seychellerne med børn

VIl I gerne til Seychellerne med børn? Så følg med på bloggen fremover!

seychellerne med børn

Seychellerne

Efter et år, som har stået i “børnene-rejser-og-mor-og far-bliver-hjemme-og-spiser-billig-havregryn-tegnet”, er tiden ENDELIG kommet, hvor vi kan fortælle om vores næste rejsemål; SEYCHELLERNE!
Dette år er gået med, at vores ældste datter – ud over Cuba – har udforsket Portugal, Peru og Grækenland, og derudover tager mellemste-barnet også et smut til Italien i starten af sommerferien. Det er klart, at vi har været nødsaget til at vende og dreje hver en mønt, undvære på den materialistiske konto, og spise lidt grød i ny og næ. Det giver også sig selv, at jeg på ingen måde er en highfashioned mama, at ungerne stadig går i arvetøj, og at vi på ingen måde kan flashe designertasker eller smarte sko. Til gengæld udlever vi i dén grad vores rejsedrømme, og har for længst indset, at vi ikke både kan blæse og have mel i munden, og at alt derfor handler om at prioritere. Og det er så det, vi har gjort…
I dag er vores datter, Pauline, nemlig blevet konfirmeret, og hendes allerstørste ønske har altid været at opleve Seychellerne. Vores konfirmationsgave til hende er derfor en rejse dertil, og hun skal heldigvis dele den med os andre.

Hvorfor Seychellerne?

Seychellerne har egentlig ikke, som sådan, stået øverst på vores liste over rejsemål, men efter at have undersøgt de muligheder, som Seychellerne byder på, forstår vi nu godt Paulines drømme om at opleve landet.

For det første så elsker vi jo det vand, som f.eks. også er at finde på Maldiverne; turkis, roligt og fantastisk at svømme, snorkle og dykke i. Dét har Seychellerne
For det andet så har Seychellerne regnskov, frodig natur, bjerge og små vandfald, hvilket betyder, at landet dermed også byder på muligheder for nogle gode trekking-ture og naturoplevelser. Landet er bl.a. også kendt for sine ret unikke og kæmpe store kokosnødder, Coco de Mer, som kun findes på Seychellerne.
For det trejde har Seychellerne et dyreliv på land, som er ret unikt; kæmpe landskildpadder, fugle, som kun lever på Seychellerne, verdens mindst frø – og ja, vi kunne blive ved!
Og nårh ja; Strandene på Seychellerne… de skulle eftersigende være nogle af verdens flotteste! Et absolut plus for vandhunde i alle aldre, eller blot for dem, som elsker at befinde sig i paradisiske omgivelser!
Seychellerne har masser af øer, men det er primært de 3 hovedøer man besøger – Mahe, Praslin og La Digue – og vi skal bo på alle 3, cirka 10 dage hvert sted. Ud fra disse øer tager vi nogle udflugter til andre øer.
Selve hovedøerne er ret små. Den største ø, Mahe, hvor en af verdens mindste hovedstæder, Victoria, ligger, er cirka 26 km på det længsted led og 17 km på det bredeste, hvilket betyder, at uanset hvor man bor på øen, så er det muligt at komme alle steder hen. Skal man lave en brugbar sammenligning, kan man sige, at Mahe er lidt større end Samsø og meget mindre en Bornholm 😉
Den mellemste ø, Praslin, er 12 km lang og 4,5 km bred, og den mindste af de 3 øer, La Digue er 5km lang og 3,5 bred. På La Dique kører der ikke nogle biler, men man cykler typisk rundt. Det glæder vi os til; at udforske på cykel – uden frygt for at blive kørt ned.

Seychellerne på “budget”

Måske I, som vi selv har tænkt, synes, at Seychellerne virker som en vanvittig dyr destination?
Og ja, indrømmet så har vi selv været ret forskrækkede over prislejet, når vi har stødt på overnatningspriser til over 100.000 kr. pr. nat – men man kan også, som på Maldiverne, bo forholdsvis billigt i guesthouses eller små huse/lejligheder, som man kan leje til måske 600-1200 pr. nat – og selvfølgelig alt der imellem. Af helt naturlige årsager er vores valg jo også faldet på disse guesthouses! Det kan altså lade sig gøre at komme til Seychellerne med børn – også med en indtægt, som ikke nødvendigvis betyder, at man bor i Whiskybæltet!
For vores vedkommende glæder vi os ihvertfald til at rejse til Seychellerne sammen med vores børn! Vi skal nyde livet, have tid til fordybelse og opleve en ny del af verden, som vi ikke tidligere har besøgt. Det bliver på mange områder en helt anderledes oplevelse, også fordi vi denne gang ikke skal flytte så meget rundt, som vi plejer, men i stedet have nogle baser.
Det bliver super – ALT bliver fantastisk!
Som vi plejer, inden vi tager på vores rejser, vil vi derfor nu begive os ud i nørdernes yndlingsbeskæftigelse; researche, fortælle, vise, you-name-it – finde ALT om Seychellerne – således både vi selv, og andre, som også ønsker at opleve landet, kan få glæde af alle de informationer, som kan være brugbare, inden man tager på en rejse til Seychellerne sammen med børn.
Det næste lange stykke tid vil bloggen ihvertfald af naturlige årsager stå i Seychellernes tegn – har I lyst, så følg med, bliv inspireret og spørg endelig løs!

16 kommentarer til “VIl I gerne til Seychellerne med børn? Så følg med på bloggen fremover!”

 1. Marianne Bagger

  Hej
  Vi planlægger at rejse til Sey dellerne til januar med vores to små drenge. Og glæder os vanvittigt. Vi vil gerne bo på Mahé og Praslin, og rejser på egen hånd.
  Når vi rejser, vælger vi altid boliger med køkken, så vi kan lave en del af vores mad selv. Det fungerer bedst for os.
  Vi planlægger at leje bil, så vi kan komme rundt .
  Mit spørgsmål Er , om vi kan få vores bil med fra Mahe til Praslin? (Så kan vi nemlig få vores indkøbte madvarer med videre til næste sted).
  Håber i kan finde tid til at svare.
  De bedste hilsner Marianne

  1. Hej Marianne.
   Godt spørgsmål! Jeg tror desværre, at jeg bliver dig svar skyldig…
   Vi købte selv det meste af vores mad, og boede på steder med køkkener. Dog slæbte vi ikke så meget med undervejs, og rejste derfor kun med de almindelige færger. Måske du kan finde svar ved Seychelles Travel/https://www.seychelles.travel/en/. Det er da ihvertfald forsøget værd 🙂
   Jeg ønsker jer en fantastisk tur. Seychellerne er underskøn!
   De bedste hilsner fra Stine

 2. Janus Sommerlund

  Hej
  Yak for jeres dejlige beskrivelse af jeres fantastiske tur til Seyshellerne.
  Vi er snart på vej og har valgt selv catering metoden. Rejser faktisk fredag d. 15.2.19
  Jeg vil lige høre dig om et par fif.
  Ved du om det er ok at medbringe tun og makrel påmdåse.
  Samt evt. Røget spegepølse.
  Jeg har ledt og ledt, men kan ikke finde det nogen steder.
  Vi rejser med Condor fra CPH via Frankfurt og videre til Seychellerne.
  Er der ellers noget man må have med hjemmefra for at hilde omkostningerne lidt nede.
  Med venlig hilsen
  Janus Sommerlund
  Mail jsommerlund@gmail.com eller telefon 5071341(

  1. Hej Janus.
   Beklager mit sene svar – her er vi gået i vinterferie-mode, og har dermed lukket ned for det meste 🙂
   Fantastisk med en rejse til Seychellerne i vente!!!! Det er jo allerede i morgen, at I tager afsted!! GLÆD jer!
   M.h.t. dåsemad og røget spegepølse så bliver jeg dig desværre svar skyldig. Beklager. Vi medbragte ikke selv disse ting, men havde diverse knækbrød og nødder med. Det eneste jeg ærgrede mig over, at vi ikke medbragte, var en pose nescafé, havregryn og slik. ALT er dyrt, så fredagssnolder var lidt af en udskrivning 🙂 Jeg tror, at vi gav mellem 50-70 kr. for en pose slik, som så smagte af insektgift! Dog vil jeg sige, at vi ret hurtigt fandt nogle gode løsninger i form af brød, pålæg, frugt og yoghurt, som vi købte i de lokale butikker, og så kunne vi sagtens holde os med frokost og indimellem også aftensmad. Når vi skulle på tur, købte vi de billige mini-pizzaer og samosas ved de indiske købmænd. De har sådan nogle små vinduer, hvor de sælger frokost – man skal blot komme om morgenen, hvis man ønsker at få del i disse, da de hurtigt bliver udsolgt 🙂 Det var billigt og velsmagende. Derudover delte vi takeaway fra de steder, hvor det var billigt. Jeg synes faktisk, at det var ok rent prismæssigt – så længe vi ikke gik for ofte ud for at spiste på restauranter.
   Nu ved jeg ikke hvilken standard I skal bo i, men prøv evt. at kontakte de forskellige steder, og hør dem, om de har karklude og viskestykker til rådighed. Det manglede vi nemlig ét af stederne. Uanset hvor mange gange jeg smed viskestykket på gulvet (tegn på, at det var klamt og brugt), så lagde de det bare op på bordet igen!
   Når vi selv lavede mad, så blev det ikke super lækkert. Måske et par af de der knorr’s færdigretter ville være en god idé at medbringe, hvis I ved, at I ønsker at lave mad selv.
   Jeg ønsker jer en fantastisk tur, og håber, at I bliver vilde med Seychellerne og den smukke natur.
   Jeg har lavet nogle eksempler på prisniveauet i mine indlæg om Seychellerne, som jeg håber, at du kan gøre brug af https://www.atrejsemedboern.dk/seychellerne-prisniveau/.
   De bedste hilsner fra Stine

 3. Lyder spændende. Vi overvejer selv Seychellerne med vores 3 børn. Hvornår på året rejser i dertil?

  1. Hej Merete.
   Vi rejser til Seychellerne til sommer 🙂 Hvornår overvejer I at tage dertil?
   De bedste hilsner fra Stine

   1. Det er jo snart:-) Vi overvejer til februar, men noget med det godt kan regne en del på det tidspunkt så er meget i tvivl. Vi er ved at finde et alternativ, men Seychellerne ser bare så fantastisk ud.

    1. Ja, det er snart! Og vi glæder os! Vi købte billetterne i december, men har jo først kunnet sige det i søndags… det har været lidt svært…
     Jeg ville personligt ikke være så bekymret for at tage til Seychellerne i februar. Vi har ofte rejst til andre lande på de tidspunkter, hvor vejret eftersigende ikke skulle være så godt, men har slet ikke oplevet det.
     Vi tager afsted til sommer, fordi vores ældste datter er 16 år, og dermed ikke rigtig kan være væk fra skolen i så lang tid, som vi gerne vil rejse. Vi er dermed “nødsaget” til at vælge skolernes sommerferie.
     Vi ved snart meget mere om Seychellerne, og når vi har “nørdet” tilstrækkeligt omkring klimaet, så laver vi et indlæg om klimaet 🙂
     Og ja; der ser VIDUNDERLIGT ud. Vi har nu hørt så meget godt om Seychellerne, at vi næsten ikke kan vente med at komme afsted.

   1. Marlene Rasmussen

    Hej Stine
    Vi er her nu på Mahe, og hvis I endnu ikke er ankommet, så har I meget at glæde jer til. Vi har lejet bil og set meget af øen, busserne kører også overalt og er billige. Fisk og kylling får budgettet til at holde. Vi har især nydt Beau Vallon, stranden v Sunset hotel nordfor, god til snorkling men også lidt vild, Port Laundry og nationalpark Baie Ternay, hvor vi tog taxiboat ud, billigere end organiseret tur. God rejse til jer.

    1. Kære Marlene!
     Hvor er det dog en fantastisk besked at få! 1000 tak! Nu kan jeg godt mærke, at “rejsefeberen” begynder at melde sig – fedt! Også vildt skønt med gode råd ift, hvordan vi kan opleve, og samtidig spare penge. Tænker, at vi går efter de små takeaway-steder med netop kylling og fisk – dejligt at høre, at det – som vi forestiller os – får budgettet til at holde.
     Vi tager afsted på tirsdag, og er lige gået i gang med at pakke.
     Hvordan er vejret?
     Virkelig, virkelig fedt at høre fra dig! Fortsat god tur – måske vi støder på hinanden derude.
     Knus Stine

     1. Marlene Rasmussen

      Hej igen
      Vejret er ret uforudsigeligt, så lad være med at tjekke vejrudsigt, den holder aldrig, vi har kun haft en dag m overskyet og lidt byger, ellers sol hver dag m skyer, og heldigvis ikke helt skyfrit…..så er solen for stærkt. Vi køber tun og toastbrød agurk og holder os nogen lunde selv m frokost. Brug taxi både i stedet for organiserede ture m bbq….meget billigere. Her er så.smukt som i rejsekataloger. Husk godt m solcreme, meget dyrt her. Sejlturen er hård….overvej at flyve, selvom dyrere…..de har masser af poser. Nyd det og god rejse.

     2. Super skøn opdatering! 1000 tak for den! Vi har nemlig kigget på vejrudsigten, og der ser det jo noget overskyet ud…
      Vi har ALT for meget bagage med, men en kvart kuffert er pakket med solcreme med faktor 30-50. Derudover har vi UV-bluser og dragter med, og det passer fint med din beskrivelse af skarp sol.
      Super fif også mht transport – men bliver da en smule bekymret ift sejlturene. Tænker, at fly må være i en anden prisklasse, end det vi har budgetteret med, men vil lige kigge på det.
      Vi GLÆDER os enormt meget til at se det hele, og at opleve paradiset i virkeligheden. Lander på Mahé onsdag – yes!!
      Nyd det fortsat. og 1000 tak for den rigtig gode info.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *