Har I lyst til at spare penge, så I kan rejse noget mere? Så læs her!

 spar-penge

Har I lyst til at spare penge?

Er vi tilfredse med vores livsstil?

Hvordan man som familie forbruger, hænger naturligvis sammen med hvordan ens værdigrundlag er.
Det er altid godt at overveje sine forbrugsmønstre, og hvorfor man agerer, som man gør.
Stil jer selv spørgsmålet; Er vi tilfredse med vores livsstil? Har vi brug for alle de ting, vi anskaffer os? Gør det os lykkeligere? I så fald; hvorfor?
Er det de materielle goder, der giver jer en god livsværdi? Eller kan det tænkes, at nøglen til lykke og et godt liv kan findes andre steder, end der hvor I i første omgang søger?

Jeg var ikke tilfreds!

For et år siden sagde jeg mit job op! Jeg var led og ked af mit liv, og den måde, vores hverdag (ikke) fungerede på.

Hver morgen, når vækkeuret ringede, slæbte jeg mig tung ud af sengen med en trist følelse af, at ”nu starter det hele bare forfra igen!”, og når jeg kørte mod mit arbejde, var det med en utilfreds og træt fornemmelse i hele kroppen. Jeg havde konstant dårlig samvittighed – og ligeledes et enormt overforbrug! Jeg købte mig fra dårlig samvittighed over manglende tid og overskud til mine børn, købte mig til lykkefølelse i kraft af lækkert tøj, som kunne stive mit selvværd af, købte dyrt og færdiglavet takeaway og en masse andet ligegyldigt.

Jeg var utilfreds helt ind i knoglerne, men kunne ikke finde en løsning. Var overbevist om, at jeg ikke ville kunne undvære den løn, der hver måned tikkede ind på kontoen, og som i den grad blev brugt på ting, der kunne dulme bevidstheden om, at min livsstil ikke længere passede til mig, og at en ændring heraf krævede aktiv handling!

Det var med en smule frygt for, hvad fremtiden mon ville bringe, at jeg sagde mit job op. Mest af alt en frygt for, at vores økonomi ikke kunne bære det.
Hvis ikke jeg syntes, at vi havde haft penge nok indtil videre, hvordan ville det så mon ikke se ud i fremtiden med kun én indtægt????

Ved at sætte os nogle mål, blive bevidste om vores måde at bruge penge på og samtidig blive klar på, hvad vi ønskede at prioritere i vores liv, fik vi fjernet alt unødvendigt fra vores hverdag, og oplever nu, at vi næsten har flere penge mellem hænderne, end vi havde mens vi begge havde et fast arbejde!!!

Ved at bruge færre penge på ting, som i det lange løb ikke har nogen stor værdi i forhold til vores livskvalitet, har vi pludselig fået flere penge til det, der reelt har betydning for, om vi har mulighed for at leve vores liv i overensstemmelse med vores værdier.

Det betyder, at vi – hver gang vi er ved at foretage et impulskøb – liiiggeee overvejer en ekstra gang, og så sender den næste destination på vores rejseliste en tanke.

Tilvalg og fravalg

Men, men, men; Et tilvalg betyder ofte også et fravalg, og det skal man gøre sig klart!

Vores råd er derfor, at man i første omgang laver en liste over de ting, der har den største betydning i ens liv! Få derigennem skabt et overblik over, hvad der betyder noget for lige præcis jer.
Få dernæst så gjort det allervigtigste; Prioriter! Prioriter! Prioriter!

Som familie har vi prioriteret en af de helt store ting, som betyder noget for os; at rejse!
At foretage en sådan prioritering har betydet, at vi har måttet fravælge mange af de ting, vi ellers tidligere har sat stor pris på, nemlig;
Dyre biler, café- og restaurationsbesøg, fastfood, sommerferier til charterdestinationer, Legoland, Lalandia, impulskøb, dyrt tøj, dyre sko, mærkevarer, designermøbler m.m.

Indrømmet, der kan være perioder, hvor luksusvarer i dén grad savnes, men i det store hele er vi lykkeligere nu og har en langt bedre hverdag, end før i tiden.

