Så går turen til Cuba

Havana, Trinidad, Cienfuegos, Santa Clara, Varadero, Viñales, Santa Clara, Cayo Levisa; Cuba, here we come!

I begyndelsen af det nye år venter der os nye eventyr – og vi er allerede nu fyldt op med forventningens glæde og spænding!

Vi rejser til Cuba! Vi skal danse salsa i gaderne, høre cubansk musik på hvert gadehjørne, drikke rom, og indsnuse den cubanske atmosfære i Havana, drikke mojitos på Hemingways stambar, spadsere rundt i Trinidads smukke gader og fornemme kolonitiden, opleve hvordan man laver de verdensberømte cubanske cigarer og kravle i grotter i Viñales dalen, besøge Che Guevaras Mausoleum i Santa Clara, besøge ”Cubas Paris” Cienfuegos, svømme blandt delfiner i Svinebugten, holde strandferie ved Varadero og lege Robinson Crusoe på bountyøen Cayo Levisa.

Det bliver vores første tur til Caribien, og vi er fyldt med spænding og har en masse tanker om, hvad der venter os på vores 1 mdr. lange rundrejse på Cuba.

Vi har af flere årsager besluttet os for næsten udelukkende at bo i casa particulares på denne rejse. Det betyder, at vi skal bo hjemme ved cubanske familier på størsteparten af vores rejse. Vi tror, at det er meget mere givende og lærerigt på rigtig mange måder.

Maden bliver indtaget både i de casa particulares, hvor vi bor, og derudover i madboder og på de forskellige paladares, som er små familieejede restauranter, som drives fra eget hjem.

Vi skal naturligvis have en tur eller to i de karakteristiske, gamle amerikanerbiler, men ellers vil rejsen rundt på Cuba hovedsageligt foregå med de lokale busser. Tidskrævende… sikkert… men vi har tid nok, og vil nyde hvert sekund!

Vi ser frem til at pakke rygsækkene igen – denne gang dog med udfordringen om at medbringe endnu færre ting end sidst, da vi har pillet de fleste former for luksuselementer ud af rejsen, og dermed har planlagt ren og frydefuld backpacker rejse rundt på Cuba.

Vores største ønske er at få endnu en oplevelse for livet. At blive klogere, beriget med cubansk kultur, og allerhelst at komme ”ind bag landet”. Vi vil gerne have ”sukker, musik, salsa, cigarer, rom og nogle af verdens bedste strande”, men mest af alt gode snakke med cubanerne om deres liv og livsvilkår.

Vi rejser til Cuba og skal opleve deres fantastiske strande som vist på dette billede

Inden vi rejser til Cuba, vil vi med glæde tage i mod råd fra folk, som selv har rejst rundt i landet, og dermed har mulighed for at berige os med input og gode idéer til, hvad der skal opleves ud over det, vi selv tænker kunne være interessant. Inspiration modtages derfor med kyshånd.

Efter vores rejse til Cuba med børn har vi skrevet mange flere artikler som I her kan læse, både rejseberetninger fra de forskellige destinationer, samt rejseguides.

Giv gerne artiklen de fortjente stjerner 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *