rom storby ferie

Her kan I overnatte, hvis I er på en storbyferie i Rom sammen med jeres børn!

storby ferie i rom
Foto: Thomas Olsen

Her kan I overnatte, hvis I er på en storbyferie i Rom sammen med jeres børn!

Dette indlæg er skrevet af Mette Tingholm, der har et indgående kendskab til Rom, som hun har besøgt utallige gange sammen med sine børn. Mette ved derfor også, hvor det er godt at bo, spise o.s.v., når I er på storbyferie i Rom.
Mette er ligeledes forfatter af Astrid og Pampum i Rom, som er en fantastisk og børnevenlig guide til de familier, som ønsker at opleve Rom i børnehøjde.

Hvor skal vi sove i nat?

Skal I på storbyferie i Rom, er der masser af gode hoteller i mange forskellige prisklasser i byen. Der er også mulighed for at leje en privat lejlighed, hvilket også kan være en stor oplevelse.

Når vi har børn med, er det vores erfaring, at det godt kan ”betale sig” at give lidt mere for hotelværelset, da vi som oftest tilbringer længere tid her, end vi ville have gjort, hvis vi havde været afsted uden børn. Vi vil derfor også anbefale at bo centralt – helst helt inde i den historiske bymidte – da børnene ofte er trætte om aftenen, og det derfor er svært at lokke dem ud på en længere gåtur, når de også har trasket rundt hele dagen. Er børnene så små, at de sidder i klapvogn, bliver radiussen automatisk lidt længere. Vores børn har altid nydt deres tur rundt i Roms gader, hvor de har kunnet betragte folkelivet fra klapvognen. Det er også blevet til mange gode lure – både i middagsvarmen eller under stjernehimlen om aftenen. For man skal – efter vores mening – simpelthen unde sig selv, at slentre rundt i de små smalle gader om aftenen, og indsnuse den helt særlige stemning der er her. Eller spise på en af de små restauranter på en lille sidegade eller plads, og nyde de lune aftener og stjernehimlen.

Forslag til hoteller og B&B:

Albergo Cesari
Et hyggeligt hotel, der ligger midt mellem Via del Corso og Pantheon. Der er en skøn tagterrasse, hvor du kan kigge ud på de mange hustage, og få et blik af Palazzo della Borsa på Piazza di Pietra (se billeder og priser fra Albergo Cesari hos hotels.com her).

Hotel Accademia
Hotellet ligger utroligt centralt og kun et par gader fra Trevifontænen (se billeder og priser fra Hotel Accademia hos Hotels.com her).

Pantheon View B&B
Det er et lille hyggeligt B & B, der ligger et stenkast fra Pantheon. Du kan endda se Pantheons kuppel fra nogle af værelserne (se billeder og priser fra Phantehon View B&B hos Hotes.com her).

Hotel Genio
Hotellet ligger i den nordlige ende af Piazza Navona. Her kan I se Peterkirkens kuppel fra tagterrassen (se billeder og priser fra Hotel Genio hos hotels.com her).

Se her alle overnatningsmuligheder i Rom hos Hotels.Com – eller her hos Booking.Com

Private lejligheder:

Der er også masser af private, der udlejer deres lejligheder. Vi har boet i en dejlig lejlighed tæt ved Colosseum med en herlig tagterasse. Her kommer man tæt på den almindelige italiener, nikker “boun giorno” i trappeopgangen og handler i det samme supermarked.
Søg evt. på HomeAway, Booking.com, Hotels.com, Agoda.com o.s.v. 

Vi har ikke selv boet i Trastevere, men da området er super hyggeligt, vil det også være et dejligt sted at have som base for en storbyferie i Rom. 

Uden mad og drikke…

Der er masser af gode spisesteder i Rom, og det kan være svært at anbefale det ene frem for det andet. Der er dog en rigtig god tommelfingerregel, som man næsten aldrig tager fejl af: Er stedet fyldt med italienere (du kan ofte kende dem på støjniveauet), er det som regel et rigtig godt sted! Der findes mange restauranter med turistmenuer, som kan være ganske udmærkede tæt på de store attraktioner. Men drejer I lige ned af en af sidegaderne, finder I ofte nogle rigtig hyggelige restauranter, hvor der er knap så mange turister.
Der er ofte ingen særlige børnemenuer på restauranterne. Og pølser og pomfritter, som vi kender herhjemmefra er heldigvis næsten aldrig at finde – og med god grund. Børnene spiser det samme som de voksne – bare i mindre portioner. Og de elsker det! Vi har sjældent oplevet steder, hvor børnene nyder maden så meget, som i Italien. Hemmeligheden, tror jeg, er enkelheden. Retterne er lavet ud af få, men gode råvarer, så man kan smage det, man spiser. Og det kan børnene godt lide. Und jer selv at prøve en ægte romersk pasta carbonara, eller saltimbocca alla romana – det vil I ikke fortryde.

Pizza er også en hel videnskab, og der findes masser af gode pizzeriaer i hele byen. Prøv en traditionel romers pizza med en papirtynd bund, der er bagt i ægte stenovn, og som sjældent kan være inden for tallerkenen. Det er en himmelsk mundfuld.

Italienerne går sent ud at spise, så I vil opleve spisesteder, der først åbner ved 20-tiden. Bliver det for sent, kan det være en god idé, at spise en god frokost i stedet for. Man kan ofte få det samme, som om aftenen – blot lidt billigere – og så får man et dejligt afbræk midt på dagen. Ungerne vil elske pusterummet og en kølig sodavand.

Gider man ikke gå ud at spise igen om aftenen, er det også rigtig hyggeligt at blive på hotelværelset, og købe noget af det lækre ost, brød, pølse og vin, som I kan få i de mange små supermarkeder, som er overalt i byen. Bor I centralt, kan I nøjes med at åbne vinduet på hotelværelset, og få stemningen fra gaden ind alligevel.

Forslag til spisesteder i Rom:

Monte Carlo pizzeria

Laver nogle skønne papirtynde pizzaer. I kan også få traditionelle pastaretter. Der er ikke noget fint over stedet, men en dejlig afslappet stemning.
Monte Carlo Pizzeria ligger i en lille sidegade mellem Piazza Navona og Corso Vittorio Emmanuele.
Adressen er: Vicolo Savelli 13.

Orso 80

Er I vilde med masser af antipasti og småretter, så er “Orso 80” lige stedet. Her kan I bestille en menu, der kun består af masser af småretter. Og I går ikke sultne fra bordet. Der er så mange skåle, at de næsten ikke kan være på bordet.
Restauranten ligger lidt nord for Piazza Navona.
Adressen er: Via dell Orso 33.

Trattoria der Pallaro

Her kan I opleve ægte romersk stemning. Det er Mamma, der laver maden, og menuen er, som hun bestemmer. I kan derfor kun vælge det, som hun har sat på menuen, og der er derfor intet menukort. Det eneste I skal tage stilling til er, om I vil have rød- eller hvidvin til maden.
Enkelt, gedigent mad. Der er intet fint eller fancy over det.
Restauranten ligger tæt ved kirken Sant Andrea delle Valle, syd for Piazza Navona.
Adressen er: Largo del Vallaro 15.

Se også Mettes andre indlæg, som beskriver hvilke seværdigheder I med fordel vil kunne besøge sammen med jeres børn, og som beretter lidt om, hvad I kan opleve, når I rejser til Rom med børn.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *