Drømmer I om rejser til Thailand, kan I her læse om Koh Lanta (4 af 6)

afslapning i thailand med børn på koh lanta

Koh Lanta

Dette er del 4 af 6 rejsebeskrivelser fra en 3,5 måneders lang rundrejse i Asien.
Efter et besøg i både Ao Nang, Koh Lipe, Langkawi i Malaysia og i Hat Yao i Trang Provinsen, følger her en beretning fra Koh Lanta.

Nå, men så fik vi da også oplevet Koh Lanta! Om man kan lide øen eller ej, er nok hovedsageligt betinget af, hvilke ønsker man har for sin rejse dertil, og også hvilke forventninger man har til, hvad man skal se på Koh Lanta.
Heldigvis er der dog mange andre rejsende, der har været så heldige at have gode oplevelser på øen.

Læs bl.a. her om Anneli’s 4 ugers ferie i Thailand med børn, hvor familien opholdte sig på Koh Lanta, hvilket var en stor succes.

For vores vedkommende var det fint at opleve Koh Lanta, som så mange altid har snakket om, som værende et lækkert sted. Vi kunne nok bare ikke se det. Måske vi var landet det forkerte sted på øen, måske vi ikke havde fået forventningsafstemt ordentligt.  Eller også havde vi bare allerede nu oplevet så mange smukke steder og seværdigheder, at der skulle mere til at imponere os!
Bevares – der var en rigtig god og uformel stemming på øen, men lige præcis for vores vedkommende virkede det ikke, som noget særligt. Vi fik ikke rigtig den der stemning af, at det, der var at opleve på Koh Lanta, var noget, vi ikke ville kunne finde andre steder – det var sådan lidt… ligegyldigt…

en lille hytte på koh lanta det første sted vi boede

Det første sted vi boede, var ejet af en af de “indfødte”, som han kaldte sig selv.
Han forklarede, at det kun var ganske få steder, der reelt var ejet af thailændere, og at mange udlændinge havde købt det meste af jorden op for mange år siden. Jeg husker ikke, hvad stedet hed, men planlægger I selv at tage til Koh Lanta, kan I se alle overnatningsmuligheder på Koh Lanta her.
Som et ekstra lille velkomstkrydderi, der lige kunne lægge bunden for en “glædelig” oplevelse af Koh Lanta, forklarede han endvidere, at de “rigtige thailændere” på Koh Lanta i bund og grund var utrolig trætte af turismen, og at de hellere ville leve som i gamle dage. Turisterne fordærvede deres kultur, mente han, og han ville hellere være fattig og fri, end afhængig af udlændinge. Sådan!
Vi mærkede tydeligt hans modvilje i forhold til turister – på trods af, at han ejede et resort – og også at han var yderst politisk aktiv.
Måske hans holdning til turister gennemsyrede stemningen på Koh Lanta, eller også var Koh Lanta reelt allerede “ødelagt” rent kulturelt – og det var øjensynligt det, der gik direkte i vores system, og dermed allerede fra starten desværre påvirkede vores møde med øen i en negativ retning.

de lyshårede børn tiltrak opmærksomhed

Koh Lanta var altså for os ét af de få steder, hvor vi ikke blev mødt af særlig meget venlighed eller med varme.
Heldigvis er der dog mange andre rejsende, der har været så heldige at have gode oplevelser på øen.

Seværdigheder på Koh Lanta

Vi talte meget om, hvad man skal se på Koh Lanta, og bestemte os derfor for at give os i kast med de gængse turist-ting – som f.eks. at besøge et elefantbørnehjem, og også at ride på elefanter. Elefantridning er ikke at anbefale af flere årsager! Det er for det første dyremishandling, og for det andet er det farligt. Just saying! På daværende tidspunkt var det dog ikke noget, vi tidligere havde tænkt på – der kom først efterfølgende.
Vi red igennem bakket junglelandskab, mens jeg krampagtigt holdte fast i Clara, da man sidder elendigt og uden at være spændt fast. Jeg var i krampe, da vi kom af elefanterne, og bare glad for, at vi overlevede – eller i det mindste ikke faldt ned!

 

I vores jagt på Koh Lanta's seværdigheder og på at finde det dér helt særlige spot, som vi forestillede os, at Koh Lanta da måtte have, siden folk omtalte øen SÅ positive vendinger, besluttede vi os for at leje en bil.

der er vel plads til mange i en tuk-tuk

Egentlig ville Michael gerne have haft lejet en tuktuk, men da han fik en prøvekøretur – med sig selv som chauffør – blev han enig med sig selv om, at det nu nok alligevel var for uansvarligt, hvis han skulle til at lege tuktuk-chauffør på Koh Lanta. Styring og balancepunkt i et sådan køretøj er vist ikke for europæere.

i den anden ende af koh lanta oplevede vi en lidt bedre stemning

Det blev altså leje af en bil, og med en sådan på hånden kørte vi om på østsiden af Koh Lanta, hvor der eftersigende skulle være knapt så mange turister.
Det blev til en super skøn og hyggelig tur til et stille og roligt landskab, som på ingen måde var overfyldt, og hvor stemningen var helt afslappet og anderledes.
I det hele taget blev leje af bil vores fortrukne rejseform, da det var dejligt nemt selv at kunne bestemme farten – og tissepauserne – med de kære små.
Ellers var vi jo, som man jo nok er, når man er i troperne, nærmest hele tiden i nærheden af vand, som vi meget gerne badede i.

en stime af fisk i vande ved koh lanta

En af dagene ved stranden oplevede vi en kæmpe sort skygge i vandet, som bevægede sig. Det så vildt underligt ud, og både ufoer og olieforurening vae idéer, der dukkede op i vores indre. Det var slet ikke så uhyggeligt, men viste sig i stedet at være en kæmpe stime af fisk, som havde samlet sig tæt på kysten. Dykkermaske og snorkeludstyr kom på i en fart, og det var et fantastisk syn for både store og små, at iagttage de tusindevis af fisk samlet på et sted.
Stimen dannede en hel væg i vandet fra bunden til vandoverfladen, og vi kunne svømme helt tæt på og også igennem stimen.

Maden og prisniveauet på Koh Lanta lå generelt på et rigtig fint niveau, hvorimod øen skuffede os på alle andre områder.
Vi var derfor nærmest ikke mere end ankommet, før vi begyndte at længes efter at rejse væk igen, og bevæge os mod det mere autentiske Thailand – uden for mange plastikdimmere og turister.
Derudover brugte vi de stille aftener på at snakke om, hvordan det mon ville blive for børnene at komme hjem til Danmark igen.

hygge på stranden ved koh lanta

Ville de mon lynhurtigt falde ind i den vante gænge? Og hvad med legekammerater og nye relationer, der var blevet dannet i den tid, vi havde været væk? Vores ældste var jo netop startet i skole 3 måneder forinden, vi var taget afsted, og der sker meget i børns liv på 3,5 mdr.
Hvordan mon det ville blive at sende børnene i institution igen, og ikke være sammen med dem fra morgen til aften hver dag. Hvad mon børnene ville sige til vores danske strande til sommer – og ikke mindst temperaturen i vandet. Vi talte også om, hvor dejligt det ville blive igen at få en rugbrødsmad og selv at lave aftensmad. Hvor fantastisk det ville blive at være sammen med familie og venner igen. At sove i en seng uden sandkorn, og at benytte et toilet, der havde træk og slip.
Vi så frem til alle de gode ting, der forhåbentlig ventede os de sidste par uger i Thailand, og vi længtes samtidig efter at komme hjem igen – med nogle livslange, fantastiske, lærerige rejseminder og oplevelser i bagagen.

thailand-button

 

Der forekommer reklame i indlægget. Reklamen er i form af henvisninger til netshops, der forhandler de produkter, vi selv har haft stor glæde af at medbringe på vores rejser, og som vi derfor anbefaler til andre. Købes produkterne via vores links, får vi provision af salget. For mere information, kan I evt. læse mere i vores cookie- og privatlivspolitik.

2 Comments on Drømmer I om rejser til Thailand, kan I her læse om Koh Lanta (4 af 6)

 1. Er på Koh lanta nu. Ville ønske jeg havde læst denne artikel inden jeg bestilte rejsen. Kan bekræfte forholdene er som beskrevet. Det er IKKE blevet bedre med tiden.

  • Hej Thomas.
   Tak for din besked 🙂 Kan høre, at Koh Lanta heller ikke lever op til jeres forventninger… 😉
   Det er bare at få det bedste ud af det så – eller at komme videre! Der findes heldigvis mange andre steder i Thailand, som er underskønne og mere autentiske.
   Jeg håber, at I finder en løsning.
   Fortsat god rejse.
   De bedste hilsner fra tågede og regnfulde Danmark

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*