Står I selv ved en skillevej, hvor I har behov for at foretage ændringer i jeres liv, har I brug for forslag til, hvordan I kan spare sammen til at rejse noget mere, eller ønsker I ganske enkelt bare at passe på jeres penge, kan I her få et par idéer til, hvordan I bedst muligt kan spare penge:

27 tips og ideer til at spare penge

 • Læg et budget og forsøg at holde det!
  Vær struktureret og detaljeret omkring dette budget. Følg op og hold øje mindst én gang om måneden, så I hele tiden har fingeren på pulsen omkring jeres forbrug.
 • Lav en madplan! Køb ind til madplanen én gang om ugen, således I ikke skal handle flere gange ugentligt, og dermed også fristes af andre og unødige ting.
 • Køb ind i butikker, der har gode råvarer til billigere penge. Discountbutikker er ikke at kimse ad – her kan der være store besparelser at hente på madbudgettet.
  Hold samtidig øje med tilbud – både på mad, men også andre varer. Tjek ligeledes pricerunner eller andre sider, f.eks. Tilbudsugen.dk, der sammenligner priser på bl.a. bleer, madvarer m.m.
 • Husk altid at medbringe jeres egne plastikposer eller et indkøbsnet, når I køber ind! Plastikposer er dårlige for vores miljø, og samtidig er de rigtig dyre. En plasticpose koster ca. 3 kr. – gang det op i hvor mange gange I handler ugentligt, og hvor stor en årlig udgift det reelt er i jeres budget.
 • Hold ”restedag”! Måske I ofte oplever, at I har en rest tilbage efter jeres aftensmad. Er den ikke stor, ryger den måske ud i skraldespanden. Et godt råd er at fryse hver rest ned i en lille plastikbøtte eller i foliebakker, og når I så har samlet en del rester, kan I holde jeres egen lille ”buffet” med de forskellige små-retter. I mindsker på den måde madspild, og sparer samtidig penge. På en travl dag er rester en fin løsning i stedet for fastfood/takeaway.
 • Lav mad i større portioner, og frys ned. På den måde får I udnyttet alle jeres råvarer, og har ligeledes mad til dage, hvor I har travlt, og hvor I derfor nemmere kan lokkes til at købe de hurtige og dyrere løsninger.
 • Køb jeres kød i store portioner. Find evt. en landmand, der sælger halve til hele kalve eller grise. Kvaliteten og kg-prisen er på den måde bedre.
 • Bag selv! Brød er dyrt – og vi spiser meget af det!
  Har I en travl hverdag, er det måske ikke lige brødbagning, der står øverst på prioriteringslisten, men forsøg at lave en hyggestund ud af det sammen med børnene. Bag evt. store portioner brød på de kedelige søndage, hvor det regner, og hvor I alligevel foretager jer noget indenfor. Lad børnene måle og veje af – det er både god træning i hovedregning og lærerigt på en masse andre måder.
  Bager I stort, er der både til morgenmaden og til madpakken. Det smager godt, er sundere og kan samtidig være en hyggelig beskæftigelse – og så sparer I penge!
 • Tag på frugtplantager i perioden for ”pluk selv”. Der er penge at spare i ”pluk selv”, da frugten ved egen kraft kan anskaffes billigere. Pluk jordbær, brombær, æbler, pærer, blommer m.m. og frys ned til vinterens forråd.
 • Sælg jeres brugte, men gode tøj og legetøj på Trendsales, DBA eller nettets loppemarkeder. Der er gode penge at hente her. I stedet for at smide tøj ud, kan I få fine penge for jeres brugte tøj, og disse kan kommes i sparegrisen til rejsen, der venter forude.
 • Køb også gerne brugt tøj og legetøj. Der er masser af lækkert og knapt brugt tøj at købe på trendsales, DBA og diverse loppemarkeder.
 • Så længe børnene er små, er de ikke (SÅ) forfængelige! Lad dem arve hinandens tøj. Det sparer jer rigtig mange penge på tøjbudgettet.
 • Hold løbende øje med netbutikkernes tilbud, og køb så tøj (også vintertøj), når der er kampagner med store rabatter.
 • Vær bevidste om jeres strømforbrug. Skift jeres jeres el-pærer ud med energibesparende pærer. Køb led-pærer på tyske webshops – der er store besparelser at hente.
  Sluk for lyset, når ikke I befinder jer i et rum, sluk for kontakter til elektriske apperater, når ikke I benytter dem, tør jeres tøj ude om sommeren, og forsøg kun at bruge tørretumbleren, når det er strengt nødvendigt. Sørg ligeledes for at vaske tøj færre gange ugentligt – saml i stedet i større bunker.
  Det er ikke kun godt for pengepungen, men også for miljøet
 • Sluk vandet, mens I børster tænder, og tag kortere bade. Få installeret en vandsparer i både bruseren og i vandhanerne.
 • Tjek jeres forsikringer, og indhent tilbud ved de forskellige forsikringsselskaber – der er ofte mange penge at spare ved at skifte selskab.
 • Er I medlem af en A-kasse; tjek, om I evt. er medlem af en af de dyreste, eller om en konkurrende A-kasse kan gøre det billigere, men med samme betingelser.
 • Sammenlign jeres nuværende bankgebyrer med dem en anden bank ville kunne tilbyde. Er der evt. penge at spare ved at skifte bank?
 • Overvej jeres tv-pakke. Betaler I for noget, I reelt ikke bruger, og er det muligt at vælge kanaler fra?
 • Gennemgå jeres abonnementer; er der nogle, I ikke har brug for?
 • Drop coffee-to-go fra Baresso og andre lækre steder! Tænk over, hvad det koster at købe sådan en kaffe dagligt, og omregn det til et månedligt beløb…
 • Køb en græsslåmaskine og andre større maskiner sammen med naboerne – det har vi gjort, og det fungerer fint!
  Måske der evt. er andre større og dyrere apparater og maskiner, der kunne investeres i sammen med naboer eller familiemedlemmer? Det giver god mening at dele – og også god mening både at låne af hinanden og at låne ud!
 • Kør økonomisk! Brug fartpiloten! Eller lav samkørsel med andre, der alligevel skal den samme vej.
 • Tank bilen op om morgenen eller aftenen, når prisen på benzin er billigst.
 • Overvej, om aktiviteter behøver at koste penge for at være gode! Samværet med ungerne er lige så godt i naturen, som i Lalandia. Der findes en masse gratis aktiviteter i naturen, som er værd at benytte. Der er f.eks. bålhytter, som kan benyttes gratis. Der er flotte strande og skove i Danmark, og her er der mange timer til leg. Måske I har venner eller familie, som har et sommerhus I kan låne gratis?
 • Lær jeres børn at glædes over de små ting i livet. Tag snakke med jeres børn om værdier.
 • Forventningsafstem! Skru ikke gaveniveauet op til højder, hvor jeres pengepung eller prioriteringer i livet ikke kan matche. Måske andre giver dyre gaver til både hinanden, deres børn og jeres børn, men det er jo ikke nødvendigvis ensbetydende med, at I skal det samme.
 • Sammensæt selv jeres rejse. Der er rigtig mange penge at spare på en rejse, hvis I selv booker flybilletter og hoteller. Sørg for at booke rejsen i god tid, da I derigennem ofte kan finde flere afgange og også til en billigere pris. Rejs derudover aldrig en lørdag. Kig i stedet efter afgange på en tirsdag, da afgange på denne dag oftest er billigere. Har I mulighed for det, så rejs også gerne udenfor sæsonen, da det er her, I finder de billigste rejser. Hvis muligt; flyv gerne fra Hamburg, da der her er mange penge at spare – både på billetten, men også på parkering. Læs bl.a om selv-arrangerede rejser til Sri Lanka, Mexico, Thailand og Filippinerne

Meld dig gerne til vores facebookgruppe, så du løbende kan blive opdateret med ny inspiration, guides og tips hvis du vil rejse til spændende steder i verden.

 

Der forekommer reklame i indlægget. Reklamen er i form af henvisninger til netshops, der forhandler de produkter, vi selv har haft stor glæde af at medbringe på vores rejser, og som vi derfor anbefaler til andre. Købes produkterne via vores links, får vi provision af salget. For mere information, kan I evt. læse mere i vores cookie- og privatlivspolitik.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


Follow my blog with Bloglovin