Få inspiration til, hvad I skal opleve på en rundrejse i øst-USA

 

inspirerende beskrivelse om en tur rundt i øst usa med teeanagere

Få inspiration til, hvad I skal opleve på en rundrejse i øst-USA

Endnu en gang har vi været så heldige, at en familie har haft lyst til at dele ud af deres rejseerfaringer, således andre også kan få glæde og inspireres heraf.

Baggrund – Hvorfor USA

Sommeren 2013 gik turen til øst-USA for familien Bank. På daværende tidspunkt var Lise og Flemming og deres børn, Sofie og Frederik, på henholdsvis 12 og 15 år, allerede en smule berejste.

Efter tidligere rejser rundt i både Asien og Europa- og en stor interesse for også at opleve andre verdensdele – faldt valget på øst-USA.
Dette ud fra ønsket om at opleve noget helt nyt og ukendt, og også for at give børnene et større perspektiv og et bredere billede af verden.
Endvidere var Flemming meget fascineret af historien om syd- og nordstaterne, og havde et stort ønske om, at hans børn fik en indsigt i denne historie ved selv at opleve at være i landet, og opleve staterne med den særlige stemning og følelsen af historiens vingesus.

Forberedelse

En glad februardag i 2013 blev billetten til USA bestilt, og med sommerfugle i maven kunne de helt store forberedelser gå i gang.

Fyldt op med forventningens glæde, gik mange vinterdage og aftener med spændende research og planlægning af den 4 uger lange rejse.

Alle familiemedlemmer havde forskellige ønsker og tanker om turen, så der var flere ting, der skulle tages højde for, og som også skulle gå op i en højere enhed. Med børnene som aktive medspillere, kunne de spændende diskussioner tages og de gode kompromisser indgås.

Efter en vinter og et forår, hvor tiden blev brugt på gennempløjning af rejselitteratur, TripAdvisor, FDM’s turforslag til hvordan man kører rundt i USA samt al tænkelig litteratur om emnet og diverse informationer på internettet, kom vi i løbet af foråret frem til en fælles beslutning og også en ganske konkret plan for vores rejse til USA;
Med fly til New York, med bil til Cape Cod, Philadelphia, Boston, Niagara Falls, Gettysburg, Armish og Washington, videre med fly til Miami, med bil rundt i Florida til Orlando og derfra med fly hjem.

Vi var alle enige om, at det eneste, vi ville booke hjemmefra, var fly til New York, fly mellem Washington og Miami og fly hjem fra Orlando. Derudover 2 x billeje og 5 overnatninger i New York.
Dette med udgangspunkt i vores lyst til at rejse efter mavefornemmelse og det, der trak mest i os; friheden til at mærke efter, hvor vi trivedes bedst.

Erfaring fra tidligere rejser havde lært os, at fleksibilitet og mulighed for at ændre i planerne undervejs var afgørende for den – for os – gode rejseoplevelse, og at vi dermed kunne blive lidt længere de steder, der gav os de oplevelser, vi rejste efter at få.
Det viste sig også på denne tur at være en god beslutning i forhold til vores måde at rejse på.

Undervejs på turen blev de øvrige overnatninger booket via Hotels.com og Booking.com, og på trods af, at det var højsæson, da vi var afsted, oplevede vi aldrig, at vi stødte ind i udfordringer m.h.t. overnatningsmuligheder.

usa-rejseberetninger

Børnenes indstilling og ønsker for turen var, at forholdene vi skulle bo under, gerne måtte være i orden, og at vi skulle rejse i et afslappet tempo – ét af formålene med turen var jo, at den netop skulle foregå i børnehøjde, og at der skulle være tid til nærvær.

Vi lander i New York

Endelig oprandt dagen, hvor vi landede i fantastiske New York.
Spændte og overvældet af byens puls og indtryk, tog vi hul hul på 5 dages oplevelsesrejse i byen, hvor alle de vigtige seværdigheder blev indtaget;
Ground Zero, Empire State Building, Frihedsgudinden, Grand Central Station, Chinatown m.m. blev alle udforsket.
Alt sammen var lige så stort og imponerende, som vi alle havde forestillet os.

De fleste forventninger om store kulturelle oplevelser i New York viste sig hurtigt at blive indfriet, men dog var hjemmefra aftalt, at også Museum of Modern Art (som efter sigende skulle have verdens bedste samling af moderne, vestlig kunst) skulle besøges, og denne oplevelse viste sig at være en af de eneste, der skuffede.

Et vigtigt rejseråd i forhold til New York og byens seværdigheder er ifølge vores erfaring, at man inden rejsens start bør undersøge, om man – ved de store seværdigheder – bør booke indgangsbilletter hjemmefra, da det ellers – grundet stor efterspørgsel – kan være svært at få billetter dertil. Rigtig ærgerligt, hvis det viser sig, at noget af det, man er rejst langt efter, ikke er muligt at opleve, når man ankommer.

Vi havde alle en overvældende følelse af at blive taget med storm af New York! Èn ting var byens seværdigheder, noget andet var New York i sig selv!
Byen emmer af høj puls, enormt leben, højhuse, gule taxaer alle steder, storhed uanset hvorhen man kigger, positiv stemning, film, der bliver optaget, maddufte alle steder fra, et utal af kulturelle muligheder, street art, skatere, Central Park, Manhattan og alt det, som et storbyhjerte ellers kan begære.

Måske den største oplevelse af alle egentlig bare var at være i selve byen, opleve stemningen og atmosfæren. Ubeskriveligt, storslået og uden sammenligning!

Derudover var vi så heldige, at vi befandt os i New York i juli, og dermed fik muligheden for at overvære den helt specielle oplevelse af fejringen af Independence Day – med gigantiske fyrværkerier på Hudson River og så ufattelig mange mennesker i gaderne, at alle gader fra w14th til w39th og fra 9th avenue var lukket for biltrafik! Det var næsten som at være med i en film!

Selv om New York er en kæmpe by – med alt hvad dertil hører – oplevede vi ikke på noget tidspunkt at føle os utrygge. Overalt var tilstedeværelsen af politi meget synlig, hvilket medførte en følelse af, at vi trygt og roligt kunne bevæge os frit rundt i byen, benytte undergrunden o.s.v.

 

en god oplevelse for hele familien at være i New York

Generelt var det meget iøjnefaldende, at indbyggerne i New York var et ektremt åbent, performende og glad “folkefærd” – mentaliteten bar meget præg af mangfoldighed og af, at alle var velkomne, og at rummeligheden var stor. Det lige fra den smilende servitrice på kaffebaren til den sjove konduktør ved billetlugen.

Bagsiden af medaljen var dog også synlig. Udadtil var alt enormt pænt og velordnet – spurgte man ind til hvorfor, var forklaringen, at den generelle lønindkomst i New York er ekstremt lav for rigtig mange ansatte i servicejobs, og at mange derfor er nødt til at påtage sig flere jobs af gangen, bl.a. jobs med vedligeholdelse og rengøring af veje og offentlige parker. Det vil sige, at selvom en new yorker har op til flere jobs, så er der stor sandsynlighed for, at han stadig lever i fattigdom. De “arbejdende fattige”, eller “working poor “, er et meget udbredt problem i New York.

Af flere årsager havde vi taget beslutning om, at vi under vores ophold i New York ikke ville bo centralt i byen.

Vi valgte i stedet at bo lige på den anden side af Hudson River i Jersey City – dette bl.a. med baggrund i, at vi på den måde kunne spare penge (dyrt at bo på Manhattan), og derudover fordi vi efter en dag i “Byen der aldrig sover”, havde brug for ro til at fordøje alle vores oplevelser og indtryk i rolige omgivelser.

En anden grund, som også vægtede højt, var, at børnene ønskede at bo et sted med pool, og dette var der rig mulighed for at finde i New Jersey.

 

Udsigten fra Jersey City ”By Night” – Manhattan er lige derovre!

super god udsigt fra lejligheden til Manhatten

Fra vores lejlighed i Jersey City var der kun 5 – 10 min. transport (PATH) til World Trade Center og City Hall – eller max. 30 min. transporttid ind til midten af Manhattan, og vi kunne efter en lang og begivenhedsrig dag sidde i afslappende omgivelser og nyde den mad, vi selv havde tilberedt i lejlighedens køkken, mens vi i ro betragtede den betagende udsigt til Frihedsgudinden.

⇒ Skal I besøge New York, kan I booke hotel her ⇐

Afsked med New York

Da vi efter 5 dages ophold i New York var nødsaget til at tage afsked med byen for at drage mod nye eventyr, havde vi lejet en bil.

Turen ud af byen blev noget mere nervepirrende, end vi lige havde forestillet os, da vi på daværende tidspunkt endnu ikke havde helt styr på GPS og kort, og dermed i total forvirring forsøgte at holde tungen lige i munden på de mange flersporede vej! Vi havde ingen anelse om, hvilken vej eller retning vi skulle vælge, da vejnettet var afsindigt kompliceret. Meget ulig vejene Danmark.

Næste stop var en kæmpe outlet nord for New York, da amerikanske outlets er kendt og betrygtede for deres afsindigt lækre mærkevarer til spotpriser – specielt de amerikanske brands, som Ralph Lauren,Tommy Hilfiger m.fl..

De amerikanske outlets er i en størrelsesorden, som man slet ikke kan sammenligne med danske forhold, og vi havde set frem til denne shoppingoplevelse. Da vi ankom, gik vi “shop-amok” i det lækreste, amerikanske mærkevaretøj. En skøn oplevelse for både voksne og børn. Absolut anbefalesesværdigt og den stressende tur på de vilde veje værd, hvis man er tøjelsker.

Vi havde ikke planlagt en overnatning i outlettens hjemby, men valgte at gøre dette, for igen at få pulsen i normalt tempo – både efter alle oplevelserne fra den begivenhedsrige tur til New York, men også efter den store shoppingoplevelse.

Dagen efter gik turen videre. Egentlig var det planlagt, at turen skulle gå til Cape Cod, men dette blev efter lange samtaler fravalgt – tidsmæssigt og omkostningsmæssigt var der enighed om at fravælge destinationen.

Cape Cod er en halvø med velbevarede historiske byer, hvalsafari og hjemsted for Kennedyklanen + JFK-museet. Alt er dyrt, og stedet er beboet af rige familier. Spændende, måske, men en afvejning og prioritering af tiden og destinationerne på rejsen, var noget af det, der ofte blev diskuteret, og hvor alle i familien blev hørt og respekteret for, hvad de ønskede at få ud af rejsen. Cape Cod var ikke et stort ønske for nogle af os, og vi ville hellere bruge pengene på noget andet i stedet.

I stedet faldt valget på et skønt motel i New Haven. En smuk by med god laid back stemning, som ligger ud til havet.

Pauser undervejs – nærheden til havet køler dejligt

godt med pauser undervejs, her afslapning i nærheden af New Haven

 

⇒ Skal I besøge New Haven, kan I booke hotel her ⇐

Boston

Derfra gik turen videre til Boston, også kaldet østkystens perle, med indkvartering i en hotellejlighed ca. 10-15 km fra selve Boston.
Der var flere årsager til, at vi ønskede at opleve Boston, bl.a. vores forestilling om, at det i denne by var muligt at få et strejf af historiens vingesus.

Boston skulle eftersigende være den mest historiske by i USA, da det var i denne by den amerikanske uafhængighedskamp for alvor startede, og selv om Boston er en kæmpe by, emmer den stadig af kolonistil.
For børnefamilier, som os selv, virkede Boston mere overskuelig end New York. Vores oplevelse var klart, at Boston giver gode muligheder for oplevelser i børnehøjde, da der er flere parker, og da alt i byen stort set er i gåafstand.

I store linjer vil vi anbefale Boston til familier med mindre børn, og New York til familier med større børn.

Af seværdigheder i Boston er: Freedom Trail (Freedom trail er nem at følge – der er spor hele vejen), Old State House, Beacon Hill, evt. et smut forbi Harvard University m.m. Tjek evt. LonelyPlanet(kan købes el. downloades fra Saxo.com), og forsøg at vurdere, hvad der giver god mening for jer og jeres familie.

Efter 3 skønne dage i Boston, følte vi os mættet, og klar på nye oplevelser og udfordringer.

⇒ Skal I besøge Boston, kan I booke hotel her ⇐

White Mountain National Forest

Den oprindelige plan var, at vi fra Boston ville bevæge os videre mod Niagara Falls, men efter at have bevæget os rundt i egen bil på de store amerikanske veje, syntes vi nu, at afstanden dertil var for stor, hvorfor vi valgte det fra.

mange smukke natur oplevelser her ved White Mountain Naitional Forest

I stedet besluttede vi os for at køre til White Mountain National Forest, da vi havde læst, at vi her ville få muligheden for at være midt i unik, storslået natur, som særligt jeg var interesseret i at opleve. Ligeledes ville et besøg i White Mountain National Forest give os muligheden for at se Bretton Woods (stedet hvor aftalen om faste valutakurser mellem en lang række lande blev indgået i 1944).

Efter ankomsten indså vi, at vi burde have lavet lidt mere indgående research vedr. området, og det vi nu ellers havde set frem til at opleve, blev lidt af en selvforskyldt “fuser”.
Det viste sig nemlig, at området bør besøges, når ikke det regner…

Det højeste bjerg i øst USA ligger i White Mountain National Forest, og skal man have noget ud af den udsigt, som bjerget byder på, skal det IKKE regne! Det skulle så oveni også vise sig, at lige præcis dette område i Øst USA, reelt er det område, der generelt hele året igennem har det dårligste vejr…

besøg ved et smukt vandfald inden turen går til Gettysburg

Altså; en meget lang tur for meget smuk natur, og… regnvvejr og tåge…

På vej mod Gettysburg og Amish-samfund

Planen var fra White Mountain National Forest at køre mod Philadelphia, men endnu en gang måtte der lyttes til mavefornemmelsen, og i stedet blev et besøg i et af de mindre amish-samfund næste destination.
Der var flere årsager til dette valg, bl.a. den særlige kultur og det særlige folkefærd, som amish-folket er kendt for at repræsentere.

Amish-samfundene er kendt for at leve i omgivelser præget af storslået natur, og samtidig at være et bondesamfund, som lever efter traditioner fra helt gammel tid. For os var det på en eller anden måde måske også forbundet med en vis form for mystik.
At opleve amish-samfundene var som at komme mange år tilbage i tiden, og specielt for Sofie og Frederik var dette en kæmpe kulturel og lærerig oplevelse.

Der er lang vej fra White Mountains til Gettysburg, og da vi ikke havde booket overnatninger hjemmefra, fandt vi via Hotels.com hoteller undervejs.
En af overnatningerne skulle dog vise sig at blive en rigtig skræmmende oplevelse – ja, faktisk den værste på hele vores tur!
At ankomme til hotellet, vi skulle sove på for at være udhvilet til den næste lange strækning, var som at træde ind i en gyserfilm; et lille, lurvet hotel, beskidt og usselt, med velkomst af en vrissen og uhyggeligt udseende fyr, der sad godt beskyttet inde bag en luge, da vi ankom.
Stemningen var uhyggelig og utryg. Der virkede skummelt.
Vi skyndte os ind på værelset, låste døren, og fandt i urolig tilstand dynerne.
Nattesøvnen blev det så som så med; brandarlamen gik (uden der kom brandvæsen eller bare en natportier), forskellige kvinder skændtes det meste af natten ude på gangene, og formåede derfor at holde hotellets gæster vågne det meste af tiden, og overalt var der beskidt og mørkt.
Det var afsindigt utrygt, og vores eneste tanke var blot at komme helskindet igennem natten, og så hurtigt ud ad døren næste dag. Heldigvis med skindet på næsen.

Næste stop på ruten var Gettysburg.

Gettysburg var én af de helt særigt gode oplevelser!
Byen byder på historien om “Slaget ved Gettysburg”, der var det afgørende slag i borgerkrigen, og varede i 3 dage, og som af mange historikere regnes som det største vendepunkt i krigen mellem nord og syd.

fantastiske oplevelse ved Gettysburg inden turen går videre til Washington

Det var en stor oplevelse at køre rundt i nationalparken, mens historien levende blev fortalt fra den cd, som vi købte i museet i parken. Det var som at være der selv! Altså som at være en del af historien!
Det var muligt at stige ud af bilen på særlige steder, og få oplevelsen på helt nært hold. Efter vores opfattelse det nærmeste man kommer på at være den del af og midt i den spændende historie.

Gettysburg området er imponerende, og det var så god en oplevelse for både børn og voksne, at vi valgte at tage en ekstra overnatning i nærheden af Gettysburg, for dagen efter at følge op på de oplevelser, som nationalparken bød på.

⇒ Skal I besøge Gettysburg, kan I booke hotel her ⇐

Washington

Godt mættede af indtryk fra den historiske tur om borgerkrigen, gik turen videre mod Washington.

Efter gode samtaler, tog vi en fornuftig beslutning om ikke kun udelukkende at koncentrere os om at nå selve målet for vores tur – alle destinationerne og seværdighederne – men også at nyde selve turen ”hen i mod”. Vi ville i stedet for udelukkende at være målrettede, også udnytte den unikke mulighed for at opleve det øst-amerikanske landskab, som måske indimellem bedre kunne ses og opleves på de mindre veje, og ikke blot via motorvejen.

Vi blev derfor glade for vores beslutning om at “lære vores gps bedre at kende”, og slog et par smut inden om de store veje.
Vi kørte igennem den smukkeste natur, fantastiske parker, badede i flotte vandfald, og oplevede på egen hånd omgivelser, vi indtil da blot havde drømt og læst om.

Da vi nåede Washington, boede vi i en hotellejlighed i området Alexandria, ca. 20 min. transporttid (med offentlig transport) fra Washington.

Vi havde hjemmefra fastlagt et princip om, at vi ikke selv ville køre rundt inde i de store byer, men udelukkende benytte den offentlige transport. Dette for at vi alle kunne nyde omgivelserne og oplevelserne, uden at skulle stresse over trafik, vejforhold og finde p-pladser, som er noget anderledes end det, vi kender fra lille Danmark.

I Washington er det et must at se de kendte seværdigheder som det Hvide Hus, Lincoln-mindesmærket, United States Holocaust Museum og historiske kirkegårde samt monumenter. Derudover har Washington en rigtig hyggelig bydel – Georgetown – som skal opleves. Georgetown er hyggelig og rolig, med gode butikker og små restauranter

Ud fra et børneperspektiv er det vigtigste at opleve i Washington de gigantiske museer Smithsonian, National Air and Space Museum, hvor brugte rumkapsler og månelandingsfartøjer er tilgængelige. Et andet museum udstiller det originale tyrannosaurus rex skelet – et absolut must for børn at opleve!
Der kan bruges flere dage på de tilgængelige museer – som i øvrigt er gratis at besøge, og som byder på imponerende og lærerige oplevelser for både børn og voksne.

Det skal nævnes, at Washington bærer præg af at være en administrationsby, og der er slet ikke den samme puls i Washington, som i New York.
Det er dog muligt bare at gå omkring i byen, og indsnuse byens stemning, da der er masser af plads i de flotte parker, så mindre børn har rig mulighed for at få brændt rigeligt med krudt af.

⇒ Skal I besøge Washington, kan I booke hotel her ⇐

Miami

Efter 4 overnatninger og masser af oplevelser i Washington, tog vi videre med fly til Miami.

Et godt råd er, at tage et par timer tidligere ud mod lufthavnen, for der at opleve et tillæg til National Air and Space Museum, der bl.a. udstiller et Concordefly og atombombeflyet Enola Gay fra 2. Verdenskrig.

I Miami var vi på National Air and Space Museum, som er en anbefalelse værd

Flyet, der bar atombomben, som blev smidt over byen Hiroshima

Da vi ankom til Miami, lejede vi en bil.
Vi startede turen med at køre ud langs Miami Beach, og blev opslugt af stemningen. Det var palmer, fest, smuk strand, barer og tropestemning, som man ser i film fra Miami.
Vi blev fuldstændig overvældet af stemningen og en glad følelse af at være midt i alt det, vi havde længtes efter, og havde mest af alt lyst til at smide alle hæmningerne, og kaste os ud i festlighederne.

nød ferien væk fra larmen

Vi tog kun én overnatning i Miami, da vi trængte til at komme væk fra bylivet, og i stedet havde fået et stort behov for at udleve strand- og ferieliv uden overbefolkning.

Vi kørte derfor til Key Largo, hvor vi lejede snorkeludstyr i John Pennekamp Coral Reef State Park, tog på en bådtur og oplevede store baracudaer, havskildpadder og smukt undervandsliv.

Smuk solnedgang ved Key Largo

Solnedgang på Key Lago.

⇒ Skal I besøge Miami, kan I booke hotel her ⇐

Everglades og Sanibel Island

Dernæst gik turen mod Everglades, som er et floddelta på vestkysten af Florida. Vi tog en tur med en stor airboat / sumpbåd på floden, hvor vi oplevede kæmpe alligatorer helt tæt på.

⇒ Skal I besøge Everglades, kan I booke hotel her ⇐

Airboats – sjovt og larmende. Alligatorerne ligger lige ved siden af stien!

Sjov oplevelse med airboat på floderne med krokodiller omkring en

Efter Everglades gik turen til Sanibel Island, hvor vi fandt en fantastisk smuk strand uden mange turister. Der var søkøer, pelikaner, laidback og børnevenlig stemning.
Vi nød alt i fulde drag, og tog os tid til at finde store, smukke konkylier og strandskaller på den hvide, bløde strand.

 

dejlig afslapning på Sanibel Island

Oprindelig havde vi planlagt 1 overnatning på Sanibel Island, men vi var så betagede af og godt tilpas på stedet, at vi blev der i 3.

⇒ Skal I besøge Sanibel Island, kan I booke hotel her ⇐

Orlando

Efter strandferie i paradisiske omgivelser på Sanibel Island, gik turen mod Orlando.
Orlando har nogle af USA’s største forlystelsesparker, så Orlando stod fuldstændig og aldeles i børnenes tegn.

Temaet var forlystelsesparker! Kæmpe, vanvittige, storslåede forlystelsesparker, større end stor og vildere end vildere! Er man barn, fås det ikke bedre!
Skal man til Orlando, er det et must at opleve disse forlystelsesparker.
Et godt råd er dog at sætte mange penge af til dette. Det er dyrt – ca. 1.000 kr. pr. person pr. park! Uden mad og drikke!
Derudover anbefaler vi, at man køber billetter med fasttrack, der giver hurtigere adgang via en særlig kø til dem, der har købt disse billetter.
Køerne til de populære forlystelser er lange, og meget af tiden kan gå med ventetid, medmindre man køber fasttrack-billetter. Men skal det være, så lad det være – i børnenes tegn!

⇒ Skal I besøge Orlando, kan I booke hotel her ⇐

Generelle rejseråd fra Familien Bank, hvis turen går til øst-USA

Generelt var 4 ugers varighed på en sådan rejse, som vi tog, meget passende i forhold til de oplevelser, som vi havde planlagt at få hjemmefra.

Der var ikke nogle problemer med at finde overnatningsmuligheder – også selv om vi ikke havde booket noget fast hjemmefra. Der er hoteller, moteller og spisesteder alle vegne langs det store og gode motorvejsnet.

Skal I prioritere, lave til- eller fravalg, er det vores råd, at I evt. kan fravælge et besøg i Boston, og i stedet bruge mere tid i New York og Washington. Men det er jo, som med så mange andre ting, en smagssag.

Derudover er det en rigtig god idé, at I bruger tid på at forberede jer godt og grundigt på et sådan roadtrip hjemmefra, da I derigennem kan få mest muligt ud af den tid, I investerer i de kørte kilometer.

Endvidere er et råd, at I hjemmefra øver jer i at prioritere ting, så I kan få lagt en “klogere” rute, end den vi måske tog. Sørg altså for at få lavet ordentlig research, og forsøg også at være realistiske omkring den tid, I har til rådighed.

De bedste oplevelser for børnene var New York, Orlando og Sanibel Island. Det var her, de fandt det, de ledte efter, og fik deres rejseforventninger indfriet.

Den største gevinst ved turen var, at vores børn har fået kulturen og historien om flere steder og krige ind under huden. De kan derigennem langt bedre relatere sig til den læring, de får via skolen, da de har oplevet USA’s historie på “tæt hold”.

Af generelle opmærksomhedspunkter vedrørende ”kør-selv-ferie-i-USA” ønsker vi at nævne følgende:

Der er rigtig store afstande mellem de forskellige seværdigheder i øst-USA.
Selv om det på kortene virker til at afstandene er små, er dette ikke tilfældet i virkeligheden! Man bruger LANG tid i bilen! Overvej dette i forhold til jeres børns alder. Og overvej det også, selv om I er voksne, og dermed måske mere tålmodige end børn!
Vores anbefaling er, at børn skal være min. 10 år, hvis man ønsker at tage et “roadtrip” gennem øst-USA, da børnene skal være i stand til at køre mange og meget lange strækninger, som kræver, at man besidder en vis tålmodighed, og evne til at sidde stille.
Store børn, som er vant til at køre, og som kan beskæftige sig selv, vil højst sandsynligt synes, at det er ok, hvis man har medbragt underholdning til de meget lange strækninger.

Er man selv et utålmodigt og rastløst menneske, der har svært ved at sidde stille i længere tid, bliver man til fulde udfordret på et “roadtrip”.
I vores tilfælde var det mest vi forældre, der havde svært ved de lange strækninger – børnene nød bare at have tid sammen med deres os, hvor der var plads og rum til gode snakke.

Som førstegangskørende på et sådan roadtrip, syntes vi, at det var opslidende, at køre rigtig mange kilometer på seje strækninger over mange dage – af flere gange.Vi følte, at vi brugte alt for mange timer af vores rejse i bilen. Tid, vi hellere ville have haft brugt på oplevelser.

De mange forskellige overnatninger rundt omkring anså vi dog ikke som værende et problematisk issue.

Generelt var det vores oplevelse, at amerikanerne er et meget venligt, åbent og imødekommende folkefærd, hvilket var medvirkende til at gøre rejsen rigtig behagelig og tryg.

Havde vi haft fordomme, blev de absolut gjort til skamme.

usa-rejseberetninger

Alt efter ambitionsniveau koster et roadtrip som vores mellem 100.000-150.000 kr.

Et lavpraktisk råd, hvis man rejser i bil i USA i længere tid:

Anskaf en termotaske i passende størrelse til at have lidt spiseligt med, og også så de drikkevarer, I medbringer, kan holdes kolde. Der sælges is i større supermarkeder og på alle moteller og hoteller er der en ismaskine, hvor man kan tage is til sin køletaske.

Hotelværelserne er generelt meget store – et værelse med to-queen size senge var alt rigeligt til en familie på 4.

Læs også om familien Nørtofts rejse til USA med børn, med storbyferie I New York, forlystelser i Orlando og badeferie og afslapning i Florida

 

Giv gerne artiklen de fortjente stjerner 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *