Nem og overskuelig guide til bestilling af visum til Cuba

Sådan kan du via internettet ansøge om visum til cuba

Nem og overskuelig guide til bestilling af visum til Cuba

Når man rejser til Cuba, er det nødvendigt, at man anskaffer sig et visum. Intet visum, ingen indrejse!

Denne guide er lige opdateret, både fordi vi lige selv har brugt den igen, og i særdeleshed fordi Visacuba.com har lavet deres webside om, og dermed gjort det endnu nemmere at benytte den. Det er altså bare at komme i gang 🙂

Heldigvis er det ikke noget problem at ansøge om og bestille et visum, og vi har her lavet en guide, som nemt kan føre jer igennem en sådan procedure. I anden sammenhæng har jeg netop ansøgt om visum til Indien, og at søge om visum til Cuba, er langt nemmere end dette.

Et visum til Cuba gælder i op til 30 dage, og ønsker I en yderligere forlængelse på op til 30 dage, kan I gøre dette, mens I er i landet. Da vores først planlagte tur til Cuba jo desværre blev aflyst, har jeg hele tiden tænkt, at det jo må være en “smal” sag at søge hér anden gang (hvilket det også har været) – dog er det faktisk således, at vi denne gang er “kommet til” at bestille en rejse til landet med en varighed á 31 dage – dog med 30 overnatninger – så vi er spændte på at se, hvad udfaldet af dette bliver.

Inden I bestiller et visum kræves det dog, at I har bestilt jeres flybillet tur/retur, og at I har booket de første 3  overnatninger. Overnatning på resort, almindelig hotel og casa particular er gældende, og I skal blot kunne fremvise en bekræftelse på disse overnatninger. Derudover skal jeres pas være gældende i 3 måneder efter hjemkomsten.

cubas-strande

Tjek altid udenrigsministeriets anbefalinger, inden I bestiller visum – læs mere her.

Der findes flere måder at bestille visum til Cuba på.

Den cubanske ambassade udsteder ikke længere visum til Cuba, men henviser til Alt Rejser og Svane Rejser. Hos Svane Rejser koster det 485 kr. pr. visum og hos Alt Rejser 400 kr. pr. visum – begge ekskl. fragt. Vi har dog aldrig bestilt visum via disse partnere, men er sikre på, at det fungerer rigtig fint.

Endvidere kan I også bestille visum på andre danske hjemmesider, men her varierer prisen også ofte mellem 500-750 kr. pr. stk.

Derudover har vi også fået info om, at det er endnu nemmere og billigere at få et visum, hvis du rejser fra Mexico til Cuba, hvor man i afgangsterminal 2 kan købe visum for 20$ pr. person ved det flyselskab, man skal rejse videre med til Cuba.

Efter lidt research på udenlandske hjemmesider, og med gode anbefalinger på tripadvisor, har vi bestilt vores visum til Cuba på en engelsk hjemmeside, der hedder visacuba.com.
Vi har indtil videre udelukkende haft erfaring med at bestille visum via internettet, og da det har fungeret upåklageligt både i forhold til fremgangsmåde og hastighed via Visacuba.com, er det derfor også vores anbefaling at gøre det ad denne vej, da det er yderst nemt og fungerer upåklageligt.
Det er nemt, hurtigt og til en rimelig pris. Det koster 1900 kr. for 5 visa, d.v.s. ca. 400 kr. pr. styk., incl. forsendelse og tracking, og tager max. 10 minutter at bestille.
1 minut efter bestilling fik vi en bekræftelsesmail, først på eftermiddagen dagen efter fik en mail om at vores visa var printet og afsendt. Umiddelbart derefter modtog vi en mail med trackingnummere fra DHL, og 5 dage efter modtog vi vores visa.
Alt i alt har det altså været en overraskende god og nem oplevelse at bestille vores visa på Visacuba.com, som vi gerne vil dele med andre via denne guide.

Guide til at bestille visum til Cuba over nettet

Først skal du have jeres pas og adressen på det første overnatningssted klar – gå dernæst ind på visacuba.com, og du vil få nedenstående skærmbillede – vælg “overseas”. 

visum til cuba

Og så er det bare at registrere alle de personer i jeres husstand, som skal have visum. Lad være med at tænke over, at der står UK Departure Date – siden er designet til indbyggere i England, men kan bruges af alle i hele verden, undtagen amerikanere.

 

cuba visum guide

 

Efterfølgende skal du indtaste adresse på det første sted, I skal overnatte.

visum til cuba guide

 

Så snart en persons oplysninger er færdig-indtastet, vælges “add person”, og så fortsætter du bare med at skrive hver persons oplysninger, indtil I alle er registreret.

 

cuba visum

Når alle personerne er indtastet og du går videre, skal du også lige bekræfte, at du har forstået nedenstående – og igen – selvom der står at sitet primært er til UK borgere, så virker det rigtig fint for borgere i andre lande også.

 

visum guide cuba

 

Nu skal leveringen godkendes, og den står automatisk til “worldwide”, da I jo bor uden for UK.

cuba visum

Sidste step er bare at bestille og betale via Visa eller MasterCard, som sågar har NemID godkendelse.

 

visum cuba

Alt i alt er hele sagsgangen utrolig nem og ukompliceret, så det er bare at sætte i gang 🙂

 

 

strande på cuba

cuba resorts

cuba-knap

 

Giv gerne artiklen de fortjente stjerner 🙂

35 kommentarer til “Nem og overskuelig guide til bestilling af visum til Cuba”

 1. signe kjær høiberg

  Hej
  alt går fint indtil jeg skal betale..så bliver den ved med at skrive at banken afviser.
  Har det noget med det paysafe som jeg ikke kender, at gøre??
  Kh Signe

  Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
  1. Hej Signe.
   jeg beklager mit meget, meget sene svar, men jeg har været ude at rejse, og dermed ikke haft den helt store forbindelse til internettet. Jeg håber, at alt har løst sig?
   De bedste hilsner fra Stine

   Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
 2. Er der nogen der har erfaringer mht at ankomme pr krydstogt ?
  Vi vil sejle med amerikansk selskab ( rejse købt i USA ) og anløbe Cuba 2 gange.

  Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
 3. Charlotte Drejergaard

  Hej
  Vi skal afsted på fredag til cuba over Toronto. Vi HARvisum til os alle 4- 2 børn og 2 voksne.
  Vi har lige opdaget at vores datters pas udløber i Juli 2018,, dvs om mindre end 6 mdr.
  Nogen der har nogen ideer til hvad vi skal gøre eller ikke gøre noget…..??

  Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
  1. I skal have et nyt pas til din datter. Der kan udstedes hastepas i Københavns lufthavn og sikkert også på andre lokale politistationer. Er bange for i slet ikke kan udrejse på et pas som udløber inden for 6 måneder.

   Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
  2. Hej Charlotte.
   Jeg mener, at det er muligt at få forlænget sit pas. Jeg ville lige hurtigst muligt kontakte borgerservice i den kommune, du bor i, og så oplyse om jeres situation. Og derudover er det således, at der, som Kristina skriver, er mulighed for at få lavet et nødpas.
   Måske det derudover er en god idé at kontakte ambassaden.
   På Udenrigsministeriets hjemmeside står, at pas ved rejser til Cuba, skal være gyldigt i 3 mdr. Vi er dog blevet oplyst, at det skal være gyldigt i 6 mdr.
   Forholder det sig således, at passet kun skal være gyldigt i 3 mdr., så er det jo ikke noget problem. Dog ved jeg ikke, hvordan det forholder sig, når I flyver over Toronto.
   Håber, at du allerede nu har fundet en løsning!
   Dbh Stine

   Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
 4. Hej
  Har du nogen erfaring du kan dele ang visum til Cuba når man flyver over Canada.?
  Vi skal være i Toronto i 2 dage og derefter til Cuba og har hørt at de på flyet Toronto-Cuba deler visum ansøgninger ud.? Det skulle være for Canadiske personer men mon det også gælder danskere.?
  Nogen der har prøvet det i 2017.?
  Hilsen
  Birte

  Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
  1. Hej Birte.
   Vi har desværre ikke erfaring hermed, da vi kun har rejst fra et europæisk land til Cuba, og dermed har bestilt vores visum over nettet.
   Men jeg tænker, om ikke det foregår på nogenlunde samme måde, som fra andre destinationer? Tjek evt. dette link https://www.visacuba.com/bookflow/index/Priority?overseas=True.
   Ellers ville jeg nok tage fat i det selskab, I skal flyve med, og så lige høre dem. Alternativt ville jeg skrive til den cubanske ambassade.

   Rigtig god tur, når I kommer dertil 🙂

   De bedste hilsner fra Stine

   Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
 5. Vi seiler i egen båt fra Jamaika till Cubai begynnelsen av desember.. ( Ligger nu i San Juan Bay Marina på Puorto Rico.
  Vi reiser derfor ikke med noe reisebyrå og bor i båten så vi har ingen adresse till hotell på Cuba.
  Hvordan søker vi då visa till Cuba.

  Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
  1. Hej Tom.
   Jeg bliver dig desværre svar skyldig – beklager! Jeg ved kun hvordan man søger om visum, hvis man tager den “gængse” tur – altså der, hvor man har booket nogle overnatninger hjemmefra.
   Jeg vil derfor anbefale dig at kigge på Visacuba.com, og se, hvad de anbefaler man gør.
   De bedste hilsner – og fortsat rigtig god rejse – fra Stine

   Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
 6. Hej

  Er der nogen af jer der har undersøgt om det er muligt at have flere ind/ud rejser? Vi vil nemlig gerne rundt på de forskellige øer, men har t/r til Cuba.

  Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
 7. Nogen der har erfaring med at flyve fra Canada til Cuba. Kan man få visum i Toronto lufthavn?

  Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
  1. Hej
   Har du nogen erfaring du kan dele ang visum til Cuba når man flyver over Canada.?
   Vi skal være i Toronto i 2 dage og derefter til Cuba og har hørt at de på flyet Toronto-Cuba deler visum ansøgninger ud.? Det skulle være for Canadiske personer men mon det også gælder danskere.?
   Nogen der har prøvet det i 2017.?
   Hilsen
   Birte

   Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
   1. Hej Birte,
    Vi har fløjet over Toronto to gange og den sidste gang blev der delt visum ud. Vi fik også et hver (4 stk), men havde dog allerede hjemmefra. Det virkede som om vi sagtens kunne have brugt det, da man selv kunne udfylde navn, flynummer osv. på det, men jeg ville ligesom Stine foreslår lige være helt sikker og kontakte flyselskabet. Håber I får en dejlig tur, vi har været rigtig glade for at flyve over Canada 🙂

    Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
     1. Hej Birte.
      Jeg har lige læst at Canada kræver eTa hvis man flyver via Canada til Cuba. Det koster 300Kr.
      Kender du noget til det? Vi skal bare transit og med næste fly til Havana.

      Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
     2. At rejse ind i Canada krævet eta der koster 7. $ pr person og videre til Cuba kunne vi ikke finde ud af om det var nok for ‘ikke canadiske’ personer kun at bruge det visum papir man skulle få i flyet. Så vi har købt visum til Cuba. Men jeg brugte det danske rejsebureau ‘Voya’ for de tager kun 295,- pr person og det var hurtigt..:-)

      Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
 8. Er der nogen som er kommet nærmere et svar angående indrejse til Cuba fra USA?

  Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
  1. Jonas Bøge Breinholt

   Hej Kristina.
   Har du fundet en måde at komme til Cuba på via USA ?
   Hilsen Jonas

   Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
 9. ja, jeg flyver også ind fra Miami og vil høre hvordan i andre er kommet ind ?
  Mvh thomas

  Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
 10. Kan man nu i maj 2017 få visum på nettet cubavisa.com ved indrejse til Havana med fly direkte fra Miami – som dansk statsborger og med dansk pas. Vi har købt fly og hotel.

  Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
  1. Michael Kammerlander

   Hej Per – Det er et super godt spørgsmål, men jeg må dog være dig svar skyldig. Jeg aner det ikke! Kan du ikke prøve at bestille dit visum via cubavisa.com og når du så vælger boarding point USA/Miama – så se om det er muligt? Jeg tror ikke de udsteder visum hvis det ikke er gyldigt! Hvis du får undersøgt det yderligere, må du endelig give lyd fra dig hvis du har tid/lyst – kunne være en super god information for andre af vores læsere som evt. har samme spørgsmål! Held og lykke – og god tur til både Miami og Cuba 🙂 / Michael

   Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
  2. Hej Per,
   Lykkedes det dig at finde en løsning på visum når man som dansker flyver Kbh-Miami-Cuba ?

   Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
  3. Jeg skal i Juni flyve Miami- Havana og efterfølgende tilbage til USA.
   Jeg vil også meget gerne høre, hvad i gør og hvad der er muligt. Er der nogen der har været inde at kigge på de amerikanske flyselskaber og ved hvad man evt. skal svare i OFAC kategorierne?

   Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
   1. Hej jeg ville høre om i kom ind. Min søster har lige fået at vide at man ikke skulle kunne få indrejse når man rejser fra USA til Cuba. De siger man skal igennem et andet land først ??? Som f. Eks Mexico
    Vil meget gerne høre from det gik da min søster Ligenu tror hun ikke kan komme ind.

    Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
 11. Anders Rosenberg

  Kære alle
  Er det lykkedes nogen at bestille visa uden at have booket overnatning? Jeg planlægger bare at købe en returbillet og så se, hvad mulighederne for overnatning er. Er det dumt?

  Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
 12. Vores visa blev leveret med anbefalet post i forgårs, så det tog ikke mange dage!

  Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
 13. Ovenstående hjemmeside virkede ikke for os, men vi har netop bestilt på http://www.cubavisas.com. Det kostede 100 pund for 4 visa inkl. forsendelse. Så må vi se, hvor lang tid det tager.

  Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
  1. Hej Najaaraq.
   1000 tak for besked.
   Skal lige have tjekket op på det med visum.
   De bedste hilsner fra Stine

   Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
 14. Hej,
  Jeg faldt netop over denne tråd, da jeg selv er ved at undersøge visum til vores tur til Cuba. Jeg har netop talt med den cubanske ambassade i dag. De siger at de slet ikke laver visum, men henviser til ALT rejser der tager 400 kr pr visum. Laila, tusind tak for dit tip, det vil jeg følge, og vente til at vi står i lufthavnen i Cancun. Mvh
  Isabella

  Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
  1. Hej Isabella.
   Tak for din besked 🙂
   Dejligt med opdatering m.h.t. visum. Vi bestilte vores over nettet, og det gik hurtigt.
   Vil lige lave ændringer vedr. ambassaden.
   De bedste hilsner – og rigtig god tur 🙂

   Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
 15. Når jeg kontakter den cubanske ambassade, siger de at slet ikke laver visum selv?

  Hvis man køber visum hos et konkret rejsebureau i københavn, så beder de ikke om dokumentation for 3 overnatninger, hvordan kan det være der er forskellige tilgange til dette?

  Håber i kan give et råd

  Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
 16. Det ALLERNEMMESTE (hvis man flyver via Cancun i Mexico) er at tage til afgangsterminal 2 og købe visum her for 20$ pr. person ved det flyselskab man skal rejse videre til Cuba med. Vi tog fra vores ankomsthal durejte over til terminal 2, for at få det ‘overstået’ inden vires lille ferie her i Cancun. Vi rejser med Interjet og det tog ca 10min for 4 visum den 20.01.2016.

  Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂
  1. Perfekt 🙂 Tak for det gode råd.
   Håber, at I får en fantastisk tur dertil. Vi glæder os til at høre om det.

   Giv gerne kommentaren de fortjente stjerner 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *