Sri Lanka mad, som vi kalder det – en stor kulinarisk oplevelse

Der forekommer reklame i indlægget. Reklamen er i form af henvisninger til netshops, der forhandler de produkter, vi selv har haft stor glæde af at medbringe på vores rejser, og som vi derfor anbefaler til andre. Købes produkterne via vores links, får vi provision af salget. For mere information, kan I evt. læse mere i vores cookie- og privatlivspolitik.
sri lanka mad 2 forskellige karry

(Læs her vores andre 24 artikler om Sri Lanka)

Maden på Sri Lanka

Sri Lanka mad, som vi kalder det, er efter vores mening et kapitel for sig. Vi elsker Srilankan Rice and curry, som er intet mindre end fantastisk! Og stærk – så det brænder helt ind i tænderne, som børnene udtrykker det.

Sri Lanka mad består af meget fremmedartede ingredienser. Det første sted vi boede, forsøgte kokken at forklare, hvad vi spiste, men vi kom vist aldrig helt til at forstå det. Pigerne var dog med til at lave en god omgang rice and curry i restaurantens køkken, og fik et fint indblik i, hvad vi satte tænderne i.

Vi spiste en del Sri Lanka mad lokalt på første del af vores rejse, da det smagte af noget, og da maden jo også var med til at give et indblik i den kultur, vi begav os rundt i. Derudover var det billigt, og vi forstod, at når de lokale kunne spise i de små restauranter og gadeboder, så måtte der være “flow” i maden, hvilket måtte betyde, at vi på den måde kunne få mad, som ikke var for gammelt eller havde stået for længe.

sri-lanka-mad-karry

Inden vi valgte en lokal restaurant, spurgte vi os dog for – gerne ved en af de utallige tuk-tuk chauffører, som vi, som tak for hjælpen, gerne tilbød et måltid mad.

Vi købte derudover en del frugt i gadeboderne, bl.a. friske, søde mango og bananer i læssevis – tror vi gav 4. kr for 6 kæmpe mangoer og 2,5 kr for 15 bananer. Prisen for 1 stk. kogt majs var 70 øre. Det er sådan prislejet er i de lokale boder.

Befinder man sig ved havet, er der rig mulighed for at spise friskfanget fisk i alle former. Fiskene bliver taget direkte op fra havet og lagt på store kasser med is. Man går så hen og peger på den fisk, man ønsker at bestille, hvorefter man kan stå og kigge på, at den bliver tilberedt over grill. Med fødderne godt begravet i sandet og med fakler ved siden af bordet, smager fisken særligt himmelsk på sådan en lun tropeaften.

sri lanka mad med karry

Vælger man at bo på resorts, når man rejser, er der fine muligheder for buffet med mad fra alle dele af verden – alt efter hvilken standard resortet har. Hvis ungerne ikke er så meget til lokal mad, er der rig mulighed for pizza og pommes frites.

Det eneste sted vi fandt en international restaurant var i Kandy, hvor vi på vores datters fødselsdag spiste på Pizza Hut.

Cola light er svær at opdrive. Endvidere er det stort set umuligt at opdrive marlboro cigaretter, hvis man er en ussel ryger (som jeg er), så sørg for at købe disse i lufthavnen, og sørg også for at tanke op af cola light (hvis du heller ikke kan undvære denne himmelske drik), når du er så heldig at finde en butik, som sælger dem. Læs blandt andet om Prem Restaurant her som klart var vores favorit.

2 Comments on Sri Lanka mad, som vi kalder det – en stor kulinarisk oplevelse

  1. Lyder som en dejlig ferie. Vi skal afsted på søndag til SL. Hvor påpasselige var I med maden – mhp at undgå madforgiftning? Var der noget I helt undgik?

    • Hej Lisbeth.
      Wow, det er jo lige om lidt, I skal afsted! I er heldige – nyd det!
      Generelt er vi meget opmærksomme på, hvad vi spiser, når vi er afsted, og vi følger ofte reglen “boil it, peel it, cook it or forget it”. Vi er dog under ingen omstændigheder hysteriske, men spørger os altid for i forhold til anbefalede spisesteder. Vi kan godt lide at spise lokalt, og kigger derfor efter steder, hvor der er et stort flow i maden.
      Vi tjekker ofte TripAdvisors anbefalinger af spisesteder, og tager ingen chancer m.h.t. indtag af store mængder kød. Vi spiser rigtig meget rice and curry, som består af mange forskellige slags grøntsager.
      De steder vi bor, ved godt, at de ikke skal servere isklumper lavet af vand fra vandhanen, og vi drikker generelt med sugerør.
      Husk at have håndsprit i lommen, og brug det ALTID.
      Uanset hvilke forholdsregler I tager, vil I alligevel ikke kunne undgå at blive udsat for fremmede bakterier. Husk evt. forebyggelse med paraghurt – det er mega dyrt, men vi køber det alligevel.
      Derudover har vi altid imodium med. Just in case. Er der store mavesmerter, ville jeg dog ikke tage imodium før I har talt med en læge.
      Jeg vil lige sige, at det er minimalt hvad vi har kæmpet med af mavesmerter i SL.
      Rigtig god ferie.
      De bedste hilsner fra Stine

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*