huskeliste rejser

Huskeliste til jeres rejse med 3-5 årige børn

hvad skal man huske når man skal pakke til 3-5 årige

Se vores andre aldersopdelte pakkelister her

Huskeliste

Man kan altid diskutere, hvad der er nødvendigt at pakke i tasken, når man rejser med børn.
Alt efter hvem I er og hvor gamle jeres børn er, kan det være forskelligt hvilke behov I har, og deraf hvad der er “nice to bring” og “need to bring”.
Rejser I til en charter-destination, er der som regel aldrig problemer med at få de produkter til jeres børn, som I måtte have behov for. Det samme gør sig også ofte gældende, når I rejser oversøisk.
Supermarkedernes hylder bugner med garanti af diverse produkter fra internationale producenter af børnevenlige produkter.
Økologi og produkter, der ikke er tilsat parfume eller hormonforstyrrende stoffer, kan til gengæld være svære at finde.
Alt efter destination og rejsens varighed, bør I for en sikkerheds skyld derfor medbringe de produkter, I ikke kan undvære, og som får jer til at føle tryghed.
Skal I på en længerevarende rejse, er det begrænset hvor mange velkendte ting, I kan medbringe fra hverdagen. Tag de vigtigste med, og sørg for at tjekke, om I f.eks. kan få bleer i det land, I rejser til hvis det forholder sig således, at jeres barn stadig bruger ble under middagsluren eller om natten.

Tøj

Mængden af tøj er afhængig af rejsens varighed.
Hvis I skal have tøjet vasket undervejs, vil vi anbefale jer, at I ikke tager jeres dyreste mærkevarer med, og at holde farverne på tøjet i de samme nuancer. Keep it simple!
Det er begrænset hvor meget tøj, I skal bruge i varmen. Tænk blot på, hvad I benytter af tøj til jeres børn på en helt almindelig og varm sommerdag herhjemme, og medbring tøj efter jeres erfaring fra hverdagen.
Et godt fif er at tage tøj med, der fungerer godt sammen på tværs af sæt og som er multifunktionelt.

 • Undertøj/trusser
 • Strømper
 • Shorts
 • Tynde bluser og t-shirts
 • Tynde bukser
 • Små, tynde kjoler
 • UV-t-shirts – til både piger og drenge er et must, når solens skarpe stråler brænder voldsomt midt på dagen, og der stadig skal leges på stranden. Derudover kan den bruges i vandet, således jeres barn ikke bliver forbrændt under badning. Kan med fordel også købes med lange ærmer.

 • Nattøj (anvendeligt hvis I benytter aircondition)
 • En varm trøje, særligt hvis I er i et land, hvor klimaet er skiftende
 • Et sæt åndbart regntøj (dog ikke nødvendigt hvis I skal opholde jer i troperne)
 • Et par gode vandresko/sneakers (alt efter klima – benyt dem, som barnet rejser i, når I flyver fra Danmark til jeres destination)
 • Klipklappere – uundværlige er de små klipklappere, som det mindre barn nemt kan stikke fusserne i, når I skal til stranden
 • Sandaler – Skal I have et par rigtig gode sandaler med på rejsen, som både kan bruges “til lands og til vands”, bør I absolut investere i et par børnesandaler fra Teva. Sandalen er i høj kvalitet og er ideel til alle situationer. Den kan bruges både på vandreture, til strandture og almindelig brug, og har et særligt lukkesystem, der gør, at sandalerne sidder perfekt på fødderne. Alle sandaler fra Teva tåler at blive brugt i vand. Se vores artikel om sandaler her.
 • Badesko/strandsko er uundværlige til brug ved strand med sten og koraller, da de beskytter jeres børns fødder mod skarpe sten, muslinger m.m.. Opholder I jer hovedsageligt ved en pool, er et rigtig fint alternativ til badesko et par badesandaler fra Adidas, som jeres barn vil kunne stå bedre fast i, hvis der er glatte klinker eller fliser omkring poolen.

 • UV-badetøj: Uundværlig på en rejse til varmere himmelstrøg er uv-badetøjet, som beskytter jeres barn mod solens ultraviolette stråler. Uv-badetøjet har som regel en beskyttelsesfaktor på 50 (tøjet virker som en solcreme med faktor 50), hvilket beskytter jeres barn mod solskoldning. Husk at jeres børn skal smøres med solcreme, der hvor uv-dragten ikke dækker.
  Medbring 2 uv-dragter/sæt badetøj, så der hele tiden kan skiftes fra våd til tør. Vælg eventuelt 1 heldragt og 1 sæt almindeligt badetøj + en uv-t-shirt.
  Når det kommer til anskaffelse af uv-badetøj, kan vi absolut anbefale, at I tager et kig på Kidsworld.dk, Solbutikken.dk og Faktorfobi.dk. Alle tre webshops har et stort udvalg af UV-badetøj i høj kvalitet og en stor viden om uv-badetøj. Det, der hovedsageligt adskiller butikkerne fra hinanden, er de mærker, som de fører, så hvilke shops I vælger at handle i, afhænger af jeres stil.
  Kidsworld.dk har badetøj fra Molo, Hummel, Petite Crabe, Danefæ, Albababy, Reima, Småfolk m.m.
  Solbutikken.dk fører mærker som Peetit Crabe, Zunblock, Solamigos, Småfolk, Danefæ, Roxy, Baby Banz m.m. Faktorfobi.dk fører mærker som Popupshop, Soft Gallery, Zunblock, Albababy, Petit Crabe, Småfolk, Hummel, Danefæ, Marmar m.m.
 • Solhat eller kasket – en solhat er uundværlig både når I bevæger jer rundt, men også når I bader. Sørg for at beskytte jeres barns hoved, ansigt og nakke mod de skadelige UV-stråler med en solhat med nakkeskygge i høj kvalitet.
 • Vaskepulver – det er næsten uundgåeligt at der kommer pletter på tøjet, når man rejser med børn i alderen 3-5 år, hvorfor en lille pose med vaskepulver er et hit at medbringe. På den måde kan I altid hurtigt lægge det plettede tøj i blød.

Mad

Børn omstiller sig ofte hurtigere til nye ting, end vi voksne – det er vigtigt, at vi husker på det.
Har jeres børn særlige præferencer, så medbring eventuelt dette til den første uge af rejsen, hvor I kan bruge tid på tilvænning til nyt. Og lad så ellers ungerne kaste sig ud i alle de skønne madoplevelser, som verden byder på. Sørg evt. for at forberede jeres børn på, at I nu rejser til et land, hvor maden smager anderledes.
Har I meget kræsne børn, så er det altid muligt at finde havregryn, brød og frugt i alle afskygninger i de fleste supermarkeder, og bor I på hoteller af international standard, kan I altid finde genkendelige retter, som jeres børn med garanti vil spise.
3-5-årige børn er nemme at rejse med, og er nu blevet så store, at de nemt spiser det meste.
Alt efter hvad jeres børn har behov for, kan I dog medbringe:

 • En pose havregryn til havregrød og en lille pakke rugbrød eller knækbrød – specielt hvis jeres børn er kræsne
 • Drikkedunk således I altid kan medbringe vand på ture til enten strand eller seværdigheder
 • Plastikbokse til at transportere mad og snacks til børnene, når I skal på ture eller til stranden. Plastikbokse er nemme at vaske af og genbruge
 • Lille køletaske, som kan foldes sammen, når den ikke er i brug. I vil opleve at få stor glæde af denne, hvis I ønsker at tage på ture, eller ved, at I vil komme til at tilbringe flere timer ved stranden, og dermed gerne vil holde vand og frugt køligt. Husk ligeledes små køleelementer.

Diverse plejeprodukter

 • Bruger jeres barn natble, så medbring eventuelt bleer til den første uge, medmindre I rejser til lande, der ikke har bleer på lager
 • Vådservietter
 • Håndsprit eller desinfektionsservietter
 • Tandbørste og børnetandpasta
 • Mild sæbe
 • Fugtighedscreme
 • Solcreme faktor 30-50 – af rigtig mange årsager bruger vi altid solcreme fra Derma, da produkterne fra Derma er allergivenlige og sikre solprodukter, som hele familien kan bruge. Produkterne er endvidere svanemærket, hvilket betyder, at de heller ikke indeholder kemikalier, som skader naturen og miljøet.
 • Autan myggespray – virksomt myggemiddel, som med fordel kan medbringes fra Danmark. I kan eventuelt medbringe til hele rejsen, eller blot til den første tid, indtil I finder lokale myggemidler.

Skal I på en længerevarende rejse, så medbring meget solcreme med faktor 30-50 til jeres børn. Der er ofte meget parfume og ligeledes hormonforstyrrende stoffer i solcreme fra udlandet.
Et godt råd er, som også nævnt i ovenstående, generelt at investere i børnetøj med uv-beskyttelse, som er både smart og som samtidig medfører, at I kan spare på solcremen. Huske stadig at smøre ansigt, nakke, tæer, arme og ben, når jeres barn bruger UV-dragt.

Rejseapotek med produkter til småbørn

 • Børnepanodil
 • Lokalbedøvende creme – erfaring har lært os, at det er en god idé i forhold til særligt myggestik – tal med egen læge om det bør være Emla eller Xylocain
 • Termometer
 • Plaster
 • Pincet, neglesaks og lille saks
 • Desinficerende midler

Praktisk

 • Snorkelvest. Børn elsker at bade, og når de når en bestemt alder, vil en ny og spændende verden under vandet samtidig åbne sig for dem. En 3-5-årig kan sagtens snorkle, og vil derigennem få fantastiske oplevelser! Sørg for at have snorkeludstyret i orden, og endnu vigtigere; at den 3-5-årige ikke udtrættes ved at skulle bruge unødige kræfter på at holde sig “oven vande”. IST Snorkelvest til børn fra Kingfish.dk er ideel til snorkling, da den giver barnet en positiv opdrift. Vesten er nem at have i tasken, da den ved brug skal pustes op, og dermed kan foldes sammen, når den ikke er i brug. Den gule farve gør, at det hele tiden er let at følge barnet, da barnet derved er meget synligt.
 • Redningsveste. Skal I til destinationer, hvor I ved, at I kommer til at sejle, vil det være en god idé at sikre jer, at arrangøren af sejladsen har passende redningsveste. Er dette ikke tilfældet, bør I selv medbringe de nødvendige redningsveste. Marineudstyr.dk har et godt udvalg af højkvalitets redningsveste, som kan gøre jeres rejse mere tryg.
 • Letvægts klapvogn. Sover jeres barn ikke længere middagslure, men har I en 3-4-årig, der ikke kan holde til lange gåture, vil I sikkert have behov for at medbringe en letvægtsklapvogn. Klapvognen GB Pockit er genial til ovenstående formål. Klapvognen er verdens mest kompakte klapvogn (rekordholder fra Guinness World Records), og er ultra transportabel. Klapvognen vejer kun 4,3 kg., og kan klappes sammen til en størrelse, der gør, at den kan pakkes ned i en rygsæk. Klapvognen kan bruges af børn op til 25 kg. Klapvognen kan købes hos Lekmer.dk, men fås også hos coop.dk.
 • Myggenet og regnslag til klapvognen
 • Paraply til klapvognen, som kan skygge for solen
 • Svømmevinger eller svømmebælte i god kvalitet
 • Snorkelsæt til børn fra Kingfish.dk passer til alderen 5-12 år
 • Ørepropper og Earband så bakterierne holdes ude af øregangen. Særligt til ørebørn!
 • Trykudlignende ørepropper til flyveturen
 • Børnesolbriller – børnenes øjne skal også beskyttes i den skarpe sol
 • Mikrofiberhåndklæde der ikke fylder meget og som tørrer hurtigt. En badeponcho er også en mulighed.
 • Sutter til den lille 3-årige
 • Selepude -Noget af det vi går mest op i, er vores børns sikkerhed. På en rejse til en fjern destination, kan sådan noget som sikkerhed i biler derfor godt være lidt af et issue, som fylder meget. Ved I, at I skal køre meget i bil på jeres ferie, og ønsker I at være helgarderede rent sikkerhedsmæssigt, vil det være ideelt at medbringe en selepude, som er nem at have med overalt. Selepuden fra BubbleBum er perfekt til rejsen, da den kan tømmes helt for luft og foldes sammen i den medfølgende stofpose, hvilket giver mulighed for at have selepuden i rygsækken. Passer til børn i 4-11-års alderen. Er sikkerhedsgodkendt og opfylder alle gældende danske krav.

selepude-billede

Legetøj

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er helt vild med Scrunch-produkterne. Jeg synes ganske enkelt, at produkterne er geniale til familier, som gerne vil rejse sammen med deres børn, da produkterne intet fylder i tasken, men samtidig har høj “legeværdi”. Selv om vores børn nu er ved at blive større, medbringer vi til stadighed spande og fiskenet til vores yngste på vores rejser. På den måde er der timevis af leg på stranden, hvor der kan fanges krabber, små fisk og meget, meget mere.

-> Køb Scrunch produkterne her hos Kids-World.dk

 • Skovl: Denne lille Scrunch-skovl er uundværlig til rejsen, når meget af tiden skal foregå på stranden! Som de andre produkter fra Scrunch fylder den ikke meget, og er derfor ideel til rejsen.
 • Sandforme: Scrunch Moulds er 4 små sandforme i silicone, som ikke fylder meget i kufferten, og som derfor er strandlegetøj som er ideelt til rejsen.
 • Spande: Ingen bade- og strandferie uden de sammenfoldelige spande fra Scrunch-bucket! I vores øjne en genial opfindelse.

spand til 3-5 årige som er god at have med på rejsen

 • Sammenklappeligt fiskenet – lige til at have i rygsækken: Skal I til steder, hvor vandet er klart og rummer spændende væsner, så er et sammenklappeligt fiskenet næsten uundværligt. Dette fiskenet sidder på en teleskop-stang, og kan dermed foldes sammen, således det er nemt at have med i enten strandtasken eller rygsækken. Fås i flere forskellige farver.

fiskenet-billede

-> Køb Scrunch produkterne her hos Kids-World.dk

 • Insektglas. Et nyt land er lig med nye kryb og kravl. Der er derfor timevis af leg i dette lille insektglas, som barnet sagtens selv kan medbringe i sin håndbagage.
 • Trunkie kuffert. Lad jeres barn have sin egen lille rejserygsæk eller kuffert, hvori han/hun har pakket sine favorit legesager.
  Kufferterne fra Trunkie er ganske enkelt fantastiske at medbringe på en rejse. Kufferten er både praktisk, sjov, og ideel til barnets legesager, og er samtidig designet således, at jeres barn kan sidde på kufferten, mens I trækker både bagage og barn afsted. På den måde kommer I hurtigere og nemmere gennem både lufthavne eller andre strækninger, som kan kræve lidt af barnet.
 • Rygsæk. Mindre børn skal ikke bære for meget, men det er samtidig en rigtig god idé, at de selv holder styr på de ting, de medbringer.
 • Overraskelser. Køb gerne lidt overraskelser og læg i tasken, således der er nyt til underholdningen undervejs, blandt andet små rejse- og vendespil, som jeres børn kan få glæde af at spille med hinanden eller jer – for eksempel sorteper eller Uno. Det kan også være en god idé at medbringe nye pixiebøger, små, tynde aktivitets- og malebøger og farver.
  I må ikke bruge ipads, når I letter og lander. En lille taske med små, nye og underholdende ting er derfor anvendelige de ca. 15 minutter, hvor jeres børn skal sidde stille og være fastspændte.
 • Ipad med film og spil på og hovedtelefoner. Med Viaplays offline funktion kan du frit nyde tusindvis af film og serier, præcis hvor du ønsker at se dem. Med Viaplay Børn kan du se Mickey og hans venner, Gurli Gris, Paw Patrol og meget andet uden internetforbindelse. Hent børneunderholdningen på forhånd, og se det offline på ferien.
 • En klistermærkebog kan også være en god idé at medbringe – indeholder mange timers underholdning.
 • Små faktabøger fra Lirumlarum – underholdning til flere timer
 • Figurer fra Schleich – nemme at pakke ned i en taske, og i god kvalitet. Fås i forskellige figurer, og sikrer mange timers fantasifuld leg
 • Sidst, men ikke mindst; sørg for at have yndlingsbamsen med i barnets egen rejserygsæk. Husk også de trykudlignende ørepropper og noget spiseligt og drikkeligt, til når I letter og lander.

andre-pakkelister

4 kommentarer til “Huskeliste til jeres rejse med 3-5 årige børn”

 1. Vi er lige nu på en længere rejse i Sydøstasien med vores 3 børn på 3,6 og 8. En ting vi bruger meget og varmt vil anbefale er bæreselen “boba air” der er ergonomisk korrekt for både barn og voksen og hverken fylder eller vejer ret meget. Vores erfaring er at den er meget mere anvendelig end en klapvogn, med mindre man ikke rejser ret meget omkring og er et sted med ordentlige fortove. Vores 3 årige går nu også fint de første 10 km de fleste dage.

  En pandelampe er også god til at gå på opdagelse i mørket.
  Og så vil jeg kraftigt anbefale at begrænse mængden af bagage☺

  1. Hej Nina.
   1000 tak for dine gode råd! Det er ALTID dejligt at høre fra andre, der har stor erfaring i at rejse med deres børn, og derfor ved, hvad der virker. Det kan andre få rigtig meget glæde af.
   Hvor lyder det bare fantastisk med en længere rejse sammen med jeres børn i Sydøstasien. En sådan rejse har vi også selv været på med vores unger, og det er bare det mest givende for ALLE parter. Seje børn og seje voksne! Specielt stærkt lyder det, at jeres lille 3-årige er i stand til at gå også de længere strækninger! At rejse ud i verden er bare medvirkende til, at børn lærer utrolig meget, og også får et stort gåpåmod. Det er spændende at iagttage HVOR meget styrke de har, når vi har tiden til det.
   Nyd jeres rejse. I er heldige.
   De bedste hilsner fra Stine

  2. Nina hvor i sydøst Asien rejser I rundt?
   Vi rejser 1/2 til Indonesien i 7 uger med vores børn på 3 og 8 år.
   Det er første gang hvor vi skal rejse rundt ned
   ygsæk med børnene. Altså vi har rejst meget inden vi fik børn og også med børn, men så har vi boet fast et sted.
   Vi glæder os meget til denne tur, da det er denne måde vi bedst kan lige at rejse på.
   Vi er meget i tvivl om vi skal have en lille paraplyklaovogn med til den lille, hun er lige blevet 3 år. Vi har en deuter vandrerygsæk med, til når vi skal ind i junglen og vandre. Men vil den være nok?

   Kom gerne med alle de gode erfaringer I allerede har gjort jer. De vil blive taget imod med kyshånd?

   Mvh Sidsel

   1. Er også interesseret i at høre nærmere jeres børesele boba air. Får I slet ikke problemer med skulder/nakke/ryg af at gå med denne? Hvor langt går I med den lille på ryggen? Og hvor meget vejer jeres på 3 år?.
    Overvejer om det er bedre med denne, frem for vores deuters bærerygsæk. Den er vi ellers meget glade for, men den fylder jo en del.

    Håber på svar, eller at andre har nogle gode erfaringer jeg kan trække på?

    Mvh Sidsel

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *