San Diego's strande indbyder til ferie

Ferie i San Diego

En ferie i San Diego skuffer ikke, og byen kan med lethed komme på listen over ens yndlingsbyer i USA.
Den unikke kombination af californisk vibe, fantastiske strande, og kulturelle oplevelser er enestående, og medfører, at man har lyst til at komme tilbage igen og igen.

Skrevet af Stine / Foto: Stine


San Diego

Næst efter stort set alle de oplevelser, som Arizona kan byde på, må jeg erkende, at San Diego er blevet min helt store kærlighed. Den by er ganske enkelt fantastisk, og en ferie i San Diego opfylder de fleste af de ønsker, man kan have om den perfekte kombination af californisk storby- og strandliv. Amerikansk og mexicansk kultur virker til at forenes på allerbedste vis lige præcis i San Diego. Overalt fornemmes områdets kulturer, og mad fra alle verdens hjørner kan indtages på byens mange restauranter og caféer.

På et klassisk road trip i den vestlige del af USA synes vi, at man bør lægge turen forbi San Diego i stedet for Los Angeles, hvis man har et ønske om at opleve den vaskeægte californiske vibe. San Diego emmer af den, hvorimod Los Angeles med tiden virker til at have ændret sig mere i retning af hårdt storbymiljø, larm og utryghed. Til gengæld hviler der en særlig stemning af ferie og ubekymret glæde over San Diego, som derudover faktisk er temmelig hyggelig og velordnet af en amerikansk storby at være.
For vores vedkommende ligger San Diego kun 5,5, times kørsel fra vores hjem i Arizona, hvorfor en smuttur dertil er helt ideelt, når ørkenvarmen lægger sig over Phoenix, og lammer enhver form for aktivitet.
Turen mellem Phoenix og San Diego går gennem det fineste landskab, og et godt stykke af vejen kører man langs muren til Mexico. En reminder om de store problematikker, der netop er at finde i grænseområdet mellem USA og Mexico.

San Diego i skumringstimen
San Diego set fra havnen om aftenen

Af en storby virker San Diego faktisk ganske overskuelig og indbydende, og så gemmer byen på en masse små finurlige oplevelser. Man kan drikke en kold cola på den café, hvor en del af Top Gun er filmet, man kan nusse rundt i Little Italy eller se lidt af det gamle Chinatown. Alt sammen uden at føle, at man mister overblikket eller på nogen måde føler sig utryg på trods af, at man faktisk bevæger sig rundt i en storby. Her er rart og afslappende, og folk er venlige og imødekommende.
Et af byens hyggeligste områder er Gaslamp Quarter, som ligger lige bag havnepromenaden, og er en super stemningsfuldt bydel med masser af barer og restauranter.
Her er smukke, historiske bygninger og masser af ting at kigge på, shops og restauranter. Der er sådan lidt livlig strøg-stemning over Gaslamp Quarter, da der ikke er gennemkørende trafik. Her er masser af mennesker og små cyklevogne med lys og høj musik, der tilbyder at bringe folk fra A til B for en god sjat penge. Det er muligt at købe sig til forskellige oplevelser, blandt andet en true crime tur, hvor man bliver ført rundt til byens historiske steder, og samtidig får en beretning om San Diego's udvikling gennem årene. Slutteligt får man lidt makabre historier om de crimes, der er begået. Man kan også spare de 30 dollars det koster per person, og i stedet selv promenere rundt i området, mens man nyder stemningen.

Overordnet set findes der masser af aktiviteter i og omkring San Diego. San Diego Zoo er for eksempel en af verdens mest berømte zoologiske haver, og Balboa Park er berømt for at være et kulturelt knudepunkt.

Den gamle bydel
Gaslamp Quarter i San Diego

Overnatning på en ferie i San Diego

Bo eventuelt på Hilton San Diego Bayfront (reklamelink) – absolut fantastisk beliggenhed kun en spytklat fra Gaslamp Quarter og direkte på havnepromenaden – og med den fineste udsigt over byens lys og liv. Her kan I parkere bilen i det store parkeringshus, der ligger direkte ved hotellet. Det koster 40 dollars i døgnet.
På havnepromenaden lige direkte foran hotellet ligger luksuriøse yachts, boutiques og restauranter, og så er her et fint flow af liv. Byens højhuse danner i baggrunden den lækreste kulisse.

Hilton San Diego Bayfront ligger direkte på havnen
Udsigt fra hotellets værelse på Hilton San Diego Bayfront

Når I går langs havnepromenaden, vil I samtidig kunne besøge USS Midway, et gammelt hangarskib, der har været brugt i mange krige, og som er kolossalt stort. Skibet fungerer i dag som museum, og er velbesøgt af turister fra hele verden.

USS Midway

I det hele taget er havnefronten virkelig et lækkert sted at opholde sig, hvis I holder ferie i San Diego. Om aftenen kan I måske være så heldige, at I oplever, at forskellige bands spiller på den store scene, som ligger et godt stykke ude på kajen. Man kan endda muligvis være så heldig, at man støder på gamle kærligheder i form af bands, som man bare elsker. Som jeg, da jeg tilfældigvis pludselig hørte ”Mr. Jones”, som vækkede minder fra 90’erne, hvor jeg bare elskede Counting Crows, og nu pludselig stod lige foran dem på havnen i San Diego søndag aften.
Her er en fantastisk atmosfære af marine-life med masser af flotte både, mennesker, der promenerer langs kajen, og små hyggelige turistshops, der sælger krimskrams.

San Diego’s flotte strande

De strande, der ligger omkring San Diego har lige præcis den californiske stemning, som man drømmer om. Efter vores mening ligger her nogle af Californiens mest naturskønne strande, hvor man næsten får lyst til at nynne Beach Boys’ ”good vibrations”, mens man kaster sig i bølgen blå, eller blot går barfodet i vandkanten, mens man iagttaget alle surferne og de unge mennesker, der er i gang med en masse aktiviteter på stranden og i vandet.
Ocean Beach og Pacific Beach har begge den dejligste laidback stemming, og scenariet er helt filmisk. En slags badehuse spredt ud over en stor mole udgør boliger, og her hygger beboerne sig sammen, mens andre sidder på lækre solstole og nyder en bog.
De små botiques, der ligger i området, sælger surf-gear og badetøj. Fra caféerne lyder masser af snak, grin og energisk musik. Et par lidt mere tvivlsomme typer sidder rundt omkring på bænkene og ryger en joint, mens smarte mænd og kvinder dyrker motions langs promenaden. Lyset her er fantastisk, næsten blåt. Mødet mellem sol, strand og vand medfører, at man må knibe øjnene sammen.
Er man mere til det fornemme, kan man lægge vejen forbi La Jolla, som har et touch af Rodeo Drive med et pust af beach stemning. Det er også her, at man kan se de vilde søløver ligge og sole sig på klipperne, mens pelikanerne flyver rundt på jagt efter en snack.
Kyststrækningen her er mere rå og klippefyldt, men selve området emmer af feriestemning, og har et væld af butikker og caféer.

Coronado Island ligger kun en smuttur fra fastlandet, og vi synes faktisk, at det er et must at besøge øen.
En tur over hængebroen Coronado Bridge giver det skønneste view ud over hele området og San Diego Bay, og I kan enten tage en shuttle til Coronado Island eller køre i egen bil.
Coronado Island er en perle af filmisk skønhed. Det føles en smule, som at træde ind i en amerikansk film, når man befinder sig midt på øen. Man må lige knibe sig lidt i armen, fordi hele scenariet næsten virker uvirkeligt. Hotel Del Coronado, som blev åbnet i 1888, åbenbarer sig som en arkitektonisk skønhed, og leder tankerne hen på nogle af de smukkeste fortællinger fra gamle dage om romantiske øjeblikke på strandhoteller, der er så flotte, at de næsten overgår fantasien.
Over selve centrum hviler en eksklusiv vibe. Her ligger eksklusive butikker, caféer og kunstgallerier, der er så fine, at man ikke kan undgå at blive draget. Den lækreste brunch kan indtages på den franske café Little Frenchie, der har Michelin stjerner, og serverer croissanter og quiche, der smager så englene synger, når de indtages på fortorvet til duften af californisk havbrise.

Little Frenchie på Coronado Island

Når man bevæger sig ned mod kysten, åbenbarer sig den flotteste kyststrækning, vi endnu har set her i USA. Brede, hvide sandstrande og klart blåt vand under en gennemtrængende skyfri himmel. Ganske enkelt bare skønhed og ro i sin reneste form.

Bedste rejsetidspunkt for en ferie i San Diego

San Diego har et skønt klima året rundt med masser af solskin og milde temperaturer.
Somrene kan være varme, og vintrene kolde. Ønsker I strandferie, kan somrene være ideelle, mens foråret og efteråret byder på temperaturer, der lægger lidt mere op til aktiviteter.

Overvejer I selv en ferie i det Vestlige USA, kan I finde masser af inspiration til oplevelser i særligt Arizona på min side om USA.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *