør oplevelsen overnaturlig.
Søen tilbyder muligheder for kajaksejlads, kano og fiskeri. Der er også vandrestier rundt om søen og i det omkringliggende område, hvilket gør det til et godt sted for for små gåture. Det er også muligt at prøve kræfter med klatring her.
Der er picnicområder ved søen, hvor man kan nyde sin frokost med udsigt over det naturskønne landskab.

Watson Lake

Pigerne ved Watson Lake

Overnatningsmuligheder i Prescott

Vi er vilde med Prescott. Samtidig er stemningen omkring Watson Lake one of a kind, hvorfor et besøg til Prescott-området er ideelt til dem, der ønsker at opleve noget andet end de gængse turistdestinationer i Arizona.
Planlægger I at besøge Prescott, kan I se de mange overnatningmuligheder i Prescott her (reklamelink).

Prescott's bymidte

Mangler I inspiration til, hvilke andre helt særlige byer, der er et besøg værd i Arizona, så kan I her læse om Sedona. Sedona er en af Arizona's allersmukkeste byer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *